субота, 21. новембар 2020.

Venera danas ulazi u Škorpiju, Sunce u Strelca počinje SEZONA STRELCA...a šta radi Društvo u Jarcu...



Moto dana:
Ko ima cilj....pronaći će put (Strelac)
jer kada ima volje (Sunce) ima i načina...


Zvezdani(n) zapis 3081
Subota. Saturov dan. 
Saturn je u Jarcu na 27°34’

Šta radi Društvo u Jarcu?
12.novembra su se sreli Jupiter i Pluton po treći i poslednji put na 22°
Saturn je tada bio na 26°
13.novembra Jupiter je prešao ispred Plutona, Saturn je prešao na 27°
Na današnji dan: Pluton na 23°, Jupiter na 24° i Saturn na 27° Jarca!

Otkriću vam jednu tajnu :)
Kada sam prvi put napisala Društvo u Jarcu pomislila sam na "Društvo mrtvih pesnika"
Na američku dramu snimljenu 1989. godine. Radnja filma smeštena je u 1959. godinu i prati život srednjoškolaca na čuvenoj akademiji Velton. Elitna škola koja se bazira na četiri principa: čast, tradicija, disciplina i odlučnost. Tu je i profesor engleskog jezika koji ih uči stvarima koje se ne mogu naći u knjigama. Čovek koji motiviše svoje učenike da ostvare svoje snove uprkos nametnutim pravilima konzervativne i stroge škole. 
Učenici obnavljaju stari književni klub čiji je član nekada bio i profesor: "Društvo mrtvih pesnika"
Čuvena rečenica iz filma: "Carpe diem, iskoristite dan momci! Učinite svoje živote posebnima!" uvrštena je na 95. mesto najboljih filmskih citata u istoriji svetske kinematografije.
Učenici shvataju koliko su sloboda i život dragoceni...mada je ta sloboda imala i tragične posledice!

Uskoro će se ovo društvo rasturiti!
Sigurno već znate da će Društvo u Jarcu napustiti prvo Saturn 17.decembra i za njim Jupiter 19.decembra! Izlazak Saturna i Jupitera iz Jarca i ulazak u Vodoliju označiće kraj stelijuma i kraj konjukcija u Jarcu! Zavšiće se jedan period koji nas je od početka ove godine poprilično pritiskao! Završiće se konjukcije Jupitera, Plutona i Saturna u Jarcu u energiji koja nas je sputavala, ograničavala i pošto poto htela da disciplinuje!!!
Zbog ovog Društva u Jarcu plašili smo se od smrti jer smrt je bila više nego prisutna, plašili smo se za svoju egzistenciju trebalo je plaćati račune....itd. Više nego ikada smo osetili pokušaj kontrole ali i stvarno nametanje kontrole...na perfidan ali i na vrlo jasan način! Mi mali ljudi delili smo i delimo istu sudbinu...Velike moćne (nevidljive) sile rade svoje i radiće...


"Bez obzira na to šta vam iko kaže, reči i ideje mogu promeniti svet."
"Društvo mrtvih pesnika"


Da li će se stvari promeniti kada Jupiter i Saturn pređu u Vodoliju!
Naravno da hoće...ali pravac promena je neizvestan kao i sama Vodolija!
Dogodiće se 21.decembra i čuvena Velika konjukcija!!!
Novi početak je izvestan kao i priča o slobodi i oslobađanju!
I kao što je sve počelo konjukcijom Saturna i Plutona u Jarcu 12.januara 2020. trebalo bi da se završi 21.decembra 2020. Kraj i novi početak! Zapravo početak kraja!!!

Neće ići ni brzo to sa promenama...Neće biti ni lako. 
Jupiter je uvek tu da širi optimizam, veru i nadu...ali i Saturn je tu a on ponekad donosi strahove, sumnju, pesizimizam! Ali krenuće oporavak...sporo i sigurno!

Tokom 2020. Jupiter i Saturn u Jarcu nisu bili u egzaktnoj konjukciji ali su većim delom godine bili u konjukciji zbog dozvoljenog orbisa delovanja. Na kraju godine prelaskom u Vodoliju eto biće i konačno u egzaktnoj konjukciji ALI u Vodoliji! Isti aspekt druge energije-znakovi! 
2020. godinu ćemo završiti sa egzaktnom konjukcijom ovih planeta! 
Jupiter i Saturn će se razdvojiti iz konjukcije i dozvoljenog orbisa delovanja krajem marta 2021.

Poslednja konjukcija Jupitera i Saturna dogodila se 28.maja 2000. u Biku na 22°43’
Posle 20 godina 21.decembra dogodiće se nova konjukcija u Vodoliji na 0°29’

Već sam pisala o ovoj konjukciji:

I tako..."rasturiće se" Društvo u Jarcu i stvoriće se novo Društvo u Vodoliji (stelijum)
08.januar 2021. Saturn, Jupiter i Merkur u Vodoliji
19.januara 2021. Saturn, Jupiter, Merkur i Sunce u Vodoliji
01.februara 2021. Saturn, Jupiter, Merkur, Sunce i Venera u Vodoliji
10./11.februara 2021. Saturn, Jupiter, Merkur, Sunce, Venera i Mesec u Vodoliji!!!

Od 18.februara jedan manje Sunce napušta Društvo u Vodoliji, Venera 25.februara i 16.marta Merkur napušta Vodoliju!!! Od 16.marta u Vodoliji ostaju Saturn na 10° i Jupiter na 20°.
Jupiter će 14.maja 2021. preći u Ribe....Saturn će ostati sam u Vodoliji na 13°
Jupiter će 20.juna krenuti retrogradno sa 2°11’ Riba i 28.jula će se ponovo vratiti u Vodoliju, Saturn će tada biti retrogradan na 10° Vodolije...
(Jupiter će u Vodoliji boraviti do 29.decembra kada će konačno preći u Ribe (u Ribama nešto kao premijera od 14.maja do 28.jula)).
Kao što i sami vidite ovo novo Društvo u Vodoliji biće najjače u januaru i februaru...i neće puno ličiti na ovo sadašnje Društvo u Jarcu!!!

Pročitajte još jednom i ovaj tekst:


Danas na zvezdanom nebu:
21.novembar 14:22 Venera ulazi u Škorpiju
21.novembar 21:40 Sunce ulazi u Strelca

O ovim događajima pisala sam ranije...
Juče sam pisala o ulasku Venere u Škorpiju pa neću da se ponavljam:
Dodaću samo ovo:
Ulaskom Venere u Škorpiju nastavićemo zajedno sa već u Škorpiji Merkurom da "kopamo" duboko sada i kroz osećanja, intimu....Ulaskom Venere u Škorpiju imamo šansu da ojačamo naše intimene odnose ali i finansijsko stanje...I nikako nemojte zaboraviti da energija Škorpije ima moć transformacije i regeneracije...

Što se tiče ulaska Sunca u Strelca napisano je ovde - Simply the best...

Pročitajte i ovo:

Kopiraću samu sebe:
Dragi Strelčevi.....naravno poželeću vam Sretan rođendan ali poželeću vam i nešto više da se izdignemo iz sve češćih astroloških fraza... Poželeću vam srećnu i uspešnu potragu za istinom...negde na širokom horizontu...pomerajući granice....i da nadahnete i sve nas ostale da imamo hrabrosti i vere da učinimo isto...Poželeću vam i da nas obasjate svojom pozitivnom energijom....
Dodaću još i ovo:
Sanjajte Strelčevi svoje velike snove...sanjajte budućnost i velike stvari...
I mi ostali ćemo sa vama tamo gde nam se nalazi kuća Strelca i gde će prolaziti ovo optimistično Sunce u narednih mesec dana! Ovo je idealno vreme (sezona) za planove, za rezolucije, odluke...za dolazeću 2021. 



Dnevni aspekti
Mesec je u Vodoliji

Poslednji aspekt Meseca pre prelaska u drugi znak bio je sekstil sa Marsom u Ovnu...tu energiju, taj višak energije smo uglavnom prespavali...jer Mesec je od 01:48 u praznom hodu.
*Mesec će biti u praznom hodu sve do 05:05 CET sutra!
Prilično dug period...pada eto u subotu na nedelju pa iskoristite ovu energiju za odmor duše pre svega, jer čekaju nas neke energije u nedelju za koje će vam biti potrebne "pune baterije"!

Mesec će sutra pre zore uploviti u duboke vode Riba u 05:05 i već u 05:45 formiraće kvadrat sa Suncem sada u Strelcu - Prva Mesečeva Četvrt....Mesec će biti ispunjen 50%...
Energija koja donosi neku krizu!!!
Ono što ste započeli u vreme energije Mladog Meseca u Škorpiji 15.novembra, sada nailazi na neku prepreku...Akcija u kojoj ste možda na vas utiče kao jedan vid stresa, nervoze, nemira...To je ipak samo jedna prepreka koju možete lako savladati ako ste svesni onog što na vas utiče!!!
U kvadratu su energije koje ne sarađuju Ribe i Strelac...pa izazivaju nervozu! Mnoge od vas će ova energija probuditi pre svitanja...Zbog toga je savet da danas iskoristite Mesečev prazan hod maksimalno...

*Mesečev prazan hod: je period izlaska Meseca iz jednog znaka i ulazak u drugi znak. Neko ovaj period naziva "negativan Mesec. Ja neću osporiti da se nešto sa nama dešava ali ne razumem ni savet "ne započinjite posao na prazan Mesec",  jer to je ponekad prosto nemoguće.. život uvek ide dalje... Ovaj prazan hod obično traje nekoliko sati (i kome je to bitno i važno može u to vreme zastati i odmoriti se, pod uslovom da fanatično prati kada se to dešava). Taj period dakle traje nekoliko sati i ponavlja se svaka dva - tri dana. Svejedno ja ću vam navesti šta možda nije dobro raditi za vreme ovog perioda: započinjati velike poslove one od sudbinske važnosti, ne zakazivati venčanja, poslove sa nekretninama odložiti, kupovinu automobila, nameštaja, tehničkih stvari, vršiti popravke istih... (znači bez majstora :-), ne donositi bitne odluke, odložiti važnu komunikaciju, pregovore....
Možda nas ova energija uspori, umiri...možda neko oseti i neki negativan uticaj ove energije...ali život svakako ide dalje....

Нема коментара:

Постави коментар