петак, 1. фебруар 2019.

Zvezde u februaru 2019.




Neka je januar prošao :)), stigao je februar u petak...u dan kojim vlada Venera...
Ovaj mesec su proslavile mačke :)) ali Februar je poznat i po tome što se u jednom danu slavi ljubav (14.Februar)....poznat je i po tome što je najkraći mesec u godini...
Ova godina nije prestupna pa februar ima 28 dana!!!

I ako je već ovo mesec ljubavi :)) da krenemo od Venere...
U februar ulazimo sa Venerom u Strelcu. Ovog vikenda Venera će praviti trigon sa Uranom u Ovnu istog dana 03.februar kada će preći posle ovog aspekta u Jarca!!! Vrlo upečatljiv možda i buran (ipak je to Uran) prelazak Venere iz Strelca u Jarca - iz vatre u zemlju!!! 
Do Dana zaljubljenih 14.februara Venera neće biti puno aktivna...Na sam dan slavlja :)) Mars će preći u Bika, ali i Mars će imati dramatičan prelazak, pre ulaska u Bika biće u konjukciji sa Uranom u Ovnu na 29° (buran prelazak)....
Venera će tada biti na 12° Jarca u aplikacionom (dolazeći) aspektu sa Saturnom u Jarcu 16° (konjukcija) i u aplikacionom aspektu (dolazeći) sa Neptunom u Ribama 15° (sekstil)...Dakle na sam Dan zaljubljenih, Mars će preći u Bika nešto pre podneva, Venera će biti u Jarcu u sekstilu sa Neptunom i u konjukciji sa Saturnom što nagoveštava i neku vrstu hladnoće (Saturn) ali i romantiku (Neptun)...Venera će biti u egzaktnom sekstilu 17.februara, u egzaktnoj konjukciji 18.februara....Prvi sledeći aspekt je još jedna konjukcija sada Venere i Plutona u Jarcu 23.februara!!! I to je to što se tiče Venere - ljubavi tokom februara!!! 
Dakle, Venera će već trećeg dana februara ući u Jarca u tom znaku će biti do kraja februara. Venera u Jarcu će imati samo tri aspekta, sekstil sa Neptunom i dve konjukcije, jedna sa Saturnom i druga sa Plutonom!!! 01.marta Venera prelazi u Vodoliju!!!



U ovom mesecu Venera, Merkur, Mars, Kiron i Sunce menjaju znak!!!  Sve planete su u direktnom hodu, sem mesečevih čvorova. Merkur i Neptun ulaze u retrogradne senke i najavljuju retrogradni ciklus Merkur 05.marta, Neptun 21.juna!!! Imamo redovni Mlad Mesec i Pun Mesec...i nema dugotrajnih egzaktnih aspekata, ali u februar smo ušli sa sekstilom Saturna i Neptuna i kvadratom Jupitera i Neptuna...I ako je kvadrat Jupitera i Neptuna slabiji (egzaktan 13.januara) on svakako vrši veliki uticaj i dalje...Napisala da je ovaj kvadrat 2006. zapamćen po sukobu Rusije i Ukrajine oko gasa (Neptun)...sada je Venecuela i njena nafta (Neptun) u prvom planu i mogućnost izbijanja sukoba velika. 2006. imali smo i talas hladnoće u Evropi, sada se Amerika suočava sa ledenim talasom....2006. bio je i vrući talas u Evropi, sada je u Australiji....mada ima vremena i za nas jer će ovaj aspekt biti aktuelan i na leto ove godine...2012. bile su i velike poplave....one uvek idu sa topljenjem snega...pa ko zna šta nas još čeka....
Interesantno je da u februaru nemamo puno negativnih aspekata, na samom početku meseca tu je kvadrat Marsa i Plutona, imaćemo još jedan kvadrat Merkura i Jupitera i to je to...Nema opozicija...uglavnom trigoni, sekstili i konjukcije!!! I tokom celog meseca dva aspekta sa Neptunom: kvadrat sa Jupiterom i sekstil sa Saturnom!!! ★Jedino što treba izdvojiti je svakako konjukcija Marsa i Urana negde na sredini ovog meseca!!!


Planete koje menjaju znak:
03.februar 23:30: Venera ulazi u Jarca
10.februar 11:51: Merkur ulazi u Ribe
14.februar 11:52: Mars ulazi u Bika
18.februar 09:08: Kiron ulazi u Ovna
19.februar 00:04: Sunce ulazi u Ribe

Kretanje planeta:
19.februar 14:19: Merkur ulazi u retrogradnu senku sa 16° Riba
28.februar 18:55: Neptun ulazi u retrogradnu senku sa 15° Riba

Mesečeva magija:
04.februar 22:03: Mlad Mesec u Vodoliji 15°
19.februar 16:53: Pun Mesec u Devici 0°

Aspekt na koji treba da obratite pažnju:
13.februar 07:20: Mars konjukcija Uran


Venera - ljubav:
03.februar 00:41: Venera trigon Uran
03.februar 23:30: Venera ulazi u Jarca
17.februar 09:43: Venera sekstil Neptun
18.februar 11:51: Venera konjukcija Saturn
23.februar 04:52: Venera konjukcija Pluton




Ovog meseca izdvajam sledeće:

02.februar 04:19: Mars kvadrat Pluton
03.februar 00:41: Venera trigon Uran
03.februar 22:54: Merkur trigon Jupiter
03.februar 23:30: Venera ulazi u Jarca


★★★


04.februar 22:03: Mlad Mesec u Vodoliji 15°
08.februar 01:32: Sunce sekstil Jupiter
08.februar 02:24: Merkur sekstil Mars
09.februar 23:53: Merkur sekstil Uran
10.februar 11:51: Merkur ulazi u Ribe


"Svi za jednog, jedan za sve"
04.februar 22:03: Mlad Mesec u Vodoliji 
Sunce i Mesec u Vodoliji na 15°
Krenućemo na put oslobađanja, spremni za novi početak...
Tamo gde su vam Mesec i Sunce, tu su i dešavanja!!!  Nov početak, nove ideje, želje i nadanja. Tu je i energija "svi za jednog, jedan za sve"... Tu je ljubav spram celog sveta, tu je negde i ideja o univerzalnoj ljubavi, tu su i prijatelji, tu je "pomoć prijatelja". Tu je i ona priča o ljubavi koju dobijate, (Vodolija kao vladar 11. kuće prirodnog horoskopa)... Usudite se da budete drugačiji, originalni... "Razbijte" malo rutinu, i sve što je ustajalo... 
Ne čekajte da vam sve "padne sa neba", nešto uradite i vi sami, otvorite se pre svega za ovu energiju. Započnite nešto što će imati svoj rast sve do 19.februara do Punog Meseca u Devici!!!
Probajte da iz sebe izvučete ono nešto jedinstveno, neki vaš poseban talenat, posebnu osobinu, ono što već imate u vašem karakteru a da je drugačije-posebno!!! Naročito svi vi koji se osećate u poslednje vreme sputano, ograničeno, ili da vas nešto guši sada je vreme oslobađanjaBudite originalni i bićete nagrađeni!!! Budite različiti, jedinstveni... Budite spremni da realizujete svoje nade i želje.... ovde se i poneki rizik isplati. 
Pogledajte u kojoj kući vam se nalazi ovaj Mlad Mesec (Vodolija) i kakve aspekte prave Mesec i Sunce sa ostalim planetama... Pogledajte još i šta "radi" Uran, kakva vam je 11. kuća - prirodna kuća Vodolije...i sve to će vam dati još podataka i uvid u moguća dešavanja!!!
U vreme ovog Mladog Meseca trebalo bi da osetite potrebu za slobodom, da budte spremni za eksperimente i rizike, da budete inovativni i drugačiji....



Život je lep....
08.februar 01:32: Sunce sekstil Jupiter
Sunce u Vodoliji, Jupiter u Strelcu na 18°
Aspekt sreće, blagostanja, raspoloženja, optimizma...
Koliko će neko osetiti ovu energiju ide prema "zaslugama" ili drugim rečima zavisi od vašeg natalnog horoskopa. Jer neće svi osetiti blagotvoran uticaj ovog aspekta. Pesimisti po karakteru (natalni) teže će osetiti ovaj aspekt...Povoljan uticaj ovog aspekta se odnosi na vaše planove, ciljeve, odluke...Sa njim možete lakše pronaći svoj put u rešavanju nekih tekućih problema, sa njim se lakše možete nositi sa bilo kojim problemom. Stariji ljudi, ljudi na položaju mogu vam dati dobar savet ili vam mogu na bilo koji način pomoći....
Trigon Sunca i Jupitera u tranzitu donosi optimizam, mogućnost da svet i okolinu vidite na drugačiji način...šire i sa više entuzijazma. Negde se rekoh već neće ni osetiti, negde bi čak mogao da uvede u preterani optimizam. Mnogi će poželeti više od života. 
Ovo je aspekt....Život je lep...uživajte dokle traje...
Ovaj aspekt donosi: dobro zdravlje, radost, društvenost, zadovoljstvo, bolje finasije, bolje materijalne prilike i šanse, manje poklone, dobar je za razgovore sa pretpostavljenima, sa onima na vlasti i koji predstavljaju državu....Lep aspekt i tranzit, kratko traje, ali sve što je kratko može da bude i slatko :-)))) 
Pogledajte u kojim vašim kućama se nalaze ove planete tu je negde i vaša priča....

08.februar 02:24: Merkur sekstil Mars
Energija uma...
08.februar 02:24: Merkur sekstil Mars
Merkur u Vodoliji, Mars u Ovnu na 25°
Ovde um (Merkur) dobija snažnu energiju (Mars)....jaka energija uma! I sve je u skladu i misli i pokret. Kod mnogih će se probuditi borci u njima.... a svako će se boriti za svoju stvar....:-))))
Sve dobro osmišljene (Merkur) akcije (Mars) mogu dati jako dobre rezultate. Sve dobro isplanirane akcije takođe. Vrlo direktna i strastvena komunikacija (kombinacija vazduha - Vodolija i vatre - Ovan). 
Želja za pobedom jaka, mentalna (Merkur) hrabrost (Mars) neosporna... Mogli bi da budete ubedljiv govornik, ali i pažljivi slušalac... Ovde je sve u brzini uma, oštrini, u brzom i oštrom govoru, pokretu... Ako budete u sred neke rasprave sigurno je da ćete biti pobednici. Što brže nešto radite koncentracija će biti bolja... lakše i brže ćete donositi odluke pod uticajem ovog tranzita... Neke ideje ćete lakše sprovesti u delo... Ovo je i aspekt za brzu vožnju...


09.februar 23:53: Merkur sekstil Uran
Eureka....
09.februar 23:53: Merkur sekstil Uran
Merkur u Vodoliji, Uran u Ovnu na 29°
Energija sekstila ovih planeta može doneti: neočekivane (dobre) vesti, poruke, pisma, pokrenuti neki razgovor, pregovor!!! Sa njim smo opušteniji, spontaniji, ekscentričniji nego inače :). Razmišljaćete drugačije, neobičnije, van ustaljenih okvira. Um je nemiran, ali i jezik :). Tu su i neke ideje koje vam u nekim drugim okolnostima ne bi pale na pamet :). Ovo je i bljesak ideja ali i intuicije, ovo je "Eureka"... nešto genijalno bi moglo da vam padne na pamet :). Neko će da kaže, da priča...neko će da napiše... Društvene mreže vrlo aktivne :). 


Tiho...tiše...najtiše...
10.februar 11:51: Merkur ulazi u Ribe
Merkur u Ribama ima moć vizuelizacije, vidi svet u slikama. Izuzetno je maštovit, intuitivan, ima čak i dobru memoriju... Ko lepše od njega može da iskaže svoje snove i najdublja unutrašnja osećanja.. Ko riba se snalazi u svetu fantazija, iluzija, mašte. Mnogima je to prilično nerazumljiv svet, a njemu je to svet umetnosti i kreativnosti. On samo svoje ideje, snove pretvara u slike, to je njegova moć, tu je najjači. Rasejan jeste, voli mir i tišinu, jer tako stvara. U stalnoj je potrazi za inspiracijom....muzom nekom :-)).
Merkur u Ribama misli, govori nežno, osećajno, maštovito, pesnički. Mnogo voli umetnost, ali i svet nadrealnog, svet okultizma, svet ezoterije....Ne znam, ali ponekad mislim da je pomalo nepravedno što se toliko ističe činjenica da je Merkur u Ribama u padu ili u šteti... A da nije njega ne bi bilo mašte, fantazije, imaginacije. Ili ne onoliko koliko je to ponekad zaista potrebno....
Ovaj Merkur imao je Viktor Igo, setite se on je napisao Jadnike i Zvonar bogorodične crkve u Parizu...divna knjiga o ljubavi, ljubomori, prijateljstvu... Ili Čarls Bodler, francuski pesnik....ili Sebastijan Bah nemački kompozitor, Galileo Galilej italijanski astronom, fizičar i filozof, Kazanova što da ne :-)))), mnogi glumci, pevači....Ok, imao ga je i Kurt Kobejn (Nirvana)...ali i to je Neptun....
Merkur u Ribama ima dva vladara, Neptuna i Jupitera.... Neptun je ovde taj "krivac" skoro za sve...i za maštu, i za fantaziju, iluzije, imaginaciju... Neptun je: anđeo, emocija, bajka, inspiracija, muzika, molitva, mašta, okean, more, obožavanje, san, ostrvo, vera, voda, talasi, više stanje svesti...on je i anastezija, iluzija, magija, maska, metafizika, mistik, neverstvo, laž, prevara, usamljenost, odsutnost, zagonetka, zanesenost, zavođenje... Neptun je film, fotografija.....tajna....Merkur u Ribama nosi energiju Neptuna.... to je kao njihova konjukcija Merkur/Neptun.....I kada Merkur zaroni u Ribe...naiđe na Neptuna....
Ovaj tranzit Merkura kroz Ribe.... jako je dobar za: umetnike, pesnike, pisce, glumce, mistike, razne iscelitelje, duhovne istražitelje.... I dobar je za sve one koji intuiciju koriste kao najveći i najbolji izvor informacija. Mnogima od nas je u ovo vreme pojačana intuicija....ipak koliko je stvarno razvijena zavisi i od naših natalnih horoskopa....Na intuiciji se radi....a sada je za to prava prilika....
U vreme ovog tranzita istini na volju moguće je da će neki od nas biti zaboravniji nego obično, kasniće više nego obično, na sastanke, na zakazane termine... 
Glava je više u oblacima, "govori se i oseća iz srca, iz stomaka" pre nego iz glave i mozga....čita se između redova, čuje bolje nego ikada....i sluša više nego ikada....Ovde ide ona slika školjke na uvetu i slušanje morskih zvukova.....Muzika je mnogo bitna u ovom periodu....ona muzika koja leči....dušu i srce...Mnogi od nas mogu da misle, komuniciraju kroz slike....Mnogi imaju utisak da mogu da "čitaju misli"....onih drugih. Kod mnogih je razvijena moć telepatije...sada još i više... Ovo je divno vreme da se reči pretvore u poeziju, prozu, misli u muziku....
Samo od nas samih zavisi da li ćemo u ovom periodu plivati po površini voda Riba ili ćemo zaroniti duboko i dublje...To zavisi od položaja Tran Merkura u vašim horoskopima i aspektima koje on pravi, ali i od vašeg Nat Merkura....koliko je spreman za ovu avanturu...
Ja sam ovu poziciju Merkura poprilično nahvalila :-))), ali zna on i da zavede, da uvuče u svet zavisnosti od nečega....jer ovde je Merkur majstor iluzija i obmana....ako je neko previše slab eto priče o zavisnostima....od duvana pa do ostalih opijata... Jer Neptun (vladar Riba) u malim količinama može da bude lek u većim otrov!!! Ovo ne treba zaboraviti...
Merkur u Ribama....u tranzitu na neki način oživljava priču o 12. kući (Ribe vladaju ovom kućom)....I za ovu priču bitna je i vaša 12. kuće....bez obzira gde se sada Merkur nalazi....Merkur u ovom tranzitu lako može oživeti neku tajnu, tajnu priču, tajnu vezu....Oživeti, otkriti, ili nas uvući u neku tajnu....Sa ovim Merkurom lakše se otkrivaju neke tajne (ako pomažu neki aspekti), ili je nešto baš skriveno od nas (opet aspekti).....


★★★


13.februar 07:20: Mars konjukcija Uran
14.februar 11:52: Mars ulazi u Bika
17.februar 09:43: Venera sekstil Neptun

13.februar 07:20: Mars konjukcija Uran

Hrabrost ili ludost....
13.februar 07:20: Mars konjukcija Uran
Mars i Uran na 29° Ovna
Dan pre prelaska Marsa u Bika dogodiće se ova konjukcija!!! Obe planete na 29°!!! Prošle godine u maju Uran je već bio na ovom stepenu!!! Sada je i Mars...Mars će preći u Bika, Uran će preći takođe u Bika ali 06.marta!!! Ova konjukcija je zbog svega ovog vrlo bitna!!!
Konjukcija Marsa i Urana donosi: uznemirenost, napetost, nervozu....on donosi i tendenciju ka raznoraznim rizicima, impulse koji ne donose i svest o posledicama koje ti impulsi nose sa sobom....Možete očekivati razne promene, zapravo želju da mnoge vaše ciljeve promenite....On donosi hrabrost i spremnost da se eksperimentiše, ovde nema priče o kompromisu. Osetićete želju i potrebu da delujete sada (Ovan) .... Ipak morate da znate da ovaj aspekt ne spada baš u povoljne jer sa sobom donosi i određene nagle i nepredvidljive opasnosti...Najgore od svega je što pod uticajem ovog aspekta neki ljudi mogu postati ludo hrabri i u nekim situacijama da ne osete strah čak i kada je on poželjan....Budite ovih nekoliko dana trajanja ovog aspekta oprezni, koliko god je to moguće...a najpre u oblastima u kojoj vam se ova konjukcija trenutno nalazi (kuća kroz koju prolaze Mars i Uran), ili oblastima (kućama) kojima ove dve planete vladaju.....
Ovaj aspekt je: odličan za akciju, za "razbijanje" rutine, dosade, učmalosti...za oslobađanje od nekih starih navika i obrazaca...Ovo je energija visokog napona, ako se pametno iskoristi onda je to super...Posebno ako se iskoristi za nove poslove, projekte...Odlična energija za one kojima fali motiv, motivacija, zamah... Međutim treba imati na umu da ova energija može "otići" u sasvim drugom pravcu, u destrukciju i agresiju...ako ste nesmotreni ili ako tome "kumuju" neki drugi aspekti (sa vašim planetama)...
Ovaj aspekt će posebno osetiti: Ovnovi (kardinalni znak), ali i svi oni koji imaju planete u Ovnu na oko 29°, jer će biti u konjukciji sa Marsom i Uranom.... od planete zavisi i priča....Ostali Kardinalni znakovi: Rak, Vaga, Jarac će takođe osetiti ovu energiju, možda kao izazov, nemir, napetost jer su u kvadratu sa energijom Ovna (Rak i Jarac) i opoziciji (Vaga), osetiće ovo i svi oni koji imaju neku planetu u ovim znacima na oko 29°!!!  Lavovi i Strelčevi (vatreni znaci) mogu osetiti pozitivan uticaj (mogućnost da isprobaju nešto novo) jer su u trigonu sa Ovnom, ovaj uticaj osetiće i svi oni koji imaju neku planetu na oko 29° ovih znakova!!! Blizanci i Vodolije (vazdušni znaci) biće u sekstilu (aspekt saradnje), ali i svi oni koji imaju neku planetu na oko 29° ovih znakova. Bikovi će takođe osetiti ovu energiju na oko 0/1° Bika (konjukcija) i Ribe (komšije Ovna) biće u polusekstilu na oko 29°, Škorpije i Device u inkonjukciji (aspekt prilagođavanja) nešto između trigona i opozicije pa napetost moguća....




I mir i tvrdoglavost i uživanje...
14.februar 11:52: Mars ulazi u Bika
Mars će preći iz Ovna u Biku i na neki način usporiti!!!  Mars u Biku je pomalo usporen....ali kada krene biće ga teško zaustaviti....On ovde svoju energiju štedljivo troši, ulagaće se samo za pravu stvar....Borben je kada je potrebno steći neku finansijsku korist....Ali vrlo je senzualan, sa izraženim libidom i vrlo muški :-). I ova pozicija je pokazatelj velike plodnosti u ovom periodu....Kada se budete odlučili za nešto u vreme ovog tranzita teško ćete odustajati....Tvrdoglavost izražena..
Ovde mi na pamet pada basna o kornjači i zecu! Trka između njih....svako bi pomislio naravno da je zec brži, jer i jeste brži :))...ali....ovde u ovoj basni je presudila upornost i tvrdoglavost kornjače i kornjača je pobedila :)). Upornost se uvek isplati :)). Tako je i sa Marsom u Biku...nije posebno brz, više je usporen ali je tvrdoglav i uporan i teško ga je zaustaviti :))...Mislim da ste shvatili :)))
Mnogo više o Marsu u Biku ovde:
Mars će boraviti u Biku do 31.marta!!!




14.februar Dan zaljubljenih
Srećan praznik onima koji slave :)))
Venera u Jarcu na 12°, Neptun u Ribama na 15°....biće u sekstilu aplikacioni sekstil (dolazeći) sasvim jak da vam ulepša ovaj dan ako ste od onih kojima ovaj dan nešto znači!!! Sa Marsom koji će u podne preći u Bika eto i uživanja u svim čulima :))). Bikom vlada Venera a ona u aspektu sa Neptunom i eto sve ide u krug!!! Mesec će biti u Blizancima....radoznao i razgovorljiv :))), spreman za akciju mada ne i najbolje aspektovan ali dragi moji ništa nije idealno :))). Merkur (misli, reči...komunikacija) u Ribama u konjukciji sa Neptunom...romanitka :)))


17.februar 09:43: Venera sekstil Neptun


Vreme je za romantiku :)))
17.februar 09:43: Venera sekstil Neptun
Venera u Jarcu, Neptun u Ribama na 15°
Venera je na početku meseca imala buran trigon sa Uranom...i istog dana (03.februar) prešla u Jarca...ovaj sekstil sa Neptunom u Ribama je prvi aspekt...
Venera je u Jarcu, dakle ona naginje ozbiljnosti, dugotrajnosti... ona je i odgovorna, praktična, pouzdana, verna...Neptun u Ribama je romantičan, bajkovit, zanesen donosi svet snova, mašte, kreativnost, boje, muziku, film (zbog pozitivnog aspekta - sekstil)....I tako zajedno Venera i Neptun mogu da naprave čuda, baš tamo gde i ako trebaju da se dogode čuda....Venera u Jarcu ima potrebu za vernošću, trajnom ljubavlju, obavezom...Neptun je tu da pomogne....da sve to bude lepše i na nekom višem nivou.... Ovo je odličan aspekt da se zavađeni pomire, da se neodlučni odluče u smislu burme neke ili vereničkog prstena :-))). Ovo je i odličan aspekt za one koji su sami (emotivno sami) da se pojavi neko stabilan, odgovoran....možda stariji (mada može i mnogo mlađi), neko sa razlikom u godinama ili statusu (Venera u Jarcu) ali sasvim dovoljno romantičan, kreativan, čudesan (Neptun u Ribama)....Nema boljeg aspekta da se oživi romantika u dugoj vezi....uz cveće i sveće :-))). I vino i gitare...:-)). Ok možda ne baš gitare, može i violina :-))). Šalu na stranu, može bilo koja romantika, a i ona kao i vernost ima negde u vašem horoskopu potvrdu....da li ste i koliko romantični.. Za romantiku su "zaduženi" 5.kuća generalno, ali i Mesec i Venera....

★★★

18.februar 08:54: Sunce sekstil Uran
18.februar 09:08: Kiron ulazi u Ovna
18.februar 11:51: Venera konjukcija Saturn
19.februar 00:04: Sunce ulazi u Ribe
19.februar 07:36: Merkur konjukcija Neptun
19.februar 14:19: Merkur ulazi u retrogradnu senku sa 16° Riba
19.februar 16:53: Pun Mesec u Devici 0°
20.februar 03:39: Merkur sekstil Saturn
22.februar 21:39: Merkur kvadrat Jupiter
23.februar 04:52: Venera konjukcija Pluton
23.februar 18:17: Merkur sekstil Pluton



18.februar 08:54: Sunce sekstil Uran
Uradite nešto drugačije, originalnije...
18.februar 08:54: Sunce sekstil Uran
Sunce u Vodoliji, Uran u Ovnu na 29°
I opet Uran i isti stepen, nije konjukcija već sekstil....I nešto kao krajnje je vreme da nešto promenite, da uradite nešto za sebe.....Aspekt se dešava samo dan pre prelaska Sunca u Ribe!!!
Ovo jeste kratkotrajni aspekt, ali sasvim dovoljan da uradite nešto drugačije, originalnije.... Nešto za sebe ili za grupu... jer ovo je dobar aspekt za grupna dešavanja i aktivnosti, gde možete preuzeti vođstvo... Dobar je i za sve što je povezano za internet i društvene mreže...Odličan je za "razbijanje" rutine, onih dosadnih stvari u životu koje se ponavljaju i ponavljaju... malo inprovizacije nikome neće škoditi, ubrzajte tempo života!!! Budite spremni i za razna iznenađenja (Uran), sve prema položaju ovih planeta u vašem horoskopu. 
Uradite nešto neočekivano, nešto što oslobađa, neku kreativnu promenu. Iznenadite i sebe i druge. Iskočite iz rutine, poznatog i već viđenog. Budite spontani, inovativni, eksperimentišite.... bićete nagrađeni. Budite slobodni... makar i na dan dva...stimulišite vašu maštu, radoznalost. Prepustite se ovoj oslobađajućoj energiji. sveža energija je ovo!!!  
Budite otvoreni za nova poznanstva (Uran), obnovite stara prijateljstva, družite se. Sada je vreme za neke ideje, za nove stvari, za pozitivne promene u vašem okruženju.... Ne sedite skrštenih ruku. Iznenađenja mogu doći i ako ne uradite ništa, ali sa malo truda neka iznenađenja mogu da vas pokrenu na nove stvari u vašim životima...

Prilagodite se novim idejama, novim okolnostima, nepoznatim situacijama. U vreme ovog aspekta možete preduzeti akcije koje će kasnije imati efekat na vaš život. Promene na vidiku!!!
Oslobodite se onog što vas sputava!!! 
I da vas podsetim ovo je poslednji sekstil Urana u Ovnu sa Suncem....Kada Uran pređe u Bika praviće aspekte sa Suncem i ostalim planetama isti aspekti ali druge energije!!!




Ranjeni iscelitelj ponovo u Ovnu...
18.februar 09:08: Kiron ulazi u Ovna
Kiron je stigao do 2° Ovna, 05.jula 2018. godine je krenuo u retrogradni ciklus i tako se u retrogradnom hodu vratio u Ribe 26.septembra 2018. 
U direktan hod je krenuo 09.decembra 2018. sa 27° Riba i sada 18.februara ponovo ulazi u Ovna i tu će ostati sve do 19.juna 2026. kada će preći u Bika!!!
Ovnom vlada Mars, u vreme prvog ulaska Kirona u Ovna Mars je bio vrlo aktivan (tada se spremao za retrogradni hod) i sam tadašnji boravak Kirona u Ovnu učinio nešto bolnijim i intezivnijim!!!
U vreme ovog drugog ulaska Kirona u Ovna, Mars će biti u Biku (samo što je prešao u taj znak). Nešto mirnija energija bar za sam početak boravka Kirona u Ovnu!!!
Sve o Kironu u Ovnu ovde:
Ranjeni iscelitelj Kiron u Ovnu.....


18.februar 11:51: Venera konjukcija Saturn

Lepotica i zver :))
18.februar 11:51: Venera konjukcija Saturn
Venera i Saturn u Jarcu na 16°
Kada kažemo Venera mislimo ljubav...kada kažemo Saturn mislimo Uh zar on :)). Šalu na stranu ovo su dve tako različite planete da ih je teško spojiti a oni se eto spajaju u konjukciji u aspektu inteziteta u Jarcu!!! Prvi put su se sreli u Jarcu na 0° 25.decembra 2017.godine! Ovo je sada njihov drugi susret sada na 16°, sledeći njihov susret i poslednji u Jarcu je 11.decembra 2019. na 19°
Konjukcija dakle može biti intezivno dobra i intezivno ne baš dobra :)). Od čega zavisi kakva će biti? Od planeta u konjukciji. Venera tradicionalno spada u dobre planete, ona je i planeta tkz. male sreće. Saturn ne spada u dobre, zovu ga još i malefik, (m)učitelj... I šta sada, jedna dobra i jedna manje dobra planeta u konjukciji... iskreno teško je za prognozu i predviđanje psihološkog uticaja ili stvarnog događaja...Bez obzira šta kažu za Saturna ipak je sve u uglu posmatranja, možda bi svako mogao da razmisli dobro pre nego što Saturna stavi u kategoriju loših planeta...

Šta se događa ili šta bi moglo da se dogodi kada se ove dve planete sretnu?
Ima više mogućnosti pokušaću da navedem sve kojih se setim: Ograničavanje (Saturn) ljubavi (Venera), zastoj u vezi, ljubav se prima ili daje sa ograničenjem, negde je ovo i nedostatak odnosa, nepoverenje u ljubav generalno ili u ljubav određene osobe, strah od veze, odnosa, strah od ljubavi, nedostatak samopouzdanja ("mene niko ili neko određeni ne voli"), strah od lepote, flertovanja...rezervisanost, hladnoća u ljubavi, odnosima... nemogućnost emotivne predaje, nemogućnost uživanja, zabavljanja....stid!!!, testiranje postojeće veze, odnosa....ljubav generalno na iskušenju i testu, ljubav (Venera) kao posao (Saturn), obaveza, odgovornost, težina...depresivna emocija, osećanje neprivlačnosti, osećanje da nema lepote, da niste lepi, zgodni, atraktivni...
Druga strana medalje (aspekta) vernost, dugotrajnost, ozbiljnost, odgovornost...realan pogled na odnose, veze, pronalaženje lepote u teškim okolnostima, realna lepota, klasična lepota, vanvremenska lepota, konvencionalni odnosi, veze, disciplina i dugotrajnost pružaju zadovoljstvo, privlačenje starijih osoba (očinska figura) ili obrnuto mlađih, privlačenje odgovornih poslovnih ljudi (Saturn - Jarac).
Da bi do kraja shvatili uticaj ove konjukcije i posebno uticaj na vas lično, potrebno je da znate u kojoj kući je ova konjukcija! Zatim koje aspekte prave Tran Venera i Saturn sa vašim Nat planetama!!! Recimo nije isto ako su ove planete u kvadratu sa vašim Jupiterom ili u sekstilu...Naravno da je bolje da su u sekstilu....
Isto tako ima vas koji imate natalnu Veneru u Jarcu i ako je ona na oko 16° sada Tran Venera i Tran Saturn prelaze preko vaše Venere....e to je već mnogo jači uticaj posebno jer će Tran Venera otići ali ostaje Tran Saturn....I tako dalje....ima još kombinacija....







Život je more...
19.februar 00:04: Sunce ulazi u Ribe
Ribe sretan vam rođendan...
Ovo je prelaz iz vazduha i širokih vazdušnih prostranstava u vodu, u prelepe vodene dubine....

Sa vodom idu i osćanja... negde više negde manje (zavisi od vašeg znaka)... Mada se u ovom znaku mogu prepoznati svi znaci... Ribe u sebi i nose sve znake...Ribe su 12. poslednji znak zodijaka...Neko će da sanja malo više, neko će dobiti onaj sanjalački izgled i pogled, ali svi ćemo "plivati i roniti" na ovaj ili onaj način....Svi ćemo biti na jedan poseban način povezani što osećanjima, što instiktima, što intuicijom... Otvoren nam je put za samilost, duhovnost, onostrano... 

Sunce u Ribama nudi ili blagoslov ili proklestvo...kako kome....rekla bih prema zaslugama... 
Dolazi vreme osetljivosti, požrtvovanosti, ranjivosti. Vreme za mistike, pesnike, romantike, kreativce. Život ispunjen osećanjima svih boja i u svim nijansama... ispunjen maštom i fantazijom...
Da li ćete se samo održavati na vodi plivajući ili plutajući ili ćete zaroniti duboko...zavisi od vas, od vašeg karaktera - natalnog horoskopa. Neki znaci se više slažu sa ovom energijom, neki manje...ali svi dobijaju nešto... ako ništa drugo onda priliku za romantiku, saosećajnost, požrtvovanost... Ovde je tanka granica između realnosti i fantazije...Mnogi bi mogli da imaju razna mistična iskustva... Da imaju pojačanu želju za snom i snovima... Mnogi i hoće sanjati, neki čak i na javi...
Ulazak Sunca u Ribe je vreme kada se jedan ciklus završava i počinje novi... Prosto znamo da sa Ribama nastupa kraj nečega... zime, jednog putovanja - Sunca kroz zodijak.. Svi se polako spremamo za novi početak, za proleće, za ulazak Sunca u Ovna....prvi znak zodijaka.... i jedan novi ciklus.... Dakle ovih mesec dana pred nama imamo vreme za opraštanje, za zaborav, za opraštanje od prošlosti.... Da na neki način svedemo račune i prikupimo sva znanja i iskustva koja smo imali dok je Sunce prolazilo kroz znake pre Riba...


Mašta može svašta...
19.februar 07:36: Merkur konjukcija Neptun
Merkur i Neptun u Ribama na 15°

Od kako je ušao Merkur u Ribe on već "živi" ovu konjukciju  kroz ovu energiju (Neptun je vladar Riba). Kada budu u egzaktnoj konjukciji sve ovo sa Merkurom u Ribama će biti još jače i intezivnije. Dakle pročitajte sve što sam napisala o ulasku Merkura u Ribe važiće i za ovu konjukciju....
Sa ovom konjukcijom ono..."mašata može svašta" vredi za sve pare... 
Sklonost misticizmu, romantičnim i drugim iluzijama... Nije vreme za logično razmišljanje. Ovaj aspekt je odličan za umetnike, i umetničko izražavanje, za pisanje, bavljenje fotografijom, filmom.... Šta ako umetnici niste, mogli bi da budete pod snažnim uticajem drugih, uticajem njihovih reči, mišljenja...
Ovaj aspekt ima i one "druge" uticaje ... Mogli bi nešto pogrešno da protumačite, nesporazumi su vrlo mogući. Mnogima bi moglo da bude teško da kažu šta tačno misle...
Ova konjukcija bi mogla da donese: dezinformacije, laž, aluzije, nerealne ideje, falcifikovane informacije, prevare, nerealno razmišljanje, konfuznu komunikaciju, nesporazum, nejasne poruke....
I šta onda... pa ništa, dovoljno je da znate šta bi moglo da se dešava, pa ako vas nešto od ovog "zakači" a vi se nasmejte i setite....mirom i suzdržavanjem svaki aspekt se može prevazići...ili "pretvoriti" u nešto dobro... ovaj u maštanje, fantaziranje, čaroliju, kreativnost i kreativnu energiju!!!





Uticaj retrogradnosti i pre retrogradnosti...
19.februar 14:19: Merkur ulazi u retrogradnu senku sa 16° Riba
Ovo je retrogradna senka pre retrogradnog kretanja!!! Ona nam samo nagoveštava da uskoro dolazi retrogradni ciklus...ili da se našalim sezona Marfijevog zakona može da počne :)))

Svaki retrogradni ciklus ima period retrogradne senke pre retrogradnosti i posle retrogradnosti!!! Period retrogradne senke je nezgodan jer bi mogli da pomislimo kako smo sigurni da možemo da donosimo neke odluke....ali nije uvek tako....zapravo obično sa ovom energijom nije sve kako izgleda!!! Dakle, sa ovom energijom možete osetiti uticaj retrogradnosti i pre retrogradnosti!!! I šta sada....neko će pomisliti pa previše je to!!! Ja ću vam reći previše ili ne tako je :))). Ja vas obaveštavam da se pripremite....zbog toga i pišem ove tekstove....I da vam kažem...retrogadna senka, retrogradna planeta i sl. to je tako....ne ljutite se na glasnika :))).... 

Život ide dalje i sa retrogradnom senkom i bez nje....to je izvesno!!! Umesto da sebe opterećujete....primite k znanju.... Ni kada pada kiša ne zaustavljamo život....uzmemo šešir ili kišobran i nastavimo....
Što se Merkura tiče to ide ovako:
9.februar 14:19: Merkur ulazi u retrogradnu senku sa 16° Riba
05.mart 18:15: Merkur kreće u retrogradni hod sa 29° Riba (prvi retrogradni ciklus Merkura)
28.mart 14:53: Merkur kreće u direktan hod sa 16° Riba
17.april 00:04: Merkur izlazi iz retrogradne senke sa 29° Riba



Kulminacija...
19.februar 15:53: Pun Mesec u Devici 
Mesec u Devici, Sunce u Ribama na 
Pun Mesec je zapravo egzaktna opozicija Meseca u Devici i Sunca u Ribama... Sa jedne strane je energija Device - briga o fizičkom zdravlju, potreba za redom, radom, urednošću, i svim uslugama i uslužnosti, sa druge strene energija Riba - potreba za duhovnošću, duhovnim zdravljem, vizijama, snovima....Devica se više bavi svakodnevnim ovozemaljskim stvarima i poslovima, Ribe su više za neki viši svet i um.... rutina i viši um na suprotnim stranama. Sama opozicija donosi neku vrstu krize - krizu svesti... Baviti se svakodnevnim stvarima i životom ili onim drugim tamo negde u snovima, emotivno satkanim... Posao ili emocije da prevedem na običan jezik!!! Ili ćemo se baviti poslom i zdravljem ili emotivnim pitanjima...to je ova opozicija ili Pun Mesec. Ali ovde je pre svega bitno da ne preovlada niti jedna strana ove opozicije...kao i uvek reći ću vam da je potrebno pronaći ravnotežu između suprostavljenih strana... Sa ovom opozicijom možete biti praktični (Devica) ili nepraktični (Ribe)...ili biti nešto između...Rad ili nerad... Zdravlje ili nebriga o zdravlju....

Pun Mesec je simbolično prosvetljenje...naših života i onoga što smo "sakrili"....U naredne dve nedelje ćemo otkriti tačno šta je to što je bilo skriveno negde u našoj svesti...Pun Mesec će mnogi doživeti kao krizu, nervozu...emocije jake - intezivne...

Nešto više i jače uticaće na Device, Ribe, Blizance i Strelčeve,ali i na sve ostale koji imaju neku planetu u ovim znacima...Od ovog Punog Meseca pa u narednim danima do sledećeg... napravite plan i brinite se o svom zdravlju (fizičko telo) i duhovnom zdravlju...Devica/Ribe....brinite se o stanju tela i duha (um)....Bez panike....sve u smislu bolje sprečiti nego lečiti....




Stavi prst na čelo....
20.februar 03:39: Merkur sekstil Saturn
Merkur u Ribama, Saturn u Jarcu na 16°
Sa ovim aspektom (skoro) svi možemo biti dobri organizatori, možemo biti mnogo mudriji, ozbiljniji, disciplinovaniji u mislima ali i u komunikaciji, odličan je za planiranjeozbiljne teme, misli i razgovore, odličan za biznis i biznismene :). Ovde Saturn može malo da "ohladi glave", posebno može da vas dozove pameti ako vas previše ponese konjukcija Merkura i Neptuna od pre neki dan....Mogao bi da donese smireniju, ozbiljniju, odgovorniju, poslovniju, organizovaniju (Saturn u Jarcu) komunikaciju (Merkur) sve sa dozom intuicije, mašte, kreativnosti (Merkur u Ribama)...
Dakle, stavite prst na čelo i dobro i mudro promislite!!!!



Rasejanost...
22.februar 21:39: Merkur kvadrat Jupiter
Merkur u Ribama, Jupiter u Strelcu na 21°
Sa ovim aspektom vrlo je moguće da ćemo u najmanj ruku biti rasejani, on će nam smanjiti i opažanje, svu energiju i vreme uglavnom ćemo trošiti na neke "sitnice". Zastoj u učenju. Mogući su manji neuspesi, nepoverenje u sebe, kompleksi (mada to mora da ima potvrdu u vašim horoskopima), negde je to samo povlačenje. Ovaj aspekt ne umanjuje talenat, on je čak povoljan za umetnike, narav sa ovim aspektom je dobra, samo eto mnogi će osetiti malo ili više rasejanosti. 
Šta još: odsustvo razmišljanja najblaže rečeno, preterivanja, blefiranje, neke bele laži, netaktičnost, problemi sa zakonom, konflikti....Ovo je i energija preteranog optimizma ili pesimizma....biće ono što Jupiter "dotakne"....



Zavedi me...
23.februar 04:52: Venera konjukcija Pluton
Venera i Pluton u Jarcu na 22°
Venera uvek bez obzira na znak želi da želi, voli da voli, da uživa.. Želi ljubav, romasu, milovanje, poljupce, nežnost, ples možda... Pluton ima sasvim drugačije i potrebe i namere :-)). On želi strat, povlačenje u intimu, sex.. on želi da proradi vulkan strasti i želja...i on može da pleše ali tango recimo... On svakako donosi intezitet, neku tajnu možda, ali i potrebu da se nešto menja, regeneriše, trasformiše...
Sve se to događa u energiji Jarca koja nastoji sve ovo da prizemlji...Ova energija može da popravi tamo gde ima i treba nešto da se popravi....  Ipak imajte na umu da se ovde manje pažnje poklanja romansi...više rade strasti :-)). Sa ovim aspektom  moguće je zaplesati.... ples kao reakcija na ljubav... Sa ovom energijom se može planirati jer Jarac je to :-)). Venera planeta ljubavi u Jarcu želi da zna krajnji rezultat...Pluton obećava puno :-))). Dakle ako ste u vezi ovaj aspekt može da pomogne da se strasti probude.... Mada sa Plutonom sve ovo može otići u nekom drugom pravcu....u posesivnost, opsesiju, želju za kontrolom, moći... Pažljivo "rukujte" sa ovom energijom. Ako ste sami ovaj aspekt vam može doneti nekog u simbolici Venere u Jarcu ali sa dodatkom ili začinjeno strašću.... I ljubav i strast i novac :-))). 





Intuitivna komunikacija
23.februar 18:17: Merkur sekstil Pluton
Merkur u Ribama, Pluton u Jarcu na 22°
Misli ovde intezivnije, energetski (Pluton) jače, psihološki takođe. Imamo mogućnost jasnijeg uvida u neke stvari jaču intuiciju... Intuitivnu komunikaciju, strastvenu (Pluton) komunikaciju (Merkur). Govor glasniji, snažniji (Merkur-Pluton). Manje je diskrecije, sve je više otvorenije i jasnije nego obično... Ponegde opsesivnost (Pluton) snažna potreba da se nešto nekome kaže...Dublje prodiranje i istraživanje u toku razgovora...Promena u načinu izjašnjavanja, u govoru...svakako više hrabrosti. Ovde neke misli, reči....(Merkur) mogu imati sposobnost transformacije, izlečenja, regeneracije (Pluton), odbacivanje zastarelog načina mišljenja... Iznenadna provala (Pluton) misli, reči...
Oni koji zapisuju svoje misli i reči sada to mogu intezivnije i hrabrije... Imamo i više hrabrosti da se suočimo sa onim stvarima (misli) koje smo gurnuli negde (pod tepih, u orman, u neke kutijice...)
Ovaj aspekt će izvući svačiji dar za duhovitost, daće nam analitičnost, intuiciju... Pomaže da imamo odličnu koncantraciju, i moć razumevanja događaja i ljudi... Inteligentno (Merkur) korišćenje snage (Pluton) volje. Aspekt je odličan tamo gde je potrebna analiza, predavanje, učenje, istraživanje, u medicini, ali i u finasijskim poslovima i transakcijama. Jedina "mana" mu je što kratko traje....


★★★

28.februar 03:32: Sunce sekstil Mars
28.februar 18:55: Neptun ulazi u retrogradnu senku sa 15° Riba



Jake želje....
28.februar 03:32: Sunce sekstil Mars
Sunce u Ribama, Mars u Biku na 9°
Otvorena vrata - za jaku energiju, vitalnost, hrabrost, volju...Energija za nove priče, za nove poslove, ambiciježelje, kreativnu snagu, borbu za vlast, šanse za uspehLako do cilja... pomoć u onome što ste naumili ili kuda ste krenuli. Izbori koje napravite biće dobri za vas!!! Fizička aktivnost tamo gde je neophodna...u smislu da vas malo prodrma ali i ojača...Ovo je kratkotrajni aspekt tu je da pomogne, svaki ovakav aspekt i tranzit treba shvatiti kao bonus...
Obe planete su muške, Sunce i Mars...sa energijom Riba emotivnost, dubina, intuitivnost, tajanstvenost...sa energijom Bika strast, uživanje u svim čulima :)))..Muškarci snažni, odlučni, tajanstveni....Strast i testosteron u vazduhu :)).



Uticaj retrogradnosti i pre retrogradnosti...
28.februar 18:55: Neptun ulazi u retrogradnu senku sa 15° Riba
Ovo je retrogradna senka pre retrogradnog kretanja!!! Ona nam samo nagoveštava da uskoro dolazi retrogradni ciklus...
Svaki retrogradni ciklus ima period retrogradne senke pre retrogradnosti i posle retrogradnosti!!! Period retrogradne senke je nezgodan jer bi mogli da pomislimo kako smo sigurni da možemo da donosimo neke odluke....ali nije uvek tako....zapravo obično sa ovom energijom nije sve kako izgleda!!! Dakle, sa ovom energijom možete osetiti uticaj retrogradnosti i pre retrogradnosti!!! I šta sada....neko će pomisliti pa previše je to!!! Ja ću vam reći previše ili ne tako je :))). Ja vas obaveštavam da se pripremite....zbog toga i pišem ove tekstove....I da vam kažem...retrogadna senka, retrogradna planeta i sl. to je tako....ne ljutite se na glasnika :))).... 
Život ide dalje i sa retrogradnom senkom i bez nje....to je izvesno!!! Umesto da sebe opterećujete....primite k znanju.... Ni kada pada kiša ne zaustavljamo život....uzmemo šešir ili kišobran i nastavimo....

Što se Neptuna tiče to ide ovako:
28.februar 18:55: Neptun ulazi u retrogradnu senku sa 15° Riba
21.jun 10:56: Neptun kreće u retrogradni hod sa 18° Riba
27.novembar 09:48: Neptun kreće u direktan hod sa 15° Riba
16.mart 2020. 05:57: Neptun izlazi iz retrogradne senke sa 18° Riba



'When I close my eye's, I think of you it takes me some places that I've never seen'.


Нема коментара:

Постави коментар