четвртак, 14. март 2024.

U susret konjukciji Jupitera i Urana u Biku....


Moto dana:
“Nebo nije granica. 
Granice su tamo gde prestaje tvoja mašta.” 

Zvezdani(n) zapis 4009

Četvrtak. Dan Jupitera. Jupiter je u Biku na 13°45’
Jupiter je noćas bio u konjukciji sa Mesecom....
Blizu je Urana...7° je između njih i polako osećamo njihovu konjukciju!

Pisala sam već o susretu Jupitera i Urana u Biku više puta!
Kako dani prolaze biće oni sve bliži i bliži...
Pogledajte vašu kuću Bika tu u toj kući (oblast života) biće samo vaša priča!


"Život jedino možemo razumeti unazad, 
ali mora se živeti unapred"


Ponoviću da je ova konjukcija važan astro događaj iz dva ugla. 

Prvo, jer Jupiter i Uran započinju novi ciklus, završava se ciklus koji je počeo pre 13 godina - 04.januara 2011.na 27°02’ Riba i počinje novi ciklus koji će trajati do 08.septembra 2037.
(Konjukcija je bila trostruka 08.juna 2010. Jupiter i Uran u Ovnu, 19.septembar 2010. Jupiter i Uran u Ribama i 04.januar 2011. Jupiter i Uran u Ribama)

Drugo, ovo je retka konjukcija jer su se Jupiter i Uran sreli baš u Biku pre 83 godina - 08.maja 1941. na 25°38’ i pre ovog 23.maja 1858. na 29°25’.  Koliko je retka ova konjukcija govori ćinjenica da su se Jupiter i Uran u Biku sreli od 1100 godine samo tri puta (1181, 1858. i 1941.godine)

Ova konjukcija je bitna i po tome što će nas na neki način pripremiti za 2025. godinu u kojoj će tri generacijske planete promeniti znakove: 30.mart 2025. Neptun prelazi u Ovna, 25.maj 2025. Saturn prelazi u Ovna i 07.jula 2025. Uran ulazi u Blizance (Svet se menja pred našim očima...)

Poslednja konjukcija 2010/2011. najviše se povezuje sa Arapskim prolećem, zatim sa Wikileaks-om (objavljivanje poverljivih dokumenata)...Studentski neredi u Londonu, bio je Zemljotres u Kraljevu :(, Tv Fox je postao "Prva srpska televizija"....itd ima još interesantnih stvari ostavljam vama da istražujete.



Ja lično pamtim ponovo otvaranje Avalskog tornja koji je bio i ostao simbol Beograda (vidi se prilikom odlaska ili dolaska u grad, ovde sam ga uslikala iz auta i iz aviona), on je i simbol slobode, bila sam mala kada je prvi put pušten u rad (1965), srušen je 29.aprila 1999. 
Ja sam u to vreme počela da koristim Microsoft Office 2010 :), krenula sam sa Blogom, prvi put sam ispravila kosu (presa), prisustvovala osvajanju Dejvis kup Srbije....bilo je više interesantnih životnih dešavanja :)....i na samom početku ciklusa i svih ovih 13 godina!

Tako je počeo ovaj ciklus koji traje do 21.aprila ove godine.
(Pogledajte sami šta se sve promenilo od početka ovog ciklusa 2010./2011. do novog ciklusa!)



simbolično - zemlja (Bik) sijalica (Uran) 


Egzaktan konjukcija Jupitera i Urana i novi ciklus dogodiće se 21.april 2024. na 21°49

Kada se sretnu Jupiter vrhovni bog i Uran bog neba - "Nebo nije granica. Granice su tamo gde prestaje tvoja mašta."

Iznenadna sreća...i Sloboda izražavanja.
Dakle, jedan ciklus (konjukcija) Jupitera i Urana traje oko 13 godina!
Njihov ciklus govori o društvenom razvoju, idejama, inovacijama, napretku....na vrlo nekonvencionalan način! Reč je i o iznenadnom prosvetljenju, drugačijoj perspektivi, reformama! 
Ovaj ciklus donosi razvoj tehnologije, saobraćaja, vazduhoplovstva, putovanja, obrazovanja...
Moguće su revolucije, pokreti za nezavisnost, ukidanje nekih privilegija!
Promene zakona, zakonodavne promene, promene u religijama (verske promene)...
Nešto od svega ovog je već krenulo...

Generalno ova konjukcija donosi velika Jupiter iznenađenja Uran!
Kakva iznenađenja? Uglavnom je teško predvideti, jer takav je Uran vrlo nepredvidljiv
I opet generalno prva pomisao na susret ovih planeta bi mogla da bude optimistična, jer Jupiter je vladar Strelca. Ovde bi mogli da pričamo o pozitivnim - Jupiter promenama - Uran. Možda čak i revolucionarnim Uran promenama. 

Kada se sretnu Jupiter i Uran
Šanse za inovacije su velike...tu je i onaj Eureka momenat! 
Iznenadni bljesak sreće. Iznenadna sreća! Ovde bi mogli i da imamo nešto što je ispred našeg vremena. Ovde se do istine (Jupiter) dolazi na neobičan Uranovski način. Ovde dolazi do širenja nekih stvari u simbolu Jupitera na način na koji je teško predvideti ili na način koji ne očekujemo (Uran). Ovde je potreba za slobodom velika!
Ova energija ne voli ograničenja, ima veliko poštovanje prema znanju, veliku potrebu za znanjem, voli sve što je progresivno.
Širenje tehnologije, vizije budućnosti, smisao je u napredovanju (tehnologije, znanja, duhovnosti...).
Preuveličavanje svega što je drugačije. Ovo su i eksperimentalna učenja, obrazovanje. 
Pobune...verske, moralne, zakonske...
Spremnost da se prihvate veliki rizici. Otvorenost za sve što je drugačije i što je ispred vremena...
Ovo je neki "vatromet"....ideja, promena...ovo je stvarni vatromet ali i u prenosnom smislu....
Ovo je i veliko buđenje....i velika sloboda izražavanja!

Očekujte nalet ideja, ne običnih već inovativnih...potrebu za slobodom i oslobađanjem...finansijske dobitke...naročito u oblastima kućama kojima vladaju Jupiter i Uran....

Otvoriće ova energija i neka pitanja: 
Da li napredak u tehnologiji donosi više ili manje smisla u našim životima

Generalno - Budite spremni za neočekivane okolnosti u vašim životima. 
Ne dozvolite da vas strah od nepoznatog spreči makar da istražite sve mogućnosti!

Ova konjukcija se dešava u Biku 
Jupiter to već znate "proširi sve što dotakne", Uran uglavnom donosi promene nekada revolucionarne promene....sve ovo u energiji Bika i fokus će biti na emotivnoj i materijalnoj sigurnosti i bezbednosti.
Bik predstavlja uživanje, sigurnost, blagostanje, bogastvo...
Bik je fiksni, pasivni, zemljani znak...osim praktičnosti, stabilnosti i pouzdanosti...ovo je i energija tvrdoglavosti, posesivnosti, materijalizma...Bik ne voli mnogo promene....ali ova konjukcija traži baš to (iznenadne) promene! Prilično je nemoguće tačno predvideti šta će se sve dogoditi posebno na ličnom nivou....

Ono što je izvesno je da su već počele neke pobune....posebno su istaknute pobune farmera, zemljoradnika širom Evropa...(Bik, Uran, Jupiter)....

Poznati sa Jupiter konjukcija Uran: U Biku: Bob Dylan, Ryan O'Neal, Brooke Smith (astrolog)...
U drugim znacima: Dodi Fayed, Steve Jobs, Nicolas Sarkozy, Condoleezza Rice, Bruce Willis, Kevin Costner, Donatella Versace, Ice Cube, Steffi Graf, Jennifer Lopez, Michael Schumacher, Javier Bardem, Matthew Perry, Marilyn Manson, Edward Snowden, Amy Winehouse, Mila Kunis...

Rođeni 1983. godine imaju ovu konjukciju u Strelcu!
(P.S. Ja sam rodila nekog sa ovom konjukcijom :) i kao što pretpostavljate ta konjukcija te godine za mene je bila više nego srećan događaj. Sećam se i konjukcije Jupitera i Urana u Vodoliji 1997. ona je iz korena promenila moj život, tada tu promenu nisam videla tako...ali vrlo brzo sam shvatila značenje one rečenice "ko zna zašto je to dobro").

Najuopštenije...
Promene iz sadašnje konjukcije će najviše osetiti Bikovi (konjukcja), Device, Jarčevi (trigon), Rakovi i Ribe (sekstil)...Škorpije (opozicija), Lavovi, Vodolije (kvadrat)...Svi vi koji imate neke planete u ovim znakovima na oko 21°.
I naravno rodiće se neki novi mali genijalci!

Neki događaji u vreme ranijih konjukcija 1969 konjukcija u Vagi Prvo sletanje čoveka na Mesec Apolo 11, prvi let Konkorda 1969. Francuska Revolucija 1789 konjukcija u Lavu....

Ako se pitate zašto ponovo pišem o ovoj konjukciji, jednostavan je odgovor...
Ovaj susret planeta je jedan od najvažnijih asto događaja ove godine.
Ako znate svoj horoskop, gde vam se nalazi kuća Bika lakše ćete uklopiti ovaj astro događaj u vaš život. Ako ga recimo imate u 4.kući dešavanja će biti usmerena na dom, porodicu, privatne stvari, ako je recimo u 10.kući dešavanja će biti usmerena na karijeru, društveni status i položaj, uspeh, čast...itd.
Na blogu možete pronaći detaljan opis kuća ovde: https://zvezdanindnevnik.blogspot.com/2014/12/kuce-astroloske.html


Mesec je u Biku, u fazi je rasta, vidljiv je 21.2%

Danas će se Mesec sresti sa Uranom (11:00)
Sve je moguće sa ovim aspektom....iznenadne vesti, iznenadni događaji.
Konjukcija se dešava u Biku, Bikom vlada Venera, ona je u Ribama i sve je bliža Saturnu!

Konjukcija Meseca i Urana može u prvi plan staviti porodicu, žene iz našeg okruženja.
Majke, tetke, udate sestre, supruge...danas bi mogle da urade nešto neobično, drugačije. Mesec je generalno porodica, tako da osim žena i ostali članovi porodice mogu danas da budu predmet nekog uzbuđenja, iznenadnog dešavanja. Pored svega ovog postoji mogućnost da vi uradite nešto, nešto ekscentrično, drugačije, originalno. Danas će najverovatnije mnogi otići iz kuće, neko besno zalupivši vratima, neko tek tako jer osećaju potrebu da budu van kuće....

Ovo je aspekt koji je izazov za bezbednost....Prilično je nepredvidljiv osim što je iznenadan i neočekivan. I ako je dnevni aspekt i ako traje kratko uticaj ovog aspekta je jak: javlja se potreba da se nešto promeni, posebno rutina i rutinske stvari u životu, najviše ga osećaju ljuudi koji su sputani na neki način, koji imaju utisak da su u nekoj zamci. Ponekad je to dobra energija, energija da se nešto promeni, uradi drugačije, originalnije. Međutim to je nekada i nasilna promena..


Kasnije u 17:00 Mesec će biti u kvadratu sa Marsom u Vodoliji
Ne vole se energije Bika zemlja i Vodolije vazduh
Ko se ovde ljuti na koga, Mesec na Marsa ili Mars na Meseca....ne znam mogućnosti su razne. Generalno ovo su mogući problemi sa muškarcima. Izbegavajte danas ljute muškarce. Mušakrce danas mogu nervirati neke njihove žene...majke, sestre, prijateljice... Za sve nas bez obzira kog pola da smo ova energija znači višak strasti, impulsivnost... Neki tinjajući bes bi mogao da izađe na površinu.
Ovo je nestrpljenje, potreba za akcijom, izazovima. Vrlo dinamična energija....ali ipak budite oprezni jer muško - ženski odnosi mogu biti više nego napeti.
Budite oprezni i u porodičnim odnosima, u kući čuvajte se povreda (Mars - nož)...ne donosite impulsivne odluke. Ako osetite nalet besa....pokušajte da ga kanališete kroz neki vid opuštanja.
P.S. Moj vid opuštanja je šetnja....mene šetnja relaksira....usput volim da slikam. Neko mi je jednom rekao hodaj tako kao da "ljubiš" zemlju hodajući.
Ako tražite kreativne ideje, krenite u šetnju. Anđeli šapću čoveku kad ide u šetnju. - Raymond 

Od 18:56 Mesec će biti u sekstilu sa Suncem u Ribama...
Ove energije se vole. Mesec (duša) i Sunce (volja) u skladu...sarađuju. Lepa energija za muško - ženske odnose, za porodične odnose. Harmonija u duši, harmonija u odnosima. Vole se zemlja (Bik) i voda (Ribe)...prožimaju! Ovo je zaista lep aspekt da se napunite pozitivnom energijom...
Mesec nastavlja svoj put...17.marta čeka nas Prva Četvrt, 25.marta Pun Mesec u Vagi i sezona pomračenja. Lagano se pripremajte...

Jedna primedba:
Znam da vi redovni čitaoci znate, ali ponoviću za svaki slučaj...Tranziti na nebu se dešavaju stalno, uvek ima neki tranzit...ali da bi se nešto dogodilo vama lično mora da ima potvrdu u vašem horoskopu. Opis jednog tranzita je jedno, drugo je koliko će se to odraziti baš na vas lično!
Mnogo češće nego do sada ću vas podsećati na ovo....da ne bude zabune pre svega....što je sa masovnošću astroloških tekstova vrlo moguće! Čitaoci bloga sve ovo već znaju ali ima i novih čitaoca...
Više o svemu ovome uskoro!


Na današnji dan:
2006. - Nije izabran predstavnik Srbije i Crne Gore na takmičenju za Pesmu Evrovizije.
1932. - Rođen Miroslav Antić, srpski pesnik, novinar, pisac filmskih scenarija i radio drama


☆☆☆
Neka vam zvezde budu naklonjene...

Pesma dana:


Izradu horoskopa, astrološke konsultacije možete zakazati 
porukom na Viber +38163352286 ili mail snezana9@gmail.com







Нема коментара:

Постави коментар