недеља, 1. новембар 2020.

Zvezde u novembru 2020.



Moto meseca:
"Da li sve kada prestaje - Počinje"

Kad stigne novembar jasno je da smo sve bliži kraju godine...Ovaj novembar je počeo što se vremena tiče baš lepo...suncem obasjan...Na žalost Korona je tu već nekih devet meseci i ne posustaje...Od aprila ove godine ja sam prestala da se bavim hronologijom virusa....
Neki svetski događaji najavljuju već sada burnu 2021. Mislim da je sve ovo što se sada dešava i ovde kod nas i tamo negde daleko upravo uvod u kvadrate Saturna u Vodoliji i Urana u Biku!
Od prošlog novembra do ovog ovaj blog je pregedan 1.500 000 puta ukupno od početka bloga 11.500 000 pregleda...lepa cifra...
Dok sam pisala ovaj tekst iskočio mi je podsetnik da treba zameniti gume letnje u zimske...

U novembar ulazimo sa Punim Plavim Mesecom u Biku konjukcija RUran iza nas (31.oktobar) i sa nešto težim energijama RMerkur u Vagi kvadrat Saturn u Jarcu, Venera u Vagi opozicija RKiron u Ovnu...Skoro da se napetost u vazduhu može opipati...I dalje smo u sezoni Škorpije... 

Ovog novembra glavne astro vesti su:
Da će Merkur u Vagi krenuti direktno na samom početku meseca 03.novembra, tamo negde daleko moguće su neke greške, prebrojavanja, nejasnoće jer sve se dešava u vreme Merkurovog direktnog stacioniranja a on je tada i najjači (a Mars u Ovnu retrogradan)...u Škorpiju gde je već boravio će se vratiti 10.novembra i ponovo se otvara lov na tajne...iz retrogradne senke Merkur će izaći 19.novembra, kada ćemo se i pozdraviti sa retrogradnimi ciklusom Merkura za ovu godinu...

Pre Marsovog direktnog kretanja dogodiće se opozicija sa Venerom u Vagi 09.novembra! Ovde svakako važi savet Vodite ljubav a ne rat!

Druga vest je da će i Mars u Ovnu krenuti direktno 14.novembra posle 65 dana retrogradnog putovanja...lagano ćemo ponovo osetiti nalet energije...Neko olakšanje nam svakako sledi!
Mars ostaje u Ovnu i u retrogradnoj senci...Iz retrogradne senke će izaći 02.januara 2021. a iz Ovna 06.januara 2021.
I Neptun kreće direktno 29.novembra...ali to spada u redovne retrogradne cikluse i redovne astro vesti...

12. novembar je svakako najvažniji datum ovog meseca zbog treće i poslednje konjukcije Jupitera i Plutona u Jarcu...na 22° ... Ovde negde sledi i pitanje da li ćemo se konačno početi da pozdravljamo sa Korona virusom...U kombinaciji sa Merkurom u Škorpiji svašta ćemo još otkriti!

15.novembra imamo novu šansu za Novi početak - Mlad Mesec je u Škorpiji...energija novog početka, mogućnost regeneracije i transformacije. Super Mlad Mesec(najbliži zemlji). Bitni aspekti: Sunce i Mesec u sekstilima sa Plutonom, Jupiterom i Saturnom u Jarcu i u trigonim sa RxNeptunom u Ribama ovo je vrlo obećavajući Novi početak!

Sezona Strelca počine 21.novembra ulaskom Sunca u Strelca, mi sa njim krećemo na put istine svako svoje ali i kolektivne, istog dana Venera će preći u Škorpiju

30.novembra krenuće sezona pomračenja - Pun Mesec u Blizancima i pomračenje Meseca, kulminacija u svim oblicima komunikacije. Ovo je i prvo pomračenje Meseca u Blizancima posle 8 godina! Bitni aspekti: Sunce u trigonu, Mesec u Sekstilu  sa RxKironom u Ovnu.

Dodatak: 
Merkur u Vagi do ulaska u Škorpiju sa dva kvadrata sa Saturnom u Jarcu jedan 01.novembra i drugi 06.novembra doneće zaista teške energije....kakva energija takve i misli, komunikacija, odluke...10.novembra ulaskom Merkura u Škorpiju sve će se promeniti...17.novembra dolazi konačni obračun Merkura sa RUranom (treći put) i posle toga dolaze bolji dani: 24.novembra trigon sa RNeptunom u Ribama, 27. 29. i 30.novembra sekstili sa Društvom u Jarcu (Pluton, Jupiter, Saturn)...
Sunce u Škorpiji do prelaska u Strelca biće u sve samim harmoničnim aspektima: 10.novembra trigon sa RNeptunom u Ribama i 14. 15 i 19.novembra sekstili sa Društvom u Jarcu (Pluton, Jupiter, Saturn).
Venera u Vagi do prelaska u Škorpiju biće u vrlo napetim energijama (aspekti): 01.novembar opozicija sa RKironom u Ovnu, 09.novembar opozicija sa RMarsom u Ovnu 15. 16. i 19.novembar kvadrati sa Društvom u Jarcu (Pluton, Jupiter, Saturn)...


Planete koje menjaju znak:
10.novembar 22:56 Merkur ponovo ulazi u Škorpiju
21.novembar 14:22 Venera ulazi u Škorpiju
21.novembar 21:40 Sunce ulazi u Strelca

Kretanje planeta:
03.novembra Merkur kreće direktno sa 25° Vage
14.novembar Mars kreće direktno sa 15° Ovna
19.novembar Merkur izlazi iz retrogradne senke sa 11° Škorpije
29.novembar Neptun kreće direktno sa 18° Riba

Mesečeva magija:
15.novembar 06:07 Mlad Mesec u Škorpiji na 23°
30.novembar 10:29 Pun Mesec u Blizancima na 8° (pomračenje meseca)

Dugotrajni aspekti:
12.novembar 2020. Jupiter konjukcija Pluton na 22° 

Venera (ljubav, novac...):
09.novembar 17:08: Venera opozicija Mars
15.novembar 20:42: Venera kvadrat Pluton
16.novembar  06:32: Venera kvadrat Jupiter
19.novembar 12:28: Venera kvadrat Saturn
21.novembar 14:22 Venera ulazi u Škorpiju
27.novembar 18:10: Venera opozicija Uran



Ovog meseca izdvajam sledeće:

01.novembar 20:05: Merkur kvadrat Saturn
03.novembra Merkur kreće direktno sa 25° Vage
06.novembar 10:11: Merkur kvadrat Saturn




Zastoj, tuga, melanholija...zaboravnost...
01.novembar 20:05: Merkur kvadrat Saturn
RMerkur u Vagi, Saturn u Jarcu na 26°15’

06.novembar 10:11: Merkur kvadrat Saturn
Merkur u Vagi, Saturn u Jarcu na 26°31’

Ovo je drugi aspekt ovih planeta u ovim znacima! Prvi se dogodio 23.septembra u vreme kada je Merkur bio direktan u Vagi a Saturn retrogradan u Jarcu na 25°21'!
Iste planete isti aspekt sada Merkur retrogradan, Saturn dirktan...priča je skoro ista pa zbog toga cop-paste:
Neki unutrašnji glas kaže.... stani, prikoči, sačekaj, nije još vreme....
Inače ovaj aspekt vas prosto može smoriti, uvesti u neku vrstu tuge, melanholije....napraviti zastoj i fizički i mentalni. Negde može na mala vrata doneti neke strahove (Saturn). Ok, zastanite i hrabro se suočite sa tim, ako ne sada nekada ćete morati... Pa ili prihvatite to ili probajte da promenite...druge nema. Ovo je i aspekt zaboravnosti, pa ili vežite konac na prst....ili podesite podsetnik... samo pripazite da nezaboravite zašto ste vezali konac....ili zašto ste navili podsetnik. Zapisujte!!! I odmarajte se češće, pravite pauze i setite se da će ovaj aspekt brzo da prođe....
Ono što je možda drugačije osim stepena je to što je bar se meni tako čini teže...Crne vesti...crne i misli...i ma koliko se borili protiv njih mnogima to ne polazi za rukom...
U istoj nedelje u tri dana dva puta isti aspekt...treći po redu 06.novembra na 26°31’ i Merkur i Saturn direktni...kulminacija svega...Zaokružiće se ova priča...Na kraju ništa ne traje večno...tako će i ova energija proći...Samo da mi ostanemo normalni!
Savet: Ne donosite bitne odluke, svedite komunikaciju na najmanju moguću meru, pokušajte da kontrolišete crne misli, strahove...Ako ste se udaljili ili osamili od vama dragih ljudi prihvatite to kao privremenu stvar...odmarajte i meditirajte češće i sačuvajte zdrav razum!



"Keep calm and move it"...
03.novembra Merkur kreće direktno sa 25° Vage

Posle 20 dana retrogradnog kretanja Merkur će konačno da nas oslobodi problema u komunikaciji i u donošenju nekih važnih odluka. Ako ste se osećali kao izgubljeni u prostoru i vremenu, ako niste uspevali da ostvarite komunikaciju na neću reći normalan način ali jasnu i bez zbunjenosti, ako je mnogo toga što ste započeli moralo da čeka ili da se odloži... došlo je vreme da lakše dišete i da krenete napred. Ako je vaše razmišljanje bilo na neki način iskrivljeno, nelogično... vreme je da se tu stvari poprave!
Ali....ima nešto što treba da znate!!! Nije uvek sve jednostavno kako na prvi pogled izgleda... Merkur zaista kreće (polako) napred ali ima tu i neka caka, biće još neko vreme u retrogradnoj senci, mali oprez i sve će biti kako treba!!!
Ponovo će Merkur preći put od 25° Vage do 11° Škorpije... 19.novembra će izaći iz retrogradne senke...i tada sasvim možemo da odahnemo! 
Merkur će u Vagi ostati do 10.novembra kada će ponovo ući u Škorpiju!

★U ovo Merkurovo direktno kretanje uprte su sve oči zbog izbora u SAD. Dok pišem ovaj tekst ostalo je četiri dana! Merkur će biti stacioniran direktno između njegova dva kvadrata sa Saturnom 01. i 06.novembra! Zbog Merkurovog usporavanja (promena pravca kretanja) ovaj kvadrat će biti mnogo intezivniji nego inače! Još jednom ću vam naglasiti pripazite u periodu od 01. do 06.novembra!

★★★

09.novembar 17:08: Venera opozicija Mars
10.novembar 06:11: Sunce trigon Neptun
10.novembar 22:56 Merkur ponovo ulazi u Škorpiju
12.novembar 2020. Jupiter konjukcija Pluton na 22° 
14.novembar 20:48: Sunce sekstil Pluton
14.novembar Mars kreće direktno sa 15° Ovna
15.novembar 04:57: Sunce sekstil Jupiter
15.novembar 06:07 Mlad Mesec u Škorpiji na 23°
15.novembar 20:42: Venera kvadrat Pluton



Muškarci su sa Marsa, žene su sa Venere....
09.novembar 17:08: Venera opozicija Mars
Venera u Vagi, RMars u Ovnu na 15°21’

Opoziciju Venere i Marsa uglavnom imamo na oko dve godine! Pre ove imali smo je 21.juna 2018. između  Venere u Lavu i Marsa u Vodoliji! Posle ove u novembru ove godine imaćemo je 01.decembra 2022. između Venere u Strelcu i Marsa u Blizancima!

Poslednja opozicija ovih planeta  21.juna 2018. bila je u vreme kada je Mars tek trebao da krene u retrogradni ciklus! Sada posle nešto više od dve godine ponovo imamo ovaj aspekt samo u drugim znacima!
I Venera i Mars su u svojim sedištima, Venera vlada Vagom, Mars vlada Ovnom...
Mars je retrogradan pred kretanje u direktan hod!
Venera je u energiji Ja odmeravam (Vaga) Mars je u energiji Ja sam (Ovan)
Venera u Vagi je za MI Mars u Ovnu je za JA
Venera nastupa sa svojim željama i potrebama u energiji Vage odmereno, fino, kulturno, izbalansirano sa flertovanjem i tolerancijom...Mars u Ovnu je za akciju, brzu akciju, ali je i retrogradan pa je nekako ratoborniji i besniji...Sa jedne strane vazduh (Vaga) sa druge strane vatra (Ovan)...ovde vazduh kao da rasplamsava vatru i požar....a gde je požar tu su i moguće opekotine....a opekotine mogu i da zabole....ponekad i neki ožiljak da ostave....
Kada se planeta ljubavi (Venera) nađe naspram planete želja, strasti (Mars) odnosi postaju centar pažnje...Kako je Mars retrogradan sve je nekako još napetije. Pripazite ako vam je želja da neki odnos popravite ipak je ovo malo neuravnotežena energija, najbolje je da ne donosite neke bitne odluke dok ovaj aspekt traje....Tanka je linija ovde između ljubavi i mržnje....a mnogi kažu da je i mržnja ljubav... Ne znam baš, ali znam da bi moglo da bude napeto... jer Vaga ovde odmerava a Ovan se busa u grudi...jedan naspram drugog su....ko na brvnu ...pa ko "pobedi" a u ljubavi nema pobednika.....Ovde važi i ona čuvena "vodite ljubav a ne rat".....


"Vodite ljubav a ne rat".....

Često sa ovom aspektom sve krene kao rat....a obično se završi vođenjem ljubavi....I to i nije tako strašno zar ne... Međutim bilo bi dobro da je samo tako, obično na žalost nije. Ovaj aspekt može doneti neki sukob, neku svađu....ponekad zbog novca....jer Venera je i novac....ili ne mora novac, možda bilo koja vrednost i odnos prema vrednostima....Svađa ili sukob mogu nastati i zbog viška energije, neko možda postane agresivan, ovde se računa i pasivna agresija. Ovde se radi i o različitim potrebama....ono....mojim - tvojim... Možemo se naći u dilemi čak i "razapeti" između potrebe da se ispuni neka želja i potreba i sa druge strane potreba za kompromisom....ako kompromisa nema može se javiti i osećanje iskorišćenosti.....Što manje saradnje i kompromisa više mogućnosti za svađu i možda i nečeg što zapravo ne želite (raskid i sl.). Neke stvari i situacije možemo doživeti kao provokaciju pa odatle i sukob....
Sa ovom energijom obično neki parovi pred drugima znaju da demonstriraju svoj sukob i svađu, a onda kada ostanu sami "mire se". Prosto ih to uzbuđuje. Dok se oni možda gađaju tanjirima ili čašama, ako ste slučajni posmatrač bežite što pre odatle :), ne mešajte se oni će se izmiriti....Sem toga teško je u takvim situacijama biti neutralan....
Mnogi od nas (pod uticajem ove opozicije) prosto mogu biti ljuti, besni na suprotni pol, to je i negde osnova ovog aspekta - opozicije. Oni koji su u vezama mogli bi da imaju ono čudno osećanje: sa njom/njim mi je teško, ali bez nje/njega mi je još teže
Ponekad dok ovakav aspekt traje.....može doći do one situacije kada se u neku priču uvede neko treći, prosto se pomisli da je to rešenje....i sa ovom energijom se brže bolje uskoči u neki tuđi krevet. Međutim može i ovako... negde u nekim vezama strast je možda utihnula, možda je i nema više.....ovaj aspekt je onda tu da stvar pokren i da se strast probudi, podgreje.... Ili to ...ili će se strast tražiti na drugoj strani.....
Vi koji ste sami....u vreme ovog tranzita vas mogu privući oni nešto strastveniji, agresivniji, borbeniji partneri...skloni takmičenju, možda i sportisti ili nešto slično. Mogli bi i vezu da započnete sa nekom svađom, prepirkom....ili nešto slično, neka tenzija i nek nemir.
Međutim negde ova energija radi i kao energija zavođenja. Oni koji imaju opoziciju Venere i Marsa, ili kvadrat Venere i Marsa znaće najbolje šta mislim.
Ipak ovo je tranzitni aspekt, ali dovoljno jak da negde probudi tu energiju....a to je ovde sa energijom Vage i Ovna skoro pa igranje sa vatrom. Međutim nekada se to isplati.  Posebno ako se strast negde usput izgubila.....
"Ako ovo bude kraj znaću da nije ljubav".....
Pre svega ne paničiti :). Ne donosi svaka opozicija raskid, negde je to privremeno razdvajanje, najčešće je to samo svađa ili prepirka kao mnoge slične iz prošlosti.... Prekinuće se samo onaj odnos koji već neko duže vreme ne valja.....i koji je već neko duže vreme zapravo spreman za tako nešto...ili što bi mladi rekli "viđen" za tako nešto.....I naravno...."ako ovo bude kraj znaću da nije ljubav"... jednostavno...ma koliko bolelo!!!



"Miris mora ispod prozora"
10.novembar 06:11: Sunce trigon Neptun
Sunce u Škorpiji, RNeptun u Ribama na 18°15’

Relativno skoro smo imali ovaj aspekt sa Suncem u Raku 12.jula! Dobro se sećam tog aspekta zbog filma koji sam gledala na svom novom TV (poklon za rođendan od sina da mi ublaži tugu)...
Ovo je pravi aspekt u pravo vreme (kvadrat Merkura i Saturna)...Sunce i Neptun udruženi da pomognu.
Da vas "odvedu" odavde negde gde je sve po vašem...Birajte sami...
Iskoristite ovu snažnu energiju trigona između naše životne snage, našeg svetla, našeg centra postojanja - Sunce i naše inspiracije, naših snova, najuzvišenih osećanja, magije, čarolije, čuda - Neptun!
Neka životna (Sunce) magija (Neptun) počne!
Vreme za kraći predah, beg od stresa, stvarnosti. Vreme za duhovnost, veru i verovanje u nešto ili nekog. Vreme za kreativnost, maštu, muziku, umetnost. Energija povezivanja sa duhovnom dimenzijom ličnosti.. Aspekt snova, sanjarenja, inspiracije, intuicije. Budi se sklonost i potreba za umetnošću, poezijom, književnošću, muzikom....plesom!!! Osetljivost na druge ljude, i njihove potrebe, osećajnost, humanost. Vreme u koje možete pronaći svoju srodnu dušu...inspiraciju. Na vašem putu se mogu naći ljudi iscelitelji...medijumi, mistici, okulisti. Odličan aspekt za psihoanalizu. Sa ovim aspektom "život je more". Sunce naša volja, naš ego, vitalnost, simbol centra. Sunce to i jeste centar našeg života. I Neptun more, okean izor života... Sa ovim tranzitom istraživanje naših "dubina", naše podsvesti je jedna od mogućnosti. Najčešće sa ovim aspektom imamo potrebu za begom od stvarnosti, on je odličan za one koji budni sanjaju....Sa ovim aspektom "isplivavaju" naše najdublje emocije. Ono što sigurno možete da uradite za sebe je da obezbedite neki vid meditiranja... 
Ovo je vodeni trigon između Škorpije i Riba...pa je sve još intezivnije, moćnije, intuitivnije...Ovo je i jaka energija empatije...pa ako ste u prilici pomognite nekome...dobro se dobrim vraća (u energetskom smislu)...

Ima neka tajna veza...
10.novembar 22:56 Merkur ponovo ulazi u Škorpiju

I vraća se Merkur ponovo u Škorpiju gde je već boravio od 27.septembra do 28.oktobra...
Kratko je boravio u Vagi po drugi put od 28.oktobra do 10.novembra u retrogradnom hodu Od 28.oktobra do 03.novembra i u direktnom od 03.novembra do 10.novembra

I što je bio uglađen, fin i diplomata bio je... Uploviće (ponovo) u vode Škorpije i tu će biti direktan bez mnogo uvijanja naravno...Merkur u Škorpiji neće ništa uzimati zdravo za gotovo....on je u ovoj energiji (a i mi sa njim) vrlo sumnjičav, a opet sa druge strane on je krajnje direktan i vrlo često grub u komunikaciji....neko će reći neprijatan. 
Merkur u Škorpiji.... ovde reči imaju intezitet i moć... 
Pripazite, sa ovom energijom reči ili mogu nekog da "podignu" ili da "ubiju".... Sa ovom energijom mnogi bi mogli da budu opsednuti nekim mračnim mislima i temama.. Međutim ovakav Merkur nudi jaku intuiciju, duboko razmišljanje i istraživanje... površnost ovde nije opcija. Zajedljivi humor, sarkazam, cinizam.... sve je to deo ove energije... pa kako se kod koga "primi" :-). 

★Ovo nam je druga šansa da dublje ispitamo nešto ali i da saznamo i otkrijemo nešto!!!
I u ovom tranzitu Merkur će biti u opoziciji sa RUranom sada po treći put 17.novembra "Ne vuci me za jezik" Prvi je bio 07.oktobra, drugi 20.oktobra
U ovom tranzitu Merkur U Škorpiji će biti u sekstilu sa Plutonom 27.novembra (bio je jednom u kvadratu sa Merkurom u Vagi), sa Jupiterom 29.novembra (bio je u kvadratu sa Merkurom u Vagi) i sa Saturnom 30.novembra (tri puta je bio u kvadratu sa Merkurom u Vagi)! 
Merkur će u Škorpiji boraviti do 01.decembra!

P.S. Dok sam pisala ovaj tekst stigla je vest da je preminuo Šon Koneri prvi filmski Džejms Bond.


Kada se sretnu kralj bogova i bog podzemlja...
(treći i poslednji put)
12.novembar 22:38: Jupiter konjukcija Pluton na 22° 

I stigli smo do treće i poslednje konjukcije Jupitera i Plutona!!!

U aprilu ova konjukcija je bila u vreme vanrednog stanja (policijski čas) u junu (julu) bila je u vreme vanredne situacije bez policijskog časa
"Upravo je u Beogradu proglašena vanredna situacija (u martu je bilo vanredno stanje), stručnjaci kažu da smo u nedelji maksimuma...Pobuna u studenskim domovima (sinoć sam ih čula sa terase)...Maske postaju obaveza...pod pretnjom kazne...Broj preminulih u jednom danu (kod nas) vraća nas unazad na dane kada je taj broj bio isti (april)...Dakle, vesti potvrđuju trenutne aspekte i tranzite."
Sada je ova konjukcija prisutna po treći put. (Ovaj tekst pišem 31.oktobra u vreme kada je situacija svuda više nego alarmantna, šta li će se dogoditi u vreme egzaktne konjukcije?)
Nadam se da u vreme ove treće konjukcije neće biti potrebe za policijskim časom!





U kakvom okruženju je ova treća konjukcija:
Događa se u vreme direktnog Merkura u Škorpiji (od 10.novembra) i u vreme Marsove pripreme za direktno kretanje (14.novembra), tri dana pre Mladog Meseca u Škorpiji (15.novembar), u sezoni Škorpije, Sunce u Škorpiji koje sarađuje (sekstil) sa Društvom u Jarcu: sa Plutonom (14.novembar), sa Jupiterom (15.novembar) i sa Saturnom (19.novembar); Sunce trigon Neptun (10.novembar)....Ovo su zaista jake energije koje svakako mogu da pomognu!
ALI...u to vreme Venera u Vagi ne sarađuje, zapravo u sukobu je sa Društvom u Jarcu - 15. 16. i 19.novembara Venera će biti u kvadratima sa Plutonom, Jupiterom i Saturnom! 
Ovo sam ranije već najavila u ovom tekstu:

U aprilu kada smo imali prvu od tri konjukcije ja sam napisala ovo:
"Vera, Nada (Jupiter) da će se teško vreme završiti (Pluton) i da se krene iz početka (Pluton)" 
Ponovila sam ovo i u vreme druge konjukcije....sada je konačno i treća konjukcija i treća šansa da nam se ovo konačno i obistini!!!

U junu kada smo imali drugu konjukciju po redu napisala sam ovo:
"Bilo bi jako dobro da egzaktan uticaj ove konjukcije krene u pravcu  završetka/smrt  (Pluton) ekspanzije (Jupiter) virusa! I da se u junu i novembru bavimo samo finansijama. Bilo bi dobro ali da li je realno."
Možda i nije relano...ali ipak se nadam da je ova treće konjukcija ipak Početak kraja!!!

P.S. Razmislite koliko se vaš život promenio od aprila kada su se prvi put sreli Jupiter i Pluton do sada i pokušajte da odgovorite na to pitanje! Da li postoji još nešto što želite ili morate da promenite!


Energija promena...
14.novembar 20:48: Sunce sekstil Pluton
Sunce u Škorpiji, Pluton u Jarcu na 22°54’

Prvi u nizu sekstila Sunca sa planetama u Jarcu...
Imali smo ovaj aspekt 14.marta kada je Sunce bilo u Ribama!
Ovo je aspekt  koji nam donosi energiju promena! Mogućnost, šansu, priliku...nazovite to kako hoćete da se nešto promeni i globalno i pojedinačno!!! Imajte na umu da globalne promene idu od pojedinca!!!  Sa energijom Plutona svi imamo mogućnost da nešto transformišemo u svom životu, promenimo i da se regenerišemo! Nešto suštinski...nikako površno!!! Ovo je i energija potrebe za uspehom (Pluton u Jarcu) u profesiji pre svega (Jarac) ali i svim oblastima života zavisno od kuće u kojoj se Pluton u Jarcu nalazi na 22°. Kuća je ta koja će odrediti oblast života!!! Ovo je energija koja će vam pomoći da rešite neku enigmu, tajnu, misteriju (Sunce u Škorpiji). Ovo je i energija liderstva! Energija uticaja na one sa kojima ste u nekom odnosu...Borba za vlast, samopotvrđivanje, superiornost...
Ovo je kratkotrajni aspekt ali on ima snagu da pokrene promene....budite sigurni u to...na vama je da prepoznate moć ovog tranzita...ako ništa drugo, bar da započnete proces promena!!!
Dan posle ovog sekstila ide još jedan sa Jupiterom i 19.novembra sa Saturnom...u nekoliko dana sve same harmonične i jake energije...


Jedna dobra vest...
14.novembar 01:36: Mars kreće direktno sa 15° Ovna

Posle 65 dana retrogradnog putovanja Mars će smanjiti brzinu pred direktan hod i biće direktno stacioniran (D). Tada će Mars imati ogromnu energiju, veliku koncentraciju energije koja će biti usmerena na neku oblast života (kuća u kojoj se nalazi)...Stacioniranost je zapravo i trenutak isčekivanja, "zaustavljanje daha", posle čega ćemo izdahnuti i udahnuti novi vazduh....
Prilično dugo je Mars retrogradan od 10.septembra sa 28° Ovna! U retrogradnu senku ušao je 25.jula sa 15° Ovna! Iz retrogradne senke će izaći 02.januara sa 28° Ovna.

To što će Mars krenuti u direktan hod, makar i dalje bio u retrogradnoj senci zaista je lepa vest. Mnogi će odahnuti. Šta je usporavao, usporavao je, ako je nešto zakočio, prikočio, ako je bilo nekog kašnjenja, usporavanja, nasilja, agresije, sada je vreme da se krene napred punom parom. Ok, ne treba očekvati da će se to dogoditi preko noći.... ipak će biti potrebno neko vreme za zamah. Ono što je trebalo da se završi, tamo gde je bio neophodan neki kraj...sada je vreme za tako nešto. A posle svakog kraja ide novi početak. Spremite se za novi pravac.....
Direktno kretanje Marsa mnogi će osetiti i kao novi snažan nalet energije! Mnogi će "poleteti" da nadoknade sve izgubljeno, zaustavljeno...

A Mars će i dalje boraviti u energiji Ovna i imaće sve karakteristike tog znaka...
Mars je u Ovna ušao 28.juna - Mars se vratio kući...
Mars će boraviti u Ovnu do 06.januara 2021.

Dobra vest je da Mars do kraja novembra neće imati aspekte....Prvi aspekt Marsa dogodiće se 11.decembra trigon sa Suncem u Strelcu, 15.decembra trigon sa Merkurom u Strelcu....i 23.decembra poslednji treći kvadrat Marsa i Plutona!!!


Život je lep...
15.novembar 04:57: Sunce sekstil Jupiter
Sunce u Škorpiji, Jupiter u Jarcu na 23°14’

I ovaj aspekt smo imali 11.marta kada je Sunce bilo u Ribama.
Aspekt sreće, blagostanja, raspoloženja, optimizma.. Koliko će neko osetiti ovu energiju ide prema "zaslugama" ili drugim rečima zavisi od vašeg natalnog horoskopa. Jer neće svi osetiti blagotvoran uticaj ovog aspekta. Pesimisti po karakteru (natalni) teže će osetiti ovaj aspekt...Povoljan uticaj ovog aspekta se odnosi na vaše planove, ciljeve, odluke...Sa njim možete lakše pronaći svoj put u rešavanju nekih tekućih problema, sa njim se lakše možete nositi sa bilo kojim problemom. 
Sekstil Sunca i Jupitera u tranzitu donosi optimizam, mogućnost da svet i okolinu vidite na drugačiji način...šire i sa više entuzijazma. Negde se rekoh već neće ni osetiti, negde bi čak mogao da uvede u preterani optimizam. Mnogi će poželeti više od života. 
Donosi: dobro zdravlje, radost, društvenost, zadovoljstvo, bolje finasije, bolje materijalne prilike i šanse, manje poklone, dobar je za razgovore sa pretpostavljenima, sa onima na vlasti i koji predstavljaju državu. Lep aspekt i tranzit, kratko traje
Pogledajte u kojim vašim kućama se nalaze ove planete tu je negde i vaša priča....
Život je lep....bez obzira na sve...na sva ludila ovog sveta oko nas....
Bilo bi dobro da ovaj aspekt koliko god kratko traje ukaže nekim ljudima da je Život jedan i da je vredan...


Novi strastveni početak
15.novembar 06:07 Mlad Mesec u Škorpiji 
Sunce i Mesec u Škorpiji na 23°

Da li ste spremni za Novi ciklus, za Novi početak? Da li ste spremni da zaronite duboko u vode Škorpije i u svoja osećanja?
Energija Škorpije uneće u priču: intimnost, kontrolu, moć, novac... Niko neće biti zadovoljan statusom quo... kopaće se po tajnama duboko.  Konjukcija Sunca i Meseca nudi energiju novog početka - energija Škorpije će nas pokrenuti da vidimo šta nedostaje u našim životima, zatim ima li nešto od čega smo zavisni, ima li dugovanja, i ima li emotivnih opterećenja... Ovo je period u kome se možemo osloboditi svakog"đubreta" koje se taložilo vremenom, period u kome se možemo osloboditi svega onog što ne valja, što nas pritiska, guši i na materijalnom i na duhovnom nivou... Sa energijom Mladog Meseca možemo uraditi značajne promene u našim životima. 
Mlad Mesec u Škorpiji osetiće nešto više Škorpije, Bikovi, Lavovi i Vodolije...i svi vi koji imate nake planete u ovim znacima na oko 23°

Ovaj Mlad Mesec  zatvara jedan ciklus i počinje novi. Oslobodite se dugogodišnjih ili skorašnjih loših energija i navika.... pustite novu energiju u vaš život.



 Tanka je linija između ljubavi i mržnje
15.novembar 20:42: Venera kvadrat Pluton
Venera u Vagi, Pluton u Jarcu na 22°55’

Prvi u nizu kvadrata Venere sa planetama u Jarcu!
Imali smo ovaj aspekt 28.februara kada je Venera bila u Ovnu!
Kako jedan ovakav kratkotrajni aspekt u tranzitu može da utiče na vaš ljubavni život?
Može puno. Sve zavisi u kom stanju se nalazi vaš ljubavni život. Ako ova energija zatekne probleme u postojećoj vezi ona može te probleme intezivirati... Ako zatekne nesigurnost, manjak samopoštovanja, manjak sigurnosti... ova energija će probuditi ljubomoru, posesivnost, pokušaj kontrole, manipulacije... Što naravno nije dobro i što naravno može loše da se završi...  
Svi oni koji se pitaju "da li me voli" ili još gore misle "ne voli me", ovaj aspekt može da donese strahove, strah može da pokrene nervozu, negativno uzbuđenje. I onda se kreće negde sa ucenama, pretnjama, ultimatumima (Pluton). Sa ovom energijom lako se uništi ono što se voli. A sve ovo uglavnom iz podsvesnog straha o napuštanju, zbog straha da će biti ostavljeni...a u strahu su velike oči....
Pokušajte da izbegnete svako manipulativno ponašanje, nametanje moći, kontrole, pasivnu agresiju...bilo da vi ovo nekome činite ili neko vama... Ova energija može vašu vezu gurnuti u "ratnu zonu". I ako je već sam naglasila ovo kratkotrajni aspekt on lako može da pokrene one duboko "zakopane" emocije (Pluton)...
Ako ste sami, ako niste u vezi....ovaj tranzit bi mogao da probudi bolna sećanja, bolna iskustva...potisnuta nekada ranije...Ako se to dogodi najbolje je da priznate sebi da problem postoji da ste ga potisnuli i da ovu energiju iskoristite za iscelenje, transformaciju i regeneraciju...
Ako ste sami i baš u ove dane upoznate nekog...vrlo lako bi mogli da se ubrzo zapitate: "zašto me je privukla ovakva osoba, koja očigledno ima neki emotivni problem". Ili to ili će ta nova veza doneti ogromnu strast i magnetsku privlačnost....ali da li će ona prestati kada ovaj aspekt ne bude više vršio uticaj? Ništa ne zavisi samo od jednog aspekta, tako da ni konkretnog odgovora nema :).
Sa ovom energijom mogu doći razna iskušenja onima koji su u vezi....moguće su tajne veze, "zabranjene veze", prevare, veze za jednu noć....

★★★

16.novembar  06:32: Venera kvadrat Jupiter
17.novembar 09:07: Merkur opozicija Uran
19.novembar 08:17: Sunce sekstil Saturn
19.novembar 12:28: Venera kvadrat Saturn
19.novembar Merkur izlazi iz retrogradne senke sa 11° Škorpije
21.novembar 14:22 Venera ulazi u Škorpiju
21.novembar 21:40 Sunce ulazi u Strelca







Preterano uživanje...
16.novembar  06:32: Venera kvadrat Jupiter
Venera u Vagi, Jupiter u Jarcu na 24°19’

I ovaj aspekt smo imali 23.februara kada je Venera bila u Ovnu!
Kada god je Jupiter u neharmoničnom aspektu uvek se dogodi neka vrsta preterivanja...Neko bi mogao da kaže aspekt hedonizma...
Poješću sve kolačiće...
Venera u kvadratu sa Jupiterom biće sklona pre svega preterivanju svake vrste...uživaće što se kaže "za sve pare"...Ulenjiće se...i vi sa njom...možda nije za rad ali je zato za uživanje... Neko će preterati u jelu (nešto više u slatkišima, zbog Venere)  i piću, drugi u (nekontrolisanom) trošenju novca, neko će biti ekstravagntan, neko arogantan... drugi će preterati u optimizmu, moguće i nekorektno ponašanje, sukob sa zakonom u smislu nekih kazni i sl. 
Ako ništa od svega ovog onda ćete se možda baviti moralom svojim ili tuđim... vrlo su moguće neke avanture, takozvane "zabranjene" ljubavi. U vreme ovog aspekta neko odlazi na put i nerasploženje zbog toga, to su i veze na daljinu koje nešto "škripe". Ili postoji još jedan mogući "scenario", upoznate nekog ko je sa nekog puta i ko ubrzo posle susreta odlazi.. Ili upoznajete osobu različite kulture, vere, životne filozofije, ili finansijskog statusa. 
Šta se ovde događa? Jupiter uveličava, umnožava, proširuje sve u odnosu na Veneru, najpre njenu potrebu da uživa a onda i sve ostalo. Preterivanja u svemu pa i u osećanjima. Kako je ovde kvadrat u pitanju to je i emotivna napetost, ali i akcija i sve je prilično aktivno. Ne donosite važne odluke dok ovaj tranzit traje, sačekajte da prođe... Ovde je moguće pod uticajem ovog aspekta da budete lenji u iskazivanju osećanja, ili naprotiv da ih pokazujete sa preteranim optimizmom ili euforijom. Ni jedno ni drugo nije najbolje, pa čekajte da vas lenjost ili ushićenje prođu.  
Drugim rečima u ovom periodu nemate baš kontrolu nad svojim osećanjima, niti kontrolu nad svojim novčanikom, potrošićete više nego što bi ste smeli, zatim poješćete više nego što bi trebali...jedno je sigurno da ćete uživati. Nekako nećete znati ni moći da kažete NE. Samo šta posle? Zato probajte, oduprite se iskušenjima, ne kupujte stvari koje vam zapravo i ne trebaju ili ih ne možete priuštiti, ne jedite najveće parče torte ma koliko ona bila iskušenje za vas, mislite na kilograme koji se u ovo vreme prosto lepe za vas. Vaše želje za zadovoljstvom se u ovo vreme dramatično povećavaju, otuda je taj poriv za trošenjem i jelom, zato vežbajte umerenost. Sakrijte kreditne kartice, odbijte pozive za ručkove, večere, probajte da odolite emotivnim iskušenjima...



"Ne vuci me za jezik"...
17.novembar 09:07: Merkur opozicija Uran
Merkur u Škorpiji, RUran u Biku na 8°00’

Ovo je treća po redu opozicija! Prva se dogodila 07.oktobra, druga 20.oktobra...
U oktobru skoro da i nije bilo perioda kada nije radio ovaj aspekt!...
Sada imamo treći put ovu opoziciju! U oktobru sam vam predložila da upišete ove datume jer je moguća velika povezanost...Sve je isto kao i u oktobru...Merkur je 07.oktobra bio direktan, 20.oktobra retrogradan i sada je direktan! Razlika je u stepenima!

Moguće je i otkrivanje i razotkrivanje nekih tajni ili nečeg što je skriveno (Merkur u Škorpiji) ali na neprijatan način (RUran u Biku).
Energija opozicije Merkura i Urana ubrzava stvari i zbog toga često kažemo za ovu energiju "brži jezik od pameti"...Nije ovde sporna inteligencija, niti brzi i brilijantni um...ovde je sporno to što se obično kaže više nego što bi trebalo...a reči je teško povući...jednom kada se nešto izgovori nekada ni izvini ne pomaže!!! Imajte to na umu ovih dana! Ovde misli i reči nekada idu "brzinom svetlosti" :), teško ih je zaustaviti....Ups...Ali vi pokušajte..."ugrizite se za jezik" to najčešće pomaže! Brži jezik (enter) od pameti :), eneter je deo priče o Uranu...Uran - kompjuter, tehnika, internet...
Ova energija ne pomaže ni kada je koncentracija u pitanju....ovde koncentracije skoro da i nema.
Ova energija može razdvojiti neke ljude....Uran je vladar Vodolije, možda iznenadni rastanci sa prijateljima...Ovde su suprostavljene energije Škorpije i Bika...mogući su rastanci i ljubavnika...ili samo neprijatni intimni razgovori. Ove energije su povezane i sa novcem....moguće su neprilike i sa finansijama. Loše vesti iz banke i sl.

Šta ova opozicija još donosi: nervozu, pre svega mentalnu, ali i fizičku (mlataranje rukama), tu je i brzopletost, sklonost ekscentričnim idejama, netaktičnost, odbijanje kritike. Rasprave... nesporazumi su ovde vrlo mogući, ljudi se međusobno pogrešno razumeju. 
Merkur je u Škorpiji duboko, intezivno razmišljanje, intuicija, detektivski um...Ovaj Merkur voli tajne i da ih pravi i da ih otkriva...Zainteresovan je i za teme: o sexu, strasti, regeneraciji, transformaciji, suštinskim promenama...Bavi se i pričom o zajedničkom novcu, resursima, tkz tuđem novcu. Donosi intezitet u mislima sa rečima...
Uran u Biku se bavi našim materijalnim delom života, sticanjem, zaradom....ali i vrednostima, tu je i naš odnos prema vrednostima, odnos prema emotivnoj i materijalnoj sigurnosti i bezbednosti.
Dakle, imaju i nešto slično....materijalni pristup nekim stvarima ali na sasvim suprotan način!
Nemojte da se "izgubite u prevodu"....suzdržite se od brzopletih reči, komunikacije, poruka.....malo ravnoteže i sve se da "ispraviti". 

P.S. Od kako je Uran ušao u Bika ovo je treća opozicija sa Merkurom (jednom godišnje). Prva je bila 10.oktobra 2018., druga 07.oktobra 2019. i sada 07.oktobra, 20.oktobra i 17.novembra 2020. zbog Merkurove retrogradnosti!!!


Nikad ne odustaj...
19.novembar 08:17: Sunce sekstil Saturn
Sunce u Škorpiji, Saturn u Jarcu na 27°25’

Sunce ovde završava svoj niz sekstila sa planetama u Jarcu!
I ovaj aspekt smo imali 20.marta kada je Sunce bilo u Ribama na 29°50’, kao i Saturn 29°50’...On se dogodio samo četiri sata pre prelaska Sunca u Ovna i dolaska proleća. Saturn je prešao tada u Vodoliju 22.marta - Ispred svog vremena...
Sada u novembru Sunce će preći u Strelca za dva dana posle ovog aspekta. Saturn je već pri kraju boravka u Jarcu ali u Jarca će preći 17.decembra!
I ako što su se slagale energije Riba i Jarca u martu, slažu se i energije Škorpije i Jarca
Voli voda zemlju i zemlja voli vodu...prožimaju se, dopunjuju...vole!!!
★Upornost se isplati....ako kojot u martu možda nije stigao pticu trkačicu sada u novembru to je izvesnije..
Na jednoj strani je energija Škorpije, energija dubine, skrivenog, energija regeneracije i transformacije, suštinskih promena (nikako površnih), energija strasti, intime, tkz tuđeg novca i podrške, energija smrti i ponovnog rađanja...na drugoj strani je energija Jarca, energija izdržljivosti, odgovornosti, poslovnosti, uspeha, tradicionalnosti....Zajedno ove energije poručuju: Nikada ne odustaj(te)!!! Sa Suncem u Škorpiji koje realno ima i snagu ptice feniksa i sa Saturnom u Jarcu tu je mogućnost ispunjenja želja, ciljeva...

Harmoničan aspekt i harmoničan uticaj, mada takav (kratko traje) da je moguće da ga slabije osetimo. On donosi... mir i stabilnost, negde upornost, čvrstinu, istrajnost, samopotvrđivanje, mogućnost da se skoncentrišete na nešto, napredovanje (neko manje). Dobar odnos sa starijim ljudima. Kod žena obično ovaj aspekt se manifestuje na nekog bliskog... otac, brat, muž, partner, šef... Pomoćiće ovaj aspekt i kod svih poslova koji traže dugoročnost i ozbiljan i odgovoran pristup. Doneće i bolje zdravlje, vitalnost..."


"Ne mogu ti reći šta je tuga"
19.novembar 12:28: Venera kvadrat Saturn
Venera u Vagi, Saturn u Jarcu na 27°25’

I dolazimo do poslednjeg kvadrata u nizu Venere sa planetama u Jarcu!
I ovaj aspekt smo imali 03.marta kada je Venera bila u Ovnu
Gde god se nađe Saturn dolazi i do nekog zahlađenja... Mnogi će kroz ovaj tranzit osetiti nedostatak ljubavi, imaće osećanje nevoljenosti, a to je teško i ako ste u vezi a možda još i teže ako niste... Mnogi od nas će poželeti da se povuku, osame... Tuga je ovde moguća, razočarenje u nekog ili neku emociju... povlačenje će biti jedna od opcija, čak i razmišljanje bolje mi je da budem sam/a. Još teže se podnosi kada se druga strana povuče, obično bez objašnjenja...Ova vrsta ohlađenja je svojevstan test za neku vezu... Ne donosite bitne odluke za vreme ovog tranzita... Nije ovo pogodno vreme za rešavanje problema... primirite se, jedno od rešenja je sećanje na lepša vremena... Kažu da sve što imamo su lepi trenutci koje skupljamo... "izvadite" ih kutijica sećanja i čekajte... Prihvatite ograničenje ovog tranzita i razmislite odakle duvaju ti hladni vetrovi... Odakle ta rezervisanost i hladnoća... odakle potreba da se udaljite od ljudi koji vas vole, ili obrnuto odakle potreba onih koje volite da se udalje od vas... Ništa ne dolazi preko noći... nezadovoljstvo je sigurno krenulo i ranije... 
Kako je Venera u Vagi partnerstva (i ostali odnosi) mogu biti narušeni, a Saturn u Jarcu možda će i ego biti povređen!
U situaciji u kojoj se nalazimo i u martu i sada ovaj aspekt još više otežava i ljubavni i finansijski život.
Poremećena je ravnoteža u davanju i primanju, neko ovde ima utisak da je žrtva.... a to nije ljubav. Još ako je u priču na mala vrata ušla materijalna situacija, što je ovde vrlo moguće, tek onda je ljubav na velikom iskušenju. Tu se mogu odjednom pojaviti neke razlike u godinama (a do juče nikome to nije smetalo), u statusu, kulturološke razlike... 
Savet: Ovaj tranzit ne traje dugo, kada to znate imate i šansu da na pametan način prevaziđete moguće probleme, bilo da ste u vezi ili niste..

 


Nema više retrogradnosti...
19.novembar Merkur izlazi iz retrogradne senke sa 11° Škorpije

Ovo je retrogradna senka posle retrogradnog kretanja...
Svaki retrogradni ciklus ima period retrogradne senke pre retrogradnosti i posle retrogradnosti!!! I ovo je zapravo kraj Merkurove retrogradnosti sve do sledećeg retrogradnog ciklusa koji će se dogoditi 30.januara 2021.
Merkur je ušao u retrogradnu senku (pre retrogradnosti) 23.septembra sa  25° Vage
U retrogradni hod krenuo je 14.oktobra  sa 11° Škorpije. U direktni hod je krenuo 03.novembra sa 25° Vage i sada sa 11° Škorpije konačno izlazi iz retrogradne senke!!! Tri puta je išao istim putem i sada konačno ide direktno bez osvrtanja....Izlaskom iz retrogradne senke nema više ni retrogradnosti i više nemate izgovora...jer u poslednje vreme te prilično neslane šale na račun retrogradnog Merkura postaju vrlo neukusne i negde degradiraju ozbiljan pristup astrologiji! 
Do kraja godine Merkur će boraviti od 10.novembra do 01.decembra u Škorpiji, od 01.decembra do 21.decembra u Strelcu i od 21.decembra do kraja godine Merkur će boraviti u Jarcu, i sledeća godina će početi sa Merkurom u Jarcu 08.januara Merkur prelazi u Vodoliju!



Take My Breath Away....
21.novembar 14:22 Venera ulazi u Škorpiju


I ako je Venera u Vagi bila kod svoje kuće i u osnovi uživala u tom tranzitu ipak nije joj bilo ni malo lako ali ni nama sa njom! Svoj boravak u Vagi započela je opozicijom sa RKironom i RMarsom u Ovnu, onda su se zaređali kvadrati sa Društvom u Jarcu (Jupiter, Pluton i Saturn)...i prilično nam otežali i ljubavni i finansijski život. Sada je konačno vreme da ona malo (ili više) uživa...
Venera će se ipak prvo "obračunati" sa RUranom u Biku 27.novembra...a onda do prelaska U Strelca 15.decembra sledi joj harmoničan odnos sa Društvom u Jarcu, da ispravi ako ima šta da se ispravlja!
Ulaskom Venere u Škorpiju probudiće se energija strasti i sexualnosti. Ovde se ljubav (Venera) izražava, pokazuje kroz strast (Škorpija). Nema mlakih osećanja, niti površnih....Dok je Venera boravila u Vagi bila je sklona miru i staloženosti, bila je fina, ljubazna, ljubavna... Sada se to menja...Venera ulazi u znak kojim vladaju Pluton i Mars, gde su oni tu je strast i jaka sexualnost.
Zaboravite na neobavezni flert, igre, igrice, više "razgovarajte" očima, zagledajte se duboko, budite spremni da istražujete (Škorpija), što dublje zaronite biće vam jasnije, i ne plašite se, strah nije deo priče o energiji Škorpije, sa ovom energijom nema mesta emotivnim slabićima, Škorpija ne trpi bilo kakvu slabost, veruje samo u duboku emotivnu povezanost... 
Budite spremni na sve ili ništa energiju. Ili ćete biti magnet ili ćete biti magnetski privučeni. Nema strasti već neko vreme u vašoj vezi, sada je vreme da se ona ili obnovi ili regeneriše. Sami ste, nadajte se mogućem "fatalnom" susretu, još ako to i ostale planete žele i tako su postavljene taj susret je izvesniji... Budite tajanstveni, misteriozni, budite fokusirani... Budite spremni i za ljubomoru, vašu ili nečiju, sve to ide sa ovim tranzitom... Sa ovim tranzitom moguće su i "Niske strasti", "Opasne veze", veze "Do poslednjeg daha", "Fatalna privlačnost". 
Pored Škorpija uživaće i Rakovi i Ribe (trigon), Device i Jarčevi (sekstil)...neka budu oprezni Bikovi (opozicija), Lavovi i Vodolije (kvadrat).
Gerard Butler ima Veneru u Škorpiji, moj Neptun u Škorpiji opčinjen je gospodinom...



Simply the best...
21.novembar 21:40 Sunce ulazi u Strelca


Mnogi od nas će u vreme tranzita Sunca u Strelcu uzjahati zamišljenog konja, staviti zamišljene strele na ramena i krenuti u potragu za svojom istinom... Sledi nam avantura za svakog drugačija i primerena već prema karakteru (natalni horoskop). Oči će biti uperene u horizont koji će se širiti kao i naši vidici... Strela će biti odapeta... U kom pravcu, zavisiće od mnogo toga. Meta može biti istina, filozofija života, duhovnost, religija, vera, moral, logika,  obrazovanje, zakon, neki dalji put... Sa energijom Strelca mnogi će biti samopuzdaniji, temperamentniji, spremni za izazove... Spremni za velike ciljeve i ostvarenje istih. Neće nas "držati mesto", što dalje otići to je bolje...Kuća nam može postati tesna i četiri zida neće biti biti opcija za mnoge. Za Strelčeve se obično kaže da su rođeni pod srećnom zvezdom... to je i tačno jer Strelcm vlada Jupiter - planeta velike sreće. Da li će svako od vas dobiti svoje parče sreće zavisi i od rasporeda zvezda ali i od vas samih. Ulaskom Sunca u ovaj znak sve može da bude lepše, optimističnije, šire, istinitije. Veme je za ideale....vreme je za ono "ko reskira taj dobija". Sa energijom Strelca možete da se bavite obrazovanjem, naukom, možete da krenete na put oko sveta, ali možete i da istražujete svoj unutrašnji svet i sve što je u vezi višeg uma.... 
Za Strelca je sve putovanje..... na vama je da izaberete pravi put.....

Dragi Strelčevi.....naravno poželeću vam Sretan rođendan ali poželeću vam i nešto više da se izdignemo iz sve češćih astroloških fraza... Poželeću vam srećnu i uspešnu potragu za istinom...negde na širokom horizontu...pomerajući granice....i da nadahnete i sve nas ostale da imamo hrabrosti i vere da učinimo isto...Poželeću vam i da nas obasjate svojom pozitivnom energijom....

P.S. Mojih najdražih Strelčeva više nema...rođendani su im bili u razmaku od tri dana, umrli su ove godine u razmaku od tri meseca...Nedostaju mi puno...ali sam srećna što su baš oni moji roditelji...sa njima je život bio više nego istinit i srećan!!!

★★★

24.novembar 05:39: Merkur trigon Neptun
27.novembar 11:38: Merkur sekstil Pluton
27.novembar 18:10: Venera opozicija Uran
29.novembar 03:50: Merkur sekstil Jupiter
29.novembar Neptun kreće direktno sa 18° Riba



"Ko u čuda veruje taj čuda stvara"

24.novembar 05:39: Merkur trigon Neptun
Merkur u Škorpiji, RNeptun u Ribama na 18°10’

Svi već znate da ja volim aspekte sa Neptunom i ovaj je jedan od njih...
Imali smo ga 30.jula, dva dana posle mog rođendana (ušao je u solarni horoskop), tada je Merkur bio u Raku...
Ovakav aspekt je dobrodošao i umetnicima ali i svima nama koji se umetnošću ne bavimo ali je volimo...Svaki harmonični aspekt sa Neptunom je dobrodošao da predahnemo, da odmorimo, meditiramo i sl. I oni koji u čuda i bajke veruju ali i oni koji ne veruju... Mašta je svima dostupna....pa maštajte...ili "idite tamo gde je sve po vašem" u mislima, stvarno...Čitajte neku knjigu u pauzama, gledajte film ili siđite do reke ako je ima u vašem kraju....ako ste na moru blago vama...
Ovo je aspekt inspiracije, intuicije, predosećanja nekih događaja koji tek slede, razumevanje stvari i na intelektualnom i na duhovnom planu... Lep aspekt i tranzit ma koliko da traje...Maštajte, dragi moji, maštajte....Jer mašta može svašta.. I poslušajte šta vam intuicija govori....Nekada je dovoljan i samo jedan trenutak....jedan bljesak intuicije i da vam se dogode neke značajne promene. Ovo naglašavam zbog kratkog trajanja ovog aspekta. Njega će i osetiti oni koji su rođeni sa aspektima koji govore o jakoj intuiciji. Imajte na umu da se intuicija neguje....ona se ne uči ali se na njoj i te kako radi i treba da se radi!!!!!


Budi promena koju želiš da vidiš u svetu
27.novembar 11:38: Merkur sekstil Pluton
Merkur u Škorpiji, Pluton u Jarcu na 23°10’

Merkur je direktan, nije više u retrogradnoj senci u intuitivnoj i dubokoj je energiji Škorpije...i sada je na redu jedan harmoničan period zbog sekstila sa planetama u Jarcu!
Ovaj aspekt smo imali 07.aprila kada je Merkur bio u takođe intuitivnoj energiji Riba!
Misli su ovde intezivnije, energetski (Pluton) jače, psihološki takođe. Imamo mogućnost jasnijeg uvida u neke stvari jaču intuiciju... Intuitivnu komunikaciju, strastvenu (Pluton) komunikaciju (Merkur). Govor glasniji, snažniji (Merkur - Pluton). Manje je diskrecije, sve je više otvorenije i jasnije nego obično... Ponegde opsesivnost (Pluton) snažna potreba da se nešto nekome kaže...Dublje prodiranje i istraživanje u toku razgovora...Promena u načinu izjašnjavanja, u govoru...svakako više hrabrosti. Ovde neke misli, reči....(Merkur) mogu imati sposobnost transformacije, izlečenja, regeneracije (Pluton), odbacivanje zastarelog načina mišljenja... Iznenadna provala (Pluton) misli, reči...Pluton je nosilac energije suštinskih (dubokih) promena...Sa ovom energijom dolazi i mogućnost suštinskih odluka!
Oni koji zapisuju svoje misli i reči sada to mogu intezivnije i hrabrije... Imamo i više hrabrosti da se suočimo sa onim stvarima (misli) koje smo gurnuli negde (pod tepih, u orman, u neke kutijice...)
Ovaj aspekt će izvući svačiji dar za duhovitost, daće nam analitičnost, intuiciju... 
Pomaže da imamo odličnu koncantraciju, i moć razumevanja događaja i ljudi. Inteligentno (Merkur) korišćenje snage (Pluton) volje. Aspekt je odličan tamo gde je potrebna analiza, predavanje, učenje, istraživanje, u medicini, ali i u finasijskim poslovima i transakcijama. 
★ Pomogao nam je ovaj aspekt u aprilu, ovo nam je (svima) druga šansa...



"Za točak se bršljan ne hvata"
27.novembar 18:10: Venera opozicija Uran
Venera u Škorpiji, RUran u Biku na 7°37’

Ovo je prvi aspekt Venere od kako je prešla u Škorpiju!
Prošle godine oni su bili suprostavljani 13.oktobra! 2018. godine imali smo zbog retrogradne Venere tri puta ovu opoziciju!
Do ulaska Venere u Škorpiju u vreme boravka u Vagi, Venera je bila u megdanu sa RMarsom i RKironom, bila je i u svađi sa planetama u Jarcu...sada kao da je došlo vreme za neki "konačan obračun"...Imajte na umu pre nego donesete neku iznenadnu odluku da će Venera u decembru imati sve same harmonične aspekte
Kako Venera vlada Vagom (partnerstva) ova opozicija može baš mnoge partnere razdvojiti (opozicija), to može biti privremeno razdvajanje ali i stalno (sve zavisi od vašeg natalnog horoskopa). Velika je ovo neizvesnost... jer sa Uranom se nikada ne zna.... sem da sprema neko iznenađenje....Nekome će ovaj položaj planeta doneti izazov, nekome prepreke... Gde je Venera tu su emocije, pružanje i primanje ljubavi, naklonosti, tu je potreba za harmonijom, skladom, pravdom, tu je sposobnost uživanja, sposobnost zarade, tu je i lepota, estetika, blagost, finoća, šarm... Venera vlada prirodnom kućom braka, vezama, odnosima, Venera je i tkz. mala sreća... Venera je ta koja će nam pokazati kakav je neki odnos, kako i da li sarađujemo sa partnerom, ili nekim drugim ljudima...jer bez nje nema ni saradnje ni harmonije...Ako ima rutine, učmalosti i dosade, evo prilike da se nešto promeni (Uran)..., kako iz čijeg ugla gledano naravno. Kao da je neko upalio svetla...šta svetla, reflektor... 
Za nekoga ove promene mogu biti dobre, za nekoga ne. Jer ono što je za nekog promena za onog drugog je patnja....Izazova će biti na sve strane, posebno ako se traži sloboda - Uran, ili bar više slobode nego što je realno ima, ili misli da je ima... I eto tenzije u ljubavnim vezama, ali i drugim vezama i odnosima... Ideja da je "trava zelenija tamo negde", sa ovim aspektom je iznenada probuđena... Mada da to bude baš tako malo ili puno zavisi i od karaktera (natalnog).
Venera je u strastvenoj energiji Škorpije, sva je u fazonu "sve ili ništa"...  Uran je retrogradan i cela priča oko ove opozicije može imati buran uticaj na mnoge od vas...posebno ako je bilo nedavnih ili starih problema...

Pozitivne misli privlače pozitivne događaje...
29.novembar 03:50: Merkur sekstil Jupiter
Merkur u Škorpiji, Jupiter u Jarcu na 25°46’

I ovaj sekstil smo imali 8.aprila kada je Merkur bio u Ribama...
Energija za optimiste i optimizam....dan(i) kada nada i nadanje imaju smisla. Lepe (Jupiter) vesti (Merkur) su moguće, poruke, SMS, pisma... Ne čekajte da ih dobijete pošaljite ih.... Jedna poruka može mnogo toga da promeni...Ne volite da pišete, telefon u ruke...
★U normalnim okolnostima ovaj aspekt favorizuje učenje, kraća putovanja...Ako ste student iskoristite ovu energiju...a što se putovanja tiče pa u ovom trenutku svako vraćanje kući je putovanje...
★U ovo vreme kada nam je optimizam više nego potreban ova energija budi baš to optimizam, Merkur je u Škorpiji, Jupiter u Jarcu ovo bi mogao da bude realni optimizam...
I na kraju dodaću: Pozitivne misli privlače pozitivne događaje...



Svetlo koje tražim...
29.novembar Neptun kreće direktno sa 18° Riba

U proteklih pet meseci mnogi od nas su svoje snove stavili na čekanje. Mnogi su bili žrtve raznih samoobmana, iluzija, laži... Vreme je da se trgnemo.  Svi koji su izbegavali realnost, svako svoju ali i ovu našu opštu sada je vreme da siđemo na zemlju. Sebe ovde vidim prvo. Neptun nas je štitio od realnosti koja ponekad ni malo nije lepa ili poželjna. On nam je doneo i donosi duhovnost,veru, snove.... Dok je bio retrogradan davao nam je šansu da "pobegnemo" svako u svoj svet. Snovi koje smo imali i imamo sada mogu postati realnost, sada je vreme za njihovu realizaciju... Međutim treba da budemo oprezni ipak je to Neptun... oprezni u smislu da nam i stvarnost ne bude previše mistična, fantastična... kao što je i sam Neptun!!! Gde god je on tu je i neka obmana, iluzija... zbog toga oprezno!!! I ovako direktan može nas odvesti u svet poricanja, ako je ponekad tako lakše. Malo objektivnosti neće škoditi...Neptun je u malim dozama lek u većim otrov imajte to na umu...
Imajte na umu da će Neptun izaći iz retrogradne senke 19.mart 2021. sa 20° Riba!!! Da li ćemo tada prestati da živimo sa Korona virusom?!

★★★

30.novembar 10:29 Pun Mesec u Blizancima na 8° (pomračenje meseca)
30.novembar 20:00: Merkur sekstil Saturn


Sezona pomračenja...
30.novembar 10:29 Pun Mesec u Blizancima na 8° 
(delimično pomračenje meseca)

I stigli smo do kraja novembra ali i do nove sezone pomračenja!
Pun Mesec u Blizancima ili astrološki Mesec u Blizancima na 8° pravi opoziciju sa Suncem u Strelcu na 8°. Na ovoj mentalnoj osi gde su sa jedne strane Blizanci i "niži um" a sa druge strane Strelac i "viši um" svako će "vući" na svoju stranu. Sa jedne strane Mesec u Blizancima (duša) će nas ohrabriti da logički razmišljamo, a sa druge strane Sunce u Strelcu (volja) će nas ubeđivati da mislimo na daleko širi i rasprostranjeniji način. Energiji Blizanca je sasvim udobno u svom neposrednom okruženju, u komšiluku a energiji Strelca je potrebna potraga za širim smislom, potreba da se razmišlja daleko šire. I obe strane ove ose (opozicije) su bitne, nije dobro zanemariti ni jednu njenu stranu, idealno bi bilo pronaći ravnotežu između ove dve energije i to je uglavnom ono što nam Pun Mesec poručuje i traži od nas a to i nije tako lako kako možda zvuci. U naredne dve nedelje otkrićemo šta to znači za nas....
Pun Mesec je vreme kulminacije. Sa energijom Punog Meseca i njegovim sjajem dogodiće se i simbolično "osvetljenje" u našim životima. Nije ovo baš lagani proces, velika se energija ovde oslobađa i razne su njene manifestacije, mogući su tako i nervoza, nesanica, prejaka osećanja i moguće je da se nećete ponašati sasvim racionalno. 

I ovde bi se priča o Punom Mesecu završila da nije i pomračenja. Pogledajte gde se ovo pomračenje nalazi u vašim natalnim kartama u kojim kućama, jer je to bitno da znate koje događaje može da pokrene pomračenje a vezano za vas lično. Treba da znate gde se nalazi Sunce a gde Mesec u kojim kućama tu su moguća dešavanja. Naravno ako oni prave i neke aspekte eto još bolje i šire slike. Zašto je bitno ovo pomračenje. Jer njegovi efekti traju otprilike od tri do šest meseci... 
Šta bi ovo pomračenje eventualno moglo da nam donese? 
Neku krizu, neki podsticaj da se naprave neke promene u našim životima. Moguće su drame posle kojih lakše idemo napred. I treba da znate neće se događati ništa neobično i novo, sve već postoji negde u vama, ovo pomračenje ga samo pokreće, pokreće i vas, zapravo shvatite ovu pojavu kao pomoć da otkrijete šta treba menjati i šta je potrebno da uradite da krenete napred... Zahvaljuući Punom Mesecu lakše ćete biti u kontaktu sa vašim osećanjima i sa onim što ste potisnuli.... Pomračenje ne mora nužno da bude loše, pre svega bi trebalo da dođe do završetka - nečega, nekog posla, nečega što ste počeli neko vreme unazad... Možda bi moglo da dođe i do kraja nekog odnosa, ili nečeg što ne funkcioniše, ali ni to ne mora da bude loše, to može da znači kraj nečega ali i početak nečeg novog....Ili što bi se u narodu reklo "ko zna zašto je to dobro"....

Ono što može da se izdvoji kao moguća dešavanja a vezano za Puni Mesec i pomračenje je u sferi Blizanaca... gde su logičnost, informacija, svestranost..., deo energije. Sve ovde može da bude dvojno ili duplo zbog znaka u kome se Pun Mesec dešava, i sve puno emocija jer je Mesec u pitanju. Od nas se traži da budemo svesni onog što nam se dešava, a emocije jake, čak i preterane. Pomračenje traži od nas da nešto završimo, zatvorimo neki pregradak neki deo ili delić života... i da krenemo napred. Blizanci  mogu da donesu i neka dešavanja u sferi komunikacija, reči koje se izgovaraju ili pišu, tu je i učenje, obrazovanje, saobraćaj, saobraćajna sredstava, putovanja... Krize, pometnje, gužve, razmirice, što u vašem mikro svetu, ili u širem okruženju, i na kraju i globalno... Blizanci su i mediji, i novine i TV... i tu će biti svega i svačega, ali izgleda da smo na to oguglali.... 
Šta bi još moglo da se dogodi.. sa jedne strane Sunce u Strelcu i zakon, moral, duhovnost, religija, filozofija, univerzitet, inostranstvo, vojne kasarne, sudovi (oni viši).... sa druge Mesec u Blizancima i potraga za informacijama, problem u dostupnosti nekih informacija, komunikacija izazovna, eksplozivna.... Sa jedne strane su Blizanci, vesti, poruke, ideje, informacije... sa druge strane je Strelac gde se teži sporazumu, rešenjima, etici, moralu....
Šta god ovih dana pročitali, i šta god se bude dešavalo, ipak setite se da svaki dan donosi mogućnost za novi početak...
U vreme Punog Meseca i pomračenja Sunce u Strelcu će biti u trigonu sa RKironom u Ovnu, Mesec u Blizancima u sekstilu sa RKironom...tu je i Merkur u Škorpiji i serija sekstila sa Društvom u Jarcu!

Sledeće pomračenje nas čeka 14.decembara - Mlad Mesec u Strelcu na 23° (totalno pomračenje sunca).


Stavi prst načelo
30.novembar 20:00: Merkur sekstil Saturn
Merkur u Škorpiji, Saturn u Jarcu na 28°23’

I ovaj aspekt smo imali 12.aprila u vreme kada je Merkur bio u Ovnu a Saturn u Vodoliji na 1°
Ovaj aspekt sam nazvala Stavi prst načelo i baš sad, baš u ovo vreme (ali i u aprilu) taj naziv je više nego adekvatan! Sa ovim aspektom se završava serija sekstila Merkura i planeta u Jarcu a sve to se dešava baš u pravo vreme u vreme Punog Meseca i pomračenja Meseca!
Sa ovim aspektom (skoro) svi možemo biti dobri organizatori, možemo biti mnogo mudriji, ozbiljniji, disciplinovaniji u mislima ali i u komunikaciji, odličan je za planiranje, ozbiljne teme, misli i razgovore...ali i odluke! Ovde Saturn može malo da "ohladi glave", posebno može da vas dozove pameti ako su vas neki trenutni aspekti raspametili...Mogao bi da donese smirenije misli, komunikaciju, i najvažnije - mogućnost ispravnih odluka!
Merkur je u Škorpiji, Saturn u Jarcu ovo su odluke koje imaju dubinu, odluke koje donose suštinske promene...Sa ovom energijom lakše se prosuđuje....
Dobra energija za pisanje, dopisivanje...grupnu komunikaciju...eto i za decu i mlade koji uče on line!

Želim vam zdrav, srećan, uspešan novembar!




Нема коментара:

Постави коментар