уторак, 24. новембар 2020.

Mars u Ovnu danas priča svoju priču...dok nam Merkur u Škorpiji i RNeptun u Ribama poručuju: Verujte u Čuda!!!



Moto dana:
Poželite nešto MOŽDA SE ČUDO DOSAĐUJE...

Zvezdani(n) zapis 3084
Utorak. Dan Marsa.
Mars je u Ovnu na  15°55’

Mars je već bio na ovom stepenu 27.jula i 03.novembra (retrogradno) i danas!
Otprilike na svake 2 godine je na ovom stepenu! Ove godine čak tri puta zbog retrogradnosti


Jedini trenutno aktuelan aspekt Marsa u Ovnu je *inkonjukcija sa Merkurom u Škorpiji!
Ovaj aspekt je bio egzaktan 22.novembra i nekako mi je promakao...
*Inkonjukcija (Ni tamo ni vamo):
Prilagođavanje, izazov, preusmeravanje, skretanje...
Inkonjukcija - 150° nije ni trigon - 120°, nije ni opozicija - 180°. Nešto između....I zato ni tamo (120°) ni vamo (180°)... Trigon je zaista lep aspekt, opozicija spada u one manje dobre....Inkonjukcija spada u izazovne.... 
Ono što bi trebalo da znate o ovom aspektu:
Sve je počelo konjukcijom Merkura i Marsa 03.septembra 2019. u Devici na  10°27’.
Tada je započet ciklus ovih planeta! On se događa na otprilike dve godine!

Pre ove inkonjukcije Mars je bio u opoziciji sa Merkurom u Vagi 24.septembra na  26°36’:

"Ko nas naljuti, pokorio nas je!".....Merkur opozicija Mars...

Bio je to baš komplikovan period za komunikaciju 🠉

Kada je sadašnja inkonjukcija u pitanju potreban nam je period prilagođavanja jer i ova energija donosi nervozu i nemir...Mars je i dalje besan, ljut...u septembru je bio retrogradan sada je direktan ali i dalje se ljuti...Merkur je u septembru bio u Vagi i imo je nešto kao mirovnu misiju...jer Vaga je za mir, pravdu, ravnotežu...Svađali su se oni tada "za sve pare" - Bes prođe, reči ostaju...
Sada je Merkur u Škorpiji on ima misiju potrage, "kopanja", dubokog istraživanja...on je u detektivskoj potrazi za istinom...a Mars u Ovnu kao da ne želi da je čuje...I inkonjukcija je na sličan način kao opozicija pogodno tlo za svađu, prepirke...Inkonjukcija se vezuje i za bolest...ona često ukazuje na neku bolest. Sada smo u vremenu kada je bolest najvažnija tema svakog dana...pa čuvajte se...ako se vi sami ne čuvate teško da će to uraditi neko drugi umesto vas! 
Neće ovaj aspekt još dugo trajati...već je slab. Zašto sam ga onda uopšte spomenula? 
Evo zašto:

Ono što je dobro je da ova inkonjukcija ide ka trigonu (a ne ka opoziciji).
Trigon će se dogoditi 15.decembra kada će Merkur u Strelcu biti u trigonu sa Marsom u Ovnu na  20°53’! Da bi znali šta nas čeka tada spomenuću trigon ovih planeta koji smo već imali ove godine a to je bilo 17.avgusta Merkur u Lavu, Mars u Ovnu na 24°21’  ja sam o njoj tada pisala ovako - Ovu kombinaciju nemamo često!
Ni kombinaciju Merkura u Strelcu sa Marsom u Ovnu nemamo često. Unazad imali smo ovu kombinaciju: 28.novembra 1909. 14.decembra  1941. 29.decembra 1988. sada 15.decembra i sledeća će se dogoditi 01.decembra 2067.

Dakle, smiriće se situacija...posle opozicije od 24.septembra i sadašnje inkonjukcije! Trigon je harmonična energija dogodiće se na sredini decembra u vreme sezone Strelca, kada će i Sunce biti u trigonu sa Marsom u Ovnu! U avgustu ove godine ovaj trigon nam je prilično pomogao...Merkur tada u Lavu u decembru u Strelcu...možete izvući vezu! Jedna od veza je da su oba trigona vatrena!

Društvo u Jarcu je tada pred "raspadanjem": Pluton na 23°, Jupiter i Saturn na 29°! I Venera u Škorpiji tada na 29° , dakle u sekstilu sa Jupiterom i Saturnom! Zatišje pred buru? Bura u smislu da planete menjaju znakove: Venera će istog dana 15.decembra preći u Strelca, Saturn 17.decembra, Jupiter 19.decembra u Vodoliju! 
Ali...tu na sredini decembra pojaviće se onaj kvadrat o kome sam već pisala da budemo spremni: Saturn kvadrat Uran...sa dozvoljenim orbisom delovanja počeće da nam pokazuje svoju ćud, da se ne ponavljam evo poslednjeg teksta o tom kvadratu:




Danas na zvezdanom nebu:
24.novembar 05:39: Merkur trigon Neptun
Merkur u Škorpiji, RNeptun u Ribama na 18°10’

Kada je ovakav aspekt u pitanju milina je pisati o njemu!
Pročitajte šta sam već napisala o ovom aspektu "Ko u čuda veruje taj čuda stvara"

Malo ću da kopiram samu sebe:
Ovaj dan će biti u znaku trigona Merkura u Škorpiji sa RNeptunom u Ribama...Divna energija da nam ulepša i svakako popravi stvarnost...Ovu stvarnost koja je sve samo ne lepa posebno ovih dana...Svaki dan novi brojevi, nova statistika...nove teške priče u ovo Doba korone! 
Kako (pre)živeti neke aspekte?
I ako ih trenutno nema toliko kao ranije, ipak je tu i dalje Društvo u Jarcu o kome sam pre neki dan pisala pa pročitajte još jednom (da utvridite gradivo a ne da bih vas ubedačila)! Tu je i aplikaciona dolazeća opozicija Venere u Škorpiji sa RUranom u Biku! Potrebna nam je energija koja će nam ulepšati stvarnost, potrebna nam je energija meditacije i molitve...ili kako kaže Mika Antić: "Možda postoji molitva koja sve rešava i sve prašta"...Ne morate da budete vernik...možete imati svoju molitvu u vidu lepih i pozitivnih misli...Verujte u čuda...jer čuda se događaju!
I dodaću sledeće:

Merkur je sada na putu kroz Škorpiju u potrazi za nekom istinom, za otkrivanjem nekih skrivenih stvari, nekih informacija, tajni...Na tom putu danas se sreo u energiji trigona sa Neptunom u Ribama koji je na svoj način u tajnama...Kako je trigon u pitanju tajne će vam biti dostupne...neke će vam i "na noge doći"...Ovo je i energija koju možete iskoristiti za iskren i duboko intiman razgovor sa nekim do koga vam je stalo!!! Neptun je usporio, sprema se za direktno kretanje!
Iskoristite ovu energiju....ovu čarobnu energiju i maštajte i stvarajte...Neka vam ova energija bude inspiracija!!!
I imajte na umu da je Merkur u misiji harmoničnih aspekata...da vas očekuju još dva do kraja ove nedelje: 27.novembar 11:38: Merkur sekstil Pluton i 29.novembar 03:50: Merkur sekstil Jupiter....iskoristite ove energije!!



Dnevni aspekti: 
Mesec je u Ribama do 16:04
kada će preći u Ovna


Mesec je na poslednjim stepenima Riba...i danas je u vrlo skladnim odnosima sa Društvom u Jarcu.  
Od noćas je u sekstilu sa Plutonom i Jupiterom! Prvi sekstil smo prespavali...možda vam je on doneo i neke snove...ako ste san zapamtili on ima jaku poruku (sekstil Meseca i Plutona). 
Jutro nas je dočekalo sa Mesečevim sekstilom sa Jupiterom...vrlo pozitivna energija za početak dana. 
Sve ovo je zaokružio sekstil Meseca sa Saturnom...lepa energija za sredinu dana! 
Ali Mesec je već u praznom hodu od 11:44, baš u vreme kada završavam ovaj tekst. 
U praznom hodu će biti do 16:04 CET kada će preći u Ovna - Tada će početi i novi ciklus! 

Meseca u Ovnu sačekaće Sunce u Strelcu, večeras u 22:12 formiraće trigon: duša Mesec i volja Sunce sarađuju, jako lepa energija za pravljenje planova za budućnost! Večeras možete otići u krevet mirniji...Ako ste u bilo kakvoj potrazi (Sunce u Strelcu) imaćete više energije za to (Mesec u Ovnu). Kako je ova energija na samom kraju dana...bar napravite planove!
Mesec će se u 02:24 (sreda) sresti sa Kironom i to ćemo prespavati mi ovde u ovoj vremenskoj zoni. Neko će opet nešto sanjati bilo bi dobro da san upamtite! Sutra Mesec neće imati druge aspekte, prvi sledeći aspekt je u četvrtak u 00:39 konjukcija sa Marsom u Ovnu! Pripremite hvatač snova!!!


Нема коментара:

Постави коментар