среда, 24. јун 2020.

Retro....nazad, unazad, unatraške.....Retrogradni Merkur u Raku ovih dana....



Zvezdani(n) zapis 2931
Sreda. Merkurov dan.
Merkur je u Raku na 13°


Merkur je retrogradan od 18.juna...Nije RMerkur previše aktivan ako ga posmatramo kroz aspekte...Početkom juna dokle je još bio direktan bio je u sekstilu sa Uranom u Biku i u kvadratu sa Kironom u Ovnu - 05.jun!!!
Ponovo će RMerkur biti u ovim aspektima egzaktno 01.jula, istog dana biće i u konjukciji sa Suncem u Raku!!! 08.jula će nas sačekati i kvadrat RMerkura sa Marsom u Ovnu i to će biti sve što se tiče aspekata RMerkura!
12.jula Merkur će krenuti direktno i do kraja jula će biti poprilično aktivan što se aspekata tiče!
Uticaj RMerkura najviše osećaju Rakovi (konjukcija), Jarčevi (opozicija), Ovnovi i Vage (kvadrat), naravno i svi vi koji imate neke planete u ovim znacima!!! Ovo su kardinalni znaci!!!
Kardinalni znaci su znaci koji su povezani sa promenama godišnjih doba: Ovan - proleće, Rak - leto, Vaga - jesen i Jarac - zima. Kardinalni znaci su i četiri tačke na kompasu: Ovan - istok, Vaga - zapad, Rak - sever i Jarac - jug. Kardinalni znaci su znaci akcije, inicijative, ambicije, entuzijazma...u negativnom smislu (negativni aspekti) oni su brzopleti, skloni dominaciji, bez razumevanja za druge....
Nešto lakše prolaze Škorpije i Ribe (trigon) ali i Bikovi i Device (sekstil)!




Svi zajedno bez izuzetka smo u fazi preispitivanja, revidiranja prošlosti i svega što je povezano sa energijom Raka i što je u simbolu Raka!!! U osnovi svega je sigurnost i bezbednost!!!

Ovih dana se ponovo intezivno priča i piše o korona virusu! 
Sve se vrti oko toga da se virus "vratio"...
Uvek kada je retrogradni ciklus Merkura napominjemo da nije baš najbolje putovati...spominju se i problemi u komunikaciji, transportu...itd. I ako se već putuje da to budu destinacije koje smo već nekada ranije u prošlosti posetili! Tako je u bilo kom retrogradnom Merkurovom ciklusu...ništa drugačiji nije i ovaj u Raku...Ili jeste? 
Da li su neke države prerano otvorile granice? 
Možda je uticaj sekstila sa Uranom negde stavio slobodu kretanja u prvi plan...ili želju i potrebu za slobodom!? Neke države su baš 01.jul navele za konačno otvaranje granica....tada će sekstil RMerkura i Urana biti drugi put egzaktan (prvi je bio 05.juna)! Da li će se još slobodnije putovati kada se Merkur i Uran sretnu u egzaktnom sekstilu 22.jula!
Mnogi su krenuli na putovanja baš u vreme RMerkura....neke od njih ja poznajem lično, ima i onih koji se spremaju krajem juna da putuju i njih znam lično...Uprkos kampanji ostanite u svojoj zemlji letujte u svojoj zemlji ima onih koji žele da letuju tamo gde se osećaju kao kod kuće (Rak)!!!
Oni koji su već tamo negde mi šalju slike...čekaju rezultate testa pored mora....



Za nas koji ne planiramo da putujemo...ili za one koji planiraju ali u svojoj zemlji ništa manje nije upitno ovo ponovno aktiviranje priče o koroni virusu...Od kako su mere popustile sve je više skupova posebno porodičnih...ali i svih drugih...utakmice, takmičenja...Sada se spominju otkazivanja proslava, malih matura i sličnih proslava...Mnogo javnih ličnosti je zaraženo virusom....a svi su negde nešto slavili....I ovde ide pitanje da li smo se prerano opustili!?
Neke stvari će nam biti jasnije od 12.jula kada Merkur krene direktno...bitna stvar je i da će Merkur preći u Lava 05.avgusta (Lav - uživanje, odmor, zabava...)
Nikada nije u pitanju samo jedna planeta ili samo jedan aspekt...trba spomenuti da se sve ovo o čemu pišem dešava samo nekoliko dana posle Mladog Meseca u Raku i pomračenja Sunca...da imamo gomilu retrogradnih planeta...itd.

Venera sutra kreće u direktan hod!
Dakle, nastaviće se priča o virusu o nošenju maski, rukavica...ali ne samo o tome...pročitajte:
U julu će ponovo biti aktiviran i aktuelan kvadrat Venere i RNeptuna....pročitajte:
04.maja kada smo imali prvi put ovaj kvadrat počela su popuštanja rigoroznih mera, 21.maja sve je izgledalo da će biti mnogo lakše....Da li će tek treći kvadrat 27.jula više razjasniti ili još više zakomplikovati?! Venera će 07.avgusta preći u Raka....Da li je to dovoljno da mnogi odluče da odmor provedu u svojoj zemlji...U avgustu su i Merkur i Sunce u Lavu (Merkur do 20. Sunce do 22.avgusta). 27.jula imaćemo i sekstil RJupitera i RNeptuna (drugi po redu)!!! Juče sam pisala o tome zbog retrogradnog Neptuna:

"Put pod noge".....Jupiter sekstil Neptun...



I za kraj....da li će neko putovati ili neće...je stvar lične odluke!
Svako donosi odluku sam za sebe...Ako gledamo u nebo i zvezde u ovom trenutku ali i do kraja godine one nam donekle i ne pomažu mnogo....Ima energija za ima i onih protiv....Zbog toga je odgovor zapravo (ali i u svim drugim dilemama) u vašem natalnom horoskopu...





Dnevni aspekti:

Sigurna sam da to osećate....jer srce radi brže kada je Mesec u ovoj vatrenoj energiji...Mnogima srce "drnda"...Pet minuta posle ponoći Mesec je bio u sekstilu sa RVenerom u Blizancima....i mnogi su imali "male noćne" razgovore...ali i susrete....Poslednji trzaji retrogradne Venere...od sutra ona "vraća" ljubav tao gde je "stala"...Jutro je stiglo sa trigonom Meseca i Kirona u Ovnu....nudi ova energija lek - ključ za ranjeno srce...Mene je jutros probudio moj tata....on je ovih dana tužan i pretužan (60 godina su on i moja majka bili zajedno)....jutros je bio raspoložen...krenuo je da radi....i ako ima puno godina njega rad održava....i rad je njegov lek....
On me je probudio....bilo mi je drago što sam osetila želju da nastavi život....a onda su me neke vesti sa TV zatekle...Mesec je u kvadratu sa Uranom u Biku....i tu ima svega....i poplave, bujice, klizišta i zemljotresa...i priče o koroni (žarišta u četiri grada)...i Novak Đoković (natalni kvadrat Meseca u Ovnu i Marsa u Raku, njemu baš nije lako)...i još puno zaraženih sportista i parada u Rusiji, EU: spremna na zabranu ulazaka iz SAD....itd. itd.
Srećom pa je Mesec u Lavu od 07:34 do 19:04 (četvrtak 25.jun) u praznom hodu!
U 19:04 CET 25.juna Mesec prelazi u Devicu!
Sutra je novi dan....sutra Venera kreće u direktni hod...smanjiće se za jedan broj retrogradnih planeta i od sutra konjukcija RJupitera i RPlutona kreće sa svojim uticajem - Kada se sretnu kralj bogova i bog podzemlja...




Нема коментара:

Постави коментар