среда, 5. август 2020.

Kada Merkur podetinji...Merkur je od danas u Lavu gde će boraviti do 20.avgusta


Moto dana:
 "Samo deca znaju šta traže."


Zvezdani(n) zapis 2973
Sreda. Merkurov dan.
Merkur je u Lavu na 0°21’


Danas na zvezdanom nebu:
05.avgust 05:32 Merkur ulazi u Lava

U svitanje novog dana Merkur je iz Raka prešao u Lava...
Obradovalo mu se Sunce, sada ima društvo...ima mesta na pozornici :)
Aplauze neće deliti, potrudiće se da svako zasluži svoje...do njihovog susreta...
A srešće se 17.avgusta na 25°09’...

 "Oči su slepe. Treba tražiti srcem."
Ako ste umorni od slušanja, "čitanja između redova", od prošlosti, sećanja, nostalgije, preterane osetljivosti, od sedenja kod kuće, povlačenje u školjku...ako ste se uželeli zabave, uživanja, odmora...onda ste se obradovali ovoj energiji...Merkur je raširio krila i poleteo ka Suncu...vreme je i da vi raširite krila!
Vraća se Merkur na uobičajeni ritam, boravak u jednom znaku oko 15 dana. Kada je u retrogradnom ciklusu "zaglavi" u jednom znaku i do 2 meseca! 
Možda je u Lavu u padu, jer preko puta je Vodolija gde je ushićen (egzaltacija)...ALI Lav i Vodolija su najbolji kada rade zajedno i ako su suprotno jedan od drugog! Merkur u Lavu je svakako pozitivna energija posebno za samoizražavanje...Lav Merkuru poručuje da otvori širom srce, bude kreativan, nasmejan...preko puta jeste kolektiv, zajednica, grupa, internet (Vodolija) i to treba uskladiti...Merkuru u Lavu je potrebna pažnja da bi se osećao dobro, posebno...za to je potrebna i ta druga strana...

A sada opširnije:

Posle dva meseca boravka u Raku Merkur je jutros prešao u Lava.
Ne voli Merkur predugo da boravi u jednom znaku, smorio se a i mi sa njim dok je bio na retrogradnom putovanju, tri puta smo prešli isti put...sada je došlo vreme da uživa i da se dobro zabavi...Nema više bežanja u rakovu kućicu, vreme je za pozornicu, crveni tepih....u nešto izmenjenim uslovima, jer znate već tu je Korona...Pronaćiće Merkur u Lavu način da se pokaže...znaće on kako da se reklamira...Lav ne voli detalje, ali je vrlo sposoban da rešava probleme...Lav je ambiciozan i dobar organizator (mada više voli da šefuje) i Merkur će se ovde dobro uklopiti i snaći...Bez velikih planova....i detalja....za to je zadužena Devica a već 20.avgusta Merkur će preći u taj znak...

Do prelaska u Devicu Merkur će praviti ove aspekte:
Trigon sa Kironom 09.avgusta, kvadrat sa Uranom 10.avgusta, trigon sa Marsom, konjukcija sa Suncem 17.avgusta i sekstil sa RSMČ 18.avgusta!
Ako izuzmemo kvadrat sa Uranom, ludo ćemo se zabavljati sa tranzitom Merkura u Lavu!
Sve aspekte imate OVDE!


Poklonite se i počnite...
Krenite u samoizražavanje...uživajte, pišite i pričajte o ljubavi, igrajte se...izmamite ljudima osmeh i smejte se glasno zajedno...posebno kada Merkur bude u trigonu sa Kironom, obuzdajte nervozu u vreme kvadrata sa Uranom, iskoristite moćnu energiju trigona sa Marsom, koja se ne dešava često u ovoj kombinaciji znakova i neka vam ljubav bude lajt motiv u vreme konjukcije Merkura i Sunca!!!

Da ne bude da sam pristrasna...
Merkur u Lavu baš ne voli kritiku, zna da bude egocentričan, bučan (lavlja rika čuje na rastojanju od 8 kilometra) , dramatičan, lenj (najveći deo dana provodi odmarajući.... negde oko 20 sati), voli da šefuje, zna da bude jako tvrdoglav i uvek u pravu...Ali i da ipak budem pristrasna :), govori srcem, piše srcem...i zaljubljen je u ljubav!!!
P.S. Znam da je Merkur u Lavu u padu! Znam da posle Blizanaca i Device najviše uživa u Vodoliji sve su to činjenice ali ja ga ipak ne bih menjala!!!
P.S. Mali princ je knjiga koju je napisao Antoine de Saint-Exupery, knjiga je proglašena za najbolju knjigu 20 veka u Francuskoj, godišnje se proda u 2 miliona primeraka, istu poziciju Merkura imaju i Ernest Hemingway, Paulo Coelho, Charles Bukowski....


More posle bure izbacuje bisere

Dnevni aspekti:

Uplovio je Mesec još pre svitanja u vode romantičnih Riba...
Da li se sećate svog sna...Da li ćete tokom ovog tranzita i budni sanjati...Takve su Ribe, protkane snovima ali i empatijom, maštom, čarolijom, iluzijama...tajnama!
Nema Mesec danas aspekte...neka da se malo odmorimo od burnog tranzita kroz Vodoliju...
Slobodno "zaronite" u duboke vode Riba, sa opremom ili bez, ali istražite taj "podvodni svet" mašte, osećanja i kreativnosti.... možda neko od vas "izroni" neku školjku sa biserom, neko zvezdu, neka vam samo ruke ne budu prazne....

Нема коментара:

Постави коментар