петак, 19. мај 2017.

Neke ptice će da polete....Saturn trigon Uran....



Danas na zvezdanom nebu:
★Mesec:
Kretanje Meseca
02:32 Mesec kvadrat Sunce (Poslednja Četvrt)
Mesec u praznom hodu od 02:32 do 05:51
05:51 Mesec prešao u Ribe11:37 Mesec sekstil Merkur
★Planete:
Kretanje planeta i aspekti
08:15 Saturn trigon Uran
16:11 Venera opozicija Jupiter 


Sunce u Biku kvadrat RxJMČ u Vodoliji, kvadrat RxSMČ u Lavu

Mesec je u Ribama, od jutros na 1*....Prespavali smo egzaktnu energiju kvadrata Meseca i Sunca - Poslednja četvrt ali ta energija nas je dočekala jutros kada smo otvorili oči :)), nervoza, kriza, napetost...Mesec u Vodoliji kvadarat Sunce u Biku na 28* u 02:32!!!  Ova energija je između Punog Meseca u Škorpiji i Mladog Meseca u Blizancima!!! Nešto više utiče na Bikove, Vodolije, Škorpije i Lavove!!! Kod ove energije jako je bitno da se spomene da je Mesec u Vodoliji prešao preko RxJMČ u Vodoliji i možda doneo još i više nervoze...★Danas je i Sunce u Biku u kvadratu sa RxJMČ u Vodoliji i u kvadratu sa RxSMČ u Lavu....prilično teška energija zbog Mesečevih Čvorova!!! Sunce ovde obasjava problem na osi SMČ/JMČ...osvetljava dilemu šta treba napustiti (JMČ) i gde treba ići dalje (SMČ)!!! Sunce je vladar Lava, RxSMČ je u Lavu tako da je ova priča još jača i aktuelnija!!! Izbor postoji...on je SMČ u Lavu!!! Međutim pre toga treba raskrstiti sa prošlošću RxJMČ u Vodoliji!!! Dakle nešto treba dovršiti, možda napustiti, ostaviti (RxJMČ u Vodoliji) i krenuti dalje u budućnost....srčano i hrabro (RxSMČ u Lavu)!!!
Negde u svitanje Mesec je prešao u Ribe...prvi aspekt Meseca u Ribama i jedini danas je sekstil sa Merkurom u Biku na 2*!!! Svakako lepa energija za ovaj dan...koji u prvi plan stavlja dva planetarna događaja:



Neke ptice će da polete....

Prvi egzaktni aspekt je dugotrajan i bitan za period ispred nas:
★Saturn trigon Uran
Vreme je za promene...ne bilo kakve već za pozitivne promene!!! Promene (Uran) vrlo lične (Ovan), stabilne (Saturn) promene!!! Promene koje se ne moraju dogoditi "preko noći" jer tu je Saturn, da "udari" temlje za dugoročne promene...Saturn je sada u ovom drugom po redu aspektu retrogradan za razliku od Decembra kada je bio direktan, tada je Uran bio retrogradan!!! Saturn sada možda vraća priču u Decembar prošle godine da se ti temelji dovrše....Za razliku od Decembra kada je Uran bio retrogradan i tada možda usporavao promene ili ih je samo nagoveštavao, sada je Uran direktan i ubrzava promeneSaturn je tu da se ništa ne ZBRZA!!! Tu je da promene budu realne, stabilne i utemeljene!!!
Uran i Saturn su vladari Vodolije....vrlo su različiti i ako su vladari istog znaka...Sada u trigonu oni sarađuju i pokazaće nam kako i tako različiti mogu da sarađuju, najviše zbog energija u kojima se nalaze Ovan i Strelac, energije vatre!!!

Saturn trigon Uran 

Koje nas promene očekuju generalno i lično? 
Generalne promene preko Saturna koji je vladar Jarca i 10.kuće u prirodnom horoskopu promene se mogu odnositi na položaj i status u društvu, na karijeru, profesiju, ugled, autoritet, državu, vlast.... Lične promene....da bi znali lični uticaj potrebno je da znate kojom kućom (natalnom) vam vlada Saturn, i u kojoj kući se nalazi Tran Saturn!!! Odakle idu promene? Opet generalno preko Urana koji je vladar Vodolije i 11.kuće prirodnog horoskopa...dakle nose energiju iznenadnosti, energiju društvenosti, prijateljstva, grupa, organizacija, slobode, nada, želja, ciljeva...Lično....potrebno je da znate kojom kućom vlada Uran i u kojoj kući se nalazi Tran Uran!!!
Saturn ovde donosi ili nameće odgovornost, disciplinu, potrebu da se sudbina "uzme u svoje ruke"...Uran donosi energiju zajedništva, kolektiva, društvenosti...
U toj energiji staro - novo mnogi će pronaći energiju za podmlađivanje :)))
Uran će po svoj prilici uvesti nova pravila u neke Saturnove strukture...


25.Decembar 2016.
Prvi trigon Saturna i Uran
Sve je počelo prošle godine u Decembru:
★Prošle godine u Decembru kada smo prvi put imali ovaj trigon, možda ga i nismo baš previše osetili zahvaljujući nekim drugim aspektima, ali tada je sve krenulo!!! 25.Decembra kada je ovaj trigon bio egzaktan zapravo kraj godine bio je obeležen i opozicijom Jupitera u Vagi sa Uranom u Ovnu 26.Decembra egzaktno!!! I Jupiter i Uran bili su u kvadratu sa Plutonom u Jarcu, ne egzaktno ali dovoljno jako da smo ih osetili. Svi zajedno bili su u T-Kvadratu!!!
Saturn je tada bio u sekstilu sa Jupiterom u Vagi ali i u kvadratu sa Kironom u Ribama - egzaktno!!!
Ovako je izgledao kraj prošle godine:
http://zvezdanindnevnik.blogspot.rs/2016/12/sta-rade-zvezde-u-periodu-od-26decembra.html
Pritiskao nas je sve zajedno ali i pojedinačno T-Kvadrat, kao i kvadrat Saturna i Kirona....bio je to težak period koji se nastavio i na ovu godinu....
Trigon Saturna i Urana je svakako pomogao da se uravnoteži opozicija Jupitera i Urana!!!

19.Maj 2017.
Drugi trigon Saturna i Urana
Saturn trigon Uran drugi put
★Sada 19.Maja imamo po drugi put trigon Saturna i Urana!!! Pored njega još uvek su aktuelni inkonjukcija Jupitera i Neptuna 17.Maj, zatim kvadrat Saturna i Kirona od 23.Aprila, kvadrat Jupitera i Plutona od 30.Marta...dakle kao i u Decembru prošle godine!!! Nema T-Kvadrata ali dovoljno su teški inkonjukcija Jupitera i Neptuna, kvadrat Saturna i Kirona kao i kvadrat Jupitera i Plutona!!! Nisu svi egzaktni ali su u dozvoljenom orbisu delovanja i deluju!!! Sigurno deluju jer se to oseća na političkoj svetskoj ali i Balkanskoj sceni!!!
Kvadrat Urana i Plutona je i dalje na sceni...on trenutno nije jak ali mi trpimo njegov uticaj od ranije, mnogo više i jače u periodu od 2012. do 2015. (od tada se svet drastično menja) međutim taj uticaj se nastavio i u 2016. i sada u 2017. godini!!! On će sasvim nestati tek 2020. tako da se mi sa njim družimo i sada i još ćemo se družiti. Zašto ga spominjem? Kao krivca za mnoga svetska dešavanja i velike promene na geopolitičkoj sceni!!!
Od skoro su Mesečevi Čvorovi promenili energije i to je za ovu priču o promenama i te kako bitno, jer te energije nude velike prekretnice u životu!!!
http://zvezdanindnevnik.blogspot.rs/2017/05/ja-zelimljubav-radost-dobru-volju.html



Kako izvesti promenu a da ona ima stabilnost?
Ovo je neka vrsta umetnosti :)) u današnjem ludom svetu i životu!!! Ovo su energije novog (Uran u Ovnu) i energije starog, tradicije, sigurnog (Saturn) širokog, svestranog, istinitog, duhovnog (Strelac). Novo i staro u saradnji (trigon). Ova energija može iznedriti nove lidere i globalno i u vašem mikro svetu...Rad u grupama, gde se pojedinac može izdvojiti a opet je deo grupe!!! Energija udruživanja klasičnog i savremenog!!! Brzina promena ovde se može kontrolisati!!!
Ovo je razvoj tehnike, tehničkih dostignuća, kompjuterskih znanja i veština, razavoj avioindustrije, razvoj astrologije...
Obe planete su generacijske i čitave generacije će osetiti ovaj uticaj nešto više nego pojedinačno...Rađaće se i nove generacije sa ovim aspektom!!!
Najbolje bi bilo da se udruže Saturn - tradicija i Uran - revolucija, sloboda!!! Da se sa promenama krene lično - pojedinačno a onda i grupno - kolektivno!!!
★Mogu se ponovo oživeti i obnoviti neki savezi...neke velike sile mogu ponovo da se udruže, nekome na radost nekome ne baš...

Ovu energiju će najjače osetiti oni koji imaju neke planete na oko 26* Ovna, Strelca i Lava!!! Zašto i Lava? Zbog toga što će te planete u Lavu na oko 26* praviti dodatni trigon i sa Uranom i sa Saturnom!!!
Mnogo bitno je i da se setite (o tome sam takođe pisala) da su Uran u Ovnu, RxSaturn u Strelcu deo Velikog Vatrenog Trigona sa RxSMČ u Lavu!!! Još jedan pozitivan uticaj aktuelnog trigona Saturna i Urana!!!
Međutim svi vi koji imate planete na oko 26* kardinalnih znakova: Ovan, Rak, Vaga i Jarac su u nešto težem položaju!!! Posebno oni sa 26* Raka i Jarca (kvadrat sa Uranom i Jupiterom)!!! Ovnovi i Vage zbog opozicije planeta na oko 26*. Opušteno!!! I na vas deluje ovaj trigon i svi povoljni uticaji...ALI...vi imate i dodatnih problema neko zbog kvadrata (promene sa većom nervozom) i preko opozicije (promene zbog neodlučnosti)!!! Kardinalni znakovi inače iniciraju promene i to je sasvim ok....Promene će se i događati...samo na nešto nervozniji i napetiji način...zbog toga mali oprez!!!

★Više o ovom trigonu ovde:
http://zvezdanindnevnik.blogspot.rs/2017/05/sta-rade-zvezde-u-periodu-od-15maja-do.html


Charles Lindbergh
Sunce u Vodoliji (podznak Škorpija, Uran u Strelcu)
Zanimljivosti:
★Poslednji trigon Saturna u Strelcu i Urana u Ovnu bio je 1927. godine!!!
- Kanada uspostavila diplomatske odnose sa SAD
- Radio stanica u Torontu prva radi na neizmeničnu struju
- Italija i Mađarska potpisale ugovor o pomirenju i prijateljstvu
Bell System preneo živu TV sliku - prva javna demonstracija dalekometne televizije (elektromehanički sistem, neonska lampa kao "ekran")
- Proizveden prvi švedski automobil Volvo
 Charles Lindbergh sam preleteo preko Atlantika, od Njujorka do Pariza...
(mala digresija "ljubi ga majka" :)  je Vodolija/Škorpija, Uran u Strelcu!!!)
Avijatičari Tadija Sondermajer i Leonid Bajdak svečano dočekani u Beogradu nakon etapno preletenog puta Pariz - Bombaj - Beograd (podsticaj za novo preduzeće u osnivanju, Aeroput).
- 17. 6. 1927. Osnovano preduzeće "Aeroput", prva jugoslovenska avio-kompanija, preteča JAT-a (prva linija otvorena 14. 2. 1928).
- Početak proizvodnje Forda Model A, zamene za Model T
★Inače te 1927. godine odnosi između Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca i Albanije vrlo zategnuti!!! 
Prvi sledeći trigon ovih planeta je 10.Marta 2047 (Saturn u Jarcu, Uran u Devici).!!!
Poslednji trigon Saturna i Urana u drugim znacima 2002/2003 Saturn u Blizancima/Uran u Vodoliji
Neka se udruže staro i novo u ime budućnosti!!!


Jupiter opozicija Venera

Drugi egzaktni aspekt za danas je opozicija Jupitera i Venere
★Jupiter opozicija Venera
Odavno sam ga najavila i više puta pisala o ovoj energiji!!!
Ono što ovde upada u oči je da je Venera na istom stepenu 13* sa kog je krenula u retrogradni hod 4.Marta ove godine!!!
Na istom stepenu je sa kog je izašla iz retrogradne senke juče!!!
Dakle, razmislite šta vam se sve dešavalo u vreme retrogradne Venere u Martu....sada kreće razrešenje....Ne mora da bude loše po vas jer je Venera u opoziciji sa Jupiterom...Neka kulminacija predhodnih događaja je izvesna....Jedna mala primedba ili savet....dok traje ova energija budite oprezni...ne preterujte ni u optimizmu ni u pesimizmu, ne preterujte u bilo čemu...sačekajte da ova energija prođe ili još bolje nađite sredinu, uravnotežite i osećanja i odnose (veze)!!! I ne opuštajte se jer nas uskoro 25.Maja čeka i kvadrat Venere sa Plutonom!!!
Inače o ovom aspektu mnogo više OVDE!!!


★Ove nedelje na nebu:

Нема коментара:

Постави коментар