понедељак, 3. август 2020.

Šta rade zvezde u periodu od 03.avgusta do 10.avgusta..



Moto nedelje:

Što zovemo početkom često je i kraj. 
I dokrajčiti nešto znači otpočeti“



Ove nedelje na zvezdanom nebu:
03.avgust 17:58 Pun Mesec u Vodoliji na 11°
03.avgust 23:00: Merkur opozicija Saturn
04.avgust 15:06: Mars kvadrat Jupiter
04.avgust 03:35: Venera konjukcija SMČ
05.avgust 05:32 Merkur ulazi u Lava
07.avgust 17:22 Venera ulazi u Raka
09.avgust 20:02 Merkur trigon Kiron


Avgust je...prva nedelja u avgustu, ponedeljak...početak...
Avgust je zahvaljujući Uranu počeo burno...sada je tu i avgustovski Pun Mesec u Vodoliji!
Ono što je Uran juče nagovestio danas se samo nastavlja!
Ako volite iznenađenja onda blago vama, ako ih ne volite žalbu pošaljite na Uranovu adresu....ali i jedni i drugi budite spremni na razne šokove, stresove (ko ne veruje neka pogleda vesti)!
Kasnije na kraju dana mogao bi da vas stigne umor, neraspoloženje...jer Merkur će biti suprostavljen RSaturnu... "Neki bi to tugom nazvali..." ali i više od toga, ovo je energija vrhunca, vrhunac nečega što već neko vreme traje (Saturn je retrogradan)...Vrhunac odnosa na osi Rak/Jarac - dom, porodica, sigurnost - status, karijera, autoriteti!
U jednom danu neočekivane promene, pobuna, potreba da se oslobodimo prošlosti (Pun Mesec kvadrat Uran) i suočavanje sa stvarnošću i činjenicama i da trenutno nije onako kako bi trebalo da bude veće je onako kako jeste...da smo negde zaglavili (Merkur opozicija RSaturn).
Sa jedne strane imamo uticaj Urana kroz njegovu energiju promena, sa druge strane tu je Saturn i njegov trenutni nešto teži uticaj! Možda ove promene sada deluju haotično, šokantno...ali kasnije ćete se setiti rečenice: Ko zna zašto je to dobro!

U utorak će se Mars i RJupiter posvađati (kvad...to je ona energija koja vodi ka preterivanju bilo koje vrste (zavisi od karaktera), vodi ka precenjivanju snage i moći, to je ona energija koja vodi od euforije do depresije...ali ništa to nije u odnosu na ono šta nas čeka sledeće nedelje kada će RPluton i RSaturn ponovo biti jako blizu (onih 3° između od 10.septembra do 13.oktobra) i kada Mars bude u kvadratu sa njima! Kvadrat Marsa i Jupitera će izgledati kao "mačiji kašalj" makar nas on i udario po džepu u vidu neke kazne...
Istog dana Venera (još uvek u Blizancima) srešće se sa RSMČ, neko od vas možda sreten svoju srodnu dušu, pisala sam o tome prošlog petka pa koga interesuje neka pročita!

U sredu Merkur prelazi u Lava...da li se to osmeh i ljubav vraćaju u naš grad (moj, tvoj...vaš...). Sve u vezi Merkura biće obojeno pozitivnom, kreativnom energijom...Srce na dlanu, ljubav u prvom planu ali i malo ili više drame...igre, buđenje deteta u nama! Pustite neka vaše srce govori!

U petak na Venerin dan, Venera konačno napušta Blizance i prelazi u Raka, i mnogima će biti jasnije šta zapravo znači rečenica Gde vam je srce tu vam je dom! Venera ovde će nas podsetiti da je vreme da više vremena provodimo sa svojim najmilijima...mnogi će potražiti sigurnost u domu i nekog ko će reći: Biće sve u redu!

U nedelju detinjasti Merkur u Lavu biće u trigonu sa Kironom u Ovnu...i neko će vas "poljubiti da prođe"...podelite sa vama bliskim ljudima sve ono što boli ili što vas muči...otvorite srce...budite hrabri, budite kreativni, budite najbolja verzija sebe...

A sada sve opširnije:



Ponedeljak

Ponedeljak. Dan Meseca. Mesec je u Vodoliji. Danas u sekstilu sa Kironom u Ovnu, lekovita energija baš danas u Vreme Punog Meseca! Pre egzaktne opozicije Sunca i Meseca (Pun Mesec), Mesec je u egzaktnom kvadratu sa Uranom (15:52), od juče u kvadratu sa Uranom je i Sunce!
★Sunce u Lavu u opoziciji sa Mesecom u Vodoliji kvadrat Uran u Biku - T-kvadrat!
T-Kvadrat: Dve planete prave opoziciju, a sa trećom kvadrate. Ovako u ovoj konfiguraciji, u ovakvom odnosu, planete nagoveštavaju neku promenu, neku akciju, gde je bitan svaki pojedinačan odnos (aspekt), ali i celokupna energija koju ove planete donose sa sobom.
Ovde opozicija spaja ili razdvaja (ko kako to vidi) dve planete i dva suprotna znaka! Sunce u Lavu - vatra (entuzijazam, strast) nasuprot Meseca u Vodoliji - vazduh (intelekt, komunikacija). Sa njima je u kvadratu Uran u Biku - zemlja (praktičnost, senzualnost)! Dakle, imamo jednu opoziciju i dva kvadrata. Ovo je fiksni T-kvadrat, jer su u njemu sve fiksni znaci, svaki znak tvrdoglav za sebe...Ovo je jak energetski vrtlog koji je teško kontrolisati! 
Ovde je akcenat i fokus na Uranu, sav pritisak ove konfiguracije ide kroz Urana! On nema preko puta planetu da mu pruži ravnotežu (inače da je sada neka planeta u Škorpiji imali bi konfiguraciju Veliki krst) i njegov uticaj je vrlo jak! Kako je Uran u pitanju uticaj je i neizvestan i teško predvidljiv! 
P.S. Možda vam na prvi pogled izgleda čudno ali baš ta prazna strana preko puta Urana je izlaz ili rešenje u konfiguraciji T-kvadrat! Ovde je to Škorpija - vodeni znak (osećanja, emotivnost, intuicija, dubina) i još jedan fiksni znak...

Kako je Uran ovde treća, spoljna planeta on je i tačka akcije! 
Dakle, ovaj Pun Mesec Urana stavlja u fokus, Uran je tačka akcije!!! Vreme je za slobodu...
Uran u kvadratu sa Suncem/Mesecom donosi iznenadne promene, donosi nešto što svakako neočekujemo... ni lično ni globalno! Zna ovaj kvadrat ozbiljno da prodrma, a kako su Mesec i Sunce u pitanju, onda naše duše, dom, porodicu, domovinu, narod (Mesec), našu volju, ego, muški princip, ljude na položaju (Sunce)...Ovde Uran traži slobodu, oslobađanje, nezavisnost. On nas gura u buntovništvo, nesmotrenost, skandale...Ovde su suprostavljene i dve energije Lav - Vodolija i primanje i davanje ljubavi, kreativan pojedinac i grupe...itd! Pisala sam o tome! Energija Bika je ovde u sukobu (kvadrat) sa energijama Lava i Vodolije...I tu dolazimo do prazne strane do Škorpije i saveta da uključimo intuiciju, emocije, strast, transformaciju i regeneraciju...duboko istraživanje i na kraju suštinske promene!!! Nadam se da vam je ovo jasno!
P.S. Izbori (ovde kod nas) su bili 21.juna na Mlad Mesec i pomračenje Sunca u Raku, danas dobijamo novi parlament na Pun Mesec u Vodoliji (grupe istomišljenika).

★Istog dana, danas u vreme Punog Meseca imamo i egzaktnu opoziciju Merkura u Raku sa RSaturnom u Jarcu"Neki bi to tugom nazvali..." Ovo su ozbiljne misli, ozbiljna komunikacija, ozbiljne priče i situacije! Ovo je zastoj, ovo je neko vraćanje, odlaganje nečega, nekog posla, susreta, putovanja itd. (razna scenarija su moguća, koliko nas toliko i scenarija). Jedinstven savet bi bio Ne donosite bitne odluke u vreme ovog tranzita!
I dokle Uran budi, tera, trese, uznemirava....ova energija usporava, donosi tugu i pesimizam...I šta reći nego naoružajte se strpljenjem...sve prolazi, proći će i ove energije! Za sada se samo suočite sa činjenicama!!!
Ovaj Pun Mesec se nalazi između Mladog Meseca u Raku - 21.jul i Mladog Meseca u Lavu - 19.avgust! Pre Mladog Meseca u Raku u julu imali smo još jedan Mlad Mesec u Raku i pomračenje Meseca 21.juna!!! Kada bih vas pitala šta ih povezuje da li bi se odmah setili? Ok...tu sam da vas podsetim na nešto što je jako bitno! Sve ih povezuje Saturn!!! U junu je bio u inkonjukciji sa Suncem i Mesecom, u julu u opoziciji i u avgustu će biti u inkonjukciji!!!
Sunce konjukcija Mesec na 0° Raka inkonjukcija RSaturn na  0° Vodolije - 21.junSunce konjukcija Mesec na 28° Raka opozicija RSaturn na 28° Jarca - 20/21.julSunce konjukcja Mesec na 26° Lava inkonjukcija RSaturn na 26° Jarca - 19.avgust
U Zvezdama u avgustu napisala sam - Saturn kao partibrejker
I za kraj još nešto...ovaj Pun Mesec u Vodoliji na 11° ponovo ćemo spominjati (bar ja hoću) u februaru 2021. kada Jupiter stigne na taj stepen...Tada ćemo imati stelijum u Vodoliji: Venera, Saturn, Jupiter, Sunce i Merkur ali o tome drugi put!!!

Utorak

Dan posle Punog Meseca....ide najavljeni prvi kvadrat Marsa sa planetama u Jarcu - Ko hoće više nego što se može....
Mars u Ovnu je od 25.jula u retrogradnoj senci što zapravo znači da sada prelazi put koji će preći tri puta, to je raspon od 15° do 28° (direktno-retrogradno-direktno)! Na tom putu Mars u Ovnu će se "sudariti" u energiji kvadrata sa planetama u Jarcu: Jupiterom, Plutonom i Saturnom! 
Suočiće se Mars sa trostrukom konjukcijom ovih planeta (one traju decembar 2018. - mart 2021.). Već i ptice na grani znaju da smo između ostalog u ovako teškom periodu i zbog ovih konjukcija! Zbog njih se suočavamo sa najvećom pošasti koju je svet ne pamti - Korona virus!
Kvadrati Marsa sa ovim planetama (i njihovim konjukcijama) obeležiće jedan duži period frustracijama, nervozom, neprijateljstvima, agresijom, nasiljem, akcijama i reakcijama!!! Zašto duži period? Zbog retrogradnosti Marsa i ponavljanja ovih aspekata:


04.avgust 15:06: Mars kvadrat Jupiter
13.avgust 09:13: Mars kvadrat Pluton
24.avgust 20:19: Mars kvadrat Saturn
10.septembra Mars kreće u retrogradni hod sa 28° Ovna
10.septembar - 13.oktobar 3° udaljenosti Saturn/Pluton u Jarcu
29.septembar 23:49: Mars kvadrat Saturn
09.oktobar 15:09: Mars kvadrat Pluton
19.oktobar 07:37: Mars kvadrat Jupiter
12.novembar 2020. Jupiter konjukcija Pluton na22°
14.novembar Mars kreće direktno sa 15° Ovna
21.decembar Saturn konjukcija Jupiter u Vodoliji  na 0°29'
23.decembar 15:52: Mars kvadrat Pluton
13.januar 2021 12:01: Mars (Bik) kvadrat Saturn (Vodolija)
23.januar 2021 08:48: Mars (Bik) kvadrat Jupiter (Vodolija)


Pre nego vas uhvati panika....razmislite malo i setite se ovog što gore piše ↑
Kvadrati su uvek bili i biće - akcija! To što akcija ponekad ima i reakciju je druga priča!
Kako (pre)živeti apsekte!?
Najbolje je da lagano krenete u razmišljanje i stvaranje neke strategije!
Zašto strategija kada je doslovno značenje: stratēgos - vođenje vojske.
Pa Mars je Bog rata i ima smisla!
Kako god, napravite vi plan akcije kako ćete se izboriti sa ovim sadašnjim ali i dolazećim aspektima!
Kako ćete se suočiti sa ovim viškom energija, nervozama, stresovima...Kako ćete pametno kanalisati ovaj višak energije...Da bi vam bilo lakše...pogledajte gde vam se nalazi natalni Mars u kom znaku i u kojoj kući i koje aspekte pravi....pa ćete znati da li je to neki sport, udaranje vreće, trčanje, šetnja, plivanje....itd. Moj savet je da se povremeno izlogujete...isključite telefon...meditirate, čitate knjige...Družite se sa kućnim ljubimcem ili ako ga nemate možda je sada vreme da ga nabavite...
Ako spadate u nervoznije karaktere razmislite i o kontroli besa osvim tehnikama koje su dostupne!
Za sada ovoliko o strategiji!!!

Istog dana u utorak, Venera će se sresti (konjukcija) sa RSMČ...Generalno to je energija većeg samopouzdanja, ponovnog zaljubljivanja u sami sebe...u vašu lepotu i duha i tela...povezivanje sa vama samima...Za one srećnije već sam napisala ova energija bi mogla da znači upoznavanje sa vama srodnom dušom - Time after time...Izabrati pravo vreme...za Ljubav, odmor, rad...

Sreda

Merkur prelazi u Lava - Kada Merkur podetinji...
Vreme je za više samopouzdanja, kreativnosti kroz misli, komunikaciju...Komunikacija, informacije obojene dramom i dramatičnošću....emocijama, ljubavlju...Sa ovom energijom život može biti zabavan...sve dokle se ne pretera ili ako se ode u sebičnost, egoizam...Sve je dobro dokle su vam motivi plemeniti, hrabri, emotivni, srčani (Lav)...

Petak

I Venera menja znak i prelazi iz Blizanaca u Raka - "Biće sve u redu"
Venera je kod kuće u Biku i Vagi...ali lepo se oseća i u Raku u domu Meseca...
U vreme tranzita Venere kroz Raka vaša pažnja će biti usmerena na dom, porodicu, bliske ljude koje volite kao da su vam porodica, na sve one koji vam pružaju osećanje sigurnosti i zaštite...Vaša pažnja će biti usmerena i na prošlost, detinjstvo, vaše korene...Ovo je velika potreba za pripadanjem i povezivanjem na duboko ličnom nivou...Biće i ranjivosti kada Venera bude u neharmoničnim aspektima i tranzitnim i sa vašim natalnim planetama!

Nedelja

Merkur u Lavu u trigonu sa Kironom u Ovnu...Možda je Merkur u Lavu pomalo ili više detinjast, ali ovde u ovoj energiji on će zajedno sa Kironom dodati u naš život jednu lekovitu i isceljujuću energiju....Tu je da pomogne svima koji su u nekom vidu depresije, tuge...Tu je da vas podstakne na razgovor sami sa sobom...ali tu je i da uputite prave reči u pravo vreme nekome kome je to potrebno...kao i da podelite neko svoje pozitivno iskustvo sa nekim ko ne vidi izlaza iz neke situacije...


i kad početak i kada kraj je
ništa se slučajno ne dešava


Нема коментара:

Постави коментар