понедељак, 16. јул 2018.

Šta rade zvezde u periodu od 16.jula do 23.jula....




Ove nedelje na zvezdanom nebu:
16.jul 09:55: Venera inkonjukcija Mars
16.jul 17:26:Merkur inkonjukcija Pluton
18.jul 12:28 Mars opozicija Severni Mesečev Čvor
22.jul 11:20: Venera sekstil Jupiter
22.jul 23:00: Sunce ulazi u Lava

Iza nas je nedelja u kojoj smo imali više bitnih zvezdanih događaja, najznačajniji je bio Mlad Mesec i pomračenje...Suočili su se Mesec i Sunce i sa RxPlutonom i dobro odmerili snage...Ništa menje značajan događaj je da je planeta sreće, ekspanzije, blagostanja Jupiter krenuo u direktan hod...nema više unazad sada samo pravo ka svom vladaru ka Strelcu!!!
Venera je prešla u Devicu i kao da nije želela da ostane postrani, prošle nedelje je započela svoj zemljani ples (veliki zemljani trigon)....sve sa Uranom i RxSaturnom...taj ples traje još uvek....

U ponedeljak Venera u Devici će se "zakačiti" sa RxMarsom u Vodoliji....
  • 16.jul 09:55: Venera inkonjukcija Mars
Juče sam bila posebno inspirisana....lepo buđenje, lep sunčan dan....i onako usput sam spomenula ovaj aspekt!!! Inkonjukcija (150°) je aspekt prilagođavanja!!! Ona se nalazi između opozicije (180°) i trigona (120°)!!! Venera i Mars su bili u opoziciji 21.juna!!! Venera je tada bila u Lavu, Mars u Vodoliji na 9°. Zašto je bitna ova opozicija, kada sada imamo inkonjukciju?  Bitna je u sledu događanja. Oko 21.juna (i neki dan ranije) ova opozicija je imala određeni uticaj na naš život. Prema vašim pismima izgleda da je neke od vas dobro uzdrmao!!! Opozicije Venere i Marsa se ne dešavaju često uglavnom na oko dve godine! Sledeća opozicija je 09.novembra 2020. i tada će Mars biti retrogradan (u Ovnu), Venera će biti u Vagi!!!
Sada su inkonjukciji Venera u Devici, RxMars u Vodoliji na 6°...i idu ka trigonu koji sam odavno najavila a dogodiće se 08.avgusta ove godine!!!
Dakle bila je opozicija, sada je inkonjukcija idemo ka trigonu!!! Do trigona ima još :)), zato sada pripazite! Pripazite i na zdravlje jer inkonjukcija nekada pokaže i neki zdravstveni problem. 



Kada su Venera i Mars u bilo kom odnosu (aspektu) pričamo o žensko-muškim odnosima. 
(Ono čuveno Žene su sa Venere, Muškarci su sa Marsa)
Sa inkonjukcijom ovi odnosi su napeti. Slično opoziciji...samo ovde sa nadom da će se dobro završiti - trigon koji sledi 08.svgusta!!! Venera je sada u Devici, praktična, vredna, uredna :))), planira, analizira, razmišlja i smišlja :))), Mars je Vodoliji i poprilično je buntovan, nema razumevanja za njemu dosadnu Veneru :)), još je i retrogradan!!! Nema on sada puno razumevanja za stvari tipa... Zašto si ostavio prljave čarape ovde ili onde...Zašto nisi bacio đubre....ili nedaj bože...Kuda si krenuo...Kada ćeš da dođeš... Da li baš sada moraš da se vidiš sa prijateljim....itd. Upravo mi je sada pala na pamet knjiga koju sam davno pročitala, zove se "O zvocanju i ljubavi"-  Nebojše Jovanovića!!! Poučna knjiga zaista :)), možete mi verovati na reč, ali možete je i pronaći negde u nekoj knjižari...

Danas još jedna inkonjukcija...:((

  • 16.jul 17:26:Merkur inkonjukcija Pluton
Posle Sunca i Meseca, sada i Merkur!!! Otvorena je "Pandorina kutija" već sa tim opozicijama i pomračenjem. Opoziciju Merkura i Plutona smo imali 23.juna (Bolje prećutati), Merkur je bio u Raku, RxPluton u Jarcu na 20°. Sada inkonjukcija, nešto slično ali i nije...Nervoza je sličnost...Energija Lava (Merkur) i energija Jarca (Pluton) se neslažu najbolje, potrebno im je neko prilagođavanje!!! Kod ovog aspekta je bitno i to što ćemo ga uskoro imati još jednom. Pogađate...Merkur će biti retrogradan i 05.avgusta će ponovo biti egzaktan i aktuelan!!! Obe planete retrogradne!!! I tu nije kraj imaćemo ga još jednom 30.avgusta Merkur direktan, Pluton i dalje retrogradan!!! Dakle sve ono započeto opozicijom 23.juna biće aktuelno sve do kraja avgusta...I gde je ovde trigon koji sledi? Načekaćemo se...Merkur će iz Lava preći u Devicu tek 06.septembra, trigon sa RxPlutonom će se dogoditi 16.septembra!!!
Merkur inkonjukcija RxPluton - 16.jul, 05avgust i 30.avgust!!!
Pripazite u ovom periodu na misli, reči, komunikaciju...ali i na zdravlje!!!



I tako ponedeljak prvi dan u nedelji pomalo stresan...
U mesečenom izveštaju nisam navela neke aspekte to su ove inkonjukcije ali nisam navela još jedan aspekt a on će se dogoditi u sredu:


  • 18.jul 12:28 Mars opozicija Severni Mesečev Čvor (SMČ)
I opet se vraćamo u jun!!! Imali smo i ovaj aspekt 14.juna. I ovaj aspekt ćemo imati ukupno tri. Ovaj iz juna, zatim ovaj u sredu i na kraju 22.septembra!!!

14.juna 01:29: Mars direktan, JMČ retrogradan na 8*
18.jula 18:04: Mars retrogradan, JMČ retrogradan na 6*
22.septembra 11:30: Mars direktan, JMČ retrogradan na 2*
Zaista sam o ovom aspektu pisala na dugačko i na široko....nema smisla da sve ponavljam:


  • 19.jul 21:52 Prva Mesečeva Četvrt Sunce kvadrat Mesec
U četvrtak još jedna redovna pojava...Posle Mladog Meseca u Raku i pomračenja Sunca, dolazi nam Prva Četvrt ili kvadrat Sunca i Meseca, Sunce u Raku, Mesec u Vagi na 27°!!! Prva Četvrt najavljuje Pun Mesec u Vodoliji 27.jula i totalno pomračenje Meseca!!! Videla sam pre neki dan jednu objavu na mom FB zidu, nešto u stilu kako astrolozi plaše ljude...ne znam za ostale ja nikog ne plašim niti je to ikada bila moja namera. Naprotiv, često ovde pišem da mi se ne dopada kada krenu tekstovi o kataklizmi i smaku sveta....u vreme nekih pomračenja ili nekih nezgodnih aspekata na nebu....Uvek naglasim da su sve ovo što se dešava posebno oko Meseca samo prirodne pojave i prirodni ciklusi!!!
🌓U vreme ove pojave - Prva Četvrt: Mesec je polu osvetljen, polu je neosvetljen...pola svetlo-pola tama...Ovde je nešto slično kao u priči o polu praznoj ili polu punoj čaši!!! Mesečeve Četvrti su normalne pojave, normalni Mesečevi ciklusi koji se dešavaju dva puta tokom Mesečevog ciklusa ili jednom svake dve nedelje. Idu redom: konjukcija Meseca i Sunca (Mlad Mesec), kvadrat Meseca i Sunca (Prva Četvrt), opozicija Meseca i Sunca (Pun Mesec) i kvadrat Meseca i Sunca (Druga Četvrt)...

Ova energija je u osnovi iritantna, može doneti jake frustracije, nervozu, stres... Problem je što su duša (Mesec) i volja (Sunce) u energiji kvadrata i što ta energija generalno utiče na sve nas bez obzira na znak. Najblaže rečeno nervozne žene (Mesec) i muškarci (Sunce), nervozni muško-ženski odnosi, porodični odnosi (Mesec). Jednostavno duša i glava, srce i glava ne sarađuju i eto mogućeg problema!!!
Aspekt Sunce kvadrat Mesec generalno donosi napetost između volje i emocija, koja se pre svega manifestuje kao psihološki problem i uticaj, a onda negde i kao stvarni događaj. Ova energija nam najavljuje energiju Punog Meseca!!!
Nešto više od ostalih ovu energiju će osetiti: Rakovi, Vage, Jarčevi i Ovnovi...kao i svi oni koji imaju neke planete u ovim znakovima na oko 27°


Početak nedelje u znaku Venere, Merkura i RxMarsa, i njihovih napetih aspekata, kraj nedelje u nedelju srećom lep....opet Venera sada u lepom aspektu i Sunce koji ulazi u znak kojim vlada u Lava!!!
  • 22.jul 11:20: Venera sekstil Jupiter
Posle zemljanog trigona u kome je bila centar zbivanja, Venera sada u aspektu saradne (sekstil) sa Jupiterom u Škorpiji! Dve sreće "mala" Venera i "velika" Jupiter zajedno...šta reći nego lep "nebeski poklon"...Posle svih inkonjukcija, opozicije sa početka nedelje i tokom nedelje....kraj nedelje obećava lepa dešavanja i lep vikend u julu u vreme( za mnoge od vas) odmora!!!
Ovde je Jupiter posebno interesantan jer je od skoro direktan i samim tip posebno jak, mislim na njegov uticaj na nas!!! Ovo je kratkotrajan aspekt ali je dovoljno uticajan da "popravi" neke stvari, pre svega raspoloženje - Sreća, radost, ljubav...


  • 22.jul 23:00: Sunce ulazi u Lava
Jupi...:)), nama Lavovima sledi rođendani....Sledi vladavina Lava!!!
Sunce će "dočekati" RxSMČ na 6° i Merkur na 22°!!!
Sve o ulasku Sunca u Lava OVDE!!!

Juče beše dan sporta...Nole opet osvojio Vimbldon...naše komšije daleko dogurali...i dalje se ne razumem u fudbal...pa neću ni da komentarišem....sem da čestitam...
Spomenula sam juče i film P.S. I love you....i gle čuda uveče na TV FOX Movies baš taj filim :)), odgledala sam ga po ko zna koji put....

Na Naxi radiju ova pesma, na nebu ovaj aspekt: Venera inkonjukcija Mars....


Kad me neka žena podseti na tebe

Dugo ne mogu da pobegnem od sebe
Najbolje bi bilo da me nisi ni volela




Нема коментара:

Постави коментар