уторак, 24. јул 2018.

"I have a dream"....Venera opozicija Neptun

"Čarobni je taj svet od izmišljene jave" - Mika Antić

Priču o opoziciji Venere i Neptuna treba započeti pričom o Neptunu.....
Neptun je u Ribama već godinama, u znak kojim vlada ušao je 03.februara 2012.

Da bi Neptun (dok tranzitira kroz Ribe) i Venera bili u opoziciji, Venera mora da bude u Devici!!!
I tako oni jednom godišnje uvek budu jedan naspram drugog (opozicija)!!!
Od tada je Venera bila u trigonu sa Uranom, u trigonu sa RxSaturnom, nedavno u sekstilu sa Jupiterom i evo danas u opoziciji sa Neptunom!!! Kao što već sigurno znate biće i u trigonu sa RxPlutonom...i onda 07.avgusta prelazi u Vagu!!!
  • 24.jul 21:22: Venera opozicija Neptun
Venera u Devici, RxNeptun u Ribama na 16°
Da li će Neptun ugušiti, "udaviti" Veneru....da li će doneti razočarenja, do mere da će ona poželeti da pobegne negde? Ostaje nam da vidimo. Neptun zna da zavede, da prekomerno romantizuje priču...On je retrogradan pa su moguće i razne retrospekcije, introspekcije i sl. Prošlost na dnevnom redu!!! Najpre je moguće da sa Neptunom dođe i energija izbegavanja realnosti!!! Opozicija ovih planeta bez kojih nema ljubavi, romantike, viših osećanja....mogla bi da stvori kod mnogih odbrambeni mehanizam, neprihvatanje realnosti...Sve je to za ljude, ali ipak, probajte da ne budete previše zavedeni....ako morate da odlutate negde, ako imate potrebu da pobegnete....budite svesni toga, jer vrćanje u realnost je obavezna, život ide dalje....probajte da se bezbolno vratite tamo odakle ste pobegli...Vi koji ćete (možda) doživeti neko razočarenje ili ste ga već doživeli, probajte da nađete mir i ravnotežu (opozicija)...Posle svakog razočarenja dolazi otrežnjenje....Mnogi posle takvog iskustva postanu jači i svesniji grešaka....Posle kiše uvek dolazi sunce....(to nam ovih dana priroda stalno poručuje). Najbolje će proći u to sam sigurna oni koji će ovu energiju (opoziciju) prihvatiti kao oslobađanje kreativne energije, lepote, umetnosti, estetike....pri tom svesni realnosti, svesno održavajući vezu sa realnošću!!!

I believe in angels
Something good in everything I see
I believe in angels...

Od kako je Venera ušla u Devicu poprilično je aktivna...
(trigon sa Uranom, RxSaturnom, sekstil sa Jupiterom)

I kao da ne zna da li bi bila savršena, stidljiva, uslužna, negovateljica, što da ne kritičarka, da li bi se bavila analizom onako u sitne ma šta sitne najsitnije detalje, da li bi pravila spiskove za i protiv, da li da bude potrebna, korisna možda, odana, vredna, pedantna ili baš sasvim suprotno aljkava, lenja do bola....da li da se ponaša u fazonu "gledaj ali ne diraj", mada samo ona zna da baš i nije tako čedna kako je "bije glas"..., da li da bude senzualna... da li da opovrgne glasine o njoj... Ona zna da je ona...... samo jedna večita devojčica... i ona sebe najradije vidi u nekom polju kako bere poljsko cveće i pravi venac od njega....

Zaplesala je ludi ples sa Uranom (12.jula), letela je (Uran) ali znala je da je čvrsto tlo tu (Devica, Bik), uživala je što se kaže "za sve pare"...zaljubila se na prvi pogled, uradila nešto ludo i drugačije....a onda se uozbiljila, pomogao joj je Saturn (14.jul)...I bila je neko vreme zbunjena...da li da luduje (Uran) da li da bude smerna, odgovorna (Saturn)....I prošlost je bila tu (RxSaturn)....
Onda je ušla u zanos....Jupiter joj je pomogao da proširi, uveća...želje, potrebe, emociju (22.jul). Sreća sa Jupiterom je "zarazna"....Kako je lep ovaj život mislila je (i još uvek misli) Venera....a nije joj falila ni strast (Škorpija)!!!
I više kao da nije imala dilemu da li voli ili ne voli da boravi u Devici (gde ima utisak da nije dobrodošla (tu u Devici Venera je u padu)....
I tako u tom lepom i radosnom raspoloženju došla je do 16° Device....tu na istom stepenu preko puta je RxNeptun u Ribama....
★U ovom trenutku Venera je u aspektima sa oba vladara Riba, sa Jupiterom u sekstilu, sa Neptunom u opoziciji...Venero...ko li te je zbunio?
Već je nekoliko dana Venera u opoziciji sa Neptunom, danas je egzaktan uticaj...
Zbunjena naša Venera, sanjiva, smušena.....Kako i ne bi bila....Neptun bi smutio i manje savršenu Veneru od ove.... koja je čvrsto na zemlji... Naravno da je i ona osetila magiju....čarobnu magiju Neptuna koja joj očas posla odvojila noge sa sigurnog tla.....
I izgleda da ni ona nije imuna na obmane, zablude, poricaja, razočarenja.... 
Zbunjena ili smušena, zavedena, opčinjena...Ili isprovocirana (Neptun) da zavodi, opčinjava....Možda "sluđena" što bi mladi daanas rekli...Sve je bolje nego paranoična...
Kako i ne bi bila takva kada je preko puta nje Neptun...Neko bi rekao: šta je u ovome loše... Nije loše, svakako nije....ali Venera je u praktičnoj Devici a Neptun ne mari puno ili ni malo da bude praktičan....On razmišlja kako da opusti Veneru, kako da je ulenji....:)). Mami on Veneru.....otvara joj čarobni svet mašte, romantike, romanse....Boji njen svet u ružičasto....Mami je da skoči u vode Riba....duboke vode Riba, gde je sve drugačije...mnogo drugačije nego u energiji Device, energiji zemlje... Kako se oseća Venera? Kao da joj neko izmiče tlo pod nogama... pa se pita, plivati ili zaroniti :))

Sanjamsanjam da si tu....

Oni u vezama sada se gledaju preko "nišana"... Vidite li vi uopšte dobro svog partnera... ili je on u magli oblacima, na nekom pijedastalu na koga ste ga VI postavili... U nekim trenutcima to može biti čak i magično, očaravjuće ali u isto vreme i vrlo varljivo, obmanjujuće... Laže li me on/ona, pitanje koje će mnogi postaviti sebi, mnogi će ga i glasno izgovoriti... Sumnja se uvlači kao magla....lagano sve dotle dok nećete videti ni svoj prst ispred nosa, a kamoli osobu preko puta vas...., sumnjičava je Venera u Devici "po difoltu".
Savet: čekati da se magla raziđe, jer nije sve onako kako izgleda....
Vi koji ste sami, koji niste u vezi, neće vam biti teško (ako se i druge kockice slože) da se zaljubite baš pod ovim uticajem dveju planeta ljubavi Venera (mala sreća, velika emocija) i Neptuna (viša oktava Venere)... Mnogi će imati onaj osećaj da su upoznali svoju srodnu dušu, ma šta to značilo. 
Savet: Kada magla (opozicija) prođe videćete i da li je to stvarno, ima li smisla ta nova ljubav!
Svi, i vi u vezama i vi koji ste sami, mogli bi ovih dana biti na neki način opijeni ljubavlju, idejom o univerzalnoj ljubavi, a vid zamagljen, onaj koji nema objektivnosti u sebi....Čuveni pogled ružičastih naočara!!!
Kada sve prođe, kada maske padnu, kada zanos prođe, mnogi će biti suočeni sa realnošću i istinom. Za neke od vas sledi razočarenje, za druge kao da se ništa dogodilo nije....pomisliće oni: Niko nije savršen na kraju krajeva :-))). 

Mnogi će imati osećanje da su se probudili sa teškim mamurlukomMeđutim biće i onih koji će se probuditi sa stvarnim realnim mamurlukom jer će preterati u uživanjima (alkohol, droga, cigarete...) i to je sve energija ove opozicije. 
Neke od vas će proganjati tajneto je takođe energija ove opozicije. Mnoge veze koje su tajne biće na iskušenju, oni koji su sami mogli bi da uđu u neku takvu.... Mali dodatak:
Svi vi koji imate natalnu Veneru u Devici na oko 16° ovaj aspekt imate kao dugotrajan, jer Neptun ide sporo kroz Ribe. 
Ovaj sadašnji tranzitni aspekt između Tran Venere i Tran Neptuna na 16° trajaće nekoliko dana ali aspekt Tran Neptuna i Nat Venere trajaće mnogo duže. 
Ne brinite previše vi koji imate opoziciju Tran Neptuna i Nat Venere:
Opustiće Neptun Veneru, promeniće je, učiniće drugačijom. Teorija kaže da ovaj aspekt donosi zablude, obmane, iluzije u ljubavi. Mogu da se složim ali ne sasvim. Ja mislim da je taj aspekt poklon za sve one koji imaju Veneru u Devici. Poklon u smislu predavanja ljubavi, i put ka pronalaženju srodne duše. Jer Neptun otvara i prevazilazi granice. Neptun donosi čuda i čaroliju. Ja nemam ništa protiv.... naprotiv :-))). Naravno potreban je oprez, potrebno je napraviti razliku između iluzije, obmane i onog što se zove čarolija, magija, romantika....Ja sam jedna od onih koji upravo ima ovu opoziciju egzaktno u tranzitu!!!  "Lutam" više, pušim više :))), k'o turčin što je moja baba govorila za mog dedu :))), sve češće budna sanjam :)), na terasi delić mora...kamenčići skupljeni sa plaža svih ostrva na kojima sam bila.....muzika obavezna...


Fransoaz Sagan - Dobar dan tugo.


Izlaz iz svega ovog? 
Izabrati: Stvaranje, kreativnost, umetnost, romantiku. Za one manje kreativne pomaže i muzika... Javiće se i osetljivost prema lepoti, estetici, umetnosti.... osetljivost na slike, zvukove, boje.... 
Iskoristite ovu energiju za opuštanje, kreativnost, maštovitost....Probajte da što realnije sagledate emocije...vaš ljubavni život, vašeg partnera (ako ste u vezi), vaše odnose, one vama bitne....Pokušajte da budete što svesniji....jer Neptun je taj koji razlaže, rastače....razvodnjava energiju Device....utiče na njenu realnost, praktičnost....I čuvajte novac....da se ne zapitate u nekom trenutku gde ste potrošili tolike pare :)).
Нема коментара:

Постави коментар