уторак, 10. јул 2018.

"Igra bez granica".....Venera danas ušla u Devicu, Jupiter u Škorpiji kreće u direktan hod...


Danas na zvezdanom nebu:
10.jul 04:31: Venera ulazi u Devicu
10.jul 19:02: Jupiter kreće u direktan hod sa 13° Škorpije 

Utorak je...Marsov dan....
Mars je u Vodoliji na 8*, retrogradan je....i ovih dana malo manje pišem o njemu :)), što ne znači da njegova energija nije prisutna....prisutna je...
  • Rx Maars je i dalje u opoziciji sa Merkurom u Lavu i RxSMČ u Lavu
  • I dalje je u kvadratu sa Uranom u Biku i u kvadratu sa Jupiterom u Škorpiji
  • Jutros je u trigonu sa Mesecom u Blizancima
Gledajući vesti na internetu ove energije rade....
Nemam volju da ih nabrajam...sve i sami vidite....


Danas Venera prešla u Devicu....

Venera je vladar Bika i Vage, vlada 2. i 7.kućom prirodnog horoskopa i njena osnovna energija je energija emotivne i materijalne sigurnosti i odnasa, veza sa ljudima. Kao takva ušla je u praktičnu, analitičnu, uslužnu Devicu!!! Sigurno da je više volela da boravi u kraljevskoj energiji Lava, da paradira, uživa, zabavalja se, zaljubljuje itd. Nije loše biti praktičan, analitičan, uslužan, voditi računa o malim stvarima, detaljima....ali jedna od energija Device je i kritičnost...Sa ovom energijom možda će biti kritičnosti...Ja volim da posmatram ovu Veneru kao Veneru sa cvetnim vencem u kosi :)))

Posle drame i sjaja (Venera u Lavu), dolazi malo smirivanja....više analize, ali i "volim da pomažem" energija....Ja sam Lavica sa Venerom u Devici :))... i ovako vidim njen uticaj:


"Da te bar mogu probuditi, 
kavu ti skuhati, 
u krevet donjeti
pa te poljubiti..."

Šapnuće vam ova Venera: Lepota je u detaljima....:))
Onim malim sitnicama koje život znače...  I ako ne vidite šumu od drveća (Venera u Devici), zagrlite to jedno drvo koje vidite....:-))), šuma vam neće pobeći :)))
Zagledaćete se i možda zaljubiti "samo" u nečije oči ili osmeh....ništa drugo nećete videti....Analiza dolazi kasnije :))), pitanja već spremna :))) 
Ovo je i period za ljubavnu komunikaciju ili bilo koju drugu... Kakvu? Dobru ili ne, reći će aspekti :))). Reći će vam i Merkur (vladar Device)....i vaš i tranzitni. Slušaj(te) šta vam partner govori, pa čak i ako kritikuje....Venera u Devici (i u tranzitu) skoro sve rešava razgovorom :)))


"da se bar mogu zaljubiti 
u malu seljanku na nekom proplanku
gore u svemiru..."

Kažu da ova Venera nije romantična....
Ne brinite, nije sve do Venere....nešto je i do drugih planeta i ne samo planeta...Za romantiku su "zaduženi" i Mesec i 5.kuća..., Lav i planete u Lavu....i Ribe su romantične i Neptun koji prolazi kroz taj znak.. Moj Neptun u 1.kući, romantičan je za sve pare, kao i onaj tranzitni u 5.kući i Venera u Devici (ni ona moja niti ova u tranzitu) se tu ne pitaju mnogo (primer). Tran Neptun u Ribama (i ne samo on) ako je dobro uklopljen u vaš horoskop doneće romantiku uprkos Veneri....koja će možda sve to analizirati, onako do besvesti....Niko nije savršen zar ne? :)))Meni omiljena glumica sa Venerom u Devici Julie Andrews i njeni filmovi Mary Poppins ili The Sound of Music (Moje pesme, moji snovi) za mene i moju Veneru u Devici su više nego romantični.....Cinderella, Darling Lili su takođe filmovi u kojima je ona glumila....Žena koja je imala glas sa rasponom od četiri oktave, na žalost imala je i operaciju grla gde joj je glas oštećen (Uran u Biku - grlo u 8.kući - intervencije). Četrdeset godina je bila u braku sa rediteljem Blake Edwards, ima petoro dece... Vaga/Devica sa Venerom u Devici u 12.kući u konjukciji sa Neptunom, Merkur u Škorpiji, Mesec u Škorpiji u konjukciji sa Jupiterom!!!
*Neću vas više gnjaviti činjenicom da i osobe sa Venerom u Devici, ma koliko praktične i analitične bile mogu biti i romantične, maštovite, kreativne....ovo važi i za tranzitnu Veneru u Devici....
Probirljiva, a uslužna.....:)))
Venera u Devici ....tvoja medicinska sestra :))))
U vreme ovog tranzita nećete lako "padati u ljubav", niti ćete mnogo švrljati okolo :))....Izbirljiva je ova Venera...:)), uvek se setim moje mame koja kaže "Probirač nađe otirač"....:))).
Venera u Devici će se potruditi da popravi, uredi, usavrši....:)))), ona je tu da i da "izleči", zaleči tuđe i vaše rane, ublaži i popravi mane :))) i vaše i tuđe....Devica je zemljani znak, praktični znak i sa njom Venera ljubav pokazuje na vrlo praktičan način....to vam ne zvuči romantično :))), možda i nije....ali rekoh već romantiku možete potražiti na drugoj strani nešto kao "začin"..... Jer mi nismo samo Venera, i mi ne proživljavamo samo jedan tranzit ili samo jedan aspekt.....Mi smo vrlo kompleksni....a takvo je i nebo nad nama....Sreća pa je tako :-))))
Sa ovim tranzitom možda nećete uleteti u vezu ako ste sami, već ćete ići polako, mada i ovo podleže promenama ako su vam aspekti drugačiji, ostaje analiza i kritičnost :)). Biće vam potrebno više informacija, jer ovoj Veneri je potrebno da razume u šta se upušta....U vreme ovog tranzita mogla bi da vas privuče osoba kojoj ste na neki način potrebni, osoba sa nekim problemom koji treba rešavati (pogledajte sliku gore:)...i rešavaćete ih bar dokle traje ovaj tranzit..
Sa ovim tranzitom mogli bi da budete nešto rezervisaniji, skromniji, stidljiviji....onoliko koliko dopušta ostatak horoskopa :))). I suzdržanost je deo ove energije....u fazonu "gledaj, ne diraj" :-))), diraćeš kada ti dozvolim :)))))
Ona je najpre za one prave ljudske vrednosti, osobine i kvalitete...samo takve osobe će je privući....Ona to zove pametni izbori :))). Ali zna da se pređe....zapravo aspekti joj pomognu ili odmognu...Njeni standardi su ponekad jako visoki, pa ako se ne ispune, eto razočarenja....Moto za ovu energiju je "Biti potreban".... Ova Venera ne živi od obećanja....zato je često sama....
Dakle, ako ste sami mogli bi do besvesti da analizirate zašto ste sami :)). Ako upoznate nekog onda da do besvesti analizirate, ispitujete, proveravate....:))). Ako još poznajete nekog ko poznaje tog nekog/neku.....razumete šta mislim :-)))).I spašavanje i vernost.....
Venera u Devici je uvek u akciji, i ljubav je za nju akcija (rad)....i požrtvovanost, i uslužnost što da ne.....ona prosto hoće da pomogne...ima li čega lošeg u tome, ako ne preteruje....:)))). Ona ima potrebu da bude spasitelj....potrebu da nekome pomogne da se promeni :)). Mada se uglavnom dogodi da se promeni ona sama :)). Ona je tu da pokaže pravi put :))). Tu je da pomogne...ako to znači i koju kritiku više, ona ne misli ništa loše....Neće misliti da je trava tamo negde zelenija (kao Venera u Blizancima), trudiće se da popravi sve što se popraviti može...i biće verna i odana....Negovaće tu "travu".....
Na putu brodom Samos - Patmos prvo što sam ugledala je crveni pojas za spašavanje gde piše Venus :))), pomislih tada....mene moja Venera svuda prati :)))
A sa ovim tranzitom možete pokušati da "popravite" vezu, vi koji ste u vezama, brakovima, da kažete šta mislite o njoj (vezi), ili da kažete šta mislite o njemu/njoj (sa kim ste u vezi). Možda je i vreme za analizu odnosa...Venera u Devici će radije ljubav pokazati delima i gestovima nego rečima....Ako ima šta da kaže nekada će radije napisati :))).
Ne treba zaboraviti da Devicom vlada Merkur a on će u vreme ovog Venerinog tranzita kroz Devicu biti u Lavu!!! Eto romantike koliko god hoćete (ili nećete u vreme retrogradnog Merkura)!!! Pod uticajem Merkura u Lavu, raspričaće se i raspisati :))) i Venera u Devici...Ja imam i tog Merkura u Lavu, znam o čemu pričam :)))...Pisaće ova Venera....više to je sigurno...Napisaće neku poruku, neko pismo, 
pročitati neku knjigu samopomoći ili već nešto slično.... Možda ćete lepiti poruke na ulazna vrata....:-)) ili na veliko ogledalo...gde svi ukućani mogu da vide.:)),a to radim često :))) 
A kada smo već kod poruka....tu su i spiskovi....Venera u Devici i spiskovi....(sve po spisku)
Od svih spiskova koje voli Venera u Devici najviše voli spiskove ZA i PROTIV.....
Venera je ljubav pre svega i povrh svega....Kako ovakav spisak može ovde pomoći?....Može puno :)), ali ako ne varate :)), sebe pre svega....Može ovaj spisak pomoći i prilikom upoznavanja i prilikom rešavanja problema u vezi...Može pomoći i u svim drugim životnim situacijama.....Kupiti nešto ili ne, krenuti sa vežbanjem, dijetom ili ne....Uzeti kredit ili ne....itd.
Nemam ni jedan sačuvan spisak....ali imam nešto što radim često...napišem sebi poruku :)))Rad, red, disciplina....i čistoća (higijena :))
U vreme ovog tranzita, mnogima od vas posao može postati ljubav, ili bi mogli da (za)volite svoj posao, ili da ga više volite nego inače, na poslu da se zaljubite, da se zaljubite u nekog u belom mantilu....ili neke druge boje....Ako niste zaposleni ovo je povoljan period da se zaposlite. Svakodnevne obaveze mogu biti mnogo lepše sa ovom Venerom....Ko bolje od nje može naterati nekog da uredi život, ljubav, životni prostor... Da u život unese više higijene, čistoće.....ili baš možda zbog nje (i nekih aspekata) da vas ulenji, da vam dođe period da budete aljkavi....sve suprotno od onog što za ovu Veneru važi....
Fizički izgled? Ozbiljan je to posao za Veneru u Devici....:))) Ishrana takođe....(posao, teretana, tuširanje, zdrav ručak...)
Da li ćete bogoradati po ceo dan što je veš svuda samo ne tamo gde treba i čisti i onaj prljavi, da li ćete odjednom pomisliti da nema dovoljno veša, garderobe....Možda će vas naterati (ova energija) da s vrata pitate "gde si do sada" :-)), s kim si bio/bila....ili ćete pitati jesi li gladan/gladna, treba li ti šta, trebam li ti...., izgledaš umorno, da li te nešto boli...sigurno te ne boli ništa :))), sve ovo zavisi od energija (jer neke se slažu sa ovom energijom neke i ne baš), aspekata....Možda će vas inspirisati da uđete u sobu, spavaću, dečiju, bilo koju i na prašini ispišete poruku....
 Obriši me....:)))

Devicama će doneti ugodne trenutke (0° -  konjukcija). Neće se najbolje slagati sa energijom Riba (180° - opozicija), kao ni sa energijom Ovna i Vodolije (150°- inkonjukcija), potrebna je energija prilagođavanja, sa energijom Bika i Jarca se već jako dobro slaže (120° - trigon), ove energije imaju zajednički jezik i interes, sa energijom Blizanaca i Strelca je u sukobu (90° - kvadrat), sa energijom Raka i Škorpije je u energiji slaganja, saradnje (60° - sekstil), sa energijom Lava i Vage je u dobrim komšijskim odnosima (30* - polusekstil)....

Sve o Veneri u Devici ovde:
Od ranije jedan tekst:

Kako će Venera u Devici uticati na znakove....

Venera će boraviti u Devici do 07.avgusta!!!


Nije najomiljenija energija u kojoj Venera voli da boravi ali.....jako lepe energije će se dogoditi od samog ulaska Venere u Devicu....Čim je ušla u ovaj zemljeni znak, formirala je dva trigona, Uran i RxSaturn su od ranije u trigonu!!! Ovo je Veliki Zemljani Trigon....Nadovezuje se na već postojeći (od ranije) Veliki Vodeni Trigon: Sunce trigon Jupiter, Sunce trigon RxNeptun, Jupiter trigon RxNeptun....Sreća je pa imamo ove trigone!!!
  • Venera trigon Uran
  • Venera trigon RxSaturn

Nedeljni horoskop od 09.jula do 16.jula...

ZVEZDE U JULUU 19:02CET Jupiter kreće u direktan hod sa 13° Škorpije 
Skoro pa da današnje direktno kretanje Jupitera u Škorpiji sa 13° padne u senku ulaska Venere u Devicu...:)). Šta da radim....kada god Venera stigne (vrati se) u Devicu, proradi moj odbrambeni mehanizam....jer ne volim šta o njoj pišu i pričaju :))). Kada mi neko spomene Veneru u Devici u negativnom kontekstu ja se samo setim ko sve od žena ima Veneru u Devici: Katrin Denev, Sofija Loren, BB Brižit Bardo, Natali Vud, Ingrid Bergman, Emili Bronte (Orkanski Visovi), Džulija Roberts, Odri Tatu ("Ameli Pulen"), Mila Kunis, Katrin Zita Džons, Kejt Vinslet, Šarliz Teron, Melani Grifit, Gven Stefani,  Kim Kardašijan, Pink....:))))

Da se vratim Jupiteru :)))
Žurim....idem kod frizera....poslušala sam sama svoj savet da ne menjam frizera u vreme RxMarsa :), on je bio na moru i ja već danima šetam k'o strašilo :))), sede više ne mogu da sakrijem...Žurim jer posle frizera ima da radim sve do kasnih sati....Zbog toga copy-paste:

Jupiter je bio retrogradan oko četiri meseca. U retrogradni hod je krenuo 09.marta sa 23° Škorpije!!! U svom retrogradnom hodu stigao je (unazad) do 13° Škorpije!!! Taj stepen je isti onaj stepen sa kojim je ušao u retrogradnu senku dalekog 12.decembra 2018. Prešao je 10°....Sada kreće DIREKTNO sa 13° Škorpije i još jednom će preći svih 10°!!! Dakle ide na put kojim je već prošao samo sada direktno!!! Uhvati voz....Baš tako..."uhvatite voz", jer sada kreće energija koja vas vodi direktno....posle četiri meseca preispitivanja, razmatranja....neke vrste zastoja, kočenja...kreće energija koja vas može pokrenuti....Bitna informacija je da će Jupiter biti u postretrogradnoj senci do 07.oktobra (iz retrogradne senke izlazi sa 23° Škorpije sa tog stepena će ići putem kojim nije išao). Uhvatite voz koji vas vodi dalje u budućnost!!!
Jupiter od 10.jula ide ka sledećem znaku...
ide ka Strelcu u koji će ući 08.novembra!!!

Нема коментара:

Постави коментар