среда, 2. децембар 2020.

Zvezde u decembru 2020.



I stigao nam decembar....
Dani su sve kraći, temperatura decembarska u minusu...ne miriše sneg u vazduhu...mirišu borovi kojih u kraju ima kao u nekoj šumi...Kako znam da mirišu? Skinem masku i pomirišem :)
Dok pišem ovo napolju se čuje jak zvuk sirene hitne pomoći i vraća me u realnost...
Ne znam kako je grad i da li je okićen...krećem se koliko je potrebno i zdravo za mene...Moj kraj je prošle godine još u novembru bio okićen sada nema ukrasa...ništa ne govori da će uskoro Nova godina!
Rešila sam da ove godine ranije okitim jelku i kuću, godinama to radim tek pred samu Novu godinu! Ove godine ću poraniti iz više razloga, jedan je da prkosim Koroni drugi je da me vrati u detinjstvo!

Decembar je u fazonu kraj i početak....kraj jedne godine, ali posle kraja uvek ide početak dakle čeka nas tačno za mesec dana i početak nove 2021.
Ja volim decembar pre svega jer su u njemu rođeni mama i tata....moji najdraži Strelčevi...Njih više nema otišli su na bolje mesto skoro pa zajedno, mama u junu, tata u septembru! Prva godina kada ću slaviti njihove rođendane bez njih i prva Nova godina bez njihovih želja i poljubaca!
Volim decembar jer konačno dolazi zima, valjda će pasti i prvi sneg pa i on da prođe...što pre počne zima pre će doći proleće...I ako moje ime ima veze sa snegom ja sneg volim samo na planini ili nacrtan ...gackanje po gradskom snegu mi ne pričinjava zadovoljstvo...Ipak uvek se obradujem prvim pahuljama i po tradiciji uvek pomislim neku želju....I da, to već svi znaju ne volim pesmu Sneg je opet Snežana...U decembru obično mislim gde ću biti u avgustu, sada više nego ikada ranije u životu!

A šta rade zvezde u decembru?

Januar 2020 je počeo sa planetama u Jarcu: 
Merkur 4°, Jupiter 6°, RJMČ 8° (RJMČ u Raku), Sunce 10°, Saturn 21° i Pluton 22°. 
Decembar počinje sa planetama u Jarcu: 
Pluton 23°, Jupiter 26° i Saturn 28°
Kraj decembra i kraj godine 31.12.2020. 
Sunce 10°, Merkur 17° i Pluton 24° u Jarcu....Saturn 1° i Jupiter 2° u Vodoliji...

Iz novembra smo izašli sa Punim Mesecom u Blizancima i pomračenjem Meseca!
Za dve nedelje nas čeka 14.decembra Mlad Mesec u Strelcu i totalno pomračenje Sunca i tu ćemo zaokružiti ovu sezonu pomračenja...Pomračenje Sunca i Mlad Mesec provociraju novi životni ciklus i promene! Kraj godine i totalno pomračenje Sunca! U januaru 2021. nema pomračenja!!!
Nova sezona pomračenja nas čeka tek u maju/junu i kasnije u novembru/decembru 2021.
U 2020. godini imali smo ukupno šest pomračenja (četiri Mesečevih i dva pomračenja Sunca)!
U 2021. godini imaćemo ukupno četiri pomračenja po dva pomračenja Meseca i Sunca!
Glavna poruka ovog Mladog Meseca i pomračenja je dosta je bilo laži vreme je za istinu!!!

Glavne astro vesti za decembar su:
Pored Mladog Meseca u Strelcu i totalnog pomračenja Sunca 14.decembra i 
Ulazak Saturna 17.decembra i Jupitera 19.decembra u Vodoliju 
I njihova Velika konjukcija 21.decembra!

Najveća koncentracija energija i period na koji moramo da obratimo pažnju je period od 14.decembra do 21.decembra!!! Zabeležite ovo ili zapamtite!!!
2020. godina je počela konjukcijom Saturna i Plutona u Jarcu, završava se konjukcijom Saturna i Jupitera u Vodoliji!!! Velikom konjukcijom 21.decembra ulazimo u period od novih 20 godina...mada ova konjukcija koja je posebna po mnogo čemu uvodi nas u mnogo duži period konjukcija u vazdušnim znacima...priča o Novom dobu ovde počinje...period promena na društvenom, socijalnom, tehnološkom planu....

Vladavina Strelca do 21.decembra kada će Sunce preći u Jarca  dolazi zima i zimski solsticij - najkraći dan u godini...i vladavina Jarca!

Mars je i dalje u Ovnu...i dalje je nervozan i ratnički nastrojen...U vreme pomračenja praviće moćne energije podrške sa Suncem i Merkurom u Strelcu...za sve promene koje predstoje....ali krajem meseca u vreme svih značajnih zbivanja on će ponovo staviti bikserske rukavice i raspravljati se sa jedinim preostalim članom Društva u Jarcu Plutonom...
Venera u Škorpiji će tokom prve polovine meseca popraviti sve što se može popraviti zajedno sa Neptunom ali i Društvom u Jarcu (pre rasturanja). Na kraju meseca ipak će nas Venera sasvim zbuniti. Merkur ko Merkur promeniće dva puta znak...U vreme velikih promena Merkur će biti u Jarcu i ozbiljno posmatrati susret dva diva Jupitera i Saturna!
Uran u Biku će čekati iz prikrajka...odlično će se slagati sa Merkurom i Suncem iz Jarca, ali polako će izazivati Jupitera i Saturna vrlo brzo posle njihovog susreta!!! 
Neptun u Ribama će nas poprilično zbunjivati...na početku meseca biće u kvadratima sa Merkurom i Suncem u Strelcu, slaće nam pogrešne signale, crpeti energiju...Sa Venerom u Škorpiji će se slagati i ljubav podići na viši nivo...ali će nas zato na kraju meseca kada Venera bude u Strelcu poprilično sludeti i zbuniti...U isto vreme Venera će se sresti sa RSMČ u Strelcu i moraće da napravi izbor!!!
Kiron u Ovnu će krenuti direktno i za razliku od Urana u Biku, Kiron će pružiti veliku podršku Jupiteru i Saturnu u vreme njihovog susreta, pružiće im svoju isceliteljsku ruku!




Planete koje menjaju znak:
01.decembar 20:51 Merkur ulazi u Strelca
15.decembar 17:22 Venera ulazi u Strelca
17.decembra 2020. Saturn konačno prelazi u Vodoliju!!!
19.decembar 14:08: Jupiter ulazi u Vodoliju
21.decembar 00:08 Merkur ulazi u Jarca
21.decembar 11:03 Sunce ulazi u Jarca (zima) 

Kretanje planeta:
06.decembar Jupiter izlazi iz retrogradne senke sa 27° Jarca 
15.decembar 23:17: Kiron kreće u direktan hod sa 4° Ovna

Mesečeva magija:
14.decembar 17:16 Mlad Mesec u Strelcu na 23° 
(totalno pomračenje sunca)
30.decembar 04:28 Pun Mesec u Raku na 8°

Dugotrajni aspekt:
21.decembar Saturn konjukcija Jupiter u Vodoliji  na 0°29'

Venera (ljubav, novac):
06.decembar 05:52: Venera trigon Neptun
10.decembar 12:51: Venera sekstil Pluton
14.decembar 21:58: Venera sekstil Jupiter
15.decembar 13:59: Venera sekstil Saturn
15.decembar 17:22 Venera ulazi u Strelca
30.decembar 11:18: Venera kvadrat Neptun


Ovog meseca izdvajam sledeće:


01.decembar 20:51 Merkur ulazi u Strelca
05.decembar 01:40: Merkur trigon Kiron
06.decembar Jupiter izlazi iz retrogradne senke sa 27° Jarca
06.decembar 05:52: Venera trigon Neptun
⬇️

★★★

09.decembar 20:40: Sunce kvadrat Neptun
10.decembar 12:51: Venera sekstil Pluton
11.decembar 07:00: Sunce trigon Mars
13.decembar 12:38: Merkur kvadrat Neptun



I am a daydreamer...
09.decembar 20:40: Sunce kvadrat Neptun
Sunce u Strelcu, Neptun u Ribama na 18°11’

Ovaj aspekt imamo dva puta godišnje od kako je Neptun u Ribama, kada je Sunce u Blizancima i u Strelcu. Poslednji put smo ga imali 11.juna Sunce u Blizancima, Neptun u Ribama na 20°
Isti aspekt samo druga energija Sunca - Sunce sada u Strelcu!
Događa se pet dana pre Mladog Meseca u Strelcu i totalnog pomračenja Sunca!
Neptun je ovde u ulozi obmanjivača...a mogao bi i da donese i razočarenja!
Kako nas ove godine opseda nevidljivi neprijatelj koji ima ime Kovid 19 potreban je veći oprez dok traje ovaj aspekt!!!
Neptun je u junu bio direktan pred retrogradno putovanje i sada je Neptun direktan posle retrogradnog putovanja, dakle oprez je više nego potreban!!!

Sunce kvadrat Neptun: Gde god se nađe Neptun u aspektu kvadrata tu je neka magla, zabuna, nejasnoća...mogućnost razočarenja....laži, obmana!!! Sunce je u Strelcu i ima svoju priču o potrazi za istinom, znanjem...o širenju vidika, putovanjima, udaljenim mestima i ljudima...Neptun izranja iz voda Riba, u dosluhu je sa kosmosom... nosi sa saobom energiju mašte, vila i vilenjaka, duhova....I uprkos kvadratu oni su očarani jedan drugim... Neptun je na svom putu imaginarnog, intuitivnog, mašte... Sunce gotovo omađijano ovom energijom...
Sa ovom energijom mogu se javiti sumnje u sopstveni indetitet....sumnja u ambicije, oslabljena volja, energija....Energija sa kojom se obično izbegava odgovornost....Neptun kao da je tu da pokoleba Sunce.... Može tako, ali može vas odvesti u svet mašte, kreativnosti, duhovnosti....Izbor je ipak naš...uvek je izbor naš....


I Put A Spell On You...
10.decembar 12:51: Venera sekstil Pluton
Venera u Škorpiji, Pluton u Jarcu na 23°31’

Imali smo ovaj aspekt - 02.februara ove godine Venera u Ribama, Pluton u Jarcu na 23°
Sada u decembru došao je onaj ranije najavljen period Venerinih harmoničnih aspekata sa Društvom u Jarcu! Posle serije kvadrata u novembru kada je boravila u Vagi i posle opozicije sa RUranom kada samo što je prešla u Škorpiju, došlo je vreme za seriju harmoničnih aspekata sa planetama u Jarcu, prvi u nizu je ovaj sekstil sa Plutonom...

Venera sekstil Pluton: Uvek kada je neki aspekt Venere i Plutona je se naravno setim tvora Pepe Le Pew i O la la :))). Simpatičnog tvora u potrazi za ljubavlju -  L'amour ;).  Setim se i Keri iz serije Sex and city :)) i njen čuveni citat: "Tražim ljubav. Pravu ljubav. Luckastu, nekonvencionalnu, prožimajuću ne-možemo-da-živimo-jedno-bez-drugog ljubav." Na pamet mi pada i pesma I Put A Spell On You...otuda i naslov....Sa Venera sekstil Pluton tranzitom strasti mogu biti pojačane, emocije dobijaju na intezitetu, veće su i jače potrebe, želje.....Sa Venera Pluton tranzitom (bilo kojim) javlja se o osećanje da su veza, partner - "suđeni". Vrlo često ćete negde pročitati da taj odnos planeta donosi sudbinske veze... Imajte u vidu da je ovo kratak tranzit i da je potrebno da se uklopi i u ostatak horoskopa da bi o nekoj sudbini bilo reči.... Ono što je izvesno su jake strasti i sexualna energija.... nešto kao "prva pomoć" tamo gde je ona potrebna. Ovaj tranzit je dobar i za finansijska pitanja....
On donosi: Jaku magnetsku privlačnost....onu iskonsku muško-žensku. Ovo je romantika začinjena strašću...Ne pristaje se na malo i slabo, mlako sa ovim tranzitom. Ne pristaje se  na manje od onog što se (po)želi:-)). I nemojte.
Zaronite u tajanstvene vode Škorpije ("bacite čini ako treba"), zemlja je i onako tu....ako zatreba - energija Jarca...

Light My Fire...
11.decembar 07:00: Sunce trigon Mars
Sunce u Strelcu, Mars u Ovnu na 19°38’

Imali smo ovaj aspekt - 16.avgusta Sunce u Lavu, Mars u Ovnu na 24°09'...Obično ga imamo jednom godišnje, ove godine dva puta zbog retrogradnog hoda Marsa!!! Dva puta...nešto kao poklon ili pravi aspekt u pravo vreme!!! Sledeće godine nećemo imati ovaj aspekt...imaćemo ga 18.oktobra 2022. 
Ovaj trigon ogađa se tri dana pre Mladog Meseca u Strelcu i totalnog pomračenja Sunca i donosi vrlo moćnu energiju za Novi početak!

Sunce trigon Mars: Nekome će ova energija doneti samopouzdanje, entuzijazam, hrabrost, nekome odlučnost, nekome samo višak energije (mada od viška ne boli glava). Odlična energija za početak nekog posla; više samopouzdanja, inicjative, veće šanse za uspeh u nekom poslu...
Mars u Ovnu voli takmičenje, Sunce u Strelcu voli avanture, daljine...ovako zajedno oni nude pobedničku energiju! Odlična energija za ljubav, strast (vatreni trigon)...Ovo je i jak sexualni potencijal...Muškarci (Sunce, Mars) hiperaktivni...
Nadam se da će nam ova energija pomoći da napunimo baterije u ovo teško vreme...i da će nam pomoći da sačuvamo zdravlje i vitalnost!!!



Istina na detektoru laži
13.decembar 12:38: Merkur kvadrat Neptun
Merkur u Strelcu, Neptun u Ribama na 18°13’

Imali smo ovaj aspekt -  22.maja Merkur u Blizancima, Neptun u Ribama na 20°.
Ovaj aspekt dešava se samo dan pre Mladog Meseca u Strelcu i totalnog pomračenja Sunca! 
Neptun ovde ima ulogu da zbuni, zamagli...sakrije, obmane, slaže...Ali više od toga Neptun je priča o virusu i o podložnosti virusima i zarazama, zbog toga je i opasan posebno u vreme pomračenja! U vreme Mladog Meseca i pomračenja Sunca, Neptun će biti u kvadratu sa Suncem, Mesecom i Merkurom i to je razlog za pojačan oprez! Budite oprezni jer Neptun će svakako slati pogrešne talase - signale!!!

Merkur kvadrat Neptun: Gde je Neptun u nekom napetom aspektu (kvadrat) tu je obmana, iluzija, laž...iskrivljena predstava ili slika o nekome ili nečemu.... U kombinaciji sa Merkurom moguće su neke laži....Nemojte odmah da poverujete u sve što čujete ovih dana. Pripazite i šta obećavate drugima, ali pazite i na obećanja drugih data vama... Ovo je energija koja donosi samozavaravanje, ali i varanje drugih,  u najmanju ruku doneće nekorektno ponašanje, ogovaranje, tračeve, informacije (Merkur) koje nisu tačne, pogrešne, lažne (Neptun)... Uzdržite se od potpisivanja ugovora ili ih bar proverite više puta...  Neka istina, informacja, činjenica  (Merkur) bi mogli biti upleteni u mrežu (Neptun) laži, iluzija, obmana... Merkur - misao, reč, verbalna komunikacija, Neptun u "lošim" aspektima (ovde kvadrat) - magla, iluzija, obmana...laž. I ovde dolazimo do priče o Pinokiu. Zamislite da to nije bajka, koliki bi nam nosevi bili :-). Možda nam nosevi ovih dana neće porasti, ali neka laž bi mogla da se potkrade...Ovaj aspekt u mnogome podseća na retrograadnog Merkura, a on se i sprema na retrogradni hod....
★★★

14.decembar 17:16 Mlad Mesec u Strelcu na 23° 
(totalno pomračenje sunca)
14.decembar 21:58: Venera sekstil Jupiter
15.decembar  05:23: Merkur trigon Mars
15.decembar 13:59: Venera sekstil Saturn
15.decembar 17:22 Venera ulazi u Strelca
15.decembar 23:17: Kiron kreće u direktan hod sa 4° Ovna
17.decembra 2020. Saturn konačno prelazi u Vodoliju!!!
19.decembar 14:08: Jupiter ulazi u Vodoliju
20.decembar 04:25: Sunce konjukcija Merkur



Novi početak pred kraj godine...
14.decembar 17:16 Mlad Mesec u Strelcu na 23°
 (totalno pomračenje sunca)

Ove godine sa ovim totalnim pomračenjem Sunca završavamo sa pomračenjima!
Po mnogo čemu je ova 2020. godina bila posebna i drugačija. Pre svega po ciklusima planeta koji se retko dešavaju u istoj godini, po broju retrogradnih planeta...ali i po tome koliko je bilo ukupno pomračenja! Obično imamo godišnje 4 ili 5 pomračenja, ove godine imamo ukupno 6 (4 pomračenja Meseca i dva pomračenja Sunca)!!!
Konačno smo stigli do šestog pomračenja, drugog pomračenja Sunca ove godine!
Prvo je bilo 21.jun 08:41 Mlad Mesec u Raku na 0° (prstenasto pomračenje Sunca):

Šest meseci posle ovog pomračenja imamo Mlad Mesec u Strelcu i totalno pomračenje Sunca!
Ovo je redovan Mlad Mesec ali sa energijom pomračenja (Mesec između Zemlje i Sunca)!

Optimizam, inspiracija, novi početak...
Mlad Mesec nas uvek inspiriše za Novi početak...Ovaj je u energiji Strelca i dodaje optimizam, avanturizam, veru, verovanje, nadu, istinu, moral, zakon, pravdu, obrazovanje, putovanja i stvarna i ona duhovna i u mašti... mami nas da širimo vidike...i nudi da se fokusiramo na buduće ciljeve...
Energija Strelca nam poručuje i da mislimo široko i daleko...Odapnite strelu!!!

U Strelcu na ovaj dan: Sunce i Mesec na 23° Merkur na 20° i RJMČ na 19°!!!
Podrazumeva se da su Sunce i Mesec u konjukciji, u konjukciji su i Merkur i RJMČ!
Svi oni su u trigonu sa Marsom u Ovnu - moćni vatreni trigoni! 
Moćna energija za buduće planove i ciljeve!
Svi oni su u kvadratu sa Neptunom u Ribama!
Priča o Korona virusu na žalost ne posustaje, jer Neptun nije samo obmana i nejasnoća, Neptun je i virus i virusne infekcije!

★Najjači aspekt u vreme Mladog Meseca i pomračenja Sunca je konjukcija sa Merkurom!
Novi početak sa energijom Merkura u Strelcu - razmišljanje, reči, komunikacija...
Dobro razmislite o svemu...ako je potrebno i zapišite svoje planove, ciljeve....ovo je odlična prilika da zapišete svoje planove za sledeću godinu! 
Preko puta Strelca su Blizanci a tamo se nalazi RSMČ - Severni Mesečev Čvor u Blizancima je izlaz i rešenje, put kojim treba ići...dakle lokalna zajednica, bliska okolina, bliski ljudi i kontakti, braća, sestre, komšiluk...kraća putovanja....Za neka druga putovanja, za daljine i sve u vezi energije Strelca - RJMČ kada dođe vreme za to!!!

Trigoni sa Marsom će sve ovo osnažiti! Doneće više samopouzdanja, energije...Mnogo više entuzijazma za ostvarenje nekih ciljeva i planova! Vreme je za hrabrost! Za hvatanje u koštac sa problemima...a sam Bog zna koliko smo ih imali!

Kvadrati sa Neptunom bi mogli da unesu zbunjenost, nejasnoće, zablude...Moguće su laži, teorije zavera, obmane i na kraju balade razočarenja! Tu su i razne intrige, ogovaranja, skandali...Verske zablude...Tu je i prisutnost virusa i rizik od zaraze...

Ko će biti jači? Trigoni ili kvadrati? Zavisi od nas i naše spremnosti i hrabrosti da krenemo u akciju, zavisi i od naše želje za uspehom (trigon Mars). Svakako su aspekti Marsa jači i snažniji, zapravo su dovoljno jaki da možete da prepoznate Neptunove pogrešne signale! Što se tiče Neptunovih aspekata ja bih stavila akcenat na podložnost zarazi...to je ono gde treba i dalje da pazite! Usput se čuvajte od prevara, laži, obmana...jer ovo je takvo vreme puno je prevaranata!

U pozadini Mladog Meseca i pomračenja Sunca su aspekti Venere u Škorpiji, njeni sekstili sa Društvom u Jarcu! Još jedna podrška energiji Novog početka!

Sledeća sezona pomračenja počeće 26.maja 2021. - Pun Mesec u Strelcu i totalno Mesečevo pomračenje na 5°29’



Sreća, radost, ljubav...
14.decembar 21:58: Venera sekstil Jupiter
Venera u Škorpiji, Jupiter u Jarcu na 28°59’

Imali smo ovaj aspekt 23.januara - Venera u Ribama, Jupiter u Jarcu na 11°.
Dug put je od tada prešao Jupiter, sada pred kraj boravka u Jarcu pravi harmoničan aspekt sa Venerom i kao da želi nešto da ispravi. Ipak najvažnije je da ovde dve energije sarađuju. Energije Riba (voda) i Jarca (zemlja). Dobro se slažu i ako nisu iz iste grupe - elementa.

Venera sekstil Jupiter: Aspekt za uživanje pre svega, optimizam i radost.... Zašto možemo da očekujemo od jednog aspekta koji kratko traje da nam donese mnogo lepih stvari? Sekstil je pre svega harmoničan aspekt i ima prirodu Venere. U ovom sekstilu učesnici su Venera (mala sreća) i Jupiter (velika sreća). Sekstil donosi skladne i stabilne odnose. Ovaj aspekt postmatrajte kao aspekt šansi i mogućnosti. Sekstil ima takvu energiju da mu je potreban mali podsticaj da bi se njegov uticaj osetio.  Zbog svega ovog zaista možemo da očekujemo lep psihološki uticaj ali i lepe događaje. Još ako ove Tran planete prave i neki lep aspekt (dodatno) sa nekom vašom planetom....šta reći sve je moguće....
Da li će ovaj aspekt doneti "samo" lepo raspoloženje, ili neki poklon, više novca, lepa druženja, neku novu ljubav.... sve zavisi od ostatka vašeg horoskopa.... ali nešto lepo ipak hoće. Možda će negde veći akcenat biti na materijalnom, novcu, sticanju i sl. Možda je vreme za povišicu, neki novi izvor prihoda, bolje finansije....



"Reči jesu moje igračke, cakle mi se u glavi".
15.decembar  05:23: Merkur trigon Mars
Merkur u Strelcu, Mars u Ovnu na 20°53’

Imali smo ovaj aspekt 17.avgusta Merkur u Lavu, Mars u Ovnu na 24°21’Ovu kombinaciju nemamo često! Ni ovu kombinaciju Merkur u Strelcu trigon Mars u Ovnu nemamo često, poslednji put smo je imali 29.novembra 1988. Sledeći put će se dogoditi 01.decembra 2067.
Sada se ovaj trigon dešava dan posle Mladog Meseca i totalnog Pomračenja Sunca ali ima veliku ulogu u toj energiji zbog svoje jake mentalne energije i povećane mentalne i fizičke koncentracije!

Merkur trigon Mars: Svest da neke ideje (Merkur), neki poslvi (Mars), mogu biti izvodljiviji...Pa navalite (Mars). Um (Merkur) je oštar, britak (Mars). Budite direktni, razmenjujte ideje, misli... Napišite nešto što će ostaviti trag...Reči mogu biti oštre ali jasne... reči mogu biti vaše igračke!
Ovo je inače jako ubedljiv stil komunikacije...Sa ovom energijom možete da se upustite u neku raspravu, da potražite neku uslugu, da prodate nešto, ugovorite nešto...
Ovaj aspekt donosi energiju oštrog (Mars) uma (Merkur)... Brže se misli, govori, piše....Um je aktivan, nemiran....Komunikacija je moćna, energična....Jak mentalni stimulans...Potreba da se kaže...Potreba da se kažu nove ideje....Takmičenje (Mars) rečima (Merkur)...potreba da se pobedi rečima (kviz, slagalice...). Pobeda argumentima. Ovo je i muški (Mars) um (Merkur), muško razmišljanje, hiperaktivnost... Spremnost borbe (Mars) mišljenja (Merkur).... Podsticaj da se misli (Merkur) svojom glavom (Mars u Ovnu, Ovan - glava)...Naše reči (Merkur) u akciji (Mars)...Hrabrost (Mars) stajati iza svojih reči (Merkur)....Mahanje rukama dok se priča....brzo kucanje....brz govor....Medijske kampanje....
Sa ovim aspektom kaže se ono što se misli i misli se ono što se kaže...Odlična veza (trigon) između misli i reči...Direktan pristup, direktna komunikacija, ubedljiva komunikacija...Odlična energija za lidere...za one koji se bave politikom, zakonom, biznisom....Ovaj aspekt povećava koncentraciju...Dobar je za učenje, polaganje ispita i sl. Ubedljivost je jedna od bitnih odlika ove energije (Merkur/Mars)...



Energija koja čuva ljubav...
15.decembar 13:59: Venera sekstil Saturn
Venera u Škorpiji, Saturn u Jarcu na 29°49’

Imali smo ovaj sekstil 03.februara - Venera u Ribama, Saturn u Jarcu na 25°...
Ovde će Venera u Škorpiji zaokružiti priču o harmoničnim odnosima sa Društvom u Jarcu (Pluton, Jupiter i Saturn). Događa se na 29° dakle pred samu promenu znakova i Venere i Saturna! Interesantno u vezi ovog sekstila da je ovo poslednji sekstil u ovim  kombinacijama znakova. Sledeći sekstil u istim znacima dogodiće se 07.decembra 2047. Kada Saturn pređe u Vodoliju imaćemo sekstile sa Venerom u Ovnu i Strelcu!!! Isti aspekt druge energije (znakovi)

Venera sekstil Saturn: Energija koja "kaže": Čuvam te...Energija kada se sa reči prelazi na dela!!!
Harmoničan i povoljan aspekt za posvećenost vezi, pomirenje (tamo gde je potrebno), veze započete u vreme ovog tranzita imaju šansu i mogućnost trajanja, partneri starji, odgovorniji, ozbiljniji... Mogućnost poboljšanja nekog odnosa ljubavnog, poslovnog, prijateljskog. Aspekt osim pozitivnog uticaja na ljubavni život, ima i pozitivan uticaj na poslovne stvari, novac...stabilniji prihodi, mogućnost štednje...Tako je uglavnom! Veze u kojima ste mogu da traju, veze koje su u početku mogu da traju... Pronalaze se ozbiljniji i zreliji (stariji) partneri, oni u koje možete da se pouzdate. Moglo bi se reći prave osobe za vas!!! Ovaj aspekt generalno donosi sigurnost, sigurnije se osećamo u vezama. Lepota (Venera) ovde ima nešto tradicionalniji (Saturn) oblik. U vreme ovog tranzita mnogo smo štedljiviji i oprezniji sa novcem, praktičniji u svakom slučaju i realniji, neko nešto ostavi i sa strane :)) Nekada ovaj aspekt vrati u naše živote osobe sa kojima smo nekada bili, sa željom da se veza obnovi...Ostali će uglavnom da procenjuju emocije...i šta je to što želimo od nekog odnosa/veze (Venera)!!! Sagledavaće gde su kada je ljubav u pitanju... nešto kao test.... i šta su naučili (Saturn) kada je ljubav (Venera) u pitanju ali i odnos prema vrednostima (Venera) generalno...
★Venera je u Škorpiji pa je sve začinjeno strašću, intimom, magnetizmom, energijom regeneracije i transformacije....Saturn u Jarcu je tu da to bude ozbiljno, odgovorno, dugotrajno....


Odapnite strelu....
15.decembar 17:22 Venera ulazi u Strelca

Posle Sunca i Merkura i Venera će odapeti svoju strelu...
Energija inteziteta prelazi u energiju vatre Iz vode u vatru!!! Dok je Venera u Škorpiji bila usmerena na intimnost i uglavnom bila usmerena na jednu osobu, sada u Strelcu njeni vidici se šire...ljubav prelazi više na univerzalni nivo :-))). Složenost i slojevitost Škorpije, biće zamenjeni višim smislom... i potragom za istinom. Za mnoge će to biti svojevrsna avantura... Energija ove Venere doneće momente sreće i zabave, optimizma. Društvena je ova Venera, slobodnog duha... Nikako nije za dramu, analizu odnosa... Ono što voli Venera u Strlcu su: putovanja, nove kulture, nova iskustva (svake vrste :-), avanture, slobodu, sport, noćni život.... Duh slobode, nezavisnosti biće prisutan u narednom periodu i potrebno je sve to na adekvatan način uklopiti u već postojeće odnose...
Dinamika u odnosima, želja za istraživanjem i avanturama trebala bi da bude zajednička..., jer ova Venera ne voli rutinu i dosadu... Ovde će doći do izražaja životna filozofija, smisao života, filozofska razmišljanja... bilo bi dobro da su partneri na istoj talasnoj dužini... Sa energijom Strelca dolazi i vreme optimizma, humora.... sve je nekako lakše i opuštenije... Iskrenost je ovde jako bitna i poželjna...I raznovrsnost, spontanost... zato ne planirajte previše ili uopšte....Naravno da su moguća i preterivanja.... Strelcem vlada Jupiter a gde se on nađe tu su i preterivanja....Budite spremni na rast, širenje i pomeranje granica... Ako ste sami ovo je vreme u kome možete promeniti status. Ako budte otvorenog duha, spremni za avanture, istraživanje... negde tu iza nekog ugla možda vas čeka vaša sreća... Ili ćete biti meta ili lovac... Strele će biti odapete...pa kako kome :-)).


U potrazi za ključem...
15.decembar 23:17: Kiron kreće u direktan hod sa 4° Ovna

Zbog retrogradnog hoda prelazio je u Ribe od 26.septebra 2018. do 18.februara 2019.
Kiron će boraviti u Ovnu od 18.februara 2019. do 14.aprila 2027.

Svaka promena kretanja i planeta i ovde planetoida je bitna posebno u vreme kada su stacionirani. 15.decembra Kiron će biti direktno stacioniran i to vreme će biti značajno za nas...naše rane, za ključ koji nas vodi ka (iz)lečenju!!!
Obratite pažnju gde u kojoj kući vam se nalazi Kiron u Ovnu sada na 4°! 
Intezivnije će ovo Kironovo kretanje napred osetiti Ovnovi (konjukcija), oni sa Kironom u Ovnu (povratak Kirona), Rakovi i Jarčevi (kvadrat), Vage (opozicija), kao i svi oni koji imaju Nat planete na oko 5° ovih znakova!
Nešto lakše će ovu energiju osetiti Blizanci i Vodolije (sekstil), Lavovi i Strelčevi (trigon),  kao i svi oni koji imaju Nat planete na oko 4° ovih znakova!
Kretanjem Kirona napred generalno bi mogao da pokrene i neke naše bolne tačke!
On je sada u fazi stacioniranja....ta faza je uvek jako bitna u vreme kada neka planeta menja pravac. U ovom slučaju kada iz retrogradnog hoda prelazi u direktan! Sada je Kiron u stanju mirovanja pred njegovo kretanje napred - direktno! Kiron je stacioniran direktno!!!
Ova faza je jako značajna za sve nas i globalno i lično...Ova faza može pokrenuti neke događaje u nama i oko nas...Nešto kao "zatišje pred buru"!
Svaki tranzit Kirona utiče na nas na neki način...Neku vrstu ranjivosti svi osećamo bez izuzetka...Samo nekog boli više, nekog manje. Neko je svestan svoje ranjivost, neko nije. Ako uspete da potražite to u sebi i nađete biće vam lakše... Ima li nešto što vas muči, boli...gde ste ranjivi? Koje su vaše bolne tačke? Odnos - aspekt tranzitonog Kirona sa nekim planetama pokazaće više: Da li je to duša, dom (Mesec), da li je to stuktura, odgovornost, položaj (Saturn), da li je to neka emotivna priča (Venera)....tek Kiron je tu zapravo da pomogne...da zaleči, izleči....Uvek treba imati na umu bol je da se odboluje, bol ne treba potiskivati...Suočavanje sa bolom je suočavanje sa Kironom....Da li ste hrabri (Ovan) da se suočite sa tim?
Ključ (lek) će pronaći najhrabriji!
Kod nekih od nas telo će pokušati da nam nešto kaže, ako je duša patila moguće su i neke bolesti (ne obavezno). Ipak treba oslušnuti i srce i dušu i telo. Dobro je i pregledati gde ste sa zdravljem. Jer svaka bolest ima dublji smisao nego što na prvi pogled izgleda. Ako želite izlečenje, morate najpre priznati sebi da problem postoji. Ključ izlečenja, lečenja....pronaćiće samo oni koji su iskreni prema sebi!!! Dokle je Kiron išao unazad nekih šest meseci imali smo dovoljno vremena za preispitivanje...ono ka unutra, ka nama... Sada je vreme da se otvorimo...Ključ će pronaći najhrabriji...



Ispred svog vremena!
17.decembra 2020. Saturn konačno prelazi u Vodoliju!!!

Saturn je već boravio u Vodoliji i nagovestio nam je kako bi to moglo da bude...

17.decembra Saturn konačno prelazi u Vodoliju i nema više povratka u Jarca bar ne za 30 godina - 24.januara 2047. godine! Dakle ulaskom Saturna u Vodoliju počinje naš put u budućnost!
Da li ste spremni za potpuno novo životno poglavlje...
Ulaskom Saturna u Vodoliju slede nove životne lekcije koje ćemo savlađivati do do 07.marta 2023.

Jedna od najvažnijih lekcija Saturna u Vodoliji je da shvatimo i prihvatimo da smo svi jedna velika globalna zajednica u kojoj živimo i koliko smo zapravo povezani! Tu lekciju smo već počeli da savlađujemo hteli ili ne u od 22.marta kada je Saturn prvi put ušao u Vodoliju! 
Ulaskom Saturna u Vodoliju u martu izgubili smo na neki način slobodu - svi znate i zašto! Izolacije, samoizolacije, karantini postali su deo naše stvarnosti i počeli smo da pričamo o "novoj normali" ma šta to značilo! Pojavili su se novi pojmovi: rad od kuće, učenje na daljinu....društvene mreže su postale glavni vid komunikacije. I oni koji do tada nisu hteli morali su da se na neki način umreže! Ništa to nije novo, internet postoji odavno njegov procvat se dogodio kada je Saturn poslednji put boravio u Vodoliji (1991-1994) ali sada smo tu priču morali da usavršimo! Pogledajte reklame koje su se nedavno pojavile....sve više su upućene korisnicima koje sada nazivaju 65 +.... Video pozivi su prešli u prvi plan..Videla sam i jedno on line venčanje! 
Da bi ste bolje shvatili šta nas čeka u budućnosti sa Saturnom u Vodoliji bitno je da se vratite na godine unazad kada je Saturn ranije boravio u Vodoliji. Ja sam o tome pisala ranije!
U naredne tri godine očigledno je da će se razvijati tehnika kako bi poboljšala i usavršila naš društveni život. Moraće da se radi na trajnom rešavanju globalnih problema u vezi Korona virusa ali i klimatskih promena koje nikako ne možemo da zanemarimo. Radiće se na tehnologiji koja će nam olakšati svakodnevni život. Socijalna pravda će svakako doći na dnevni red (već sa prvim kvadratima Saturna i Urana krajem decembra i početkom 2021.). Istraživanje svemira će doći na red ma koliko sada to zvuči "ma koga briga za to"....Mislim i da će kripto valuta izbiti takođe na bitnu poziciju!

Do nekog novog teksta (družićemo se sa Saturnom u Vodoliji tri godine) najkraće (koliko ja to mogu:):
Saturn u Vodoliji je originalan ekscentrični naučnik, koji će ko zna šta će sve smisliti i prirediti razna otkrića, biće pomalo i bundžija, ali je i prijateljski nastrojen....U mitologiji Saturn je zbacio svog oca Urana sa prestola....a Uran je vladar Vodolije....Boravak Saturna u Vodoliji biće interesantan jer Vodolijom vlada i Saturn....pa će biti fifti - fifti :))
Saturn u Vodoliji je sklon nauci, znanju, ćudljiv je, uporan, disciplinovan...ali može biti i buntovan, egoističan, snob, hladan, uzdržan....sve zavisi od aspekata.
Kažu da ljudi rođeni sa Saturnom u Vodoliji idu ispred svog vremena....Neko će doživeti svoj prvi Saturnov povratak i on će im doneti neku misiju u životu, neko će doživeti drugi Saturnov povratak on će njima doneti slobodu (neko to zove penzija)...

Ono što je već sada jako bitno je da će se oko 10.decembra pojaviti kvadrat vladara Vodolije Saturna i Urana. Ja sam vas već ranije pripremila za to, ko ne zna o čemu prišem neka pročita ovaj tekst:



Putovanje u budućnost može da počne...
Vežite se, polećemo....
19.decembar 14:08: Jupiter ulazi u Vodoliju

Posle Saturna i Jupiter napušta Jarca i prelazi u Vodoliju...Društvo u Jarcu se konačno rastura!!!. 
U Jarcu će ostati još samo Pluton a neće ni on dugo (mislim za Plutona dugo :) ostati tu...do 23.marta 2023. - Doviđenja stelijumu u Jarcu dobar dan stelijumu u Vodoliji. Prelaskom Saturna i Jupitera u Vodoliju možemo da očekujemo razne promene ali i priču Age of Aquarius....

Jupiter posle 12 godina ponovo u Vodoliji!
Poslednji put Jupiter je boravio u Vodoliji od 05.januara 2009. do 18.januara 2010.

Jupiter će boraviti u Vodoliji od 19.decembra 2020. do 14.maja 2021. kada će preći u Ribe
U Ribama će boraviti od 14.maja 2021. do 28.jula 2021. kada će ponovo ući u Vodoliju
U Vodoliji će boraviti do 29.decembra 2021.

Vežite se, polećemo....
Jupiter ulazi u Vodoliju u jednu posebnu energiju, energiju nezavisnosti, slobode, individualnosti, progresivnosti, inventivnosti, nauke, mašte...u energiju društvenosti, prijateljstva, humanosti...energiju ideja, nadanja, želja...posebnosti, ekscentričnosti, originalnosti...u energiju koja ne voli rutinu, dosadu...u energiju iznenađenja, neočekivanih događaja i ponašanja...Ova energija je i vrlo buntovna, energija sa potrebom za oslobađanjem od nečega ili nekoga...
Posle prilično teške i ograničavajuće energije Jarca...Jupiter u Vodoliji je viđen za Buntovnika s' razlogom!!!
Za Vodoliju su sloboda - nezavisnost - ravnopravost jako bitne kategorije, ulaskom Jupitera u Vodoliju ta pitanja će izbiti u prvi plan! Ništa manje bitne kategorije su humanost i naučna dostignuća!
Sada posle devet meseci od kako smo u proglašenoj pandemiji Korona virusa sve ove kategorije će  svakako izbiti na površinu...i zato zaista Vežite se, polećemo...

Ulaskom Jupitera u Vodoliju javiće se snažna potreba da svi i lično i globalno krenemo napred u budućnost. Vreme je za razna otkrića u nauci, tehnologiji, globalnoj komunikaciji (internet itd.)...
Vreme je za više individualnosti, za slobodu i jednakost, za veća ljudska prava...pobuna protiv svega što koči napredak. Vreme je za razne reforme, za krupnije promene! 
Jupiter proširi ono što zatekne...dakle mogli bi da očekujemo nalet promena...a najbolje će se snaći oni koji vole originalnost, koji su spremni da se suoče sa novim stvarima, koji su spremni da eksperimentišu a sve zarad boljeg života! 
Naravno svi zajedno moramo biti spremni na razne pobune i proteste, jer najčešće nove stvari ne budu odmah prihvaćene...

Da će sve ovo biti prilično uzbudljivo naravno govori i prvi aspekt koji će Jupiter praviti a to je već znate čuvena Velika konjukcija - Jupiter konjukcija Saturn u Vodoliji  na 0°29' već 21.decembra

Da će biti buran početak Jupiterovog tranzita kroz Vodoliju govori i jedan aspekt koji će biti egzaktan 17.januara: Jupiter u Vodoliji kvadrat Uran u Biku na 6°43’. Zbog dozvoljenog orbisa delovanja ovaj kvadrat ćemo osetiti i krajem decembra! Dogodiće se ovaj kvadrat tačno posled sedam godina. Poslednji put smo ga imali 26.februara i 20.aprila 2014. 

Ovaj kvadrat ukratko: energija koja poručuje - Usudi se da preizmeš rizik. Nepredviđeni događaji...koji nas uvode u promene...  to su oni događaji i one promene za koje nismo napočetku svesni da su dobri za nas... to dođe kasnije...kada se bura slegne Sa ovom kombinacijom planeta i energija Jupiter/Uran, uglavnom se ulazi u rizik da se promeni nešto. Ovo je i vreme preispitivanja kolika je naša vera (u nešto ili nekog), mogu da budu prisutne i neke verske dileme. Iznenadni nalet želje za slobodom i oslobađanjem od nečega ili nekog...I Jupiter i Uran vole slobodu ali na različite načine... Kvadrat ovde samo vrši pritisak i toliko je jak da ga je nemoguće ignorisati...ni globalno ni lično....Rađanje nekih revolucionarnih ideja.

★Jupiter će 14.maja 2021. na kratko preći u Ribe! Jupiter je u Ribama kod kuće ili svoj na svome...Vraća se Jupiter kući posle 12.godina u energiju duhovnosti, empatije i saosećanja!
20.juna će krenuti u retrogradni hod sa 2° Riba! 
Ponovo će ući u Vodoliju 28.jula! (upravo sam pogledala svoj solarni horoskop jer sam rođena tog datuma i u njega ulazim sa Jupiterom u Ribama koji je inače moj Nat Jupiter) 
18.oktobra će krenuti direktno sa 22° Vodolije! 
Pred kraj boravka u Vodoliji Jupiter će biti u kvadratu sa ☊ u Biku!
Mesečevi čvorovi menjaju znakove 23.decembra 2021. prelaze u Bika/Škorpiju!
Jupiter će u Ribe konačno preći 29.decembra!!!
 



Istina je u vama...
20.decembar 04:25: Sunce konjukcija Merkur
Sunce i Merkur u Strelcu na 28°42’

Ove godine Sunce i Merkur će se sresti ukupno 7 puta. 
Prvi njihov susret bio je 10.januara Sunce i Merkur u Jarcu na 19°, drugi 26.februara Sunce i RMerkur u u Ribama na 6°, treći 04.maja Sunce i Merkur u Biku na 14°, četvrti 01.jula u Raku na 9° RxMerkur, peti 17.avgust u Lavu na 25°, šesti 25.oktobar u Škorpiji na 2° RxMerkur i stigli smo do poslednje konjukcije za ovu godinu!!!
Završava se ciklus koji je započet 25.oktobra i počinje novi koji će se završiti 08.februara 2021. kada će početi prvi ciklus Sunce konjukcija Merkur u Vodoliji. Sledeće godine imaćemo 6 konjukcija!

Sunce konjukcija Merkur: Svaka konjukcija Sunca i Merkura je neka vrsta kulminacije - završi se jedan ciklus i počinje novi. Sunce i Merkur se sretnu (konjukcija) na određenom stepenu nekog znaka i onda nastave put dalje. Merkur nikada nije udaljen od Sunca više od 28° tako da je konjukcija jedini aspekt između ovih planeta...
Svaka konjukcija Sunca i Merkura nagoveštava rečitost!!! 
Dobar je ovo aspekt -  gde god je potrebna reč!!! Dobar je i za poslove, pregovore, svuda gde je potrebna neka organizacija i organizovanje, dobar je za kraća putovanja, ma gde god je komunikacija deo neke priče!!! Um caruje!!! 
Želja i potreba da se sa nekim razgovara, razgovori obojeni energijom znaka u kojoj se nalazi!
U tranzitu ova konjukcija stavlja razmišljanje i komunikaciju u prvi plan... razmišljamo najpre o sebi (Sunce) ali i o drugima posebno o onima koji predstavljaju Sunce u našim životima, a to može biti neki autoritet, otac, pretpostavljeni (šef, direktor...), profsor itd., ali i muž, ili neko sa kim ste u vezi...Komunikacija je u vreme ovog tranzita nešto intezivnija (konjukcija - intezitet). To je jaka potreba da se nešto kaže...napiše, objavi...Um je vrlo aktivan, aktivniji nego inače... Ako tražite neke odgovore....krenite od sebe (Sunce - ego)...
Ovo je period kada se više telefonira, sastanči, ugovara, pregovara...Nekome stigne neka bitna vest...Sve što kažete ili napišete ima jak uticaj.
★Ova konjukcija nosi energiju Strelca: viši um, vidici, daljine, životna filozofija, moral, zakon, pravda, istina, ideali, religija, nezavisnost, sloboda, daljine, putovanja, obrazovanje...itd.

★★★

21.decembar 00:08 Merkur ulazi u Jarca
21.decembar 11:03 Sunce ulazi u Jarca (zima)
21.decembar Saturn konjukcija Jupiter u Vodoliji  na 0°29'
23.decembar 15:52: Mars kvadrat Pluton
25.decembar 08:04: Merkur trigon Uran



Kada se Merkur uozbilji...
21.decembar 00:08 Merkur ulazi u Jarca

Naš nebeski glasnik Merkur promenom energije, prelaskom iz Strelca u Jarca postaće praktičniji, ozbiljniji i mudriji. I mi sa njim...bar bi trebalo da bude tako. A znate već (redovni čitaoci svakako) sve zavisi od natalnog horoskopa (karaktera)... 
U narednih nekoliko nedelja ili precizno: od 21.decembra 2019. do 08.januara 2020. Merkur u Jarcu će mnogima pomoći da budu praktičniji...
Jarac osim što je praktičan on je i dobar organizator, tako da imate priliku da nešto dobro isplanirate i organizujete, nešto što će imati priliku i šansu da traje... 
Naravno sve ovo će zavisiti i od aspekata i Tran Merkura sa ostalim Tran planetama (izveštaj ćete uvek imati), ali i od aspekata koje će Tran Merkur praviti sa vašim Nat planetama...
Merkur u Jarcu će doneti mnogo realniji, odgovorniji i ozbiljniji pogled na svet oko vas. 
Ozbiljnija i preciznija komunikacija, misli...reči generalno. 
Ipak negde ova pozicija Merkura može doneti pesimizam, melanholiju, negde i neku tugu. Sve ovo zbog nešto užeg ili suženog pogleda Jarca, on nema onu širinu koju ima Strelac... Može on i da nasmeje, posebnom vrstom humora... Rowan Atkinson...je Jarac (Sunce u Jarcu) sa Merkurom u Jarcu....
Neki problemi bi mogli da se jave jer Merkur u Jarcu ne može i ne zna da se opusti. Samo razmišlja kako dalje, više (visoko) da se popne... Da li uz neku društvenu lestvicu, poslovnu, ili u nekom svom užem krugu....Sa njim "hladne glave" možete doneti neke bitne odluke (ne samo Novogodišnje), pomaže i u preciznom razmišljanju, u komunikaciji pre svega poslovnoj ali i svakoj drugoj, jer reči se biraju pažljivije, veća je fokusiranost na nešto određeno i bitno, donosi veću koncentraciju, bolju samokontrolu... Negde će neke od vas vratiti u neku prošlost, negde je to vraćanje korenima, tradiciji... ima smisla dolaze praznici...
Ako kažemo "Kakve su vam misli takav vam je i život" sa ovom energijom misli su svakako prizemnije, ozbiljnije, odgovornije. Koliko i kako zavisi od aspekata i kuće kroz koju će Merkur narednih nedelja boraviti....
Poznati sa Merkurom u Jarcu: Bred Pit, Šakira, Elvis Prisli, Dejvid Bouvi, meni omiljen Džim Morison, Mel Gipson :-)), Mila Jovović (Peti element), Džems Din, Pol Njuen, Keri Grant, Ava Gardner, Staljin, Al Kapone :-)), Eva Braun (Hitlerova), A. Onazis, Mr. Bean :-))), Simon de Bovuar, Fil Kolins...


Dan najduže noći...
21.decembar 11:03 Sunce ulazi u Jarca
počinje zima


Na severnoj hemisferi počinje zima, oni srećniji bar što se mene tiče na južnoj raduju se dolasku leta..Sunce u Jarcu doneće energiju praktičnosti, ambicije i spremnosti da se uhvatimo u koštac sa životom, na praktičan, promišljen i dobro isplaniran način... 
Sa Suncem u Jarcu završavamo jednu godinu i ulazimo u novu...Energija Jarca će nam pomoći da se osvrnemo na ono što je bilo, na sve naše neuspehe i uspehe i da isplaniramo nov početak i krenemo u akciju promena...Sa Jarcem dolazi i energija odgovornosti, discipline, ambicije, reda... Kako Jarac želi i uvažava opipljive rezultate tako i mi sa ovom energijom čvrsto koračamo po zemlji... Ovde je bitno i da imamo cilj, ali ne običan već dugoročni.. Zato se valjda krajem godine i "svode računi" i prave novi planovi i ciljevi...ili tkz. Novogodišnje odluke... 
Sa Suncem u Jarcu ambicije su velike, planovi mogu biti realni a ciljevi dostižni... Energija takva da smo spremni za sve teškoće i izazove na stazi koja vodi ka vrhu, jer tamo na vrhu vazduh je svež i čist. Ne boji se Jarac rada i posla... Voli sigurnost i nezavisnost... tako da je novac ovde na vrhu prioriteta. Za Jarca posao i položaj u društvu su vrlo bitni, pa ponekad žrtvuje lični život i porodicu. Osećanja su duboka ali često potisnuta... Ljubav je ozbiljan "posao" za Jarca. Sklon je kontroli osećanja. Svemu pristupa ozbiljno pa i osećanjima... 
Za vreme tranzita Sunca kroz znak Jarca lako se može dogoditi da sebi postavite visoke ciljeve, ali i da pri tom budete strpljivi i uporni, kao i simbol ovog znaka. Zamislite svoju planinu i probajte da osvojite najviši vrh... Postaćete ozbiljniji, odgovorniji, praktičniji i mudriji...Pažnja će uglavnom biti usmerena na profesiju, karijeru, društveni položaj... Mnogima će u ovo vreme biti bitan status i prestiž i kako vas vide drugi.  Energija Sunca u Jarcu doneće kontrolu, samokontrolu, praktičnost, realniji pogled na život...Vreme je da sa reči pređemo na dela, vreme je da pređemo na posao...


Velika konjukcija
21.decembar 19:20: Saturn konjukcija Jupiter 
u Vodoliji  na 0°29'

Završava se ciklus od 20 godina koji je započet konjukcijom Jupitera i Saturna u Biku na 22° 28.maja 2000. godine i počinje novi ciklus od 20 godina! Ciklus koji počinje 21.decembra 2020. završiće se 31.oktobra 2040. konjukcijom u Vagi!!! 

Koliko je bitna baš ova konjukcija u Vodoliji govori i to da su se poslednji put Jupiter i Saturn sreli u Vodoliji 1405. godine (Julijanski kalendar)...1405. godine Beograd je prvi put u istoriji proglašen za prestonicu Srbije...Dakle, posle 615 godina konjukcija u Vodoliji. Možda je i to jedan od razloga što ovu konjukciju zovemo Velika konjukcija i što govorimo o Novom dobu  i Age of Aquarius
Sledeći njihov susret u Vodoliji je 2080.

Svakako će sa ovom energijom krenuti velike promene i na kolektivnom i na ličnom planu!
Nadam se da će se globalna svest podići na viši nivo! Moraćemo svi mnogo mudrije da se ponašamo - mudri izbori i vrlo svesni da smo svi (Vodolija) u istoj priči!
Pre 20 godina konjukcija Jupitera i Saturna je bila u zemljanom znaku (Bik), ova konjukcija i novi ciklus od 20 godina događa se u vazdušnom znaku (Vodolija)!!!
Dolazi do velike smene....posle zemljanog elementa dolazi vazdušni!
Vazdušni elemenat i vazdušni znaci: intelekt, intelektualnost, komunikacija, logičnost, objektivnost, idealizam, bez predrasuda! Vazdušni znaci su više kreativni i intelektualni!
Ovde u Vodoliji na ceni će biti originalnost i inventivnost - pa razmislite o tome!!!
Ulazimo u period kada će nove ideje biti jako bitne i vredne!!!

Ovu konjukciju smo imali u vazdušnom znaku 1980/1981 u Vagi!
Ako imate vremena proučite taj period!!! Taj period svakako je uneo revoluciju u komunikaciji...Kompjuteri i telefoni postali su jako bitne stvari u našim životima!!! Spomenuću i Berlinski zid...od koga je mnogo toga počelo...u političkom smislu!!! 

Novi ciklus - U jednoj reči znanje i mašta (Vodolija)!!!
Novi lideri sa novim idejama socijalne pravde, više sloboda, individualnosti, jačanje kolektivnih vrednosti, više tolerancije, humanosti, intelektualnosti, nauke, umetnosti, širenje tehnologije i povezanosti ....u pozitivnim aspektima i energijama!

Kada se sretnu zakon (Jupiter) i red (Saturn)...
Velika konjukcija će trajati narednih 20 godina....događa se u Vodoliji i svakako možemo očekivati tehnološku revoluciju ali ne samo tehnološku već bilo koju revoluciju! Mnogo toga će morati da se menja, to već sada osećamo....Ako promene ne dođu lagano moguće je da će biti raznih pobuna protiv svega što ne želi da se menja!!! 

Biće i nepredvidljivosti (uticaj Urana - vladar Vodolije), buntovništva, radikalnih poteza i situacija, ekscentričnosti....u negativnim aspektima i energijama!
Socijalizam - Uran, Vodolija....Kapitalizam - Jupiter!!!

Jupiter konjukcija Saturn kvadrat Uran 
Ulaskom Saturna i Jupitera u Vodoliju formiraće se kvadrat sa Uranom u Biku!
Egzaktni kvadrat Jupitera i Urana 17.januara, Egzaktni kvadrati Saturna i Urana 17.februara, 14.juna i 24.decembra 2020.

Uran ovde ima veliku i ključnu ulogu jer je vladar Vodolije u kojoj se ova konjukcija nalazi!
Kvadrati Urana sa Jupiterom i Saturnom obeležiće zapravo početak novog ciklusa od 20 godina na nešto burniji način. Izvesno je da nas očekuju vrlo burne promene posebno na početku sledeće godine jer će i Jupiter i Saturn u dva meseca biti u kvadratu sa Uranom. 
Ono što je jako bitno je da su ciklusi Jupitera i Saturna najmoćniji i najuticajniji od svih ostalih, jer se zapravo susreću dve najveće planete Sunčevog sistema!!!


"Ne smem se uzbuđivati..."
23.decembar 15:52: Mars kvadrat Pluton
Mars u Ovnu, Pluton u Jarcu na 23°55’

Ovog aspekta se sigurno sećate...Imali smo ga dva puta 13.avgusta - Mars u Ovnu, RPluton u Jarcu na 23°04’i 09.oktobra -RMars u Ovnu, Pluton u Jarcu na 22°29’ ovo sada je treći i poslednji...Priča koja je počela u avgustu, zbog retrogradnog hoda Marsa bila je i u oktobru sada se konačno završava!
Poprilično nezgodna energija....zapravo višak energije koja se najčešće pogrešno kanališe...ako je uopšte moguće ovu energiju kanalisati!!! Naravno, ništa nije nemoguće....gde ima volje ima i načina...Da ovaj aspekt nije baš onaj koji možemo poželeti znaju oni koji ga imaju u natalnom horoskopu...Za mnoge koji imaju ovaj aspekt ni dan danas nisam sigurna da li su nasilnici ili superheroji....

Mars kvadrat Pluton: Sve su šanse i predispozicije da ovaj kvadrat donese neki stres, sukob, nemir, tenziju....Gde je Mars tu je borba, ratobornost, agresija (u negativnom aspektu), gde je Pluton tu je opsesija, nametanje moći, manipulativnost (u negativnom aspektu)... Ovde su nasilje i bes mogući kao odgovor na frustracije, stres, nemir....I sexualna tenzija sasvim moguća... Ovaj kvadrat bi mogli uporediti sa malim "nuklearnim ratom" tek da shvatite njegovu energiju i moć...Ako je Mars borben, ratoboran, svadljiv, impulsivan....(u negativnim aspektima), onda je Pluton "viša oktava" Marsa!!! Poznato je da u vreme nekog stresa nadbubrežne žlezde luče adrenalin...svakako ćete prepoznati taj momenat: srce radi brže (ubrzano), raste toplota u telu...a zenice se šire...Ako sve ovo osetite ovih dana...eto sigurne potvrde da vas je "zakačio" ovaj tranzit!!! Adrenalin je samo odgovor našeg tela na bilo koji stres!!! 
★Mars je u Ovnu i sve je ovde mnogo ličnije (Ovan - JA)....Pluton je u Jarcu pa se ova energija odnosi i na naš ego, karijeru, položaj, odnose sa autoritetima....Ne trpe se energije Ovna i Jarca....Naravno sve je još dublje jer bitne su i kuće u kojima se nalaze Mars u Ovnu i Plutnon u Jarcu!!! 
Savet: Nije vreme za bitke (ili pažljivo birajte bitke)...svađe, sukobe...Ne pravite sebi neprijatelje!!!
I ponavljajte  mantru "Ne smem se uzbuđivati..." kao junak iz Alana Forda

★Sledeći kvadrat Marsa i Plutona 22.oktobra 2021. (Mars u Vagi), ponovo kvadrat Marsa u Ovnu sa Plutonom u Jarcu 02.jula 2022.



 Iznenadne promene...
25.decembar 08:04: Merkur trigon Uran
Merkur u Jarcu, RUran u Biku na 6°53’

Imali smo ovaj aspekt 25.avgusta - Merkur u Devici, RUran u Biku na 10°38’!
I jedan i drugi trigon nude energiju promena...Obe energije i Merkura u Devici (avgust) i Merkura u Jarcu sada nude praktične promene u sveri poslovanja, karijere pre svega a onda i svega drugog u simbolici Merkura! Uran je u oba trigona retrogradan, pa sve ovo ima veze i sa prošlošću...

Merkur trigon Uran: Ovo je aspekt inspiracije. Uradite nešto inspirativno, neočekivano, originalno. Razne mogućnosti su pred vama...Budite otvorenog uma....Uran će odraditi ostatak...Iznenadite i sebe i druge....Pratite intuiciju jer ovo je energija koja je može pokrenuti! Vrlo je sličan sekstilu Merkura i Urana - Eureka efekat - bljesak ideja! Uran je viša oktava Merkura ovako zajedno u harmoničnom aspektu genijalnost je izvesna! U vreme ovog aspekta rodiće se neki takvi budući genijalci!
Ovo je dobra energija za kraća iznenadna putovanja, izlete...Ako to nije moguće....ova energija vas može povezati sa ostatkom sveta preko interneta, društvenih mreža i sl. Sredite svoje Blogove, stranice, sajtove, profile...možda stvorite neka nova prijateljstva, upoznate neke nove ljude, razmenite ideje i informacije...
Ili jednostavno pustite ovu energiju da teče...da vam donese iznenadne promene....ove promene mogu da budu lepe (trigon) podsticajne.. možete se prepustiti i sudbini, ali možete i uraditi nešto vi sami jer vi najbolje znate koje su promene neophodne u vašim životima.....ako niste sigurni pogledajte gde se nalaze tranzitni Merkur i RUran u vašim natalnim kartama u kojim kućama...tu su negde promene.
I na kraju ako vam ništa ne padne na pamet :)....razmislite o nekom kursu koji možete pohađati...
★Moguće su neke pozitivne vesti u vezi letenja, avijacije...

★★★


28.decembar 04:25: Sunce trigon Uran
30.decembar 04:28 Pun Mesec u Raku na 8°
30.decembar 11:18: Venera kvadrat Neptun


Budite originalni 
(Original se uvek prepoznaje...kopija ostaje to - kopija) 
28.decembar 04:25: Sunce trigon Uran
Sunce u Jarcu, RUran u Biku na 6°50’

Imali smo ovaj taspekt 02.septembra - Sunce u Devici, RUran u Biku na 10°33’
Dakle, dva puta godišnje imamo ovaj aspekt!
Kada je Uran u Biku on može biti u trigonu sa Suncem u Jarcu i u Devici!

Sunce trigon Uran: Gde je Uran tu su moguća iznenađenja... trigon je u pitanju pa su to lepa iznenađenja. Sa ovim aspektom možete biti hrabri, i budite hrabri i otvoreni. I ako ovaj aspekt traje kratko dan, dva ili tri... on nosi uzbuđenje novog, nepoznatog, originalnog, neobičnog. Budite malo "ludi" i otkačeni, nepredvidljivi, razbijte rutinu, učmalost i dosadu.
Obe energije su energije zemlje ali ipak neće faliti uzbuđenja,  neobičnih stvari i situacija, iznenađenja. Uživajte u društvu (Uran) neobičnih ljudi i prijatelja (Uran), možda upoznate novog interesantnog prijatelja... Ili jednostavno uradite nešto za sebe, napravite neku promenu.... iznenadite i sebe i druge!!!  
I najvažnije od svega budite originalni!!!  
Svi imamo Urana negde u našoj natalnoj karti, dakle i originalnost. Bez obzira što je Uran više generacijska planeta on vrši uticaj i na svakog pojedinačno.... Ovaj tranzitni aspekt samo može da pokrene priču o originalnosti.... Jer nje ima ili nema (u natalnoj)...Mada svi smo na neki način originalni, jedinstveni, posebni....Od aspekata će zavisiti dalja priča o originalnosti. 
Uran je retrogradan....možda se umeša u sve ovo i neka prošlost.
Ovaj aspekt ne voli: dosadu, rutinu, autoritete. Voli: slobodu, nezavisnost, originalnost, jedinstvenost!!! Ovaj aspekt podstiče: boeme, ego, ekscentričnost, kreativnost. Oživljavanje "unutrašnjeg deteta" ili puštanje na slobodu...Ovo je kratkotrajni aspekt, takav je i njegov uticaj... Ali on je dovoljno jak da vas pokrene..


Dom je tamo gde je srce...
30.decembar 04:28 Pun Mesec u Raku 
Sunce u Jarcu, Mesec u Raku na 8°

2020. godina je počela sa Punim Mesecom i pomračenjem Meseca u Raku na 20° i Mladim Mesecom u Raku - 10.januara. Mislim da bi moglo da bude zanimljivo da pročitate ovaj tekst:
Ovu godinu završavamo sa Punim Mesecom u Raku na 8°...mislim da ima neke simbolike u tome što je ova godina počela i završava se sa Punim Mesecom u Raku. U januaru ovaj Pun Mesec je imao i "pojačanje" u vidu pomračenja Meseca!
P.S. Sledeća 2021. godina počinje sa Mladim Mesecom u Jarcu 13.januara, završiće se sa Punim Mesecom u Blizancima 19.januara 2021.
 
Pun Mesec u Raku: Suprostaviće se dve energije: Jedna je takva da favorizuje dom, porodicu, privatni život, "ognjište" - Rak, druga je takva da u prvi plan stavlja javnost, posao, karijeru, ugled, status, odgovornost - Jarac. Na jednoj strani bezuslovna ljubav, na drugoj uslovna... Mesec u Raku "vuče" na svoju stranu traži od nas da se okrenemo domu, porodici, porodičnim vrednostima, a Sunce u Jarcu nas "vuče" na svoju stranu, na stranu javnosti nekih dužnosti, odgovornosti koje imamo u poslovnom svetu...Mesec u Raku nas tera da budemo zavisni (večita nečija deca), da se udobno osećamo u svoja tkz. četiri zida... Sunce u Jarcu želi nešto drugo od nas da nas iz tog doma izvuče da budemo odrasli i odgovorni. Na jednoj strani su dom, potreba za bezbednošću, ušuškanošću, porodična okupljanja...emotivna sigurnost pre svega - dome slatki dome.. Sa druge strane je potreba za dokazivanjem van porodice, biti u centru pažnje onih preko puta doma, porodice, a to je poslovni svet, svet karijere....i kako nas drugi vide u tom svetu... položaj i status koji imamo u društvu.



Romantična (ali i neka druga) iluzija
30.decembar 11:18: Venera kvadrat Neptun
Venera u Strelcu, Neptun u Ribama na 18°26’

Godinu završavamo sa ovim aspektom! Ove godine imali smo ga četiri puta zbog Venerinog retrogradnog putovanja (Venera u Blizancima)




Ovaj aspekt smo imali tokom celog maja....Prvi put je bio egzaktan 04.maja kada su obe planete bile direktne, drugi je bio 21.maja kada je Venera bila retrogradna treći i poslednji kvadrat bio je 27.jula kada je Neptun bio retrogradan! -  
★Venera ima uticaj na podložnost zarazi, Neptun - virus, zaraze, lekovi...


U vreme sva tri  kvadrata priča o korona virusu bila je prisutna....početkom maja ona je bila intezivna, krajem maja priča se stišavala! 21.maja napisala sam ovo:
"Sada u ovom trenutku, bar ovde kod nas priča o koroni je malo lakša...ali i dalje ništa izvesnija ili jasnija...pitanje je da li će biti i u julu!?" U julu priča je bila slična onoj u maju...

Venera kvadrat Neptun: Ovde su u neskladu, sukobu ono što želimo i naše fantazije...Želi se, sanja...nešto nedostupno ili nešto daleko...Pazite da ne posegnete za nečim što je dostupno a što će se kasnije pokazati kao promašaj, razočarenje...
Ovaj kvadrat može doneti i krizu emotivne i finansijske prirode! U osnovi ove energije su laži, obmane, samoobmane, nebuloze...na kraju i razočarenja! Gledajte da ne postanete nečija žrtva! 

Sada u decembru po četvrti put ove godine kvadrat Venere sada u Strelcu sa Neptunom u Ribama baš za kraj ove blago rečeno teške godine...

P.S. Ovaj tekst pišem 01.decembra i razmišljam koji naslov da stavim za ovaj aspekt kao i koju sliku koja ide uz njega...Znam da je iluzija da će Korona nestati do kraja godine...i znam da ćemo Novu Godinu dočekati sa željom da nevidljivi neprijatelj nestane kao što je i došao...Znam i da ćemo kraj godine dočekati sa maskama na licu ali ne festivalskim već medicinskim! Uradila sam nekoliko novogodišnjih fotografija sa korona maskom i odlučila se ipak za romantičnu iluziju....kad je "bal neka je maskenbal".


Želim vam zdrav, srećan, uspešan decembar!




Нема коментара:

Постави коментар