четвртак, 17. децембар 2020.

Učitelj ili mučitelj .... Saturn u Vodoliji i šta svaki znak (podznak) treba da uči i nauči...
Priča o Saturnu...
(ili šta sve treba znati o ovoj planeti)
Saturna često spominjemo kao (m)učitelja.

Ako ga posmatramo kao učitelja, možda ponekad vrlo strogog učitelja onda smo spremni da učimo i naučimo sve njegove lekcije. Mučenje dolazi ako nismo spremni za učenje, ili ako više puta ponavljamo neku lekciju, ispit, naravno da će u tom slučaju biti mučitelj.

Od svih planeta učimo nešto, nije Saturn jedini sa kojim prelazimo neke lekcije i iskustva, ali Saturn je onaj koga uglavnom zapamtimo i njega i njegove lekcije, kao nekog učitelja ili profesora iz škole, fakulteta, koga pamtimo zauvek. Jer On je od onih učitelja zaduženih za strogost, odgovornost, sturkturu, granice. Kako ga ne zapamtiti. Ima i onih koji ga zovu zlotvorom, ili u tradicionalnoj astrologiji malefik (loša i nepovoljna energija) pored Marsa, Urana, Plutona i Neptuna. (Malefik: planete koje donose "lošu sreću" ili nesreću, Mars mali malefik, Saturn veliki malefik). U savremenoj astrologiji to ipak nije tako.

Život je jedna velika škola
Uvek ima šta da se uči i nauči. Svakodnevno nešto učimo, rekoh već od svih planeta. Kako ima onih bržih i sporijih planeta uglavnom pamtimo lekcije ovih sporijih (Jupitera, Saturna, Urana, Plutona i Neptuna)...
Ovo je priča o Saturnu učitelju - generalno.

Ovo je priča o Saturnu u tranzitu kroz Vodoliju!

Sedi ....pet, ili sedi... jedan, vidimo se na popravnom:)
Ko će više da uči od ostalih?
Šta ćemo svi učiti?
Na oko tri godine menjaju se energije (znak), menja se i oblast koju učimo.

Do danas smo učili lekcije energije Jarca.
Bilo je teško. Bilo je preteško posebno ove godine!
Ko nije naučio sledi "popravni", jer Saturn ide dalje! 
Saturnov tranzit kroz neki znak (energiju) ima veliki uticaj na naš život, to ne možemo da osporimo, ali taj uticaj svakako ne mora da bude loš i katastrofalan.

Od danas ulaskom Saturna u Vodoliju menjaće se i predmet učenja.
Saturn ostaje isti za nekog strog učitelj za nekog veliki mučitelj, samo se menja energija...
Menja se i Saturn pod uticajem nove energije, ali u osnovi ostaje ono što jeste - učitelj.

I stigli smo do konačnog prelaska Saturna u Vodoliju!
Saturn ovog puta ostaje u Vodoliji (prvi put je boravio od 22.marta do 02.jula)
Na blogu postoji nekoliko tekstova o ulasku Saturna u Vodoliju (pogledajte tekst od juče).
Juče sam zaboravila na tekst iz Zvezda u decembru, obavezno ga pročitajte posebno vi koji volite kraće tekstove Saturn u Vodoliji - Ispred svog vremena!

Ovaj tekst je detaljniji:
Prolazak Saturna kroz neku kuću (kuće):
Saturn menja znak ali menjaće se i kuće kroz koje će da prolazi.
Menjaju se i oblasti života i lekcije. 
Saturn je isti ali menjaju se okolnosti, menja se i on donekle...
U naredne tri godine, doneće i neka pitanja iz te kuće ili oblasti života koju nosi ta kuća. 
Pitanja traže i odgovore.

Svako od nas uči isti "predmet" - energija Saturna (u Vodoliji), ali svako od nas ima posebnu oblast koju proučava ili gde stiče neko iskustvo to su natalne kuće...

Tu gde Saturn prolazi (tranzitira) tu su lekcije koje neko doživljava kao dobre, neko kao loše....

Kada znate ulogu Saturna, (Saturn u Vodoliji), pogledajte kroz koju kuću će vam prolaziti, jer ta oblast života je na iskušenju i tu je lekcija koju Saturn nosi sa sobom, tu je potrebna ozbiljnost i tu treba da preuzmete odgovornost - Kuće - astrološke....

Planeta - Saturn je "glumac", energija Vodolije znak je "uloga", kuća je "film" ili "predstava".
Glumca smo upoznali - Saturn, uloga je energija Vodolije ostala nam je samo kuća. 
Njih ima 12 i negde u tom astrološkom krugu nalazi se znak Jarca, kada to otkrijete potražite značenje.

Za one koji nemaju natalni i ne znaju kako da ga urade dovoljno je da znaju koji su znak. 
Svaki znak je 1.kuća i onda brojite kuće do Vodolije. 
Ako ste recimo Lav :), vama je Vodolija 7.kuća! 
Ako ste podznak Vaga :), vama je Vodolija 5.kuća!!! 
Značenje je generalno i uopšteno ali može pomoći.
Za one koji znaju kroz koju kuću prolazi Saturn pročitaju značenje te kuće!!!

Aspekti Saturna - lekcije
Aspekti nam govore zapravo kako te lekcije savlađujemo: na lakši ili teži način.
I tako dolazimo do toga da ako je način lakši (harmonični aspekti) mi Saturna doživljavamo kao učitelja, ali ako je teži (neharmonični aspekti) onda kao mučitelja.
Kakav će zapravo biti uticaj Saturna u Vodoliji na vaš život zavisiće najviše od aspekata.
Ovde se misli na aspekte Tran Saturn i Tran planete. 
Očekujemo: Saturn konjukcija Jupiter, Saturn kvadrat Uran, Saturn sekstil Kiron ali bitni su (još i biniji) i aspekti koje će Tran Saturn praviti sa vašim Nat planetama!!!
Pogledajte ovde sve o Aspektima Saturna u Vodoliji

Kakav će uticaj imati ovi tranziti možete videti sami ako ste vični (oni koji uče), ali možete se i obratiti nekom ko će vam to stručno objasniti. Ako se odlučite za mene, pre nego mi pišete pogledajte: O meni, i Kontakt!
Pozitivni aspekti će doneti pozitivan uticaj, nepovoljni aspekti bi mogli da donesu neku vrsti blokade, zastoja u onim oblastima koje nose energiju Vodolije: socijalnost, društvenost, grupe kojima pripadate, prijateljstvo, iznenadna dešavanja, originalnost, inventivnost, humanost...sloboda itd.

Kretanjem kroz neki znak Saturn će se susretati sa ostalim planetama, te planete pod njegovim uticajem mogu dobiti dozu ozbiljnosti, discipline, trajnosti, odgovornosti, međutim mogu doneti i strahove, razočarenja, tugu, blokade - sve zavisi od aspekta između Saturna i planeta.
Posebnu težinu mogu doneti neki izazovni aspekti (kojnukcija, kvadrat, opozicija...) sa Suncem (volja), Mesecom (duša). Ovi aspekti mogu doneti ograničenja, tugu, strahove, lične prirode (Sunce) ali i vezane za porodicu (Mesec). Šta kada dođu takvi aspekti? Pa setiti se osnovnih Saturnovih lekcija: odgovornost, ozbiljnost, istrajnost, strpljenje, disciplina....Ili u najkraćem: "Strpljen spašen"!!!

Saturn će u nekom trenutku negde biti u izazovnim aspektima sa Venerom (emocija, ljubav, zadovoljstvo), tada mogu nastupiti problemi u vezama, brakovima, porodici, sa novcem.
Aspekti sa Merkurom mogu doneti ograničenja i blokadu u misaonom procesu, u komunikaciji, učenju. Sa Marsom blokadu i strahove vezane za ličnu energiju, snagu, akciju, seksualnu energiju. Namerno sam izdvojila ove teže aspekte (mada ih ima još), ovde samo hoću da nagovestim da su ovi aspekti zapravo lekcije koje moramo naučiti, razumeti, a zatim i rešiti. Jer kada se to uradi, kada prevaziđemo ograničenja negde na karaju tog procesa čeka nas nagrada. 
I zapamtite svaki problem ima rešenje!!!

Kako ovde na Blogu najčešće pišem o ljubavi izdvojiću aspekt: Saturn (kojukcija, kvadrat, opozicija) sa Venerom. Osoba koja ima ovaj aspekt u tranzitu može da dođe u situaciju da misli kako je niko ne voli, da prava ljubav ne postoji, da je kažnjena jer voli, da pati, da je sama i nevoljena... Ništa nije slučajno pa ni takav položaj Saturna i baš takav aspekt u nekom trenutku....Ko se sa njim bude susreo u narednom periodu....neka prvo pomisli zašto baš sada, zatim šta to Saturn poručuje....kasnije možda i shvati da je taj aspekt doneo mnogo više koristi nego što to u prvom trenutku može da se pomisli...


Šta Saturn hoće od nas?
Nije dobro ako Saturna posmatramo kao nekog ko samo postavlja prepreke ispred nas... Posmatrajmo ga kao nekog ko donosi neke lekcije i zadatke, koje treba da naučimo i uradimo da bi mogli da idemo dalje. Najbolje je doživeti ga kao učitelja u velikoj školi života u kojoj smo svi đaci bez izuzetka. Ako na vreme shvatimo da ovaj učitelj nije od onih koji samo puko prenosi znanje, već da on od nas traži da sami kroz iskustvo učimo i naučimo, biće nam bolje. Saturn svakog od nas (đaka) podstiče da kroz svoje lično iskustvo uči, dođe do odgovora na sva životna pitanja. On nas uči da ne čekamo od drugih da to urade za nas. On nas uči i da nema univerzalnih odgovora za pitanja koja muče svakog od nas. Svako od nas ima svoj odgovor na neko pitanje, i svako od nas do tog odgovora dođe u skladu sa spremnošću da uči, u skaldu sa iskustvom, ali pre svega u skladu sa svojim karakterom (natalni horoskop). Možete pročitati ne znam hiljadu tumačenja o tranzitnom Saturnu, o kućama kroz koje prolazi, o aspektima koje pravi....i to može donekle pomoći. Ipak, pravi odgovor i tumačenje je za svakog pojedinačno!!!

Neću ovde izostaviti neke mogućnosti Saturnovog uticaja: bol, patnju, tugu, ograničenja. Naravno da ima i da je bilo i toga. I sama sam prošla kroz neka takva stanja. Međutim mislim da mi ponekad sami sebi postavljamo ograničenja a ne neke "više sile". Ako ograničenja ima a ima ih (ponekad), njih ćemo se rešiti ili osloboditi ako shvatimo zašto je do ograničenja došlo, ako na vreme savladamo taj zadatak ili lekciju, i ako to mirno prihvatimo. Dobro je ako to shvatimo kao iskustvo više. Ako sve ovo dobro savladamo....i zadatke i lekcije možemo se  osloboditi i ograničenja i granica koje su postavljene pred nama... U tome će nam pomoći i Uran naravno.

Razmislite i o ovome....
Da li su bol, patnja, strahovi, ograničenja, frustracije koje se pripisuju uticaju Saturna zapravo samo naš beg od odgovornosti prema sopstvenoj sudbini. Još jednom ću ponoviti Saturn je zapravo tu da nas nauči da preuzmemo odgovornost za svoju sudbinu!!! Kada nismo dobri učenici, kada zanemarimo neke lekcije i zadatke možda nas Saturn učitelj i kazni....svakoga već prema aspektima koje on pravi... "Kažnjeni učenik" se ljuti, često misli da je nepravedno kažnjen, možda je bolje da razmisli šta mu to učitelj poručuje...Možda je "kazna" tu da bi prihvatili neku obavezu (od koje se obično beži), da bi naučili šta je odgovornost i disciplina....ništa više ni manje...Život piše romane, ali domaći moramo sami...
Postoji jedan put kojim idemo, samo je razlika u tome da li ga prelazimo na teži ili lakši način!
Saturn dakle donosi ograničenja, to jeste jedan od njegovih većih uticaja, ali posmatrajte to ovako: on nas na taj način sprečava da bespotrebno rasipamo svoju energiju na neke stvari, ljude ili životne situacije. On nas zapravo uči da se koncentrišemo, uozbiljimo i odgovorno krenemo ka nekom postavljenom cilju.
Najbolje je da budemo spremni i Saturna prihvatimo kao realnost, spremni da naučimo sve njegove lekcije i zadatke. Sve ono što nam on u nekom znaku (energiji), kući i aspektima postavlja kao zadatak, test, ispit, je iskustvo koje moramo da prođemo.
Ako shvatimo usput koja su naša ograničenja (a svi ih nekada u nekom trenutku imamo), zatim kako da učimo kroz iskustvo, kako da prihvatimo bol i patnju koje život donosi ponekad, biće nam lakše da budemo dobri đaci ove velike škole života.

Ne znam da li se sećate kultne serije "Grlom u jagode" i Baneta Bumbara, meni je ta priča pravi primer za sve ovo o čemu pišem trenutno!!! Serija je pratila mladića (Bane) i njegovo odrastanje i (ne)sazrevanje :)). Pratili smo ga u tom procesu gde se on uvek na svojim greškama učio ili pokušavao da uči da "postane čovek". Serija je prikazivana 70' godina, a pričala je životnu priču o ljudima koji su živeli 60' godina...Serija je više puta bila reprizirana i tema iz serije je uvek bila i biće aktuelna... jer u osnovi priča priču o odrastanju i kako je to "postati čovek". Na lakši i teži način...uvek i u svako doba!!! Serija je će slaviti svoj 45 rođendan iduće godine. Današnjoj deci i omladini možda ova serija i priča u njoj može biti najblaže rečeno čudna i smešna....ali ako bi dublje pogledali shvatili bi da su neke vrednosti bezvremenske, neke vrednosti traju večno. Kao i priča o Saturnu!

Šta je to što nas Saturn uči tokom života bez obzira gde se nalazi?
Osnovne lekcije Saturna su samodisciplina i istrajnost.
On od nas pre svega zahteva zrelost (bez obzira na godine). On je tu da zajedno sa njim učimo kroz teške situacije u životu (a njih ponekad ima naravno jer to je život). Ne donosi on teške situacije, on nas uči kako da ih prevaziđemo!!!
Njegova najvažnija uloga je pre i iznad svega da nas nauči kako da preuzmemo odgovornost (Saturn) za sopstvenu sudbinu. Gde je potrebno da preuzmemo odgovornost i kako? Gde je potrebna veća ozbiljnost (zrelost) i kako je postići?  Gde je potrebno učiti iz iskustva? Gde je potrebno napraviti jasne izbore i doneti prave odluke? Šta je to samodisciplina i istrajnost? Kako da se izborimo sa teškim situacijama u životu? Gde su granice, ograničenja i zašto? Koji su naši strahovi i kako se borimo sa njima? Gde su stari obrasci, sistemi i kako ih se rešiti? Koliko smo  spremni da ulažemo u sebe? Koliko smo izdržljivi?

Šta ćemo sa Saturnom u energiji Vodolije učiti u naredne tri godine?
Jedna od lekcija Saturna u Vodoliji je lekcija o slobodi!
Lekcija se odnosi na našu socijalnu i društvenu svest i savest (Vodolija - društvenost, socijalnost, grupe kojima pripadamo, grupe sa zajedničkim ili sličnim interesima). 
Drugim rečima ako se ponašamo društveno i socijalno odgovorno tako zapravo i imamo i imaćemo slobodu! Odgovornost - Saturn!!! Ako se svaki pojedinac bilo koje grupe, zajednice, naroda ponaša odgovorno tu je i sloboda! Zapravo nema potrebe da nam bilo ko ograničava slobodu! Slobodni ste ako vam je savest čista!!!
Lekcije o davanju i primanju ljubavi (Lav je preko puta Vodolije).
Lakcije o prijateljstvu, iznenadnim dešavanjima i kako se nosimo sa njima!


Koji je ovo (vaš) prolazak Saturna kroz neku kuću ?
(tek prvi, ... drugi, treći)
Svakome će Saturn prolaziti kroz neku kuću-kuće...
Ako je ovo prvi prolazak od rođenja (on nema veze sa Saturnovim povratkom) kroz energiju Vodolije, možete ovako da shvatite polagaćete nešto kao prijemni test - ispit. Ako vam je ovo drugi njegov prolazak polagaćete test - ispit provere znanja... Nije da nije bilo vremena da se nauči... Ko nije naučio, nije produktivno da kuka i da se žali, bolje sesti i učiti i ako treba ispočetka....Ko prvi put uči (ovu oblast - energiju), nadam se da ste shvatili kako zapravo funkcioniše Saturn i vi sa njim.
Još jednom da naglasim drugo je Saturnov povratak (Saturn se vraća na isto mesto - stepen i znak u kome je bio prilikom rođenja), drugo je koliko puta Saturn prolazi kroz neku kuću.

Saturnu je potrebno 2.5 godine da prođe kroz neki znak. Ima 12 znakova i 12 kuća!!!

Malo upustvo: pročitajte šta piše za vaš znak, posle toga za znak u kome je vaš podznak.
Prognoze su pisane na osnovu PRIRODNOG HOROSKOPA.
Neću pisati poseban tekst o Saturnovom prolasku kroz kuće, jer ovde sam spominjala kuće i dobro ih označila videćete ih...

Primer: Škorpija/Lav, prvo pročita za Škorpiju, onda za Lava! 
Škorpiji je Vodolija (u prirodnom horoskopu) u 4.kući, Saturn će prolaziti tom kućom. Lav: Lavu je Vodolija u 5.kući (prirodan horoskop), Saturn će prolaziti tom kućom i to je približnije natalnom horoskopu mada može biti odstupanja jer za pojedinačnu i konkretnu sliku potreban je natalni horoskop i kuća Vodolije u natalnom horoskopu.
Najbolje je ako poznajete svoj horoskop, pogledate gde vam je Vodolija u natalnom krugu, "ucrtate" Saturna u kuću koja je u Vodoliji. Imate objašnjenje o značenju svake kuće, imate i sve o Saturnu (učitelju), Saturnu u Vodoliji, sa kojim znacima (i planetama u njima) pravi koje (glavne) aspekte i to je to.

Da li ste spremni za  Saturna u Vodoliji?
I da jeste i da niste on je tu i nešto više od dve godine.
Nismo svi spremni da odemo kod zubara, pa odemo :). I tako, bez panike čika zuba samo radi svoj posao da nama bude dobro :). Proučite sve o tranzitu Saturna kroz Vodoliju ili nemojte, Saturn će svakako boraviti u Vodoliji do marta 2023. Hteli mi ili ne Saturn će praviti neke uticaje i na ličnom i na globalnom nivou...
Na ličnom nivou za one koji žele ukratko i što bi se reklo u metu, Saturn u Vodoliji po znakovima vršiće uticaj na:

Ovan – grupe, mreže, klubovi, timovi, prijateljstva, ideje, nadanja, slobodna volja, iznenadnosti...
Bik – položaj, status, pozicija, ambicija, karijera...
Blizanci – daljine, inostrastvo, druge kulture, obrazovanje, vidici, filozofija, duhovnost...
Rak – finansije, tuđi novac, imovina, porezi, krediti, sponzorstvo...
Lav – partneri, emotivni, bračni, profesionalni,prijateljski...
Devica - svakodnevni život, dužnosti, posao, zdravlje, ishrana...
Vaga – ljubav, emocije, uživanje, kreativnost, deca, trudnoće...
Škorpija - kuća, dom, ognjište, rodni grad, domovina, porodica, nekretnine...
Strelac - komunikacija, akcija, obrazovanje, kretanje, saobraćaj...
Jarac – finansije, prihodi, dohodak, emotivna i materijalna sigurnost i bezbednost...
Vodolija – izgled, karakter, identitet, ime, brend, reputacija...
Ribe – tajne, skriveno, poverljivo, podsvest, okultno, psihologija...


Šta bi svaki znak trebalo da uči i nauči:

Nešto više od ostalih učiće:
(možda se i malo mučiti zbog konjukcije, opozicije i kvadrata):
Vodolije (konjukcija), Lavovi (opozicija), Bikovi i Škorpije (kvadrat).
Prolazak Saturna kroz Vodoliju ovi znakovi će osetiti nešto intezivneije od ostalih!
Predstavnici ovih znakova moraće nešto više da zapnu i da uče....ali i svi mi koji u ovim znacima imamo neke planete!!!


VODOLIJE: Saturn je u vašem znaku boravio u periodu od 1991. i 1994. Nešto starije Vodolije  trebalo bi da se sete tog perioda, ostali neka pogledaju na wikipedia.org. Prolazak Saturna kroz Jarca pripremao vas je (polusekstil sa Jarcem) na Saturnov ulazak u vaš znak. Prošli ste zanimljiv period u vašim životima. Bio je to period završetka jednog ciklusa. Period suočavanja sa strahovima, tajnama i sa onim što je bilo negde "zakopano" u vašoj podsvesti. Sve ono što se negde sakrili, potisnuli, gurnuli pod tepih, ili u neki oraman, kutijicu (12.kuća). Izašli su neki "demoni" i sve ono što vas je neko vreme proganjalo. Bilo je to vreme čišćenja i duše i tela. Da li je bilo teško? Za većinu jeste, ali prosto ste morali da prođete kroz taj proces da bi sada mogli da krenete dalje i bolje u novi ciklus. Ako ste taj period shvatili kao "veliko spremanje" i ako ste ga sproveli do kraja sigurno ćete u naredni ciklus ući rasterećeniji. Mnogi su taj proces uspešno "odradili" sami, neki su ipak uz pomoć nekog (psihoanaliza) lakše došli do saznanja o tome šta ih je mučilo i zašto!!! Sada ste nadam se svi spremni da iz unutrašnjeg pređete u spoljašnje, da iz unutra krenete ka spolja!!!  

Vreme je da se pokažete (1.kuća). Saturn će preći iz 12. u 1. kuću! Neko će krenuti u promenu izgleda (sve u skladu sa godinama), neko će krenuti u neku dijetu, vežbanje. Krenućete i u jačanje samopouzdanja. Na samom početku ciklusa možda i krenu neka ograničenja na vama je da se sa njima izborite. Imate priliku da naučite neke stvari o sebi. Kreće jedan sasvim novi životni ciklus. Bićete više fokusirani na sebe, na svoju ličnost, svoj lični razvoj ¨¨˜"°º★ (1.kuća). Neke stvari više nećete moći da ignorišete. Možda je to profesija, karijera, položaj u društvu, možda zdravlje, možda neki odnos, veza neka. Više ćete biti fokusirani na svoje potrebe a manje na potrebe drugih. Na kraju ciklusa trebalo bi da budete nova ličnost, ozbiljnija, odgovornija, i naravno da ste sudbinu (pre)uzeli u svoje ruke. Kako ciklus napreduje trebalo bi da stičete više samopouzdanja. Da naučite šta je istrajnost, mudrost, i da vidite gde se nalazite kada su vaša profesija i društveni status, ugled u pitanju. Vreme je za neka lična otkrića i preuzimanje lične odgovornosti!
Tokom ovog ciklusa Saturn će biti u konjukciji (0°) u nekom trenutku sa vašim Nat Suncem možda (ako ih ima) sa još nekom planetom u vašem znaku. Osetićete u nekom trenutku (posebno kada Saturn bude u konjukciji sa Suncem) neku vrstu težine i ograničenja, ali to bi trebalo samo da vas ojača i ispita koje su vaše granice. Posle toga vi bi trebalo da budete "nova" ličnost! Kada Saturn za tri godine pređe u Ribe bavićete se drugim stvarima, biće vam važna emotivna i materijalna sigurnost i bezbednost (Saturn će preći iz 1. u 2. kuću).
Glavni aspekt 2021. sa Saturnom u Vodoliji biće kvadrat sa Uranom u Biku! Ovo će se kod vas dogoditi na relaciji 1. - 4. kuća! Doći će do lične pobune, do potrage za slobodom u okviru doma, porodice! Neko će napustiti dom, neko domovinu. Moglo bi da dođe do iznenadne selidbe, kupoprodaje stana...LAVOVI:  U prethodnom periodu kada je Saturn boravio u Jarcu možda ste bili okupirani zdravljem, poslom, svakodnevnim stvarima, rutinom (6.kuća). Imali ste vremena da budete mnogo organizovaniji i disciplinovaniji u ovim oblastima. Da li ste promenili način života, ishrane, možda posao kojim se bavite ili ste uradili sve ovo. Bili ste u prelaznom periodu (inkonjukcija 150°).  Taj prelazni period se završava ulaskom Saturna u Vodoliju i sledi period koji će vas prilično prodrmati - (opozicija) sa Vodolijom! 

Ulaskom Saturna u Vodoliju on će biti suprotno (opozicija) od vašeg znaka. Saturn će preći iz 6. u 7. kuću. U naredne tri godine bavićete se odnosima i vezama¨¨˜"°º★ (7.kuća). Zapravo najpre partnerstvima. Bilo kojim, ali najviše bračnim odnoisma i oni koji su u braku i oni koji nisu (zašto nisu). Ovaj period bi mogao da bude težak za one koji su u braku ili nekom dužem odnosu. Dolazi vreme, ograničenja, neke težine, hladnoće i ohlađenja, na vama je da shvatite odakle sve to i zašto!!! Neko će svoj odnos da učvrsti i stabilizje. Biće i onih (koji su sami) koji će u ovo vreme ući u stabilnu i odgovornu vezu ili brak, sa nekim ozbiljnim i odgovornim, možda sa nekom razlikom u godinama, statusu...zbog Vodolije to bi moglo da bude iznenada. Mada biće i onih koji će iz nekog razloga ostati i dalje sami...i možda će shvatiti da samoća i nije ono najgore što može da ih snađe...To što je Saturn u energiji Vodolije u ovu priču može uvesti i priču o davanju i primanju...ili k daje više ili manje. 
Mnogi su me već uplašeno kontaktirali jer su negde pročitali da Saturn prolaskom kroz ovu oblast (7.kuća) donosi razvode!!! Ne, ne mora da bude razvoda!!! Međutim da će biti potrebno da se donesu neke bitne odluke, biće potrebno. Neko će baš u ovom periodu učvrstiti svoj odnos - brak. Realnije će sagledati i odnos i partnera. Samo ako je zaista neophodno možda će se neko odlučiti i na taj korak, na razvod. Mada češći su razvodi sa Jupiterom ovde nego sa Saturnom. 
Dokle Saturn prolazi kroz Vodoliju biće u opoziciji (180°) sa vašim znakom, u nekom trenutku (zavisi od datuma rođenja) biće u opoziciji sa vašim Nat Suncem i možda nekim planetama u vašem znaku (ako ih ima). Biće to nešto teži period....period razdvajanja negde privremenog negde trajnog. Ulaskom Saturna u Ribe bavićete se drugim temama, zapravo tek tada bi mogli da otkrijete rezultat tranzita Saturna kroz 7.kuću! Biće to period prilagođavanja (inkonjukcija) period koji može biti težak, ali nagrada će stići ulaskom Saturna u Ovna!!!
Glavni aspekt 2021. sa Saturnom u Vodoliji biće kvadrat sa Uranom u Biku! Ovo će se kod vas dogoditi na relaciji 7. - 10. kuća! Moguća su iznenadna dešavanja u karijeri, promene statusa, profesije, neke pobune protiv autoriteta, problemi sa jednim roditeljem...BIKOVI: Prolaskom Saturna kroz Jarca vi ste se bavili širenjem vidika, duhovnošću, obrazovanjem, putovanjima (9.kuća). Da li ste i pored nekih ograničenja izabrali profesiju i fakultet, možda su neki od vas konačno završili obrazovanje, možda putovali negde, promenili neke stavove i životnu filozofiju. Slagala se energija Saturna u Jarcu (trigon) sa vašom energijom Bika.

U tranzitu Saturna u Vodoliji, Saturn će iz 9. preći u 10. kuću i vi bi mogli da se bavite najpre vašom profesijom, karijerom, položajem u društvu, statusom¨¨˜"°º★ (10.kuća). Prekretnica u karijeri je zaista moguća, posebno za one koji nisu zadovoljni svojim statusom, ili nekim ko im je pretpostavljen, šef ili direktor neki. Zapravo ovde može biti problem sa autoritetom. Autoritet je i otac i to treba imati u vidu. Sa ovim tranzitom moguć je veliki uspeh uz razna ograničenja, pritiske i probleme (kvadrat). Za vreme ovog tranzita možda ćete razmišljati da li ste u pravoj struci? Da li ste zadovoljni karijerom, položajem? Da li možete biti vođa neke profesionalne grupe, nekog velikog projekta?  Za vreme ovog tranzita može vam biti bitno kako vas drugi ljudi vide, a oni bi mogli da uoče neke vaše promene.
U vreme tranzita Saturna kroz Vodoliju u nekom trenutku on će biti u kvadratu (90°) sa vašim Nat Suncem i možda još nekom planetom u vašem znaku i to bi mogla da bude oteževajuća okolnost i nešto teži period, period testova izdržljivosti. Izdržite, jer sledeći Saturnov tranzit u Ribama je vaša priča, energija Riba se slaže sa vašim znakom (sekstil), Saturn će biti u 11.kući i tada možete očekivati razne iznenadne promene!!!
Glavni aspekt 2021. sa Saturnom u Vodoliji biće kvadrat sa Uranom u Biku! Ovo će se kod vas dogoditi na relaciji 10. - 1. kuća, sa Uranom u vašem znaku ovo je pre svega lična pobuna, pobuna protiv autoriteta. Moguće su veće iznenadne promene u karijeri...ŠKORPIJE: Boravkom Saturna u Jarcu vi ste bili okupirani načinom razmišljanja, komunikacijom u najširem smislu ove reči. Bavili ste se i informacijama i modelom kako ih obraditi na najpraktičnijii način (3.kuća). Ako je bilo pritiska i ograničenja oni su mogli da budu mentalne prirode. Pritisak u načinu razmišljanja, donošenju odluka, realizaciji nekih ideja, u odnosu sa najbližima, braćom sestrama, najbližim okruženjem. Energija Saturna u Jarcu se slagala (sekstil) sa vašom energijom Škorpije. Šta ste naučili....naučili ste, nadam se da ste uspeli da (po)radite na mislima jer u narednom periodu bićete okupirani nekim drugim stvarima. 

Prelaskom Saturna u Vodoliju i iz 3. u 4. kuću, bićete okupirani pre svega onim što se zove privatno ¨¨˜"°º★(4.kuća). Obično se krene od "korena", "ognjišta"....pripadnosti! Sve vezano za vašu prošlost, detinjstvo pre svega, i neke psihološke uticaje iz tog perioda. Vreme je za neku vrstu Velikog spremanja, najpre vaše duše. Vreme je i za porodicu. Preuzimanje odgovornosti u okviru svoje porodice već prama položaju u njoj. Preuzimanje nekih porodičnih obaveza. Neko će se možda udaljiti od svoje porodice.  Mnogi će ući u problem i sukob kako uskladiti karijeru i porodicu (10.kuća preko puta 4.kuće). Neko će možda odlučiti da radi posao u kući ili da razvije privatni posao. Neko će konačno da ode iz kuće da bi radio. Možda će biti više onih koji nikako da pronađu način da se osamostale i od kuće odu jer ih Saturn kao sidro drži za dom. Neko će promeniti dom (zbog udaje, razvoda ili nečeg sl.). Roditelji možda postanu vaša odgovornost... Neko će postati roditelj a i to je odgovornost. Biće i nekih pitanja oko nekretnina. Saturn ovde može da iznese neke probleme koje ste imali u detinjstvu, bolje ih je rešavati sada da vam ostatak života bude bolji...Susretaćete se sa raznim strahovima, ograničenjima, zastojima, na vama je da otkrijete zašto baš sada, odakle sve to i kako rešiti sve to...
U nekom trenutku za vreme Saturnovog tranzita kroz Vodoliju, on će biti u kvadratu (90°) sa Nat Suncem možda i još nekim planetama u vašm znaku. To bi mogao da bude nešto teži period, sa raznim preprekama, ograničenjima i testovima izdržljivosti...Izdržite, jer sledeći Saturnov tranzit u Ribama je vaša priča, energija Riba se slaže sa vašim znakom (sekstil), Saturn će biti u 5.kući, možete očekivati neke lepe emotivne stvari i priče...
Glavni aspekt 2021. sa Saturnom u Vodoliji biće kvadrat sa Uranom u Biku! Ovo će se kod vas dogoditi na relaciji 4. - 7.kuća i mogući su porodično partnerski (bračni) nemiri, pobune...Šta god da se iznenada dogodi tako je trebalo da bude da više ne budete u statusu quo...

★Ova četiri znaka tranzit Saturna u Vodoliji mogu da dožive kao naporan i težak. Ne toliko Vodolije (konjukcija), jer neke konjukcije spadaju u bolje, neke u teže, koliko će ovaj tranzit osetiti Lavovi - opozicija i Bikovi i Škorpije - kvadrat!!! Svi bi mogli da budu u iskušenju, na raznim testovima izdržljivosti, gde vas Saturn vodi ka većoj odgovornosti i disciplini... Najveće iskušenje je zapravo da se napuste stari obrasci, zastareli obrasci, strukture...i da se uvedu neke nove Vodolijske primese. Kada se te lekcije nauče i prihvate sve će ići mnogo bolje i lakše... Onog trenutka kada utvrdite koje su vaše granice i kada sudbinu preuzmete u svoje ruke vi ćete moći i da odahnete!!! 

★★★


Nešto bolje će proći u vreme tranzita Saturna kroz Vodoliju, Blizanci i Vage (vazduh) - trigon, kao i Ovnovi i Strelčevi (vatra) - sekstil!!! U tranzitu Saturna kroz Jarca, Ovnovi i Vage su bile u kvadratu, Strelčevi u polusekstilu, Blizanci u inkonjukciji!!! Sada se situacija menja i ovi znakovi mogu očekivati nešto lakše učenje Saturnovih lekcija, posebno ako su ranije bili dobri učenici u periodu Saturna kroz Jarca!!!

BLIZANCI: Dok je Saturn boravio u Jarcu vi ste se bavili pitanjima, intime, strasti, seksualnosti, rađanjem... ali i takozvanim tuđim novcem: partnerskim, pozajmicama, kreditima, porezima, stipendijama. Neki možda nekim kriznim situacijama ali bili ste i u prilici da se menjate da izvršite transformaciju i regeneraciju. (8.kuća).  Bili ste u prelaznom periodu (inkonjukcija 150°).  Ako hoćemo realno vi ste već neko duže vreme bili pod pritiskom Saturna, pre prolaska kroz Jarca bio je prolazak kroz Strelca i to vas je prilično namučilo (opozicija). Sada možete da odahnete i kada je vaš intimni i materijalni život u pitanju.

U narednom periodu tranzita Saturna kroz Vodoliju, kada će Saturn preći iz 8. u 9. kuću, vi ćete se baviti širenjem vidika, životnom filozofijom, obrazovanjem, idealima, verovanjem, nadanjima, uverenjima, pravdom, zakonom, istinom, putovanjima¨¨˜"°º★(9.kuća). I tako, neko će da se bavi pitanjem obrazovanja, odabirom fakulteta (koji će kasnije odrediti budućnost što se karijere tiče), oni koji su fakultet tek završili ili ga završavaju baviće se odabirom buduće profesije, neko će želeti da ode iz zemlje u neko inostanstvo opet radi obrazovanja ili profesije, drugi radi upoznavanja drugih kultura. Saturn će biti uporan u pokušaju da vas nauči da je u znanju moć. Ako se bavite zakonom, pravdom, poslovima vezanim za inostranstvo ovo je vreme u kome možete da se nadate uspehu. Možda ćete odlučiti za neki viši stepen obrazovanja zbog boljeg položaja u karijeri, neko će da doda neko Dr pored svog imena. Većina će se ipak baviti sistemima verovanja, idealima, istinom...
Saturn u Vodoliji će u nekom trenutku biti u trigonu (120°) sa vašim Nat Suncem i možda sa još nekom planetom u vašem znaku, što će sigirno ovaj trazit učiniti lakšim po vas...Uradite sve što je potrebno u narednom periodu, posle ovog tranzita, boravak Saturna u Ribama i vašoj 10.kući doneće neke napete momente (Blizanci i Ribe su u kvadratu)!!!
Glavni aspekt 2021. sa Saturnom u Vodoliji biće kvadrat sa Uranom u Biku! Ovo će se kod vas dogoditi na relaciji 9. - 12.kuća, pobuna ovde ide protiv zakona, pravde, nekih ideala...problemi sa obrazovanjem, putovanjima...Nervoza, nesanica, napetst...probudiće se i neki strahovi i sve ono što ste negde gurnuli pod tepih...VAGE: Vi ste u periodu Saturnovog boravka u Jarcu imale mogućnost da se iz korena promene. Ovaj tranzit Saturna obično je najvidljiviji. Mnoge Vage su bile okrenute porodici i porodičnim dešavanjima (4.kuća). Mnogi su i prihvatili odgovornost koju sa sobom nosi porodica. Neki od vas su se bavili roditeljima (neki su ostali bez njih:), neki su postali roditelji (ali iz više pokušaja), neki su se skućili, a neki su radili na renoviranju, preselenju, kupovini kuće, stana. Većina je radila na korenima, psihološkom uticaju detinjstva na sadašnji i budući život, jačanju porodičnih veza i korena. Neki od vas bavili su se nekom prošlošću. Neki su pokidali veze sa porodicom, neki su je ojačali. Većina je ipak prihvatila odgovornost koju sa sobom nosi porodica. Bilo je prepreka, ograničenja, velikih iskušenja (kvadrat). Nadam se da ste iz ovog procesa izašli jači sa jačim temeljima i u prenosnom i u pravom smislu ove reči. 

U narednom periodu Vage dok Saturn bude prolazio Vodolijom, preći će iz 4. u 5.kuću biće u prilici da se bave svijim egom... Pitanjima emocija, ljubavi, davanjem i primanjem, kreativnošću, zabavom, odmorima, uživanjem.¨¨˜"°º★  (5.kuća). Najpre će vas Saturn staviti u iskušenje kako prihvatate sebe, kako volite, kako se zabavljate, da li ste kreativni, da li možete da se opustite... Deca će takođe biti predmet iskušenja i ako ih imate i ako ih nemate (zašto ih nemate)... Neka deca će da vam napuste gnezda, možda radi zasnivanja svoje porodice, osamostaljenja.  Mnogi će osetiti potrebu da imaju decu, Saturn je tu da upozori (neke od vas) na odgovornost...Međutim neko će uspeti tek iz nekoliko pokušaja. Vreme je i da otkrijete neke talente koji "čuče" u vama. Jedna od najvažnijih lekcija Saturna ovde je da vas nauči da najpre volite ili zavolite sebe. Vreme je za samoizražavanje. Ako ste umetnik i bavite se nekom umetnošću možda je vreme za uspeh. Za većinu, vreme je da naučite kako da se zabavljate. A ljubav? Biće i ljubavi. Stare bi mogle da se učvrste, one ljubavi kojima je "istekao vek trajanja" mogle bi na nešto lakši način da se završe (trigon), ali biće i novih ljubavi, odgovornijih, stabilnijih sa nekom razlikom ili u godinama ili u statusu, položaju, profesiji!!! Neko će od vas promeniti status (prezime) udajom:).
Saturn u Vodoliji će u nekom treutku sa Nat Suncem Vage ali i ako ima još nekih planeta u tom znaku praviti trigon (120°) i moža ovu priču o uspehu mnogo olakša. Što je i bilo vreme :-), jer kvadrat iz prethodnog perioda mnogima je napravio velike probleme, što sa porodicom, što sa majkom (ocem) ili nekim ženskim članom porodice... Sada je vreme za (ozbiljnu Saturn) zabavu a da pri tom uklopite vašu profesiju, karijeru, položaj i društvu...Kada Saturn pređe u Ribe i u vašu 6.kuću dolazi period prilagođavanja (inkonjukcija), jer vas kasnije očekuje opozicija sa Saturnom u Ovnu!
Glavni aspekt 2021. sa Saturnom u Vodoliji biće kvadrat sa Uranom u Biku! Ovo će se kod vas dogoditi na relaciji 5. - 8.kuća što bi moglo da donese probleme u intimnim vezama, ovo su krizne situacije koje dolaze iznenada (ali se duže pripremaju)...ovo su i problemi sa finansijama, posebno onim zajedničkim, problemi sa kreditima, alimentacijama, stipendijama itd.


STRELČEVI: U prethodnom periodu Saturnovog boravka kroz Jarca, Strelčevi su se bavile pitanjima vrednosti, novca, zarade (2.kuća). Sigurno ste nešto naučili iz tog tranzita. Da li sada više vrednujete sebe, da li više vrednujete zarađeni novac. Da li ste naučili  da štedite posle nekih ograničenja. Da li ste više radili ali i (teško) zaradili. Možda u nekim trenutcima ostali skoro bez para. Da li ste stekli ono što se naziva emotivna i materijalna sigurnost?  Strelac i Jarac su u polusekstilu, bio je to period koji vas je uvodio u priču koja sada sledi. Saturn iz 2. prelazi u 3.kuću.

U narednom periodu boravka Saturna u Vodoliji, Strelčevi će se baviti mislima, rečima, komunikacijom, novim idejama, učenjem, pisanjem, putovanjima, komšilukom, bliskim okruženjem, braćom i sestrama, saobraćajem...¨¨˜"°º★ (3.kuća). Ovaj tranzit bi mogao da vas nauči da ozbiljnije i odgovornije razmišljate, komunicirate, donosite neke važne odluke. Možda bi trebalo da naučite da budete optimističniji...Način komunikacije možete promeniti, gledati da vas ljudi ozbiljnije shvate. Možda je vreme da promenite auto, ili neko tehničko sredstvo. Neko će možda češće putovati ostali možda krenu na neki kurs stranog jezika, ili neki drugi. Setite se: Kakve su vam misli takav vam je i život ili Šta zračite to i privlačite!!! Jedna od glavnih lekcija ovde je da se uklopite u neku svoju blisku okolinu, lokalu zajednicu i sl.
Saturn u Jarcu će u nekom trenutku biti u sekstilu (60°) sa vašim Nat Suncem i možda sa još nekom planetom u vašem znaku, što će vam ovaj tranzit Saturna kroz Vodoliju sigurno olakšati...Iskoristite naredni period što bolje umete, jer kada Saturn pređe u Ribe i vašu 4.kuću, bićete u fazi ozbiljnih promena (Ribe i Strelčevi su u kvadratu)!
Glavni aspekt 2021. sa Saturnom u Vodoliji biće kvadrat sa Uranom u Biku! Ovo će se kod vas dogoditi na relaciji 3.kuća - 6. kuća...i najviše će uticati na vašu svakodnevicu, navike, posao, zdravlje...Sve ovo će uticati i na vaše misli, raspoloženje, odluke...Ne brzajte sa odlukama, ostavite ih za neko mirnije vreme...OVNOVI: I vi ste bili na udaru kvadrata Saturna sa vašim Nat Suncem i možda nekom planetom u vašem znaku tokom perioda Saturna u Jarcu. I za vas je to bio sigurno težak i izazovan period. A bavili ste se pitanjima profesije, karijere, položaja u društvu (10.kuća). Da li ste uspeli, da li ste postigli željeni cilj i pored raznih ograničenja, zastoja, problema. Da li ste se popeli na vrh koji ste negde zacrtali. Da li ste postali zreliji, odgovorniji i da li vas ljudi sada vide tako. Da li ste ustanovili koje su vaše granice. Sada će Saturn preći iz 10. u 11. kuću...

U naredne tri godine boravka Saturna u Vodoliji vi ćete se baviti društvenošću, socijalnim temama, prijateljstvom, grupnim dešavanjima, iznenadnim dešavanjima, pitanjima slobode...¨¨˜"°º★(11.kuća). Bavićete se odnosima sa ljudima sa kojima niste u emotivnoj vezi ali sa kojima imate ista ili slična interesovanja, zajedničke interese. Bavićete se i vašim željama, nadanjima, idejama... Saturn će ovde neka prijateljstva učvrstiti a neka će se završiti. Na testu će biti i vaša individualnost baš u okviru neke grupe. Neko će od vas da se svesno povuče baš iz želje da bude sam a opet neko će se priključiti nekoj novoj grupi ili organizaciji... Moguća su i neka nova prijateljstva. Neko će se baviti humanitarnim poslovima, neko internetom i društvenim mrežama, neko nekim novim tehničkim dostignućima. 
U nekom trenutku Saturn u Vodoliji će biti u sekstilu (60°) sa vašim Nat Suncem i možda još nekom planetom u vašem znaku i vi ćete ovaj tranzit Saturna svakako lakše proživeti a lekcije lakše savladati. Bilo je vreme! Ulaskom Saturna u Ribe i u vašu 12.kuću ućićete u period prilagođavanja (polusekstil), za period koji sledi a to je ulazak Saturna u vaš znak!!!
Glavni aspekt 2021. sa Saturnom u Vodoliji biće kvadrat sa Uranom u Biku! Ovo će se kod vas dogoditi na relaciji 11. - 2.kuća i biće uzdrman vaš odnos prema vrednostima, novcu...Iznenadni problemi sa fnansijama, zaradom...mogući su i gubici... Ne rizikujte sa novcem u ovo vreme...

★★★


Ostali su Jarčevi, Rakovi, Device i Ribe...Saturn je u Jarcu od 20.decembra 2017. Jarčevi su su bili u periodu velikih ličnih promena (konjukcija) sada idu dalje...Rakovima sigurno nije bilo lako (opozicija sa Jarcem), Bikovi su imali povoljan period (trigon sa Jarcem), lakše je bilo i Ribama (sekstil sa Jarcem)...JARČEVI:  Možda vi slavite izlazak Saturna iz svog znaka, ali ako se malo osvrnete unazad možda i shvatite da ste ipak napravili veliku ličnu promenu (1.kuća). Da li osećate više samopozdanja, da li ste odgovorniji, disciplinovaniji? Da li ste preuzeli sudbinu u svoje ruke? Ako su odgovori pozitivni vi ste onda bili dobri učenici.  Da li vam je Saturn i dalje bauk i da li ga vidite kao mučitelja, ili ste mu možda zahvalni jer ćete započeti jedan nov ciklus u vašim životima, snažniji i jači. Možda ste imali krize (konjukcija) tokom njegovog prolaska kroz vaš znak, možda ste osetili razna ograničenja, manjak samopouzdanja. Ali da li ste na kraju ipak prihvatili odgovornost i izvršili neke promene na sebi, svom telu, karakteru. Da li ste utvrdili koje su vam granice izdržljivosti? Neće vas Saturn skoro ponovo posetiti to je možda dobra vest. Očekujte ga za oko 30 godina! Zapravo dobra vest za vas je ako ste naučili sve lekcije i ako nećete biti u prilici da idete na popravni. 

U naredne tri godine boravka Saturna u Vodoliji i prelaska iz 1. u 2.kuću, vi ćete se baviti nekim praktičnim stvarma. Ovde će naglasak, fokus biti na vrednostima¨¨˜"°º★(2.kuća). Šta je vredno u vašem životu i šta je zapravo vrednost za vas? Koliko cenite sebe? Kako stojite kada su lične finansije u pitanju? Ovo su samo neka pitanja koja će tražiti odgovor dok Saturn bude prolazio Vodolijom...Da li treba da radite više da bi zaradili više? Ako su aspekti takvi možda morate da naučite šta znači štednja. Novac, vrednosti biće povezani sa profesijom i karijerom, položajem i statusom koji imate ili (još) nemate. Trebalo bi da naučite šta je to praktičnost. Novac će možda sporo dolaziti, možda ga neće biti previše, ali će bar biti stabilnosti. Sa ovim tranzitom finansijski uspeh je vrlo moguć i izvestan samo je put do njega možda malo naporniji i dugotrajniji. Možda ćete raditi napornije nego obično, imati utisak da novac dolazi sporo i teško, ali prosto vreme je da pokažete šta ste naučili dok je Saturn prolazio kroz vaš znak, vreme je da praktično testirate vašu samouvernenost.
Dokle Saturn bude prolazio kroz Vodoliju biće u polusekstilu (30°) sa vašim znakom, vašim Nat Suncem i planetama u vašem znaku ako ih ima... Ovo je nešto lakši aspekt, lakši je i prelaz i prilagođavanje za period koji dolazi, a to je Saturnov boravak u Ribama, kada će sa vašim znakom biti u punom aspektu u sekstilu (60°).
Glavni aspekt 2021. sa Saturnom u Vodoliji biće kvadrat sa Uranom u Biku! Ovo će se kod vas dogoditi na relaciji 2.kuća - 5.kuća...moguće je da će doći do preispitivanja emotivne i materijalne sigurnosti...nervoza zbog nekog novca, nečeg materijalnog što bi moglo da unese nervozu i probleme u ljubavnom životu...ili probleme sa decom zbog nekog novca...RAKOVI: Vi ste preko puta (opozicija) Jarca i Saturnov prolazak kroz taj znak osetili ste na nešto teži način. On vas je neko vreme unazad učio i nadam se naučio šta su za vas partnerstva, gde ste kada je partnerstvo u pitanju (7.kuća). Neki od vas su možda su možda sredili neki odnos, vezu, brak. Neki nisu uspeli. Ali sada kada je to vreme iza vas možda možete bolje da sagledate šta je to ovaj veliki učitelj zapravo hteo od vas. Ali ne samo emotivne veze, brakovi već i sve druge veze, prijateljske, posebno poslovne, kao i odnos sa javnošću. 

Inače u naredne tri godine sa Saturnom u Vodoliji i prelaskom Saturna iz 7. u 8. kuću vi ćete učiti neke nove lekcije. Sada su na dnevnom redu finansije, ali finasije koje nazivamo obično "tuđim": partnerske finansije i partnerov novac (zajednički resursi), pozajmice, krediti, kreditne kartice, porezi, alimentacije, stipendije... Međutim neće samo novac biti aktuelan već i vaša fizička, posebno seksualna energija i emocija koju često zovemo strast ¨¨˜"°º★(8.kuća). Na iskušenju će biti i svaka vrsta podrške i ona materijalna i ona psihološka od vama bliskih ljudi. Neki od vas bi mogli biti zainteresovani za temu života i smrti, prolaznosti života uopšte. I baš vas ta pozicija može pokrenuti a Saturn naučiti da je volja za životom ono što nas drži, a mi sa njom jači i snažniji... Neko od vas bi mogao da se bavi nekim onostranim temama, raznim tehnikama samopomoći i sl. Možda bi mogli da budete i u prilici da sa nekim udružite intimu i novac, da imate zajednička ulaganja i zajedničke interese. Možda ćete biti u prilici da rešavate pitanje nekretnina. Neki od vas bi mogli da se bave pitanjima moći i kontrole. Neko bi mogao da se bori sa posesivnošću, nekom vrstom zavisnosti. Saturn će sve uraditi da tu nešto promenite. On će mnoge od vas i uvesti u priču promena, trasformacije i regeneracije, na vama je samo da pazite i krenete na vreme u taj proces. Možda je vreme da neke stvari ili ljude pustite da odu iz vašeg života. Možda će vas naučiti da je neki kraj zapravo samo novi početak. 
Za vas Rakove ovo je period prilagođavanja, jer će Saturn dokle prolazi kroz Vodoliju biti u inkonjukciji (150°) sa vašim Nat Suncem i možda još nekom planetom ako ih imate u vašem znaku. Zašto period prilagođavanja, jer će Saturn kada završi ovaj ciklus boraviti u Ribama, a tada će on biti u lepom aspektu u trigonu (120°) sa vašim znakom. Konačno!
Glavni aspekt 2021. sa Saturnom u Vodoliji biće kvadrat sa Uranom u Biku! Ovo će se kod vas dogoditi na relaciji 8.kuća - 11. kuća i vrlo su moguće razne krizne iznenadne situacije...DEVICE: U prethodnom periodu dokle je Saturn boravio u Jarcu vi ste se bavili emotivnim pitanjima, ljubavnim, pitanjima dece, kreativnosti, pitanjima zabave i uživanja.. (5.kuća). Možda ste prošli kroz razna ograničenja i prepreke, nadam se da ste i naučili neke lekcije kada je ova oblast vašeg života u pitanju. Devica je u trigonu sa Jarcem i ta energija je svakako imala povoljan uticaj na vas. Nadam se da ste dobro naučili neke životne lekcije jer sada ulazite u period prilagođavanja. Saturn prelazi iz 5. u 6. kuću i sledi sasvim druga priča...

U naredne tri godine Saturnovog prolaska kroz Vodoliju vi ćete se baviti pitanjima svakodnevnog života, uslugama, rutinskim stvarima i poslovma, bavićete se i poslom, poslovnim odnosima, ali i pitanjima zdravlja, zdravstvenih navika, načina ishrane, dijetama, odevanjem... ¨¨˜"°º★(6.kuća). Vreme je da preuzmete odgovornost za vaše zdravlje, da promenite navike, od ishrane do možda nekog vežbanja...Saturn je tu da zajedno analizirate svoj svakodnevni život, posebno neke navike i da ustanovite na lakši ili teži način šta može bolje. Kada je posao u pitanju i tu je možda vreme za više odgovornosti, discipline, ima li starih obrazaca i nekih struktura koje treba menjati. Da li je vreme da menjate posao ili nešto u vezi posla, ili je vreme da posao nađete, da počnete konačno da radite. Neko će se baviti međuljudskim odnosima, kolegama... U igri je priča o vašem položaju i statusu (posao), karijeri, uspehu, prestižu, praktičnosti...
Dokle je Saturn boravio u Jarcu u nekom trenutku bio je u trigonu (120°) sa vašim Nat Suncem i možda još nekom planetom u vašem znaku, i možda ste taj tranzit lakše podneli. Međutim vama Devicama period boravka Saturna u Vodoliji biće period prilagođavanja (inkonjukcija 150°). Zapravo ovo je period u kome ćete se zaista prilagođavati onome što tek dolazi za tri godine, kada Saturn bude prešao  u Ribe. Kako ste vi nasuprot tom znaku bićete u prilici da se bavite odnosima i vezama, a opozicija bi mogla da malo iskomplikuje taj tranzit. Ne paničite bez razloga unapred, i ako vam je lakše pročitajte i ostale znake i videćete da svi prolazimo kroz neke faze, i da svi prođemo u nekom periodu života slične priče...
Glavni aspekt 2021. sa Saturnom u Vodoliji biće kvadrat sa Uranom u Biku! Ovo će se kod vas dogoditi na relaciji 6.kuća - 9. kuća i ovde će Uran pokušati da razbije neki status quo...Bićete u prilici da se pobuniite zbog nekih ideala, neke istine...Problemi sa zdravljem, poslom, putovanjima...RIBE: Dokle je Saturn prolazio kroz Jarca vi ste se bavili pitanjima, društvenosti, prijateljstva, grupa i grupih dešavanja, željama, nadanjima, iznenadnim dešavanjima (11.kuća). Možda ste neka prijateljstva učvrstili, možda ste neka završili. Možda je bilo nekih iznenadnih dešavanja iz kojih ste nešto naučili... Imali ste vremena da vaše želje, nadanja, ideje doživite na ozbiljniji i odgovorniji način. 

Sada kreće jedna nova faza. Saturn u Vodoliji će vas Ribe pripremiti za period (polusekstil) kada će Saturn boraviti u vašem znaku (od 07.marta 2023.) U narednom periodu bavićete se pitanjima vezanim za neke skrivene stvari, tajne neke, sve ono što ste negde duboko u podsvesti "zakopali", gurnuli pod tepih ili neki orman ¨¨˜"°º★(12.kuća). Mogli bi da se jave neki strahovi, neke stvari koje ste krili i od sebe i od drugih...Ali ovo je period završetka jednog ciklusa pred početak novog. Više ćete se baviti stvarima koje idu ka unutra, ka vašoj unutrašnjosti. Ovo je period kada možete uraditi i veliko spremanje i čišćenje...svega onog što vas sputava i koči na neki način. Ovo neće biti lagan niti ugodan proces ali biće više nego potreban. Ovde ne pomaže skrivanje, poricanje problema ili bilo šta slično. Jer ćete izazvati još strahova, još "demona"... Ovaj tranzit vam prosto daje priliku da se svega što je nepotrebno u vašem životu rešite. Vremena imate u naredne tri godine....U vreme ovog tranzita najbolje je dovršavati sve što se nakada započeli. Ko ne može sam da se suoči sa ovom energijom najbolje je da potraži nekog u koga ima poverenja ili nekog ko mu svojim stručnim savetima može pomoći. Do kraja ovog tranzita trebalo bi da se oslobodite svog tereta koji nosite i da potpuno spremni uđete u novi ciklus kada Saturn uđe u vaš znak.
Saturn u Vodoliji će u nekom trenutku biti u polusekstilu (30°) sa vašim Nat Suncem, možda i još nekom planetom u vašem znaku, i ovaj period prilagođavanja ipak učiniti mnogo lakšim...Ovo je period prilagođavanja pred ulazak Saturna u vaš znak 07.marta 2023.
Glavni aspekt 2021. sa Saturnom u Vodoliji biće kvadrat sa Uranom u Biku! Ovo će se kod vas dogoditi na relaciji 12.kuća - 3.kuća i mogući su najpre neki psihološki problemi, unutrašnja nervoza, problemi sa mislima, komunikacijom, ali i sa snom i nekim vašim snovima...

Život ide u krug, sve ide u fazama i ciklusima danas vi, sutra neko drugi...
Možda će vam biti lakše da  pročitate i ostale znake i videćete da svi prolazimo kroz neke faze, i da svi prođemo u nekom periodu života slične priče...
Ipak život je lep....jer smo živi...


Primer:
Nadam se da se gospodin Gerald Butler neće naljutiti što ću ga staviti (opet) za primer:
On je Škorpija/Vaga: Vodolija mu se nalazi na vrhu 5.kuće 27°14'. 
Dakle većim delom mu je Vodolija u 4.kući. 
Saturn u Vodoliji će mu uglavnom tokom celog perioda boraviti u 4.kući!
On može da pročita :-))))), značenje za Škorpiju - Jarac u Vodoliji je Škorpijama u 4.kući! 
Može da pročita za podznak Vagu, Vagama je Saturn u Vodoliji u 5.kući!
Kod njega je Saturn u Vodoliji realno u 4.kući!

Saturn u Vodoliji će praviti harmonične aspekte sa njegovim planetama u Vagi (trigon) sa Uranom i Jupiterom! Biće u konjukciji sa njegovim Marsom u Vodoliji (težak aspekt i teška energija). 
Praviće kvadrate sa njegovim planetama u Škorpiji: Venerom, Merkurom, Suncem i Neptunom. Kvadrat sa njegovim Saturnom u Biku.
Gospodin Butler je u Sade sati - sa Mesecom u Jarcu Sade sati period koji je počeo 23.decembra 2014. ulaskom Saturna u Strelca završiće se izlaskom Saturna iz Vodolije 07.marta 2023.


4 коментара:

  1. Zvezdana, hvala mnogo na trudu! 😘💖🌼🎶🌷✨.... za prognoze za podznak 💖💖💖💖🌼🌼🌼🎶🎶🎶✨✨🏵️🌺🌹🎵🎵🎵🎵🍀🍀🍀🍀🍀🌼🌼🌼🌼🌼

    ОдговориИзбриши
  2. Mnogo Vam hvala. Ja sam lav, podznak ovan, pa cu nekako cinculirati između lakih i teških lekcija. 😉😘❤️

    ОдговориИзбриши