уторак, 15. јануар 2019.

Leptiricu, šarenicu dođi meni ‘amo.....Uticaj nekih tranzita....


Zvezdani(n) zapis 2441...

Utorak. Dan kojim vlada Mars...
Mars je u Ovnu na 9°

Mars je u aplikacionom (dolazećem) aspektu sa Venerom u Strelcu...njihov egzaktni susret u energiji trigona zakazan je za petak 18.januar, za petak dan kojim vlada Venera!!! Kada je aspekt u aplikaciji osetimo ga i pre egzaktnog uticaja!!! Mars je i u aplikacionom aspektu sa Jupiterom u Strelcu, ovaj trigon biće egzaktan 25.januara!!! Ako Jupiter sve što dotakne proširi....šta reći....:)).

Ljubavna vatra je u vazduhu....(Ovan/Strelac)...Strast, erotika...želje....
Lepa je ovo energija...da pomiri zavađene, da doda "začin" strasti tamo gde treba, gde se malo ili više potrošila, ljubav prešla u naviku....Ako niste zaljubljeni...evo energije koja će pomoći :)). Kratko traje ovaj aspekt...ali on ima snagu da vas pokrene...naravno ako se i ostale kockice (zvezdice) slože!!!
Mnogo jači i dugotrajniji uticaj je ako ovaj aspekt imate u predikcijama, u tranzitnom aspektu sa natalnim planetama!!! Recimo ako je Tran Venera u trigonu sa Nat Marsom ili ako je Tran Mars u trigonu sa Nat Venerom!!!
U tranzitu: Venera je u Strelcu....strela je odapeta, mogućnosti su razne...Mars je u Ovnu, svoj na svome...kod kuće što bi se reklo...strastven, impulsivan, direktan....Kada se ovako slože (trigon) zajedno mogu sve...ili zajedno mogu mnogo....Radujte se...bilo da ste u vezi ili niste u vezi...Ovi dani do vikenda i sam vikend zaista mogu biti lepi i vrlo interesantni....Nešto morate i vi sami :)). Da bolje pogledate svog partnera...i da se prisetite šta vas je privuklo njemu/njoj :)). Da izađete iz kuće, da se družite, da bi vas Amorova "strela" negde pogodila :))).


Nešto drugo sam danas imala na umu.....
Priču o Merkuru i Neptunu i njihovom sekstilu (juče egaktno)....
Nije ovo aspekt velikog inteziteta....moguće je i da ga neko ni ne oseti...Da, moguće je....
Kod mene to nikako nije moguće...Zbog mog istaknutog Neptuna u Škorpiji u 1.kući....Nema šanse da bilo koji aspekt Merkura i Neptuna ja ne osetim :)). 
Ovaj sekstil je lagan....kao krila leptira....
Svi oni koji imaju natalne predispozicije za kreativnost, umetnost, muziku, poeziju...pisanje, crtanje, slikanje....sigurno će osetiti "krila ovog leptira"....Tranzitni aspekt samo budi ono što već imamo...teško da će probuditi nešto čega nema....Dakle, sam tranzit nemože da uradi nemoguće...
I tako neki aspekti, neka objašnjenja i opisi ostaju ponekad samo teorija....
Ako čekate da vam "jabuka padne u krilo" možda se to nekim čudom i dogodi :)), mislim da je bolje da ne čekate već da pružite ruku i "jabuku uberete" sami :)))....

Problem kod ovog aspekta (tranzita) je i to što se Merkur brzo kreće...baš kao onaj leptir sa početka priče....leti, leti i odleti :)))....Dakle, problem je i u trajanju ovog aspekta....ne može da se razvije...
Međutim, ako je Tran Neptun u Ribama u sekstilu sa vašim Merkurom (a on može biti u Biku ili Jarcu da bi imali ovaj aspekt i to negde na oko 14°) to je onda druga priča...Neptun se jako sporo kreće i uticaj je dugotrajan....I zbog toga kada god čitate o nekom tranzitnom aspektu a veštiji ste i bolje poznajete astrologiju onda taj opis možete primeniti i na natalni aspekt (rođeni sa tim aspektom), na tranzite na natalni horoskop, predikcije, godišnji horoskop.....Ne trudim se ja bez razloga da neki tranzit opišem najbolje što mogu...čak ga nekada ponavljam do besvesti :))))
Postoji na Blogu jedan stari tekst:




Zamisli.....
Merkur sekstil Neptun:
Mašta, kreativnost.....bljesak intuicije, inspiracije....
Racionalno kanalisanje mašte.....
Lakše donošenje odluka...jer je bolji uvid u stvari....
Favorizovanje umetnosti, umetničkih aktivnosti....
Otkrivanje misterioznih stvari oko vas....misterija dostupna, dostižna...
Komunikacija lakša, intuitivnija, sa jačim psihološkim uvidom....
Možete jasnije videti ono što vam je ranije promaklo....
Izvor inspiracije u vama.....
Ovo nije sanjarenje....ovo je mogućnost da se san ostvari....relani snovi....
Realni idealizam....
Zažmurite i zamislite.....


P.S. Naravno, ni jedan aspekt ne ide sam.....tu je i kvadrat Jupiera i Neptuna ali i konjukcija Merkura i Plutona....Uh....Da, baš uh...uh :)). Merkur, maštovit, kreativan, intuitivan zahvaljujući Neptunu, ali jak, moćan, snažan....zahvaljujući Plutonu....ali tu je opet Neptun ali u kvadratu sa Jupiterom....zamagljena istina, preterivanje...
Do kraja nedelje i Sunce kvadrat Uran....izneneadna (neprjatna) dešavanja...Sunce prelazi u Vodoliju...Onda ponedeljak nova nedelja i Pun Mesec (tkz krvavi Mesec) i totalno pomračenje Meseca...i Venera kvadrat Neptun!!! U tri dana subota 19.01., nedelja 20.01., i ponedeljak 21.01. intezivna i napeta nebeska dešavanja!!!
Pa ti se sada snađi :))))

Nedeljni horoskop od 14.januara do 21.januara...




Нема коментара:

Постави коментар