петак, 24. јул 2020.

Sa Venerom ništa novo...Danas na zvezdanom nebu...


Moto dana:
"U svetu bez iluzija čovek je stranac"


Zvezdani(n) zapis 2961
Petak. Venerin dan.
Venera je u Blizancima na 17°

Venera je na istom stepenu na kojem je bila 26.aprila (direktno) i 29.maja (retrogradno) i sada treći put ponovo direktno! Od danas do 29.jula Venera će preći 4°, kada bude na 21° na istom stepenu sa kog je krenula u retrogradni ciklus izaći će iz retrogradne senke i do 07.avgusta će preći put (stepene) koji ove godine nije prelazila!

Venera je i dalje u sekstilu sa Marsom u Ovnu, ovo je odlazeći - separacioni sekstil ali još uvek deluje! Unazad svakog petka na Venerin dan pisala sam o ovom aspektu, sada bih dodala samo ovo:
Uskoro će Venera 26.jula stići na 19° Blizanaca! Sledeće godine 06.aprila na istom stepenu i istom znaku biće Mars!!! Venera će tada biti (kao sada Mars) na istom stepenu u Ovnu! Tog 06.aprila oni će biti u egzaktnom sekstilu! Na neki način ćemo moći da povežemo ova dva perioda!!!
Venera je od skoro u dolazećem (aplikacioni) kvadratu sa RNeptunom u Ribama! Uskoro 27.jula očekuje nas treći i poslednji kvadrat ovih planeta ove godine!!! Vreme je da još jednom proživimo - Romantična (ali i neka druga) iluzija  Istog dana kada ćemo imati i drugi po redu sekstil RJupitera i RNeptuna!!! Zbunjujuće energije za kraj jula! U oba aspekta prisutan je Neptun pa pričamo i o iluzijama, razočarenjima, zarazi..... i o duhovnosti, putovanjima....



Dakle, već neko vreme smo "zaglavili" sa Venerinim aspektima i njenim položajem (prelazi put kojim je već bila)! Za sada je tako kako je...Od 07.avgusta kada pređe u Raka čekaju nas neke druge Venerine priče...možda i uzbudljivije ljubavno (ali i drugo) leto: Venera kvadrat Kiron, sekstil Uran, opozicija Jupiter, trigon Neptun, opozicija Pluton!!!




Dnevni aspekti
Mesec je u Devici

Juče sam pisala o planovima, planiranjima, spiskovima...Od jutros možda ne ide sve po planu...jer Mesec je u kvadratu sa Venerom u Blizancima (današnji vladar), uskoro ko podneva biće i u opoziciji sa RNeptunom u Ribama! Mora tako jer su Venera i Neptun u kvadratu - u romatničnim ali i drugim iluzijama! Mesec je danas okidač za ovaj kvadrat (egzaktan 27.jula)! Mnogi od jutros nisu sigurni u svoja osećanja, preosetljivi su...na ivici suza! Neko je jutros zaboravio masku kod kuće...
P.S. Mene je jutros sreo komšija koji me dugo nije video i pitao me je kako mi je mama iz najbolje namere...ja sam se rasplakala...i njemu su oči zasuzile...Zagrlio bih te dete da nije ove Korone...jedino što je izustio!!!
Mesec u Devici danas ima plan B...on će danas biti u trigonu sa RJupiterom i RPlutonom (koji su u konjukciji dozvoljeni orbis)...Neko se setio da ima u kolima rezervnu masku, neko je kupio novu...Sa ovim energijama ipak će neki planovi biti realizovani...Naravno tu je i "pomoć prijatelja" u vidu sekstila Merkura u Raku sa Uranom u Biku! Merkur je vladar Device i otuda pomoć!!!
Jedan sat posle ponoći Mesec će biti u trigonu sa RSaturnom u Jarcu...neko smirenje...pred prazan Mesečev hod (subota)





Нема коментара:

Постави коментар