недеља, 23. август 2020.

Spreman je onaj ko je upozoren!!! Kako (pre)živeti neke aspekte...



Moto dana:
“Poslušaj svoju mudrost, a ne bes"

Zvezdani(n) zapis 2991
Nedelja. Dan Sunca.
Sunce je u Devici na 0°39’

Ušetali smo u sezonu Device juče...
Sunce je u svojoj kući dočekao Merkur 6°20’...bili su oni u konjukciji u Lavu...sada ovde u Devici se druže na bezbednoj udaljenosti :). Ako izuzmemo današnji sekstil sa Mesecom, Sunce će prvi aspekt u Devici praviti sa Uranom u Biku već od kraja avgusta i prvih dana septembra (02.septembar egzaktno). Čekaju nas neka lepa iznenađenja...neka je na zdrvalje i zadovoljstvo!!!

★Danas nema egzaktnih aspekata na zvezdanom nebu...
Ima sutra jedan aspekt koji zaslužuje veću pažnju:

24.avgust 20:19: Mars kvadrat Saturn

Ovaj kvadrat uglavnom imamo jednom godišnje, nekada i dva ili tri puta...Ima godina kada ga ne bude. U vreme retrogradnog Marsa je isto, može da ga ne bude, ili da ga bude jednom, dva ili tri puta!!!

★Od 2000 do 2020. ovaj kvadrat nismo imali 2003, 2012, 2016, 2018.
Tri puta zbog retrogradnosti imali smo ga 2005. (Mars u Biku, Saturn u Lavu) i sada 2020. dva puta: 24.avgusta i 29.septembra!

★Poslednji put imali smo ovaj kvadrat 2019. (dva puta).
21.januara Mars u Ovnu, Saturn u Jarcu na 13°46’ 
27.oktobra Mars u Vagi, Saturn u Jarcu na 15°08’

Mars je uvek (bez obzira na znak) planeta akcije, inicijative, motiva...on je i ratnik, zna da bude agresivan, nasilan...Mars je taj koji nas motiviše da se suočavamo sa našim strahovima!
Saturn je uvek (bez obzira na znak) planeta odgovornosti, discipline, mudrosti, istrajnosti....ali i planeta strahova, ograničenja, zastoja, čekanja....

Mars u Ovnu je svoj na svome, Saturn u Jarcu je svoj na svome...I niko ovde ne odstupa!
Dve različite planete u energijama koje se baš ne vole...i eto nevolje!!!

Mars je za brzinu, za brze akcije, njegov moto je SADA I ODMAH, on je hrabar, neustrašiv...sve ovo još intezivnije jer je u Ovnu!
Saturn je za strpljivost, istrajnost, odgovornost, njegov moto je STRPLJEN - SPAŠEN, on je mudar i promišljen...sve ovo još intezivnije jer je u Jarcu!
Saturn ovde traži od Marsa da uspori, prikoči....


★Šta sve ovo znači za nas:
Da je preko potrebno da kontrolišemo višak energije, da kontolišemo bes, ljutnju (Mars)...da budemo mudriji, prizemniji, odgovorniji (Saturn)...Ovde nema ni pobednika ni gubitnika, ovde treba uzeti ono najbolje od svake planete i energije!!!

★Na globalnom nivou...
Tenzije na sve strane sveta...
Ali...sve je počelo mnogo ranije...

RJupiter, RPluton i RSaturn se lagano ponovo grupišu...zapravo ovo je pregrupisavanje!
Prvi deo godine su nam baš "zabiberili", do kraja godine ostalo je nešto malo više od četiri meseca! Imali smo jak stelijum u Jarcu (bilo je u nekom trenutku četiri i pet planeta), četiri pomračenja, više retrogradnih planeta odjednom, neke prilično retke aspekte koji se ne dešavaju često (konjukcije i novi ciklusi).
U septembru će prvo Jupiter krenuti direktno (13.septembar), onda Saturn (29.septembar)  i Pluton početkom oktobra (04.oktobar)...

Drugi deo godine upravo proživljavamo...
Juli smo preživeli, avgust se upravo zakuvava sa kvadratom Marsa i Saturna (Mars je u kvadratima i sa Jupiterom i Plutonom). Mars je već u retrogradnoj senci od 25.jula, u septembru nas čeka Marsov retrogradni ciklus, od svih retrogradnosti planeta najnezgodniji...

Mars će do kraja godine voditi neke bitke i ratove (kvadrati) sa Jupiterom, Plutonom i Saturnom!

Sa Saturnom će završiti 29.septembra (ili možda tek 13.januara Mars u Biku kvadrat Saturn u Vodoliji)! 2021. imaćemo dva kvadrata Marsa i Saturna, pored ovog u januaru imaćemo i 11.novembra Mars u Škorpiji, Saturn u Vodoliji!!!

Sa Plutonom će imati još dva okršaja, 09.oktobra i 23.decembra.
Sa Jupiterom će završiti 19.oktobra (možda tek 23.januara 2021. Mars u Biku Jupiter u Vodoliji)
Septembar i oktobar će biti prilično napeti...kao i sam kraj godine!


Da utvrdimo gradivo, jer ovih dana na internetu će nas plašiti sa svih strana pričama o kvadratu Marsa i Saturna:

Mars je ovde u ovoj energiji (kvadrat) impulsivan, borben, agresivan....Saturn je taj koji ovde koči, zaustavlja, ograničava, sputava....Mars nagazi na gas....Saturn na kočnicu....pa se snađite... Energija frustracije. Od jakog besa do impotencije. 
Ako niste inače nervoznog karaktera (mnogo toga zavisi i od vašeg Nat Marsa) ova energija će se na vas odraziti tako što ćete naleteti na nekog ko je besan, isfrustriran, zapravo uplašen, ali koji svoj strah pretvara u bes...Mogli bi da budete "laka meta" takvih osoba, meta ili žrtva. Žrtva nekog isfrustriranog šefa, profesora, službenika, šalterskog radnika, kontrolora u autobusu, slučajnog prolaznika, učesnika u saobraćaju...itd. itd.
Sa ovom energijom se uglavnom iz apatije, straha, nesigurnosti prelazi u bes, agresiju...
Nije takvim ljudima lako, ne šalim se vrlo sam ozbiljna...Ali vi ne morate da budete ničija žrtva... Ne morate biti ničija vreća za kontrolu besa... Kada već ne umeju da se kontrolišu bolje ih izbegavajte....A prepoznaćete ih svuda, u prolazu, u prevozu, u školi, na poslu....na internetu, društvenim mrežama....i naravno na žalost u kući... Sve ovde zapravo ide od velikog straha od neuspeha....Nikako vam neće biti lakše ako znate da se neki ljudi pod uticajem ove energije ponašaju tako kako se ponašaju iz straha, da su im bes, ljutnja, agresija zapravo odbrambreni mehanizmi... Rekoh vam već....izbegavajte ovih dana takve ljude, ne dozvolite da svoje frustracije (koje imaju dublji koren) leče na vama... Ko god da je u pitanju...što bi naš narod rekao da vam je "iz oka ispao"....


Suočavanje sa strahom
Međutim šta ako neko od vas lično oseti ovu energiju, ako vam krene bes, ljutnja, ako ste sami u nekom grču i strahu....Strahu od neuspeha... ili bilo kom drugom strahu... Pokušajte da se smirite pre svega....izbrojte do 100 ili više...Suzdržite se, umirite tu ponekad vrlo agresivnu energiju....I usput dok to traje pokušajte da osvestite uzrok...a on je u vašem karakteru - natalnom horoskopu!!! I ovde možemo upotrebiti ono: Strpljen - spašen!!! Kanališite ovu energiju....ako treba bolje je da svoj bes iskalite na nekoj vreći za boks, ako toga nema onda idite u šetnju makar i u sred nekog važnog posla, sastanka....itd. Ne ljutite se na one za koje mislite da vas ograničavaju, sputavaju, sprečavaju vaš uspeh ili nešto drugo...Sa ovim aspektom se pobediti ne može....uglavnom se gubi!!! Gube se živci pre svega....Niko ne voli besne, nervozne, agresivne ljude....Naučite lekciju!!!

“Odlučio sam da se držim ljubavi. 
Mržnja je prevelik teret koji se mora nositi na plećima.”

P.S. Nijedan aspekt ma kako bio težak ne treba da nas plaši...
Kako krizu videti kao podsticaj da se napreduje....

Kako na krizu gledati kao izazov, kao mogući uspeh....Ja često pišem o IZLAZU nagalašavam da izlaz uvek postoji... i on postoji i uvek je negde u nama samima... u našim karakterima u našim horoskopima...Tu negde je on zapisan!!!
Neka svako od vas nađe svoj izlaz i rešenje....I nema izgovora, potrudite se....

Kako god...."naoružajte se" strpljenjem, mirom, iskulirajte kad god je to moguće, ne reagujte na prvu loptu, i čekajte da prođe a proći će...

Na blogu postoji 136 tekstova na temu Kako (pre)živeti aspeke:
Mirom i suzdržavanjem pre svega. Ali i prihvatanjem. Prizivanjem onih dobrih, jer izbor je uvek naš.
Uvek se setite da ima na nebu negativnih tranzita ali srećom i pozitivnih....Za početak ne mislite uopšte na negativne usresredite se na pozitivne...Nemoguće je ignorisati negativne posebno ne ovih dana, ali ne treba ni biti opsednut njima....Ako znamo njihov uticaj možemo (ono što je do nas) izbegavati njihov uticaj....ili te energije pretvoriti u nešto korisno....u neku akciju, rad.....

Tekst Kako protiv izazovnih aspekata....
U njemu imate opise natalnog Marsa i kako sa njim u borbu protiv izazova!
Mala napomena: kvadrat Marsa i Saturna je prilično teška energija i moguće su povrede, pa budite oprezni ako se odlučite za neki sport!

Dnevni aspekti
Mesec je u Vagi do 12:15
kada će preći u Škorpiju

Ni ova avgustovska noć nije prošla mirno! Mesec je nastavio svoj sukob sa Družinom iz Jarca. Posle kvadrata sa Jupiterom, 33 minuta posle ponoći bio je u kvadratu sa Plutonom, jutros pre svitanja bio je na nišanu sa Marsom u Ovnu, i ubrzo posle toga u poslednjem kvadratu u nizu sa Saturnom...
Teške neke energije...Šta hoće od nas više? Ok, da ne preterujemo, da ne ljubomorišemo, da kontrolišemo bes i ljutnju...Lakše reći nego uraditi!!!

Srećom već od 06:19 do 12:15 CET Mesec je u praznom hodu...
"Ispraznite glavu" i misli i odmorite dušu, nedelja je idealan dan za tako nešto....
Čim završim ovaj tekst eto mene na terasi...druga jutarnja kafa....i lagano...

Mesec će preći u Škorpiju u 12:15
Zaroniće Mesec u duboke tajnovite vode Škorpije, mi sa njim u energiju trasformacije i regeneracije...napunite baterije trebaće vam...

Već u 13:34 Mesec u sekstilu sa Suncem u Devici koje se lagano navikava na novu energiju...
Iskreno bilo mu je lepše kod svoje kuće...ovde na Merkurovom terenu već je počelo da razmišlja o spiskovima i nekim drugim sitnicama koje život znače...Ovaj sesktil srećom donosi ravnotežu Volje i Duše...mnogo lepa energija za ostatak dana...Puni se Mesec sve više...puni se i naša energija!!!
Oko ponoći Mesec će naravno biti i u sekstilu sa Merkurom...idealna energija za male noćne razgovore....samo imajte na umu da je sutra ponedeljak :).


P.S. Na današnji dan prošle godine ja sam napisala ovaj tekst:

Sunce DANAS ulazi u Devicu....a Venera i Mars imaju SUTRA sastanak...



P.S. Haštag je čudo,  preko njega možete da saznate kako vas prepisuju, plagiraju, čereče...bez imalo stida... I ne piše ovo moja sujeta...ovo pišu moj Merkur u Lavu i moji Mesec i Mars u Blizancima... i na mene deluje kvadrat Marsa u Ovnu i RSaturna u Jarcu...nisam imuna...besna sam zbog tuđeg bezobrazluka...besna sam kada vidim delove teksta, moje fraze koje koristim godinama...zbog toga i uvodim Na današnji dan sam pisala...





Нема коментара:

Постави коментар