понедељак, 10. децембар 2018.

Nedeljni horoskop od 10.decembra do 17.decembra....




Ove nedelje na zvezdanom nebu:
12.decembar 23:05: Saturn izlazi iz retrogradne senke sa 9° Jarca
13.decembar 00:43: Merkur ulazi u Strelca 
16.decembar 15:26: Venera sekstil Saturn

Posle ne znam koliko vremena pred nama jedna zaista mirna nedelja...sa svega tri događaja :))....
Međutim moram da naglasim da u ovu nedelju ulazimo sa još uvek snažnim uticajem konjukcije Marsa i Neptuna u Ribama!!! Još nema opuštanja...

Nedelja počinje sa Mesecom u Jarcu završiće se sa Mesecom u Ovnu...U sredu Saturn će izaći iz retrogradne senke u četvrtak Merkur ponovo ulazi u Strelca i na kraju nedelje u nedelju Venera i Saturn će biti u sekstilu....



U sredu će Saturn na 9° Jarca izaći iz postretrogradne senke!!! Svaka retrogradna planeta u svom retrogradnom ciklusu prolazi tri puta kroz određeni znak i stepene. Obe senke i pre retrogradna i posle retrogradna su bitne...Za Saturna to izgleda ovako (2018.):

Od 12.decembra  Saturn ide direktno bez opterećenja retrogradnosti sve do sledećeg retrogradnog ciklusa a onda "Jovo nanovo" :-) 2019: 

  • U pre retrogradnu senku Saturn će ući 22.januara 2019. na 13°
  • Saturn će biti retrogradan od 30.aprila 2019. 20° do 18.septembra 2019. 13°
  • Iz posle retrogradne senke će izaći 24.decembra 2019. na 20°

Saturn će preći na 10° 20.decembra i tada će ići putem kojim nije bio...Od kako je ušao u Jarca gle čuda 20.decembra 2017. on je do sada prešao svega 9°!!!
Prešao je Saturn od 20.decembra 2017. do 18.aprila 2018. 9° (prvi prolaz), vratio se unazad do 2° do 06.septembra (drugi prolaz) i do 12.decembra 9° (treći prolaz)!!! Na tom putu pravio je neke aspekte sa našim planetama na potezu od 2-9° i tri puta vršio uticaj na nas...naravno na one koji imaju neke planete na tim stepenim....Oni koji imaju planete u Jarcu doživeli su ovo Saturnovo putovanje najintezivnije (konjukcija), nije bilo najprijatnije onima koji imaju neke planete na ovim stepenima u Ovnu i Vagi (kvadrat), prilično napeto bilo je i onima koji imaju planete u Raku (opozicija)....
Super je kada tri puta imamo dobre aspekte (sekstil, trigon) ali zato treba izdržati kada aspekti nisu najbolji....
Kraj godine i početak sledeće Saturn će dočekati na 11° Jarca...
Kada stigne na 13° 22.januara ulazi u retrogradnu senku i ponovo nam najavljuje redovan retrogradni ciklus sada za 2019. Sve su ovo redovne pojave, redovni ciklusi i koliko je važan sam retrogradni ciklus toliko su bitne i obe retrogradne senke!!! Eto :)), jedna mala lekcija za one koji uče astrologiju!!!


U četvrtak Merkur ponovo ulazi u Strelca...
U Strelcu je već boravio od 31.oktobra do 01.decembra!!!
Ulaskom (ponovo) Merkura u Strelca vratiće nam se optimizam! Doći će do širenja (zahvaljujući vladaru Strelca Jupiteru), naše misli će biti u ekspanziji.. Mnogima će se vratiti i vera, vera u bolje sutra. I nada... Ljubav je nadam se već prisutna makar prema vama samima. Vratiće se i  vizija, misli koje nemaju granicu. Misli koje putuju širokim prostranstvima...Misli koje imaju budućnost. Misli koje vole slobodu...i traže je!!! Gde je Strelac tu je i entuzijazam...
Merkur sada ovde u vatri Strelca ima i takvu energiju... vatrenu. Sa njim smo bolje raspoloženi, sa njim se više smejemo i svi oko nas se više smeju. Sa njim više nema onih igara i igrica kao kada je bio u Škorpiji... Mada on ovde voli sport, dakle igre ali na drugačiji način... Voli i zabavu... Najviše od svega voli istinu. Potraga za istinom je jedna od njegovih najvažnijih misija. 
Merkur u Strelcu: potraga za istinom, potraga za znanjem (visoko obrazovanje), iskrenost, šira slika sveta oko nas, ideje, vizije...,avanture i one prave i one mentalne, putovanja, ona stvarna ali ona koja se život zovu...
Do kraja decembra Merkur će biti u konjukciji sa Jupiterom ali i u kvadratu sa Neptunom u Ribama (opet kvadrat Strelca i Riba)!!! Obratite pažnju na ove aspekte!!!
Merkur će u Strelcu boraviti do 06.januara 2019. kada će preći u Jarca!!!

U nedelju Venera i Saturn u prvom planu sve zbog njihovog sekstila...
Taman za vikend...Na početku nedelje Saturn se oslobodio senke :)), Venera u Škorpiji je stigla do 9° i sa Saturnom će formirati ugao od 60° - sekstil, pozitivan aspekt i uticaj na sve nas....
Generalno ovo je kratkotrajan aspekt, nije previše intezivan ali on je sada bitan jer je ovo treći po redu, već smo ga imali dva puta:
Venera u Škorpiji, Saturn u Jarcu na 2°
RxVenera u Škorpiji, Saturn u Jarcu na 4°
Baš zbog toga što se ponavlja biće mnogima od vas interesantan!!! Da umiri, popravi...očuva ljubav. Da sredi finansije....Mnogi su u proteklom periodu imali ljubavnih neprilika, burnih događaja...Posebno zbog opozicije Venere i RxUrana sa početka meseca...ali i zbog vrlo intezivnih kvadrata između planeta u Strelcu i planeta u Ribama...

★★★

★Pogledajte kako su ovi događaji uklopljeni u vaš horoskop, znakove (podznak), kuće....

Naredne nedelje neke smernice za sve znakove:
(ako znate podznak, pročitajte i za taj znak šta piše)
Više o svim aspektima:
ZVEZDE U DECEMBRU





OVAN: 

Merkur ove nedelje ponovo ulazi u Strelca u vašu 9.kuću. Odlična energija za obrazovanje, putovanje, razgovore o moralu, filozofiji, istini...Odlazak u inostranstvo ako se slože sve kockice...Ovo je dobra energija za poslove sa inostranstvom, za zakonska pitanja....Već je tu boravio ranije od 31.oktobra do 01.decembra, tako da vam sada otvara razne mogućnosti, posebno ako je bilo nekih problema i zastoja. Otvorite širom i oči i uši...Pravo vreme je za vizije, budite što otvoreniji...gađajte pravo u metu...
Venera u Škorpiji vaša 8.kuća u trigonu sa Saturnom u Jarcu vaša 10.kuća: nagoveštavaju emotivnu i materijalnu sigurnost i stabilnost. Mogućnost emotivne regeneracije i trasformacije intime, zajedničkih resursa...posebno ako je do nedavno bilo nekih problema. Mogućnost i emotivnog i materijalnog oporavka!!! Vreme je za otplatu dugova. Ako ste u vezi bolji dani za vas i partnera. 


BIK:

Merkur ove nedelje ponovo ulazi u Strelca u vašu 8.kuću. Ovo je kuća kriza i suštinskih promena, sa Merkurom ovde morate dublje da "zakopate"...istražujete. Ova energija donosi i nervozu ako aspekti nisu najbolji....Razgovori, pregovori na temu zajedničkih resursa i tkz. tuđeg novca i podrške, intime, strasti....Merkur je već ranije boravio ovde od 31.oktobra do 01.decembra, sada imate još jednu priliku da dublje istražite sve što je potrebno da dođete do istine, informacije i sl.
Venera u Škorpiji vaša 7.kuća u trigonu sa Saturnom u Jarcu vaša 9.kuća: nagoveštavaju mogućnost smirivanja odnosa i veza u kojima ste, mnogo bolju energiju sa partnerima i emotivnim i bilo kojim drugim. Vreme je za odgovornost obnavljanje strasti (Škorpija), regeneraciju i trasformaciju. Možda ćete krenuti na neki put ili ga sada isplanirati. Možda će neko doći iz daljina da vas vidi. Ako niste u vezi ovo je mogućnost upoznavnaja nekog iz neke daljine, a priča može da traje. Ako iz daljine nije onda je to neko za koga ćete pomisliti on/ona je ta vaša "druga polovina".


BLIZANCI:

Merkur ove nedelje ponovo ulazi u Strelca u vašu 7.kuću!!! Ovo je dobra energija za razgovre, pregovore, ugovaranja, sklapanje ugovora...Dobro je i za razgovor sa emotivnim ili bračnim partnerom...Zapravo ovo je dobar položaj Merkura za sve razgovore "jedan na jedan"....Već je ranije Merkur boravio ovde od 31.oktobra do 01.decembra tako da sada imate još jednu šansu da obnovite neke razgovore, krenete u potragu za istinom, informacijama sada će sve biti mnogo lakše bez većih prepreka i zastoja. Razmenjujte misli, reči, informacije...ovo je i kuća i oblast odnosa sa javnošću pa iskoristite ovu energiju posebno ako se bavite nekim poslom gde klijenti imaju važnu ulogu.
Venera u Škorpiji vaša 6.kuća u trigonu sa Saturnom u Jarcu vaša 8.kuća: nagoveštavaju vam energiju smirivanja, obnavljanja energije, mogućnost transformacije i regeneracije, kao i da nešto suštinski promenite u vezi emocija, navika, posla, zdravlja. Stabilnije emocije, vraćanje u svakodnevicu, rutinu. Obnavljanje strasti. Bolje finanasije posebno one zajedničke. Na poslu mirnija situacija. 

RAK:

Merkur ove nedelje ponovo ulazi u Strelca u vašu 6.kuću. Obratite pažnju na vaše zdravlje posebno ako aspekti nisu najbolji. Dobra energija za razgovore, pregovore na poslu...Poslušajte i savete drugih...Merkur je već ranije boravio ovde od 31.oktobra do 01.decembra, sada imate drugu priliku da bez većih zastoja i problema krenete u potragu za istinom, informacijama i sl. sve u vezi vašeg svakodnevnog života i rutine, ali i posla i odnosa prema zdravlju!!!
Venera u Škorpiji vaša 5.kuća u trigonu sa Saturnom u Jarcu vaša 7.kuća: nagoveštavaju vam mogućnost da se ove dve oblasti vašeg života emotivni i partnerski život srede, umire, budu stabilniji i čvršći. Ovo je energija koja može da sredi, stabilizuje vaše odnose sa ljudima, emotivnim partnerom, bračnim, poslovnim i sl., ali i sa decom ako ih imate. Ovo je i mogućnost obnavljanja strasti (Škorpija)...i vraćanje stabilnosti posebno ako je bilo nekih problema neko vreme unazad. Ako niste u vezi ovo je mogućnost upoznavanja nekog starijeg partnera ili nekog ko je samo odgovoran, stabilan i pouzdan!

LAV:

Merkur ove nedelje ponovo ulazi u Strelca u vašu 5.kuću. Odlična energija za razgovor sa emotivnim partnerom, sa decom ako ih imate ili ako ih nemate nešto oko toga zašto ih nema i da li je vreme za decu...Mladima uspeh u školi...bolja energija za učenje...Dobra energija za sport i rekreaciju, zabavu, odmor...Ljubav i kreativnost u ekspanziji...Kako je Merkur već boravio ovde od 31.oktobra do 01.decembra, sada imate drugu priliku da lakše bez većih problema dođete do istine ili potrebne informacije. Otvorite srce i dobro slušajte.
Venera u Škorpiji vaša 4.kuća u trigonu sa Saturnom u Jarcu vaša 6.kuća: nagoveštavaju vam mogućnost sređivanja porodičnih stvari i odnosa pre svega ali i vaš svakodnevni život, posao i zdravlje takođe mogu imati dobru energiju i priču. Mirniji porodični odnosi, mirnija radna atmosfera, bolje zdravlje. Dobro je i za one koji uklapaju svoj posao, radne navike sa domom, obavezama u domu. Za neke od vas ovo je i rad kod kuće. 

DEVICA:

Merkur ove nedelje ponovo ulazi u Strelca u vašu 4.kuću!!! Razmišljanje, razgovori sve na temu dom i porodica, domovina, privatno...Mogućnost selidbe ako se slože kockice...Putovanje u inostrastvo...Roditelji mogu dati dobar savet...Dobra, optimistična energija u domu....Kako je Merkur već bio ovde od 31.oktobra do 01.decembra, ovo je druga šansa da proširite dobru atmosferu u kući, da iskreno razgovarate sa članovima porodice i da zajedno dođete do istine ili neke potrebne informacije.
Venera u Škorpiji vaša 3.kuća u trigonu sa Saturnom u Jarcu vaša 5.kuća: nagoveštavaju vam lepu energiju saradnje, komunikacije sa onima koje volite i sa kojima provodite slobodno vreme. Energija mirne i stabilne komunikacije na temu ljubav (davanje i primanje), strast, uživanje, zabava, odmor...Možda je vreme da pričate o deci ili sa decom...

VAGA:

Merkur ove nedelje ponovo ulazi u Strelca u vašu 3.kuću!!! Odlična energija za razgovre, učenje, putovanja, informacije, vesti...Proširivanje aktivnosti, komunikacije...Više optimizma...Dobar odnos sa braćom, sestrama, komšilukom...Ako su aspekti neharmonični nervoza i problemi...Merkur je već bio ovde od 31.oktobra do 01.decembra i sada vam pruža drugu šansu da obavite neke važne razgovore i da možda donesete bitne odluke. Slušajte šta imaju da vam kažu vama bliske osobe. 
Venera u Škorpiji vaša 2.kuća u trigonu sa Saturnom u Jarcu vaša 4.kuća: nagoveštavaju vam mogućnost stabilnjih prihoda pre svega, nude vam emotivnu i materijalnu sigurnost. Bolje stabilnije emocije u okviru vaše porodice. Mogućnost da se isprave neke stvari i narušeni odnosi. Možda je vreme da shvatite da je vaša porodica zapravo vaša sigurnost i vaš temelj.

ŠKORPIJA:

Merkur ove nedelje ponovo ulazi u Strelca u vašu 2.kuću!!! Razmišljanje, komunikacija, pregovori, ugovori sve na temu lične zarade...na temu emotivne i materijalne sigurnosti i bezbednosti...Dobri planovi...više novca i zarade. Neharmonični aspekti mogu pokvariti ovu priču. Ovde je već boravio od 31.oktobra do 01.decembra i sada imate drugu priliku da dođete do potrebnih informacija ali i do neke istine. Ovo je i energija novih ideja i kako do više novca, bolje zarade.
Venera u Škorpiji vaša 1.kuća u trigonu sa Saturnom u Jarcu vaša 3.kuća: nagoveštavaju vam šansu da se vrati mir u vaša razmišljanja, komunikaciju...Možda je vreme za neke ozbiljne razgovore i donošenje nekih vama bitnih odluka. Možda je vreme za lične promene kroz regeneraciju i transformaciju (Venera u Škorpiji) ali sa energijom trajanja (Saturn). Ovo su promene u izgledu, ali i promene u komunikaciji vas prema drugima. Ovo su i neke izgovorene reči na temu ljubav, neko će nekome reći da ga voli, neko će ispuniti neko obećanje.

STRELAC:

Merkur ove nedelje ponovo ulazi u Strelca u vašu 1.kuću!!! Merkur u vašem znaku doneće vam dobru energiju za vaše misli, više optimizma svakako, za vašu komunikaciju sa ljudima...Sa Merkurom ovde neće vas "držati mesto"...Već je boravio ovde od 31.oktobra do 01.decembra, tako da sada imate drugu priliku da uradite ono što želite. Negde tamo je istina...odapnite ponovo strelu. 
Venera u Škorpiji vaša 12.kuća u trigonu sa Saturnom u Jarcu vaša 2.kuća: nagoveštavaju vam mogućnost mirnijeg perioda, možda neko povlačenje (željeno) radi punjenja baterija. Nekome je ovo neka tajna koja ga ispunjava. Ovo su dobre energije i za materijalnu sigurnost i stabilnost, možda kroz neku štednju ili sl. Možda je to neka odluka koju donosite daleko od očiju javnosti, emotivne ali i materijalne prirode.

JARAC:

Merkur ove nedelje ponovo ulazi u Strelca u vašu 12.kuću!!! Sa Merkurom ovde moguće je da ćete poželeti da se usamite, da kujete neke planove, da napunite baterije, da sredite misli, podsvest...Dobra pozicija za poslove koji traže osamu, tajnost...Ovo je generalno energija nekih tajni...Već je Merkur boravio ovde od 31.oktobra do 01.decembra, ovo je druga šansa da dovršite neke stvari a koje na neki način želite da ostanu tajna. Tajni razgovori, pregovori. Rad na sebi kroz razgovor sa vama bliskim ljudima ili sa nekim ko je stručan a može vam pomoći. Ova pozicija Merkura vas priprema na njegov ulazak u vaš znak i vašu 1.kuću, tada će sve izaći u javnost.
Venera u Škorpiji vaša 11.kuća u trigonu sa Saturnom u Jarcu vaša 1.kuća: nagoveštavaju ove energije neko iznenađenje, iznenadna dešavanja u vezi vaših prijatelja ili grupa kojima pripadate. Ovo su iznenadni susreti sa prijateljima, sa nekim ko vas može emotivno zainteresovati jer je drugačiji od drugih. Ovo je i mešanje ljubavi i prijateljstva. Energija koja smiruje i donosi ozbiljnost i odgovornost. Mogućnost pomirenja sa nekim sa kim ste imali loš odnos, prijatelj, emotivni partner...

VODOLIJA:

Merkur ove nedelje ponovo ulazi u Strelca u vašu 11.kuću!!! Merkur ovde širi mogućnosti, nove ideje, želje, planovi su pred vama. Dobra energija za grupne aktivnosti, dobra energija za razgovore sa prijateljima, druženje...Ovo je i energija "pomoć prijatelja", protekcija...važnih poznanstava...Već je Merkur boravio ovde od 31.oktobra do 01.decembra i sada vam nudi drugu šansu. Proširuje aktivnosti, širi se sve od društvenih mreža do društvenih odnosa. Iznenadne vesti, informacije koje su pozitivne i koje vas mogu pokrenuti. Samo napred!
Venera u Škorpiji vaša 10.kuća u trigonu sa Saturnom u Jarcu vaša 12.kuća: nagoveštava ova energija neke bolje dane u okviru profesije, karijere, stabilnije odnose sa ljudima iz karijere, autoritetima, možda sve to na neki način skriveno od očiju javnosti.  Izvor ravnoteže i stabilnosti je negde u nekoj tkz. pozadini, u osami u nekom samo vašem kutku. Dobro osmišljene priče u pozadini kasnije vam mogu doneti veliki uspeh. Ovo su i tajne veze u okviru karijere.

RIBE:

Merkur ove nedelje ponovo ulazi u Strelca u vašu 10.kuću!!! Razmišljaćete, pričati, pregovarati sve u vezi vaše karijere i vašeg položaja i statusa...Novi poslovi, nove ideje, nove informacije. Pričajte sa pretpostavljenima...Ovo je i neki vid nervoze, jer se energije ne poklapaju (Strelac i Ribe u kvadratu), pa samo pripazite i ovu energiju prebacite na akciju. Merkur je već boravio ovde od 31.oktobra do 01.decembra i sada vam nudi drugu šansu iskoristite tu šansu za nove vizije sa malom dozom opreznosti.
Venera u Škorpiji vaša 9.kuća u trigonu sa Saturnom u Jarcu vaša 11.kuća: nagoveštava mogućnost stabilnijih odnosa, posebno onih društvenih, prijateljskih ali i emotivnih. Ovo je energija novih i širih vidika, energija daljina, inostranstva, životne filozofije, duhovnosti, morala, zakona, pravde, obrazovanja..Možda je vreme za neki put, put zbog ljubavi. Ako niste u vezi ova energija vam može "doneti" neku novu ljubavnu priču, partnera koji vam na prvi pogled može zaličiti na onog pravog/pravu ili tkz. drugu polovinu!



Нема коментара:

Постави коментар