недеља, 23. децембар 2018.

ZVEZDE U 2019.

Nova godina, novi planovi, novi snovi, želje, nadanja, nove dileme i sumnje...


U Novu Godinu ulazimo sa:

Suncem u Jarcu (svake godine je tako :)... 
Jarcu su i Saturn 11°, Pluton 20° i RxJMČ 27° (RxSMČ u Raku na istom stepenu)... 
U Strelcu su Jupiter 11° i Merkur 23°, u Škorpiji su Mesec 11° i Venera 23°, u Ribama su Neptun 14°, Kiron 28°, Mars 29° i RxUran u Ovnu na 28°...
I kao što vidite raspodelile su se planete u ove znakove: Jarac (Rak), Strelac, Škorpija, Ribe i Ovan!!!
Ne znam da li ste primetili ali čak 4 planeta su u svom sedištu: Neptun je u Ribama, Saturn je u Jarcu, Jupiter u Strelcu, Mars u Ovnu!!! Sve su to moćne i intezivne energije za početak jedne godine!!! Ova pojava svakako nije česta....iskoristite ove energije i lično a nadam se da ćemo i kolektivno!!!


Karta neba za  01.januar 2019. Beograd


U svaku Novu Godinu ulazimo sa nadom da će biti bolja od prethodne....

Aspekti na kraju 2018. i početku 2019.
Prvi dan 2019. godine  počinje:
Konjukcijom Sunca i Saturna u Jarcu (egzaktno 02.januara), sekstilom Sunca u Jarcu sa Neptunom u Ribama (egzaktno 04.januara), kvadratom Merkura u Strelcu sa Marsom u Ribama (od 26.novembra), trigonom Merkura u Strelcu sa RxUranom u Ovnu (egzaktno 04.januara), sekstilom Venere u Škorpiji sa Plutonom u Jarcu (od 28.decembra), kvadratom Jupitera u Strelcu sa Neptunom u Ribama (egzaktno 13.januara), sekstilom Saturna u Jarcu sa Neptunom u Ribama (egzaktno 31.januara) i vrlo širokom konjukcijom Saturna i Plutona u Jarcu!!!
Mesec je ovog prvog dana u godini (po jutru se dan poznaje...ili godina) u Škorpiji a on pravi sekstil sa Suncem u Jarcu, sekstil sa Saturnom u Jarcu i trigon sa Neptunom u Ribama....jako lepe energije za početak jednog dana ali i za početak jedne godine!!!
Već prvog dana u godini imamo neke aspekte koji će biti aktuelni tokom godine...
★Jupiter kvadrat Neptun i Saturn sekstil Neptun!!!
Jupiter kvadrat Neptun biće egzaktan 13.januara, Saturn sekstil Neptun biće egzaktan 31.januara...Dakle godinu počinjemo sa ova dva dugotrajna aspekta.!!!

Po jutru se dan poznaje...ili godina....
Konjukcija Sunca i Saturna u Jarcu događa se svake godine dokle Saturn bude boravio u Jarcu. Prvi susret je bio 21.decembra 2017. - Sunce i Saturn u Jarcu na 0°,  zatim sada 02.januara na 11° i treći poslednji susret biće 13.januara 2020. na 22°. Kao i svaka konjukcija i ova ima "dve strane medalje", može biti pozitivan uticaj, može i negativan - Ili upornost i uspeh ili pesimizam i ograničenja...

Sekstil Sunca i Neptuna nosi energiju mašte, vere, verovanja - Verujte u bolje sutra...
Sekstil Venere i Plutona, energija strasti, uživanja....Energija želja...
Trigon Merkura i Urana - iznenadne vesti, informacije - Iznenadne promene...
Tu je i jedan dugotrajan aspekt koji nije egzaktan ali je vrlo jak i uticajan (aplikacioni aspekt), kvadrat Jupitera i Neptuna...Deluje on i kolektivno i lično!!!
Drugi dugotrajni aspekt ima mali uticaj tek u naznakama!!!
Mesec u Škorpiji nagoveštava intezitet, strast....regeneraciju i transformaciju...




U 2019. godinu ulazimo sa direktnim planetama....jedino je Uran planeta promena i pobuna retrogradna!!! Da, i mesečevi čvorovi su retrogradni!!! Nekako nam planete poručuju da se ne osvrćemo i da idemo napred u budućnost!!! Uran jeste retrogradan ali on početkom januara usporava i već 06.januara biće direktno stacioniran!!! Dakle, vrlo brzo u januaru sve planete će biti DIREKTNE!!! I tako će ostati skoro dva meseca. Prva planeta koja će krenuti u retrogradni ciklus je ko drugi nego Merkur :)) - 05.marta!!!

Nastavićemo ovu godinu sa Jupiterom u Strelcu...Sve što je nagovestio od ulaska u Strelca 08.novembra 2018. biće aktuelno do skoro kraja ove godine (do 02.decembra)!!! Nastaviće Jupiter da širi naše vidike, naš pogled na svet, sreću, optimizam....na daljine, inostranstvo, obrazovanje, veru, zakon, pravdu...na blagostanje, bogastvo...itd. Sa Jupiterom u Strelcu na početku godine otvoreni su nam svima putevi....i stvarni i putovanja umom!!! U 2019. godinu ulazimo sa moćnom energijom optimizma i sreće (Jupiter planeta sreće)!!! Sa malom primedbom i naznakom: da će Neptun u Ribama možda malo promeniti uticaj (kvadrati sa Jupiterom tokom godine)!!! Trudite se koliko možete da ne doživite neko razočarenje!!! Čuvajte se Neptunovskih zamki.
Na samom kraju godine kada Jupiter pređe u Jarca formiraće trigon sa Uranom u Biku...ovo je moćna energija, energija Sreće (Jupiter) koja dolazi iznenada (Uran)...nešto u fazonu "Ko rizikuje, dobija" - neki samo vaš last minute trenutak!!!
I Saturn nastavlja svoj put kroz Jarca....Na njega smo već navikli tu je od 20.decembra 2017. i 2019. će biti negde na pola puta boravka u Jarcu. Sa njim ćemo se družiti sve do 17.decembra 2020. (od 22.marta do 02.jula 2020. na kratko u Vodoliji). Za razliku od Jupitera (kvadrati), Saturn će imati podršku Neptuna (sekstili). Energija sekstila Saturna i Neptuna (tri puta tokom godine) pomoći će nam da lakše shvatimo (Saturn) sve što nerazumemo, što nam nije jasno (Neptun). Biće nam lakše da podnesemo neka razočarenja, da se suočimo sa odgovornošću (Saturn) ali i da preuzmemo odgovornost!!! Dakle, nikada ništa nije ni crno ni belo!!! Mislim da čak možemo i da ostvarimo neke svoje najluđe snove (Neptun)!!! Naravno da pri tom obuzdamo energiju preterivanja koju nudi Jupiter u kvadratu sa Neptunom!
Uran je prošle godine prvi put ušao u Bika i nagovestio nam samo neke uticaje, onda se vratio u Ovna da dovrši nedovršeno i 06.marta ove godine ponovo ulazi u Bika gde će boraviti sledećih sedam godina!!! Uran će svakako dobro prodrmati naš odnos prema materijalnim stvarima, zapravo naš odnos prema emotivnoj i materijalnoj sigurnosti i bezbednosti (Bik)!!! Prodrmaće on i neke svetske ekonomske tokove.
Što se Plutona i Neptuna tiče....oni su odavno svako u svojoj priči....Pluton je u Jarcu od novembra 2008. i tu će boraviti do 2023. Neptun je u Ribama od februara 2012. i tu će boraviti do 2026. godine.

★★★

Dobro došli u 2019.godinu:


Od važnijih dugotrajnih promena znakova 2019:
Pored redovnih promena znakova ove godine Uran menja znak, zapravo vraća se ponovo u Bika, na kraju godine Jupiter prelazi u Jarca!!! Sve promene znakova na jednom mestu OVDE.
  • Kiron ulazi u Ovna 18.februara
  • Uran (ponovo) ulazi u Bika 06.marta
  • Jupiter ulazi u Jarca 02.decembra
Ovo je godina gde će Jupiter boraviti u svom znaku (Strelac) skoro do kraja godine tačnije do 02.decembra, Saturn će cele godine boraviti u Jarcu kao i Pluton, Neptun u Ribama....Uran će u Bika preći 06.marta i do kraja godine ostati u tom znaku...
Jupiter će nam i dalje nuditi širinu, optimizam...avanture... Tu je Saturn da nas "spusti na zemlju" da doda sigurnost, temelj, disciplinu, praktičnost...i on je u svom znaku (Jarac)...Jupiter sve što dotakne širi (i negativno i pozitivno), Saturn daje ravnotežu da ne preteramo u toj ekspanziji koju Jupiter nudi...Saturn je tu da nas kroz neke lekcije i testove (teže i lakše) nešto nauči. Jupiter će na samom kraju godine preći u Jarca i tu boraviti do 19.decembra 2020. skoro u isto vreme 17.decembra Saturn će promeniti znak i ući u Vodoliju! Dakle Saturn cele godine (2019.) u Jarcu, Jupiter skoro do kraja 2019. Ipak će kraj godine obleležiti Jupiter u Jarcu od 02.decembra!!!
Neptun je godinama u svom znaku tu ostaje i dalje...mi i dalje "plivamo i ronimo" kroz vode Riba zajedno sa njim sa manje ili više uspeha. Družićemo se sa Neptunom u Ribama još sedam godina. Pluton je i dalje u Jarcu i biće još narednih pet godina, Uran na početku godine u Ovnu u svom povratku u Ovna da dovrši nedovršeno, onda prelazi u Bika i tu ostaje narednih sedam godina!!! I Kiron naše rane i naš lek ove godine posle boravka u Ribama gde je i on dovršavao nedovršeno, vraća se ponovo u Ovna gde će ostati sledećih sedam godina!!!




Mesečeva  i magija i pomračenja 2019:
I u ovu 2019. ulazimo sa nadom da će doći do pozitivnih promena...
Prvi Mlad Mesec u ovoj godini i prva energija novog početka (na početku godine) dolazi šest dana posle dočeka...Godina počinje sa Solarnom delimičnom eklipsom...Ovo pomračenje je u Jarcu...i dolazi i kao neko otrežnjenje...Ok, slavili smo, lumpovali, uživali....ušli u Novu Godinu sa očekivanjima, lepim željama i sebi i drugima....sada je vreme za akciju....
Kako pomračenja (eklipse) idu u paru, drugo pomračenje nas čeka 21.januara u Lavu...
Ove godine nas očekuju dva pomračenja u januaru i dva pomračenja u julu i jedno pomračenje u decembru!!! Dakle, tri pomračenja Sunca i dva pomračenja Meseca!!!
Godina počinje sa Mladim Mesecom u Jarcu, godina će se i završiti sa Mladim Mesecom u Jarcu!!! Zapravo sa pomračenjima Sunca i na početku i na kraju godine!!!
Svi drugi Mesečevi ciklusi (Mlad Mesec/Pun Mesec) tokom 2019. OVDE!!!


  • 06.januar 02:28: Mlad Mesec u Jarcu 15° (delimično pomračenje Sunca)
  • 21.januar 06:15: Pun Mesec u Lavu 0° (totalno pomračenje Meseca)
  • 02.jul 21:16: Mlad Mesec u Raku 10° (totalno pomračenje Sunca)
  • 16.jul 23:38: Pun Mesec u Jarcu 24° (delimično pomračenje Meseca)
  • 26.decembar 06:12: Mlad Mesec u Jarcu 4°(prstenasto pomračenje Sunca)



Retrogradni ciklusi u 2019:
U 2019. godinu ulazimo samo sa jednom retrogradnom planetom - Uran u Ovnu na 28°, retrogradni su i Mesečevi Čvorovi RxJMČ u Jarcu i RxSMČ u Raku na 27°!!! Mnogo je lakše ući u godinu sa ovako malo retrogradnosti!!! I 2019. godine Merkur će imati tri retrogradna ciklusa...I sve druge planete svoj redovni godišnji retrogradni ciklus!!! 2019. Mars i Venera neće biti retrogradni :)).
U uvodnom delu teksta već sam nagovestila uticaje ovih planeta, tokom godine biće još tekstova!
Sve planete imaju i period retrogradne senke, pre retrogradnosti i posle. O svim retrogradnim ciklusima na jednom mestu OVDE.

  • 05.mart - Retrogradni Merkur na 29° Riba I 
  • 07.juli - Retrogradni Merkur na 04° Lava II
  • 31.oktobar - Retrogradni Merkur na  27° Škorpije III

  • 10.april - Retrogradni Jupiter na 24° Strelca
  • 24.april - Retrogradni Pluton na 23° Jarca
  • 29.april - Retrogradni Saturn na 20° Jarca
  • 21.jun - Retrogradni Neptun na 18° Pisces
  • 11.avgust Retrogradni Uran na 06° Bika



Dugotrajni aspekti u 2019:
Januar 2019. obeležiće dva dugotrajna aspekta, Jupiter kvadrat Neptun i Saturn sekstil Neptun....Oba aspekta imaćemo po tri puta...Na kraju godine čeka nas trigon Jupitera (kada pređe u Jarca) sa Uranom u Biku...U decembru 2019. konjukcija Saturna i Plutona će biti aktuelna....a egzaktan susret očekujemo 12.januara 2020.
Prema dugotrajnim aspektima početak godine biće jednako uzbudljiv kao i sam kraj!!!
  • 13.januar 19:58: Jupiter u Strelcu kvadrat Neptun u Ribama na 14° - I put
  • 16.jun 17:21: RxJupiter u Strelcu kvadrat Neptun u Ribama na 18° - II put
  • 21.septembar 18:44: Jupiter u Ribama kvadrat RxNeptun u Ribama na 17° - III put
  • 31.januar 15:15: Saturn u Jarcu sekstil Neptun u Ribama na 14° - I put
  • 18.jun 13:46: RxSaturn u Jarcu sekstil Neptun u Ribama na 18° - II put
  • 08.novembar 02:46: Saturn u Jarcu sekstil RxNeptun u Ribama na 16°  - III put
  • 15.decembar 20:01: Jupiter u Jarcu trigon RxUran u Biku na 2°

Da zavirimo u svaki mesec posebno:
Pregled važnijih događaja: dugotrajni aspekti, kretanje planeta direktno i retrogradno, promene znakova svih planeta, Mesečeve faze (Mlad Mesec i Pun Mesec)...
Sve na jednom mestu pregledno u Aktuelno na nebu 2019.


JANUAR:

01.januar 2019. 03:20: Mars ulazi u Ovna 
02.januar 04:53: Pluton ulazi u retrogradnu senku sa 20° Jarca
05.januar 04:40: Merkur ulazi u Jarca
06.januar 02:28: Mlad Mesec u Jarcu 15° (delimično pomračenje Sunca)
06.januar 2019. 21:27: Uran kreće u direktan hod sa 28° Ovna
07.januar 12:18: Venera ulazi u Strelca
14.januar 10:00: Jupiter ulazi u retrogradnu senku sa 14° Strelca
13.januar 19:58: Jupiter u Strelcu kvadrat Neptun u Ribama na 14° - I put
20.januar 10:00: Sunce ulazi u Vodoliju
21.Januar 06:15: Pun Mesec u Lavu 0° (totalno pomračenje Meseca)
 22.januar 15:42: Saturn ulazi u retrogradnu senku sa 13° Jarca
24.januar 06:50: Merkur ulazi u Vodoliju
31.januar 15:15: Saturn u Jarcu sekstil Neptun u Ribama na 14° - I put

Januar počinje prelaskom Marsa u Ovna. 2018. godine Mars je boravio u samo četiri znaka: u Strelcu, Jarcu, Vodoliji i Ribama!!! Bio je retrogradan, poprilično nas je namučio...onda je od 15.novembra do kraja godine boravio u Ribama i za mnoge je to bio takođe stresan period. 
2019. godine Mars će proći kroz osam znakova od Ovna do Škorpije!!! Godinu počinjemo sa Marsom u Ovnu a završavamo sa Marsom u Škorpiji!!! Simbolično Ovan - početak, prvi znak...Škorpija - kraj, osmi znak!!! 
Sledeći događaj je Uranovo direktno kretanje!!! Ponovo ćemo ceniti slobodu, možda više nego ikada. U martu Uran se vraća u Bika i tu će ostati sve do 26.aprila 2026. godine!!! Uranovo direktno kretanje na samom početku godine sigurno neće ostati nezapaženo.
Od 06.januara sve planete DIREKTNE, jedino su Mesečevi čvorovi retrogradni!!!
Januar će posebno biti značajan zbog dva pomračenja: delimičnog pomračenja Sunca i totalnog pomračenja Meseca!!! Završava se prošlogodišnji ciklus pomračenja i počinje novi!!!
Mlad Mesec u Jarcu (pomračenje Sunca) biće interesantno zbog konjukcije Sunca i Meseca sa Satrunom u Jarcu, kao i zbog sekstila Saturna, Sunca i Meseca u Jarcu sa Neptunom u Ribama!!!
Jaka energija Jarca: Merkur, Saturn, Sunce, Mesec i Pluton!!! Mlad Mesec u konjukciji sa Saturnom ali i u konjukciji sa Plutonom!!!
Pun Mesec u Lavu (pomračenje Meseca) biće interesantno zbog Urana (sada direktan) koji će biti u kvadratu sa Punim Mesecom ali i u kvadratu sa Merkurom. Mogući su vrlo neočekivani događaji u vreme ovog pomračenja!!!
U januaru čak dva dugotrajna aspekta: Jupiter kvadrat Neptun i Saturn trigon Neptun! Oba aspekta sam u uvodnom delu teksta opisala u najkraćim crtama, tekstovi o njima slede....



FEBRUAR:

03.februar 23:30: Venera ulazi u Jarca
04.februar 21:03: Mlad Mesec u Vodoliji 15°
10.februar 11:51: Merkur ulazi u Ribe
14.februar 11:52: Mars ulazi u Bika
18.februar 09:08: Kiron ulazi u Ovna
19.februar 00:04: Sunce ulazi u Ribe
19.februar 14:19: Merkur ulazi u retrogradnu senku sa 16° Riba
19.februar 15:53: Pun Mesec u Devici 0°
 28.februar 18:55: Neptun ulazi u retrogradnu senku sa 15° Riba

Mesec ljubavi i mesec mačaka :))). U vreme Dana zaljubljenih Mars će preći baš tamo gde treba :) u Bika u znak koji voli da uživa "za sve pare". Međutim samo dan pre ulaska u Bika Mars će biti u konjukciji sa Uranom u Ovnu!!! Dan pre Dana zaljubljenih!!! Konjukcija ove dve planete uvek donosi neku vrstu "eksplozije"....i iznenađenja. Ova energija može otići u dva pravca: u iznenadne promene ili u destrukciju....
Venera će biti u Jarcu, u društvu Saturna i Plutona. Ona je tu da smiri strasti, doda strpljivost tamo gde treba...Do kraja meseca, Venera će biti u sekstilu sa Neptunom, u konjukciji sa Saturnom i konjukciji sa Plutonom. Uzbudljiv mesec kada je ljubav u pitanju!
Kiron će ponovo ući u Ovna, a Merkur će najaviti svoj prvi retrogradni ciklus ulaskom u retrogradnu senku!!! I Neptun će najaviti svoj redovni retrogradni ciklus!!!
Ipak ceo februar je mesec sa DIREKTNIM  planetama!!!



MART:

01.mart 17:46: Venera ulazi u Vodoliju
05.mart 18:15: Merkur kreće u retrogradni hod sa 29° Riba
06.mart 09:25: Uran ponovo ulazi u Bika
06.mart 16:03: Mlad Mesec u Ribama 15°
20.mart 22:59: Sunce ulazi u Ovna (proleće)
21.mart 01:42: Pun Mesec u Vagi 0°
26.mart 20:44: Venera ulazi u Ribe
28.mart 14:53: Merkur kreće u direktan hod sa 16° Riba
31.mart 08:13: Mars ulazi u Blizance

Mesec u kome nam dolazi proleće i prolećna ravnodnevica. Dani će svakako postati sve duži i duži...Merkur kreće u svoj prvi retrogradni ciklus od ukupno tri ove godine. U istom mesecu Merkur kreće i u direktan hod. 
Pored dolaska proleća najvažniji događaj ovog meseca je ulazak Urana (ponovo) u Bika gde je boravio od 15.maja 2018. do 06.novembra 2018. Sada će tu  u Biku ostati sve do 26.aprila 2026.!!!
P.S.Moje znanje istorije i moje sećanje mi kažu da je mesec mart kroz istoriju  bio često sudbonosan za moj narod.... Najsvežije sećanje mi je na demonstracije 09.marta 1991. 24. marta 1999. godine, NATO je počeo sa bombardovanjem Jugoslavije, onda 12.mart 2003. i ubistvo Zorana Đinđića.... Od 17. do 19. marta 2004. godine bio je pogrom Srba sa Kosova i zločin nad srpskim življem na Kosovu.  11.marta 2006. umro Slobodan Milošević u Haškom tribunalu. Iz istorije: 24. marta 1941. godine, Jugoslavija je pristupila Trojnom paktu Nemačke, Italije i Japana, 27. marta 1945. godine: "Bolje rat nego pakt, bolje grob nego rob" - vojni udar u Jugoslaviji.



APRIL:

05.april 08:50: Mlad Mesec u Ovnu 15°
10.april 17:17: Jupiter kreće retrogradni hod sa 24° Strelca
17.april 00:04: Merkur izlazi iz retrogradne senke sa 29° Riba
17.april 08:01: Merkur ulazi u Ovna
19.april 11:12: Pun Mesec u Vagi 29°
20.april 10:56: Sunce ulazi u Bika
20.april 18:11: Venera ulazi u Ovna
24.april 2019. 02:56: Uran ulazi u retrogradnu senku sa 2° Bika
 24.april 14:05: Pluton kreće retrogradni hod sa 23° Jarca
30.april 00:58: Saturn kreće retrogradni hod sa 20° Jarca

April mesec koji počinje šalom...aprililili!!!
April je mesec u kome će krenuti retrogradni ciklusi.....svi su oni redovni retrogradni ciklusi ali od ovog meseca više planeta će od nas tražiti neku vrstu vraćanja u prošlost....i opet Jovo nanovo!!!
Prvi je Jupiter u Strelcu koji će krenuti u retrogradni hod od 10.aprila do 11.avgusta, zatim Pluton od 24.aprila do 03.oktobra i na kraju Saturn od 30.aprila do 18.septembra!!! Dakle, čak tri planete u aprilu kreću u retrogradni hod!!! Sezona retrogradnih planeta može da počne :).
Uran će najaviti retrogradni ciklus ulaskom u pred retrogradnu senku 24.aprila....


MAJ:

04.maj 22:45: Mlad Mesec u Biku 14°
06.maj 20:26: Merkur ulazi u Bika
15.maj 11:46: Venera ulazi u Bika
16.maj 05:10: Mars ulazi u Raka
18.maj 21:11: Pun Mesec u Škorpiji 27°
21.maj 09:59: Sunce ulazi u Blizance
21.maj 12:52: Merkur ulazi u Blizance

Maj mesec je poznat po Prazniku rada i Prvomajskom uranku :)). 
Prva polovina meseca pod jakim uticajem Bika, vladavina Bika....druga polovina meseca pod uticajem Blizanaca! Jupiter, Pluton i Saturn sada sve više u retrogradnoj priči...


JUN:

03.jun 10:01: Mlad Mesec u Blizancima 12°
04.jun 22:05: Merkur ulazi u Raka
09.jun 03:37: Venera ulazi u Blizance
16.jun 17:21: RxJupiter u Strelcu kvadrat Neptun u Ribama na 18° - II put
17.jun 08:30: Pun Mesec u Strelcu 25°
18.jun 13:46: RxSaturn u Jarcu sekstil Neptun u Ribama na 18° - II put
 20.jun 18:11: Merkur ulazi u retrogradnu senku sa 23° Raka
21.jun 10:56: Neptun kreće u retrogradni hod sa 18° Riba
21.jun 17:55: Sunce ulazi u Raka (leto)
27.jun 02:20: Merkur ulazi u Lava

Mesec svakako najpoznatiji po tome što nam dolazi leto 21.juna ulaskom Sunca u Raka. To je ujedno i najduži dan u godini -  letnji solsticij!!! Na žalost od tada će i dani lagano biti sve kraći...
U junu još jedna planeta kreće u retrogradni hod to je sada Neptun od 21.juna do 27.novembra. Ostali su još Kiron i Uran za retrogradno kretanje!!!
U junu su ipak najznačajnija dva događaja, dva dugotrajna aspekta sa Neptunom. Jupiter će biti u kvadratu sa Neptunom po drugi put i Saturn će biti u sekstilu sa Neptunom po drugi put!!!


JUL:

02.jul 01:20: Mars ulazi u Lava
02.jul 21:16: Mlad Mesec u Raku 10° (totalno pomračenje Sunca)
03.jul 17:18: Venera ulazi u Raka
08.jul 00:10: Merkur kreće u retrogradni hod sa 4° Lava
 09.jul 01:39: Kiron kreće u retrogradni hod sa 5° Ovna
16.jul 23:38: Pun Mesec u Jarcu 24° (delimično pomračenje Meseca)
19.jul 09:07: RxMerkur ulazi u Raka
23.jul 04:51: Sunce ulazi u Lava
28.jul 03:54: Venera ulazi u Lava 

Posle januara još dva pomračenja, totalno pomračenje Sunca i delimično pomračenje Meseca....
Mlad Mesec u Raku (pomračenje Sunca) biće u sekstilu sa Uranom u Biku i moguća su iznenađenja ali ona koja su pozitivna. Oba dugotrajna aspekta će raditi i Jupiter kvadrat Neptun i Saturn sekstil Neptun. Pun Mesec u Jarcu (pomračenje Meseca) biće interesantno zbog konjukcije Meseca i Plutona u Jarcu, kao i opozicije Sunca u Raku sa Plutonom u Jarcu. Ovde će Pluton imati veliku ulogu, dodaće celoj ovoj priči o pomračenju još jači i dublji intezitet!!!
U julu će krenuti i drugi po redu Merkurov retrogradni ciklus od 08.jula do 01.avgusta. I Kiron će krenuti u retrogradni hod od 09.jula do 13.decembra....Ostao je još samo Uran...


AVGUST:

01.avgust 03:11: Mlad Mesec u Lavu 8°
 11.avgust 14:50: Jupiter kreće u direktan hod sa 14° Strelca
11.avgust 21:46: Merkur ulazi u Lava
12.avgust 2019. 00:10: Uran kreće u retrogradni hod sa 6° Bika
15.avgust 07:53: Merkur izlazi iz retrogradne senke sa 4° Lava
15.avgust 12:29: Pun Mesec u Vodoliji 22°
18.avgust 07:19: Mars ulazi u Devicu
21.avgust 11:07: Venera ulazi u Devicu
23.avgust 12:02: Sunce ulazi u Devicu
29.avgust 09:48: Merkur ulazi u Devicu
30.avgust 10:37: Mlad Mesec u Devici 6°

Jupiter će da krene direktno, Uran kreće retrogradno od 12.avgusta do 10.januara 2020., pridružio se ostalim retrogradnim planetama: Saturnu, Plutonu, Neptunu, Kironu i Mesečevim čvorovima. 
U avgustu negde od sredine krenuće jaka energija Device....čak četiri planete će u nekom trenutku biti u Devici!!!



SEPTEMBAR:

14.septembar 04:32: Pun Mesec u Ribama 21°
14.septembar 09:15: Merkur ulazi u Vagu
14.septembar 15:43: Venera ulazi u Vagu
18.septembar 08:13: Saturn kreće u direktan hod sa 13° Jarca
21.septembar 18:44: Jupiter u Strelcu kvadrat RxNeptun u Ribama na 17° - III put
23.septembar 09:51: Sunce ulazi u Vagu (jesen)
28.septembar 18:26: Mlad Mesec u Vagi 5°

Septembar je mesec u kome deca polaze u školu, završava se leto i počinje jesen....
Saturn će krenuti u direktan hod....Treći po redu dugotrajni aspekt kvadrat Jupitera i Neptuna je tu da zaokruži ovu priču...


OKTOBAR:

03.okrobar 03:42: Pluton kreće u direktan hod sa 20° Jarca
03.oktobar 10:15: Merkur  ulazi u Škorpiju
04.oktobar 06:22: Mars ulazi u Vagu
08.oktobar 19:06: Venera ulazi u Škorpiju
11.oktobar 23:51: Merkur ulazi u retrogradnu senku sa 11° Škorpije
13.oktobar 21:07: Pun Mesec u Ovnu 20°
23.oktobar 19:20: Sunce ulazi u Škorpiju
28.oktobar 03:38: Mlad Mesec u Škorpiji 4°
31.oktobar 16:34: Merkur kreće u retrogradni hod sa 27° Škorpije

Posle Jupitera koji je krenuo u avgustu direktno, Saturna u septembru sada i Pluton kreće direktno....Merkur će krenuti u treći i poslednji retrogradni ciklus od 31.oktobra do 20.decembra....


NOVEMBAR:

01.novembar 21:25: Venera ulazi u Strelca
05.novembar 02:41: Jupiter izlazi iz retrogradne senke sa 24° Strelca
08.novembar 02:46: Saturn u Jarcu sekstil RxNeptun u Ribama na 16°  - III put
12.novembar 13:43: Pun Mesec u Biku 19°
19.novembar 08:41: Mars ulazi u Škorpiju
20.novembar 19:09: Merkur kreće u direktan hod sa 11° Škorpije
22.novembar 15:59: Sunce ulazi u Strelca
26.novembar 01:29: Venera ulazi u Jarca
26.novembar 15:05: Mlad Mesec u Strelcu 4°
27.novembar 09:48: Neptun kreće u direktan hod sa 15° Riba

U novembru Merkur kreće u direktan hod.....I Neptun će krenuti direktno baš u vreme kada će Saturn i Neptun imati treći i poslednji sekstil!!! I sada pred kraj godine opet su sve planete direktne i opet samo Uran ostaje retrogradan do 10.januara 2020. i Kiron ali i on u decembru kreće direktno!


DECEMBAR:

 02.decembar 19:19: Jupiter ulazi u Jarca
07.decembar 17:57: Merkur izlazi iz retrogradne senke sa 27° Škorpije
 09.decembar 10:42: Merkur ulazi u Strelca 
12.decembar 05:12: Pun Mesec u Blizancima 19°
 13.decembar 04:47: Kiron kreće u direktan hod sa 1° Ovna
15.decembar 20:01: Jupiter u Jarcu trigon RxUran u Biku na 2°
20.decembar 07:42: Venera ulazi u Vodoliju
22.decembar 05:20: Sunce ulazi u Jarca (zima)
 24.decembar 10:34: Saturn izlazi iz retrogradne senke sa 20° Jarca
26.decembar 06:12: Mlad Mesec u Jarcu 4° (prstenasto pomračenje Sunca)
29.decembar 05:55: Merkur ulazi u Jarca

Kraj godine....dolazi zima i zimski solsticij - najkraći dan u godini...
Jupiter izlazi iz Strelca i prelazi u Jarca i pravi trigon sa Uranom u Biku....sreća koja dolazi iznenada.
I Kiron će krenuti direktno...i sada su sve planete osim Urana direktne...
Godinu ćemo završiti sa stelijumom u Jarcu: Merkur 4°, Jupiter 6°, RxJMČ 8°, Sunce 9°, Saturn 21° i Pluton 22°!!! Prilično jaka energija Jarca!!!
Godinu smo počeli sa Mladim Mesecom u Jarcu.....godinu i završavamo sa Mladim Mesecom u Jarcu. Godinu ćemo  završiti sa prstenastim pomračenjem Sunca!!! Ovaj Mlad Mesec će biti interesantan zbog konjukcije sa Jupiterom u Jarcu, ali i zbog sekstila Sunca, Meseca i Jupitera sa RxUranom u Biku!!! Ovaj Mlad Mesec kao da nagoveštava neka događanja za januar 2020. kada će se konačno Saturn i Pluton sresti u konjukciji egzaktno!!!

Želim vam srećnu, zdravu i uspešnu 2019. godinu!!!


Нема коментара:

Постави коментар