четвртак, 31. јануар 2019.

Živi svoje snove....Saturn sekstil Neptun...


Zvezdani(n) zapis 2450

Četvrtak. Jupiterov dan.
Danas Jupiter na 17°, Mesec na 22° i Venera na 25° Strelca....
Mesec je noćas bio u konjukciji sa Jupiterom, još uvek je....kasnije večeras Mesec će biti u konjukciji sa Venerom....U širokoj konjukciji su još uvek Venera i Jupiter....Lepe su ovo energije...Jupiter širi ono što zatekne...Jedini aspekt koji može da pokvari ovu idilu je ★Jupiterov kvadrat sa Neptunom u Ribama koji je ranije bio egzaktan ali je i dalje prisutan!!! 
Kako ovaj kvadrat može da utiče da današnje konjukcije ne budu u punoj snazi, da ih neki od vas ne osete u najpozitivnijem smislu?
Tako što Neptun u Ribama unosi sumnju, neizvesnost, maglu i pravu i u prenosnom smislu...Od jutros se na TV priča o klimatskim promenama, o globalnom zagrevanju, o ledenom talasu na jednoj strani zemlje i na paklenom talasu na drugoj strani zemlje...Predviđa se vrlo hladan februar sa većim padavinama ovde kod nas....Politička atmosfera neizvesnija nego ikada...
Svi tekstovi o ovom kvadratu:

"Kao mornar dobro more sanjao sam te...Al' je Naptun slao talase"....u susret kvadratu Jupitera u Strelcu i Neptuna u Ribama

Ovo su opšti uticaji, uticaji svih tranzita na sve nas....
Za pojedinačan uticaj, pogledajte gde se nalaze u tranzitu kroz vaš horoskop Jupiter, Mesec i Venera ali i Neptun!!! Ove energije vrše pozitivan uticaj na tu oblast! ALI....pogledajte i kakve aspekte ove planete prave sa vašim natalnim planetama. Evo zašto. Ove energije (konjukcije) spadaju u povoljne...međutim, ako imaju neki kvadrat, opoziciju sa nekom vašom planetom taj uticaj može biti "pokvaren"....Pa umesto sreće, optimizma, lepih osećanja i događaja...sve može biti i ne tako lepo...
★Primer: U jednom horoskopu (Strelac/Lav) Jupiter, Mesec, Venera su u 5.kući i u snažnim konjukcijama sa Nat planetama Venerom, Mesecom i Uranom u Strelcu!!! Pojačan uticaj, snažan i intezivan uticaj. Na sve to Tran Venera u sekstilu sa Nat Marsom u Vagi!!! Danas i do kraja nedelje zaista lepi emotivni, ljubavni događaji....Tran Neputn ima kvadrate (osim sa Tran Jupiterom) na planete iz 5.kuće...I eto sumnje, neizvesnosti....i pitanja ŠTA JE ISTINA!!!
U drugom horoskopu (Škorpija/Lav) Jupiter, Mesec i Venera takođe u 5.kući ali Jupiter u opoziciji sa Marsom u Blizancima! Mars ovde može malo da pokvari utisak...pa da se u nečemu pretera! Neosporno biće lepih trenutaka ali sa dozom nekog nestrpljenja, nervoze i sl. Tran Neptun donosi sumnju, još je i ukvadratu sa Nat Marsom, pa je sve neizvesnije, nervoznije, tu je i veliko preterivanje....i naravno i ovde je jedno od pitanja Šta je istina!!!


Dakle, današnji aspekti (tranziti) Jupitera, Meseca i Venere, pozitivno utiču na sve nas....ALI kako se neko pojedinačno (lično) oseća zavisi od mnogo toga!!! Zapravo ništa bez natalnog horoskopa!!! Opšti uticaji (opisi) mogu da pomognu ali ono što neko zaista oseća i šta će mu se zaista događati zavisi od karaktera (natalni horoskop)!!!
Sve ovo sam napisala zbog onih koji mi često napišu da nisu osetili neki povoljan ali i nepovoljan uticaj o kome pišem na Blogu!!! Drugim rečima, nema univerzalnih odgovora i univerzalnih predviđanja. Znam da to većina zna....ali nije na odmet to ponoviti i naglasiti!!!


Mesečeva magija:
Mesec će do kraja dana ostati u Strelcu, biće u lepoj konjukciji sa Venerom, a na samom kraju dana u trigonu sa Uranom u Ovnu!!! Jedan lep četvrtak :)))

Mesec konjukcija Venera 18:34 CET:
Žene gracioznije, lepše...Muškarci šarmantni, uživaju u društvu žena... Lepota, lepe stvari, kreativnost, umetnost u porastu...Uživanje u društvu...uz lepe detalje, muziku....Ljubavni susreti....Otkrivanje lepote....istine!

"Volim te ne znajući kako, ni kada, ni odakle. 
Volim te izravno bez problema i gordosti, tako te volim jer ne znam voleti drugačije. 
Volim te na način na koji ti nisi ti, a ja nisam ja." 
Pablo Neruda (Mesec konjukcija Venera)

Ova energija može vaš život obojiti lepim nijansama. Vratiti osmeh tamo gde ga nema već neko vreme... Dan (noć) za lepotu....dan za posetu nekog salona lepote, noć za uživanje, druženje, najpre ono ljubavno, ali i svako drugo... Lepota i harmonija, nežnost, maženje...paženje :))), poljupci....majka grli dete....ljube se ljubavnici.... Posebno ako vam se ova konjukcija nalazi u 5.kući. Ljubavni, romantični susreti....ali i uživanje sa decom (5.kuća) ko ih ima....Ako je ova konjukcija u 11.kući druženje sa prijateljima, iznenadna dešavanja uglavnom lepa, iznenadni ljubavni susreti, "mešanje" ljubavi i prijateljstva, prijateljstvo sa benefitom :)).... Ako je ova konjukcija u 3. ili 9. kući neko će na kraći ili duži put, ljubav na putu ili sa puta...neće svi na put, nekima predstoji dobra komunikacija, ljubavna komunikacija, poruke, pisma... 
1. i 7.kući doneće takođe lepe trenutke....sa partnerom ali ako ga nema možda se baš sada pojavi....u 8.kući proširiće strast....ublažiti neke krizne situacije, u 2.kući trošićete novac na neke lepe stvari....ove kuće nagoveštavaju možda i neke poklone, bilo da vi poklanjate ili poklanjaju vama. U 12.kući eto prilike da se "napune baterije"... neko će se upustiti u tajnu vezu, možda na kratko povući... Ako vam se ova konjukcija nalazi u 4.kući, ljubav u kući, lepi odnosi sa porodicom, druženje sa porodicom....ili "samo" lepi trenuci u dvoje. U 6.kući ako radite bar da vam rad bude ugodniji, a možda vam se smeši neka ljubav na poslu...u 10.kući nešto slično, ali ova energija ovde može da učini da svi vide vašu lepotu, da lepotom zračite...a što zračite to i privlačite :)



Mesec trigon Uran 23:33 CET:
Uran  je uvek spreman za promene....budite i vi sa njim. Ovaj aspekt spada u lepe aspekte - trigon! Jedino, to vas uvek podsetim trigon je takva energija da se ponekad ide linijom manjeg otpora...On nekog ulenji, neko čeka "da nešto padne sa neba". Ja ovde obično kažem - nešto morate i vi....
Zvezde nude....ostalo je na vama....
Prva asocijacija na Mesec je Duša, onda redom...dom, porodica, majka, domovina....ako želite da saznate više onda pogledajte OVDE! Meni je za Uran prva asocijacija....Alarm :)). Uran je planeta iznenadnih promena....on je poput groma ili munje....Uran voli slobodu, nekonvencijalnost, voli originalnost, izume, inovacije....I gde god se on nađe možemo očekivati neočekivano. U dobrom aspektu dobro, u negativnom aspektu loše... Ovde u dobrom aspektu potreba za promenama je kod svih prisutna....e, sada negde jača, negde slabija ipak sve zavisi od pojedinca do pojedinca....
Energija trigona Meseca i Urana, osim što je iznenadna energija, ona je i kreativna energijaoriginalna, drugačija...mnogi će biti raspoloženi za neku avanturu. Iznenadni pozivi rodbine ili prijatelja za druženje....Ovo je energija sa kojom se može uraditi nešto bez plana ili iz čistog hira... Prihvatite iznenadni poziv za kafu, kasnu večeru...šetnju sa prijateljima.....Možda nećete nigde :)), ali očekujte da vas ova energija malo ili više "prodrma" :-))). Možda se neko sam najavi da će doći na kafu...ili se neće najaviti već samo iznenada banuti na vaša vrata :))...Svakako možete očekivati da će ova energija "razbiti" rutinu četvrtka (na petak)......ovo je prilika da nešto bar na kratko promenite... Pod uticajem ovog aspekta možete uraditi neke neobične stvari, doneti neke iznenadne odluke. Možete u isto vreme iznenaditi sami sebe ili nekog iz vaše okoline...Mada i vas drugi mogu iznenaditi...Mesec je u Strelcu...potreba za avanturom veća i snažnija...Ovo je i "zapaljiva" kombinacija Strelac - Ovan- dve vatre!!!
Najvažnije od svega (po meni) je to što možete biti ORIGINALNI(JI)!!!

Mesec će biti u praznom hodu od 23:33 (četvrtak) do 01:47 (petak) kada će preći u Jarca!!!
Mesec je trenutno u fazi opadanja, nalazi se između poslednje četvrti (27.januar) i Mladog Meseca u Vodoliji 04.februar!!!


Možda je danas ipak najznačajniji ovaj nebeski događaj:
  • 31.januar 15:15: Saturn u Jarcu sekstil Neptun u Ribama na 14° - I put
Pojavio se ovaj aspekt prošle godine u novembru - aplikacioni (dolazeći) aspekt!!! Naravno da sam ga spominjala i tada a posebno krajem decembra i početkom janura... Svi tekstovi o ovom sekstilu:

Dolazi ljubav....31.12.2018.

31.januar egzaktno - Praktični snovi, ideali, uverenja...

Kada snovi mogu da postanu stvarnost!!! Saturn sekstil Neptun prvi put!!!

Ukratko: ovaj sekstil Saturna koji je u svom znaku i Neptuna koji je takođe u svom znaku, može nam pomoći da uklopimo ono što razumemo, što je opipljivo i što se može dokazati sa nečim što je nevidljivo, najčešće neopipljivo, što je naše uverenje, vera i sl. što ne možemo dokazati i često spada u onostrano...pa zato i naslov za ovaj aspekt Snovi postaju stvarnost!!!
Ovo je dugoročan aspekt, aspekt koji će trajati tokom cele 2019. godine u različitim intezitetima. Sada je najjači, biće najjači i u junu i novembru!!!
Budite otvoreni za ovu energiju....sekstil je povoljna energija, Saturn je ponekad težak i ograničavajući, ali sada u ovoj energiji on vam nudi mogućnost da budete uporni, odgovorni, disciplinovani i zajedno sa Neptunom ostvarite neke svoje snove, ciljeve...bez žurbe...polako i strpljivo...Ovde je bitan rezultat a ne brzina!!! I da vas podsetim....nemogu sve planete same, nešto morate i vi :)).

Нема коментара:

Постави коментар