недеља, 26. мај 2024.

"Stigao sam"....Jupiter u Blizancima za znakove i kuće, plus dodatak Jupiterov povratak!

 


Jupiter je noćas u  01:15 CET prešao u Blizance

Jupiter samo što je "raspakovao" kofere. 
Tu u Blizancima sačekali su ga Venera i Sunce!
I napravili su malo Društvo u Blizancima (pisala sam o tome juče:).

I samo što je eto prešao u Blizance sačekao ga je trigon sa RPlutonom u Vodoliji!
Taj trigon će biti egzaktan 03.juna, već ga osećamo -.Aspekt blagostanja.
P.S. Prošle godine kada je Jupiter ušao u Bika 17.maja sačekao ga je kvadrat sa RPlutonom u Vodoliji.
Dakle, mnogo lepši i lakši prelaz iz znaka u znak!


Svake godine Jupiter menja znak. I svake godine neki znak slavi! 
To se neće promeniti. I uvek će biti euforije.
Evo šta generalno za sve znakove znači ulazak Jupitera u Blizancima:
Koji su znakovi povlašćeniji, a koji će čekati neko drugo izvlačenje!

Generalno Jupiter u Blizancima za znakove
Kojim znakovima će se posrećiti a koji znakovi mogu imati razne izazove, neke lekcije koje treba savladati. Koji znakovi će biti u fazi prilagođavanja....

Blizanci
Ok, Blizanci, smatrajte se favorizovanim od strane kosmosa (ili kako je to Nikola Puzikaća prvi rekao Kosmos kaže može). Jupiter prolazi kroz vaš znak i svakako će praviti konjukciju sa vašim Suncem ali i drugim planetama ako ih imate u Blizancima. Svi oni koji nisu Blizanci a imaju neke planete u Blizancima Jupiter će u nekom trenutku praviti konjukciju sa njima i pojačaće intezitet i uticaj ovog tranzita! Najpovoljniji položaj Jupitera za Blizance!

Vage, Vodolije
Dobru energiju ovog tranzita osetiće i znakovi iz iste grupe vazduh - Vage i Vodolije, Jupiter će svakako biti u trigonu sa Suncem u ovim znakovima ali i sa ostalim planetama ako ih tu ima. I svi ostali koji imaju neke planete u ovim znakovima Vage, Vodolije u nekom trenutku će Jupiter biti u trigonu sa njima! Jako povoljan položaj Jupitera za Vage i Vodolije!

Ovnovi, Lavovi
Dobru energiju ovog tranzita osetiće i znakovi iz grupe vatrenih znakova - Ovnovi i Lavovi, Jupiter će svakako biti u sekstilu sa Suncem u ovim znakovima ali i sa ostalim planetama ako ih tu ima. I svi ostali koji imaju neke planete u ovim znakovima Ovna, Lava u nekom trenutku će Jupiter biti u sekstilu sa njima! Povoljan položaj Jupitera za Ovnove i Lavove!

Strelčevi
U nešto drugačijoj situaciji biće Strelčevi koje takođe spadaju u grupu vatrenih znakova....Strelac se nalazi suprotno (preko puta) Blizanaca i pravi opoziciju....u nekom trenutku Jupiter će praviti opoziciju sa Suncem u Strelcu ali i sa ostalim planetama ako ih tu ima. I svi ostali koji imaju neke planete u Strelcu u nekom trenutku će Jupiter biti u opoziciji sa njima. Ovaj uticaj može biti i povoljan i nepovoljan...potrebna je ravnoteža! Mogao bi da bude izazovan položaj Jupitera za Strelčeve.

Device, Ribe
Srećne okolnosti sa dosta nemira i nervoze mogu osetiti Device iz grupe zemljanih znakova, Jupiter će u nekom trenutku biti u kvadratu sa Suncem u Devici ali i sa ostalim planetama ako ih tu ima. I svi ostali koji imaju neke planete u Devici u nekom trenutku će Jupiter biti u kvadratu sa njima!
I Ribe iz grupe vodenih znakova su u sličnoj situaciji, Jupiter će u nekom trenutku biti u kvadratu sa Suncem u Ribama ali i sa ostalim planetama ako ih tu ima. I svi ostali koji imaju neke planete u Ribama u nekom trenutku će Jupiter biti u kvadratu sa njima! Izazovan položaj Jupitera za Device i Ribe

Bikovi, Rakovi
Bikovi i Rakovi su u komšiluku (polusekstil), Bikovi su do nedavno imali svojih "pet minuta sreće". Sve planete iz ovih znakova praviće polusekstil sa Jupiterom u Blizancima! Rakovi se spremaju za ulazak Jupitera u njihov znak pa im je lepo (polusekstil), Bikovi će kada Jupiter pređe u Raka biti u sekstilu! Kako ima onih koji polusekstil ne smatraju aspektom položaj Jupitera za Bikove i Rakove je svakako dobar.

Škorpije, Jarčevi
Škorpije i Jarčevi će biti u energiji prilagođavanja (inkonjukcija). Škorpije se spremaju za trigon sledeće godine, kada Jupiter bude u Raku, Jarčevi se spremaju za opoziciju sledeće godine, kada Jupiter uđe u Raka. Inkonjukcija je energija "nešto između", nije ni trigon ni opozicija...pa je potrebno lagano prilagođavanje! Položaj Jupitera za Škorpije i Jarčeve je period prilagođavanja, mada mnogi ni inkonjukciju ne smatraju aspektom.

A sada konkretnije:

"Stigao sam"....
Jupiter u Blizancima za znakove i kuće

Šta sve donosi sreću po verovanju ljudi: 
Detelina sa četiri lista, bubamara, potkovica, odžačari, u nekim kulturama slonovi, delfini... za nekoga je to zvezda padalica. U astrologiji mala sreća je Venera, a velika sreća Jupiter.
O Jupiteru u Blizancima imate nekoliko tekstova, ovde ću se baviti prolaskom - tranzitom Jupitera kroz kuće u natalnom horoskopu. Kuća kroz koju će Jupiter u Blizancima prolaziti biće kuća gde ćete želeti rast i ekspanziju. Tu je i vaša sreća u narednom periodu! Imajte na umu da sreću - Jupitera već imate, onog svog sa kojim ste rođeni!

Tranzitni Jupiter u Blizancima se nalazi negde u vašoj natalnoj karti.
Potrebno je samo da ga locrate.
Ako znate kroz koju kuću ili kuće će Jupiter prolaziti za vreme tranzita kroz Blizance vama je lako jer ćete samo uklopti priču Jupitera u Blizancima sa kućama....ali obratite pažnju i na aspekte koje će praviti jer oni mogu priču prilično da izmene!

Pogledajte gde vam se nalazi Blizanci u natalnoj karti!
Ta kuća ili kuće, ta oblast života biće u narednom periodu pod snažnim uticajem Jupitera!

Natalne karte u ruke ili na ekran pa pokušajte sami!
Ako ne možete sami ili nećete sami možete mi se obratiti. Kako? 
Pogledajte na kraju teksta linkove!


Jupiter u ulogama u 12. filmova (kuća)
Glumac je Jupiter, uloga je energija Blizanaca, a predstava, film, serija je kuća u kojoj se nalazi. 
Dakle glumca i ulogu znamo ostaje nam još film - kuća. 
Njih ima 12 i negde u tom astrološkom krugu nalazi se znak Blizanaca... kada to otkrijete potražite značenje.

Tranzitni Jupiter u Blizancima kroz:
Ili Srećo, gde si.... u kojoj kući


Lična sreća...Ja sam srećna/srećan...
1.kuća: Planeta sreće u kući ličnosti ili  - JA! 
To već govori više od reči. Sreća vam je u narednom periodu naklonjena...možete se smatrati nebeskim favoritima:). 
I sve ono što Jupiter u Blizancima predstavlja ovde se odnosi lično na vas. Svest o ovama samima se širi....Vreme je za lični rast i razvoj.
Optimizam, mudrost, filozofija, širenje vidika to je nešto što vam sleduje. Temperament se širi....Osetićete veliko samopuzdanje tako da vam se nove ideje i novi životni projekti smeše. Duhovnost i religija će vam biti vrlo bitni, bićete i filozofski nastrojeni, želja za putovanjima velika, za avanturama (raznim :-). Zdravlje dobro. Kako je ovo kuća koja predstavlja fizičko telo, izgled, Jupiter ovde hoće i da ugoji, da proširi...Jupiter ovde u ovoj kući nosi i svojevrsnu zaštitu. Ovo je dobar period za ličnu sreću i samopouzdanje, bolje raspoloženje, optimizam, entuzijazam. Sreća (Jupiter) koja se vidi na licu. Uspeh u bilo čemu što preduzmete. Budite hrabri, preuzmite inicijativu. Uzmite sve što vam život pruža. Inače Jupiter voli da boravi u ovj kući. Dugo ste čakali da on poseti ovu vašu kuću, čitavih 12 godina.  Vreme je da pre svega uživate u ovoj energiji. "U nebeskoj lutriji vi ste izvučeni." 
Blago vama, sreća je na vašoj strani....iskoristite to!
☆Za sve one kojima Jupiter prolazi kroz 1.kuću...Ali i za Blizance i za one sa podznakom u Blizancima.


Sreća je para puna vreća?! U vrednostima, novcu...
2.kuća: Ovde energiju širenja i ekspanzije imaće vrednosti, sve materijalne i finasijkse stvari i novac naravno, ali i kako vrednujete sebe. Vreme je za materijalnu i emotivnu sigurnost i stabilnost i za više samopouzdanja. Hoće li se novac "lepiti" za vas? Zavisi i od toga šta ste do sada uradili.... i šta je Jupiter zatekao. Ovde je u pitanju i odnos prema vrednostima i kako se neke stvari i ljudi vrednuju! Jedan od boljih perioda kada je ova osetljiva tema u pitanju. Bogastvo je ovde ključna reč. Naravno kada pričamo o bogastvu moramo znati i natalni horoskop i njegove potencijale, jer neće se svi kojima Jupiter prolazi kroz kuću novca obogatiti. Ali poboljšanje materijalne situacije sigurno da hoće. 
Veća mogućnost zarade. Ima i ovde jedna napomena, mogli bi da se osetite toliko bogato da počnete i neumereno da trošite...onako hedonistički, kakava je energija 2.kuće. Ovde se rizik može isplatiti, dobro je da novac cirkuliše. Ipak budite oprezni, ne preterujte da ne bi napravili neki pogrešan potez i da pare izgubite. Mada sa ovom energijom uvek možete ponovo doći do novca. Budite spremni za rizik, za razne mogućnosti da zaradite, ali budite i velikodušni i setite se onih koji nemaju...vratiće vam se kroz nove izvore zarade. Sve su šanse da promenite tekst pesme sreća je para puna vreća :-).
Bilo bi dobro da budete velikodušni jer onaj ko daje njemu se i vraća. Ovo je dobar period za ličnu imovinu, finasije, materijalnu i emotivnu sigurnost i bezbednost. Moguće je i sklapanje nekog ugovora koji će doneti u narednom periodu više novca, bolja primanja. Ovo je i dobar period za poklone, da ih dobijate ali i da vi nekome poklanjate. Do skoro vam je Jupiter bio u 1.kući, bilo je to (uglavnom) vreme razdraganosti, sada je vreme za napredovanje, za bavljenje opipljivim stvarima.
Vreme je da shvatite šta je u životu vredno i da ste najvredniji zapravo vi!
☆Za sve one kojima Jupiter prolazi kroz 2.kuću...Ali i za Bikove i za one sa podznakom u Biku.Srećne misli....komunikacija...
3.kuća: Jupiter ovde može pozitivno uticati na vaše misli. Optimizam u razmišljanju ali i u komunikaciji. Bezbrižan stav prema životu...može li ko da vas osudi zbog toga. Vreme je za bolji stil komunikacije, jasnije i ubedljivije izražavanje.
Odnosi sa bližom, poznatom okolinom se poboljšavaju, posebno sa braćom i sestrama (ovo je njihova kuća). Sestra ili brat imaju šansu da se obogate, ili bar počnu da zarađuju. Bolji odnosi i sa komšijama. Ovo su i neke srećne vesti... Uverenja se pretvaraju u dobit. Neko će da kupi novi auto. Za druge i kupovina novog telefona ili nekog drugog sredstva za prenos misli i govora je srećna vest....Školarci ovo će biti odličan period za učenje. Oni malo stariji možda se odluče za neki kurs. Učenje stranih jezika će ići lakše nego inače...ako je strani jezik samo "zarđao"....eto prilike da se obnovi znanje. Za neke od vas boravak Jupitera ovde može značiti više kraćih putovanja uglavnom uspešnih, za druge to može biti uspešna trgovina sa nečim što ima energiju Blizanaca. Pisaćete od najobičnijeg pisma.....do knjige...svako već prema potrebama i mogućnostima (natalni). Odlično vreme za trgovinu, pregovore, ugovaranja. Zaštita u saobraćaju. Sreća u komunikaciji. Otkrivanja neke istine. Ova kuća skoro doslovce znači "Kakve su ti misli, takav ti je i život", sa Jupiterom u njoj misli mogu biti lepe...ali pripazite da vas ne obuzme euforija i preteranost. Jupiter se oseća udobno u ovoj kući, iskoristite ovu energiju pre svega kroz mentalnu ekspanziju!
Biće ovo uzbudljiva vožnja, uživajte! 
☆Za sve one kojima Jupiter prolazi kroz 3.kuću...Ali i za Ovnove i za one sa podznakom u Ovnu. 


Sreća je tamo gde je dom, a dom je tamo gde je sreća :-)
4.kuća: Sreća je ovde u domu, mir, harmonija... ili baš suprotno Jupiteru ovde može biti tesno...jer se Jupiter u Blizancima ne oseća najbolje u ovoj kući. Vreme je za jačanje porodičnih veza i odnosa, jačanje osećanja sigurnosti koju pruža dom i porodica. Proširenje porodice je ovde moguće...ali sa nekim izazovima pride. Odnosi u porodici srećniji opušteniji, mada mogu biti i napeti i izazovni. Da li ćete da sređujete dom ili ćete dobiti priliku da kupite novi. Ovo je dobar period da se nekretnine kupuju ili prodaju. Mnogi će poželeti veći dom sa boljim (širim) pogledom. Ovde su odnosi sa porodicom ili bolji ili vam ona postaje tesna pa želite da odete iz gnezda svog. Neko će da osnuje svoju porodicu. Ovo je kuća koja simboliše matericu, kod nekih bebe su izvesne. Majka ovde ili guši ili pušta svoju decu. Za nekog sreća što odlazi, za nekog teško puštanje "ptičica iz gnezda".
Ovde se može zaraditi kroz poslove sa nekretninama, kroz privatni - porodični biznis. Možete očekivati materijalnu podršku od porodice, roditelja ili ćete dobiti neko nasledstvo. Možda ćete vi biti u prilici da pomažete svoju porodicu. Veze sa domovinom jake, za one koji su daleko nostalgija. Potreba da se sazna što više o porodici, porodičnom stablu, genima i porodičnoj genetici... Bolji odnos sa majkom...ili napetiji sve zavisi od aspekata! 
Budite oprezni i otkrijte da li je dom i porodica vaše utočište sreće ili kamen spoticanja!
☆Za sve one kojima Jupiter prolazi kroz 4.kuću. Ali i za Ribe i za one sa podznakom u Ribama. 


Ljubav sreća najveća...
5.kuća: Ljubav, deca, kreativnost, zabava, uživanje itd. i Jupiter = sreća! Vreme je za ljubav, strast, samoizražavanje, kreativnost. Ljubav se širi  ako ste već u vezi, onima koji su sami smeši se nova ljubav. Velika (Jupiter) ljubav? Šarmantna, radoznala (Blizanci) pametna, inventivna Ljubav? Moguće. A ta ljubav bi mogla da ima veze sa nekim inostranstvom (i bivše republike se računaju). Srce je ovde veliko, široko, otvoreno, iskreno. Ovo je kuća za veze pre braka, Jupiter ovde može značiti uvod u bračne vode, veridbu možda. Ova energija donosi nešto lepo vašoj deci ako ih imate. Neka deca će na put, put radi znanja, put radi širenja vidika. Oni koji dece nemaju poželeće da ih imaju, neki će i "raditi" na tome, iz više puta (Blizanci). Kako je ovo kuća dobrih prilika Jupiter ovde može doneti sreću na igrama na sreću. Kažu da je ovde dobar za kocku, rizike, špekulacije, ipak pripazite jer Jupiter donosi i preterivanje. Želja i potreba za zabavom se širi, tu je i kreativnost, neki hobi, sport, rekreacija, takmičenje.
Ovo je dobar period za ljubav, romantiku, za fizičko i mentalno uživanje. Ovo je pre svega kuća ljubavi pa više (Jupiter) ljubavi, romantike, ali i promiskuiteta (više od jedne ljubavi - Blizanci). Češći odlazak na mesta gde se uživa i zabavlja, izleti, restorani, stadioni, koncertne dvorane. Mnogima će u vreme ovog tranzita u život ući nova ljubav, možda neki sportista, visoko obrazovana osoba, neko izdaleka ili neki avanturista....ili neko ko je u simbolu Blizanaca, radoznao, veseo, leptirast. Neko će ući u neku vezu na daljinu. Neko će se baviti lutrijom, rizičnim ulaganjima. Odnosi sa decom mnogo bolji. Intezivniji društveni život, period za godišnji odmor koji se pamti. Zemlje i gradovi mogu biti u energiji Blizanaca ali i ne moraju! Jupiter baš voli ovde da boravi! 
Zablistaćete na pozornici života, poklonite se i počnite! 
☆Za sve one kojima Jupiter prolazi kroz 5.kuću...Ali i za Vodolije i za one sa podznakom u Vodoliji. 


Sreća je u poslu, zdravlju, dobrim navikama...
6.kuća: Ovo je i kuća vaših rutina, usluga, svakodnevnog života. Vreme je za bolji životni stil, za zdravije navike, za mentalno i fizičko blagostanje, poslovni napredak. Da li vam se to smeši novi posao ili je više sreće na starom poslu. Ako niste voleli svoj posao do sada postoji mogućnost da on postane bolji i da vam se javi misao što sada menjati. Naravno hoće to Jupiter da uradi. Ipak zadovoljstvo na poslu moguće, bolji odnosi sa saradnicima i kolegama, možda vam se posreći i dobijete povišicu. Neko će da napreduje. Neko će u neki novi projekat ili više njih (Blizanci). Neki drugi će se ulenjiti, posao bi tada mogao da trpi. Oni bez posla mogli bi konačno posao da dobiju. Ovo je dobar period da se bavite poslovima koji traže učenje, širinu znaja i obrazovanja, za sve poslove povezane sa inostranstvom, trgovinom, finansijama. Bolji odnosi sa kolegama. Nekome sledi duži poslovni put. Biće i onih koji će želeti da se pozabave oblačenjem. Neko će dobiti ili kupiti nekog kućnog ljubimca, priuštiti sebi pomoć u kući. 
Zdravlje u ovom periodu bolje, negde je Jupiter i zaštita od bolesti. Biće sve dobro pod uslovom da izbegavate neumerenost.  Prevencija je vrlo često spas (tako posmatrajte Jupitera ovde), ovih dana ćete često pročitati da Jupiter u ovoj kući donosi dobro zdravlje i ja sam to napisala, ali to ne treba uzeti zdravo za gotovo, jer ovde nema mesta uopštavanju i nije ovo pitanje emocija pa kada se kaže sreća u ljubavi super....ovde je zdravlje u pitanju i zato pamet u glavu. I čuvajte se od preterivanja u hrani i piću i ovde je gojenje jedna od mogućnosti. Svaka vrsta preterivanja (Jupiter) nije dobra za vaše zdravlje. Obratite pažnju na ono šta jedete i koliko jedete, ali trudite se i da ne preterujete sa poslom. Jupiteru u Blizancima ovde nije najudobnije, pa pripazite svakako, ovo je za vas i preriod prilagođavanja na priču koja sledi kada Jupiter pređe u 7.kuću (sledeće godine). Čuvajte i psihofizičko zdravlje, prevenirajte, obratite pažnju na simboliku Blizanaca (pluća, ruke, ramena, ključna kost, šake, nervni sistem...). 
Kada Jupiter boravi ovde u ovoj kući imajte na umu da ljubav prema ljudima, uslužnost, pomaganje pomažu...jer dobro se dobrim vraća (filantropija)
Neka vam moto bude zdravlje je na prvom mestu!
☆Za sve one kojima Jupiter prolazi kroz 6.kuću...Ali i za Jarčeve i za one sa podznakom u Jarcu. 


Moja sreća si TI....
7.kuća: Prva kuća je JA, ova kuća je TI ili svi oni preko puta nas. Vreme je da proširite i poboljšate svoje veze i odnose sa drugim ljudima, možda i proširite krug ljudi.
Ovako gledano je sreća preko puta :-). Šalu na stranu, srećni ste u zajednici, u partnerskom odnosu, nekako u ovom periodu ne bi voleli da budete sami. Sva je prilika i da nećete biti sami. Ali vi koji niste sami ovo je vreme kada je partner u centru pažnje, da kažem izvor sreće :-).  Dakle, postoji realna mogućnost da sami više ne budu sami, možda zazvone i svadbena zvona. Drugima će partenri bračni ili neki drugi proširiti vidike. Ovde Jupiter može da bude i takav da ćete u nekom momentu pomisliti kako vaš partner preteruje, kako se previše raširio, ako još se nađe i neki manje dobar aspekt možda vam se učini i da je pomalo ekstravagantan, nepošten...
Dakle, da li će Jupiter doneti udaju ili ženidbu ovde? Možda... ipak ono što će sigurno doneti to je lakše i srećnije odnose i veze sa ljudima. Da li će to neke od vas odvesti pred oltar ili matičara to ipak zavisi malo više od vaše natalne karte. Ovde je moguć neki javni uspeh. Neprijatelji nemaju šanse... ili ste bar na neko vreme zaštićeni od njih. Do partnerstva (oni koji su sami) lakše sa ovom energijom, ali i do poslovnih, ortačkih, prijateljskih i svih drugih veza. To mogu da budu neki stranci, neki bogati ljudi. Jupiter ovde donosi sreću u pravnim, sudskim pitanjima. Javnost vam je naklonjena. Ova kuća je i kuća javnosti.....pa aplauz publike moguć, ako se i ostatak natalne karte slaže. Ali ovde važi za sve vas kojima Jupiter prolazi kroz ovu kuću, eksponirajte se, oglašavajte se, objavite se. Ako imate posla sa advokatima, sudijama, parnicama....možda konačno završite tu priču u srećan kraj.
Ako je Jupiter u ovoj kući onda je on nasuprot 1.kuće i neke stvari se ovde mogu desiti i drugačije. Moguća su i neka razdvajanja, mogući su odlasci ali i raskidanje partnerstva posebno ako je Jupiter zatekao neki problem ili ako neko vreme partnerstvo ne funkcioniše dobro i ako to aspekti kažu (sa Jupiterom ovde to se lakše podnosi). Jupiter u Blizancima vas može ohrabriti ovde za neke poduhvate koji se tiču nekih izbora (Blizanci - dva). Ovo je i kuća takmičenja, borbi, duela, rivalstva, javnih neprijatelja, oponenata, kuća razvoda, tužbi, obratite pažnju na sve ovo posebno ako ćete imati i neki lični aspekt u vreme ovog tranzita! 
Nadam se da ćete pronaći sreću koju tražite u ogledalu Jupitera u Blizancima!
☆Za sve one kojima Jupiter prolazi kroz 7.kuću...Ali i za Strelčeve i za one sa podznakom u Strelcu. 


Sreća je u promenama, tuđem novcu, intimi...
8.kuća:Jupiter ovde u ovoj kući ima plan da zaštiti, posebno od nekih opasnosti (koje ova kuća može ali ne mora da donese). Ovo je kuća kriznih dešavanja. Jupiter je ovde da zaštiti od nekih kriza, od teških iskustava. Vreme je za istraživanje dubina, svega skrivenog, gurnutog pod tepih. Ovo je i kuća promena, onih bitnijih (ne "kozmetičkih"). Sa Jupiterom ovde tu je i trasformacija, regeneracija ili duhovna ili fizička, nešto treba da "umre" da bi se dogodilo nešto novo. Šta bi još mogao da donese? Dobru situaciju sa tkz. tuđim novcem, stipendijama, sponzorstvom. Banka će vam nuditi sijaset kreditnih kartica, kredita i sl. Naravno ovde više nego igde važi ono ne preterujte što je tuđe, tuđe je....nekada može da dođe na naplatu. Novac partnera dobija bolju šansu i više prilika da se tu nešto promeni na bolje, ako vam to nešto znači.  Ovo je i kuća miraza, stanja posle razvoda. Za one koji u braku imaju problema i stigli su do razvoda ovo je dobar period za njih, mislim ako već razvod žele. Ovo je i kuća alimentacije dakle bolja situacija za one kojima to nešto znači. Neko nasledstvo je moguće, naravno ako do njega dođe onda sve ide lakše jer je u pitanju Jupiter. Možda dobijete i više nego što ste očekivali. Ovo je i kuća sexa...On ovde ne znači obavezno više sexa, ali Jupiter ovde opušta toliko da su moguća ups.... začeća. Ovo je i kuća operacija i hiruških intervencija...Jupiter ovde predstavlja zaštitu (ali opet sve zavisi od ličnih aspekata)! Jupiter u Blizncima se ne oseća udobno u ovoj kući, njemu je ovde ali i vama potrebno prilagođavanje za period koji će doći kada Jupiter pređe u 9.kuću (sledeće godine)! Čuvajte i psihofizičko zdravlje, prevenirajte, obratite pažnju na simboliku Blizanaca (pluća, ruke, ramena, ključna kost, šake, nervni sistem...). 
Usmerite ovu energiju na transformaciju i regeneraciju, suštinske promene i neko iscelenje!
☆Za sve one kojima Jupiter prolazi kroz 8.kuću...Ali i za Škorpije i za one sa podznakom u Škorpiji.


Sreća je negde tamo daleko, u snovima, mislima, na nekom putu...
9.kuća: Fizičko i duhovno telo hoće ovde što dalje! Uspeh u velikim i dalekim stvarima. Hoćete li na put neki od onih o kojima ste oduvek sanjali, ili ćete se vratiti učenju, obrazovanju... u svakom slučaju sledi širenje vidika na ovaj ili onaj način. Postoji mogućnost da vidite veću širu sliku svega onog što do sada niste. Vreme je za razumevanje sveta oko vas, za duhovni i intelektualni rast rast.
Vama se sreća smeši u svakom slučaju jer Jupiter pored 1. kuće ovu kuću voli još i više. Biće ovde mnogo prilika, neke su i životne - iskoristite ih! Uspeh i sreća su poslovi vezani za inostranstvo, politiku, religiju, pravo, književnost, astrologiju, reklamu i reklamiranje. Neka nova spoznaja, novi pogled na svet, moral, filozofiju onu životnu vašu pre svega. U život ćete zaploviti punim jedrima. Ovde daljine zovu. Zemlje i gradovi mogu biti u energiji Blizanaca ali i ne moraju! Možda upoznate nekog ko nije odavde i kasnije kada dođe vreme odete tamo sa njim/njom. Neki od vas mogu ako nigde ne odu poželeti da napišu nešto i objave. Nešto u energiji Blizanaca. Ovo je i kuća drugog braka,  možda se neki od vas odluče za taj korak.... drugi je sreća....znam kaže se treća sreća ali i ovako dobro zvuči zar ne?
Ovo je dobar period  za širenje vidika, učenje, putovanje, filozofiranje. Možda je vreme za ulaganje u strani jezik. Dobar period za optimizam, sreću, sve što ima veze sa daljinama, inostranstvom, strancima, reklamiranjem, promocijom. Dobar period i za pravna pitanja, zakone, pravdu i sl. Ovo je i kuća daljih rođaka možda neka priča sa njima. Ovo je kuća medenog meseca, neko od vas će na taj put. Vi stariji, možda dobijete unuke, ili ako ih već imate možda će oni da se otisnu na neki dalji put, radi učenja, posla nekog. Neko će u ovom tranzitu spoznati svoju životnu misiju, otkriti neku istinu....i svakako nešto naučiti.
Ako se malo potrudite možete shvatiti da nebo nema granice!
☆Za sve one kojima Jupiter prolazi kroz 9.kuću...Ali i za Vage i za one sa podznakom u Vagi. 


Sreća u karijeri, neki uspeh i uspon, moć...ego bi da se širi...
10.kuća: Da li je (krajnje) vreme za napredovanje u karijeri, za neki uspon, možda neko šefovsko ili direktorsko mesto. Vreme je za vrhunac kada je karijera u pitanju, društveni položaj, uspeh. Ili samo neka bolja srećnija promena. Dobar period za velike projekte i poslve. Za nove projekte i poslove u energiji Blizanaca. Poslovi će vam se gotovo "nameštati" sami, na vama je "samo" da ih prepoznate. Ovde su prilike više nego izvesne, i neka vrsta moći vam se nudi, ali ako ovu energiju potrošite na ego, samoreklamu i propagandu promašićete. Ne jačajte i ne širite dakle ego već gledajte da iskoristite pružene prilike, još ako se vaša natalna karta i aspekti slože ovo može da bude jako lepa priča na duže staze. Najgore što može da vam se desi je da zakasnite. Jer Jupiter da vas podsetim ne kažnjava.  Biće vas koji će početi da se bave politikom. Bolji odnos sa ocem...ali možda i vrlo napet, jer se Jupiter u Blizancima u ovoj kući ne oseća najbolje. Sve gore navedeno bi moglo da ide kroz nervozu i napetost...i osećanje da je uspeh kao "šargarepa na štapu".
Šta god da se dogodi pokušajte da izdržite i naučite neke lekcije, imajte na umu da dolazi vaše vreme kada će Jupiter biti u vašoj 11.kući (sledeće godine), a tada vas čekaju razna prijatna izenenađenja. Dotle razmislite i o ovome da je nekada teže zadržati se na vrhu nego doći do njega.
Do vrha je možda lako stići ali teško se zadržava
☆Za sve one kojima Jupiter prolazi kroz 10.kuću...Ali i za Device i za one sa podznakom u Devici. 


Moja sreća su moji prijatelji, planovi, nade i želje, iznenadna sreća... 
11.kuća: Sva je prilika da će se krug prijatelja proširiti...još ako su oni iz nekih drugačijih sredina drugih mesta i kultura onda je to još izvesnije. Vreme je za socijalnost, društvenost, povezivanje, umrežavanje. Neki od vas će se priključiti nekim grupama ili organizacijama istomišljenika  sa zajedničkim interesima i interesovanjima. Druženje i društvenost je vaša sreća u ovom periodu, tu se i krije neka povoljna situacija za vas. Tu na tom putu Jupiter vam može doneti neki uspeh kroz protekciju ili pomoć prijatelja. Prijatelji inače bogati i moćni ljudi koji bi mogli da vam promene život na bolje. Ekspanzija prijateljskih odnosa. Možda se krug prijatelja proširi a sa postojećim prijateljima podelite neku sreću jer sreća je lepša kada se podeli. Ovo je i kuća planova, ideja, želja i nadanja....sa Jupiterom širenje svega toga, sa Jupiterom moguća ispunjenja! Ovo je i kuća iznenađenja, i okolnosti koje ne zavise puno od nas, sa Jupiterom ovde iznenadna sreća! Jupiteru u Blizancima je lepo u ovoj kući, ovde je vrlo dobronameran, pa iskoristite to! Ovo je dobar period za prihode od posla i karijere. Inače svi planovi, ideje koje imate mogu biti realizovani ako ste spremni za iznenadne promene. Na sve ovo treba dodati i više ekperimentisanja, originalnosti, slobode.
Uživajte i očekujte neočekivanu sreću...
☆Za sve one kojima Jupiter prolazi kroz 11.kuću...Ali i za Lavove i za one sa podznakom u Lavu.


Sreća je tajna.....sreća je zaštita (Anđeo čuvar)...
12.kuća: I na kraju ali ne manje važno kuća koja bi da nas zatvori, usami, sakrije.....tu stanuju i naše tajne, tu smo kada želimo da skupimo energiju, "napunimo baterije". Vreme je za istraživanje podsvesti i vašeg unutrašnjeg psihološkog sveta - za rad na sebi.
Jupiter ovde budi našu duhovnost, razvija je i širi.
Uz pomoć ove blagonaklone planete možemo da se suočimo sa skrivenim i potisnutim emocijama, strahovima. Ovo je period u kome ćemo ih najpre otkriti a tek onda i raditi na njima. I da bude jasno mnogi to neće moći sami, biće im potrebna stručna pomoć u vidu psihologa, terapeuta ali i duhovnog lica.....ili bilo kog drugog u koga imate poverenja.....možda je to najbolji prijatelj ili kum ili kuma jer ova kuća predstavlja njih. Možda sam ja otišla predaleko a vi nemate takvih problema, onda Jupiter ovde znači jednu vrstu zaštite svojevrsnog "anđela ćuvara".....divno zar ne. Nemate nikakvih problema, ali možda je ovo prilika da radite i zaradite u nekim zatvorenim ustanovama, ili ćete možda biti u poslu koji zahteva da budete daleko od očiju javnosti "iza kulisa".....vi radite nešto što će kasnije javnost imati priliku da vidi. 
Neko od vas će se otisnuti na daleki put.....ali zaista daleki. Mnogi će se samo usamiti i pritajiti jer će osetiti potrebu za tim. Neki od vas će uživati u nekoj tajnoj sreći. Ovo je veme da obiđete manastire, crkve, hramove, bolje to nego bolnice ili nedaj Bože zatvore. I spremajte se, punite baterije još veća sreća vas čeka kada Jupiter pređe u vašu 1.kuću (sledeće godine)!
Uživajte u periodu svojevrsne zaštite, i pripremajte se za sreću koja dolazi...
☆Za sve one kojima Jupiter prolazi kroz 12.kuću...Ali i za Rakove i za one sa podznakom u Raku. Nadam se da ćete ispuniti sva vaša velika (Jupiter) očekivanja!
Bez obzira koji ste znak i podznak i gde vam Jupiter tranzitira (prolazi)!

Neka je sreća uvek sa vama!

Tamo gde se Jupiter nađe - otvara put ka sreći.
Pronađite znak Blizanaca u natalnoj karti!
Ponoviću mnogo toga možete i sami - Sam svoj majstor!
Zatim ustanovite kojom kućom vladaju Blizanci!
Ta oblast će biti pod uticajem Jupitera sve dokle boravi u Blizancima.  

Svi znate svoj znak, oni koji znaju i podznak, mogu da pročitaju (pored značenja za znak) i za znak u kome vam se nalazi podznak (on je čak i tačniji i najpribližniji kući Blizanaca u vašim natalnim kartama). Oni koji znaju tačno kuću kroz koju će Jupiter prolaziti takođe mogu da pročitaju značenje jer su kuće posebno označene!

Primer: Ja sam Lavica podznak Vaga! Ja čitam :)), za Lavove, pa onda za Vage! Ako čitam po prirodnom horoskopu, za Lava Jupiter u Blizancima je u 11.kući, ako čitam za Vage Jupiter u Blizancima je u 9.kući. Ali ja znam tačno gde mi se sada nalazi Jupiter u Blizancima a on je sada u mojoj 8.kući, preći će vremenom i u 9.kuću...i obe kuće se bitne dok je Jupiter u njima.

Jedna mala primedba. Obično jedan znak bude u dve kuće: pre vrha kuće i posle vrha kuće. 
Jupiter će naravno ići od početka Blizanaca do kraja i prolaziće dakle (negde) i kroz dve kuće. 
Vrh kuće u Blizancima je bitan jer je to "osetljiva tačka" prelazak Jupitera preko te tačke obično osetimo. A to je zapravo samo menjanje energija koje određene kuće nose. Ja sam već izračunala kada će Jupiter u Blizancima preći preko vrha moje 9.kuće biće to 09.septembra i 08.novembra ove godine ali i 23.aprila 2025. (dakle tri puta).

Ovo je primer kada Jupiter prolazi dve kuće!
Primer je ko drugi nego gospodin glumac Gerard Butler!
Njemu su Blizanci na vrhu 9.kuće (to nam je zajedničko :), vrh je na 12°12' Blizanaca
Dakle, Blizanci mu vladaju 9.kućom.

Ovde su Blizanci u dve kuće...delom u 8.kući i delom u 9.kući
Sada je Jupiter u 8.kući, u 9.kuću će ući prvi put 20.jula, drugi put retrogradno 12.januara 2025. i treći put 28.februara 2025.

Ako su vam Blizanci vladari dve kuće (dva vrha kuće), Jupiter će prolaziti kroz tri kuće.
Na ovom primeru vidite Jupiter u Blizancima je u 1.kući ali biće i u 2. i u 3.kući
Ovde je bitno da će Jupiter prelaziti preko dva vrha kuće "osetljive tačke", vrh 2. i 3.kuće.
Pročitajte opise za sve tri kuće...i obratite pažnju na prelaske Jupitera preko vrhova kuća.
Uklješteni Blizanci...


I da.... ne paničite :) ako vam ni jedna kuća ne počinje u Blizancima.
To znači da su vam Blizanci "uklješteni". Mnogo gore zvuči nego što jeste. 
To nikako nije kao kada se uklještite u vrat ili krsta recimo :)), ne boli u svakom slučaju. 
Uklješteni znaci imaju svoju priču. Uklješten znak nosi energiju kuće u kojoj se nađe.
Na ovom primeru Blizanci su uklješteni u 12.kući.
Uklješten znak ima energiju zastoja, nekih (po)teškoća, istini za volju!
Planete u uklještenom znaku nazivaju se umetnute. U ovom slučaju Jupiter ima nekih poteškoća da se izrazi sasvim. On je ovde pomalo sputan i ograničen.... ne ispoljava sve osobine u punoj energiji....ali svakako vrši uticaj, možda sa malom zadrškom a neke stvari se dešavaju ili sporije ili skrivenije!


Za kraj....

Da li je Jupiter dobar ili loš momak?
Rekla bih i dobar i loš....sve zavisi od trenutka, aspekata, pozicije...

Aspekti koje će Jupiter u Blizancima praviti mogu mnogo toga da promene (u uopštenom opisu) negde na bolje, negde na gore! Aspekte Jupitera u Blizancima sa tranzitnim planetama imate OVDE

Aspekte koje će tranzitni Jupiter u Blizancima praviti sa vašim natalnim planetama su više nego bitni za celokupnu priču o jednogodišnjem tranzitu Jupitera u Blizancima! Neki aspekti mogu poprilično da promene opis ono što je napisano za Jupitera u Blizancima za znakove i kuće!

Bitno je i da znate kada će Jupiter u Blizancima biti retrogradan, da budete spremni.
Jupiter je svake godine retrogradan oko četiri meseca.
Jupiter će ove godine biti retrogradan 118 dana od 09.oktobra 2024. do 04.februara 2025.

☆☆☆

Dodatak:

Da li se sećate perioda od 11.juna 2012. do 26.juna 2013.
Tada pre 12 godina Jupiter je poslednji put boravio u Blizancima. 
Da li možete da se setite šta se tada događalo u vašem životu? 
Ko se seća blago njemu :). Ako se ne sećate dobićete sada priliku za nova sećanja.

Pišite dnevnik
Kako je Jupiter sada u Blizancima iskoristite to i ovog puta zapišite negde dešavanja jednogodišnjeg boravka Jupitera u Blizancima pa da za 12 godina pročitate šta je napisano!Jupiter u Blizancima od 11.juna 2012. do 26.juna 2013.
Neka od dešavanja: Instagram se u 2012. godini prvi put spominje kao društvena mreža. Instagram je bio originalno servis za preradu fotografija, ali je u junu 2013. uvedeno i objavljivanje video snimaka na istom servisu, trajanja do 15 sekundi! Na striming platformi Netflix  objavljena je prva sezona sa 13 epizoda serije House of Cards prvi originalni program za Netflix.
Gangnam Style najgledaniji video na YouTube-u, preko 816 miliona viđenja.
Olimpijske igre u Londonu. Srpski matematičar Teodor fon Burg osvojio četvrtu zlatnu medalju na matematičkoj olimpijadi u Argentini. U Srbiji poništena mala matura zbog provaljenog testa iz matematike. Edward Snowden, razotkrivač programa PRISM, doleteo iz Hong Konga u Moskvu.

Jupiter u Blizancima od 30.juna 2000. do 12.jula 2001.
UN-ova godina dijaloga među civilizacijama!!!Pokrenuta Wikipedija na engleskom. U Novom Sadu osnovano Društvo za zaštitu srpskog jezika "Ćirilica". Ministri obrazovanja u BiH se složili da se u celoj zemlji uče ćirilica i latinica. Komercijalna televizija Nova TV započela emitovanje. Skladištenje informacija poraslo, dvanaest CD-ROM-a po osobi u 2000. godini. Windows XP lansiran....
Ja ovaj period najviše pamtim po velikom koncertu Zdravka Čolića na Marakani...i po tome što sam 2001. Alkatel "ciglu" (prvi moj mobilni tel.) zamenila. sa Nokia 3310 :). Pamtim ovaj period i po tome što imam neke klijente iz tog perioda i dan danas...


Jupiter u Blizancima kroz vreme:

od 10.maja 1953. do 24.maja 1954.
od 23.aprila 1965. do 20.septembra 1965.
Od 17.novembra 1965. do 05.maja 1966.
od 24.avgusta 1976. do 16.oktobra 1976.
od 04.aprila 1977. do 20.avgusta 1977.
od 31.decembra 1977. do 11.avgusta 1978.
od 22.jula 1988. do 30.novembra 1988.
od 11.marta 1989. do 30.jula 1989.
od 30.juna 2000. do 12.jula 2001.


Ovi datumi su tu da vas podsete na cikluse Jupitera u Blizancima!
Na događaje iz tih godina i lične i globalne.
Da vas podsete ali i pomognu da shvatite kako ovaj tranzit utiče na vaš život.

Ali nije ovo jedini razlog zašto sam navela sve ove datume....sigurno ovo nije puko navođenje ili nedaj Bože da bih vas smorila :). Ovi datumi su bitni i za sve one koji će sada doživeti Jupiterov povratak!
Jupiterov povratak je nešto kao glavni dobitak na Lotou :)Jupiterov povratak... 

Rođeni gore navedenih datuma....doživeće Jupiterov povratak ili Jupiter će se u nekom trenutku tokom tranzita kroz Blizance naći na natalnoj poziciji (na istom stepenu kao i natalni Jupiter)! 
Jupiterov povratak se dešava kada napunimo približno 12, 24, 36, 48, 60, 72, 84 godina!  
Svakih 12 godina Jupiter se "vraća" na natalnu poziciju! 

U narednom periodu od 26.maja do 09.oktobra Jupiterov povratak će doživeti rođeni sa Jupiterom u Blizancima od 0° do 21°20’  (sa ovog stepena će krenuti retrogradno), sledeće godine doživeće ga i ostali od 30.aprila od 21°21’ do 29° 59’ 

Vi rođeni sa Jupiterom u Blizancima 
Vreme je za viših "pet minuta", vreme je da se vinete u visine!
Mogli bi da doživite lepe promene, da budete inspirisani lepim promenama! 
Uglavnom sledi vam "srećna godina". Vreme je za srećne prilike!

Vreme je za novi ciklus od 12 godina.
Vreme je i da sumirate prethodni ciklus, da se prisetite povratka Jupitera od pre 12 godina!
(da ponovim pišite dnevnik, posebno vi koji proučavate astrologiju).

Ma koliko je Jupiterov povratak srećna priča...
Ipak ne uzimajte "zdravo za gotovo", jer Jupiter pravi i neke aspekte sa vašim planetama, pravi i tranzitne aspekte...i piše svaku pojedinačnu priču! 
Ako i ne bude najsrećnija godina, sigurno je da će bar ublažiti neke neprijatne događaje ili utiske!

Računajte na više energije usmerene na razmišljanje, radoznalost, raznovrsnost, spretnost, prilagodljivost, izražajnost, rečitost, komunikativnost... (Blizanci), nešto bi tu moglo i da se "proširi", jer Jupiter sve što dotakne proširi! Očekujte više optimizma, entuzijazma, bolje raspoloženje..."uzimanje" sreće u svoje ruke...pa ne gubite vreme zgrabite sve dobre prilike.

Zasvrbeće vas tabani, potreba za putovanjima veća...neko bi mogao da krene "trbuhom za kruhom", rad u inostrastvu i sl. Više ćete filozofirati, obratiti pažnju na svoje obrazovanje...Uložite u vaše obrazovanje (i energiju i novac). Računajte i na koji kilogram viška :), Jer Jupiter širi sve što zatekne...Osim što širi telo, "širi" i finasije, potrebu za slobodom i nezavisnošću (novac i vrednosti koji daju slobodu), više samopouzdanja itd.
Mogli bi malo i da se ulenjite, preterano uživate....pa kako vam drago ;-). U svakom slučaju lep period za sve vas rođene sa Jupiterom u Blizancima! Naravno uvek treba obratiti pažnju i na aspekte koje Jupiter pravi sa vašim planetama, jer to će biti vaša priča a ne ova donekle uopštena!

Poznati sa Jupiterom u Blizancima na prvim stepenima (povratak Jupitera):
Emily Deschanel (Bouns) 0°22' XI, Alicia Silverstone (glumica) 0°49' IV,  Alex O'Loughlin (australijski glumac) 0°03', Scott Caan (glumac, sin glumca James Caan) 0°04' II - Obojica su glumili u seriji Havaji 5-0 kao detektivi partneri...
Ronaldo (Brazilski bivši fudbaler) 1°12' X, Pierce Brosnan (glumac) 1°29'  V

Poznati rođeni sa Jupiterom u Blizancima:
Kanye West (XI), Oprah Winfrey (VI), Kim Basinger (V), Björk (VIII), Ashton Kutcher (I), Cindy Crawford (XII), Stephen Hawking (VIII), John Travolta (XI), Liv Tyler (XII), Charlène, Princess of Monaco (II), Pierce Brosnan (V), Barbra Streisand (III), Brooke Shields (IX), Recep Tayyip Erdogan (V), Jackie Chan (I), Charlie Sheen (II), Clint Eastwood (VIII), Jacqueline Kennedy Onassis (VII), Grace Kelly (VIII), Muhammad Ali (X), Martha Stewart (VIII), Volodymyr Zelenskyy (I), Xi Jinping, Cyndi Lauper (IV), Linda Evangelista, John Malkovich (X), Theodore Roosevelt (XII), Indira Gandhi (X), Jerry Seinfeld (II), Robert Wadlow (III), Thomas Edison (VII), Aretha Franklin (VIII), Marquis de Sade (VIII), Jane Austen (IX), Honoré de Balzac (X)....itd.


I to je to....

Neka vam Jupiter bude naklonjen


Izradu horoskopa, astrološke konsultacije možete zakazati 
porukom na Viber +38163352286 ili mail snezana9@gmail.com
Нема коментара:

Постави коментар