четвртак, 26. новембар 2020.

El Condor Pasa...Sunce u Strelcu trigon RKiron u Ovnu...



Moto dana:
"Gde god se voli umetnost lečenja, 
tu se u isto vreme voli i humanost."

Zvezdani(n) zapis 3086
Četvrtak. Jupiterov dan.
Jupiter je u Jarcu na 25°15’

Jupiter je već bio na ovom stepenu 06.aprila, 22.juna (tada retrogradan)...i eto juče i danas...
Da li znate kada će ponovo biti na ovom stepenu? Znam ja :) biće do 09.marta 2032. godine!
Tekst od 06.aprila (Svetski dan zdravlja):

Jupiter je sada u sredini između Plutona i Saturna, do nedavno bio je ispred Plutona! Od kako ga je "pretekao" ide sve brže...ipak Saturn će pre Jupitera ući u Vodoliju :). Za manje od mesec dana 21.decembra srešće se oni u Velikoj konjukciji...polako odbrojavamo dane!



Danas na zvezdanom nebu
26.novembar 22:51: Sunce trigon Kiron
Sunce u Strelcu, RKiron u Ovnu na 5°06’


Pročitajte šta sam napisala o ovom aspektu u nedeljnom horoskopu: *Sunce trigon Kiron

Hajde da pričamo i Kironu!

Astronomi su Kirona na početku klasifikovali kao asteroid koji ima čudnu orbitu! U međuvremenu otkrili su rep sličan kometi i Kiron je prekvalifikovan u kometu!

Kiron - ključ, isceliteljstvo... simbol Kirona i liči na ključ... on predstavlja vrata koja se otvaraju u bezizlaznoj situaciji, on predstavlja nešto novo originalno ili paradoksalno rešenje, alternativno rešenje...Kirona smatraju zaštitnikom alternativne medicine...

Hiron, Chiron, grc. Cheiron, od grc. cheir – ruka, dakle veštih ruku, ili koji leči rukama.
Mitološki Chiron je kentaur, spoj čoveka i konja. Chiron je rođen besmrtan. U borbi sa Heraklom, povredio je nogu sa otrovnom strelom, rana nije mogla da zaraste i on je i ako besmrtan bio osuđen na večnu bol i patnju. I uprkos znanju nije mogao sebi da pomogne... Molio je bogove da mu pomognu, da ga puste da umre... Preuzimanjem Prometejeve kazne on žrtvujući se rešava svoj problem, Zevs mu je dozvolio da umre umesto Prometeja...

Kiron se nalazi između Saturna i Urana ... prošlost i budućnost....Nije previše ograničen prošlošću, nije sasvim u stanju da se vine u budućnost...tu je negde između. Kiron je vrlo mudar učitelj i vrlo darovit iscelitelj...

U natalnoj karti ukazuje na područje u kome je duša ranjena u prošlosti. Ima prirodu Meseca samo mnogo dublju, iscelitelj je.... Transformacija ranjenika u iscelitelja.

Tranzitni Kiron je u Ovnu:
Kiron će boraviti u Ovnu od 17.aprila 2018. do 19.juna 2026.

Sunce generalno predstavlja našu voljukaraktertemperamentvitalnost zdravlje, ego...itd.



U vreme trigona Sunca i Kirona imamo šansu da se (iz)lečimo!
Trigon između ovih planeta je nešto kao poklon!
Sa ovom energijom možemo pričati o zdravom egu ali i o drugim vidovima zdravlja i vitalnosti!
Imali smo već ovaj trigon 01.avgusta između Sunca u Lavu i Kirona u Ovnu na  9°15’

Sa ovom energijom možete raditi na samopoštovanju...možete raditi i na svom "unutrašnjem detetu", na kreativnosti i sl. Sa ovom energijom možete da zablistati!
Ko se suoči sa svojom ranom ili sa nečim što boli...biće lakše, čak je moguće i da vam se povrati optimizam i entuzijazam (ako ste ga izgubili)!
Za razliku od avgusta kada je bila sezona Lava (Sunce u Lavu), sada sa Suncem u Strelcu otvaraju vam se novi i širi vidici! Možda negde na horizontu pronađete lek za svoje rane...Moguće je da se pojavi neko u simbolu Sunca ko će vam pomoći. Neki mentor, učitelj, guru, trener tkz životni trener ili kako se popularno zove "lajf kouč" :)
Ja vam želim da pronađete ključ za svoje rane!!!




Dnevni aspekti:
Mesec je u Ovnu

Mesec je danas ratnik u akciji...Noćas 39 minuta posle ponoći sreli su se Mesec i Mars (vladar Ovna).
Naše emocije su dostigle vrhunac! Strast, akcija....a noć :).
Ali...ova energija nas je i dočekala rano jutros...i kao da je neko povikao: AKCIJA!
(Meni je pomogla da rano ustanem bez muke...zbog registracije auta, a onda je sve išlo glatko da ne može bolje...muškarci (Mars u Ovnu) u akciji i sve gotovo u najkraće vreme. Ako ima nešto dobro u ovom ludilu je to što je ispred svih šaltera prazno, sve se zakazuje u minut...i eto može i tako samo je morala Korona da se dogodi. Prošle godine u ovo vreme nisi mogao da uđeš u policiju od gužve. Sunce trigon Kiron energija mi je pomogla da osvestim bol...jer ovaj posao oko auta uvek je bio predmet razgovora sa mojim tatom, sada sam mu samo poslala u mislima poruku - Tata sve sam završila).
Već u 14:50 Mesec u kvadratu sa Plutonom u 19:40 u kvadratu sa Jupiterom...i eto nešto mora da pokvari dan i raspoloženje...Ili ne mora MI BIRAMO!
To što će Mesec u Ovnu popodne naići na prepreku zvanu Društvo u Jarcu neke od vas bi moglo malo ili više da prikoči...Mada sa Jupiterom tu su i preterivanja pa je moguće da će neko dodati gas, što u ovom trenutku i nije najbolja odluka...čuvajte novac! Pokušajte i da se ne stresirate, izbegnite ljubomoru, opsesije, prevelik intezitet (obično negativan) osećanja!
45 minuta posle ponoći čeka nas kvadrat sa Saturnom da zaokruži priču...Neko će otići umoran i tužan u krevet...neko zabrinut, neko sa nekim strahom...IZDRŽITE sledeće jutro će nas dočekati sa Mesecom u Biku posle praznog Mesečevog hoda koji ćemo prespavati...





Нема коментара:

Постави коментар