недеља, 8. јул 2018.

Šta rade zvezde u periodu od 09.jula do 16.jula...





Ove nedelje na zvezdanom nebu:

09.jul 11:13: Merkur kvadrat Jupiter
10.jul 04:31: Venera ulazi u Devicu
10.jul 19:02: Jupiter kreće u direktan hod sa 13° Škorpije 
12.jul 05:25: Venera trigon Uran
12.jul 12:04: Sunce opozicija Pluton
13.jul 04:48: Mlad Mesec u Raku na 20° 
(Delimično pomračenje sunca)
14.jul 08:44: Venera trigon Saturn

Nedelja pred nama prilično intezivna kada su zvezdani događaji u pitanju!!! Od početka nedelje - PONEDELJAK do kraja nedelje SUBOTA (i nedelja) vrlo intezivna nebeska događanja!!!
Merkur je u subotu ušao u retrogradnu senku i na samom početku nedelje pravi kvadrat sa Jupiterom koji je stacioniran za direktno kretanje!!! Stacioniran znači da je planeta spremna za menjanje smera kretanja od retrogradnog do direktnog!!! Kada je planeta STACIONIRANA to otprilike znači da je usporila i kao da se sasvim zaustavila. Dakle Jupiter je DIREKTNO STACIONIRAN!!!

Ovo sa Jupiterom može da bude i pomalo napeto (menjanje smera). Ovaj period stacioniranosti planete, ovde Jupitera je svakako značajan i globalno i lično jer nas polako uvodi u promenu energija...I baš u vreme ove promene energija Jupiter (još uvek retrogradan a direktno stacioniran) biće u PONEDELJAK u kvadratu sa Merkurom u Lavu (on u retrogradnoj senci)!!! I bio bi ovaj aspekt kao i svaki drugi, da nije baš kao i svaki drugi :))). Nije, jer ćemo ga imati čak tri puta u dva meseca: ovaj 09.jula prvi RxJupiter i direktan Merkur (u senci) na 13°, drugi 11.avgusta Jupiter direktan, Merkur retrogradan na 14° i treći 28.avgusta Jupiter direktan, Merkur direktan (ali u postretrogradnoj senci) na 16°!!!  Dva meseca u različitim intezitetima trajanja i uticaja MERKUR KVADRAT JUPITER:
Rasejanost. Ali ne samo rasejanost, već i preterivanje (uvek dolazi sa negativnim aspektima Jupitera ovde kvadrat). Ovde je i reč o potrazi za istinom ali sve sa nekom nervozom, nestrpljenjem, preterivanjem, rasaejanošću...Istina negde u magli (retrogradna senka i retrogradni ciklus Merkura). Sve nešto previše...previše misli (euforija), previše reči, informacija...i sve prilično burno (kvadrat) jer su u igri dve energije koje se ne slažu najbolje (Lav - Škorpija). Kako će ovaj aspekt trajati prilično dugo ceo jul i avgust moramo da se zapitamo šta hoće od nas, koju lekciju (lekcije) imamo da naučimo!!! Generalno oblasti koje mogu doći u prvi plan preko Jupitera su: ideali, uverenja, duhovnost, obrazovanje, putovanje, inostrastvo, žuvotna filozofija, vidici...ali i zakon, pravda (sudstvo)....Lično, zavisiće od kuća u kojima se nalaze - prolaze ove planete!!!


U UTORAK, Venera menja energiju - znak. Iz Lava gde je uživala "za sve pare" prelazi u DEVICU, pomalo (ili više) analitičnu, praktičnu...a još uvek leto traje :))). Venera sa cvetnim vencem u kosi....Venera bi da se i dalje zabavlja, uživa, odmara....Ko joj brani :))). Šalu na stranu, ona će se i dalje zabavljati i uživati samo malo drugačije....Obraćaće više pažnju na detalje....biće vredna, uslužna... "Radiće" više na ljubavnim pitanjima, imaće potrebu da sve bude perfektno (Devica), idealno....mada je negde duboko u sebi (Venera u Devici) svesna da idealno ne postoji, ni savršeno...:))). Ono što je izvesno u ovom periodu, je da ćemo se vrlo predano (Devica) usmeriti na drugu osobu (predmet ljubavi) ali i na sebe!!!
Sve o Veneri u Devici ovde:
Od ranije jedan tekst:

Kako će Venera u Devici uticati na znakove....

Venera će boraviti u Devici do 07.avgusta!!!




U UTORAK, jedan od bitnijih događaja za ovu nedelju ali i ovo leto je Jupiterovo direktno kretanje!!!
Jupiter je bio retrogradan oko četiri meseca. U retrogradni hod je krenuo 09.marta sa 23° Škorpije!!! U svom retrogradnom hodu stigao je (unazad) do 13° Škorpije!!! Taj stepen je isti onaj stepen sa kojim je ušao u retrogradnu senku dalekog 12.decembra 2018. Prešao je 10°....Sada kreće DIREKTNO sa 13° Škorpije i još jednom će preći svih 10°!!! Dakle ide na put kojim je već prošao samo sada direktno!!! Uhvati voz....Baš tako..."uhvatite voz", jer sada kreće energija koja vas vodi direktno....posle četiri meseca preispitivanja, razmatranja....neke vrste zastoja, kočenja...kreće energija koja vas može pokrenuti....Bitna informacija je da će Jupiter biti u postretrogradnoj senci do 07.oktobra (iz retrogradne senke izlazi sa 23° Škorpije sa tog stepena će ići putem kojim nije išao). Uhvatite voz koji vas vodi dalje u budućnost!!!
Jupiter od 10.jula ide ka sledećem znaku...ide ka Strelcu u koji će ući 08.novembra!!!

U ČETVRTAK .... dva aspekta: Venera u Devici trigon Uran u Biku i Sunce u Raku u opoziciji sa RxPlutonom u Jarcu!!!
Svakako je lepa energija trigona Venere i Urana...Ljubav na prvi pogled... Neko će se iznenada zaljubiti, neko će negde otputovati, svi zajedno ćemo imati energiju lepih iznenadnih dešavanja!!! Nekoga će Uran "pogoditi kao grom iz vedra neba"....ili kupidon koji se zabavlja :)), šta god bilo, bilo da se zaljubite, dobijete na lotou, promenite posao, otputujete uživajte....
Venera će od ovog datuma (12.jul) formirati Veliki Zemljani Trigon!!! Još jedna energija spasa ("ruka spasa"), posle energije Velikog Vodenog trigona!!! Venera u Devici na 2°, Uran u Biku na 2° (Juno na 4° Bika) i RxSaturn na 4° Jarca - eto velikog trigona!!! U CENTRU zbivanja je VENERA!!! Venera trigon Uran (i Juno), Venera trigon RxSaturn, Uran i RxSaturn u trigonu (nije egzaktan ali je vrlo jak)!!! Na emotivnom planu nudi nam se sigurnost (energija zemlje: Bik, Devica, Jarac)....Uran je ovde nešto kao sigurna (Bik) promena....Nismo mogli "bolje da prođemo" jer sa ovom energijom lakše ćemo dočekati i "preživeti" energiju pomračenja!!!
Za ovu priču o Velikom Zemljanom Trigonu bitna je i energija aspekt koji nam dolazi SUBOTU Venera u Devici trigon RxSaturn u Jarcu... Zrela ljubav... energija ljubavi koja traje, koja ima energiju vernosti, pouzdanosti...Ono kao ljubav upisana u kamenu :)). Odgovorna ljubav, zrela, postojana....Ovo je i energija pametnog i dugoročnog investiranja...bilo u materijalnom bilo u emotivnom smislu!!! Grubo zvuči ali psihološki gledano mi i u emociju (Venera - ljubav) investiramo a ne samo u materiji (Venera - materijalno - novac). Ako u ovo vreme upoznate novu ljubav ona zaista može da traje!!!
Sa ovim trigonom će biti zaokružena energija velikog trigona!!! 
Ovaj veliki trigon dolazi u vreme kraja (ali još traje) Velikog Vodenog Trigona!!! I jedna i druga energija će nam svakako pomoći!!! Zašto? Zbog pomračenja koje dolazi!!!
 Istog dana Sunce u Raku u opoziciji sa RxPlutonom u Jarcu....
Ni malo lagana energija...Sve samo ne lagana!!! Energija nervoze, krize (Pluton vladar 8.kuće u prirodnom horoskopu), prevelike strasti, "sve ili ništa", manipulacije, treniranje moći i nametanje moći.....Oprez manipulacija.... Odavno sam najavila ovu energiju... još 10.juna zbog tadašnje inkonjukcije Sunca i RxPlutona....Posle perioda prilagođavanja (inkonjukcija) sada dolazi vreme odluke!!!
Pokušajte da se suzdržavate najviše što možete...na prvo osećanje ljubomore, manipulacije, opsesije, bilo vaše ili tuđe...Ovo je energija besa, agresije, nasilja....izbegavajte ljude sumnjivog karaktera...I pokušajte da se ne opirete promenama...one su izvesne....samo je bitan način na koji će se dogoditi. Da li ćete pomisliti da se nešto dešava bez vaše kontrole, pa zbog toga osetiti bes, ljutnju, stres...to ostaje da saznate uskoro....Zbog toga vam i naglašavam...suzdržavajte se maksimalno...
Ova opozicija je nezgodna jer se dešava u vreme pomračenja Sunca....Ali imajte na umu da se dešava i Mlad Mesec i predispozicija za NOVI POČETAK!!!


Najbitniji događaj ovog leta a ne samo ove nedelje je Mlad Mesec u Raku i delimično pomračenje Sunca!!!  koji nam dolazi u PETAK 13.jula!!! Gle čuda, pomračenje i petak 13. Ima da se mrači na sve strane....Ne mogu da tvrdim da će ovo pomračenje biti lagano ili kao i sva ostala pomračenja, ali sigurna sam da ćemo i njega kao i sva druga preživeti!!!
Pomračenje gde su Sunce i Mesec (konjukcija - Mlad Mesec) u suprotnosti (opozicija) sa RxPlutonom!!! Zapravo ovde su dve energije Rak (Sunce i Mesec) u suprotnosti sa Jarcem (RxPluton)!!! Sa jedne strane Rak....dom, domovina, porodica....sa druge strane Jarac...status, položaj, ego, autoritet, karijera...Ovde je RxPluton u Jarcu u ulozi manipulacije, negativnog naboja....potrebe da se nešto menja ali na teži način!!!
Ovako nešto smo imali dalekog 01.jula 2011.godine - Mlad Mesec u Raku u 10:53 CET na 9° Raka!!! I tada je RxPluton u Jarcu (na 6°) bio u opoziciji i tada smo imali delimično pomračenje Sunca!!! Ovo pomračenje tada je bilo deo velikog krsta!!!
Ono čega se ja sećam iz tog perioda (juli 2011) je da je Novak Đoković osvojio Vimbldonski turnir (pobedio Nadala)!!! I gle čuda opet Vimldon....Nole je pobedio u trećem kolu i ide dalje (ali uveliko se priča i piše o grešci sudije na štetu Noleta....tako je to kada neko trenira i nameće moć...
Ostalo sam morala da pogledam: tog jula 2011. se rasplamsao građanski rat u Siriji, počela gradnja Kineskog mosta (Zemun - Borča), Južni Sudan postao nezavisan, potonuo turistički brod u Rusiji, izbio veliki požar na Braču, uhapšen Goran Hadžić, Ejmi Vajnhaus pronađena mrtva, nesreća brzog kineskog voza, velike poplave u Tajlandu....I sada posle sedam godina opet Tajland i zarobljena grupa dečaka u poplavljenoj pećini!!!  Daće Bog da svi do jednog budu spašeni!!!
Sledeće pomračenje posle ovog i poslednje na osi Rak/Jarac očekuje nas 20.jula 2020. Sunce i Mesec na 28° u opoziciji sa RxPlutonom u Jarcu na 23°, stim što će tada u opoziciji biti i RxSaturn u Jarcu na 28°!!! U opoziciji i sa (tada) RxJupiterom u Jarcu na 21°! Dakle (Jupiter, Pluton i Saturn retrogradni i u konjukciji). Hm....jedino što ću reći sada!!!
Sada posle sedam godina ponovo imamo Mlad Mesec u Raku sada na 20° i delimično pomračenje Sunca, kao i opoziciju Sunca i Meseca sa RxPlutonom sada na 20°!!!
Kao i svaki Mladi Mesec i ovo je energija NOVOG POČETKA!!!
Ona se dešava u Raku....dom, domovina, porodica, koreni, prošlost, sećanja, privatno....žena, majka...
Novi početak ide zapravo sa promenama...
U vreme pomračenja aktivan uticaj RxPlutona u Jarcu ali i Velikog Zemljanog Trigona!!! Dakle ništa nije ni crno ni belo!!!
RxPluton nas poziva da nešto promenimo...ta promena je suštinskog karaktera!!! Možda na teži način ali je promena!!!Veliki zemljani trigon je tu da nam ponudi čvrsto tlo u vreme promena...U tom trouglu značajnu ulogu ima trigon Urana i Saturna! On je taj koji će najviše pomoći da sve promene dođu mnogo lakše nego što očekujemo!!!
Svako pomračenje (i Mesečevo i Sunčevo) ima efekte u narednih šest meseci...Samo nas čeka još jedno delimično pomračenje Sunca 11.avgusta (Mlad Mesec u Lavu), između njih očekuje nas i totalno pomračenje Meseca 27.jula (Pun Mesec u Vodoliji)!!!
Ko se od vas seća Mladog Meseca u Vodoliji i prvog delimičnog pomračenja Sunca ove godine? Tu sam ja da vas podsetim :)). Dogodilo se 15.februara 2018.!!!
Tada sam pisala ovako:
Nadam se da će vam i taj tekst pomoći!!!
Ovaj Mlad Mesec u Raku i delimično pomračenje nešto više od ostalih uticaće na Rakove, Jarčeve, Ovnove i Vage, ali i na sve nas koji imamo neke planete na oko 20° ovih znakova!!!

Ovaj izveštaj pišem u nedelju....i moram da ga razdvojim od nedeljnog horoskopa, prosto moram...
Odlučila sam da ovaj tekst postavim sada a sutra ostatak...i tako vraća se stara forma :)) u stilu Šta rade zvezde u periodu od ....do....

Danas sam u ovom raspoloženju :)))
Ne znam možda zbog Velikog Vodenog trigona :)))
Beli, crveni, žuti, plavi brodići....na put ne bili ste me poveli? :))))
O...koliko mi se samo putuje.....svrbe me tabani....zove me more....ali kako da me ne zove....Sunce u Raku u mojoj 9.kući; RxJupiter u Škorpiji u 1.kući i RxNeptun u Ribama u 5.kući!!! 
Današnji egzaktni trigon Sunca u Raku i RxNeptuna u Ribama baš snažno utiče na mene....priviđa mi se miris mora, borova...slane vode :)))....Za sada sam ipak tu gde sam...mogu samo da planiram neki last minute u avgustu....Ostaje mi da kuvam ručak uz glasnu grčku muziku i kasnije se posvetim nedeljnom horoskopu po znacima :)))).....

Aspra, kokkina, kitrina, mple... 

2 коментара: