субота, 28. март 2015.

Kako protiv izazovnih aspekata....

Zelena trava doma mog....
Od jutros Mesec je u Raku....


Potreba za mirom....Potreba za pripadnošću.... Ima smisla jer Mesec je u domu svom, kod kuće je, lepo mu je....Napolju dan takav da je toplina doma ono što privlači... Ostati u kući i odmarati :)
Međutim Mesec od jutros u kvadratima sa energijom Ovna - Uran i Mars, u opoziciji sa energijom Jarca - Pluton....možda taj izbor (ostati kod kuće) nije i neće biti izbor... Ja sam od jutros bila prilično aktivna....Kupovina je nešto što se mora :)), obišla sam roditelje (Mesec u Raku - dom), ručala kod njih....ispričala se sa majkom Mesec u trigonu sa Merurom....
Imala sam nekoliko nervoznih situacija u toku dana...nervozna kasirka, nervozan kupac u redu, ono kada neko svu svoju frustraciju demonstrira javno, pa bes i neraspoloženje prosto prospe na ljude oko sebe koje naravno ne poznaje....Jer ovde se Mesec našao usred Uranovog i Plutonovog kvadrata (Mesec kvadrat Uran, Mesec opozicija Pluton)... Kasnije u vožnji....neki ljudi kao da su poludeli....Usput sam videla manji sudar na semaforu.... Odahnula sam kada sam ušla u kuću....


Mesec u Raku voli i da kuva :)). 
Moj Mesec u Blizancima više voli da skita nego da kuva :)), ali danas je jači ovaj tranzitni :)) pa se na šporetu krčka supica :)))... za sutra :)). Meso iz supe će ići u salatu i eto ručka :)). Slatko i onako ne jedem....sem ponekad krišom (od sebe :)))).


Nekome se ovde baš piše :)). 
Retrogradni Saturn u Strelcu u trigonu sa mojim Merkurom u Lavu....Mars u Blizancima uvek me navede na dva posla...nekad i više :))
O čemu pisati? Sve je "pokriveno"... Svi tranziti koji su na nebu su već objašnjeni.... Ali ima nešto o čemu bih rado pisala baš u vreme ovih pomalo nervoznih tranzita: Uran kvadrat Pluton na 15*, Venera kvadrat Jupiter na 13*, RxSaturn kvadrat Neptun (ne egzaktan ali očigledno prisutan)....plus današnji nešto nervozniji aspekti Meseca....
Međutim ništa nije crno ni belo.....ima Mesec danas i jedan zaista lep aspekt....sa Merkurom u Ribama - trigon!!! Taman za pisanje :)))



Kako se izboriti sa nekim aspektima?
Kako pronaći izlaz iz stresnih situacija....kako se boriti protiv izazova koji recimo nosi Uran kvadrat Pluton? Rešenje i izlaz je da pronađete ono što volite (Venera, 5.kuća), ono nešto što vas može osloboditi stresa ili ga u najmanju ruku smanji.... Još bolji izlaz i rešenje je da negde potrošite višak energije ili da podignete energiju ako osećate nizak energentski nivo....(Mars)...
Poznajem neke ljude koji su uspešno rešili i rešavaju uticaj stresa na njihov život. Neko je taj problem rešio jogom, neko plivanjem, trčanjem, vežbanjem, plesom....Ima onih koji su neki hobi aktivirali i bave se njime kad god osete nalet nervoze... Znam ženu koja se ne odvaja od fotoaparata...ona uživa da zabeleži neke trenutke iz života... Jedna druga kuva, kuva.....isprobava recepte i uživa...:))). Znam jednu koja voli ples....tango zapravo....

Odlučila sam se ipak za Marsa....
I kako sa njim možemo da se borimo i izborimo protiv napetosti i stresa!!! Nekom drugom prilikom o Veneri i kako se sa njom može ulepšati život...ili kako Venerom protiv izazovnih aspekata.....
Moj Mars je u Blizancima (vazdušni znak) i on voli i mentalnu i fizičku akciju...Koliko god to zvučalo neobično ja volim da vozim....i kada je vreme lepo sednem u auto pa gde me odveze. Ono što on (Mars) najviše voli da radi....preko Merkura (vladar Blizanaca) je ipak pisanje....Nekada u mladosti me je gurao u teretanu :)), sada me je teško na to naterati :))... Jedno vreme se nisam skidala sa bicikla....što je i bio najlepši period.....kombinacija vožnja plus čist vazduh i pejsaž, više nego dobitna kombinacija...to su potvrđivale i moje zategnute noge :)). I šetnja je nekada bila hit :)). Sada od svega ostalo samo pisanje....


Gde vam se nalazi Mars?
Da li voli strunjaču, ili više voli vodu, šetnju možda, ples.... ili je  za ekstremne sportove :)).
Zašto Mars? Mars je planeta fizičke energije, planeta akcije. U borbi protiv stresa već sama reč borba navodi na Marsa....Protiv stresa je najbolje boriti fizičkom energijom i nekom vrstom akcije...Jer sa Marsom se obično borimo protiv bilo kog neprijatelja....ovde je to stres!!!
Sa strane u LABELS imate Mars....tu su svi tekstovi napisani o Marsu....i ja se ovde neću baviti svim osobinama Marsa. Ovde će biti reči o energiji Marsa koja vam može pomoći u borbi protiv stresa....u borbi protiv nekih aspekata koji izazivaju stres....

Ono najvažnije što treba da znate o Marsu
Mars vlada Ovnom, kovladar (drugi vladar) je Škorpije! U egzaltaciji je u Jarcu u egzilu je u Vagi i Biku u padu je u Raku!!! Predstavlja inicijativu i akciju, ključna reč je: akcija!!!
Tamo gde se Mars nalazi ulaže se naveća energija....

Ono najkraće za Marsa u nekom znaku:
(za ostalo ukucajte u search Mars u vašem znaku)
Mars u Ovnu je kod kuće, takmičar je, borben, jak... (Ronaldo, Dejvid Leterman, Sarkozi, Stiv Džops, Rasel Krou, Klint Isvud, Kevin Kostner, Andželina Džoli....)
Mars u Biku je tvrdoglav, uporan, snalažljiv... (Muhamed Ali, Čak Noris, Rudolf Nurejev, Madona, Endi Vorhol, Majkl Džekson, Tom Kruz, Dž.F. Kenedi, Robi Vilijams, Čarli Čaplin, Robert De Niro, Salvador Dali...)
Mars u Blizancima je razigran, živahan, pokretač, uvek na dve strane....(Tajson, Endi Marej, Andre Agasi, Gabrijel, Garsija Markes, Linda Gudman (astrolog), M.L.King, Uma Truman, Natali Portman, Al Paćino, Džim Morison, Meril Strip....)
Mars u Raku je brižan, osećajan, nežan... (Federer, Zidan, Novak Đoković, Maradona, Mišel Platini, Kijanu Rivs, Pablo Pikaso, Robin Vilijams, Izabela Ađani, Ričard Gir....)
Mars u Lavu je entuzijasta, hrabar, ponosan, impulsivan, kreativan.... (M.Džordan, Serena Vilijams, Gari Kasparov, Rodman, Džordž Kluni, Monika Beluči, Brižit Bardo, Ejmi Vajnhaus, Robert Redford, Pol McCartney....)
Mars u Devici je vrlo efikasan, posvećen, koristan, metodičan... (Gordon Remzi, Obama, Džoni Dep, Princeza Dajana, Majka Tereza, Silvester Stelone, Širak, Žaklina Kenedi...)
Mars u Vagi je i uravnotežen i promenljiv, katalizator za druge.... (Pele, Barbara Volters, Nikol Kidman, Elvis Prisli, Džon Lenon, Mendela, Klinton, S.Frojd, Marija Kalas....)
Mars u Škorpiji je izdržljiv, ogromne snage, zna kada treba da deluje....(Brus Li, Šumaher, Stiven Sigal, Nađa Komaneči, Henri Miler, Dipak Čopra, Gandi, Grejs Keli, Opra Vinfri, Mel Gibson....)
Mars u Strelcu je svetski putnik, avanturista, sportista... (Džeki Čen, Štefi Graf, Dženifer Lopez, Marina Abramovic, Putin, Džek Nikolson, Karl Jung, Džon Travolta, Bredli Kuper....)
Mars u Jarcu je istrajan, vođa, ide ka cilju, odan, strpljiv.... (Nadal, Boris Beker, Ledi Gaga, Frida Kalo, Volt Dizni, Albert Anštajn, Šakira, Šeron Ston, Marlon Brando, Alen Delon...)
Mars u Vodoliji je buntovan, inovator, genijalnih poteza i akcija, željan slobode....(Sena, Bobi Fišer, Džastin Biber, Džastin Timberlejk, Džerald Butler, Adel, Viktor Hugo, Keri Grant, Džejn Fonda...)
Mars u Ribama je maštovit, kreativan, samilostan, spaja sva iskustva svih znakova.....(Bekam, Navratilova, Pako Raban, Merlin Monro, Če Gevara, Elizabet Tejlor, V. Van Gog, Bono, Tina Tarner, Sidni Kraford, Haldi Klum, Bob Dilan, Riki Martin....)

Mars u kućama....opet najkraće
Mars u 1.kući energičan, motivisan, takmičar, brz... (Bred Pit, Džoni Dep, Gandi i otac i ćerka, Hemingvej, Pele, Barbara Volters, Sena, Šarl Aznavur...)
Mars u 2.kući sva čula u akciji, aktivnosti na otvorenom... (M.Džordan, Sena, Boris Beker, Gabrijel, Garsija, Markes, Vladimir Putin.)
Mars u 3.kući u pokretu, ubedljiv, komunikativan, socijalno radoznao... (Ronaldo, Nadal, Zidan, Andre Agasi, Džastin Biber...)
Mars u 4.kući rad i akcija u kući, kuvanje, gošćenje, uživanje u vodi... (Stiven Sigal, Čak Noris, Ledi Gaga, Volt Dizni, Džim Morison, Ejmi Vajnhaus, Džerard Batler, Izabela Ađani...)
Mars u 5.kući kreativan, organizator žurki, sportista... (Serena Vilijams, Dženifer Lopez, Frida Kalo, Gordon Remzi, Marina Abramovic, Robert Redford....)
Mars u 6.kući iscelitelj, pomaže drugima, radan i vredan... (Šumaher, Novak Đoković, Štefi Graf, Džon Lenon, Pol McCartney, Katrin Denev, Koko Šanel, Nikola Tesla...)
Mars u 7.kući pokretač drugih, jak takmičarski duh, voli stvari u dvoje.... (Bobi Fišer, Rodman, Henri Miler, Obama, Sarkozi, Širak, Albert Anštajn, Monika Beluči, Tom Kruz, Čarli Čaplin,
Mars u 8.kući ide u srž stvari, istražuje, transformiše i regeneriše, zdrava seksualna energija.... (Tajson, Džeki Čen, Gari Kasparov, Dipak Čopra, Merlin Monro, Princeza Dajana, Brižit Bardo, Dž.F. Kenedi, Robin Vilijams, Kim Besindžer...)
Mars u 9.kući voli pokret, putovanja, znanje, fizički aktivan.... (Muhamed Ali, Maradona, Madona, Edit Pjaf, Majka Tereza, Hju Grant, Andželina Džoli...)
Mars u 10.kući moć, prestiž....(Endi Marej, Nađa Komaneči, Endi Vorhol, Pako Raban, Linda Gudman, Šakira, Uma Turman, Robi Vilijams...)
Mars u 11.kući akcija, kreatanje u grupi i sa grupom, biti deo nečega... (Brus Li, Bekam, Federer, Rudolf Nurejev, Mišel Platini, Tejlor Svit, Kijanu Rivs, Al Paćino, Opra Vinfri, Nelson Mendela, Meril Strip, Robert De Niro....)
Mars u 12.kući uživanje u vodi, psihoanalizi, punjenje "baterija"... (Dejvid Bouvi, Če Gevara, Đimi Hofa, Mik Džeger, Pablo Pikaso, Venus Vilijams, Navratilova Dejvid Leterman, Nikol Kidman...)

Dakle Mars, Mars u znaku, u određenoj kući, sa aspektima koje pravi ukazaće na to kako možete trošiti višak energije, ili kako podići energiju kada je u padu...i kako se boriti protiv stresa... Pored natalnog Marsa nekada je bitan i tranzitni....
Naravno da ne morate da budete sportista da bi kontrolisali stres, možete se sportom baviti rekreativno. Ako niste u tom fazonu, postoji sigurno nešto gde možete utrošiti energiju.
Možda vam pomogne opis svake astrološke kuće OVDE. Uklopite sve zajedno Marsa u znaku, u kući i aspekte i eto...:)))

Dodatak:
Sport i znaci.....
(uopšteno)
Ovan, podznak Ovan, jak Mars, jaka 1.kuća: sport gde je potrebna snaga, brzina...atletika, skijanje, individualni sportovi, boks, generalno ljubitelji sporta... sve što podiže adrenalin...(A.Sena Ovan/Vodolija, dominantan Neptun, Uran...)
Bik, podznak Bik, jaka Venera i 2.kuća: sportovi na otvorenom, veslanje....sportovi koji zahtevaju izdržljivost, gimnastika, ples, borilački sportovi, punjenje "baterija" u prirodi, zarada od sporta (Bekam dupli Bik, dominantan Merkur, Endi Marej Bik/Devica, dominantan Merkur, Rodman Bik/Jarac, A.Agasi Bik/Riba)
Blizanci, podznak Blizanci, jak Merkur, 3.kuća: igre sa loptom, odbojka, košarka, rukomet (gde do izražaja dolaze ruke), tenis, sportovi koji zahtevaju dobre reflekse, aerobik, auto trke...šah (um)....(Nadal Blizanac/Škorpija, E.Kantona Blizanac/Vodolija, dominantni Merkur, Štefi Graf dupli Blizanac, dominantan Merkur, Venus Vilijams Blizanci/Vaga, dominantni Merkur...)
Rak, podznak Rak, jak Mesec, 4.kuća: plivanje, gimnastika i aerobik u vodi, sportovi na vodi, jedrenje, ronjenje, vaterpolo..., svi timski sportovi (ekipa kao porodica).... (Zidan Rak/Bik, Mesi Rak/Blizanac, dominantan Merkur, Tajson Rak/Škorpija, dominantan Pluton, Michael Phelps-plivač dupli Rak, dominantno Sunce, Mars...)
Lav, podznak Lav, jako Sunce i 5.kuća: golf (prestiž), trke formule 1, atletika, padobranstvo (hrabrost), odbojka na pesku (toplo), sve što je u trendu, gde ima publike i reflektora (Ronaldo Lav/Jarac, Federer Lav/Devica dominantan Merkur...)
Devica, podznak Devica, jak Merkur i 6.kuća: svaki sport koji rešava nervozu, individualni sportovi, trčanje, sportovi koji traže dobru tehniku Tai chi, golf... bolji su kao treneri (taktika, strategija...)


Vaga, Podznak Vaga, jaka Venera i 7.kuća: sve što održava figuru, pilates, ples (rumba, tango...), jedrenje na dasci... sve što se igra u paru, tenis, ples, klizanje, dobre sudije...(Zlatan Ibrahimović Vaga/Lav, dominantan Mars, Pluton, Serena Vilijams Vaga/Bik, dominantna Venera, Pele Vaga/Devica, dominantan Merkur, Ronaldo Devica/Lav, Martina Navratilova Vaga/Ovan...)
Škorpija, podznak Škorpija, jak Pluton i 8.kuća: borilačke veštine, speleologija, pucanje, padobranstvo, veslanje... (Maradona dupla Škorpija, dominantan Pluton, Merkur, Nađa Komaneči Škorpija/Strelac, dominantan Jupiter, Boris Beker Škorpija /Strelac, dominantna Venera...)
Srelac, podznak Strelac, jak Jupiter i 9.kuća: sve u prirodi,  jahanje, biciklizam, streljaštvo, reli vožnja, atletske discipline...lov. (Brus Li dupli Strelac)
Jarac, podznak Jarac, jak Saturn i 10.kuća: maratonske trke, planinarenje, alpinizam (Šumaher Jarac/Bik, dominantan Merkur, Muhamed Ali Jarac/Lav, dominantna Venera...)
Vodolija, podznak Vodolija, jak Uran i 11.kuća: joga, paraglajding, padobranstvo, skokovi u vodu...svi timski sportovi (Majkl Džordan Vodolija/Rak, dominantan Jupiter, Murinjo - trener Vodolija/Jarac...)
Ribe, podznak Ribe, jak Neptun i 12.kuća: sve u vezi vode, plivanje, ronjenje, skijanje na vodi, surfovanje, veslanje,  umetničko plivanje, vaterpolo, hokej na ledu, sportski ribolov...ali i orijentalni ples... (Šakil .O'Nil Riba/Ovan, dominantan Mars, Rudolf Nurejev - plesač Riba/Rak...)

Novak Đoković - teniser: Blizanac/Jarac, Mars u Raku u 6.kući, Merkur u Blizancima u 5.kući, dominantan Pluton, Venera, Saturn
Jelena Janković - teniserka: Riba/Blizanac, Mars u Ovnu u 11.kući
Monika Seleš - teniserka: Strelac/Škorpija, Mars u Ovnu 6.kuća
Dražen Petrović - košarkaš: Vaga/Blizanac, Mars u Lavu 4.kuća, 
Goran Ivanišević - teniser: Devica/Rak, Mars u Vodoliji 7.kuća



Нема коментара:

Постави коментар