четвртак, 20. август 2020.

Pretvorite haos u red....Merkur je ušao u Devicu...i Mesec je danas tu....


Moto dana:
"Red je veselje razuma, a nered je slast mašte"

Zvezdani(n) zapis 2988
Četvrtak. Jupiterov dan.
Jupiter je u Jarcu na 18°17’

Jupiter je i dalje na retrogradnom putovanju...Na tom putu sve je bliži opoziciji sa Venerom u Raku koja će se dogoditi egzaktno 26.avgusta. Pripremite se i pročitajte: Preterana očekivanja....

Današnja zvezda nebeskog programa je nebeski glasnik Merkur!

Danas na zvezdanom nebu:
20.avgust 03:30 Merkur ulazi u Devicu



Dva meseca je Merkur proveo u Ribama...onda je "protrčao" kroz Lava i stigao u svoju drugu kuću (prva je u Blizancima)! Ulazak Merkura u Devicu je dobra astro vest za Device...ali i za Bikove, Škorpije i Jarčeve...Moglo bi da bude napeto za Blizance, Strelčeve i Ribe...
Još dva dana smo u sezoni Lava...Merkur će najaviti sezonu Device

Merkur u Devici generalno za sve znakove: problemi se lakše rešavaju, više analize situacije i pronalaženje praktičnih rešenja, bolja organizacija, obraćanje na detalje (sa ovim Merkurom se ne propušta sitan tekst u nekom ugovoru), pojačan usluži poriv, sve se više puta proverava, analizira do sitnih detalja (izraz "sitna crevca" ovde je adekvatan), razmišlja se, priča, komunicira o navikama, dijetama, zdravoj hrani, zdravlju ali i poslu kojim se bavite...

Jedan od najpoznatijih ljudi sa Merkurom u Devici Lav Tolstoj je rekao:

Bez telesnog rada nema zdravog tela niti zdravih misli u glavi.

Sve pod konac...
Sve je već napisano o ovom tranzitu, mogu samo da dodam:
Ulaskom Merkura u Devicu naše misli, reči, pisanje, komunikacija biće mnogo praktičniji, detaljniji i zdraviji...i nekako kako naš narod kaže "pod konac" (sve na svom mestu). 
Ovaj tranzit će trajati do 05.septembra kada će Merkur preći u Vagu!
I zbog toga ne gubite vreme "bacite se" na organizaciju, planiranje, uređivanje, čišćenje, svakodnevnu rutinu, usluge, brigu o kućnim ljubimcima, vaš posao....ali možda pre svega ovog na zdravlje!!!


Dnevni aspekti:
Mesec je u Devici 

Mlad Mesec je iza nas...sada će Mesec lagano početi da se puni...Posle vatrene energije Meseca u Lavu na redu je praktična energija zemlje Meseca u Devici.

Mesec trigon Uran, sekstil Venera
Vrlo interesantan dan je pred nama... Sa Mesecom u Devici i aspektima koje pravi i vrlo produktivan dan..Ono što smo uglavnom prespavali ali i što nas je jutros dočekalo su energije trigona Meseca sa Uranom i sekstil sa Venerom!
Merkur je ušao u Devicu u 03:29, Mesec trigon Uran se dogodio u 03:52 i dokle smo mi uglavnom spavali i energije su nas pripremale za jedno prizemno buđenje...Uran je doneo i neke promene...promenu jutarnje rutine koja nam neće smetati...Posle svitanja Mesec je formirao sekstil sa Venerom i većina nas je imala lepo, ugodno buđenje...Lagano nam se vraća energija posle Mladog Meseca i tako će se nastaviti tokom dana.

Mesec trigon Jupiter, Pluton i Saturn (sutra)
U 16:13 Mesec će biti u trigonu sa Jupiterom...energija koja popravlja raspoloženje, ovo je energija optimizma sa pokrićem...
Na samom kraju dana 23:47 čeka nas još jedna snažna energija podrške...energija koja podiže nivo energije, energija regeneracije i transformacije pred sam odlazak u krevet...Mesec - duša ovde ide duboko...u sve ono što smo potisnuli...

U sve ovo umešaće se Neptun u opoziciji sa Mesecom između ova dva trigona...
Danas energije Mesečevih aspekata pružaju podršku, problemi mogu biti rešeni...I ova opozicija pruža podršku i ako to na prvi pogled i ne izgleda tako...ALI...ako ovu energiju prihvatimo kao predah da malo odlutamo, meditiramo, odmorimo i lagano se vratimo u stvarnost (na zemlju) onda je sve OK...Ne dozvolite Neptunu da vam pošalje pogrešne signale!

Mesec lagano raste, sada je u fazi rasta (period od 14-15 dana od Mladog Meseca, preko Prve četvrtine do Punog Meseca)... Od Mladog Meseca ka Punom Mesecu povećavaće se njegova svetlost...samim tim i njegova snaga i uticaj...Sve što želite da raste započnite sada kada je Mesec u ovoj fazi...U ovoj fazi možete i promeniti sve nezdrave navike, očistiti organizam...Ovo je faza u kojoj se mi zajedno sa Mesecom punimo energijom!!!
Za šest dana 25.avgusta nas čeka Prva Četvrt - "rastući polumesec" - astroloki Sunce kvadrat Mesec i neka kriza i zasoj na putu ka Punom Mesecu u Ribama 02.septembra!!!







Dupla Devica sa Merkurom u Devici




Нема коментара:

Постави коментар