четвртак, 16. мај 2024.

U danu Jupitera priča o Merkuru....Merkur kvadrat Pluton



Moto dana:
"Ćutanje je ponekad najbolji odgovor"

Zvezdani(n) zapis 4062

Četvrtak. Dan Jupitera. Jupiter je u Biku na 27°42’

Šta radi Jupiter ovih dana?
Kao da ubrzava...ide Jupiter prema Blizancima ali pre ulaska u taj znak srešće se sa Suncem u Biku na  28°18' 18.maja, srešće se i sa Venerom na na 29°23 Bika 23.maja, istog dana Jupiter će biti u sekstilu sa Neptunom na 29°30' i konačno će 26.maja preći u Blizance.
I kao što vidite Jupiter na poslednjim stepenima Bika kao da želi da pre nego pređe u Blizance da se na lep način "pozdravi" od energije Bika!

Inače, Merkur je od juče u Biku....

Prvi aspekt Merkura u Biku je kvadrat sa RPlutonom u Vodoliji na 02°03'



Opsesije, paranoje, manipulacije...

Posle Venere koja je bila u kvadratu sa Plutonom na  02°06' 01.maja, sada je i Merkur na redu!
Na istoj poziciji istom stepenu...dakle u istoj kući!

Prilično izazovna energija...
Otkrivanje nekih istina, tajni koje mogu da uznemire i na ličnom i na kolektivnom nivou!
Komunikacija intezivna ali u pravcu koji uznemiruje.
Misli, reči, komunikacija koji vode u paranoju, opsesiju....manipulacije...
Ovo su i neke teorije zavere
Mladi (Merkur) mogli bi da "polude" (vršnjačko nasilje)!
Neko bi mogao da pokuša da demonstrira vlast i moć, da "trenira strogoću"...
I ako je Merkur u harmoničnom aspektu sa Plutonom Detektivski um....Merkur u neharmoničnom aspektu sa Plutonom je Kriminalni um, um kriminalca. (naravno neće samo ovaj aspekt učiniti nekog kriminalcem)

Poznati sa Merkur kvadrat Pluton aspektom: Rihanna, Selena Gomez, Harry Styles, Cristiano Ronaldo, Björk, Liv Tyler,  Courteney Cox, Grigori Rasputin, George Lucas, Barbara Walters, Jerry Lewis...George Michael (seksualni skandali), Dominique Strauss-Kahn (političar sa više seksualnih skandala)...
Ima ga  Jeffrey Dahmer američki serijski ubica i seksualni prestupnik (postoji i serija o njemu na Netfliksu - Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story).
Pored kvadrata Merkura u Blizancima sa Plutonom u Devici, on ima i kvadrat Suncau Blizancima i Plutona u Devici, Mesec u Ovnu kvadrat Saturn u Jarcu, Mars u Ovnu u kvadratu sa Jupiterom u Jarcu...Kažu da on ni u jednom momentu nije pokazao kajanje zbog zločina koje je počinio, da se branio ludilom...Ubijen je u tuči u zatvoru.


Merkur kvadrat Pluton u tranzitu
Sa ovim aspektom generalno mnogi bi mogli da se precene, da precene sopstvene snage....nosi on i dozu fanatizma. Budite oprezni šta drugo da vam kažem. Neko od vas bi mogao da bude zabrinut zbog nečega...neki strahovi (Pluton) bi mogli da izađu na površinu. Opsesivne, negde paranoične (Pluton) misli (Merkur) su mogući....takav i govor, komunikacija! Naravno za tako nešto treba i "potvrda" ostatka horoskopa.

Reči (Merkur) ovde imaju ogromnu moć (Pluton)... problem je što je kvadrat u pitanju gde se ova moć uglavnom zloupotrebljava! Moć je ovde destruktivna!

"Ćutanje je ponekad najbolji odgovor"
Budite oprezni u komunikaciji sa ljudima. Ne ulazite u nepotrebne rasprave. 

Mladi (Merkur) mogli bi da "polude". Pripazite ovih dana na decu i onu malu i onu veliku, što se njih tiče nije dobro kada ćute...proverite da li postoji nešto što su vam prećutali!

Neko bi možda mogao da pokuša da nametne neko svoje mišljenje, mada to se može očekivati i od vas prema drugima. Neko bi mogao da pokuša da demonstrira vlast i moć, da "trenira strogoću".

"Kad zaćutim, okrenem se i odem. To ne znači da si ti pobedio. 
To znači da više nisi vredan mog vremena." 

Aktiviraće se manipulatori
Posebno oni koji imaju potrebu da kontrolišu, upravljaju drugima, nameću svoju moć, kontrolu...
Meni najiritantniji su manipulatori koji projektuju...koji svoje osobine prebaciju na druge.
P.S. Plagijatorima je kriv onaj od koga prepisuju, kradu ideje... manipulativno se i obračunavaju sa svojim žrtvama. Njima poručujem kroz ovaj citat: 
"Oni su se smejali meni zato što sam drugačiji. Ja sam se smejao njima zato što su svi isti" 

Najinteresantnije su opsesije, a ima ih raznih...od opsesije nekom osobom, do recimo opsesivnog pranja ruku, čišćenja i brisanja i sl. Najčešće ovde to mogu biti opsesivne misli. Ovo je kratkotrajni aspekt, tako da je bitno ono što je u karakteru, ali generalno može doneti neku i najmanju vrstu (trenutne) opsesije.
Ima ovaj aspekt dozu nečeg zastrašujućeg...ali ja ću ponoviti nešto što često ponavljam....svaki aspekt koji donosi nemir, neharmoniju....može se "pobediti" ili bar ublažiti njegov uticaj mirom i suzdržavanjem! Nema drugog rešenja! Merkur je brza planeta pa će ova energija i brzo proći.

Pluton u Vodoliji je retrogradan...i moguće su neke priče iz prošlosti!



Mesec je u Devici u fazi rasta vidljiv 57.4%
Jedini aspekt Meseca danas je trigon sa Merkurom u Biku...

Mesec u Devici - U radu je zdravlje
Hoćemo li danas ali i do 18.maja do 12:23 kada će Mesec preći u Vagu, biti praktični, vredni, organizovani, brižni, uslužni, hoćemo li razmišljati o zdravlju ili bolesti. Nešto od toga ili sve to, jer Mesec je u Devici u energiji gde emotivno zadovoljstvo ide (tek) posle rešavanja nekih problema!

Takav je ovaj Mesec u Devici...prvo problemi a onda zadovoljstvo.
Rutina i rutinski poslovi su životna priča ove energije i obraćanje na detalje, ali ponekad od drveta ne vidi šumu. I posao, rad....je deo ove energije, tek kada se sve to složi, dolazi i emotivno zadovoljstvo. Ako se rutina iz bilo kog razloga poremeti...eto nervoze, kritike, samokritičnosti...
Nije ova energija emotivne hladnoće što na prvi pogled može da izgleda, osećanja se uglavnom ovde "drže za sebe", prvo rad, pa sve ostalo. Sve ovo može dovesti do nekih zdravstvenih problema.
Ovaj Mesec ima i dozu prefekcionizma, potreba za pedantnošću, čistoćom...i zbog svega ovog dok traje ova energija potrebno je i opuštanje....umetnost opuštanja!
I jeste zdravlje u radu...u zdravim navikama, ali i u opuštanju...

Devicom vlada Merkur ...a on je sada u Biku, od noćas je u trigonu sa Mesecom, ali Merkur će koliko sutra biti u egzaktnom kvadratu sa RPlutonom u Vodoliji a taj aspekt već osećamo 

☆☆☆
Neka vam zvezde budu naklonjene...


Pesma dana:



Izradu horoskopa, astrološke konsultacije možete zakazati 
porukom na Viber +38163352286 ili mail snezana9@gmail.com










Нема коментара:

Постави коментар