недеља, 2. децембар 2018.

Kada retrogradni Merkur završi na TV....




Zvezdani(n) zapis 2400...
Nedelja, dan Sunca...

Od jutros nebo plavo, sunce sija...ni temperatura  ne govori koje je zapravo godišnje doba....Prognoza za sledeću nedelju je imaksimalnih 13℃...Tako kažu meteorolozi, to je vremenska prognoza :)), a šta kaže astrološka prognoza...U kakvoj su vezi meteorologija i astrologija videćete u tekstu :)))).



Sunce je u Strelcu na 5°... U kvadratu je sa Marsom u Ribama (04.decembar), u kvadratu sa Neptunom u Ribama (05.decembar)...i egzaktno je danas (09:30) u sekstilu sa Mesecom u Vagi...Ovakvo Sunce je nervozno, napeto, naelektrisano, ljuto (kvadrat Mars), ali i oslabljeno, smušeno, najradije bi negde pobeglo od ovakve stvarnosti (kvadrat sa Neptunom)....Ali tu je Mesec u Vagi i Sunce u Strelcu se slaže (sekstil) sa njim....Duša i Volja su u ravnoteži....I eto...ništa nije ni crno ni belo....nešto je (ili sve) u nijansama!!! 

RxMerkur juče je prešao ponovo u Škorpiju....Danas je retrogradni Merkur imao svojih "5 minuta" na TV, o njemu su pričali voditeljka i njeni gosti (novinar, psiholog i astrolog)....Psiholog je napravio poređenje vremenske prognoze i astrološke prognoze. Na kraju posle odjave gostiju, voditeljka je imala neku situaciju....i naravno uz širok osmeh rekla - "Kriv je retrogradni Merkur"...
Meni je samo sve to učvrstio stav da se astrologija previše koristi u zabavne svrhe...u smislu svaki časopis i onaj u papiru i onaj elektronsi ima rubriku horoskop...Ovaj Blog nije osmišljen da astrologiju približi svima koji žele nešto da saznaju, nauče...Ok, i ja se trudim da ne budem previše ozbiljna pa napišem...."Ovakvo Sunce je..." kao da je Sunce osoba :)). Sigurna sam da vi koji čitate znate šta je pisac hteo da kaže....Da su energije (aspekti) danas i ovih dana ovakve i da zapravo utiču na nas....a mi biramo. Biramo da li ćemo biti napeti, nervozni...bezvoljni, smušeni, da li ćemo "tražiti neki oblak ili čarobni ćilim za beg" ili ćemo se potruditi da ostanemo pribrani, optimistični, spremni za životne avanture, široko....Sunce u Strelcu!!!  - "Zvezde ukazuju, ali ne obavezuju"

Danas i Venera prelazi (ponovo) u Škorpiju...Od juče je u opoziciji sa RxUranom u Ovnu. U Škorpiju će ući u 18:01 i dalje će biti u opoziciji (neko vreme, dan dva) sa RxUranom!!! Venera je u kvadratu sa RxSMČ u Raku i RxJMČ u Jarcu...I Venera je nervozna, neodlučna, napeta (opozicija sa RxUranom), još rastrzana, na nekoj raskrsnici je života...(kvadrat sa MČ)...Ako se osećate ovako onda je to uticaj energija na vas....Ako vas ovo ne dotiče....možda niste svesni ili potiskujete a možda imate jaku slobodnu volju i ove energije koristite za transformaciju i regeneraciju (dakle menjate se...)!!!



Nedelja je...možda odmarate...možda vam je ovaj dan kao i svaki drugi...
Vesti nam stižu svaki dan...bilo da je nedelja ili neki drugi dan. Neko vesti čita svaki dan...neko se od njih odmara možda baš danas... Ja ih "prelistam" svaki dan....
Merkur, Jupiter i Sunce su već neko vreme u konjukciji....I ako je RxMerkur izašao iz Strelca i dalje je blizu Jupitera....Vesti "lete" na sve strane....i one lepe i one ni malo lepe...Mars u Ribama se i dalje ne slaže sa planetama u Strelcu (kvadrat Sunce, Jupiter)....




Mrzeći druge, zapravo mrzimo sebe....
Ne ostavlja me ravnodušnom vest da nekome fale hrana i lekovi i da im preti humanitarna katastrofa (Kosovo posle uvođenja taksi 100%)...Da je bilo koji narod u pitanju mene bi ovo potreslo. Nikako mi ne prijaju vesti gde se piše o mržnji između naroda....Rođena sam u jednoj zemlji....nje više nema, ali da li treba da se mrzimo zbog nekih istorijskih događaja, odluka, dešavanja? Da li je zaista toliko teško živeti jedni pored drugih bez mržnje i potrebe da jedni drugima naudimo? Retoričko pitanje....moj odgovor je sasvim jasan. Mrzeći druge, zapravo mrzimo sebe....Ja sebe volim....volim i druge....bez obzira koja im je boja kože, koje su vere i kulture, opredeljenja....Kada kažem volim....mislim Živi i pusti druge da žive!!!
Osećanje mržnje meni lično je potpuno strano. Ali fasinantna mi je mržnja nekog naroda protiv drugog naroda...Kolektivna mržnja po meni spada u fenomen!!! Kažu da mrzimo one za koje mislimo da nas ugrožavaju i kojih se bojimo...Mržnja je poprilično destruktivno osećanje....Ljudi čija su srca ispunjena ljubavlju, verom, duhovnošću, čovekoljubljem ne mogu da mrze....

Za mene je lepa vest da danas počinje -  Hanuka....jevrejski praznik svetlosti....Imam potrebu da saznam više.... pročitam i saznam: "Hanuka je simbol nade i čuda, vere u bolje sutra. To je jedan od najradosnijih jevrejskih praznika. Veliki broj naših sunarodnika živi u Beogradu i zajedničke proslave nas zbližavaju, kako međusobno, tako i sa našim srpskim prijateljima", kaže rabin "Habad Centra" Jehošua Kaminecki. Sve je rečeno!!! 
Teško je ovih dana pronaći lepu vest....ali ako se potrudite sve je moguće :)). Marijana Veljović, ženski teniski sudija iz Srbije, sudila je nedavno na finalu Dejvis kupa između Hrvatske i Francuske. Navijači su joj pevali: Marijana slatka mala Marijana :)). Eto može i tako!!!


Inspiraciju za ovaj tekst sam dobila posle gledanja jutarnjeg programa u kome se raspravljalo o retrogradnom Merkuru....Voditeljka je sigurno pročitala ovaj tekst: Retrogradni Merkur apeluje na ljude da prestanu da se vade na njega! jer je gost bio novinar tog portala.
I na kraju....Da li je RxMerkur vama napravio neku pometnju, da li ste njega okrivili ili ne krivite nikog već se snalazite u svakoj situaciji...to znate samo vi....Ne znam da li verujete ili ne verujete u astrologiju ali ako čitate ovaj tekst i ako ste čitaoc ovog Bloga sigurna sam da niste ravnodušni i da ste u najmanju ruku zainteresovani...
Moje lično mišljenje je da astrologija nikog ne ostavlja ravnodušnim!!! Nemam ništa protiv onih koji čitaju horoskope iz zabave...Neki horoskopi dnevni, mesečni i sl. zaista i služe da zabave.....ali oni nemaju nikakvu sličnost sa ozbiljnom astrološkom analizom. Zato ja i ne pišem na Blogu takve horoskope. Često sam imala primedbe da nerazumete ono što napišem u nedeljnom horoskopu...ali sve ih je manje i manje. Ono što je moj cilj je da astrologiju približim onima koji su zainteresovani (iz njima poznatih razloga). Trudim se i da nađem meru između ozbiljnog i opuštenog :)).



Нема коментара:

Постави коментар