понедељак, 2. април 2018.

Nedeljni horoskop od 02.aprila do 09.aprila...
Ponedeljak 02.april 17:44: Mars konjukcija Saturn
Sreda 04.april 09:05: Merkur kvadrat Mars 
Četvrtak 05.april 10:22: Merkur kvadrat Saturn
Subota 07.april 15:36: Venera trigon SaturnKada se ovako poklope mesečni i nedeljni izveštaji o zvezdama, ostaje mi da se samo ukratko osvrnem na ovu nedelju pred nama, više o svemu:
Dugo najavljivana konjukcija Marsa i Saturna u Jarcu egzaktna na samom početku ove nedelje u ponedeljak! Intezivna konjukcja u kojoj Mars predstavlja gas, Saturn kočnicu! Dobar vozač zna kada treba da uspori i zakoči ako treba! Budite ovih dana oprezni vozači!!! I stvarni i u prenosnom smislu ove reči!!! (Inače ovih dana je ovde kod nas aktuelan Novi zakon o saobraćaju, koji je ozbiljno pooštren kaznenim merama).
Ja ovaj tekst pišem baš pod uticajem ove energije....malo gas (navalim na pisanje u pauzama kada ne radim)....malo stanem na kočnicu (odmorim ali nisam mirna jer znam da nisam još ni pola napisala), obrni okreni ufatila me nervoza :)).


Ovako zajedno Mars i Saturn će biti u kvadratu sa RxMerkurom u Ovnu!!! Već nam sam po sebi RxMerkur donosi razno razne neprilike i nevolje, previše je glasan, bučan, nervozan ovih dana, a onda će se "sudariti" u energiji kvadrata sa Marsom u sredu i Saturnom u četvrtak...ali ovi aspekti rade od početka do kraja nedelje!!!
Prećutati ili reći...bićemo svi na iskušenju kada se ovako nađu RxMerkur i Mars u energiji kvadrata!!! I ovako je već teško prećutati, ućutati, zaćutati :))...Pričaće se više, oštrije, nervoznije...Ovo su reči u pogrešnom trenutku i ono čuveno: Ups... Biće mnogo usijanih glava, tvrdoglavih i besnih...Verbalno nasilje pre svega...ali je moguće i svako drugo nasilje (na žalost već smo imali prilike da vidimo da ovaj aspekt radi). Na sve ovo i kvadrat RxMerkura sa Saturnom koji je prisutan još od 11.marta kada smo ga imali prvi put....Sada je ponovo tu zbog Merkurovog retrogradnog kretanja....zbog njega smo umorni, tužni, melanholični....Ograničava nas, blokira, vraća u neka dešavanja iz prošlosti...Nije idealno vreme za donošenje odluka, budite strpljivi...I tako sa jedne strane RxMerkur u Ovnu sa druge strane Mars i Saturn....sve izgleda ovako: kreni, stani...kreni, stani....budi na leru...za nekog jako frustrirajuće (kvadrat Mars), za nekog melanholično, smarajuće (kvadrat sa Saturnom), za nekog i jedno i drugo!!!

Srećom pa je Venera prešla u Bika, i za razliku od 11.marta kada smo imali kvadrat Merkura i Saturna i Venere i Saturna, jer tada je Venera bila u Ovnu, sada imamo i dalje kvadrat RxMerkura sa Saturnom ali sada trigon Venere u Biku i Saturna u Jarcu!!! Što je dobra vest, jer ova energija donosi stabilnost i emotivnu i materijalnu, sigurnost, bezbednost, ozbiljnost....Mogu ove planete zajedno u energiji saradnje (trigon) da poprave malo (ili više) situaciju od početka nedelje...Tu je u subotu, u vreme vikenda, zaljubljenima a možda posvađanim zbog energija od ranije sada daje priliku da se smire, vide gde greše i da učvrste poljuljani odnos!!! Da u vezu unesu malo diplomatije, kompromisa, pametnih odluka. Za one koji nisu u vezi mogućnost da upoznaju nekog ko je smiren, stabilan i koji pruže i emotivnu i materijalnu sigurnost!!! Ovo je energija koja može privući nekog starijeg, ili zrelijeg partnera. Za sve nas bez obzira na status veze :)), ovo je energija (ruka spasa) koja nam pruža mir i staloženost, naravno ako je prepoznamo!!!


Naredne nedelje neke smernice za sve znakove:
(ako znate podznak, pročitajte i za taj znak šta piše)

OVAN: Vi ste i dalje u centru pažnje, posle konjukcije Sunca i RxMerkura u vašem znaku, još jedna konjukcija je aktuelna, konjukcija Marsa i Saturna u Jarcu u vašoj 10.kući, karijere, statusa, položaja, ega, načina na koji vas drugi vide....Ova konjukcija ovde je dobra, može vas pokrenuti posebno ako pratite ritam ove energije....kreni, stani...Drugim rečima pravite povremene pauze posebno kada osetite da ste preterali. Mars je za akciju, Saturn je za pametne poteze, staložene, disciplinovane, dugoročne. Mars je više za brze akcije, posebno kada ste vi u pitanju jer je Mars vaš vladar!!! Tokom nedelje retrogradni Merkur iz vašeg znaka (nešto više vrši uticaj baš na vas), biće u kvadratima sa Marsom i Saturnom, što priču o karijeri i profesiji, odnosu sa autoritetima malo dovodi u pitanje. Pripazite na misli, reči i izgovorene i napisane, jer povratka nekada nema. Ne ulazite u bespotrebne prepirke, svađe, posebno sa autoritetima i starijim ljudima. Gledajte da dobro kanališete ove energije, posebno kada osetite ograničenja (Saturn). Izađite bezbedno iz ovog perioda i po mogućnosti bez velikih sukoba. Venera u Biku u vašoj 2.kući, emotivne i materijalne sigurnosti baš sa Saturnom će vam pomoći da ustabilite situaciju, da odluke donosite zrelo i trezveno, da preuzmete odgovornost (Saturn) i uradite nešto za svoju karijeru, finansije (lična primanja) i da to bude na duže staze. Što se ljubavi (Venera) tiče, tu je šansa da neku vezu učinite stabilnijom i sigurnijom ako ste u vezi, ako niste možda upoznate nekog iz kruga vaše profesije!

BIK: Najbolja vest za vas je sigurno ulazak Venere u Bika prošle nedelje! Lakše ćete se nositi sa ovonedeljnom konjukcijom Marsa i Saturna u Jarcu u vašoj 9.kući, horizonta, vidika, životne filozofije, morala, etike, zakona, vere, duhovnosti, obrazovanja, daljina...Ako dobro kanališete intezitet ove konjukcije, ako se snađete sa energijom kreni...stani, lakše ćete proći ovaj period u ovoj oblasti života. Kakve god planove imali u vezi obrazovanja, putovanja....kakve god su vam misli (9.kuća viši um i dalje, šire razmišljanje) planovi koji su širi i dalji, budite oprezni i slušajte ritam planeta, kada ide ide, kada je potrebno da se zaustavite, stanite. Ako ne možete da krenete sada na neki put, krenite kasnije, planovi za odmor mogu sačekati, ali i za bilo koji put. Odložite i ispit ako učite i ako vam ne ide ili ga spremajte sa više pauza i sl. Tokom nedelje retrogradni Merkur u vašoj 12.kući, skrivenog, tajni, podsvesti... biće u kvadratima sa Marsom i Saturnom i tu priču iz 9.kuće učiniti nervoznijom i nesigurnijom. Budite posebno oprezni ako imate neku tajnu koju ne želite da niko ili neko ne sazna!!! Budite posebno oprezni zbog kvadrata sa Marsom i ne ulazite u nepotrebne rasprave i sa poznatim i sa nepoznatim osobama, posebno muškarcima. I gledajte da se više odmarate, meditirate, razgovarate i sami sa sobom (rad na sebi) i sa nekim ko vam može pomoći da lakše prebrodite ovaj frustrirajući period! Ovaj "udar" na vašu 9.kuću je i udar na vaše raspoloženje, odnos prema optimizmu i pesimizmu. Venera u vašem znaku će vam svakako pomoći (čak i više nego ostalima jer je ona vaš vladar). U vašoj 1.kući, ličnosti doneće vam zajedno sa Saturnom iz 9.kuće mogućnost da se saberete, da bolje, stabilnije i na duže staze planirate (9.kuća). Ova energija je dobra i za emotivne i finansijske priče. Ako je veza u kojoj ste upala u krizu (ili je to vaš novčanik) ovo je vreme za stabilnost i dugotrajnost. Neko će na kraju ipak otići na neki put u dvoje ili ga isplanirati za period odmora. Ako niste u vezi ovo je prilika da upoznate nekog ozbiljnog, zrelog i starijeg partnera koji će vam pružiti i emotivnu i materijalnu stabilnost i sigurnost (ono što vi Bikovi najviše volite ili imate potrebu za tim).

BLIZANCI: Od kako je vaš vladar Merkur retrogradan sigurno se često razmišljate "pustio bih ja njega, ali neće on mene" :), budite strpljivi jer ova energija utiče nešto više na vas nego na ostale znakove. Konjukcija Marsa i Saturna u Jarcu u vašoj 8.kući, intime, strasti, tuđeg novca i podrške, kriza, suštinskih promena vas sigurno iskušava na razne načine. Ova energija ovde vam zaista može pomoći ako dobro kanališete ovu energiju, ako je usmerite ka suštinskim promenama i nekoj vrsti transformacije i regeneracije. Budite oprezni i pratite ritam stani...kreni...slušajte šta vam energije poručuju. Posebno budite oprezni jer ovo je kuća kriza, sa ovom energijom one su moguće, kriza u intimnim odnosima, kriza sa finansijama (partnerski novac i svaki drugi tkz tuđ), kriza sa zdravljem (povrede, intervencije i sl.), mogućnost rastanka i sl. Tokom nedelje retrogradni Merkur u vašoj 11.kući, društvenosti, prijateljstva, iznenadnih dešavanja biće u kvadratima sa Marsom i Saturnom i celu priču sa 8.kućom učiniti nestabilnijom i nervoznijom. Moguće su razne frustracije, besne i ishitrene reakcije. Čuvajte se nasilja (Mars). Kriza može da se produbi zbog uticaja Saturna. Ovde se mogu smenjivati bes i tuga...a sve to je vrzino kolo. Svađe sa partnerom zbog intime ili novca, neraspoloženje zbog osećanja da "udarate u neki zid". Ako osetite očigledna ograničenja bilo vidljiva ili nevidljiva stanite i sačekajte, sve dođe i prođe. Najpre obratite pažnju i na psihičko i na fizičko zdravlje, sve ostalo je manje bitno u ovom trenutku. Venera u Biku u vašoj 12.kući, tajne, skriveno, prošlost zajedno sa Saturnom će svakako pomoći ako prepoznate tu energiju. Pomoći će da se strasti (8.kuća) smire, stišaju....da se obnovi i regeneriše neki poljuljani odnos, srede pitanja oko finansija i sl. Pomoći će da lakše prebrodite bilo koju krizu. Ako niste u vezi možda upoznate nekog starijeg, zrelijeg i odgovornijeg partnera, možda ta veza krene kao tajna (12.kuća). A možda je ovo samo dobar period i za one koji su u vezi ali i nisu da se malo regenerišu, meditiraju, saberu...

RAK: To što je preko puta vašeg znaka Jarac konjukcija Marsa i Saturna u tom znaku vas na neki način izdvaja. Ova konjukcija se nalazi preko puta u 7.kući, odnosa, veza, partnerstva, odnosa sa javnošću...svi oni preko puta vas su sada u nekoj aktuelnoj priči. Ovo su uglavnom odnosi "jedan na jedan". Ova energija je usmerena na vas lično (Rak 1.kuća) ali i na one sa kojima ste u nekom odnosu (7.kuća). Mogli bi da osetite ovu energiju koja je usmerena ka vama i kao podsticaj (Mars) i kao kočnicu (Saturn). Možda je već prisutna energija stani...kreni...Oni preko puta vas ili vas na nešto teraju ili vas koče ili i jedno i drugo... Možda imate osećanje da vas na nešto primoravaju a vi želite da još razmislite i sačekate...možda baš vi nešto silno želite (Mars) a opet osećate i neki zid, kočenje (Saturn). Dok traje ovaj period stani...kreni, ne žurite sa odlukama. Posebno jer je tokom nedelje retrogradni Merkur u vašoj 10.kući, karijere, profesije, statusa, položaja u kvadratima sa Marsom i Saturnom iz 7.kuće i ovu priču dodatno otežava. U celu priču ovi kvadrati unose energiju nervoze, stresova, nemira i zbog vašeg posla-karijere. Kao dodatna barijera između vas i partnera ili nekog sa kim ste u nekom bitnom odnosu. Tu su moguće svađe, besne rekacije i sa partnerom ali i sa nekim atoritetima (Mars i Saturn). Tu negde zbog svega moguć je i premor, tuga, neraspoloženje (Saturn). Ne žurite sa odlukama, vežbajte mir i suzdržavanje. Venera u Biku u vašoj 11.kući, društvenosti, prijateljstva, ideja, nadanja, želja, iznenadnih dešavanja vam nudi ruku spasa, "pomoć prijatelja" zajedno sa Saturnom! Izlaz je u nekom prijateljskom odnosu, iznenadnom susretu, protekciji. Ako ste u vezi mogao bi neki prijatelj da bude mediator :), ili da se setite da je vaš partner zapravo vaš najbolji prijatelj i da tako učvrstite poljuljani odnos! Ako ste sami, možda iznenada upoznate nekog stabilnog, zrelog i odgvornog partnera. On bi mogao da bude iz kruga vaših prijatelja, sa društvenih mreža ili je to nešto drugačije i vrlo originalno (11.kuća)

LAV: Od kako je Saturn ušao u Jarca, mi lavovi smo u periodu prilagođavanja (inkonjukcija), ko je to na vreme shvatio lakše mu je. Sada sa energijom konjukcije Marsa i Saturna u Jarcu u 6.kući, svakodnevnog života, navika, posla, zdravlja, trebalo bi da najpre posvetimo pažnju zdravlju, mada i poslu jer su oni povezani. Previše posla utiče na zdravlje, kao i premalo (ili nema posla uopšte) takođe utiče na zdravlje. U ovom trenutku sa energijom stani...kreni...nije baš lako, nije ni malo lako. Teško je baš ovde gde je u pitanju svakodnevni život da se upravlja tim sistemom gas-kočnica. Nije dobro ni previše nagaziti na gas, nije dobro ni zakočiti. Ko zna šta je ler (prazan hod motora) sada je tako najbolje! Dokle ova energija ne prođe ipak najviše mislite na svoje zdravlje, a ako ste u poslu i radite sa kolegama budite oprezni jer ovo je malo teža energija za dobre i kolegijalne odnose. Tokom nedelje retrogradni Merkur u vašoj 9.kući, pogled na svet, vidici, filozofija, etika, moral, daljine, obrazovanje u kvadratima sa Marsom i Saturnom dodatno otežavaju ovu priču o poslu i zdravlju. Nervozna komunikacija, agresivan i u svakodnevnom životu i na poslu (Mars), tu je i neki umor, težina, manjak energije, tuga, depresija (ponegde), bezvoljnost (Saturn). Misli (9.kuća) su teže, ne baš optimistične, daleko je u ovom trenutku neki put, posao u ovom trenutku ne predstavlja veliko zadovoljstvo. Oni koji rade i uče (fakultet) još im je teže. Mnogo briga... lakši put do bolesti. Imajte to na umu!!! Još ako postoji neki raniji zdravstveni problem sada on može ponovo da se javi! Venera u Biku u vašoj 10.kući, ego, profesija, karijera, autoriteti, kako vas drugi vide, je tu baš gde treba. Da vas vide onako kako vi želite (Lavovi su takvi) da ste dobro ma koliko problema imali!!! Venera u 10.kući je znak da drugi vide da ste vi ipak zadovoljni, zajedno sa Saturnom generalno zadovoljni svojim poslom i karijerom. Venera i Saturn će vas potsetiti koliko zapravo volite vašu profesiju i koliko uživate u njoj. Ova energija će vam pomoći da popravite odnose na poslu, da bolje brinete o svom zdravlju. Ako ste u vezi ovo je vreme gde bi vaš partner mogao da vas podrži u vašim odlukama. Ako niste u vezi, postoji mogućnost da upoznate nekog starijeg, zrelijeg partnera preko posla i karijere.


DEVICA: Od kako je vaš vladar Merkur retrogradan sigurno se često razmišljate "pustio bih ja njega, ali neće on mene" :), budite strpljivi jer ova energija utiče nešto više na vas nego na ostale znakove. Konjukcija Marsa i Saturna u Jarcu u vašoj 5.kući, emocija, ljubavi, uživanja, zabave, kreativnosti, dece...nagoveštava neki problem. Mogu se javiti ljutnja i bes, frustracija jer su želje i potrebe velike (Mars) a neki zid, kočnica, hladnoća (Saturn) u isto vreme postoji...sve po sistemu kreni...stani. Mars bi da flertuje, da se zabavlja, uživa....Saturn traži odgovornost, disciplinu...teško ih je pomiriti. tokom nedelje retrogradni Merkur u vašoj 8.kući, intime, strasti, tuđeg novca i podrške, kriza, suštinskih promena u kvadratima sa Marsom i Saturnom sve ovo još više otežava. U priči je i neki nečiji novac (partnerov) ili neki drugi novac koji vas opterećuje (zajam, kredit, stipendije, porezi i sl.). Nervoza i frustracija još jača jer ovde je u priči i intimni odnos. Svađe, sukobi (Mars), na sve to i neki pritisak (Saturn). Povedite računa o zdravlju jer ovo nije lagana kuća kada je zdravlje u pitanju. Nije ni vreme za neke suštinske odluke i promene. Budite strpljivi. Bilo da se radi o partnerskom odnosu (intima) bilo da se radi o novcu (tuđem). Iskoristite i minimum energije za regeneraciju i transformaciju. Nezgodna je ovo kuća i zbog mogućnosti da se jave neke opsesije, sumnje i sl. Venera u Biku u vašoj 9.kući, pogled na svet, vidici, filozofija, etika, moral, daljine, obrazovanje, u trigonu sa Saturnom je tu baš u pravo vreme da pomogne. Najpre da shvatite da nije sve tako crno kako možda izgleda, da vam pomogne da vezu i partnerstvo poboljšate. Posebno ako ste u dužim vezama da shvatite da je to što imate dobro za vas. Možda pomogne planiranje nekog puta u dvoje negde daleko. Možda samo jedan razgovor je dovoljan da shvatite da ste na istoj talasnoj dužini i da delite sličan pogled na svet. Ako niste u vezi ovo je prilika da upoznate nekog, svoju idelanu polovinu, nekog starijeg, zrelijeg i odgovornog. Možda i jedni drugi samo shvatite da su kreativnost, duhovnost izlaz i rešenje ako ste u minus fazi.

VAGA: Vama je odavno prilično zanimljivo, još od kako su se planete poređale i prolaze kroz Ovna koji je preko puta vas u 7.kući, a planete u Jarcu u 4.kući. Konjukcija Marsa i Saturna u vašoj 4.kući, dom, porodica, porodični odnosi, privatno, roditelji...možda ovih dana unose nemir, nervozu, frustracije. Kaže se: gde čeljad nije besna kuća nije tesna. Međutim sa ovim energijama to kolika je kuća trenutno ne znači puno. Mars ovde gura u akciju, Saturn koči...stani, kreni...stani. U samoj kući neki nemir. Porodični odnosi zategnuti. Svađe sa roditeljima. Tokom nedelje retrogradni Merkur u vašoj 7.kući, odnosa, veza, partnerstva, odnosa sa javnošću u kvadratima sa Marsom i Saturnom, ovu priču na relaciji dom porodica, partnerstvo, veze, brak još više otežavaju. Mogućnost za svađe i bes jače i izvesnije. Ljute se deca na roditelje, roditelji na decu. Ljuti su i partneri ako ste u braku, ali i ako ste u dužoj vezi. Moguć je i neki vid nasilja (Mars) i verbalno nasilje je nasilje. Na sve to, tu je i Saturn koji donosi neku tugu, melanholiju ili samo osećanje kočenja, nekog zida, hladnoće. Merkur je retrogradan pa uvlači u sve ovo i neku prošlost. Venera u Biku u vašoj 8.kući intime, strasti, tuđeg novca i podrške, kriza, suštinskih promena, u trigonu sa Saturnom nudi ruku promena i pomirenja. Ako ste spremni za suštinske (ne kozmetičke) promene odnosa na relaciji porodica - partnerstvo sve je moguće. Ovo je šansa da se odnosi poprave u intimi spavaće sobe, da se obnovi strast. Možda kod nekih od vas pomogne i neki dobar finansijski plan i podrška. Kako god Venera i Saturn ovde nude priču o emotivnoj i materijalnoj sigurnosti. Ako niste u vezi, možda upoznate nekog ko će probuditi vaše strasti i sva čula...nekog starijeg, zrelijeg, odgovornog partnera sa kojim ćete se osećati sigurno i beznedno. Ako nije to onda imate priliku da se regenerišete i transformišete, meditiranjem, vežbama, željom i potrebom da se suštinski menjate.

ŠKORPIJA: Ove nedelje je za vas najvažniji položaj jednog od vaših vladara Marsa. On će ove nedelje biti u konjukciji sa Saturnom u Jarcu u vašoj 3.kući, misli, razmišljanja, komunikacije, pokreta, braće, sestara, informacija, komšiluka, saobraćaja....Ovde je priča o gasu (Mars) i kočnici (Saturn) najjača. Ako ste vozač svesni ste da je nemoguće voziti i sa nogom na gasu i sa nogom na kočnici! Ako znate šta je ler (prazan hod motora, menjač u leru) onda je sve jasno. Ne žurite nigde...Pametno birajte bitke u kojima ćete se boriti, posebno one verbalne. Mars bi mogao da vas uvde u neku svađu, mogao bi da vas razljuti...posebno kada osetite neki zid, neku kočnicu....u idejama, informacijama u komunikaciji...Na sve ovo tokom nedelje retrogradni Merkur u vašoj 6.kući, svakodnevnog života, navika, posla, zdravlja... biće u kvadratima sa Marsom i Saturnom. Ne baš najbolja pozicija za misli, razmišljanje, komunikaciju, odnos sa bliskim ljudima, ali i sa poslovnim svetom. Frustracije, stres, svađe na poslu i sa kolegama (Mars). Nije ovo najbolja pozicija ni za zdravlje, pripazite malo...ne forsirajte se previše. Moguć je i manjak energije, pad imuniteta, umor, zamor, tuga, melanholija (Saturn). U svakom slučaju budite oprezni u poslovnom svetu i poslovnim odnosima ali pre svega sa zdravljem. Slušajte ritam energija....i ako je sada sve u fazonu stani, kreni, stani...polako, biće vremena za akcije koju vi najviše volite zbog vašeg vladara Marsa. Možda vas retrogradni Merkur samo vraća da dovršite neke stvari, pa da kasnije krenete u pravcu kojim ste naumili. Venera u Biku je naravno preko puta vašeg znaka u vašoj 7.kući, odnosa, veza, partnerstva, odnosa sa javnošću, u trigonu sa Saturnom. Oni tako zajedno vam pružaju ruku...ruku spasa ili izlaza iz trenutnih negativnih energija. Ta ruka je zapravo vaš partner bilo da ste u braku ili dužoj vezi. Jedan iskren i ozbiljan razgovor sve može da reši i postavi na pravo mesto. Ako niste u vezi ovo je mogućnost da upoznate nekog starijeg, zrelijeg i odgovornog partnera. Nekog sa kojim bi bili na istoj talasnoj dužini. Za sve vas, ova energija vam nudi kroz komunikaciju sa vama bliskim ljudima ili ljudima koji su iz neke priče javnosti ostvarite stabilne veze i kontakte.

STRELAC: Vama se ovonedeljna konjukcija Marsa i Saturna u Jarcu nalazi u 2.kući, novca, finansija, emotivne i materijalne sigurnosti i bezbednosti, odnosa prema vrednostima...i tu je možda neki problem u najavi. Neki vid nemira, frustracija, nervoze...Manji ili veći problem sa novcem i ličnim primanjima. Mars vas gura u akciju, dodaje gas....Saturn traži da stanete, da malo prikočite...Novac je bitan ali sigurno nije razlog da se kidate oko njega. Ovo je i energija koja "udara" na sigurnost i na emotivnu i na materijalnu. Moguće je da se jave strahovi zbog brige za egzistenciju. Trenutno je ovako pa uhvatite taj ritam....stani, kreni...stani. Na sve ovo tokom nedelje retrogradni Merkur u vašoj 5.kući, emocija, ljubavi, uživanja, zabave, kreativnosti, dece... biće u kvadratima sa Marsom i Saturnom. U celu priču će se umešati i emocije, ljubav, deca...Kada se pomešaju novac i ljubav uvek su moguće nevolje, sa ovakvim aspektima to je skoro pa izvesno. Svađe, bes, frustracije (Mars), bilo sa ljubavnim partnerom, bilo sa decom ako ih imate. Deca nervozna, besna, ljuta...Na sve ovo i neka tuga, melanholija, depresija, hladnoća (Saturn). A sve se zapravo vrti oko emotivne i materijalne sigurnosti i nesigurnosti! Venera u Biku u vašoj 6.kući, svakodnevnog života, navika, posla, zdravlja u trigonu sa Saturnom. Nešto kao ruka spasa koja dolazi iz pravca posla i zdravlja. Zapravo ovde energije poručuju, radite... u radu je spas, budite aktivni, bavite se sobom, svojim navikama, vežbajte, hranite se zdravo...Možda je i vreme da malo štedite (Saturn 2.kuća). Možda vam ove energije poručuju: partnera pod ruku pa u šetnju, zajedno se bavite zdravljem i zdravim navikama. Ako ste sami možda upoznate nekog starijeg, zrelijeg i odgovrnog partnera preko posla ili u nekoj svakodnevnoj šetnji. Za sve vas ova energija vam poručuje zdravlje i zdrave navike neka su vam ispred svega!

JARAC: Ovonedeljna konjukcija Marsa i Saturna u vašem znaku vas negde stavlja ispred svih...vi ovu energiju svakako najviše osećate. To što su u vašem znaku znači da su vam u 1.kući, ličnosti, izgleda, karaktera, vitalnosti...Nije vam lako to je sigurno. Samo ova konjukcija ako se dobro kanališe može mnogo toga da pokrene u vašem životu. Ako pratite ritam ovih planeta... kreni, gas (Mars) i stani, zakoči (Saturn) neće vam biti puno teško. Nekada je dovoljno samo pratiti ritam energija. To što je tokom nedelje retrogradni Merkur u vašoj  4.kući, dom, porodica, porodični odnosi, privatno, roditelji... biće u kvadratima sa Marsom i Saturnom. Vraća Merkur neke stare priče, zajedno sa Marsom i Saturnom unosi neku nervozu, frustracije, svađe u dom, porodicu...Možda ste ljuti na nekog člana porodice ili je obrnuta situacija (Mars). Zbog cele situacije neka težina, pritisak, kočnica, možda tuga, melanholija (Saturn). Ne donosite odluke vezane za dom i porodicu posebno ne dokle ste u ovakvoj fazi i dokle je Merkur retrogradan. Venera u Biku u vašoj 5.kući, emocija, ljubavi, uživanja, zabave, kreativnosti, dece...u trigonu sa Saturnom, pruža vam ruku spasa. To su emocije, ljubav, uživanje sa partnerom, decom (ako ih imate), zabava, kreativnost...Velike su ovde mogućnosti. Ako ste u ljubavnoj vezi onda je sve jasno, oslonite se na partnera i zajedno popravite porodične odnose. Ako niste u vezi izađite družite se, uživajte u prirodi i u svim čulima. Možda tako i upoznate nekog, nekog ko bi mogao da bude stariji, odgovoran, neko ko bi mogao da vam pruži emotivnu i materijalnu sigurnost. Svima vam ova energija pruža više zadovoljstva i uživanja i mogućnost da izgladite porodične odnose.

VODOLIJA: Ovonedeljna konjukcija Marsa i Saturna u Jarcu se nalazi u vašoj 12.kući, skrivenog, tajni, podsvesti, zatvorenih ustanova, tkz. spremišta... Nije najbolja pozicija za ove planete inače a kamoli za konjukciju. Moguće je da vam se probude neki strahovi i realni i nerealni...Ako imate neke tajne one bi sada mogle da budu vaše opterećenje. Čuvajte pre svega psihičko zdravlje. Onda, klonite se mračnih i pustih mesta. U ovom periodu moguć je loš san sve jer sa brigama ležete u krevet. Preko dana možda i ne osećate ovaj pritisak ali pred spavanje krenu negativne energije. Mars vrši neki pritisak da se nešto otkrije ili što krijete od vas samih ili neku tajnu koju imate svoju ili tuđu....Saturn kaže ne...stanite, sačekajte, prikočite...i tako kreni, stani, kreni....pa zaspite onda ako možete. Na sve ovo tokom nedelje retrogradni Merkur u vašoj 3.kući, misli, razmišljanja, komunikacije, pokreta, braće, sestara, informacija, komšiluka, saobraćaja... biće u kvadratima sa Marsom i Saturnom. Teške misli, neraspoloženje, melanholija, tuga (Saturn), na sve to još i neki bes, ljutnja na nekog ili nešto (Mars)....Ljuti, besni...tužni pa u krug a sve zbog neček što krijete ili kriju od vas. Dobro je ako ste svesni toga šta krijete, nije najbolje ako niste osvestili to što krijete. Probajte najpre da sredite misli....crne misli nikome ne čine dobro. I ako je lakše reći nego učiniti ipak pokušajte, dajte sve od sebe. Venera u Biku u vašoj 4.kući, dom, porodica, porodični odnosi, privatno, roditelji... biće u trigonu sa Saturnom. Ova energija je negde vaša ruka spasa. Ona ide iz pravca vašeg doma, domovine, korena, roditelja, privatnog, sećanja...Tu negde je vaš spas i sigurna luka. Ako ste u braku ili vezi i tu je spas. Lep period za ugodne trenutke sa partnerom, uživanje u domu i svim čulima. Ako niste u vezi možda upoznate svoju idealnu polovinu preko nekog iz rodbine ili možda uđete u neku tajnu vezu, sa nekim starijim partnerom. Za sve vas ovo je energija koja vam pruža lepe trenutke u okviru svoje poridice ili u domu u nekoj vašoj samoći koja vam prija.

RIBE: Ovonedeljna konjukcija Marsa i Saturna u Jarcu se nalazi u vašoj 11.kući, društvenosti, prijateljstva, ideja, nadanja, želja, iznenadnih dešavanja. Ona vrši neki pritisak na vaš društveni život pre svega ali i na neke vaše želje i nadanja. Mars želi akciju, iznenađenja, rizik, on je nogom na gasu, Saturn ima drugačije potrebe, on bi da stane, prikoči, uspori...Pokušajte da pratite taj ritam...stani, kreni...stani. Sa jedne strane imate jaku želju za druženjem, sa druge strane nešto vas koči i ne izlazi vam se u društvo. Na sve ovo tokom nedelje retrogradni Merkur u vašoj 2.kući, novca, finansija, emotivne i materijalne sigurnosti i bezbednosti, odnosa prema vrednostima...biće u kvadratima sa Marsom i Saturnom. Muče vas i finansije, možda je i novac (nedostatak) razlog što vam nije do druženja. Ovde je moguća i neka svađa oko novca, neka stara priča. Pripazite da ne izgubite dobrog prijatelja zbog novca i svađe oko novca (Mars). Ako nije to onda ste frustrirani zbog nekog iznenadnog troška, ili zbog obećanog novca koji nikako da pristigne i sl. situacije. Ovo je i energija gde ste neraspoloženi, tužni, melanholični (Saturn) zbog neke situacije sa novcem, pre svega zbog neke nesigurnosti i straha. Venera u Biku u vašoj 3.kući, misli, razmišljanja, komunikacije, pokreta, braće, sestara, informacija, komšiluka, saobraćaja....biće u trigonu sa Saturnom. Izlaz ili ruka spasa je komunikacija. Rešite neke stvari komunikacijom. Ovo je i energija ljubavnih razgovora, poruka, pisama. Ovo je i prijateljska komunikacija. Ovo su iznenadni lepi događaji. Razgovarajte o svemu što vas muči sa partnerom ili prijateljima. Ako ste sami možda ćete iznenada upoznati nekog u krugu bliskih prijatelja. Nekog starijeg, zrelijeg partnera koji će vam pružiti u ovom trenutku šta vam treba a to je materijalna i emotivna sigurnost i bezzbednost. Za sve vas ovo je energija koja vas usmerava ka priajteljima, druženju, grupnim dešavanjima, kraćim izletima i sl.


AUTOR: Zvezdana (Zvedanin dnevnik)
Strogo je zabranjeno preuzimanje bilo kog dela bez odobrenja autora

Нема коментара:

Постави коментар