петак, 27. април 2018.

U susret majskom suncu....prvomajskom uranku, Punom Mesecu u Škorpiji....



Petak je...Venerin dan :))))
Venera u Blizancima na 3*....dok pišem ovaj tekst Venera je upravo u trigonu sa Mesecom u Vagi...Život je lep...proleće je, petak je...praznik je pred nama....1.maj međunarodni praznik rada!!! Neko se nekada davno 1886. u americi izborio na pravo da se radi 8 sati, pravo na slobodno vreme, pravo na privatni život...Negde sam pročitala da još uvek ima onih koji ne znaju kako je nastao ovaj praznik ali ga slave :)). 
Ovde kod nas već se uveliko priča o prvomajskom uranku...priča i planira taj događaj....Vade se roštilji, ražnjevi, kotlići....šatori :))), korpe za hranu....bira mesto (neko izletište blizu grada ili neka dalja destinacija)... Zamirisaće za koji dan ćumur... dim će biti putokaz :))).
Prvomajski uranak je narodni običaj...uranak sam po sebi znači da je potrebno da se porani i "ugabi" što bolje mesto :))). U vreme mog detinjstva naš porodični ritual je bio odlazak na Avalu....Kasnije za taj praznik birala sam neke dalje destinacije....uglavnom negde na moru :))).
Mnogi rade još danas....i ja sam ta :))), a onda već večeras počinju tkz. slobodni dani....kako za koga naravno...Videla sam objavu da će prodavnica u našem kraju raditi kao da nije 1.maj!!! (mogu samo da zamislim kako će na njih delovati: Merkur kvadrat RxSaturn, Mars konjukcija RxPluton, Pun Mesec u Škorpiji). Na pamet mi padaju i uobičajene demonstracije radnika u to vreme!!!
Ove godine praznik "pada" u radne dane, utorak i sreda....mnogi će spojiti vikend sa tim danima i eto prilike za mali prolećni odmor...ne znam kako je sa školama odavno nemam uvid u te stvari :))). Pored svih onih rituala oko uranka, bitna stavka je vremenska prognoza :)). Hoće li kiša pokvariti doživljaj....ili neće! Sigurno je da će biti prilično toplo za ovo doba godine, biće i oblačno...kažu sa povremenim jakim pljuskovima....Kiša kao da voli ovaj praznik :)))). I da, od danas kreće prvomajsko ludilo u saobraćaju....tkz. neviđene gužve u saobraćaju...Granični prelazi sve sa kolonama i slično....Gradovi će biti poluprazni....parking se neće naplaćivati :))), ali ima nešto što privlači pažnju....Milicija će  "trenirati strogoću" upravo je objavljeno da će na svim autoputevima biti vršeno "Merenje prosečne brzine vožnje"...Veliki brat na delu :))). Kazne nisu male, zapravo nikako nisu male pa vi razmislite....posebno zbog....da ih opet spomenem: Merkur kvadrat RxSaturn, Mars konjukcija RxPluton i Pun Mesec u Škorpiji!!!




Da se vratim zvezdanim dešavanjima :)))
Mesec je u Vagi od jutros na 3*....u trigonu sa Venerom u Blizancima...baš lepa energija za petak...generalno za lepo raspoloženje, ljubavno pre svega ali i svako drugo :)). Dan za druženje, ručak, večeru u dvoje (Vaga) ali i u većem društvu (Blizanci). Dan je i za frizerske i kozmetičke salone ipak su ovde Mesec i Venera u pitanju....Dan za trošenje novca na lepe stvari.....
Kasnije popodne Mesec u kvadratu sa RxSaturnom....tak da nas potseti na umor, na kraj radne nedelje....negde je to i pesimizam, neraspoloženje, melanholija....posebno će ovo teško pasti onima koji moraju da rade i dalje ovih dana, zatim onima koji su usamljeni a praznik dolazi....Ne dajte se vi koji ste u toj potencijalnog grupi....
Lakše je reći nego učiniti, znam to....posebno jer smo još uvek u energiji kvadrata Merkura u Ovnu sa RxSaturnom u Jarcu (od 25.aprila)...Još uvek se nadmeću rogate energije Ovna i Jarca...Još uvek je na snazi energija kreni....stani....brzo...sporo....Dva koraka napred, jedan nazad itd. Pokušajte da ova energija ne utiče previše na vas, budite oprezni u vožnji i zbog novih mera ali i zbog same energije koja nije najbolja za vozače...
Venera je i dalje u sekstilu sa Kironom u Ovnu....nešto kao prva pomoć....šetajte bosi, hodajte po travi, vežbajte, pronađite badminton, frizbi :)))....Ponesite gitaru....samo bez D-molova :))).
Od juče tu je i energija konjukcije Marsa i Plutona u Jarcu.....ne baš zgodna energija ako se ne kanališe kako treba. Znam da vam ovo "kanališe" možda ide na živce :)), ali ne ljutite se (Mars konjukcija Pluton) na glasnika....već razmislite pre nego što osetite nalet negativne energije gde bi mogli da je "potrošite"...na šetnju, brzi hod, vežbanje....ili neki vid suzdržavanja....izbrojte do ____. Ova energija je tu da nešto promenite, ako vas promene plaše onda je tu bes i ljutnja....Da bi se dogodilo ono što pišem....regeneracija i transformacija, najpre je potrebno da utvrdite gde niste zadovoljni, zašto niste zadovoljni....Nema mesta besu....bes je nekorisna energija....

Ove dve energije - aspekti: Merkur kvadrat Saturn i Mars konjukcija Pluton trajaće još nekoliko dana ali baš ovih prazničnih dana!!!
⭐Poslednji aspekt ove nedelje je trigon Sunca u Biku sa RxSaturnom u Jarcu, taman da popravi utisak koji donosi kvadrat Merkura sa RxSaturnom...Ovaj trigon je tu da nam pojača samopouzdanje, odgovornost, disciplinu...Svakako lepa energija za kraj nedelje ali i za početak sledeće...


🌕Poslednji zvezdani događaj ovog meseca je 30.aprila (nedelja na ponedeljak)....Pun Mesec u Škorpiji na 9* (02:58 CET)!!! 
Dobra vest je da će Mesec u Škorpiji na 9* biti u sekstilu sa RxSaturnom u Jarcu na 9*, Sunce u Biku će i dalje biti u trigonu sa RxSaturnom u Jarcu...
Ne baš dobra vest je da će Mesec u Škorpiji na 9* i Sunce u Biku na 9* (Pun Mesec) biti u kvadratu sa RxSMČ u Lavu na 10* i u kvadratu sa RxJMČ u Vodoliji na 10*!!! SMČ i JMČ su uvek u opoziciji, sada ovako u kvadratu sa Mesecom u Škorpiji dakle stalno su prisutni, u vreme Punog Meseca otvoriće se priča o prošlosti i budućnosti, o putu kojim treba ići i o putu koji treba napustiti....

Šta je to što trebamo pustiti da ode, ili šta je to što trebamo napustiti....Šta god da je to, prihvatite to kao čišćenje, "pravljenje prostora" za novu energiju za nov prostor, nove priče, novi rast koji ide posle Punog Meseca!!! 
Svakog meseca Mesec i Sunce se nađu jedan nasuprot drugog (prirodan ciklus). Sada će Mesec u Škorpiji biti u opoziciji sa Suncem u Biku. Dve energije jedna nasuprot druge! Potreba za regeneracijom i transformacijom, prirodni ciklus života, smrti i ponovnog rađanja (Škorpija) i potreba za emotivnom i materijalnom sigurnošću i bezbednošću (Bik)...
Sa Suncem u Biku nemamo baš preteranu potrebu da nešto menjamo, nije nam baš ni do trasformacije, naprotiv lepo je i ugodno, spremni za uživanje u svim čulima....ali sa Mesecom u Škorpiji negde smo duboko (Škorpija) svesni da nešto ipak moramo da menjamo, da ništa u životu nije trajno....posebno ćemo to osetiti u vreme egzaktnog Punog Meseca u Škorpiji koji sledi uskoro!
Više o Punom Mesecu u Škorpiji (opšte svari) ovde:

Ovaj Pun Mesec ide posle Mladog Meseca u Ovnu 15.aprila kada smo pričali o novom početku!!! Ovaj Pun Mesec je nešto kao provera gde smo stigli u toj nameri ili potrebi da nešto promenimo i krenemo u nove priče!!!



To što će Mesec u Škorpiji baš u vreme Punog Meseca biti u sekstilu sa RxSaturnom u Jarcu nagoveštava mogućnost da smo spremni za trajne promene, da možemo biti vrlo odgovorni, disciplinovani, stabilni...Ovaj sekstil unosi i energiju tradicionalnosti, dobrog odnosa sa porodicom, bliskim ljudima, emotivnim partnerima....Ovo je dobra energija da posvetite pažnju svojoj porodici, precima, korenima, tradiciji, prošlosti...(RxSaturn). Posebno da se setite onih kojih više nema, ali da njih nije bilo ne bi ni vas bilo!!!
To što će Mesec u Škorpiji i Sunce u Biku biti u kvadratu sa RxSMČ u Lavu i RxJMČ u Vodoliji ne treba da vas plaši....Razmislite samo o tome šta ne valja, šta vas opterećuje, šta treba napustiti i lako ćete pronaći pravi put...Slušajte srce (Lav) ono će vam pokazati put (SMČ u Lavu)!!!
Ovde bi možda pomoglo sećanje na Pun Mesec u Lavu i Totalno pomračenje Meseca 31.januara 2018. godine!!! Ovaj Pun Mesec se dogodio na 11*!!! Tada su RxSMČ u Lavu i RxJMČ u Vodoliji bili na 15*, sada su na 10*!!! To nešto znači!!! Možda je vreme da se osvrnete unazad šta vam se sve dogodilo od totalnog pomračenja iz januara do danas!!!
Vidim da se ovaj Pun Mesec najavljuje opet sa nekom pompom....posebno jer se događa u Škorpiji. Nema mesta strahu...Škorpija jeste možda malo komplikovanija energija ali zapravo i nije ako se razume njena energija... Sa svakim Punim Mesecom ide jači emotivni naboj, energetski, psihološki...Škorpija nosi energiju jakog inteziteta pa je sve nešto malo jače i intezivnije. Ako dobro izbalanirate energiju Bika i Škorpije nema potrebe da strahujete!!! Najpre na relaciji...moje...tvoje...naše (Bik/Škorpija)!!! Na relaciji da li je sve kako treba ne želite promene (Bik) ili ipak ima nešto što traži promenu, transformaciju (Škorpij)!!! Odgovor je negde na sredini!
Za kraj samo da napomenem da će tada Uran u Ovnu već biti na 29*!!! Očekujte neočekivano!!!

Ovaj Pun Mesec nešto više utiče na Škorpije, Bikove, Lavove i Vodolije...kao i na sve one koji imaju neke planete na oko 9* ovih znakova!!!


Sećanje na jedan daleki 1.maj..............


Bonus :))))



Нема коментара:

Постави коментар