недеља, 2. август 2020.

Zvezde u avgustu 2020.




Moto meseca:
"Budite promena koju želite da vidite u svetu"

I eto stigao i avgust...Zbog svega što nam se dešava u svetskim razmerama nisam sigurna da možemo onako od srca da mu se obradujemo. Posebno ne mi koji ovog avgusta 2020. nećemo nigde putovati...I ovde se setim svih lekara i svih medicinskih radnika i kako je sada njima, posebno onima sa punom zaštitnom opremom! Da je sreće da nema ovog virusa i da sada pišem o odmoru, moru, putovanjima...Na žalost on je tu od početka ove godine...Sada smo neko kaže u drugom talasu, mada to nije najjasnije, nikako da se dogovore, da li smo već u drugom talasu ili nas on čeka na jesen/zimu! Izvesno je da će ga u nekom obliku biti do kraja godine....

Avgust kada su zvezde u pitanju počinje burno, a na to smo se pripremili početkom ove nedelje! Prvi dan avgusta obeležiće opozicija Merkura u Raku sa RPlutonom u Jarcu! Još burniji biće drugi dan zbog kvadrata Sunca u Lavu sa Uranom u Biku! Dan posle i Pun Mesec u Vodoliji...Udariće grom iz vedra neba...
Buran kraj jula i još burniji početak avgusta!!!

U avgustu Mars u Ovnu će biti prilično aktivan!!! Mars u avgustu kao ekspres lonac u kome se nalaze Jupiter, Pluton i Saturn! Tokom avgusta Mars će biti u kvadratima sa ovim planetama u Jarcu ovim redom: 04.avgust Jupiter 13.avgust Pluton i 24.avgust Saturn!!! Skoro pa ceo avgust Mars u vrlo napetim energijama po sve nas i lično i globalno!!!
Mars je od 25.jula u retrogradnoj senci, dakle već nam je najavio retrogradni ciklus (10.septembar)! Zbog retrogradnog hoda imaćemo ove kvadrate Marsa i 29.septembra sa Saturnom, 09.oktobra i 23.decembra sa Plutonom i 19.oktobra sa Jupiterom!!! Nikad kraja našim mukama! A Mars je ove godine dugih šest meseci u Ovnu!
Mars je u Ovnu kroz tri godišnja doba: leto, jesen i zima!!!
U Ovna je ušao 28.juna. Iz retrogradne senke će izaći 02.januara u Bika će preći 06.januara 2021

Posle četiri meseca boravka u Blizancima Venera će promeniti znak i 07.avgusta preći u Raka.
Sa ovom energijom bićemo u kontaktu sa svojim osećanjima, instiktima i intuicijom, ali i ženskom stranom ličnosti ....Neko će da se emotivno "ugnjezdi"....pronaći će svoje gnezdo, neko bi mogao da uđe u period emotivne "odbrane i zaštite", ali ono nešto po meni najbitnije što ova energija ovog tranzita može da donese je ona priča da vas neko zaštitnički zagrli, dovoljno čvrsto i u isto vreme nežno i da vam kaže.... Ne brini, biće sve u redu!!! Neprocenljivo zar ne?

I Merkur će promeniti znak posle dva meseca boravka u Raku. Preći će u Lava i dolazi vreme sa više osmeha, radosti, ljubavi, igre, zabave...Pričaće se i pisati o ljubavi...Neće proći ni bez Lavovske drame! 17.avgusta Merkur će se sresti sa Suncem u Lavu....U Lavu će boraviti od 05. do 20.avgusta kada će preći u praktičnu Devicu! Vratiće se Merkur kući (njegova druga kuća posle Blizanaca)...Vreme je za rutinu, detalje, analizu, planiranje, posao ali i za brigu o zdravlju! 
Do 22.avgusta vladavina Lava, od 22.avgusta vladavina Device...

Uran u Biku kreće u redovan retrogradni hod i pridružuje se ostalim retrogradnim planetama: Jupiter, Pluton, Saturn u Jarcu, Neptun u Ribama i Kiron u Ovnu!!! 

Na početku meseca Pun Mesec u Vodoliji - Sunce opozicija Mesec oni u kvadratu sa Uranom u Biku - T-kvadrat! Poprilično naelektrisani Pun Mesec i energija za početak avgusta, za leto 2020.
Na sredini meseca Mlad Mesec u Lavu - Sunce i Mesec u konjukciji sa Merkurom svi oni u inkonjukciji sa RSaturnom u Jarcu!!! Sve ovo u vreme nezgodnih kvadrata Marsa u Ovnu sa RPlutonom i RSaturnom u Jarcu,  a Mars kao da najavljuje šta će se događati kad u septembru krene u retrogradni hod. Porilično dramatiča energija Mladog Meseca sasvim u stilu znaka Lava!



Dakle, počinje avgust sve sa Korona virusom na sve strane sveta...
Bez obzira na sve....setite se da je leto....da smo još uvek u sezoni Lava (do 22.avgusta), uživajte i od limuna napravite limunadu, kada Mars u Ovnu napravi kvadrate sa RJupiterom i RPlutonom 04. i 13.avgusta....Od 22.avgusta počinje sezona Device i prilika da u život vratimo red, rad i disciplinu! Biće nam potrebna ova energija da "preživimo" još jedan kvadrat Marsa sada sa RSaturnom 24.avgusta!!!
Merkur će ovog meseca prošetati čak kroz tri znaka, preći će iz nežnog i sentimentalnog Raka (posle dva meseca) u odvažnog i hrabrog Lava, srce i ljubav biće lajt motiv, podetinjiće Merkur... tu će se sresti sa Suncem..i na kraju prelazi u Devicu (vraća se kući) pre Sunca da najavi (nebeski glasnik) sezonu Device...
Venera će nam pružiti ljubav i sigurnost doma prelaskom u Raka, potražićemo nekog ko će reći: Biće sve u redu...tu negde je i "pojas za spašavanje" i svi ćemo ga rado prigrliti!
Uran će nas malo prodrmati na početku meseca (prasak) a onda sredinom meseca krenuti na retrogradno putovanje i najaviti neke dramatične promene...Nema dugotrajnih aspekata ali ima nekoliko prilično nezgodnih sa Marsom! Nema ni pomračenja, tu su redovni Mesečevi ciklusi i Mesečeva magija Punog i Mladog Meseca...Pun Mesec u Vodoliji kao da nam poručuje: Budi promena koju želiš videti u svetu...a Mlad Mesec u Lavu: Ono što zovemo početkom često je zapravo kraj nečega!!!

Zvezde koje menjaju znak:
05.avgust 05:32 Merkur ulazi u Lava
07.avgust 17:22 Venera ulazi u Raka
20.avgust 03:30 Merkur ulazi u Devicu
22.avgust 17:45 Sunce ulazi u Devicu

Kretanje planeta:
15.avgust Uran kreće u retrogradni hod sa 10° Bika

Mesečeva magija:
03.avgust 17:58 Pun Mesec u Vodoliji na 11°
19.avgust 04:41 Mlad Mesec u Lavu na 26°

Venera (Ljubav, novac...)
07.avgust 17:22 Venera ulazi u Raka
18.avgust 21:27: Venera sekstil Uran
26.avgust 00:25: Venera opozicija Jupiter
27.avgust 23:12: Venera trigon Neptun
30.avgust 15:30: Venera opozicija Pluton



Ovog meseca izdvajam sledeće:

01.avgust 12:52: Merkur opozicija Pluton
02.avgust 13:18: Sunce kvadrat Uran


★★★
03.avgust 17:58 Pun Mesec u Vodoliji na 11°
03.avgust 23:00: Merkur opozicija Saturn
04.avgust 15:06: Mars kvadrat Jupiter
05.avgust 05:32 Merkur ulazi u Lava
07.avgust 17:22 Venera ulazi u Raka



Vreme je za slobodu...
03.avgust 17:58 Pun Mesec u Vodoliji 
Sunce u Lavu, Mesec u Vodoliji na 11°

U ovoj opoziciji imamo Sunce u Lavu koje veliča pojedinca, ego, koji se izdvaja iz grupe, i imamo Mesec u Vodoliji koji veliča grupu, neku zajednicu, tim. Pun Mesec svojim simboličnim svetlom osvetljava ovaj konflikt pojedinac nasuprot grupe. Ovde pojedinac neće da bude deo tima. Pojedinac koji je ispunjen osećanjima, strašću, romantikom (uticaj Lava) i grupa sa osećanjem "volimo i mi vas" (uticaj Vodolije). Ovde su suprostavljeni i način na koji primamo i dajemo....ljubav, emocije...
Ovaj Pun Mesec je kulminacija, kraj nečega!!! Naravno da ću ovde napisati: Svaki kraj je zapravo novi početak!!!
Na koga pre svega utiče Pun Mesec u Vodoliji, na Lavove i Vodolije, ali i na Bikove i Škorpije, na sve ostale uglavnom u kućama i oblastima gde se ova opozicija nalazi Vodolija/Lav!!


Pun Mesec u Vodoliji na samom početku avgusta i velika potreba za slobodom!!!
Ovde su dva fiksna znaka u opoziciji i nose snažnu energiju i pozivaju nas na snažne reakcije! Problem nastaje jer i Lav i Vodolija uvek moraju da budu u pravu i svako vuče na svoju stranu! 
Sezona je i vladavina Lava pa se on šepuri, želi da uživa, odmara, voli i da bude voljen...ali Mesec je u vizionarskoj Vodoliji i gura nas napred u budućnost, želi promene...Nameće nam energija Vodolije društvenost, grupe kojima pripadamo (ista interesovanja), prijateljstvo, iznenadna dešavanja...Sunce u Lavu je puno sebe, samopoštovanja, ponaša se kao da je centar sveta...Mesec u Vodoliji poručuje svi za jednog jedan za sve...svi smo u istom "sosu"...
Ovaj Pun Mesec dolazi sa izazovnim aspektima!
Kao da nije dovoljno što su Sunce i Mesec u opoziciji tu je i Uran u Biku koji je u kvadratu sa njima - T-kvadrat: Sunce kvadrat Uran egzaktno 02.avgusta, Mesec kvadrat Uran egzaktno 03.avgusta! Burna dva dana!!!
I da.....očekujte neočekivano (izlizana ali adekvatna rečenca)!!! Uran je još uvek direktan, željan je slobode i nametnuće se tako....da se oslobodimo od svega što nas steže, vezuje, sputava...Dosta mu je svega...Dosta je i nama svega....ali neprijatelj je tu, onaj nevidljivi pa je sve još teže!
Uran je nebeski alarm, planeta buđenja i promena...i na sve ovo Uran je i vladar Vodolije! Kvadrat sa Suncem i Mesecom doneće iznenadno buđenje...sve sa nervozom, nemirom, stresnim momentima i situacijama i lično i globalno! Prodrmaće nas Uran samo tako...da će mnogi pomisliti Ko to trese drvo ili kavez :). U tom potresu sve što je slabo pašće...ostaje samo ono što je čvrsto... Ovaj Pun Mesec bi mogao da dođe sa nešto većim praskom, eksplozijom...nezgodno buđenje, ali posle ovog buđenja možemo se nadati boljim danima...


"Neki bi to tugom nazvali..."
03.avgust 23:00: Merkur opozicija Saturn
Merkur je u Raku, RSaturn u Jarcu na 27°37' 

Posle opozicija Merkura sa RJupiterom i RPlutonom dolazi  na red i opozicija sa RSaturnom!
Kratkotrajan aspekt...ali prilično interesantan...posebno ako osetite da imate problem sa slušanjem drugih, sa onim što imaju da vam saopšte, kažu....ispričaju. To može da bude i problem sa koncentracijom, pažnjom....Ovaj tranzit može doneti neku vrstu tuge, melanholije....potrebu za izolacijom...ono meni je samnom najbolje....Nekada ovaj aspekt donese neku lošu vest, tužnu vest....Inače, u vreme ovog tranzita ne preporučuje se donošenje odluka....
Saturn je retrogradan, neka prošlost je ovde bitna....Merkur (misli) zajedno sa Saturnom vraćaju nas u prošlost.....Sva teška priroda Saturna ovde dolazi do izražaja....Kod nekog se javljaju strahovi, kod nekog kompleksi, inferiornost....Razmišlja se vrlo usko, zatvoreno...konzervativno....Ovo je još jedna u nizu Saturnovih lekcija na njegovom putu unazad (Retrogradni Saturn)....Teška lekcija, ispit, iskušenje....Ovde je neophodno da kontrolišete svoje misli....Lakše reći nego učiniti, ali bar pokušajte...
Kao i pre svake opozicije imali smo konjukciju ovih planeta!!! Merkur konjukcija Saturn (u Jarcu) bila je 12.januara na 22° (počeo je novi ciklus ovih planeta)! I opet januar!!! Kvadrat ovih planeta dogodio se 28.aprila Merkur je bio u Biku, Saturn u Vodoliji i tada je bilo baš napeto! Sada smo stigli do opozicije i neki vid završnice...vrhunac situacije na osi Rak/Jarac!!! Isplivaće na površinu mnogo toga i lično i globalno i neće nam se sve svideti, mnogi će biti umorni i preumorni zbog svega što se dešava...P.S. I ovde ću vas podsetiti na lekare i medicinsko osoblje kada pomislite da ste umorni od svega!


Ko hoće više nego što se može....
"Ko hoće veće, izgubi iz vreće"
04.avgust 15:06: Mars kvadrat Jupiter
Mars je u Ovnu, RJupiter u Jarcu na 19°44’

Ovo je prvi kvadrat Marsa od ukupno tri ovog meseca sa planetama u Jarcu. Možda je i najmanje težak za razliku od kvadrata sa RPlutonom (13.avgust) ili još težeg kvadrata sa RSaturnom (24.avgusta)! Zbog retrogradnog Marsa imaćemo još jednom ovaj aspekt 19.oktobra na 19°26’!
Sa ovim aspektom obično se želi, hoće više nego što se može. Bolje vam je da dobro isplanirate svaki poduhvat...jer u protivnom možete da uzalud potrošite energiju... Nestrpljivost je ovde više nego izražena... ono hoću sve odmah i sada. Nervoza (kvadrat) se javlja ako se uloži energija u nešto (Mars) a nema rezultata ili nagrade (Jupiter), još ako ste sujetni (to se vidi iz natalnog)....eto nervoze.... 
Da bi koliko toliko izbegli nervozu.... jasnije definišite ciljeve, utvrdijte prioritete, bolje se organizujte...sve ostalo će biti čisto gubljenje energije... I još nešto....ovde sila (Mars) ne voli, mrzi zakon i pravdu (Jupiter)....mogli bi da budemo skloni kaznama, tužbama, novčanim kaznama, mogući su i finansijski problemi, gubitak novca....Problemi za "zvaničnim" licima....nagli postupci i odluke...
Kako će ovaj aspekt uticati na sve nas kolektivno tek ćemo da saznamo.....Pojedinačno ova energija je takava da će biti preteranih akcija, reakcija....Ovaj aspekt je imao čuveni slikar Van Gog!



Kada Merkur podetinji...
05.avgust 05:32 Merkur ulazi u Lava

Moj omiljeni Merkur..
Merkur glasnik Bogova će konačno da osuši svoja krila.... 
Napušta Merkur osetljivog, sentimentalog i emotivnog Raka i prelazi u strastvenog Lava, koji ljubav vidi na drugačiji način...Iz vode u vatru....Neće mu biti potrebno "sušenje" brzo će se osušiti.. A onda će se baš "zagrejati": Merkur kvadrat Uran 10.avgusta, Merkur trigon Mars i Sunce konjukcija Merkur 17.avgusta!
Merkur se lepo slaže sa Suncem vladarem Lava (nikada nije dalji od Sunca više od 28°)zbog toga je Merkurov tranzit kroz Lava vrlo udoban i Merkuru prija boravak u Lavu!
Merkur u Lavu je odlična kombinacija jakog i kreativnog uma, elokvencije, šarma, dramatičnosti...
Um, razmišljanje, reči, govor, komunikacija sve to....u plamenu strasti. Drama je na vidiku... ali i energija osvajanja srca... Merkur će gledati da bude u centru pažnje... koristeći humor, igru i stvarnu i igru reči.... jer Merkuru su ovde reči igračke....Ja...ja....ja.... govoriće najčešće ovaj Merkur i gledaće da se ludo zabavlja...
Sa energijom Merkura u Lavu lakše se drže govori, pišu pesme, poruke, pisma...Ova energija svakako olakšava komunikaciju i dodaje emotivni ton...Ova energija je odlična za promociju kreativnih ideja!
Zagrejaće mnoga srca ova energija! Ova energija voli i aplauze!
Merkuru u Lavu obradovaće se Lavovi (konjukcija), ali i Ovnovi i Strelčevi (trigon), Blizanci i Vage (sekstil)! Too much će biti za Vodolije (opozicija) i Bikove i Škorpije (kvadrat)



"Biće sve u redu"
07.avgust 17:22 Venera ulazi u Raka

Venera u Raku (tranzitna)
Venera u tranzitu kroz natalne kuće


Posle vremena provedenog u energiji Blizanaca, a tu je boravila četiri meseca zbog retrogradnog putovanja, došlo je vreme da se Venera malo skrasi, ugnjezdi! Rak vlada domom, porodicom, porodičnim odnosima, domovinom, privatnim stvarima, korenima, prošlošću, majčinstvom...Ovaj tranzit Venere će kod mnogih doneti potrebu da se skrase, ušuškaju...Javiće se želja i potreba da provedete više vremena sa vama najmilijim ljudima. Želećete da se emotivno povežete kako bi osetili sigurnost i pripadnost! Dom i porodica na prvom mestu...a ono što ćemo najviše želeti (Venera) je da se osećamo sigurno (Rak)...
Možda ćete imati potrebu da uredite (ulepšate Venera) dom, stan...makar kupili i jedno šareno jastuče ili možda udobnu sofu za dnevnu sobu...Neko će se baviti nekretninama (kupovina-prodaja)...Neko će krenuti u zajednički život sa partnerom...
Dokle je Venera boravila u Blizancima imala je izbor, družila se i sklapala i prijateljstva i emotivne veze...Dobro, bila je malo i zauzeta prošlošću (retrogradni hod) ali uglavnom je bila opuštena i nekako svestrana! Ulaskom u Raka menjaju joj se potrebe, želeće trajnije veze, više romantike, večere uz sveće....gledanje u zvezde i šetanje po mesečini (Mesec vladar Raka)...Postaće nostalgična, sentimentalna....gledaće stara pisma i fotografije...pitaće majku ili baku kako se zaljubila u tatu ili deku...kada je osetila potrebu za majčinstvom....Mogla bi i češće da zaplače...Probudiće joj se zaštitnički instikt...ili će sama imati potrebu da je neko zaštiti...
Sve ovo ćete i vi osetiti dok Venera tranzitira kroz Raka, u kolikoj meri zavisi od vaših horoskopa!
Ulazak Venere u Raka najviše će prijati Rakovima, Ribama i Škorpijama (vodeni znaci). Dobro će proći i Bikovi i Device (zemlja). Jarčevi (opozicija), Ovnovi i Vage (kvadrat) će se suočiti sa raznim iskušenjima!

★★★
10.avgust 14:51: Merkur kvadrat Uran
13.avgust 09:13: Mars kvadrat Pluton
15.avgust Uran kreće u retrogradni hod sa 10° Bika
16.avgust 16:01: Sunce trigon Mars



Energija tenzije i uznemirenja
10.avgust 14:51: Merkur kvadrat Uran
Merkur u Lavu, Uran u Biku na 10°40’

Stres je tu na dohvat ruke....ne pružajte mu svoj ruku, pokušajte da se suzdržite...i pokušajte da pronađete unutrašnji mir!!! Jer ova energija će vaš um činiti nemirnim i uzbuđenim. Drugi ljudi vas mogu izvesti iz takta. Ne ulazite u nepotrebne verbalne konfvontacije. Ne ulazite u (neželjene) rasprave... 
Pored mentalne nervoze u problemu je i komunikacija, mogući su problemi sa tehnikom, telefonima, kompjuterima, električnim uređajima. Mogući su i nesporazumi sa prijateljima  (Uran). Moj savet vam je da dišete duboko, i pre nego što nešto kažete ili uradite dobro promislite...
Ovaj aspekt osim što donosi nervozu, kvari planove, mogući su neprijatni događaji, neželjene posete, nekontrolisane reakcije. Mnogi će biti indiskretni, proradiće sujeta, ni dobronamerne kritike neće biti dobrodošle naprotiv. Mnogi od nas mogli da budu žrtve zasluženih ali i nezasluženih napada, što su napadi jači i tvrdoglavost može da bude jača. Mnogi će biti skloni ekstremima i ekscentričnim ponašanjima, nepromišljenim postupcima i odlukama. Dok traje ovaj aspekt u opasnosti su nek odnosi, pa pripazite jer može doći do neplaniranih rastanaka...sa bliskim osobama i prijateljima. Ovo je aspekt neprijatnih iznenađenja, pogrešnih odluka. Ako ovih dana osetite veliku nervozu i nemir... probajte da to savladate na najbolji mogući (vaš) način. Suzdržite se par dana svakako posle toga ovaj aspekt slabi....
Dijego Maradona ima ovaj aspekt - Merkur u Škorpiji kvadrat Uran u Lavu, gde ćete naći eksplozivniji karakter. Imao ga je i John Fitzgerald Kennedy (ubijeni predsednik SAD) - Merkur u Biku kvadrat Uran u Vodoliji. 
Možda i vi znate nekog ko ima ovaj kvadrat....to su zaista ljudi sa nervoznim karakterima...

P.S. Više puta sam pisala o periodu 10.septembar - 13.oktobar 2020. Sada smo došli do početka tog perioda. Ovako sam pisala 29.marta 2020:
★"Od 10.septembra 2020. između Saturna (tada retrogradan u Jarcu) i Plutona u Jarcu ponovo će biti 3° udaljenosti sve do 13.oktobra! I dalje će biti blizu ali će se razadljina povećavati...U martu 2021. nemamo više ovu sadašnju konjukciju!!! Dakle od razdaljine između ovih planeta zavisiće i uticaj u budućnosti!!! Mada treba reći da smo najgore prošli ili upravo prolazimo - svi globalno! Ove datume u budućnosti možemo videti na razne načine...virus svakako neće nestati preko noći...neće nestati ni ekonomski i finansijski uticaj"
Sada mogu da dodam: Virus je i dalje prisutan, blizina (konjukcija sa dozvoljenim orbisom delovanja) Saturna i Plutona (obe planete retrogradne) nas vraća u januar ove godine (12.januar)...vraća nas na početak, na mesto na kome je sve počelo!!!
Ovo približavanje se dešava upravo u vreme kvadrata Merkura i Urana , kao i u vreme kvadrata Marsa i Plutona ↓ ...što ovu priču o virusu stavlja u prvi plan! Posebno je značajan kvadrat Marsa u Ovnu sa Plutonom u Jarcu jer ovaj sada je prvi od tri: 15.avgust, 09.oktobra i 23.decembra!


"Ne smem se uzbuđivati..."
13.avgust 09:13: Mars kvadrat Pluton
Mars u Ovnu, RPluton u Jarcu na 23°04’

Posle kvadrata Marsa i RJupitera (04.avgust) evo i drugog od tri kvadrata Marsa sa planetama u Jarcu. Imaćemo još dva puta ovaj aspekt: 09.oktobra zbog Marsovog retrogradnog hoda na 22°29’ i 23.decembra i Mars i Pluton direktni na 23°55’
Ono što je izvesno ovde se ne vole ove dve rogate energije!
Poprilično nezgodna energija....zapravo višak energije koja se najčešće pogrešno kanališe...ako je uopšte moguće ovu energiju kanalisati!!! Naravno, ništa nije nemoguće....gde ima volje ima i načina...Da ovaj aspekt nije baš onaj koji možemo poželeti znaju oni koji ga imaju u natalnom horoskopu...Za mnoge koji imaju ovaj aspekt ni dan danas nisam sigurna da li su nasilnici ili superheroji....
U tranzitu: Sve su šanse i predispozicije da ovaj kvadrat donese neki stres, sukob, nemir, tenziju....Gde je Mars tu je borba, ratobornost, agresija (u negativnom aspektu), gde je Pluton tu je opsesija, nametanje moći, manipulativnost (u negativnom aspektu)... Ovde su nasilje i bes mogući kao odgovor na frustracije, stres, nemir....I sexualna tenzija sasvim moguća... Ovaj kvadrat bi mogli uporediti sa malim "nuklearnim ratom" tek da shvatite njegovu energiju i moć...Ako je Mars borben, ratoboran, svadljiv, impulsivan....(u negativnim aspektima), onda je Pluton "viša oktava" Marsa!!! Poznato je da u vreme nekog stresa nadbubrežne žlezde luče adrenalin...svakako ćete prepoznati taj momenat: srce radi brže (ubrzano), raste toplota u telu...a zenice se šire...Ako sve ovo osetite ovih dana...eto sigurne potvrde da vas je "zakačio" ovaj tranzit!!! Adrenalin je samo odgovor našeg tela na bilo koji stres!!! 
★Mars je u Ovnu i sve je ovde mnogo ličnije (Ovan - JA)....Pluton je u Jarcu pa se ova energija odnosi i na naš ego, karijeru, položaj, odnose sa autoritetima....Ne trpe se energije Ovna i Jarca....Naravno sve je još dublje jer bitne su i kuće u kojima se nalaze Mars u Ovnu i Plutnon u Jarcu!!! 
Savet: Nije vreme za bitke (ili pažljivo birajte bitke) ...svađe, sukobe...Ne pravite sebi neprijatelje!!!
I ponavljajte  mantru "Ne smem se uzbuđivati..." kao junak iz Alana Forda


Pogled u retrovizor...
15.avgust Uran kreće u retrogradni hod sa 10° Bika

Ovo je treći Uranov retrogradni ciklus od kako je ušao u Bika...
Prvi je bio od 07.avgusta do 06.novembra 2018. (u Biku), od 06.novembra 2018. do 06.januara 2019. u Ovnu, drugi je bio od 12.avgusta 2019. do 10.januara 2020.
Uran je u Biku od 15.maja 2018.
Uran je u Biku od 06.marta 2019.

Dakle u ovu 2020. godinu ušli smo sa retrogradnim Uranom!!!
Prvi retrogradni ciklus bio je sa vraćanjem Urana u Ovna, drugi i sada treći ciklus biće samo u Biku, jer se Uran više neće vraćati u Ovna, bar ne sledećih 84 godina koliko mu je potrebno da završi ciklus kroz zodijak...
Ovako izgleda tehnički sadašnji retrogradni ciklus Urana u Biku:
28.aprila Uran je ušao u retrogradnu senku sa 6° Bika, 15.avgusta kreće u retrogradni ciklus sa 10° Bika, retrogradni ciklus završava 14.januara 2021. sa 6° Bika iz retrogradne senke će izaći 01.aprila 2021. sa 10° Bika! Dakle, tek će u aprilu sledeće godine ponovo biti na ovom 10° Bika

Još jednom ćemo preći 4°....vratiće nas sve do aprila ove godine...jer taj period nas očigledno još uvek na neki način vezuje (tada nismo nešto uradili da do promena dođe)...Vratićemo se tamo da bi videli šta nas zaustavlja u promenama...Tek kada rešimo to....moćićemo da krenemo u promene...14.januara sledeće godine!

Gospodar slobode i individualnosti kreće na svoj put unazad u prošlost.... 
Sloboda je ovde lajt motiv. Ali pre nego osvojite svoj slobodu, potrebno je da se oslobodite nekih starih obrazaca. To ćete moći da uradite putujući u prošlost zajedno sa Uranom u Biku u onom segmentu vašeg života gde se Uran nalazi... 
Uran će na taj put krenuti sa sa 10° Bika i on će trajati do 14.januara 2021. kada će ponovo krenuti napred sa sa 6° Bika
Ovo je redovna pojava, da kažem normalna, dešava se svake godine, traje oko 155 dana i Uran za to vreme pređe oko 4°.
Neke (unutrašnje) promene, ali i događaje možete očekivati tamo gde vam Uran u Biku sada tranzitira!!! Kakve promene odrediće aspekti i tranzitni i aspekti Tran Urana sa vašim natalnim planetama!!!
Ovu energiju će najpre i najviše osetiti buntovni karakteri!!! Mnogima je na vidiku neka promena u odnosu prema emotivnoj i materijalnoj sigurnosti i bezbednosti (Bik). Te promene su uglavnom unutrašnje, unutar vas samih....Kada Uran krene direktno (14.januara 2021.) krenuće i spoljašnja manifestacija tih promena...



Retrogradni Uran, je tu da nas malo vrati unazad da se suočimo sa stvarima koje nas sprečavaju da do odeđenih promena dođe. Na to gledajte kao na popravni ispit. Vreme kretanja Urana unazad je vreme za introspekciju, za unutrašnje samoposmatranje. Vreme u kome treba da saznamo šta je to što nas sprečava da do (neophodnih) promena dođe, da otkrijemo šta je to što nas koči i sputava... šta ili ko? 
Sasvim dovoljno vremena da preispitate šta to sprečava promene. I zapamtite što se više opirete teže ćete se suočiti sa promenama, a verujte promene su neophodne!!!
Pogledajte kojom kućom prolazi RUran, i koje aspekte pravi sa ostalim planetama iz natalnog horoskopa. I suočite se sa promenama. Ali pre toga "provalite", šta je to što vas sprečava da do istih promena dođe. 


The winner takes it all
16.avgust 16:01: Sunce trigon Mars
Sunce u Lavu, Mars u Ovnu na 24°09

Nekome će ova energija doneti samopouzdanje, entuzijazam, hrabrost, nekome odlučnost, nekome samo višak energije (mada od viška ne boli glava). Odlična energija za početak nekog posla; više samopouzdanja, inicjative, veće šanse za uspeh u nekom poslu...
Mars u Ovnu voli takmičenje, Sunce u Lavu voli bilo koju pozornicu, aplauze...ovako zajedno oni nude pobedničku energiju!!!
Odlična energija za ljubav, strast (vatreni trigon)...
Ovo je i jak sexualni potencijal...Muškarci (Sunce, Mars) hiperaktivni...
Posle teških i neharmoničnih aspekata Marsa (sa RJupiterom i RPlutonom) ovaj trigon sa Suncem u Lavu doneće mnogima jaku volju i želju za pobedom (nad bilo čim što vas muči), doneće mnogima njihovih "5 minuta slave"! Ova energija otvara mnoga vrata za koja ste mislili da su zatvorena!


★★★
17.avgust 07:28: Merkur trigon Mars
17.avgust 17:07: Sunce konjukcija Merkur
18.avgust 21:27: Venera sekstil Uran
19.avgust 04:41 Mlad Mesec u Lavu na 26°
20.avgust 03:30 Merkur ulazi u Devicu
22.avgust 17:45 Sunce ulazi u Devicu


Pipi Duga Čarapa

Ovu kombinaciju nemamo često!
17.avgust 07:28: Merkur trigon Mars
Merkur u Lavu, Mars u Ovnu na 24°21’

I zvezde nastavljaju sa harmoničnim energijama i opet su "upleteni" Ovan i Lav i imamo još jedan vatreni trigon samo su "glumci" promenjeni! Umesto Sunca sada je tu Merkur ....Mars je isti :)
Pre nego napišem nešto o ovom aspektu, ima nešto ★interesantno u vezi njega!
Merkur i Mars mogu biti u trigonu i bilo kojim znacima...sada su u pitanju Merkur u Lavu, Mars u Ovnu! Ovu kombinaciju nemamo često! Poslednji put smo baš ovu kombinaciju imali dalekog 01.avgusta 1988. (na 7°16’). 
Poslednji put smo imali ovaj trigon u drugim znacima 24.septembra 2018. Merkur u Vagi, Mars u Vodoliji!!! Sledeći trigon dogodiće se 15.decembra 2020. Merkur u Strelcu, Mars u Ovnu!!!
★Što se tiče Merkura u Lavu trigon Marsa u Ovnu sledeći je 03.avgusta 2067!!!!!
Oni koji se rode oko 17.avgusta ove godine tada će imati 47 godina!!!
P.S. Nije teško ili jeste kako se uzme istraživati...ja to redovno radim...i učim stalno....bez obzira što sam u astrologiji već 30 godina...Možda vam je sada jasnije zašto  ponekad spomenem prepisivanje i plagiranje! Mnogo truda, rada, znanja i iskustva ulažem u svaki tekst i onda mi je zaista too much kada to vidim negde....

Merkur trigon Mars: Jaka mentalna energija, povećana i mentalna i fizička koncentracija...
Svest da neke ideje (Merkur), neki poslvi (Mars), mogu biti izvodljiviji...Pa navalite (Mars). Um (Merkur) je oštar, britak (Mars). Budite direktni, razmenjujte ideje, misli... Napišite nešto što će ostaviti trag...Reči mogu biti oštre ali jasne... reči mogu biti vaše igračke!
Ovo je inače jako ubedljiv stil komunikacije...Sa ovom energijom možete da se upustite u neku raspravu, da potražite neku uslugu, da prodate nešto, ugovorite nešto...Sa ovom energijom takođe The winner takes it all....samo na nešto drugačiji način....kroz komunikaciju!!!
"Ja sam ono što mislim"
17.avgust 17:07: Sunce konjukcija Merkur
Sunce i Merkur u Lavu na 25°09’

Ove godine Sunce i Merkur će se sresti ukupno 7 puta. 
Prvi njihov susret bio je 10.januara Sunce i Merkur u Jarcu na 19°, drugi 26.februara Sunce i RMerkur u u Ribama na 6°, treći 04.maja Sunce i Merkur u Biku na 14°, treći 01.jula u Raku na 9° RxMerkur....ovaj sada 17.avgust u Lavu na 25°....ostaje još dva: 25.oktobar u Škorpiji na 2° RxMerkur i 19.decembar u Strelcu na 28°! 

Završava se ciklus koji je započet 01.jula i počinje novi...
Svaka konjukcija Sunca i Merkura nagoveštava rečitost!!! 
Dobar je ovo aspekt -  gde god je potrebna reč!!! Dobar je i za poslove, pregovore, svuda gde je potrebna neka organizacija i organizovanje, dobar je za kraća putovanja....., ma gde god je komunikacija deo neke priče!!! Um caruje!!! 
Želja i potreba da se sa nekim razgovara, razgovori obojeni ovde u ovoj konjukciji energijom Lava. 
U tranzitu ova konjukcija stavlja razmišljanje i komunikaciju u prvi plan... razmišljamo najpre o sebi (Sunce) ali i o drugima posebno o onima koji predstavljaju Sunce u našim životima :)), a to može biti neki autoritet, otac, pretpostavljeni (šef, direktor...), profsor itd., ali i muž, ili neko sa kim ste u vezi...Komunikacija je u vreme ovog tranzita nešto intezivnija (konjukcija - intezitet). To je jaka potreba da se nešto kaže...napiše, objavi...Um je vrlo aktivan, aktivniji nego inače... Ako tražite neke odgovore....krenite od sebe (Sunce - ego)...
Ovo je period kada se više telefonira, sastanči, ugovara, pregovara...Nekome stigne neka bitna vest...Sve što kažete ili napišete ima jak uticaj... Energija Lava poručuje mislite, pišite, pričajte o Ljubavi....



Internet ljubav cveta
18.avgust 21:27: Venera sekstil Uran
Venera u Raku, RUran u Biku na 10°41’

Dokle je Uran bio u Ovnu mogao je da bude u sekstilu samo sa Venerom u Blizancima ili u Vodoliji! Dokle bude Uran boravio u Biku, narednih sedam godina može da bude u sekstilu sa Venerom u Raku i sa Venerom u Ribama...Venera sekstil Uran ima svoju energiju, znakovi u kojima se oni nalaze takođe imaju svoju priču.
Venera sekstil Uran: ovo je kratkotrajan aspekt, ali aspekt sa kojim se obično: rizikuje, prihvataju neobične, drugačije stvari, situacije, ljudi (Uran). Neobično, drugačije, originalno (Uran) povezano sa emocijama (Venera), ljubavnim dešavanjima (Venera), ali i sa vrednostima, novcem (takođe Venera). Mnogi će osetiti potrebu da eksperimentišu. Odličan period za tehniku, kompjutere, internet, elektroniku, umetnost, grupna dešavanja. Uživanja, zabava, druženje, emocije.....pojavljuju se tamo gde se najmanje nadate ili očekujete. Neko  će se iznenada zaljubiti, naravno ako ima podršku ostalih planeta u svom horoskopu, neko će promeniti nešto u izgledu, ofarbati kosu u neku ludu boju, neko će kupiti cipele ali ne obične već one koje koje skreću pogled na sebe, neko će kupiti karmin ali ne onaj u trendu... već onaj koji zove na poljubac... Ali većina bi uglavnom mogla da doživi neko ljubavno uzbuđenje, radost... Čula i osećanja su pojačana... Neko će da "vodi ljubav preko žice".... Internet ljubav cveta....
★Ovako izgleda ovaj aspekt bez obzira gde se Venera i Uran nalaze. Sada je Venera u Raku, Uran je u Biku, obe planete su na 10°41’  pod uglom su od 60°...Voda i zemlja!!! Vole se voda i zemlja...Rak voli dom, porodicu, sigurnost, negovanje, zaštitu...Bik voli sigurnost, udobnost, voli sva uživanja svim čulima, voli poklone....Venera je u Raku, i ovde su osećanja obojena ovom energijom....Uran je u Biku i ovde je reč o emotivnoj ali i materijalnoj sigurnosti...I Rak i Bik vole sigurnost....I "jare i pare" kako bi naš narod rekao...Uran je retrogradan pa je moguće neko vraćanje u prošlost ili deža vi efekat...Vreme je za originalnu ljubav, vreme je za čuda....
Rođeni sa ovom kombinacijom planeta: Raquel Welch (glumica), Luciano Benetton (osnivač modnog brenda), Marie Emile Fayolle (francuski maršal)....rođeni u vreme kada se moglo i bez interneta :)


Novi početak, još jedan u nizu, 
novi Mesečev ciklus.... 
19.avgust 04:41 Mlad Mesec u Lavu 
Sunce i Mesec u Lavu na 26°34’


Kada je Mlad Mesec u Lavu to je jedan od najkreativnijih novih početaka...  
Lav je Sunce...Lav je hrabrost, heroj. Lav je srce i u fizičkom i duhovnom smislu. Otvorite svoje srce. Zapravo nek vam to bude izazov, da otvorite srce, pronađete hrabrost u sebi (kao lav iz Čarobnjaka iz Oza), pronađite snagu. I ne zaboravite pri tom da je energija Lava: emocija, ljubav, kreativnost, zabava, igra, dete u vama. Pustite srce neka peva, neka se raduje, neka bude detinje srećno i otvoreno. Ključ je zabava!!! Ali i uživanje, kreativnost, odmor, hobi, deca...Nek vas ogreje toplina Sunca i nek vaša duša - Mesec bude topla, otvorena... za nove početke! Budite u centru pažnje, ali podstaknite i druge da budu ponosni na sebe (oni koji su vam bliski ali i sve druge oko vas...), pokažite ponosno svoje najbolje kvalitete ali podstaknite i druge da pokažu svoje. I pratite svoje strasti, želje, i divite se i sebi i drugima. Pohvalite i sebe i druge. Proslavite sebe i svoju individualnost i cenite tuđu. Kažu nam obično sujeta i gordost nisu dobri saputnici, naravno da nisu, ali ovde i nije reč o tome. Skromnost jeste vrlina ali ovde se radi o samopoštovanju i dostojanstvu, nedajte da vam to neko "uzme", nedajte da vas ponize uvreženim predrasudama da ego nije dobar.... 
Budite glasni i ponosni. Budite ponosni na sebe (Sunce) i svoju porodicu (Mesec) neka i vaša porodica bude ponosna na vas. Pokažite se, izrazite svoja osećanja, radost, emociju, ljubav - ovo je idealno vreme za tako nešto.
Lav vlada kreativnošću, decom, romantičnim osećanjima... ovo je idealno vreme da te oblasti vaših života budu centar interesovanja. Do narednog Punog Meseca 02.septembara u Ribama na 10° imate sasvim dovoljno vremena da spoznate šta ova energija hoće od vas, bilo da su to neki kratkoročni ili dugoročni planovi, želje, ideje. Samo napred!!! Sada se prepustite, rezultati će doći kasnije....Budite spremni za novi početak....
Saturn kao partibrejker
U vreme ovog Mladog Meseca dogodiće se i jedan egzaktan aspekt: RSaturn u Jarcu biće u inkonjukciji sa Suncem i Mesecom sve na 26°!!! Merkur je u konjukciji sa Suncem i Mesecom!
Inkonjukcija je nešto između trigona i opozicije...ona je energija prilagođavanja! Kako nam se dešava šta nam se dešava ovde je RSaturn taj koji kvari priču...ili svojevrsni partibrejker! Ovaj Mlad Mesec ima jako lepu priču za novi početak...ali tu je Saturn da podseti da još nije kraj i da nesmemo još da se opuštamo!!!




Merkur se vraća kući...
20.avgust 03:30 Merkur ulazi u Devicu

Merkur u Devici (tranzitni)

Merkur ima dve kuće :), u Blizancima i u Devici. Merkur je vladar Blizanaca i Device!!!
Do sada (u Lavu) je uglavnom čuo samo sebe, preterivao, slušajući ga mogli ste da pomislite da sve zna najbolje... Ali bilo je sa njim optimizma, humora, pravodoljublja, plemenitih misli...uspeo je uglavnom da pitanja srca stavi u prvi plan i viteštva, a svojim talentom za zabavu i kreativnost pokrenuo je mnoge od nas...
Dokle Merkur bude prolazio (tranzitirao) kroz Devicu: bićemo zainteresovani za svakodnevne životne stvari i potrebe, sve ono što je naša rutina....ali i za posao, poslovne odnose, zdravlje (bolest), zdravstvene navike....Dakle za rad, profesiju, medicinu....Pričaće se, pisati, analizirati, kritikovati, hvaliti....sve ono što je deo našeg života, onaj praktičan (Devica) pre svega....Bićemo zainteresovani za čistoću, higijenu, za sve one sitnice koje život znače, za usluge, uslužnost, servis.....za detalje....
Mnogi će svoje znanje pokušati da pretvore u materijalnu korist...Ovo je i vladavina zdravog razuma. Postavljanje pitanja....traženje odgovora. Ulazak u "lavirint", slaganje slagalica....
Iskoristite ovu energiju, "upoznajte" decu sa knjigama...Čitajte deci....učite ih da čitaju....
I detaljno i tačno....i čisto naravno...to je ono što ova energija zahteva, traži...ima potrebu. Dokle će ići zavisi od aspekata i onih tranzitnih i onih sa vašim planetama....



"Brate mili, pa ja sam devica"
22.avgust 17:45 Sunce ulazi u Devicu

Sunce u Devici (tranzitno)
Sunce u tranzitu kroz natalne kuće....
Solarni horoskop ili Srećan rođendan :-) 

Posle energije vatrenog Lava, dolazi nam energija zemljane Device, pod čijim uticajem ćemo dati prednost logici u odnosu na emocje. Ova energija će pomoći svima onima koji žele da svoj život bolje organizuju, ili da ga malo urede. Sa ovom energijom možemo biti produktivniji. U sezoni Lava je bilo zabavno, vreme je da mislimo na ono od čega se živi...
Ulazimo u sezonu Device!!!
Devica nosi energiju marljivosti, praktičnosti i organizacije, pre svega ali sklonost ka analizi, detaljima, logici... energija rad-red-disciplina!!! To je i energija suzdržanosti, trezvenosti, i kontrolisanja emocija, energija nenametanja, uslužnosti, skromnosti, poštenja. Međutim ako neki aspekti malo "začine" celu priču u vidu nekih kvadrata i opozicija eto i energije kritičnosti, sitničavosti, mrzovolje, sebičnosti, skeptičnosti, zajedljivosti, hipohondrije, sa ovom energijom ponekad od drveta ne vidimo šumu!!! 
Devica je promenljiv znak, zemljani znak, Merkur je planeta koja vlada ovim znakom, a šesta kuća je prirodna kuća Device!!! To što je promenljiv znak donosi energiju i sposobnost adaptacije, to što je zemljani znak izvesnu sklonost materiji i materijalnom, Merkur ovde unosi logiku. Sunce sa ovom energijom uvodi RED u naše živote. Kako, koliko i zašto zavisi od kuće kroz koju prolazi u vašim horoskopima, i od aspekata koje pravi sa ostatkom planeta!!! Vreme je za letnju žetvu!!!
I naravno poželeću sretan rođendan Devicama...



★★★
24.avgust 20:19: Mars kvadrat Saturn
25.avgust 17:17: Merkur trigon Uran
26.avgust 00:25: Venera opozicija Jupiter
27.avgust 23:12: Venera trigon Neptun
29.avgust 15:27: Merkur trigon Jupiter
30.avgust 15:30: Venera opozicija Pluton
30.avgust 20:43: Merkur opozicija Neptun




"Strah je roditelj okrutnosti"
24.avgust 20:19: Mars kvadrat Saturn
Mars u Ovnu, RSaturn u Jarcu na 26°19’


Posle dva kvadrata Marsa u Ovnu: prvi 04.avgusta sa RJupiterom i 13.avgusta sa RPlutonom, sada imamo i treći sa RSaturnom u Jarcu! Ovo je i najteži od svih...Zbog retrogradnog Marsa ovaj kvadrat ćemo imati još jednom 29.septembra! Tog 29.septembra Saturn će biti stacioniran direktno a Mars retrogradan na 25°20’
Prilično teška energija koja u sebi ima dozu agresije i surovosti... Nosi mogućnost za nesretne slučajeve...Naravno da bi proradio mora da ima podršku u nečijem karakteru - horoskopu. Kod mirnijih karaktera ovaj aspekt može doneti neku vrstu blokade, otuda je moguća neka vrsta frustracije. Ovde se zapravo radi o nekim probuđenim strahovima (Saturn), strah izaziva bes (Mars) i tako u krug....Imajte na umu da ako vas obuzme strah već ste na neki način pobeđeni...
Mars je energija, akcija, želja, strast...Saturn je ograničenje, neka granica...ovako u kvadratu to je bes, ljutnja, tenzija... Muškarci ...možda nešto agresivniji nego obično!!! Izbegavajte one koji imaju manjak samouzdanja u vreme ovog aspekta, jer će ovaj aspekt to samo pojačati ili drugim rečima izvući iz njih...Saturn je retrogradan pa nas vraća u prošlost da dovršimo nedovršeno. On je na ovom stepenu bio u februaru!
Sigmund Freud je rođen sa ovim aspektom i ovo je njegov citat: "Strah je roditelj okrutnosti"



Iznenadne promene
25.avgust 17:17: Merkur trigon Uran
Merkur u Devici, RUran u Biku na 10°38’



Ovo je aspekt inspiracije....Uradite nešto inspirativno, neočekivano, originalno..Razne mogućnosti su pred vama...Budite otvorenog uma....Uran će odraditi ostatak...Iznenadite i sebe i druge....Pratite intuiciju jer ovo je energija koja je može pokrenuti! Vrlo je sličan sekstilu Merkura i Urana - Eureka efekat - bljesak ideja! Uran je viša oktava Merkura ovako zajedno u harmoničnom aspektu genijalnost je izvesna! U vreme ovog aspekta rodiće se neki takvi budući genijalci!
Ovo je dobra energija za kraća iznenadna putovanja, izlete...Ako to nije moguće....ova energija vas može povezati sa ostatkom sveta preko interneta, društvenih mreža i sl. Sredite svoje Blogove, stranice, sajtove, profile...možda stvorite neka nova prijateljstva, upoznate neke nove ljude, razmenite ideje i informacije...
Ili jednostavno pustite ovu energiju da teče...da vam donese iznenadne promene....ove promene mogu da budu lepe (trigon) podsticajne.. možete se prepustiti i sudbini, ali možete i uraditi nešto vi sami jer vi najbolje znate koje su promene neophodne u vašim životima.....ako niste sigurni pogledajte gde se nalaze tranzitni Merkur i RUran u vašim natalnim kartama u kojim kućama...tu su negde promene.
I na kraju ako vam ništa ne padne na pamet :)....razmislite o nekom kursu koji možete pohađati...
★Moguće su neke pozitivne vesti u vezi letenja, avijacije...




Preterana očekivanja....
26.avgust 00:25: Venera opozicija Jupiter
Venera u Raku, RJupiter u Jarcu na 17°55’


Gde god se nađe Jupiter moguća su preterivanja... Ovde su i dve energije suprostavljene jedna drugoj. Voda i zemlja!!! Sa jedne strane potreba za emotivnom sigurnošću, sigurnošću koju pružaju dom, porodica....i sa druge strane potreba za uspehom, statusom, karijerom...Svako "vuče" na svoju stranu... Neko razočarenje moguće. Jer se želi više, jače, bolje... Ako očekivanja nisu ispunjena razočarenje u partnera (Venera)...
Ako ste u vezi sa ovim tranzitom možete poželeti slobodu onu drugačiju u odnosu na Urana... ovde je Jupiter u pitanju pa možda nešto drugo ima miris lepšeg, srećnijeg, bogatijeg... Možete za sebe poželeti više, bolje, veće... Samo oprezno setite se.... Ko želi veće izgubi iz vreće. Prosto vas ne zadovoljava ono što imate u vezi (vreći :-). Više razmišljate o onome što nemate ili ne dobijate. I ako se pojavi nešto ili neko ko pruža više, bolje... eto i nevolje!!! Gde je Jupiter tu je i sreća - veća.... gde je Venera i tu je sreća - manja. Možda pomislite kako nemate sreće....i da je sreća negde na nekom drugom mestu...
Ako ste sami i u vreme ovog tranzita upoznate nekog, možete tu osobu preceniti... Moguće su i veze koje su na neki način protiv morala. Veze sa zauzetim ljudima. Ovo je i aspekt ljubavnih afera, zabranjenih ljubavi. Ako ne to....onda veze sa ljudima mnogo nižeg ili višeg obrazovanja. Veze koje su gotovo nemoguće zbog prostorne udaljenosti (Jupiter - inostranstvo). Nekada razdvajanja (ili raskidi) zbog odlaska u inostranstvo...
Negde sam davno pročitala za ovaj aspekt uvek kum(a), dever(uša), nikada mladoženja-mlada. Nije da fale prilike to nikako samo se izbegava ugovor - potpis (Jupiter). Oni koji imaju ovaj aspekt natalno često će reći papir nije dokaz ljubavi.
Ovaj tranzit bi mogao da vas "uvuče" u neka preterivanja. Najčešće je to u hrani (slatkiši pre svega) i piću. Ali i u trošenju... Ako krenete u kupovinu ostavite bar kartice kod kuće. Mogli bi da prekoračite limite!!! Ovo je i period kada će mnogi od nas biti lenji, sve što može da se ostavi za kasnije ostavićete. Sa druge strane ovo je i tranzit koji vas može uvesti u neku vrstu euforije. Ovo je aspekt koji imaju neobavešteni optimisti.
Sa ovim tranzitom mogli bi da budete više popustljivi prema drugima... ono da vam se "popnu na glavu" :-). Međutim ova energija nosi i mogućnost i sklonost da koristite druge ljude zbog zadovoljenja svojih potreba i ciljeva... ili suprotno da budete iskorišćeni....
Sa ovim tranzitom obično imamo teškoće da kažemo NE!!!  Ne... partneru, hrani, piću...Tu je i energija misliću o tome sutra... O dijeti, o vezi....o nekim poslovima i obavezama i sl. Samodisciplina ovde nikako nije jača strana. Iskušenja su velika....prevelika (Jupiter)...




Srodne duše...
27.avgust 23:12: Venera trigon Neptun
Venera u Raku, RNeptun u Ribama na 19°57’


Potraga za idealnom ljubavlju, potraga za romansom, ljubavnom magijom, posebno ako nje nema u vezi, braku. Ovde je reč ili o želji da se romansa obnovi, ponovo pronađe ili možda da se potraži na drugoj strani. Neki od vas će samo "staviti" ružičaste naočari i sve će biti bolje, romantičnije u svakom slučaju. Videćete ono najbolje u ljudima, partnerima, prijateljima. U vreme ovog tranzita u vaš život bi mogla ući osoba koja se bavi umetnošću, muzikom... ili da samo uživa u tome, ili je to neko ko je na neki način neobičan.... Neptunovski drugačiji....Budite otvoreni za ljubav....Ovaj tranizt bi mnogima mogao da probudi želju za srodnom dušom... oni (srećniji :-) koji je već imaju, u vreme ovog tranzita mogu poželeti da više vremena provode sa tom osobom i da joj kažu koliko im je stalo do njih, koliko im znače.... ili obrnuto mnogi će poželeti da čuju to od svoje srodne duše...
Ovaj aspekt je odličan za ovo doba godine....za letnje ljubavi....kada se sretnu u trigonu Venera ljubav i Neptun viša oktava Venere...ljubavna magija je moguća...


Pozitivne misli donose pozitivne događaje....
29.avgust 15:27: Merkur trigon Jupiter
Merkur u Devici, RJupiter u Jarcu na 17°44’

Ovo je kratkotrajni aspekt zbog Merkurovog brzog kretanja, kratkotrajan ali jako lep i ovde zaista ide ona rečenica koju ne voli svako....sve što je kratko je slatko... Bez obzira na kratko trajanje ovaj aspekt može snažno delovati ako ste te sreće. Dokle traje ovaj aspekt imamo mogućnost da budemo otvoreni za šire gledanje na svet i život oko sebe... Možete imati pojačanu želju i potrebu za učenjem, putovanjem, duhovnošću, filozofiranjem... Put do nekih informacija, pronalaženje nekih informacija, ideja lakše nego do sada, mogu se javiti neke korisne ideje. Moguće je da sretnete "prave ljude u pravo vreme...". Imate priliku da "otvorite" svoj um, da vidite šire i dalje. Neko će na put....neko će krenuti u avanturu učenja i to je jedna vrsta putovanja. Iskoristite svaku priliku bez obzira na "rok trajanja" ovog aspekta, jer vas on može dovesti do novih mogućnosti, do vašeg "parčeta" sreće, ovo je dobra sreća (trigon). Imajte u vidu da je ovo trigon i da se može dogoditi da ne prepoznate ovaj uticaj...★Možda će krenuti i neka putovanja, što da ne leto još uvek traje...


Zabranjeno voće...
30.avgust 15:30: Venera opozicija Pluton
Venera u Raku, RPluton u Jarcu na 22°46’


Aspekt  inteziteta koji nije moguće ne osetiti na ovaj ili onaj način... I ako kratkotrajni tranzit on je vrlo uzbudljiv ali ponekad i opasan! Sve zavisi od toga koliko nešto želite, i šta želite.... Da li je to što želite "zabranjeno voće"? Što je nešto više zabranjeno više se želi... Da li će proraditi vulkan (Pluton)...koji je još i retrogradan (prošlost). Vulkan je ovde podsvest, sve ono što je potisnuto, sklonjeno negde u neki orman, ili pod neki zamišljeni tepih.... Sa ovom energijom Plutona čak i Venera u Raku dobija neku novu dimenziju neku vrstu pasivne agresije... U postojećim odnosima ova energija uneće intezitet, a vulkan (Pluton) može da "poradi"... Ako  proradi, proradiće najverovatnije i sukobi, posesivnost, opsesije, strahovi, ljubomora... Ponegde i manipulacija...izražavanje moći... Ko je spreman da kopa duboko, da kopa po podsvesti možda se i suoči sa problemom (u vezi)...mada ovo važi i za one koji nisu u vezi... Ko se sa problemom suoči može i nešto da promeni, transformiše, regeneriše.... Ko ne može, iz bilo kog razloga, ne znam šta da vam kažem....sem da život ide dalje i možda nekom drugom prilikom... na neki mnogo lakši način ili mnogo teži sve zavisi od budućih tranzita ali i vašeg karaktera (horoskopa)...




San ili java...
30.avgust 20:43: Merkur opozicija Neptun
Merkur u Devici, RNeptun u Ribama na 19°52’


Šta je stvarnost i realnost....a šta mašta, iluzija, obmana... Sa ovim tranzitom to će biti teško prepoznati. Ovaj aspekt donosi problem sa koncentracijom, sa njim se lako "odluta negde", sa njim se najradije beži od stvarnosti. Misli, komunikacija ovde su prilično nejasni, konfuzni, sve je nekako pod velom magle....Ali ovaj aspekt je odličan za svaku vrstu kreativnog izražavanja, dobar je za umetnike i za one koji umetnost vole....
Glava je u oblacima... sa ovim aspektom....Najviše ga mogu osetiti sanjari, umetnici, muzičari.
Jako kratko deluje ovaj aspekt....(neko će ga osetiti, neko neće....uglavnom hoće tamo gde ima "pogodno tlo"... ako se neko slučajno pita šta to znači....znači da će uticaj ovog ili bilo kog drugog aspekta imati potvrdu u natalnom horoskopu - karakteru)...






In The Summertime



Нема коментара:

Постави коментар