четвртак, 12. јул 2012.

Retrogradni Uran 13.Jul-17.Decembar 2012.

Uran nosi energiju promena pre svega, gleda napred, ne haje mnogo za tradiciju, više je on za originalno-originalnost, inovativnost, i slobodu. Za njega je vezano sve što je progresivno. On je "krivac" za sve pronalaske, on je taj koji poseduje onu iskru intuicije kojom dolazi do raznih novih saznanja. Čitave generacije dele sudbinu pod uticajem ove planete. Kuća u kojoj se on nalazi bitna je za svakog pojedinca, jer tako saznajemo gde neko ima energiju za novo, progresivno, gde želi da pokrene stvari i gde gleda napred. Aspekti koje on sa ostalim planetama  pravi samo boje raznim bojama i nijansama tu energiju originalnosti za svakoga pojedinačno. 

Tranzitni Uran: 84 godina je potrebno ovoj planeti da obiđe ceo zodijački krug, nečiji ceo život. Njegovo sporo kretanje najpre utiče na grupe ljudi, čitave generacije, ali njegov uticaj na pojedince je takođe vrlo izvestan i prisutan. Tu gde on prolazi znak i kuća tu osećamo energiju promena. U toj sferi i oblasti života on nas podstiče na preuzimanje rizika, ubrzava naš tempo, a od nas zavisi da li ćemo mu se odupirati ili ćemo pokušati da radimo zajedno sa njim, da li ćemo u naše živote pustiti energiju oslobađanja, nezavisnosti i prosvetljenja! Vrlo je moguće da u tim kućama u tim oblastima života, posebno ako Uran dotiče neke osetljive tačke horoskopa, osetimo uznemirenost, nezadovoljstvo, još ako je tu oblast zahvatila rutina, gde je odavno status quo, nezadovoljstvo je i veće. Pod njegovim uticajem vrlo je moguće da naše akcije i reakcije dobiju dozu buntovništva i ishitrenosti. Budi on sve uspavane princeze i prinčeve. Buđenje može da bude neprijatno ako smo nespremni. Zato dobro obratite pažnju gde vam se nalazi ovaj tranzit. Da ne bude ono ups, šta ovo bi. Jer ono što Uran dodirne želi promenu, oslobađanje. Sve što ste odavno zatvorili u neke kutije ili kutijice sada želi napolje. Koliko Saturn želi da nas uspori, prikoči, Uran nas ubrzava pritiska gas. I ponekad imate utisak da kroz život vozite sa pritisnutom kočnicom i gasom u isto vreme, a to je prizaćete ponekad neizvodljivo. Uran zahteva od nas da preuzmemo rizik promena. Da gledamo napred bez osvrtanja., da se manemo prošlosti i osvrtanja unazad. Ovde je lična sloboda vrlo izražena. Sloboda bez ograničenja i stagnacije. SAMO NAPRED je opcija Urana. Međutim on je i taj koji nam otkriva sva ograničenja i sve oblasti koje nas sputavaju, on je taj koji nas tera da sklonimo nogu sa kočnice. Neko to može bez problema, nekome će trebati više vremena, a za promene obično nema čekanja, vrlo često se dogode i bez nas i naše želje i volje. Šta je bolje, naravno učestvovati u promenama. 

Retrogradni Uran, je tu da nas malo vrati unazad da se suočimo sa stvarima koje nas sprečavaju da do odeđenih promena dođe. Na to gledajte kao NA PORAVNI ISPIT. Vreme kretanja Urana unazad je vreme za introspekciju, za unutrašnje samoposmatranje. Vreme u kome treba da saznamo šta je to što nas sprečava da do (neophodnih) promena dođe, da otkrijemo šta je to što nas koči i sputava... šta ili ko? Ovaj ciklus će trajati od 13.Jula pa sve do 17.Decembra. Sasvim dovoljno vremena da preispitate šta to sprečava promene, koje su em važne em neophodne. I zapamtite što se više opirete teže ćete se suočiti sa promenama, a verujte promene su neophodne!!!
Na posao ;-), sada pogledajte kojom kućom prolazi RUran, i koje aspekte pravi sa ostalim planetama iz natalnog horoskopa. I suočite se sa promenama. Ali pre toga "provalite", šta je to što vas sprečava da do istih promena dođe.

"Boze, podaj mi smirenosti da prihvatim stvari koje ne mogu da promenim, hrabrosti da izmenim one koje mogu, i mudrosti-da uvek umem da ih razlikujem." 

 Changes