четвртак, 26. јул 2018.

Pustio bih ja njega ali neće on mene :)))...Merkur u Lavu od danas retogradan!!!




Četvrtak je Jupiterov dan...
Jupiter je na 13° Škorpije, danas nije u centru pažnje, mada još uvek imamo njegov sekstil sa Mesecom od noćas!

Danas je u centru pažnje Merkur u Lavu :))
Što Merkuru ovde na ovoj poziciji (Lav) ne pada teško :))

  • Merkur je krenuo  u retrogradni hod sa 23° Lava u  07:02 CET
I tako, keće "žurka", tri nedelje retrogradnog ciklusa nebeskog glasnika....


Merkur se kreće brzo kroz znake. Generalno Merkur provede u jednom znaku oko 15 dana, ali i dva meseca kada je retrogradan kao sada!!! U periodu neposeredno pre kretanja unazad i kretanja direktno Merkur uspori, i to je ta energija koju osetimo kao frustraciju, zastoj, kašnjenje, zbunjenost, lošu komunikaciju...

Počinje period za koji se često kaže: Zar, opet :))
Da, opet jer Merkur ima godišnje tri ili četiri ciklusa retrogradnosti, ove godine tri i ovo je njegov drugi ciklus!!! Neko će reći "Mnogo buke ni oko čega", ali ima onih koji znaju jer prate ovakve cikluse da su efekti RxMerkura više nego očigledni!!!

Počinje period u kome bi bilo dobro dobro razmisliti pre nego što nešto kažemo...period u kome je dobro proveriti da li smo poneli sve sa sobom što nam treba od novčanika do "glave" :)), period u kome informacije "polude", period "gluvih telefona", kašnjenja na sastanke i ljubavne i poslovne....
Period u kome možemo naleteti na bivše....ono otkud ti....ili dobiti poruku od nekog koga smo ranije izbrisali, blokirali i sl. 
Ovo su samo neki mogući događaji u ovo vreme...
I ako znamo retrogradne cikluse (ja vas obavestim na početku godine), ne možemo zaustaviti život u periodu retrogradnosti...Predugo traju ovi ciklusi, plus retrogradne senke....oko dva meseca tri puta godišnje....Ovaj ciklus traje:

07.jul 20:37: Merkur ulazi u retrogradnu senku sa 11° Lava
26.jul 07:02: Merkur kreće u retrogradni hod sa 23
°Lava 
19.avgust 06:25: Merkur kreće u direktan hod sa 11° Lava
02.septembar 07:39: Merkur izlazi iz retrogradne senke sa 23
° Lava

Dakle, dobro je imati neki plan unapred (ali uvek je dobro imati i plan B :))), rezervni plan). Postoji tekst na Blogu o generalnom uticaju retrogradnog Merkura u bilo kom znaku, kao i njegov uticaj u tranzitu kroz natalne kuće;

Poenta u celoj ovoj priči da nema potrebe okriviti Merkura za neke loše situacije koje se dešavaju.
Najbolje što možemo da uradimo je da se pripremimo...

Merkur će krenuti sa 26° Lava unazad i na tom putu stići (vratiti se na 11°). Dakle prolaziće putem kojim je već prolazio...Faktički biće tri puta na istim stepenim: prvi put u direktnom, drugi put u retrogradnom i treći put ponovo u direktnom hodu!!! Nije ni čudo što ćemo onda najverovatnije ponavljati neke stvari, dovršavati nedovršeno i sl. Biće i situacija gde ćemo se preispitivati da li nešto stvarno želimo....da pozovemo nekog, da potpišemo nešto...itd.



Ovih dana će se pisati i pričati o ovoj redovnoj prirodnoj pojavi na dugačko i na široko....
Biće upozorenja: Nemoj ovo, nemoj ono....Ne putuj, pazi šta potpisuješ, čitaj između redova, čuvaj podatke, pazi kome pišeš i šta.....
Ok, ima tu nečega....ALI ...ja vam kažem samo pripazite....
Morate na put.....pogledajte samo više puta da li ste sve poneli što je bitno, pre nego pošaljete nekome poruku....dobro razmislite posebno ako poruku šaljete kada ste ljuti, usamljeni, malo više popili i sl., zatim dobro pogledajte kome šaljete poruku da ne pošaljete onom ispred ili posle onog kome ste hteli.....itd.....Ja sam to nekada radila :)))).
(Prošle godine sam putovala u vreme retrogradnog Merkura, zaboravila sam nekoliko stvarčica, ali kupila sam ih tamo i zapisala da sledeći put ih ne zaboravim..., a jedne godine za moj jubilarni rođendan krenula na put....ali suprotnom trakom auto puta, tek posle 20.min shvatila da idem prema Zagrebu a ne prema Nišu :)))
Dobro planiranje, više pažnje, više dodatnog vremena i sigurno ćete imati manje kašnjenja, gubitka stvari, zaboravnosti, grešaka u komunikaciji, pogrešnih pravaca i skretanja....Ako do greške i dođe, budite staloženi, svaka greška može da se ispravi, sem nekih koje naravno ne mogu....:)). 
One stvari koje ne mogu da se odlože, radite kao i obično....ali računajte da bi mogli da ih ponovite više puta...Najbolje je sve što možete proveriti bar tri puta :))). 
I imajte na umu da humor pomaže.....


Pustio bih ja njega ali neće on mene :)))

Energiju retrogradnog Merkura u Lavu, najviše će osetiti Lavovi, ali i ostali fiksni znaci: Bikovi, Škorpije i Vodolije, kao i svi oni koji imaju neke planete u ovim znacima na stepenima u razmaku od 23 do 11°!!! Što se tiče Strelčeva i Ovnova, oni bi mogli dobro da prođu u ovom periodu, naravno i svi oni koji imaju neke planete u ovim znacima na stepenima u razmaku od 23 do 11°!!! 

★SAVET: Naoružajte se strpljenjem, proveravajte, razmatrajte, reorganizujte se...i pronađite nove načine za trenutne probleme i imajte za svak slučaj plan B!!!
Budite spremni na vraćanje u prošlost, na susrete sa nekim ljudima iz prošlosti...Nisu loša ta vraćanja u prošlost posebno ako će nam pomoći za dalje, za budućnost....



Ni jedna pojava, ni jedan ciklus ne funkcionišu sami....
Merkur kreće unazad a stanje na zvezdanom nebu je ovakvo:
Sunce u Lavu opozicija RxMars u Vodoliji (T-Kvadat)
Sunce u Lavu u kvadratu sa Uranom u Biku (T-Kvadrat)
RxMars u kvadratu sa Uranom u Biku (T-Kvadrat)
★Merkur kreće retrogradno dan pre Punog Meseca (Sunce opozicija Mesec) i pomračenja!!!

Danas: Sunce u Lavu inkonjukcija RxSaturn u Jarcu na 3°
I opet PRILAGOĐAVANJE!!! Sunce i Saturn su bili u opoziciji 27.juna, sada inkonjukcija, ali idemo ka trigonu....26.avgusta!!! Dakle ovo je period nekih zastoja, kočenja....i gle čuda u isto vreme kada i Merkur kreće retrogradno!!! Ovaj dan bi mogao da se baš oduži!!!

Nije baš zgodna energija u okruženju....
★Nama rođenim od 26.jula do 19.avgusta RxMerkur ulazi u solarni horoskop!!!
Na nebu je već dovoljno i bez RxMerkura napeto...ali šta je tu je...iz ove kože se ne može :))

Aspekti RxMerkura:
09.avgust 04:05: Sunce konjukcija RxMerkur
11.avgust 08:31 RxMerkur kvadrat Jupiter - gle čuda u vreme trećeg pomračenja i baš u Lavu!!!
Ovaj aspekt smo već imali i imaćemo ga još jednom, prvi put 09.jula, drugi put 11.avgusta i treći put 28.avgusta!!!
18.avgust 17:34 RxMerkur sekstil Venera
19.avgust 06:25 Merkur kreće u direktan hod!!!



I tako....ako se po jutru dan poznaje.....meni je Merkur već poželeo dobrodošlicu.....
Neko zakazan u 13h za konsultaciju nije došao.....pošaljem poruku....kad ono kaže ona pa zar nije u 15h? Nije :)). Pogleda ponovo i kaže permutovala :))). Plan B.....sačekaću, dovršiti ovaj tekst i postaviti ga....i skratiti slobodno vreme između dve konsultacije....

Baš primerena pesmica :)))


Нема коментара:

Постави коментар