среда, 1. јул 2020.

Zvezde u julu 2020.





Počinje mesec koji je dobio ime u čast Julija Cezara - Julius....Stari slovenski naziv za ovaj sedmi mesec  godini je srpanj (srp - alat sa kojim se žanje žito)....Ima jedna dilema...da li se ovaj mesec piše Juli ili Jul? Piše se i jedno i drugo!!! 
Volim juli.....juli je moj mesec.....mi Lavovi ga delimo sa Rakovima....Volim ga i zbog leta koje je tada u punom jeku.......volim ga zbog letnjeg Sunca, letnjih pljuskova, mirisa lavande, bosiljka.....

Juli počinje sa RMerkurom i Suncem u Raku u egzaktnoj konjukciji. Sezona Raka je....
U juli ulazimo sa pet retrogradnih planeta: Jupiter, Pluton, Saturn, Neptun i Merkur (plus Mesečevi Čvorovi)! Kiron će 11.jula takođe krenuti retrogradno i biće ih ukupno 6! Međutim jako kratko jer će 12.jula Merkur krenuti direktno i do kraja jula imaćemo 5 retrogradnih planeta!!!
Neko ulazi u retrogradnu senku neko iz nje izlazi...
Mars će ući u retrogradnu senku i najaviti nam retrogradni ciklus, a Merkur i Venera će izaći iz retrogradne senke...i prestaće energija koja podseća na retrogradnost...stvari vezane za Merkura i Veneru postaće nam mnogo...mnogo jasnije!
U julu tačnije 05.jula završiće se sezona pomračenja ova letnja, ostaje nam do kraja godine još dva pomračenja!!!
Na samom kraju meseca imamo jedan dugotrajni aspekt...ovom aspektu će se svi obradovati! Jupiter i Neptun u sekstilu nude nam odmor za dušu...
Saturn će preći ponovo u Jarca a Sunce u Lava...


Ko se boji lava još....
Posle domaćinske energije Raka dolazi vladavina Lava - od 22.jula - Drama u vazduhu...
Ko više od Lava voli Sunce.....izležavanje na Suncu, sve u velikom stilu....Ko više od Lava voli da voli i da je voljen, voli reflektore, crveni tepih....voli da se igra, zapravo dete u Lavu voli sve što deca vole.... Lav - srce, ljubav, uživanje, zabava, odmor, dete, deca....
Do kraja jula Sunce će biti samo u Lavu...05.avgusta će mu se pridružiti Merkur...

Početak jula će svakako obeležiti Pun Mesec i pomračenje Meseca u Jarcu na 13°
Sa ovim Punim Mesecom završava se ciklus pomračenja na osi Rak/Jarac započet 2018. godine!
Sada ćemo biti u pravoj kulminaciji svega što se od tada događalo i lično i globalno!
Na svojevrsnoj smo klacaklici u smislu šta izabrati! Ali ovde nemojte imati sumnje....da bi vaš život bio kompletan ne birajte strane već ih uklopite!!!
Prošle godine u decembru, 26.decembra imali smo Mlad Mesec u Jarcu i prstenasto pomračenje Sunca....sada šest meseci kasnije tu smo da zaokružimo priču...U decembru 2019 identifikovan je korona virus po kome je i dobio ime Kovid19!!! Izgleda po svemu što se dešava da smo sada u kulminaciji! Obično posle kulminacije dolazi neki pad....nadam se da će se sada baš to dogoditi!!!
U julu nas čeka i Mlad Mesec u Raku na 28°...ovo će biti nešto sumorniji Mlad Mesec jer će RSaturn  u Jarcu biti preko puta (egzaktna opozicija 21.jula)!!! Ovo je prvi Mesec u ovom znaku koji neće doneti pomračenje...ali zbog energije opozicije sa Saturnom biće to novi početak sa nekom preprekom... u tekstu Prepreka na putu...

Isto toliko bitan događaj je i Saturnov ponovni ulazak u Jarca tri dana pre pomračenja!!!
Vratiće nas Saturn "na mesto zločina", daće nam šansu da dovršimo nedovršeno....I dokle nas pomračenje "tera" da se oslobodimo prošlosti, Saturn nas vraća u prošlost jer nismo naučili sve lekcije....posebno nismo naučili lekciju o odgovornosti!!! Imamo svi zajedno priliku da ispravimo neke stvari i lično i kolektivno do decembra kada će Saturn preći u Vodoliju...tada će najbolji učenici biti i nagrađeni!!!

Ovog meseca će energije Raka i Jarca biti suprostavljene (opozicija) kroz neke aspekte, biće u sukobu (kvadrat) energije Ovna i Raka i na te datume treba obratiti pažnju!!!

Zvezde koje menjaju znak: 
02.jula Saturn ponovo u Jarcu
22.jul 10:37 Sunce ulazi u Lava

Kretanje planeta:
11.jul Kiron kreće u retrogradni hod sa 9° Ovna
12.jul Merkur kreće direktno sa 5° Raka
25.jul Mars ulazi u retrogradnu senku sa 15° Ovna
26.jul Merkur izlazi iz retrogradne senke sa 14° Raka
29.jul Venera izlazi iz retrogradne senke sa 21° Blizanaca

Mesečeva magija:
05.jul 06:44 Pun Mesec u Jarcu na 13° (pomračenje meseca)
20.jul 19:31 Mlad Mesec u Raku na 28°

Dugotrajni aspekt:
27.jul 2020. RxJupiter sekstil RxNeptun na 20°
+ obratiti pažnju na:

08.jul 12:41: Merkur kvadrat Mars
14.jul 09:58: Sunce opozicija Jupiter
15.jul 21:12: Sunce opozicija Pluton
21.jul 00:27: Sunce opozicija Saturn
27.jul 23:45: Merkur kvadrat Mars drugi put

Venera (ljubav, novac...)
27.jul 19:47: Venera kvadrat Neptun treći put


Ovog meseca izdvajam sledeće:

01.jul 00:12: Merkur sekstil Uran
01.jul 04:52: Sunce konjukcija Merkur
01.jul 08:06: Sunce sekstil Uran
02.jul 01:37  Saturn ponovo u Jarcu
05.jul 06:44 Pun Mesec u Jarcu na 13° (pomračenje meseca)

★★★



08.jul 12:41: Merkur kvadrat Mars
11.jul Kiron 23:09 kreće u retrogradni hod sa 9° Ovna
12.jul Merkur 10:26 kreće direktno sa 5° Raka
12.jul 20:42: Sunce trigon Neptun



Reći ili prećutati....
08.jul 12:41: Merkur kvadrat Mars
RMerkur u Raku, Mars u Ovnu na 6°

Imali smo ovaj kvadrat ove godine u maju - Merkur u Biku, Mars u Vodoliji na 28°. Sada ćemo ga imati dva puta 08. i 27.jula zbog retrogradnog Merkura!
Gde je god da je kvadrat, tu je stres, izazov...ali i akcija!!! Uneće ovaj kvadrat nemir i nervozu u misli, komunikaciju....Koliko će biti onih koji će reći nešto pogrešno u pogrešnom trenutku....Svi sve znaju, svi o svemu raspravljaju i svi besni (Mars) zbog nečega....Tvrdoglavih glava i onako ima i previše, sa ovim aspektom k'o da će neko otvoriti takmičenje u tvrdoglavosti, nadmetanju (rečima pre svega)...Ovo je priča u kojoj se gubi suština, priča radi priče....Biće mnogo onih koji će misliti da imaju argumente za raspravu....Ovde je um (Merkur) vrlo aktivan (Mars), energija je ovde vrlo impulsivna (kvadrat)....pa se kaže i ono što ne bi trebalo...Teško je "držati jezik za zbima"...Oštar um, oštar jezik...pogrešno vreme!!! Energija koja donosi neki vid nasilja... Jezik je ovde oružje...vode se verbalne bitke... Ovaj aspekt može doneti i neke fizičke povrede....čuvajte ruke, prste...(Merkur), budite oprezni u saobraćaju, kada rukujete nekom tehnikom i sl.
Energija Ovna i Raka u sukobu
Teško je ovim energijama zajedno...ne sarađuju, Rak je nežan, oprezan, osećajan, naklonjen domu i porodici, domovini.....Ovan je impulsivan, brz, prek...Ova period nije najbolji za donošenje odluka...posebno onih porodičnih i privatnih...Sačekajte da ova energija prođe...onda donosite važne odluke!!!


"Ima li leka apoteka"
11.jul Kiron 23:09 kreće u retrogradni hod sa 9° Ovna


Krenućemo na put traženja leka za naše i stare i nove rane...

★U retrogradnom hodu biće do 15.decembra....i sa 4° Ovna krenuće ponovo direktno!!!
Kiron jeste ranjeni iscelitelj, rana, bol....ključ za izlečenje, lek.... Kiron je i deo priče o zdravlju i pshičkom i fizičkom!!! On ima udela i u našem duhovnom životu!!! Naredni period od pet meseci (retogradni ciklus) dobar je za preispitivanje, rakonstrukciju svega navedenog....tu negde je i pronalaženje ravnoteže...mira, leka, (iz)lečenja!!! Pokušajte najpre da se fokusirate na izvor...na osveštavanje problema i priznavanja da nešto postoji, neka rana, bol....Budite iskreni prema sebi, priznajte ako boli da boli....i gde je potrebno lečenje. Lečenje u konkretnom smislu ali i u prenosnom....

Najpre se sa ranama moramo suočiti, ma koliko ta rana ili rane bolele...
Da bi pronašli lek, terapiju ili tretman....moramo da znamo šta nas boli, zbog čega (uzrok bola)....Niti je lagan taj proces, niti je kratkotrajan....Ali kada to uspete shvatićete da je Kiron još jedan učitelj u nizu....Za razliku od prošlog retrogradnog ciklusa Kiron se sada neće vraćati u Ribe....Kiron u Ovnu je hrabriji, hrabrije se suočavamo sa ranama...i borimo se. Jedno je bitno...Kiron neće nestati uvek je tu i vaš natalni i ovaj tranzitni...Poenta je da dobro naučite lekcije Kirona i da naučite da živite sa Kironom!!!

I rana i lek (ranjeni iscelitelj)....
Ono što bi trebalo da (za)pamtite je da nam Kiron omogućava da nađemo ključ - lek, da dođemo do izlečenja....ali to će se dogoditi samo ako osvestimo ranu ili bol....Ako to ne uradimo jednog dana će nam biti mnogo teže....Kod nekih je to fizička bol i rana, kod drugih to su rane zbog kojih duša boli...Naravno sve ovo ne mora da bude dramatično, koliki je uticaj Kirona na vaš život "upisano" je vašem natalnom horoskopu!!! Vraćanje (retrogradnost) Kirona je u osnovi ista priča kao kod svih retrogradnih planeta - to je vraćanje u prošlost, otvaranje ka unutra...Preispitivanje, retrospektiva, razmatranje...svega onog čime se niste bavili a sada je potrebno....
Tamo gde sada tranzitira - prolazi RxKiron (kuća/kuće) je oblast života kojom bi trebalo da se pozabavite...tu negde su fizičke ili emotivne rane i boli....ali i ključ za (iz)lečenje!!!




"Keep calm and move it"...
12.jul Merkur 10:26 kreće direktno sa 5° Raka

Posle nekoliko nedelja retrogradnog kretanja Merkur će konačno da nas oslobodi problema u komunikaciji i u donošenju nekih važnih odluka. Ako ste se osećali kao izgubljeni u prostoru i vremenu, ako niste uspevali da ostvarite komunikaciju na neću reći normalan način ali jasnu i bez zbunjenosti, ako je mnogo toga što ste započeli moralo da čeka ili da se odloži... došlo je vreme da lakše dišete i da krenete napred!!! Ako je vaše razmišljanje bilo na neki način iskrivljeno, nelogično... vreme je da se tu stvari poprave!!!
Ali....ima nešto što treba da znate!!! Nije uvek sve jednostavno kako na prvi pogled izgleda... Merkur zaista kreće (polako) napred ali ima tu i neka caka, biće još neko vreme u retrogradnoj senci, mali oprez i sve će biti kako treba!!!
Ponovo će Merkur preći put od 5° do 14° Raka... 26.jula će izaći iz retrogradne senke...i tada sasvim možemo da odahnemo! Merkur će u Raku ostati do 05.avgusta kada će preći u Lava!


"Miris mora ispod prozora"
12.jul 20:42: Sunce trigon Neptun
Sunce u Raku, RNeptun u Ribama na 20°

Vreme za kraći predah, beg od stresa, stvarnosti. Vreme za duhovnost, veru i verovanje u nešto ili nekog. Vreme za kreativnost, maštu, muziku, umetnost. Energija povezivanja sa duhovnom dimenzijom ličnosti.. Aspekt snova, sanjarenja, inspiracije, intuicije. Budi se sklonost i potreba za umetnošću, poezijom, književnošću, muzikom....plesom!!! Osetljivost na druge ljude, i njihove potrebe, osećajnost, humanost. Vreme u koje možete pronaći svoju srodnu dušu...inspiraciju. Na vašem putu se mogu naći ljudi iscelitelji...medijumi, mistici, okulisti. Odličan aspekt za psihoanalizu. Sa ovim aspektom "život je more". Sunce naša volja, naš ego, vitalnost, simbol centra. Sunce to i jeste centar našeg života. I Neptun more, okean izor života... Sa ovim tranzitom istraživanje naših "dubina", naše podsvesti je jedna od mogućnosti. Najčešće sa ovim aspektom imamo potrebu za begom od stvarnosti, on je odličan za one koji budni sanjaju....Sa ovim aspektom "isplivavaju" naše najdublje emocije. Ono što sigurno možete da uradite za sebe je da obezbedite neki vid meditiranja... 

★★★

14.jul 09:58: Sunce opozicija Jupiter
15.jul 21:12: Sunce opozicija Pluton




Vašar taštine...
14.jul 09:58: Sunce opozicija Jupiter
Sunce u Raku, RJupiter u Jarcu na 22°


Ovaj aspekt provocira aroganciju, sebičnost i neku vrstu preterivanja. Sa ovim aspektom u krizi bi mogli da budu ili moral ili finansije ili i jedno i drugo. Sa preterivanjima, negde bi mogla da se javi pohlepa, negde preterana velikodušnost... Pripazite ako dajete neka obećanja, sa ovim aspektom se može obećati nešto što nije izvodljivo da se uradi i ispuni... Kako sa ovim aspektom uglavnom ide preterivanje mogao bi da se javi i preteran optimizam negde do euforije... Mogla bi da se probudi sujeta, ponos, licimerje. Javljaju se razne predrasude, sumnjivi moral... Moglo bi da se dogodi i da se propuste neke dobre prilike, a sve zbog želje za nekim brzim uspehom, posebno u finansijskim aspektima života. Generalno: čuvajte se lažnih obećanja....Što se energije tiče biće je i viška, samo ovde sa ovim aspektom se obično ne zna kada je dosta i kada se treba zaustaviti. Sa ovim tranzitom uglavnom se želi više od života. Osim optimizma ovde raste i samopouzdanje i vrlo lako može doći do precenjivanja i situacije i ličnih sposobnosti... Budite oprezni sa novcem, zakonom, očekivanjima... Lepo je imati visoko mišljenje o sebi, ali i ne preterivati u tome... Arogancija, sujeta.....ne stoje nikome lepo.
U ovoj opoziciji na suprotnim stranama su dve planete značajne za naš život generalno. Sunce predstavlja našu volju, ego, vitalnost. Jupiter je planeta sreće, ekspanzije, širenja. Dakle ego se "širi", odatle i naziv "vašar taštine". Neće kod svih isto delovati. Ali negde će baš proširiti ego. Preterivanje je jedan od uticaja ovog aspekta, preterivanje u svemu ali najviše u onome što predstavljaju ove energije Sunce u Rakui RxJupiter u Jarcu, preterivanja se odnose i na kuće u kojima se nalaze ove planete u tranzitu!!! 
U sve ovo može biti upletena i neka prošlost (retrogradni Jupiter)!!! Ako povežete sa kućama sve će vam biti još jasnije... Sa ovim aspektom moguć je preterani optimizam, velika, prevelika ambicija, energičnost, veliki entuzijazam... i to je dobro, ono što nije dobro je da ako se ne ispune očekivanja može doći do razočarenja... Zato je dobro biti umeren!!! Budite što iskreniji prema sebi i drugima i razočarenja neće ni biti ili će biti mnogo manja...Budite što više svesni svojih mogućnosti i sve će biti kako treba...




Oprez....Manipulacija....
15.jul 21:12: Sunce opozicija Pluton
Sunce u Raku, RPluton u Jarcu na 23°


Kratkotrajan ali poprilično jak aspekt, jer su u odnosu dve jake energije...Sunce i Pluton. Jednom godišnje kad god je Sunce u Raku imamo ovu opoziciju, jer ga nasuprot njemu uvek "sačeka" Pluton koji će još godinama biti u energiji Jarca....Prošle godine ova opozicija je bila 14.jula na 21°....u vreme Punog Meseca i pomračenja Meseca u Jarcu!!!
Hoće li ego (Sunce) doći do izražaja kroz samoprecenjivanje. Opsesivni i ekstremni ljudi oko nas... Pokušaj kontrole. Ovde je ponekad reč o pobedi po svaku cenu. Nije obavezno loš dan sa ovim tranzitom ali svakako će biti intezivan...Za nekog intezitet je jednako nervoza! A negde to možemo nazvati pravim imenom - bes! Kontrolišite bes (svoj) ako ga osetite ili se sklanjajte od tuđeg....I mislite na nešto lepše....
Ovaj aspekt je neka vrsta kulminacije, nešto kao okidač za energiju RxPlutona koja bi mogla da se oslobodi....opet kao neka vrsta nervoze, nemira... Tako probuđen Pluton ima veliku energiju, nešto kao vulkan koji je mirovao i odjednom proradio....negde samo kao dim... negde može da krene i lava.... Mnogo je bitno mesto (kuća) na kome se nalazi RxPluton u Jarcu.... jer tu je ono nešto što se dešava ili će se dešavati.....

★★★

20.jul 19:31 Mlad Mesec u Raku na 28°
21.jul 00:27: Sunce opozicija Saturn
22.jul 10:37 Sunce ulazi u Lava
22.jul 22:25: Merkur sekstil Uran
25.jul Mars ulazi u retrogradnu senku sa 15° Ovna
26.jul Merkur izlazi iz retrogradne senke sa 14° Raka



Dom je tamo gde je srce.....
20.jul 19:31 Mlad Mesec u Raku 
Sunce i Mesec u Raku na 28°

Završava se jedan ciklus od Mladog Meseca u Raku na 0° od 21.juna (pomračenje Sunca) i počinje novi ciklus...koji će takođe imati energiju Raka: energiju ličnog, intimnog, privatnog, energiju zaštite i bezbednosti koju pruža dom, porodica, domovina.....Energija pružanja pomoći ili prihvatanja pomoći i podrške drugih u ostvarivanju poboljšanja dobrih porodičnih odnosa pre svega ali i u svemu gde su emocije....Velika prilika i šansa da se naprave neke značajne promene u našim životima, vreme je za nove početke, za novi Mesečev ciklus....
Ako sa Suncem u Raku slavimo život, sa Mesecom u Raku slavimo porodicu!!!
Pogledajte gde vam se Mlad Mesec u Raku nalazi u vašem horoskopu (28° Raka) i tu negde je samo vaša priča.....ako ste vični pogledajte i koje aspekte prave Mesec i Sunce sa vašim Nat planetama.... Nešto u vezi porodice biće deo vaše priče.... povezano sa kućom u kojoj se Mlad Mesec nalazi, da li samo sećanje, da li ćete biti potrebni nekome, da li će vama neko biti  potreban (iz porodice), da li možda tražite novi dom, da li bi nešto da popravite, uredite, da li razmišljate o osamostaljenju (vi mlađi), da li želite da provedete više vremena sa svojom porodicom, da li razmišljate o proširenju porodice, možda su nekretnine ono o čemu se kod vas radi....
Mogućih scenarija je onoliko koliko je i vas....a to je zaista puno, ja spomenuh neke....ostale dopišite sami... Ove scenarije dopisaće i kuća u kojoj se Mlad Mesec nalazi! 


Rakovi če najviše osetiti ovu energiju (konjukcija), pozitivan uticaj osetiće Bikovi i Device (sekstil), Škorpije i Ribe (trigon), Blizanci i Lavovi su u komšiluku (polusekstil). 
Ne tako dobar uticaj osetiće Ovnovi i Vage (kvadrat), Jarčevi (opozicija), kao i Strelčevi i Vodolije (inkonjukcija - prilagođavanje)...



Prepreka na putu...
21.jul 00:27: Sunce opozicija Saturn
Sunce u Raku, RSaturn u Jarcu na 28°


Naravno posle RJupitera i RPlutona i RSaturn dolazi na red!!!
U junu sam najavila ovaj aspekt:


Opozicija Sunca i Saturna događa se jednom godišnje....Prošle godine to se dogodilo 09.jula na 17°....Dokle god je Saturn u Jarcu Sunce je u opoziciji dok boravi u Raku....Kada Saturn pređe u Vodoliju opozicija će biti sa Suncem u Lavu....ali opozicija je u osnovi ista:
Neko će da se saplete o neki kamen, figurativno naravno. Moguće su na žalost nevidljive neke kočnice, neki zastoj... Možda u vezi nečega iz neke prošlosti, nešto što nije dovršeno.... Budite posebno oprezni kada je porodica u pitanju, privatne stvari, autoriteti....(Sunce u Raku)...posebno sa autoritetima (Sunce), muškarcima generalno, starijim ljudima...Volja (Sunce) oslabljena, ukočena,  (Saturn). Osećanje da se gubi kontrola nad životom, jer to je energija ograničenja, osećanje otuđenosti, pesimizam vrlo moguć, jer gde je Saturn tu je i (moguć) pesimizam. Nije vreme za nove početke....Ali to je i dobro vreme da se nešto konačno završi, dovrši...da bi kraj mogao da znači novi početak..."Teški" muškarci oko nas...Jer Sunce je vitalnost, unutrašnje ja, ego, karakter, temperament, volja, on je muški princip, muškarci u našim životima, očevi, muževi, autoriteti, šefovi, pretpostavljeni.....(Saturn u Jarcu)!!!
Lavovi, sretan nam rođendan
22.jul 10:37 Sunce ulazi u Lava
Solarni horoskop ili Srećan rođendan :-) 

Vreme za sjaj, za raskošne boje i malo drame... Vreme kada ćete želeti da se istaknete i da sebe predstavite u najlepšem svetlu. Vreme je za pozornicu, reflektore, crveni tepih... u vašem svetu, u vašem okruženju, ne morate da budete poznati i javna ličnost, potrebno je samo da zasijate...  
Sunce vladar ovog znaka će vam u tome pomoći. Pomoćiće vam i da osetite da ste centar sveta. U narednom periodu Sunce će obasajti najpre nas Lavove, ali i sve vas tamo gde vam ovaj znak vlada. Sunce u Lavu doneće: toplinu, energiju, radost, humor, emocije, kreativnost, možda neki od vas malo i podetinje;-)... Ovo Sunce ne voli da bude ignorisano, zapostavljeno, ali voli da bude viđeno, voli dramu, voli da se zabavi, voli da odmara, da se druži, voli skupe stvari... Pod ovim tranzitom možda se malo ulenjite, što da ne vrelo je leto i kome se radi, možda budete egocentrični, arogantni... što da ne neka se zna ko je kralj životinja. Ova mačka ponekad samo glasno riče, da bi zavarala sve oko sebe, a svi već znaju da je Lav (a i mi pod njegovim uticajem) velikodušan, odan, darežljiv, optimista.. Omiljena rečenica Lava je: Ja ću... dakle ovo je period kada ćete želeti da budete u prvom planu, da dominirate... ako se tu nađe i neki kvadrat ili opozicija eto i sujete, pretencioznosti, hvalisanja...  

22.jul 22:25: Merkur sekstil Uran
Merkur u Raku, Uran u Biku na 10°


Imali smo već ovaj aspekt, ovo je treći po redu!!!
Prvi je bio 05.juna - Merkur u Raku, Uran u Biku na 8° obe planete direktne, drugi je bio 01.jula - Merkur retrogradni na 9° i ovo je treći....treća sreća!!!




"Vežite pojas"...
25.jul Mars ulazi u retrogradnu senku sa 15° Ovna


Uticaj retrogradnosti i pre retrogradnosti
Ovo je retrogradna senka pre retrogradnog kretanja!!! Ona nam samo nagoveštava da uskoro dolazi retrogradni ciklus..Svaki retrogradni ciklus ima period retrogradne senke pre retrogradnosti i posle retrogradnosti!!! Period retrogradne senke je nezgodan jer bi mogli da pomislimo kako smo sigurni da možemo da donosimo neke odluke....ali nije uvek tako....zapravo obično sa ovom energijom nije sve kako izgleda!!! Dakle, sa ovom energijom možete osetiti uticaj retrogradnosti i pre retrogradnosti! Kako je ovde Mars u pitanju...i retrogradna senka je nezgodna...
Daleko je 10.septembar i 28° i retrogradni ciklus....još dalji 02.januar 2021. kada će Mars sasvim izaći iz retrogradne senke!!!

26.jul Merkur izlazi iz retrogradne senke sa 14° Raka


Merkur izlazi iz retrogradne senke, i samim tim prestaje svaka energija koja podseća na retrogradnost...Do kraja jula Merkur će biti prilično aktivan...05.avgusta prelazi u Lava!
Sledeći retrogradni ciklus Merkura (poslednji ove godine) počinje ulaskom u retrogradnu senku 23.septembra, retrogradan će biti od 14.oktobra do 03.novembra iz retrogradne senke će izaći 19.novembra i onda do sledeće godine i sve Jovo nanovo...


★★★
27.jul 2020. 18:06: RJupiter sekstil RNeptun na 20°
27.jul 19:47: Venera kvadrat Neptun treći put
27.jul 23:45: Merkur kvadrat Mars drugi put
29.jul Venera izlazi iz retrogradne senke sa 21° Blizanaca
30.jul 16:17: Merkur opozicija Jupiter


30.jul 20:44: Merkur trigon Neptun


"Put pod noge" - drugi put

27.jul 2020. 18:06: Jupiter sekstil Neptun 
RJupiter u Jarcu, RNeptun u Ribama na 20°

Zbog svega što nam se događalo od početka godine ovaj aspekt je skoro pa prošao nezapažen kada se prvi put pojavio a bilo je to 20.februara!!! Tada smo za korona virus čuli...ali je još bio daleko...tamo negde...Pojavili su se prvi smrtni slučajevi....Tog 20.februara počeo je Sajam turizma u Beogradu pod nazivom Put pod noge....Ljudi su kao uvek iskoristili sajamske popuste i uplatili letovanja....
Onda je došao mart....i mnogo toga se promenilo, proglašena je pandemija....Početkom jula svima nam je bilo jasno da će pandemija trajati duže nego što smo mislili da hoće....Ljudi su počeli da putuju još u junu mislim oni najhrabriji....
I dalje mislim da "snovi stvaraju budućnost", i dalje mislim da je ovo godina (bez obzira na sve) duhovnog buđenja i da nije slučajno što ovaj aspekt imamo tri puta a obično se dogodi samo jednom u jednoj godini!!! Mislim da je negde to protiv teža za tri konjukcije Jupitera i Plutona!!! Nikada ništa nije crno ni belo....i isključivo!!!


Romantična (ali i neka druga) iluzija
27.jul 19:47: Venera kvadrat Neptun treći put
Venera u Blizancima, RNeptun u Ribama na 20°

Ovaj aspekt smo imali tokom celog maja....Prvi put je bio egzaktan 04.maja kada su obe planete bile direktne, drugi je bio 21.maja kada je Venera bila retrogradna i ovo je treći i poslednji sada je Neptun retrogradan!

Ovde su u neskladu, sukobu ono što želimo i naše fantazije...Želi se, sanja...nešto nedostupno ili nešto daleko...Pazite da ne posegnete za nečim što je dostupno a što će se kasnije pokazati kao promašaj, razočarenje...
Ovaj kvadrat može doneti i krizu emotivne i finansijske prirode! U osnovi ove energije su laži, obmane, samoobmane, nebuloze...na kraju i razočarenja! Gledajte da ne postanete nečija žrtva! 
Više o ovom kvadratu pogledajte ovde: Ogledalce, ogledalce, ko je najlepši na svetu....  "Idem tamo gde je sve po mom"  u vreme prvog kvadrata 04.maja

Romantična iluzija.... u vreme drugog kvadrata 21.maja!

U vreme oba ova kvadrata priča o korona virusu bila je prisutna....početkom maja ona je bila intezivna, krajem maja priča se stišavala! 21.maja napisala sam ovo:
"Sada u ovom trenutku, bar ovde kod nas priča o koroni je malo lakša...ali i dalje ništa izvesnija ili jasnija...pitanje je da li će biti i u julu!?"
I eto stigli smo do jula i do trećeg kvadrata! Ovaj tekst pišem početkom jula a situacija je slična onoj od početka maja! Neptun je retrogradan - (Neptun - virus, zaraze, lekovi...)....


Reći ili prećutati...
27.jul 23:45: Merkur kvadrat Mars drugi put
Merkur u Raku, Mars u Ovnu na 16°

Ovo je drugi po redu aspekt! Prvi je bio 08.jula kada je Merkur bio retrogradan! U ovom drugom po redu sve je isto samo su sada obe planete direktne...samim tim i uticaj je jači!!!

29.jul Venera izlazi iz retrogradne senke sa 21° Blizanaca

I Venera posle Merkura izlazi iz retrogradne senke....i samim tim prestaje svaka energija koja podseća na retrogradnost...07.avgusta prelazi u Raka!
Sledeći retrogradni ciklus Venere dogodiće se 19.decembra 2021. do 29.januara 2022. u Jarcu!



Iz krajnosti u krajnost...

30.jul 16:17: Merkur opozicija Jupiter
Merkur u Raku, RJupiter u Jarcu na 20°


Merkur opozicija Jupiter: moguća su razna preterivanja. Od preteranog optimizma do preteranog pesimizma. Ovde je bitno i kako vi inače gledate na život, svet i okolinu. Da li ste izvorno (natalno) optimista ili pesimista. Jupiter ima energiju širenja i u pozitivnom i u negativnom smislu!!! Ovde su moguće razne krajnosti!!!
Ne obraća se ovde puno ni na detalje. Budite oprezni neko vreme u sferi obrazovanja, zakona, pravde, morala... Pripazite da se ne "izgubite" u moru informacija, da ne preterate sa nekim izjavama...Ovo su velike (Jupiter) ideje (Merkur)... možda su i vezane za prošlost (retrogradni Jupiter). Ako se usred sređivanja nekih papira i dokumenata pripazite malo, pripazite i ako idete na neki put opet na papire i dokumenta, ali i na novac...Pripazite i na hranu i na to šta jedete i koliko jedete...ali i pijete....
Teško je sa ovim tranzitom doći do neke istine, razdvojiti istinu od fikcije, stvarnost od fantazije. Teško je i skoncentrisati se na jednu stvar, um "skače" sa jedne stvari na drugu....



I believe in fairy land
30.jul 20:44: Merkur trigon Neptun
Merkur u Raku, RNeptun u Ribama na 20°


Naslov je smislio moj Neptun u Škorpiji u 1.kući...
U vreme nekih aspekata, nekih kvadrata i opozicija....ovakav aspekt je dobrodošao i umetnicima ali i svima nama koji se umetnošću ne bavimo ali je volimo...Svaki harmonični aspekt sa Neptunom je dobrodošao da predahnemo, da odmorimo, meditiramo i sl. I oni koji u čuda i bajke veruju ali i oni koji ne veruju... Mašta je svima dostupna....pa maštajte...ili "idite tamo gde je sve po vašem" u mislima, stvarno...Čitajte neku knjigu u pauzama, gledajte film ili siđite do reke ako je ima u vašem kraju....ako ste na moru blago vama...
Ovo je aspekt inspiracije, intuicije, predosećanja nekih događaja koji tek slede, razumevanje stvari i na intelektualnom i na duhovnom planu... Lep aspekt i tranzit ma koliko da traje...Maštajte, dragi moji, maštajte....Jer mašta može svašta.. I poslušajte šta vam intuicija govori....Nekada je dovoljan i samo jedan trenutak....jedan bljesak intuicije i da vam se dogode neke značajne promene. Ovo naglašavam zbog kratkog trajanja ovog aspekta. Njega će i osetiti oni koji su rođeni sa aspektima koji govore o jakoj intuiciji. Imajte na umu da se intuicija neguje....ona se ne uči ali se na njoj i te kako radi i treba da se radi!!!!!
P.S. To što koristim iste ili slične fotografije za neke različite aspekte ima smisla, jer sve na neki način imaju "pečat" Neptuna...tek da se zna, redovni čitaoci znaju za moju fascinaciju Neptunom!
★★★




Нема коментара:

Постави коментар