понедељак, 25. март 2024.

Šta rade zvezde u periodu od 25. do 31.marta - Nedeljni horoskop


Moto nedelje:
 "Nije nam cilj okončati jedan rat ili trideset ratova 
već iskoreniti samu zamisao rata." 

Ove nedelje na zvezdanom nebu:

25.mart 08:00 Pun Mesec u Vagi na 05°13’
(Pomračenje Meseca u senci)
28.mart 14:58: Venera sekstil Uran


Ova nedelja (po jutru se dan poznaje) biće obeležena Punim Mesecom u Vagi i Pomračenjem!
Pročitajte - Na testu.... emocije, odnosi sa ljudima...

Mesec je Pun i Pomračen
U nizu budućih pomračenja (biće ih ukupno četiri) ovo je prvo.
Kada su pomračenja u pitanju uglavnom nema objektivnosti...više je prisutan subjektivni osećaj i doživljaj. Kakav vam je karakter (natalni horoskop) tako uglavnom i "dočekujete" neke promene pa i ovu.... zvanu pomračenje!

Između Vagine diplomatije i Ovnove direktnosti
Šta je to što objektivno može da donese ovaj Pun Mesec u Vagi.
Ništa tako strašno, naprotiv moguće je pitanje ko smo mi (svaki pojedinac - Sunce u Ovnu) i gde smo u odnosu na druge (oni preko puta nas - Mesec u Vagi). Kakvu sliku imate o sebi u odnosu na sve druge ljude koje u životu srećete, nešto više se to odnosi na ljude sa kojima imate neki bitniji odnos, vezu, partnerstvo. Pun Mesec samo simbolično osvetljava ovo važno pitanje.... nešto kao energija preispitivanja!  Neko će to proći i prolazi na lakši način neko na teži. Dodatno objašnjenje daće i kuće u kojima se ovo pomračenje nalazi. Naravno i aspekti (kod svakog drugačiji pa i drugačija priča) sa Nat planetama. Potrebno je naravno da poznajete svoj natalni horoskop.

Da nešto naučimo:

Pun Mesec je kulminatvna faza 
Ciklus je stigao do vrha, organizmu je potreban odmor, metabolizam se menja, energija se prazni. Ostvarenje planova, završetak poslova.
Mesec u horoskopu je odgovoran za emocije i osećajnost. U vreme Punog Meseca sve je mnogo intezivnije i prenaglašeno. Sve zavisi i od toga kakve su vam emocije i osećanja inače (Nat Mesec), ona su u vreme Punog Meseca izraženija. I svi negde imamo i pozitivna i negativna osećanja, svi smo različiti i svi različito regaujemo u vreme Punog Meseca....mada on iz nas izvuče ono što zapravo jesmo. Moguće su nervoze, pojačana negde, naglašena preosetljivost, razdražljivost, nesanca. Pun Mesec donosi nemir, često i isprovocira neke negativne događaje ili utisak. Kažu da u vreme Punog Meseca ne treba zakazivati operacije, zarastanje rana je mnogo sporije, oporavak može da se produži.

Penumbralno pomračenje Meseca!
Penumbra je deo senke gde je svetlosni izvor samo delimično blokiran.
Penumbralno pomračenje Meseca, pomračenje koje se javlja kada Mesec prolazi kroz Zemljinu penumbru! Pomračenje Meseca u polusenci.

Mesečeva pomračenja su obično usmerena na odnose...
Mesec je u pitanju, Mesec i duša, Mesec i emocije. Pomračenja se najavljuju kao tame....krize svesti i sl. Astrološki pomračenja vezujemo za promene, ponekad radikalne promene, najčešće iznenadne promene. Mlad Mesec uvek vezujemo za nove početke, Pun Mesec za neku kulminaciju!

“Prvi korak prema promeni je svesnost; 
drugi je prihvaćanje.” 

Kada kažemo promene često se nelagodno osećamo, možda zbog toga što često nismo spremni za promene. Mnogi od nas čak promene osećaju kao neku teškoću i još češće se opiru promenama. Zapravo kako neko reaguje na promene "stoji" zabeleženo u karakteru - natalni horoskop! Sa promenama idu nepoznanice, ljudi se generalno plaše nepoznatog. Lakše ostaju u poznatom, u onome što dobro poznaju ma kakvo da je.....Navike su čudo!
Pomračenja su takva da ih svi generalno osećamo, ali i pojedinačno (kako ko već prema natalnom horoskopu) - Pročitajte: Pomračenje. Promene. Kraj i početak.

Ovo su osnove...nešto što je potrebno znati!
Sada i nešto konkretnije:

U ovom Punom Mesecu i Pomračenju veliku ulogu ima Pluton u Vodoliji!
Mesec u Vagi i Pluton u Vodoliji su od 01:10 CET u trigonu, Sunce u Ovnu i Pluton u Vodoliji su u sekstilu od 21.marta - Energija promena!

"U krugu života ne postoje ni pobeda, ni poraz... 
postoje samo promene." 

Pluton u Vodoliji je generalno borba za Čovečanstvo!
Pluton nam ovde u ovoj priči nudi izlaz a on je u transformaciji i regeneraciji u suštinskim promenama i na kolektivnom i na ličnom planu!
Energije Vage i Vodolije se slažu, sarađuju - Vodolijina borba za nezavisnost, humanost, toleranicu...i Vagina borba za pravdu, jednakost


Poslednji put smo imali Pun Mesec u Vagi i Pmračenje Meseca u senci 23.marta 2016.
I pre toga Pun Mesec u Vagi i totalno pomračenje Meseca 04.aprila 2015. da imate sa čim da uporedite!


Vagom Vlada Venera, Venera je u Ribama 
Ona ima veliku ulogu u ovom Punom Mesecu ali i ove nedelje generalno!
Ona je i dalje u široj odlazećoj konjukciji sa Saturnom, od juče je u sekstilu sa Jupiterom u Biku i za tri dana u egzaktnom sekstilu sa Uranom u Biku ali tu energiju već možemo osetiti!

Venera i Saturn mogu da pruže trezvenost i realnost ili usamljenost i hladnoću, Venera i Jupiter donose veru, nadu, ljubav, optimizam...sada je tu i sekstil sa Uranom...
Vreme je za inenađenja, neočekivanost, za neka Uranovska Čuda!

Venera sekstil Uran - Originalna ljubav
Ova energija svakako nagoveštava uzbudljiva emotivna, ljubavna...pa i finansijska iskustva.
Dešava se u vreme sezone pomračenja i nudi promene!
Promenite nešto, očekujte neočekivano, neko iznenađenje, iznenadite vi nekoga, očekujte da se možda i zaljubite...Očekujte inspiraciju, originalne ideje, kreativne drugačije od drugih.
Očekujte iznenadna upoznavanja...nove originalne prijatelje...
Promenite izgled...ako to podržavaju i ostale planete.

Što neobičnije to bolje
Kratkotrajni ali efektni aspekt Venere i Urana ima zahvaljujući Uranu devizu Što neobičnije to bolje!
Ovaj sekstil donosi i mogućnost avanture kratkog daha. Tranzit koji traje nekoliko dana ali ima potencijala da nas prodrma, osveži, uzbudi...Vreme je za razbijanje kolotečine i navika!

Kada se "pomešaju" energije Venere i Urana:
Ljubav (Venra) u liftu, na aerodromu, železničkoj stanici, u tramvaju, avionu, vozu, (Uran)
Ljubav (Venera) sa pilotom, inžinjerom, IT stručnjakom, influenserom, padobrancem, psihologom, strancem, razvedenom osobom, turistom, astrologom (Uran). Ljubav (Venera) kada se najmanje nadate  (Uran). Iznenadni (Uran) ljubavni (Venera) sastanak (Uran). Slučajni (Uran) ljubavni (Venera)...susret!
Ljubav (Venera) kao grom (Uran). Ljubav (Venera) "preko" interneta, kompjutera (Uran). Ljubav (Venera) i prijatelj(stvo) (Uran).

Mars vladar Ovna (sezona Ovna) je u Ribama i za sada "miruje"...
Za sada "miruje"....Varka je to....nemiran je Mars u ovoj energiji....ali to već znate:

☆☆☆
Neka vam zvezde budu naklonjene...

Pesma nedelje:


Izradu horoskopa, astrološke konsultacije možete zakazati 
porukom na Viber +38163352286 ili mail snezana9@gmail.com





Нема коментара:

Постави коментар