четвртак, 12. април 2018.

"What A Wonderful World" ...Venera i Mars u sekstilu sa Neptunom...



Četvrtak je....Jupiterov dan...
Jupiter je u Škorpiji na 21*, retrogradan je od 09.marta do 10.jula!!!
Spreman je za dva egzaktna aspekta:

  • 14.april 11:58: Jupiter sekstil Pluton
  • 17.april 08:59: Venera opozicija Jupiter
Prvi je dugotrajan, drugi je po redu (prvi je bio 16.januara, treći nas očekuje 12.septembra), drugi aspekt ima kraće trajanje (zbog Venerinog bržeg kretanja). Oba su značajna naravno svaki na svoj način!!! Sekstil Jupitera i Plutona značajan je zbog energije koju nam nudi - energija promene i snaga transformacije!!! Opozicija Jupitera i Venere mogla bi da nas uvuče u energiju preterivanja, u najkraćem energija preteranih očekivanja!!! Oba aspekta zbog dozvoljenog orbisa delovanja već vrše uticaj na sve nas....na svakog drugačije, zapravo prema natalnom horoskopu pojedinca!!!



Mesec je danas u Ribama na 6*, u 14:17 CET biće u sekstilu sa Saturnom u Jarcu na 9*, 28' posle ponoći biće u sekstilu i sa Marsom u Jarcu na 14*!!! Mesec lagano putuje Ribama, na tom putu srešće se u energiji sekstila (60*) i sa Saturnom i sa Marsom, Mars i Saturn još uvek u konjukciji (dozvoljen orbis delovanja).  Pokrenuće Mesec ovu konjukciju u energiji saradnje, vole se voda (Ribe) i zemlja (Jarac)...Ublažiće se odnos Marsa i Saturna!!! I ako traju ovi aspekti kratko, dobro je što su tu....
Danas imamo i već najavljeni egzaktni aspekt:
  • 12.april 18:26: Venera sekstil Neptun
Tu je i jedan aspekt u najavi:

  • 14.april 19:27: Mars sekstil Neptun

Kada bi izdvojili ove današnje aspekte bilo bi baš dobro... Mesec u Ribama je maštovit, saosećajan, hipersenzitivan, romantičan...(u dobrm aspektima)...sa njim lagano možemo "zaroniti" u svet mašte, osećanja, kreativnosti...sekstil sa Saturnom u Jarcu donosi energiju stabilnosti i čvrstog tla kada se umorite od ronjenja, donosi praktičnost, red i rad (kome treba takva energija)....sekstil sa Marsom u Jarcu doneće osećanjima intezitet i potrebu za nekom akcijom...
Venera u Biku danas u egzaktnom sekstilu sa Neptunom u Ribama....i ove energije se vole, zemlja (Bik) i voda (Ribe)...Zahvaljujući Neptunu, budi se naša mašta, intuicija...moguć je i susret sa nekom muzom :))).  Ne treba zaboraviti da je Venera u Biku i dalje u trigonu sa Marsom u Jarcu:

Budimo maštoviti...okanimo se demonstriranja moći....Neki aspekti na nebu ovih dana...

Šalu na stranu sve su ovo energije koje nam mogu pomoći u okruženju onih drugih energija koje na žalost još uvek traju:

Pustio bih ja njega, ali neće on mene...Retrogradni Merkur ovih dana...

Od svih energija u sukobu (kvadrat) najsnažniji je i dalje jučerašnji kvadrat Sunca u Ovnu i Plutona u Jarcu - demonstriranje sile, moći... (na žalost baš ta demnstracija je više nego aktuelna, priča o Siriji se ponovo vraća...a da ne spominjem i neke naše priče...)

Srešće se naravno Mesec i Neptun (konjukcija), sutra 02:08 CET, što će još više pojačati sekstil Venere i Neptuna, naravno i Mesec će biti u sekstilu sa Venerom sutra 02:56 CET!!!

Sa RxMerkurom u Ovnu i njegovim kvadratom sa Saturnom u Jarcu živimo već neko duže vreme, živećemo i dalje...Kvadrat Sunca i Plutona, trajaće i on još nekoliko dana...Trenutno su to najnegativnije energije na zvezdanom nebu....
Sa druge strane bog  mora Neptun u svom sedištu u Ribama, sekstil Venera, sekstil Mars...sutra konjukcija sa Mesecom....Neptun ovih dana pruža ruku inspiracije, zanosa, mašte... sa Venerom tu je osećanje uzvišene ljubavi, ljubavnog ideala...ovo je i potraga za idealnom ljubavlju (ljubavni ideal), sa Marsom tu je akcija, ne obična, obojena maštom, umetnošću...sa ovom energijom moguća je realizacija nekog ideala, nekog vašeg sna....ovde se mašta pretvara u produktivnu energiju, snovi se pretvaraju u javu!!!
Jupiter drugi vladar Riba (pored Neptuna), nagoveštava energiju promena i trasformacije u sekstilu sa Plutonom 14.aprila, nagoveštava i opuštanje, preterivanje, lenjost :))), i još ponešto u opoziciji sa Venerom 17.aprila!!!


U susret Mladom Mesecu u Ovnu....
Mesec će lagano putovati energijom Riba...u subotu 14.aprila prelazi u Ovna (05:24)....u ponedeljak 16.aprila 03:57 Mlad Mesec u Ovnu na 26*!!!
Svaki Mlad Mesec je prirodna pojava...i ovaj je...možda je sa astrološke strane nešto interesantniji jer je prvi Mlad Mesec u Ovnu prvi u ovoj novoj astrološkoj godini!!!
Interesantan je zbog planeta u Ovnu: Merkur 4*, Mesec, Sunce 26* i Uran 28*!!!
Merkur direktan dan pre Mladog Meseca!!!
Kiron spreman za ulazak u Ovna dan posle Mladog Meseca
Mars u Jarcu u konjukciji sa Saturnom i Plutonom (u "sendviču" je između Saturna i Plutona)
Saturn kreće u retrogradni hod dva dana posle Mladog Meseca
Mesec i Sunce u konjukciji sa Uranom u Ovnu
Venera u opoziciji sa Jupiterom




Нема коментара:

Постави коментар