среда, 13. март 2024.

Ko broji dane do proleća i sezone Ovna!

Slika Andrej Mashkovtsev

Moto dana:
"Onaj ko ima strpljivosti može imati šta hoće"

Zvezdani(n) zapis 4008

Sreda. Dan Merkura. Merkur je u Ovnu na 5°48’
Bučan je...glasan, direktan, brz...

I dalje smo u sezoni Riba.
U Ribama su Venera, Saturn, Sunce i Neptun.
Poslednji znak Zodijaka, poslednji vodeni znak, promenljiv...
Energija u kojoj se nešto završava...
Završava se ciklus Sunca (od Ovna do Riba).

Za neke od nas period mira, tišine, potreba za bekstvom, povlačenjem...punjenjem baterija...
Za neke druge period dosade, umora, manjak energije, previše pasivnosti...
Za sve nas period mašte, kreativnosti, intuicije...

Ovo doba godine je uglavnom obeleženo nekim završecima...a znamo da je svaki kraj samo novi početak. Ovo je priprema za predstojeći ulazak Sunca u Ovna, za novi ciklus, za novi početak!



Ovo je komentar u tekstu Nedeljni horoskop

Prošle godine u aprilu  najintezivnije je bilo u vreme Mladog Meseca u Ovnu na 29°49’ - Hibridno pomračenje Sunca 20.aprila - Zvezde u aprilu 2023.

Bilo je to prvo Pomračenje na osi Ovan/Vaga seriji pomračenja na ovoj osi do 2025. Imali smo tada T-kvadrat Sunca, Meseca i SMČ sa JMČ i Plutonom u Vodoliji
Pluton samo što je prešao prvi put u Vodoliju (23.marta), tek nekih mesec dana od ulaska u ovaj znak!

Kvadrat Sunca (u Biku) i Plutona u Vodoliji je takođe bio jedan od najintezivnijih aspekata, ujedno bio je to prvi aspekt Plutona u Vodoliji ali i prvi kvadrat Sunca u Biku sa Plutonom u Vodoliji 
Kvadrat između Sunca u Biku i Plutona u Vodoliji nismo imali još od Plutonovog ranijeg boravka u Vodoliji, dakle pre 248 godina, pa je ovaj kvadrat samim tim još značajniji! Poslednji put smo imali ovaj kvadrat 1798 Sunce u Škorpiji, Pluton u Vodoliji, a poslednji kvadrat baš sa Suncem u Biku i Plutonom u vodoliji imali smo 1796.
Napeto za Bikove, Vodolije, Škorpije i Lavove (fiksni znaci) - Očekujte neočekivano!
Dešava se u vreme Mladog Meseca i pomračenja Sunca i deo je T-kvadrata (iz tadašnjeg nedeljnog horoskopa)



Ove godine u aprilu čeka nas Mlad Mesec u Ovnuu na 19°22’ 08.aprila i - Totalno Pomračenje Sunca. U vreme Mladog Meseca u Ovnu u Ovnu će biti: Venera, SMČ, Mesec, Sunce, Kiron i RMerkur....I kao što vidite ne izgleda ni malo dosadno.
Ono što će se izdvojiti ovog aprila je konjukcija Marsa i Saturna u Ribama, kvadrat Sunca i Plutona ali ipak u najznačajnije događaje ubraja se konjukcija Urana i Jupitera u Biku - Iznenadna sreća...

Izdvojila sam ovaj komentar jer nije usamljeno mišljenje!
Nadam se da je i čitaoc koji je napisao ovaj komentar zadovoljan ali i svi ostali!

Moram da dodam da nas na kraju ove nedelje čeka susret (konjukcija) Sunca i Neptuna - Bal pod maskama...  Još "dosade" ali svakako nejasnoća, zbunjenosti, zabluda, konfuzije, razočarenja....itd.



Mesec je u Biku od 01:28 CET, u fazi je rasta, vidljiv 12.1%

Dok ovo pišem Mesec je na 3° Bika na stepenu egzaltacije!
Mesec voli da boravi u Biku, tu u toj energiji je u egzaltaciji (u prevodu veliko uzbuđenje, zanos, ushićenost, razdraganost...). Vole se Mesec i Bik...imaju harmoničan odnos. 
Mesec je na 3° Bika od 06:25 -  stepen egzaltacije, gde Mesec pored kvaliteta dobija i na snazi!

Ako imate neku planetu na ovom stepenu to je veoma dobra pozicija
Daje mnogo toga, obilje, intezitet...plodnost. 
Posebno dobro je ako se tu nađu Sunce, (naravno) Mesec, Jupiter....
Ovo je i energija bogastva ako ima veze sa 2.kućom!

Mesec u Biku: Lepa je ovo energija, lepa, ugodna kao i sam vladar Bika Venera :). Sa ovom energijom dolazi naša potreba za uživanjima, uživanjima u svim čulima (Bik). Ali nije ovde reč samo o uživanju već i o potrebi za sigurnošću, ovde se radi i o emotivnoj i o materijalnoj sigurnosti. Potreba za mirom i bezbednošću... 

Zastanite i uživajte bar u trenutku. Ne žurite nigde, to vam pre svega ostalog poručuje ova današnja energija. Stupite u kontakt sa prirodom, makar to bio predah na nekoj terasi.
Udahnite duboko, i ....
Tek onda vidite šta je potrebno da bi se osećali sigurno. Možda je vreme za banku, pregledajte finasije, gde ste kada su kartice u pitanju (ko ih ima), kako stojite sa čekovima, minusom u banci....Ako imate kredit pregledajte sva dokumenta...

Domaćice će danas iznenaditi svoje bližnje, ili dobro pripremljenom hranom ili će se u maniru: "Bolje ljubim nego što kuvam" :), snaći i ili pozvati dostavu hrane ili organizovati ručak negde na nekom lepom mestu, možda pomogne mamina ili svekrvina kuhinja. Druge će danas u kupovinu, same ili porodično....
Ovo su i plodni dani....tek da se zna...dece nikada dosta.

Danas je dobar dan: Da odete negde na neki dobar ručak, uživajte u svim čulima (dodir, ukus, miris, sluh, vid)... Da radite sve što je za vas uživanje.... kuvajte, jedite, plešite, pevajte u kupatilu ili negde već kako volite, idite na masažu ili izmasirajte nekog, idite na manikir, proverite pre toga stanje u Banci, ulenjite se ako možete (lenjost je često maska za promene), na kraju dana idite na večeru sa nekim koga volite, uživajte zajedno.
Mesec u Biku, traži strpljenje. Strpljenje.... dar ili veština koja se uči? Šta god tek lagano... polako, korak po korak... to ova energija nudi i pruža. Energija za uživanje, u malim stvarima, jelu, piću, muzici, emocijama. Budi u nama želju za mirom, sigurnošću, udobnošću... Energija koja nudi spokoj. Nije dan za promene...čak ponegde se javlja i otpor promenama... Neka lagodna usporenost.

Danas na kraju dana biće u sekstilu sa Saturnom u Ribama
Energija koja pomaže da se dobro organizujemo i da utvrdimo prioritete, kako one domaće (Mesec) tako i one poslovne (Saturn). Možemo računati na odgovornost, disciplinu, praktičnost, efikasnost...Ovo je i aspekt realizma, koji mnogima može pomoći.
Ovo je i dobar aspekt za finansije, rukovanje finansijama, i sve ono praktično vezano za finansije i materijalne prilike... Dobar je i za odnose sa starijim ljudima...pre svega iz porodice ali i svi drugi stariji ljudi...Dobar je za donošenje odluka....jer ovde je bistra glava, realna i praktična. Stabilne emocije! Mada i ovaj aspekt može doneti blagu melanholiju...ipak je Saturn u pitanju.

Na današnji dan:
1781. - Engleski astronom nemačkog porekla Fridrih Vilhelm Heršel, otkrio je sedmu planetu Sunčevog sistema, koja je kasnije nazvana Uran.

"Toliko je bilo u životu stvari kojih smo se bojali. 
A nije trebalo. Trebalo je živeti."

975. - Umro Ivo Andrić, srpski i jugoslavenski književnik, dobitnik nobelove nagrade za književnost.


☆☆☆
Neka vam zvezde budu naklonjene...

Pesma dana:


Izradu horoskopa, astrološke konsultacije možete zakazati 
porukom na Viber +38163352286 ili mail snezana9@gmail.com



Нема коментара:

Постави коментар