четвртак, 5. јул 2018.

"Kad si sretan, i sunce za tobom žuri."....Sunce trigon Jupiter ....i Veliki Vodeni Trigon...



"Sretni nikad ne razmišljaju o sreći. To je posao za nesretne. 
Svi primete sreću u nesreći, a o nesreći u sreći razmišljaju samo blesavi. I iskusni..."
 (Đorđe Balašević)


Danas na zvezdanom nebu:
05.jul 06:46: Kiron kreće u retrogradni hod sa 2° Ovna 
05.jul 13:04: Sunce trigon Jupiter
05.jul 13:48: Merkur opozicija Mars

Četvrtak je....Jupiterov dan....
Jupiter je u Škorpiji na 13*, retrogradan je....
Jupiter uskoro kreće direktno - 10.jula!!!

"Sreća se najčešće uvuče na vrata za koja nisi ni znao 
da si ih ostavio otvorenim."


Danas je RxJupiter u trigonu sa Suncem u Raku na 13°, egzaktno jutros u 06:46 CET!!!
Vreme je za širu sliku...
Kada je Jupiter u pitanju uvek prvo pomislimo: sreća, eksapnzija, blagostanje....

Šta je sreća? 
Već samo pitanje je filozofsko....a Jupiter ima veze i sa filozofijom, onom našom, životnom!!!
Poprilično subjektivna stvar. Ono što je za mene sreća možda za nekog nije i obrnuto, ali da ima veze sa osećanjem ispunjenosti i osećanjem da smo zadovoljni životom ili nečim iz našeg života sigurno ima.. Ja neću mnogo da pametujem, priča o sreći je toliko široka da svakom od vas ostavljam da imate svoj pogled na sreću...  
Pomislite na to što je za vas sreća i to je to....



Neko je juče mislio na mene...:)))

"Izvor naše sreće je u subjektivnim osobinama: plemenitom karakteru, 
poduzetnom duhu, sretnom temperamentu, vedrom umu i zdravom telu." 
(Šopnehauer)

Sreća je za mene... 
U malim stvarima, trenutcima, nekim mirisima. Sreća je kada smo zdravi, ali i kada su zdravi svi oni koje volimo, kada smo zadovoljni životom, kada volimo i kada smo voljeni, kada mirno spavamo jer nam je mirna savest. Sreća je kada vas neko čvrsto zagrli i to baš u trenutku kada nam je zagrljaj potreban :-))), kada imate prave prijatelje, sreća je i ako smo uspeli da sačuvamo dete u nama. Sreća je kada usrećimo druge, sreća ima smisla kada se podeli sa nekim.. 
Recimo za nekog je sreća posao, za nekog novac, uživanje u životu, zdravlje, zadovoljstvo....za nekog ljubav... I svi smo u pravu :-))).
Moje mišljenje je da sreća nije negde tamo....i da ne postoji izvor sreće, a ako i postoji da je on u nama samima... 



Svi smo rođeni pod nekim zvezdama....

Sreća i astrologija...
Kako je ovo astrološki Blog i zvezdani zapis sreća je negde u vašem horoskopu koji je zapravo naš karakter... Za sreću je "zadužen" Jupiter "velika sreća" (ali i Venera "mala sreća").... Naravno nikada sami, već u saradnji sa ostalim planetama... Preko Jupitera možemo prepoznati nečiji stav ili odnos prema sreći. Često ste sigurno čuli da je neko rođen pod sretnim zvezdama.... 
Ok, ali svi smo rođeni pod nekim zvezdama....

Šta sve donosi sreću po verovanju ljudi: detelina sa četiri lista, 
bubamara, potkovica, odžačari, u nekim kulturama slonovi, delfini... 
za nekoga je to zvezda padalica... 
U astrologiji mala sreća je Venera, a velika sreća Jupiter...


Moj natalni Jupiter je u Ribama u 5.kući!!!
On je u trigonu sa Nat Neptunom u Škorpji!!! I on će vam o sreći reći ovo:
Sreća je dostižna, ona je u vama....ako pogledate malu decu videćete prirodnu čistu sreću, možda ćete reći mala deca nemaju brige, deca su slobodna....ali sloboda je u vama....sloboda izbora....možete izabrati brigu ili sreću (radost)...ono što izaberete upravo ćete i privući....brige privlače još briga, sreća (ili radost) privlače još sreće...
Možda ćete reći: Svako će izabrati sreću.... razmislite još jednom....
Satite se svog detinjstva, setite se kakvo ste dete bili.... deca ne mare mnogo za budućnost, ona žive u sadašnjosti. I igra im radost... Probudite dete u vama i igrajte se.. Pronađite decu u drugim ljudima, isprovocirajte ako ne može drugačije i neka se "vaša deca igraju"... Okružite se takvim ljudima, ljudima koji se sećaju kako je bilo biti dete....I uživajte!!! 
Moja sreća, moja najveća sreća je moj sin (Jupiter u 5.kući), neko će da pomisli dok čita, pa naravno svakoj majci je tako...I jeste tako....ali meni on uvek prvi padne na pamet kada pomislim sreća!!! Sreća je ljubav (Jupiter u 5.kući)....sreća je kreativnost, uživanje u onome što volimo, sreća je u putovanju, širenju vidika....



Prema drevnom mitu, na kraju duge nalaze se ćupovi zlata

Kada Jupiter tranzitira - prolazi nekim znakom, kućom (bilo kojim), kada prelazi preko nekih osetljivih tačaka u horoskopu - ASC, IC, DC, MC, planeta, ili pokrene neki natalni aspekt, obično se nešto i dogodi, neki stvarni događaj ili izvrši neki psihološki uticaj. 
Jupiter prolazi....uđe u neki znak, boravi u nekom znaku oko godinu dana, ide napred (direktno), ide i unazad (retrogradno), dakle duže vrši uticaj tamo gde se zatekne... Kada kažemo Jupiter obično prvo pomislimo na sreću....veliku sreću :))
Međutim nije sve do planeta i njihovog uticaja, nešto je i do nas :)). Potrebno je da budemo dostupni za sreću ili šansu (predispoziciju) koju Jupiter pruža. Ponekad vam je potrebna "ulaznica za sreću"... Jupiter obično aktivira priliku, šansu, mogućnost...Nekada one "padnu u krilo", jednostavno se dogode, nekada je potrebno da i mi nešto uradimo...da bi nas na "kraju duge sačekao ćup sa zlatom".... naravno u prenosnom smislu...jer za nekog ćup sa zlatom, za nekog nešto sasvim drugo!




"Kad si sretan, i sunce za tobom žuri."
  • Danas su Sunce u Raku i RxJupiter u trigonu!!!

Nedeljni horoskop od 02.jula do 09.jula...


Sam po sebi ovaj aspekt ima dobru energiju....ali on je deo šire priče - on je deo Velikog Vodenog Trigona....Pisala sam o njemu toliko pa neću više :))). Imate o njemu i u mesečenom i u nedeljnom izveštaju i prognozama...I juče sam ga spomenula....jer on se nalazi usred nekih drugih aspekata - Merkurovih aspekata!!!  Danas egzaktna opozicija Merkura u Lavu sa RxMarsom u Vodoliji!!! Budite svesni da ova energija postoji....suzdržite se maksimalno, jer već sam više puta napisala: Bes prođe, reči ostaju!!!
Samo ću još jednom da vas podsetim da nas do kraja nedelje čeka i trigon Sunca u Raku sa RxNeptunom u Ribama, da od ranije imamo trigon Jupitera i Neptuna i da će ovaj Veliki Vodeni Trigon trajati do negde oko 13.jula!!! Taman u vreme Mladog Meseca u Raku i delimičnog pomračenja Sunca!!!


I na kraju, danas je Kiron u Ovnu krenuo u retrogradni hod....
Pisala sam i o ovoj energiji....Samo da dodam....Kiron jeste ranjeni iscelitelj, rana, bol....ključ za izlečenje, lek.... Kiron je i deo priče o zdravlju i pshičkom i fizičkom!!! On ima udela i u našem duhovnom životu!!! Naredni period od pet meseci (retogradni ciklus) dobar je za preispitivanje, rakonstrukciju svega navedenog....tu negde je i pronalaženje ravnoteže...mira, leka, (iz)lečenja!!! Pokušajte najpre da se fokusirate na izvor...na osveštavanje problema i priznavanja da nešto postoji, neka rana, bol....Budite iskreni prema sebi, priznajte ako boli da boli....i gde je potrebno lečenje. Lečenje u konkretnom smislu ali i u prenosnom....

Нема коментара:

Постави коментар