уторак, 17. април 2018.

Ranjeni iscelitelj Kiron od danas u Ovnu.....


Utorak je, Marsov dan...
Mars je u Jarcu, na 16°

Mars je još uvek u u konjukciji sa Saturnom od 02.aprila, trigonu sa Venerom u Biku od 11.aprila,  u sekstilu sa Neptunom od 14.aprila i u konjukciji sa Plutonom egzaktno 26.aprila!
Mars je dakle u akciji.
Još uvek muku mučimo sa njegovom konjukcijom sa Saturnom, ona polako slabi ali ustupa mesto sledećoj konjukciji sa Plutonom, koja takođe nije ni malo lagana!
Mars je u Jarcu od 17.marta u Vodoliju prelazi 16.maja.

Do prelaska u Vodoliju očekuju nas još ovi Marsovi aspekti:

24.april 07:12: Mars sekstil Jupiter
26.april 13:00: Mars konjukcija Pluton
12.maj 15:30: Merkur kvadrat Mars (drugi po redu)
12.maj 19:52: Mars ulazi u retrogradnu senku sa 28° Jarca
16.maj 06:55: Mars ulazi u Vodoliju 

Mars će se vraćati u Jarca zbog retrogradnog kretanja!

26.jun 23:04: Mars kreće u retrogradni hod sa 9° Vodolije
13.avgust 04:14: RMars (ponovo) ulazi u Jarca
27.avgust 16:05: Mars kreće u direktan hod sa 28° Jarca
11.septembar 02:56: Mars ulazi (ponovo) u Vodoliju 
08.oktobar 19:30: Mars izlazi iz retrogradne senke sa 9* Vodolije

Danas jedan značajan događaj na zvezdanom nebu:
  • 17.april 10:09: Kiron ulazi u Ovna
Sunce i Uran u Ovnu polako se spremaju za izlazak iz Ovna. Sunce će preći u Bika 20.aprila, Uran će preći u Bika 15.maja. Pre nego Sunce pređe u Bika susrešće se (18.aprila) poslednji put u Ovnu Sunce i Uran na 28°! Od 20.aprila zbog Sunca, kasnije od 15.maja kuća u Biku u vašem horoskopu biće u prvom planu neko vreme (za Sunce do 21.maja, za Urana do aprila 2026.)!

Neko napušta Ovna, neko - Kiron je prešao u Ovna!
Kiron je u Ovnu posle mnogo godina (prvi put posle 1968.)

Kiron će boraviti u Ovnu od 17.aprila 2018. do 19.juna 2026.
Kiron će biti retrogradan od 05.jula sa 2° Ovna, vraća se u Ribe 26.septembra, direktno kreće 09.decembra sa 27° Riba,  ponovo ulazi u Ovna 18.februara 2019.

Kiron je poslednji put boravio u Ovnu:
02.april 1968 - 19.oktobar 1968
31.januar 1969 -  28.maj 1976
15.oktobar 1976 -  28.mart 1977

Ako ste rođeni između 1968 i 1977. doživećete Kironov povratak (povratak na oko 50 godina).
Kiron će se u nekom trenutku naći na istom mestu (stepen) na kom vam se nalazi Kiron u Ovnu u natalnoj karti. Probudiće se neke stare rane...Bitna je kuća u kojoj vam se nalazi Nat Kiron. Ta oblast života će trpeti neke uticaje i psihološke i kroz stvarne događaje!!!

Evo primera :))), meni omiljeni glumac Gerard Butler ima u natalnom horoskopu Kirona u Ovnu na 2° (retrogradan), rođen je 13.novembra 1969., Kiron mu je u 6.kući.
Tranzitni Kiron će biti preko natalnog Kirona u junu ove godine!

Perethodni boravak Kirona u Ovnu možemo da povežemo i sa tadašnjim ratom u Vijetnamu...bilo je tada mnogo rana (Kiron) ratnika (Ovan). Samo par dana posle Kironovog ulaska u Ovna aprila 1968. ubijen je Martin Luter King, u junu 1968. ubijen je i Kenedi (američki predsednik), 1977. godine u americi demonstracije (za i protiv abortusa)...Ako imate volje, možete dalje sami istraživati....
Kiron - ranjeni iscelitelj...
Kiron - ključ: isceliteljstvo, simbol Kirona i liči na ključ, on predstavlja vrata koja se otvaraju u bezizlaznoj situaciji, on predstavlja nešto novo originalno ili paradoksalno rešenje, alternativno rešenje. Kirona smatraju zaštitnikom alternativne medicine...

Hiron, Chiron, grc. Cheiron, od grc. cheir – ruka, dakle veštih ruku, ili koji leči rukamaMitološki: Chiron je kentaur, spoj čoveka i konja. Chiron je rođen besmrtan. U borbi sa Heraklom, povredio je nogu sa otrovnom strelom, rana nije mogla da zaraste i on je i ako besmrtan bio osuđen na večnu patnju. I uprkos znanju nije mogao sebi da pomogne... Molio je bogove da mu pomognu, da ga puste da umre... Preuzimanjem Prometejeve kazne on žrtvujući se rešava svoj problem, Zevs mu je dozvolio da umre umesto Prometeja...

U natalnoj karti ukazuje na područje u kome je duša ranjena u prošlosti. Ima prirodu Meseca samo mnogo dublju, iscelitelj je.... Transformacija ranjenika u iscelitelja.

Kiron se nalazi između Saturna i Urana - prošlost i budućnost. Nije previše ograničen prošlošću, nije sasvim u stanju da se vine u budućnost, tu je negde između. 
Kiron je vrlo mudar učitelj i vrlo darovit iscelitelj... 
Svi imamo svoja bolna mesta i svi smo na ovaj ili onaj način ranjeni (Kiron u znaku i kući)
Sada posle pedeset godina Kiron je ponovo u Ovnu i opet će se rađati generacije sa Kironom u Ovnu.
Ulaskom Kirona u Ovna (Ovan prvi znak zodijaka) kreće njegov novi ciklus!!! 
Ako ste na neki način "zaglavili" u nekoj svojoj boli (Kiron) sada je vreme da krenete ispočetka...u energiji Ovna Kiron ima priliku da pronađe nove, sveže (Ovan) načine i vi sa njim za sve ono što vam je donelo bol i patnju...Dugo je Kiron boravio u Ribama od aprila 2010. godine. Dok je boravio u Ribama nekako smo osim svojih rana i boli osećali i tuđe (empatija - Ribe)...kolektivan bol... Bio je to period konfuzije, izolacija, mučeništva...raznih zavisnosti itd. Vratiće se Kiron još jednom u Ribe i kao svaka retrogradna planeta vratiće se da dovrši nedovršeno!!! 
To će se dogoditi: od 26.septembra 2018. do 18.februara 2019

Ovan je prvi znak u horoskopu
Ovan je ličnost - JA, individualna energija (identitet) 
Više ćemo se baviti ličnim ranam i bolima ali i indetitetom. 
Sve se vrti oko JA, JA SAM (Ovan).

Kiron u Ovnu udar na samopouzdanje, samopoštovanje, ličnu ranjivost i nesigurnost! Kiron u Ovnu negde "vadi" lični mehanizam samoodbrane. Kako je Kiron u Ovnu, a Ovnom vlada Mars ima ovde i neke ratničke energije kojom se maskira krhko samopouzdanje. Mnogi će sa Kironom u tranzitu kroz Ovna biti u potrazi za svojim indentitetom i samopouzdanjem...

Takve rane vezane za identitet najteže je lečiti...
Svako u određenom dobu života ima problem sa identitetom i sa pitanjem "Ko sam Ja", sa Kironom u Ovnu ovo je jedno od najbitnijih pitanja koje ćemo postavljati sebi, posebno mladi ljudi!

Pored psihološkog uticaja, Kiron u Ovnu nameće i neka fizička ograničenja!
Kiron u Ovnu želi akciju, sada...on ovde u ovoj energiji ne želi ništa da odlaže.
Interesantno je da ovde sa Kironom u Ovnu i treba da krenemo od sebe - da prvo pomognemo sebi, da bi kasnije mogli da pomognemo drugima (kod tranzita Kirona u Ribama to je bilo obrnuto). Kada se budemo osećali slabo, uplašeno, nezaštićeno probudiće on hrabrost i potrebu da se zaštitimo - lečenje kroz samodbranu!
Mada sigurna sam da će se kod mnogih probuditi i zaštitnički odnos prema slabim i nejakim osobama u okruženju...takav je Ovan - uvek ratnik!
Ovnom vlada Mars, tako da će on imati bitnu ulogu tokom ovog tranzita. Danas je Kiron prešao u Ovna, izveštaj o kretanju Marsa imate na početku teksta!"Ratnik Svetlosti nije kukavica. Beg možemo smatrati izvrsnom obrambenom taktikom, ali ako je ulog velik, ona se ne isplati. Kad je sateran u tesnac, Ratnik se radije suočava s porazom i potom vida svoje rane – jer zna da bi begom nasilniku dao moć veću no što zaslužuje. Pred mnogim teškim i bolnim trenucima, Ratnik svoj nezavidni položaj prihvata junački, postojano i odvažno."

Da li će muškarci biti ranjiviji, sportisti generalno, ratnici - vojnici, oni koji nose neke uniforme....ostaje nam da saznamo! Ovde mi na um pada nešto što smo u školi učili o II svetskom ratu na našim prostorima, jedna čuvena Titova rečenica "Ranjenike ne smemo ostaviti". U svim ratovima ima ranjenika...Kiron u Ovnu se bori za njih....samo da ipak ne proveravamo tako nešto. Mada ima i drugačijih ranjenika....ranjenih duša....boriće se Kiron i za njih....

Da li će biti pasivnoagresivog ponašanja, agresivnog ponašanja, uvek imajte na umu da je Ovan - ratnik!

Dok je Kiron boravio u Ribama (Neptun vladar) bavili smo se uglavnom meditiranjem....sada pod uticajem Marsa više vežbi, rekreacije, sporta kao lek za ranjenu dušu. Lečenje i kroz muškarce, muško lečenje....Lečenje kroz neki sukob....lek je u hrabrosti...Lečenje kroz priznavanje besa, kroz neku vrstu takmičenja, kroz konkurenciju itd. 
Izlečenje (ključ) ćemo pronaći kada bes, agresiju (pasivnu ili aktivnu) uspemo da kanališemo na zdrav - pozitivan način!!!
Lečenje: kroz akciju, suočavanje sa besom, ljutnjom....

:-)))

Neke fizičke rane Kiron u Ovnu: rane glave, glavobolje, migrene, opekotine, ožiljci na licu, gubitak zuba....Ovan - glava, vatra....Da li će tranzit Kirona u Ovnu otkriti neke nove lekove za ovakve rane i bolove...Ovan je i pionir u nečemu!


Na kolektivnom nivou Kiron u Ovnu bi mogao da pokrene priču o lečenju, lekovima i sl. na jedan novi, sveži, pionirski način (Ovan)...Na ličnom nivou on će nam dati hrabrost da se borimo protiv onog što nas boli ili ranjava...

Jako je bitna kuća kroz koju nam prolazi (tranzitira) Kiron u Ovnu!

Tranzit Kirona u Ovnu poprilično će osetiti Ovnovi (konjukcija), Vage (opozicija), Rakovi i Jarčevi (kvadrat), kao i svi oni koji imaju neke planete u ovim kardinalnim znacima!
Ja sam od onih kojima će Kiron na samom početku boravka u Ovnu praviti trigon sa Merkurom i Suncem u Lavu, kasnije sekstil sa Saturnom u Vodoliji, i sekstil sa Marsom u Blizancima, a na kraju boravka u Ovnu i sekstil sa Mesecom u Blizancima!!! Nije loše :)).

Kiron u Ovnu:
01.april 1918 - 22.oktobar 1918
29.januar 1919 - 24.maj 1926
21.oktobar 1926 - 25.mart 1927
02.april 1968 - 19.oktobar 1968
31.januar 1969 -  28.maj 1976
15.oktobar 1976 -  28.mart 1977


18.april 2018 - 26.septembra 2018
18.februar 2019 - 19.juna 2026
Ni jedna osoba ne zaslužuje tvoje suze, a ona koja ih zaslužuje neće te nikada rasplakati.
Nikada se ne prestaj smejati, čak ni kada si tužan. Neko će se možda zaljubiti baš u tvoj osmeh.
Ne plači zato sto se završilo. Smej se zato što se dogodilo.
Uvek će biti ljudi koji će te povrediti, zato nastavi verovati, samo budi oprezan.
(Gabriel García Márquez Kiron u Ovnu)

Zdrav čovek ne muči druge. Oni koji su mučeni po principu se pretvaraju u mučitelje.
Ne zadržavaj ono što odlazi od tebe. Inače, neće doći ono što ide prema tebi.
Sve što iritira kod drugih, može voditi ka razumevanju sebe.
(Carl Jung Kiron u Ovnu)


Poznati sa Kironom u Ovnu: Mahatma Gandhi, Nelson Mandela, Margaret Thatcher, Elizabeth II, Carl Jung, Winston Churchill, Charles Baudelaire, Fyodor Dostoyevsky, Jules Verne, Vladimir Lenin, Charles Bukowski, Gabriel García Márquez, Carlos Castaneda, George H. W. Bush, Nancy Reagan, Eva Peron, Jimmy Carter, Julian Assange, Ricky Martin, Rock Hudson, Tiger Woods, Hugh Hefner, Dita von Teese, Gerard Butler, Melania Trump, Marine Le Pen, Marlon Brando, Maria Callas, Robbie Williams, Ben Affleck, Victoria Beckham, David Beckham, Angelina Jolie, Leonardo DiCaprio, Jennifer Lopez, Shakira, Catherine Zeta-Jones

Što se tiče tranzitnih aspekata Kirona najbliži (relativno) je kvadrat RKirona u Ovnu sa Jupiterom u Jarcu na 1° - 08.decembra 2019.

Upravo mi je pala na pamet jedna slika, pacijent kod zubara...zubar kaže: 
"Opustite se, neće boleti", tako nekako ja zamišljam prolazak Kirona kroz Ovna :)Robbie Williams (Kiron u Ovnu)


 Feel

Нема коментара:

Постави коментар