четвртак, 3. јануар 2019.

ZVEZDE U JANUARU 2019.




Januar 2019. počeo je ulaskom Marsa u Ovna. 2018. godine Mars je boravio (tranzitirao) kroz samo četiri znaka: Strelca, Jarca, Vodoliju i Ribe!!! Bio je retrogradan u Vodoliji i u Jarcu, poprilično nas je namučio...onda je od 15.novembra do kraja godine boravio u Ribama i za mnoge je to bio takođe stresan period. 
2019. godine Mars će proći kroz osam znakova od Ovna do Škorpije!!! Duplo više nego prethodne godine. Godinu počinjemo sa Marsom u Ovnu a završavamo sa Marsom u Škorpiji!!! Simbolično Ovan - početak, prvi znak...Škorpija - kraj, osmi znak!!! 
Sledeći bitan događaj ovog meseca je Uranovo direktno kretanje!!! Ponovo ćemo ceniti slobodu, možda više nego ikada. U martu Uran se vraća u Bika i tu će ostati sve do 26.aprila 2026. godine!!! Uranovo direktno kretanje na samom početku godine sigurno neće ostati nezapaženo.
Od 06.januara sve planete direktne, jedino su Mesečevi čvorovi retrogradni (cele godine će biti retrogradni)!!!
Januar će posebno biti značajan zbog dva pomračenja: delimičnog pomračenja Sunca i totalnog pomračenja Meseca!!! Završava se prošlogodišnji ciklus pomračenja i počinje novi!!!
Mlad Mesec u Jarcu (pomračenje Sunca) biće interesantno zbog konjukcije Sunca i Meseca sa Satrunom u Jarcu, kao i zbog sekstila Saturna, Sunca i Meseca u Jarcu sa Neptunom u Ribama!!! 
Ovog meseca imamo jaku energija Jarca: Merkur, Saturn, Sunce, Mesec i Pluton!!! Mlad Mesec u konjukciji sa Saturnom ali i u konjukciji sa Plutonom!!!
Pun Mesec u Lavu (pomračenje Meseca) biće interesantno zbog Urana (sada direktan) koji će biti u kvadratu sa Punim Mesecom ali i u kvadratu sa Merkurom. Mogući su vrlo neočekivani događaji u vreme ovog pomračenja!!!
U januaru čak dva dugotrajna aspekta: Jupiter kvadrat Neptun i Saturn trigon Neptun! Oba aspekta sam u uvodnom delu teksta ZVEZDE U 2019. opisala u najkraćim crtama, tekstovi o njima slede....Ukratko: dve energije koje idu skoro u isto vreme tokom cele godine....Jedna energija koja nas uvlači u preterivanja, rizike, razočarenja....i druga koja nas smiruje, koja nudi praktičnost i ostvarenje onog što dobro pripremimo....


Planete koje menjaju znak:
01.januar 03:19: Mars ulazi u Ovna
05.januar 04:39: Merkur ulazi u Jarca
07.januar 12:18: Venera ulazi u Strelca
20.januar 09:59: Sunce ulazi u Vodoliju
24.januar 06:50: Merkur ulazi u Vodoliju

Kretanje planeta:
02.januar 04:53: Pluton ulazi u retrogradnu senku sa 20° Jarca
06.januar 2019. 21:27: Uran kreće u direktan hod sa 28° Ovna
14.januar 10:00: Jupiter ulazi u retrogradnu senku sa 14° Strelca
22.januar 15:42: Saturn ulazi u retrogradnu senku sa 13° Jarca

Mesečeva magija:
06.januar 02:28: Mlad Mesec u Jarcu 15° (delimično pomračenje Sunca)
21.januar 06:15: Pun Mesec u Lavu 0° (totalno pomračenje Meseca)

Dugotrajni aspekti:
13.januar 19:58: Jupiter u Strelcu kvadrat Neptun u Ribama na 14° - I put
31.januar 15:15: Saturn u Jarcu sekstil Neptun u Ribama na 14° - I put

Ljubav (Venera) u januaru:
07.januar 12:18: Venera ulazi u Strelca
18.januar 17:49: Venera trigon Mars
21.januar 05:14: Venera kvadrat Neptun
22.januar 13:25: Venera konjukcija Jupiter




Ovog meseca izdvajma sledeće:


01.januar 03:19: Mars ulazi u Ovna
02.januar 04:53: Pluton ulazi u retrogradnu senku sa 20° Jarca
02.januar 06:49: Sunce konjukcija Saturn
04.januar 06:12: Merkur trigon Uran
04.januar 20:56: Sunce sekstil Neptun
05.januar 04:39: Merkur ulazi u Jarca
06.januar 02:28: Mlad Mesec u Jarcu 15° (delimično pomračenje Sunca)
06.januar 2019. 21:27: Uran kreće u direktan hod sa 28° Ovna



★★★

07.januar 12:18: Venera ulazi u Strelca
08..januar 11:04: Merkur kvadrat Mars
11..januar 12:38: Sunce konjukcija Pluton
13..januar 14:30: Merkur konjukcija Saturn
13.januar 19:58: Jupiter u Strelcu kvadrat Neptun u Ribama na 14° - I put




Odapnite strelu ljubavi...
07.januar 12:18: Venera ulazi u Strelca
Venera je u 2018. godini bila retrogradna, poprilično nas je namučila svojim vraćanjem u prošlost i preispitivanjima i emotivnim i finansijskim...U Škorpiji je bila od 09.septembra do 31.oktobra, tada je ušla ponovo u Vagu (retrogradno), u Škorpiju je ponovo ušla 02.decembra i tu je boravila sve do sada....2019. godine Venera će biti samo direktna....Godinu će početi u Škorpiji a završiće je u Vodoliji...dakle proći će kroz sve znakove. 2020. godine Venera će ponovo biti retrogradna (tek da znate), biće to od 13.maja do 25.juna 2020. u Blizancima!!!
Sada na početku godine ulaskom Venere u Strelca....malo će nas prodrmati ova energija....i nadam se emotivno i finansijski probuditi :))
Energija inteziteta, strasti, dubine prelazi u energiju vatre. Iz vode (Škorpija) u vatru (Strelac)!!! Dok je Venera u Škorpiji bila usmerena na intimnost i uglavnom bila usmerena na jednu osobu, sada u Strelcu njeni vidici se šire...ljubav prelazi više na univerzalni nivo :-))). Složenost i slojevitost Škorpije, biće zamenjeni višim smislom... i potragom za istinom. Za mnoge će to biti svojevrsna avantura... Energija ove Venere doneće momente sreće i zabave, optimizma. Društvena je ova Venera, slobodnog duha... Nikako nije za dramu, analizu odnosa... Ono što voli Venera u Strelcu su: putovanja, nove kulture, nova iskustva (svake vrste :-), avanture, slobodu, sport, noćni život.... Duh slobode, nezavisnosti biće prisutan u narednom periodu i potrebno je sve to na adekvatan način uklopiti u već postojeće odnose...I Imajte na umu da ova Venera voli istinu!!!
Dinamika u odnosima, želja za istraživanjem i avanturama trebala bi da bude zajednička..., jer ova Venera ne voli rutinu i dosadu... Ovde će doći do izražaja životna filozofija, smisao života, filozofska razmišljanja... bilo bi dobro da su partneri na istoj talasnoj dužini... Sa energijom Strelca dolazi i vreme optimizma, humora.... sve je nekako lakše i opuštenije... Iskrenost je ovde jako bitna i poželjna...I raznovrsnost, spontanost... zato ne planirajte previše ili uopšte....Naravno da su moguća i preterivanja.... Strelcem vlada Jupiter a gde se on nađe tu su i preterivanja....Budite spremni na rast, širenje i pomeranje granica... Ako ste sami ovo je vreme u kome možete promeniti status. Ako budte otvorenog duha, spremni za avanture, istraživanje... negde tu iza nekog ugla možda vas čeka vaša sreća... Ili ćete biti meta ili lovac... Strele će biti odapete...pa kako kome :-)).
Pored Strelčeva uživaća u Veneri u Strelcu i Ovnovi i Lavovi :))
Venera će boraviti u Strelcu do 03.februara!!!




Reći ili prećutati pitanje je sada...
08..januar 11:04: Merkur kvadrat Mars
Merkur u Jarcu, Mars u Ovnu na 5°
Prošle godine imali smo dva puta ovaj kvadrat: 19.oktobra Merkur u Škorpiji, Mars u Vodoliji na 14° i 26.novembra RxMerkur u Strelcu, Mars u Ribama na 6°....Sada iste planete, isti aspekt druge energije....Ali...
Gde je god da je kvadrat, tu je stres, izazov...ali i akcija!!! Uneće ovaj kvadrat nemir i nervozu u misli, komunikaciju....Koliko će biti onih koji će reći nešto pogrešno u pogrešnom trenutku....Svi sve znaju, svi o svemu raspravljaju i svi besni (Mars) zbog nečega....Tvrdoglavih glava i onako ima i previše, sa ovim aspektom k'o da će neko otvoriti takmičenje u tvrdoglavosti, nadmetanju (rečima pre svega)...Ovo je priča u kojoj se gubi suština, priča radi priče....Biće mnogo onih koji će misliti da imaju argumente za raspravu....Ovde je um (Merkur) vrlo aktivan (Mars), energija je ovde vrlo impulsivna (kvadrat)....pa se kaže i ono što ne bi trebalo...Teško je "držati jezik za zbima"...Oštar um, oštar jezik...pogrešno vreme!!! Energija koja donosi neki vid nasilja... Jezik je ovde oružje...vode se verbalne bitke... Ovaj aspekt može doneti i neke fizičke povrede....čuvajte ruke, prste...(Merkur), budite oprezni u saobraćaju, kada rukujete nekom tehnikom i sl.
Teško je ovim energijama zajedno...ne sarađuju, Jarac je oprezan, disciplinovan, mudar...Ovan je impulsivan, brz, prek...Ova period nije najbolji za donošenje odluka...posebno onih profesionalne prirode...Sačekajte da ova energija prođe...onda donosite važne odluke!!!


Kum :)))

Potreba za dominacijom....
11..januar 12:38: Sunce konjukcija Pluton
Sunce i Pluton u Jarcu na 20°!!!
Svake godine imamo ovu konjukciju....prošle godine ona je bila 09.januara Sunce i Pluton u Jarcu na 19°...Imaćemo ovu konjukciju dokle god Pluton bude boravio u Jarcu...
Sa ovom energijom možete sve i dobro i loše. Ovo je odlična energija za promene.. Aspekt traje kratko da bi računali na neke veće promene, međutim on je tu ako kriza postoji, da se kroz krizu transformišete, da se pročistite od negativnih energija. Ili to ili da budete još nervozniji ako ne znate šta ćete sa ovolikim energijama oko vas. Neko će poželeti moć, neko će biti u društvu moćnih ljudi...Možda poželite bolji položaj (Jarac)... 
Ovo je i aspekt posesivnosti, kontrole nad drugima...ili ćete biti pod nečijom kontrolom ili ćete vi poželeti kontrolu nad drugima...Testiranje hrabrosti i svoje i drugih...Ovo je i energija zastrašivanja...energija despotizma, despota...Jaki muškarci oko vas, jaki, moćni, hrabri, ljuti, posesivni...oni koji se ili vole ili mrze...to može biti neko iz vaše okoline ali može biti i neko ko vlada...ko je na nekoj visokoj poziciji (Srbija iz novembra 2006. je "rođena" u Jarcu)....pa nek vam se samo kaže :))).
Sledeća konjukcija ovih planeta je 13.januara 2020. godine!!! Istog dana kada će Sunce biti u konjukciji i sa Saturnom na 22°....samo dan posle više puta najavljivane konjukcije Saturna i Plutona u Jarcu 12.januara 2020.godine!!!
★Ovog januara 2019. godine Sunce konjukcija Saturn na 11° (02.januar) i ova konjukcija Sunca i Plutona na 20° su samo uvod u ono što će se događati januara 2020. godine...Možda je dobro da zapamtite događaje i lične i globalne...Možda je slika u vezi ovog aspekta mogla da bude konkretnija...ali toliko ima tih likova (širom sveta) u fotelji sa tompusom u ruci da je teško izabrati jednog :))....a svi nam oni "rade o glavi"....
P.S. Uređujem tekst....na TV vesti....naš predsednik je kažu bar tako najpopularniji političar u 2018. Pogledam tu vest na internetu....svetski lider u koga narod ima najviše poverenja je gle čuda Vladimir Putin!!! Čak 33% ispitanika misli da Srbija neće nikada ući u EU :)))
Pogledam malo vezu između tompusa i političara :)) izađe mi naslov "Tompus efendija" :)))....ipak ostavljam Kuma za naslovnu sliku :)))...




Disciplina uma....
13..januar 14:30: Merkur konjukcija Saturn
Merkur i Saturn u Jarcu na 12°
Još jedna u nizu konjukcija  u Jarcu...I ovu konjukciju smo imali prošle godine slučajno ili ne istog dana 13.januara 2018. Merkur i Saturn su tada bili na 2° Jarca!!! Bila je to prva konjukcija u Jarcu od kako je Saturn ušao u Jarca!!!
Konjukcija Merkura i Saturna u bilo kom znaku je ozbiljan um, ozbiljno razmišljanje, disciplina uma! Međutim gde je Saturn tu je moguće i nešto više od ozbiljnosti, teške misli, melanholija, depresija, sve zbog nekih strahova (Saturn)!!! Saturn može doneti hladnoću, kočnice, izolovanost...
Probajte da kontrolišete misli, obratite pažnju na svoje misli, ne dozvolite da odu u smeru potištenosti, depresije i sl. Saturn će svakako na neki način da uspori vaš um i misli, što i nije neki problem...Međutim, Saturn ovde daje dubinu umu i mislima i možda je baš to "problem" ne idite preduboko ako ste već u nekog minus fazi!
Konjukcija je u Jarcu, um i misli okrenuti ka materijalnom, ka profesiji, karijeri, statusu...Još je u ovo doba godine posle svih proslava ili kod nas baš u sred proslava!!!
★Sledeća konjukcija ovih planeta je pogađate....12.januara 2020. na 22°!!! Tog 12.januara Saturn, Pluton i Merkur će biti u konjukciji na 22°!!! Sunce i Pluton na istom stepenu u konjukciji 13.januara 2020. godine. Samo da spomenem da će tada u Jarcu biti Jupiter na 9° i RxJMČ na 7°!!!!



Zamagljena istina....
13.januar 19:58: Jupiter u Strelcu kvadrat Neptun u Ribama na 14° - I put
Prvi put smo se sreli sa ovim aspektom 06.decembra 2018.
Tada je ovaj kvadrat krenuo sa delovanjem u aplikacionom (dolazeći) aspektu!!!
https://zvezdanindnevnik.blogspot.com/2018/12/kao-mornar-dobro-more-sanjao-sam-teal.html
Šta bi bio savet: Da budete realni, obavešteni optimista, da ne precenjujete svoje granice...jer hteli mi ili ne neke granice postoje...Ne rizikujte previše, posebno u finansijskom smislu, ne posežite za nedozvoljenim sredstvima, lekovima i sl. Dakle manite se kocke, droge....i sl. Zaobiđite sve gurue, sekte, kultove...lažne mesije, iselitelje i sl. Bolje je da u vreme ovih tranzita potražite samo one ljude kojima oduvek verujete...porodica, prijatelji....neko stručno lice....
Ovaj aspekt još dva puta ove godine:
  • 16.jun 2019. RxJupiter u Strelcu kvadrat Neptun u Ribama na 18°
  • 21.septembar 2019. Jupiter u Strelcu kvadrat RxNeptun u Ribama na 17°

★★★



14.januar 10:00: Jupiter ulazi u retrogradnu senku sa 14° Strelca
14.januar 14:13: Merkur sekstil Neptun
18.januar 17:49: Venera trigon Mars
18.januar 21:03: Merkur konjukcija Pluton
19.januar 02:30: Sunce kvadrat Uran
20.januar 09:59: Sunce ulazi u Vodoliju





14.januar 10:00: Jupiter ulazi u retrogradnu senku sa 14° Strelca
Ulaskom u retrogradnu senku (senka pre retrogradnosti) Jupiter nam najavljuje redovni retrogradni ciklus koji će krenuti 11.aprila, koji će trajati do 11.avgusta. 05.novembra izaći će iz postretrogradne senke....
Svaki retrogradni ciklus ima i period retrogradne senke....to je zapravo period kada se prilagođavamo kretanju planeta u retrogradni ili direktan hod!!!
Ovo je retrogradna senka pre retrogradnog kretanja!!!

Period retrogradne senke je nezgodan jer bi mogli da pomislimo kako smo sigurni da možemo da donosimo neke odluke....ali nije uvek tako....zapravo obično sa ovom energijom nije sve kako izgleda!!! Dakle, sa ovom energijom možete osetiti uticaj retrogradnosti i pre retrogradnosti!!! I šta sada....neko će pomisliti pa previše je to!!! Ja ću vam reći previše ili ne tako je :))). Ja vas obaveštavam da se pripremite....zbog toga i pišem ove tekstove....I da vam kažem...retrogadna senka, retrogradna planeta i sl. to je tako....ne ljutite se na glasnika :))).... 
Život ide dalje i sa retrogradnom senkom i bez nje....to je izvesno!!! Umesto da sebe opterećujete....primite k znanju.... Ni kada pada kiša ne zaustavljamo život....uzmemo šešir ili kišobran i nastavimo....

Mašta može svašta...
Malo intuicije, mašte, kreativnosti....
(Dancing with The Muse)
14.januar 14:13: Merkur sekstil Neptun
Merkur u Jarcu, Neptun u Ribama na 14°
Inspiracija je tu.... i intuicija.... tu je i mašta, baš ona koja može svašta :)). Kreativnost u usponu, slike u bojama, boje svuda oko nas...Pustite Neptunu da mašta za vas... ali i vi sa njim!!!
Nije ovo aspekt za svakodnevne poslove, već za odmor i opuštanje, naravno ko to sebi može da priušti. Ali i oni koji to ne mogu, danas i još nekoliko dana moći će da sanjaju svoje snove i na javi... Možda nećete imati potrebu da postavljate pitanja, jer nekako na neki način znaćete odgovore. Danas gotovo da ćete moći rečima da slikate slike. Posmatrajte ljude... možete da saznate nešto više o njima, ali i o sebi. Gledajte, posmatrajte, moći ćete da "čitate" govor tela, slušajte šta vam govore posebno ono "između redova" ovakva energija Merkura i Neptuna će vam pomoći.
Misli, reči stabilne, ozbiljne, odgovorne (Merkur u Jarcu) ali sa pozivom da zarone duboko u vode mističnih Riba (Neptun u Ribama). Ili je ovde reč o mističnim vodama Riba koje natapaju stabilnu zemlju Jarca, kako god tek prija im tako zajedno, voli zemlja vodu
Zapišite snove koje budete sanjali, ti snovi vam mogu reći mnogo toga. Umetnici se bude, ali i  muze, vi drugi možda budete nečija muza, inspiracija, muzičari ovo je vaše vreme, naravno ako ste budni posle burne noći (mi ovde slavimo N.G.) i vi pisci, glumci, fotografi i svi drugi kreativci, ovo je tranzit kao "poručen" za vas.  Svi ostali sanjajte (Neptun), zaronite u svoje snove (Ribe), vaši snovi mogu postati realni, što više mislite (Merkur) na njih, pričate (Merkur) o njima možda i postanu realni (Jarac)...




Vreme je za ljubav, strast....
18.januar 17:49: Venera trigon Mars
Venera u Strelcu, Mars u Ovnu na 11°
Ovo je prvi Venerin aspekt u ovoj godini, ovo je i prvi aspekt od kako je prešla u Strelca....prvi i vrlo moćan, intezivan, vatren i strastven....taman da malo "podgreje" muško - ženske odnose!!!
Vreme u kome nećete razmišljati o mračnim stranama života, vreme za uzbuđenja, razonodu, zabavu, vreme je za ljubav Ovo je aspekt strasti, vreme kada smo puni ljubavi prema drugima, srdačni, skloni uživanjima svake vrste :-))).  Sa ovim aspektom lakše postižete ono što želite ili lakše osvajate ono ili onoga koga želite. Ovo je aspekt zdrave seksualnosti, jakog fizičkog zadovoljstva, plodnosti . U ravnoteži su i u skladu i muški i ženski princip u svakom od nas. Energije se slažu Strelac, Ovan (vatra).



Detektivski um....
18.januar 21:03: Merkur konjukcija Pluton
Merkur i Saturn u Jarcu na 21°
Još jedna u nizu konjukcija u Jarcu ovog meseca....Prošle godine ova konjukcija je bila na 19°
Ovo je aspekt jake mentalne energije. Istrajnost i ubedljivost... u mislima, komunikaciji, sa rečima. Ovde reči imaju ogromnu moć... Velika pronicljivost, dubok detektivski um... Konjukcija može da ima dobar uticaj ali i ne mora, sve zavisi od planeta koje su u konjukciji. Ovde u ovoj konjukciji je Pluton pa ona može da bude dobra. (Pluton kao energija regeneracije i transformacije, promena...). Međutim sa Plutonom se nikada ne zna. Mogla bi ova konjkcija i da donese oštru komunikaciju, sarkazam, "provalu" besa... 
Merkur/Pluton: istraživački um, detektivski um, strastvene misli i komunikacija, misli koje leče ili trensformišu um, opsesivne misli, tajne misli, terorije zavereparanoje, informacije u službi vlasti, pokušaj otkrivanja nečijih tajni...Ovaj aspekt je imao Arthur Conan Doyle pisac detektivskih romana i "otac" Šerlok Homsa i doktora Votsona


Laki je malo nervozan....
19.januar 02:30: Sunce kvadrat Uran
Sunce u Jarcu, Uran u Ovnu na 28°
Prvo što se može dogoditi je da vam "iskoči neki osigurač"... eto mogućnosti za stres, nervozu...., neke iznenadne prepreke na Sunčevom (Jarac) putu ka vrhu...Tu je Uran koji je rešio da ga malo prodrma... jer Uran ne voli rutinske poslove i rutinu uopšte... Zato i dodaje malo eksplozije... 
Ako niste spremni za promene ovaj kvadrat ćete osetiti kao nemir i nervozu. To bi moglo onda da vas uvede u ishitrene odluke i eto nevolje. Ponašanje može ići od napetosti do razdražljivosti... i nepredvidljivog odnosa sa drugima. Potreba da se istakne individualnost i nezavisnost, kao i potreba za slobodom može vas odvesti tamo gde ne biste želeli. Mada ova energija je jaka i ko zna da li će vam biti bitno šta drugi misle o vama i vašim postupcima. Niti ćete imati želju da svoje postupke prilagodite drugima... Ovaj tranzit bi mogao da utiče na vaš odnos sa nadređenima ili sa autoritetima u vašim životima...
Dakle tamo gde osetite ograničenje tu ćete i osetiti najveći pritisak....i ovaj kvadrat će proraditi tako što ćete poželeti slobodu....ali sve to na možda neuobičajen način... Ovde bi osim autoriteta i odnos sa prijateljima (Uran) mogao da bude u iskušenju. Prijatelji bi mogli da pomisle da ste egocentrični ili obrnuto da vi to mislite o njima...
U svakom slučaju i ako ovaj tranzit traje kratko tek nekoliko dana, njegov uticaj bi i te kako mogli da osetite, posebno ako Sunce vlada nekim osetljivim kućama (u vašim horoskopima). Želja za promenom života je previše jaka, i to nije problem već mogući načun - vrlo radikalan! Imaćete onaj neizdrživi osećaj - "Hoću sve odmah"..... Ok, ako je tako samo polako... pripazite se ipak ishitrenih odluka i akcija! Šta će se tačno dogoditi ko zna ipak je u pitanju Uran - a on radi šta on voli i želi!!!


Srećan rođendan Vodolije...
20.januar 09:59: Sunce ulazi u Vodoliju


Dolazi vreme kada možemo da očekujemo neočekivano, vreme za saosećajnost, maštovitost, avanturizam (nešto drugačiji od onog u Strelcu), vreme za humanost, grupna dešavanja, vreme za prijateljstvo....vreme za nove ideje, inventivnost, razne neobičnosti, razbijanje dosade, rutine....Tamo gde vam je Vodolija u horoskopu sada ćete na određen način i zablistati. Dobro pitanje je i šta se dešavalo dokle je Sunce boravilo u znaku Jarca, posebno u vreme kada je nekoliko planeta bilo u tom znaku. Dobra vest je da sada dolazi jedna vrsta buđenja. Potreba za slobodom i oslobađanjem je jedna od energije Sunca u Vodoliji.... Kako smo svi različiti (natalni horoskop) tako je i pitanje slobode i shvatanje slobode za svakog od nas drugačije....kao i potreba za slobodom...
Mnogi od nas će se zapitati šta je važnije novac ili ljudi oko nas. Energija Jarca nas je neko vreme zatvorila u priči o poslu, karijeri, uspehu, usponu, moći, a gde je sve to tu je i novac naravno. Sada sa energijom Vodolije prioriteti se menjaju.....
Tamo gde (vam) je Sunce moguće su neke promene, neka vrsta buntovništva, ako je Tran Sunce u nekom nepovoljnom aspektu onda i tvrdoglavost....Ipak najviše ćemo razmišljati o slobodi, nezavisnosti... Tamo gde je sada Sunce mnogi će imati potrebu da izvrše neku revoluciju.... Ponekad to znači ličnu revoluciju, ponekad neku u nekoj grupi...
Sunce u tranzitu kroz Vodoliju može simbolično da se predstavi kao iznenadna kiša iz vedrog neba....Dakle dolazi i vreme iznenađenja i iznenadnosti. Ovde je mnogo bitan Uran kao jedan od vladara Vodolije, jer on je taj koji obično donosi iznenađenja, on je onaj alarm koji načešće proradi a da ga nismo mi navili.... Buđenje je nekada jako lepo, nekada i ne baš.... Sve naravno zavisi od aspekata i Tran Sunca ali i Urana.....
Ovo će biti i vreme interneta, društvenih medija i mreža, socijalnih tema...Vreme za tehnologiju, kompjutere, "pametne" telefone. Vreme za nauku, pronalaske, istraživanje, za prijatelje, prijateljske odnose, grupna dešavanja, za humanitarne akcije, poslve, za nove ideje, kreativnost, originalne misli kao grom iz vedrog neba....Vreme da za neke probleme nađete iznenadna rešenja....
Sunce će boraviti u Vodoliji od 20.januara do 19.februara 

★★★ 

21.januar 05:14: Venera kvadrat Neptun
21.januar 06:15: Pun Mesec u Lavu 0° (totalno pomračenje Meseca)
21.januar 12:47: Mars kvadrat Saturn
22.januar 13:25: Venera konjukcija Jupiter
22.januar 15:42: Saturn ulazi u retrogradnu senku sa 13° Jarca
23.januar 12:13: Merkur kvadrat Uran
24.januar 06:50: Merkur ulazi u Vodoliju
25.januar 18:53: Mars trigon Jupiter



Ljubavna iluzija....
21.januar 05:14: Venera kvadrat Neptun
Venera u Strelcu, Neptun u Ribama na 14°
Sa ovom energijom sve izgleda drugačije nego što jeste, nešto kao u iskrivljenom ogledalu, bilo da gledate sebe ili nekog drugog...Sve se idealizuje, preuveličava...Poštedećete sebe nevolja ako u vreme ovog tranzita što jasnije mislite, i ako budete imali što jasniju sliku o svojim željama i očekivanjima. U suprotnom magla Neptuna bi mogla da vas obmane, zavara, zaseni. Ovaj aspekt radije koristite za fantazije i fantaziranje. Nije ovo aspekt ni za praktične stvari i poslove, više je umetnički i kreativan, iskoristite ga u tom pravcu. On donosi osetljivost i preosetljivost negde, neko bi mogao da uđe u neku romantičnu vezu, ali sve sa ružičastim naočarima. U vreme ovog aspekta budite oprezni jer ćete videti sve drugačije nego što jeste. I ljubav i novac u magli u dane ovog tranzita. Mašta radi prekovremeno.
Sa ovom energijom mnogi će se pitati: Šta to beše ljubav? Ili još bolje Da li u ljubav verujem?... Mnogi će misliti da vole više, da dobijaju manje, da su žrtve ljubavi... Da li je to ljubav? Ne znam, odgovor je negde u vama. 
Ako niste u vezi, mogli bi da upoznate nekog ko je već zauzet, nekog ko voli da preteruje u nekim segmentima života i u onome što Neptun znači (alkohol, droga, lekovi, duvan...), ili da je prosto poprilično udaljen da živi negde daleko od vas (možda čak preko neke vode), neko će ući u tajnu vezu. Vrlo su moguće i loše procene. Dok traje tranzit to vam neće smetati, ali šta posle kada prođe? Vi koji ste u vezi, možda (odjednom) pomislite ko je ovo preko puta mene? Šta to priča on ili ona? Negde će se pojaviti zrno sumnje, onda i ljubomora...
Sa ovim kvadratom emocije su obojene idealizmom. Emocije su preterane. I da, sa ovom energijom moguća su ljubavna (ali i druga) izdajstva, obmane, laži, prevare... i razočarenja.... Moguća je preosetljivost, ranjivost, strahovi, nesigurnost... "Magla, magla svuda oko nas"... 
Blago umetnicima, njima je ovaj aspekt inspiracija... Za nas ostale, pomaže meditiranje, možda i da obojite svoj svet bojama.. I dragi moji otvorite oči, skinite ružičaste naočari...svet i ljudi će i bez njih izgledati lepo...:-)).




21.januar 06:15: Pun Mesec u Lavu  (totalno pomračenje Meseca)
Mesec u Lavu, Sunce u Vodoliji na 0°
Mesec u Lavu, Sunce u Vodoliji, jedan naspram drugog, odmeravaju se!!! Lav željan ljubavi, romantike i Vodolija suprotno uvreženom verovanju da nije romantična, romantiku želi ali na drugačiji način... Lav je više okrenut ka sebi, Vodolija ka drugima oko sebe... Lav ima izražen ego, Vodolija je više okrenuta drugima, grupi, prijateljima. Ovde su suprostavljeni: lično i bezlično, subjektivno i objektivno, intezitet i nonšalantnost. Za Lava Vodolija je previše ležerna. Lav podstiče individualizam, kreativnost, Vodolija je više za prijateljstvo i slobodu. Obe energije vole, ali na drugačiji način!!! Potrebno je napraviti ravnotežu između ljubavi (romanse) i prijateljstva. Lav baš nije za tim i timski rad...neće želeti da svog voljenog ili voljenu deli sa grupom pa makar to bili i prijatelji. Ovaj sukob će "osvetleti" energija Punog Meseca....
Pun Mesec je kulminacija, vreme intezivnih osećanja... a ovaj je u Lavu, pa je sve još intezivnije. Pun Mesec je i obećanje ispunjenja onog što je započeto Mladim Mesecom u Jarcu 06.januara!!!
Ovaj Pun Mesec nešto više će delovati na Lavove, Vodolije, Bikove i Škorpije.... ali i na sve one koji tu imaju neke lične planete (na oko 0°)...
Totalno pomračenje Meseca...
(Super Mesec...krvavi Mesec)
Sve je redovno, redovan Mesečev ciklus, redovan Pun Mesec....
Međutim ovaj ciklus ide sa totalnim pomračenjem Meseca...Ova energija je usmerena na ono što predstavlja Mesec u našim životima: domovina, dom, porodica, koreni, poreklo, ognjište, prošlost, privatno!!! Svaki Pun Mesec je kulminacija ovaj je nešto jači i intezivniji nego "običan" Pun Mesec.
Zaokružiće se šest meseci od poslednjih pomračenja...Šta smo tada "zasadili" sada žanjemo...★Poslednje Totalno Pomračenje Meseca bilo je 27.jula 2018. u Vodoliji na 4°!!!
Promene nam se stalno nude sa zvezdanog neba...Ko se promenama opire ili se opirao u proteklim mesecima (dokle je trajao efekat tog pomračenja) sada bi ovo pomračenje mogli da dožive kao nešto negativno i teško...Tako je i na ličnom i na globalnom nivou....
Kako je Mesec narod....i neki narodi će osetiti ovu snažnu energiju....čitavi narodi, njihovi koreni....poreklo...Nacije - nacionalizam....Dakle, pored doma, porodice i pitanje veće zajednice i porodice - narodi, domovine biće u centru pažnje...narod kao jedna velika porodica!!!
Mesec će biti ogroman, pomalo ili više crvenkast...a zapravo Mesec će biti mnogo bliže zemlji nego obično pa je samim tim i veći i sjajniji....
Neka verovanja kažu da Pomračenje ima loš predznak, i nije to tipično samo za naše podneblje, gotovo svuda u svetu Pomračenje izaziva neku vrstu nelagode. Neki bitni događaji se vezuju za pomračenja. Neke revolucije, abdiciranja, neke elementarne nepogode (zemljotresi, poplave i sl.)... Mnogi će navesti kao mogućnost pune Hitne Pomoći, podivljale kriminalce, razne druge nesreće. Da li zaista pomračenje Meseca (i Sunca) donosi neke bitne događaje možemo na tu temu raspravljati dugo... sigurno je jedno Mesec utiče na plimu i oseke... Ostalo možemo proveriti tek kada Pomračenje prođe. Zato da ne prizivamo više....
Pun Mesec u Lavu...i okruženje...Veliku ulogu u ovom Mesečevom ciklusu imaće Uran...on je od 06.januara direktan pa je uticaj još jači....Uranu Ovnu na 28° biće u kvadratu sa Mesecom...još dok Mesec bude u Raku na poslednjim stepenima krenuće taj kvadrat egzaktno i nastaviće se njegov uticaj ulaskom Meseca u Lava....Uran donosi iznenadne promene....ovde je kvadrat u pitanju pa one sigurno neće biti najbolje...bar ne "na prvu loptu"!!! I lično i globalno!!! Osim sa Mesecom Uran će praviti i kvadrat (aplikacioni) sa Merkurom u Jarcu....Ovo mogu biti uznemirujuće vesti, informacije...za narod ali i za pojedinca...
Ovaj Pun Mesec i totalno pomračenje Meseca nagoveštavaju neke iznenadne i uznemirujuće vesti i informacije...na žalost i događaje...nagoveštaj neizvesne budućnosti...Mi ovde smo već navikli na takve stvari....ali svakako možemo pomisliti i reći - Dokle više!!! Ali već rekoh...Da ne prizivamo...




"Strah je roditelj okrutnosti"
(Sigmund Frojd - imao je ovaj aspekt)
21.januar 12:47: Mars kvadrat Saturn
Mars u Ovnu, Saturn u Jarcu na 13°
I da nevolje nikada ne idu same....upravo nam govori ovaj aspekt, koji ne spada u lagane...Istog dana kada i Pun Mesec imamo i ovaj aspekt....Poslednji put smo imali ovaj aspekt 11.oktobra 2017. Tada je Mars bio u Devici a Saturn u Strelcu!!!
Isti aspekt, drugi stepen, druga energija Marsa. Mars je sada u Ovnu (vatra), Saturn u Jarcu (zemlja)....Nešto teži aspekt, koji u sebi ima dozu agresije i surovosti... Nosi mogućnost za nesretne slučajeve, prilično negativnu energiju...Naravno da bi proradio mora da ima podršku u nečijem karakteru - horoskopu. Kod mirnijih karaktera ovaj aspekt može doneti neku vrstu blokade, otuda je moguća neka vrsta frustracije. Ovde se zapravo radi o nekim probuđenim strahovima (Saturn), strah izaziva bes (Mars) i tako u krug....Mars je energija, akcija, želja, strast...Saturn je ograničenje, neka granica...ovako u kvadratu to je bes, ljutnja, tenzija... Muškarci ...možda nešto agresivniji nego obično!!! Izbegavajte one koji imaju manjak samouzdanja u vreme ovog aspekta, jer će ovaj aspekt to samo pojačati ili drugim rečima izvući iz njih...
★Sledeći kvadrati ovih planeta nas čeka 27.oktoba 2019. Mars u Vagi, Saturn u Jarcu na 15°





"Nemoj da brineš, kad srce zna i nebo zna"
Veruj u ljubav....
22.januar 13:25: Venera konjukcija Jupiter
Venera i Jupiter u Strelcu na 14°
Srećom pa ništa nije crno ni belo....srećom pa će se dan posle Punog Meseca i pomračenja i zloglasnog kvadrata Marsa i Saturna sresti dve planete sreće...jedna je tkz. mala sreća - Venera i druga tkz. velika sreća - Jupiter u srećnoj energiji Strelca!!! Mala ili velika sreća...tek sreća!!!
Poslednji susret ovih planeta imali smo 13.novembra 2017. Venera i Jupiter su tada bili u Škorpiji!!!
Sada iste planete ali u Strelcu!!!
Mala sreća (Venera) i velika sreća (Jupiter) zajedno - konjukcija!
Venera - Jupiter!!! Jupiter širi sve što dodirne.....
Velika (Jupiter) Ljubav (Venera)... 
Ostale kombinacije Venera/Jupiter: Velika ljubavna dela, ljubavni pokloni (ali i svaki drugi),  ekstravagantna ljubav, Ljubavna (Venera) Vera (Jupiter), Vera u ljubav, ljubavna filozofija, Sreća u ljubavi, Ljubavna (Venera) Istina (Jupiter), ljubavna iskrenost, ljubav pred oltarom, ljubavno putovanje, ljubavni idealista, popularnost, veliki (široki) osmeh, veliki šarm, velikodušnost, preterano uživanje, puno uživanja, popularna devojka, bogat partner, pokazivanje bogastva, ljubav prema pravdi, raskoš, sreća sa novcem, materijalno bogastvo, ljubavno bogastvo, rasipništvo, vera u brak, velika svadba, ljubavno uživanje, puno poklona, finansijska zaštita, veliki profit, dobar ukus....plodnost....
★Više o ovoj konjukciji nekoliko dana pre egzaktne konjukcije. I ako je ovo kratkotrajni aspekt traje nekoliko dana, ima snažan intezitet, spada u jako dobre i blagotvorne aspekte i zaslužuje da se sa ovom energijom upoznamo bliže i više!!! 




22.januar 15:42: Saturn ulazi u retrogradnu senku sa 13° Jarca

Ulaskom u retrogradnu senku (senka pre retrogradnosti) Saturn nam najavljuje redovni retrogradni ciklus koji će krenuti 30.aprila, koji će trajati do 18.avgusta!!! 24.decembra izaći će iz postretrogradne senke....
Svaki retrogradni ciklus ima i period retrogradne senke....to je zapravo period kada se prilagođavamo kretanju planeta u retrogradni ili direktan hod!!!
Ovo je retrogradna senka pre retrogradnog kretanja!!! Sve o retrogradnoj senci već imate u delu gde najavljujem Jupiterov ulazak u retrogradnu senku!!!



Energija tenzije i uznemirenja...
23.januar 12:13: Merkur kvadrat Uran
Merkur u Jarcu, Uran u Ovnu na 28°
Poslednji put smo imali ovaj kvadrat 30.juna 2018. Merkur je tada bio u Lavu, Uran u Biku!!!
Sada Merkur u praktičnom i mudrom Jarcu a Uran u vatrenom, impulsivnom Ovnu...Jarac: profesija, karijera, položaj, status....Uran: promene, sloboda, oslobađanje, pobune....u kvadratu tenzije, uznemirenje....Uran - svojevrsni nebeski alarm!!! Ovaj aspekt je aktuelan još od Punog Meseca i totalnog pomračenja Meseca!!!
Stres je tu na dohvat ruke....ne pružajte mu svoj ruku, pokušajte da se suzdržite...i pokušajte da pronađete unutrašnji mir!!! Jer ova energija će vaš um činiti nemirnim i uzbuđenim....Drugi ljudi vas mogu danas izvesti iz takta... Ne ulazite u nepotrebne verbalne konfvontacije...Ne ulazite u (neželjene) rasprave... 
Pored mentalne nervoze u problemu je i komunikacija, mogući su problemi sa tehnikom, telefonima, kompjuterima, električnim uređajima... Mogući su i nesporazumi sa prijateljima  (Uran)... Moj savet vam je da dišete duboko, i pre nego što nešto kažete ili uradite dobro promislite...
Ovaj aspekt osim što donosi nervozukvari planove, mogući su neprijatni događaji, neželjene posete, nekontrolisane reakcije... Mnogi će biti indiskretni, proradiće sujeta, ni dobronamerne kritike neće biti dobrodošle naprotiv.... Mnogi od nas mogli da budu žrtve zasluženih ali i nezasluženih napada...što su napadi jači i tvrdoglavost može da bude jača...Mnogi će biti skloni ekstremima i ekscentričnim ponašanjima, nepromišljenim postupcima i odlukama... Dok traje ovaj aspekt u opasnosti su neki odnosi... pa pripazite jer može doći do neplaniranih rastanaka...sa bliskim osobama i prijateljima...Ovo je aspekt neprijatnih iznenađenja, pogrešnih odluka. Ako ovih dana osetite veliku nervozu i nemir... probajte da to savladate na najbolji mogući (vaš) način.... Suzdržite se ovih dana svakako već posle egzaktnog uticaja ovaj aspekt slabi....a i Merkur menja energiju...


Oslobođene misli, reči, komunikacija....
24.januar 06:50: Merkur ulazi u Vodoliju

Merkur iz energije Jarca prelazi u energiju Vodolije. Misli, um, reči, govor, komunikacija ulaze u jednu drugačiju energiju, svakako opušteniju...Radiće one male "sijalice" u glavi, bićemo puni ideja, gladni znanja, novih stvari, nikako rutinskih i običnih... Leteće misli kao mali papirni avioni... Misli izlaze iz kutija a tamo su bile neko vreme zatvorene, konzervativne, jasne, temeljne (Jarac)... Kutije više nisu potrebne, dosta je bilo i prošlosti, veme je za budućnost.. za spontanost, širinu, mentalnu aktivnost... ono misli idu 100 na sat :-))). Dobro je to zar ne, samo negde će to doneti i nesanicu.... jer misli će ići neobičnim i neočekivanim tokovima ovih dana. 
Merkur u Vodoliji: naše misli otvorene, originalne, inventivne, ekscntrične, neobične, "otkačene", cool, ovde osećanja nisu u prvom planu... ovde su više upleteni razum, logika, objektivnost, mentalna aktivnost pojačana, komunikacija brža, lakša, spontanija, informacije "lete" ...nove ideje.... poneke čak idu ispred svog vremena (takva je energija Vodolije)...razmišljanje, pričanje o slobodi i oslobađanju...


Sreća je dostižna...
25.januar 18:53: Mars trigon Jupiter
Mars u Ovnu, Jupiter u Strelcu na 16°
Dugo nismo imali ovaj aspekt, još od 12.maja 2017. Mars je bio u Blizancima, Jupiter u Vagi - retrogradan!!!
Mars je priča o energiji, fizičkoj energiji pre svega, on je i radna energija, energija želje, energija akcije, Jupiter je energija i kapacitet sreće, energija ekspanzije, napretka, finasija, širenja vidika...Sa ovim tranzitom imate priliku da preuzmete inicijativu i da energije rade u vašu korist. 
Sa ovim aspektom sreća je dostižna. Ovo je tranzit pun pozitivne energije, sa kojim možete postići puno i stići naravno do nekog cilja. Odličan je za učenje, putovanje, takmičenje (sportska takmičenja ali i sva druga), filozofske debate, proširivanje životnih vidika... Ovde je podjednako jaka i fizička i intelektualna snaga....Sa malim naporom mogu se ostvariti veliki poslovi...
Sledeći aspekt ovih planeta je 25.jula ove godine!!!

★★★ 


30.januar 03:51: Sunce konjukcija Merkur
31.januar 15:15: Saturn u Jarcu sekstil Neptun u Ribama na 14° - I put



"Ja sam ono što mislim"
30.januar 03:51: Sunce konjukcija Merkur
Sunce i Merkur u Vodoliji na 10°
Ove godine konjukcije Sunca i Merkura: prva ova u januaru u Vodoliji, u Ribama na 23° - 14.marta,  u Blizancima na 0° - 21.maja, u Raku na 28° - 21.jula, u Devici na 10° - 03.septembara i u Škorpiji na 18° - 11.novembara 2019.
Svaka konjukcija Sunca i Merkura je neka vrsta kulminacije....završi se jedan ciklus i počinje novi. Sunce i Merkur se sretnu (konjukcija) na određenom stepenu nekog znaka i onda nastave put dalje. Merkur nikada nije udaljen od Sunca više od 28° tako da je konjukcija jedini aspekt između ovih planeta...
Svaka konjukcija Sunca i Merkura nagoveštava rečitost!!! 
Dobar je ovo aspekt -  gde god je potrebna reč!!! Dobar je i za poslove, pregovore, svuda gde je potrebna neka organizacija i organizovanje, dobar je za kraća putovanja....., ma gde god je komunikacija deo neke priče!!! Um caruje!!! Želja i potreba da se sa nekim razgovara, razgovori obojeni energijom Vodolije. 
U tranzitu ova konjukcija stavlja razmišljanje i komunikaciju u prvi plan... razmišljamo najpre o sebi (Sunce) ali i o drugima posebno o onima koji predstavljaju Sunce u našim životima :)), a to može biti neki autoritet, otac, pretpostavljeni (šef, direktor...), profsor itd., ali i muž, ili neko sa kim ste u vezi...Komunikacija je u vreme ovog tranzita nešto intezivnija (konjukcija - intezitet). To je jaka potreba da se nešto kaže...napiše, objavi...Um je vrlo aktivan, aktivniji nego inače... Ako tražite neke odgovore....krenite od sebe (Sunce - ego)...
Ovo je period kada se više telefonira, sastanči :)), ugovara, pregovara...Nekome stigne neka bitna vest...Sve što kažete ili napišete ima jak uticaj..



Praktični snovi, idelai, uverenja....
31.januar 15:15: Saturn u Jarcu sekstil Neptun u Ribama na 14° - I put
Odavno sam najavila ovaj aspekt...Ipak prvi put opširnije poslednjeg dana u prošloj godini...
Na početku ove godine u janauru imali smo egzaktno (još uvek traje) kvadrat Jupitera u Strelcu i Neptuna u Ribama....sada imamo egzaktno sekstil Saturna u Jarcu i (istog) Neptuna u Ribama!!!
Ova energija ima pozitivan uticaj i globalno i lično!!! Ova energija će nam pomoći da ostvarimo (Saturn u Jarcu) ono u šta verujemo (Neptun u Ribama)...Saturn je tu da nam pruži snagu, upornost, volju, disciplinu, mudrost, iskustvo....da ostvarimo svoja uverenja, snove...(Neptun u Ribama)...
I dokle nas Jupiter u Strelcu sa istim ovim Neptunom u Ribama zbunjuje i obmanjuje, možda i razočarava :))...tu je Saturn u Jarcu da pomogne i nama i našem Neptunu...:)) da budemo jaki i uporni i istrajni!!!
Drugim rečima...ako smo vredni, uporni, istrajni, disciplinovani, ako uzmemu sudbinu u svoje ruke...(Saturn u Jarcu) onda je sve moguće....moguće je da ostvarimo svoje snove, ideale, uverenja, duhovnost...(Neptun u Ribama)!!! Ovo je odlična energija i za pojedinca ali i za čitave grupe....
Ova energija nam može pomoći da lakše shvatimo neke nepravde i lične i globalne....Imaće uticaja na umetnost, muziku, film, TV....(Neptun), i može pomoći baš tamo gde Jupiter kvari o Neptunu...da umanji rizike, preterivanja, obmane, neistine i sl. Ovaj sekstil je pre svega odličan da sve što možete i što vam treba isplanirate najpre....polako, strpljivo, temeljno....pa tek onda da krenete u realizaciju...Nema ovde uspeha preko noći....nema ni velikih para jer Neptun nije preterano materijalistički....ali ova energija uz pomoć drugih može tu priču da popravi i učini sigurnijom...
Mene lično ova energija asocira na stene (Saturn) koje izranjaju iz mora (Neptun)...ako Bog da i ako svi budemo zdravi ove godine planiram da konačno obiđem Karpatos i ostrvo Saria (na slici) nekada gusarsko ostrvo :-))....dva puta mi je izmakao...pa sam 2017. išla na Samos a 2018. na Rodos....treća sreća...kažu :). 
Ovaj aspekt ćemo imati još dva puta:
  • 8.jun 13:46: RxSaturn u Jarcu, Neptun u Ribama na 18° - II put
  • 08.novembar 02:46: Saturn u Jarcu, RxNeptun u Ribama na 16°  - III put

AUTOR: Snežana Vojinović (Zvezdanin dnevnik)


"hteo bih opet da je juli 
a januar tera svoje i ne mari za to"...




Нема коментара:

Постави коментар