четвртак, 2. мај 2024.

Zvezde u maju 2024.


Moto meseca:
"Osećam, poludeću proleća ovoga 
zbog neke daleke lepote"

Maj....Moje asocijacije na ovaj peti mesec u godini su đurđevak, miris đurđevka koji me vraća u detinjstvo, Đurđevdan, izleti na travi.... Zdravkova pesma Majsko sunce....E, Zdravko....neće se Sunce pomračiti, pomračenja su iza nas....Maj je u narodu poznat kao cvetni mesec...

U maju pored najpoznatijeg Međunarodnog dana rada imamo i Svetski dan slobode medija i Svetski dan Sunca 03.maja...itd. ima preko 20 međunarodnih slavlja...ima čak i dan peškira :). Samo nek je slavlja...Šalu na stranu najpoznatiji je svakako Dan rada...Nas čeka i Vaskrs!

Šta rade zvezde u maju

U maj ulazimo u sezoni i vladavini Bika
Majsko Sunce je do 20.maja u Biku a onda prelazi u Blizance.

U Biku su: Venera, Sunce, Uran i Jupiter. 15.maja pridružiće im se Merkur!
Tako zajedno a zajedno su najjači :) ostaće sve do 20.maja kada će Sunce preći u Blizance!
Budite u skladu sa prirodom, uživajte u svim čulima....hodajte bosi, mirišite cveće....prizemljite se, "uzemljite se"....uživajte u proleću u životu!

Četiri planete menjaju znak (energiju)
Merku će preći u Bika i pojačati energiju Bika...sve do prelaska Sunca u Blizance imaćemo jaku energiju Bika. Za Suncem "idu" prelaze u Blizance Venera i Jupiter. Jupiter ulazi u Blizance posle 12 godina pa spada u veliku vest i ovog meseca i ove godine! Od 26.maja u Blizancima Jupiter, Venera i Sunce...Menja se ravnoteža energija!

Što se kretanja planeta tiče
Pluton će prvi od svih planeta a da nije Merkur krenuti u svoj redovni retrogradni godišnji ciklus....Merkur više neće delovati iz senke, ali Uran hoće. Merkur sasvim završava priču o retrogradnosti do sledećeg ciklusa, Uran najavljuje svoj retrogradni ciklus tako što kreće putem (senka) kojim će ići i u retrogradnom ciklusu!

Mesečeve faze u maju
Poslednja Četvrt 01.maja u Vodoliji, 08.maja Mlad Mesec u Biku, Prva Četvrt 15.maja u Lavu i Pun Mesec u Strelcu 23.maja...

Dugotrajni aspekti
Ovog meseca vladari Riba Jupiter i Neptun dolaze na 29°, Jupiter na 29° Bika, Neptun na 29° Riba i grade sekstil 23.maja! Jupiter već 26.maja prelazi u Blizance, Neptun će ulazak u Ovna odložiti jer mora u retrogradni ciklus, dakle još će Neptun ploviti vodama Riba.

Ovog meseca obratiti pažnju na:
Dok budete čitali ovaj tekst primetićete da se često spominje 29° - stepen prekretnice!
Na ovom stepenu imaćemo sekstil Sunca i Neptuna, konjukciju Venere i Jupitera, sekstil Venere i Neptuna, sekstil Jupitera i Neptuna! 
Svi aspekti su značajni možda se nešto više izdvaja sekstil Jupitera i Neptuna!  

Neptun će 03.maja stići na 29°00' Riba.
Na ovom stepenu je poslednji put bio 03.januara 1862. (pre 162 godine:).
Stigao je Neptun skoro pa do kraja Riba...ali polako...na ovom 29° Neptun će biti i 03.septembra ove godine ali i 03.marta 2025....i onda na tom stepenu će se naći daleke 2188. godine!

Jupiter će na 29 Bika stići 21.maja
Jupiter je na 29 Bika poslednji put bio 07.juna 20212.
Sledeći put će biti na ovom stepenu 05.maja 2036. 


29 stepen - stepen prekretnice
29° je svakako kraj nečega i početak nečaga....ili prekretnica!
29 stepen nešto kao "Ničija zemlja" 
Kao da stojimo na nekim vratima, nismo još izašli ali niti ostajemo... ili kao padobranac koji se sprema za skok iz aviona... i pred skok mu prolaze razne misli... ili da ostane još malo ili da skoči, neko jedva čeka da skoči, neko bi još malo ostao u onom što je poznato i donekle sigurno. 
Mnogi ovaj stepen osećaju vrlo intezivno, ni sami ne shvataju šta ih je to snašlo, a nešto jeste (naravno ne sve vas i ne svakog na isti način)... Neko sve ovo doživljava kao pritisak, kao potrebu da se donese neka važna životna odluka. Neko opet bi radije ostao tu gde je.

Neko 29° zove karmički, anaretički stepen, neko "stepen plača", neki kažu da je stepen vidovitosti...
Ja mislim da je stepen prekretnice, eventualno stepen neodlučnosti!
Energije dolaze do vrhunca pre nego što dođe do promene znaka kada planeta započinje novi ciklus.
Ponekad je ovaj stepen i druga šansa, druga prilika, mogućnost!

Kada neka planeta menja znak (u tranzitu) uvek mora da dođe na 29° i gotovo uvek donosi promene, što je i logično jer planeta prelazi iz jednog u drugi znak....nekada je taj prelaz buran i više nego očigledan. Naravno uticaj ove energije zavisi i od aspekata koje će planeta na 29° praviti sa našim natalnim planetama.

Obratite pažnju i na Plutonovo kretanje jer on će do kraja maja od 02°06' Vodolije na kom se sada nalazi doći do 01°55' Vodolije. Na blogu postoji više tekstova o prvim stepenima Plutona u Vodoliji!Planete koje menjaju znak:
15.maj 21:05 Merkur ulazi u Bika
20.maj 15:00 Sunce ulazi u Blizance
23.maj 22:31 Venera ulazi u Blizance
26.maj 01:15 Jupiter prelazi u Blizance

Kretanje planeta:
02.maj 19:47 Pluton u retrogradnom ciklusu 
sa 02°06’ Vodolije (162 dana)
13.maj Merkur izlazi iz retrogradne senke sa 27°13’ Ovna
15.maj Uran ulazi u retrogradnu senku sa 23°16’ Bika

Mesečeva magija:
08.maj 05:21 Mlad Mesec u Biku na 18°01’
23.maj 17:52 Pun Mesec u Strelcu na 02°54’

Dugotrajni aspekt:
☆23.maj 23:43 Jupiter sekstil Neptun

Obratite pažnju na:
Na 29 stepen Jupitera i Neptuna

Venera (ljubav, novac...):
01.maj 06:29 Venera kvadrat Pluton
13.maj 21:44: Venera sekstil Saturn
23.maj 10:28: Venera konjukcija Jupiter
23.maj 12:50: Venera sekstil Neptun
25.maj 13:16: Venera trigon Pluton


Ovog meseca izdvajam sledeće
(zabeležite ove datume)


01.maj 06:29 Venera kvadrat Pluton
02.maj 19:47 Pluton u retrogradnom ciklusu 
sa 02°06’ Vodolije (162 dana)
03.maj 11:05 Mars sekstil Pluton


Opasne veze

01.maj 06:29 Venera kvadrat Pluton
Venera u Biku, Pluton u Vodoliji na 02°06

☆Pluton je sasvim usporio, spreman je za retrogradni ciklus a koliko sutra 02.maja biće Retrogradno Stacioniran...i baš takav kakav je danas u kvadratu sa Venerom koja samo što je stigla kući možda ni kofere još nije raspakovala!

Kad god je ovaj aspekt u pitanju na pamet mi padaju: 
"Lepotica i Zver", "Ana Karenjina", "Opasne veze"...uvek je interesantno izabrati naslov :-). 
Padaju mi na pamet i neki poznati parovi: Elizabet Tejlor (inače ona ima natalno ovaj aspekt) i Ričard Barton, Hilari Klinton (i ona ga ima natalno) i Bil Klinton....

"Ja bez tebe ne mogu....S tobom mi nije lako, nije mi lako.."
Kako jedan ovakav kratkotrajni aspekt u tranzitu može da utiče na vaš ljubavni život?
Može puno. Sve zavisi u kom stanju se nalazi vaš ljubavni život. Ako ova energija zatekne probleme u postojećoj vezi ona može te probleme intezivirati... Ako zatekne nesigurnost, manjak samopoštovanja, manjak sigurnosti... ova energija će probuditi ljubomoru, posesivnost, pokušaj kontrole, manipulacije... Što naravno nije dobro i što naravno može loše da se završi...

Svi oni koji se pitaju "da li me voli" ili još gore misle "ne voli me"...
Ovaj aspekt može da donese strahove, strah može da pokrene nervozu, negativno uzbuđenje. I onda se kreće negde sa ucenama, pretnjama, ultimatumima (Pluton). Sa ovom energijom lako se uništi ono što se voli. A sve ovo uglavnom iz podsvesnog straha o napuštanju, zbog straha da će biti ostavljeni, a u strahu su velike oči....
Pokušajte da izbegnete svako manipulativno ponašanje, nametanje moći, kontrole, pasivnu agresiju...bilo da vi ovo nekome činite ili neko vama. Ova energija može vašu vezu gurnuti u "ratnu zonu". I ako je već sam naglasila ovo kratkotrajni aspekt on lako može da pokrene one duboko "zakopane" emocije (Pluton).

Ako ste sami, ako niste u vezi....ovaj tranzit bi mogao da probudi bolna sećanja, bolna iskustva...potisnuta nekada ranije. Ako se to dogodi najbolje je da priznate sebi da problem postoji da ste ga potisnuli i da ovu energiju iskoristite za iscelenje, transformaciju i regeneraciju.
Ako ste sami i baš u ove dane upoznate nekog...vrlo lako bi mogli da se ubrzo zapitate: "zašto me je privukla ovakva osoba, koja očigledno ima neki emotivni problem". Ili to ili će ta nova veza doneti ogromnu strast i magnetsku privlačnost....ali da li će ona prestati kada ovaj aspekt ne bude više vršio uticaj? Ništa ne zavisi samo od jednog aspekta, tako da ni konkretnog odgovora nema :).
Sa ovom energijom mogu doći razna iskušenja onima koji su u vezi....moguće su tajne veze, "zabranjene veze", prevare, veze za jednu noć.

Venera je u Buku, ima svoje želje i potrebe....uglavnom je u fazonu uživanja, maženja i paženja...bitni su joj i ljubav i novac jer zna da bez novca nema slobode, nema uživanja, ovoj Veneri bitna je i emotivna i materijalna sigurnost i bezbednost.
Pluton u Vodoliji ima svoju priču, ima svoje želje koje su sasvim drugačije od Venerinih, on bi da kontroliše, manipuliše...odatle i njihov sukob! Kako je ovde kvadrat u pitanju ako ga posmatramo kao akciju sve bi moglo da bude dobro....ali da se ta akcija usmeri i kanališe kako treba....jer iz ovog viška energija bi mogle da se dogode neprijatne stvari.Vreme je za "čišćenje"

02.maj 19:47 Pluton u retrogradnom ciklusu 
sa 02°06’ Vodolije (162 dana)

Prošle godine bilo je to 01.maja...i ove godine se poklapa sa praznikom...
I eto...Pluton je prvi (ne računajući Merkura) koji kreće u svoj redovni godišnji retrogradni ciklus!

Pluton je od 09.januara u retrogradnoj senci sa 29°38’ Jarca
U Vodoliju je ponovo prešao 21.januara!
Sada sa 02°06’ Vodolije kreće na retrogradno putovanje koje će trajati 162 dana. 
Pluton će ponovo ući u Jarca 02.septembra  (29°59’). 
Vratiće se Pluton u Jarca da dovrši nedovršeno!

Direktno će krenuti 12.oktobara Pluton sa  29°38’ Jarca
U Vodoliju će ponovo preći 19.novembra 2024.
Iz post retrogradne senke će izaći 02.februara 2025 sa 02°06’ Vodolije

Što se Plutonove retrogradnosti tiče ona je mnogo suptilnija od retrogradnosti Merkura.
Neće Pluton uraditi nešto što već nije u neko proteklo vreme.

Podsetiću vas da će Pluton u 2024 godini preći:
Pluton će 2024. preći od 29°21' do 30°/29°59’ Jarca i preći će od 0° do 02°06’ Vodolije
Sada sa ovog 02°06’Vodolije Pluton ulazi u retrogradni ciklus (redovni godišnji).

Prelazi Pluton isti put na kom je bio u direktnom hodu!
Dok je u retrogradnosti on nas okreće ka unutra, da što dublje uđemo u suštinu stvari i problema, situacije... ili suštinu unutar nas samih. 
Do 12.oktobra sledi nam još jedno putovanje u našu unutrašnjost.

Retrogradni Pluton u Vodoliji do 02.septembra, od 02.septembra Pluton retrogradan u Jarcu
Dakle biće retrogradan u dva znaka!

Vreme je za "čišćenje"...
Sve o retrogradnom ciklusu Plutona, o periodu svojevrsnog psihološkog istraživanja, nešto kao psihoanaliza naših života....o vremenu  čišćenja i velikog spremnaja: 

Retrogradni ciklus Plutona:
Ne ide on zaista unazad to je samo utisak, ali ta energija je takva da je osetimo skoro svi na ovaj ili onaj način. Retrogradnost nas "tera" da se okrenemo sopstvenoj unutrašnjosti, da prodremo dublje u našu psihu. On nas okreće sebi samima i našim potrebama za unutrašnje transformacije, tek kada prodremo dovoljno duboko u samu srž i suštinu dolazimo ili do novog rešenja ili novog indentiteta. Međutim neće nam on uvek dozvoliti da do suštine dođemo lako, da bi se to i dogodilo moramo biti uporni i fokusirani, što je (ponekad) bolan proces, ali ako ga uspešno savladamo možemo biti zadovoljni i srećni na duže staze.
Pluton se kreće jako sporo, ali to ne treba da nas zavara, on je tu da napravi (ponekad) velike promene u našim životima. On više "radi" iza scene, retko će nam otvoreno nagovestiti o čemu se radi. Dok je u retrogradnosti on nas okreće ka unutra, da što dublje uđemo u suštinu stvari i problema, situacije... ili suštinu unutar nas samih.

Do 12.oktobra sledi nam još jedno putovanje u našu unutrašnjost. Imaćemo opet sasvim dovoljno vremena za taj proces. Što bolje sagledamo tu unutrašnjost, što bolje sagledamo našu podsvest, moći ćemo i neke planove za budućnost da učinimo izvesnijim i sigurnijim. Ono što je ovde dobro je da nam retrogradnost Plutona nudi moć transformacije i regeneracije mnogo dublje i jače nego u direktnom hodu.

Period svojevrsnog psihološkog istraživanja.... nešto kao psihoanalizu naših života. 
Sagledavanje srži i korena problema. A kada ponovo krene napred (za pet meseci) ka spolja bićemo spremni i za akciju. Za nekoga ovaj retrogradni hod može značiti i neko vraćanje u neku prošlost. A sve da bi sagledali sve forme i obrasce koji su odavno zastareli, to bi mogli da budu: (kod svakog je to drugačije) neke naše navike, neki naši odnosi, motivi... Ako su u pitanju odnosi i veze onda je to ono najintimnije u tim odnosima (Pluton - intimnost). Tu bi moglo i da se javi pitanje u kakavoj ste vezi? 
Da li od nje dobijate sve ono što vam je potrebno ili što želite.
Vreme je za čišćenje i veliko spremnaje...
Šta je to staro, dotrajalo, što više ne valja, šta je to što treba ili želi da ode iz naših života i što očigledno treba da pustimo? Šta je to što već neko duže vreme ne funkcioniše? Ovo su pitanja koja će svako morati sebi sam da postavi. Koja je to energija koju treba pustiti i osloboditi mesto za novu energiju, šta je to što simbolično treba da umre da bi se nešto novo rodilo. A to je zapravo proces transformacije i regeneracije.
Šta treba promeniti...Neku emociju, neki odnos, finasijsku situaciju, nešto u vezi karijere i profesije, možda i nešto što se zdravlja tiče. Razmislite šta je to, šta ste već neko vreme potisnuli, gurnuli u neki orman ili pod tepih, sakrili i od sebe i od drugih, šta je prekriveno nekim velom tajne. Kada to otkrijete, doćiće i vreme da se toga rešite... i uđete u proces transformacije i regeneracije. 

Jedan mali savet: Pokušajte da te promene ne projektujete na nekog drugog. I nećete baš na samom početku osetiti efekte ovog tranzita, podsetiću vas Pluton se zaista kreće sporo. Neki od nas (ne svi naravno) biće u prilici da donesu neke radikalne odluke u narednih nekoliko meseci.

Kod mnogih retrogradnost Plutona ostane nezapažena...međutim ako RPluton ima neki bitan aspekt sa nekom vašom natalnom planetom osetićete ovaj uticaj....posebno ako imate neku planetu na oko 0°/2° Vodolije ali i na oko 29° Jarca.Vreme je za strast...

03.maj 11:05 Mars sekstil Pluton
Mars u Ovnu, RPluton u Vodoliji na 02°06

Pluton je ovde Retrogradno Stacioniran pa je i najjači!
Ovo je njihov prvi sekstil od kako je Pluton u Vodoliji!
Godinama su Mars u Škorpiji i Ribama bili u sekstilu sa Plutonom u Vodoliji!
Sada će godinama Mars u Ovnu i Mars u Strelcu biti u sekstilu sa Plutonom u Vodoliji.
Ovaj sekstil imamo jednom godišnje, poslednji put smo ga imali 22.novembra 2023. Mars je bio u Škorpiji, Pluton u Jarcu, sledeći ćemo imati 06.novembra 2025. Mars u Strelcu, Pluton u Vodoliji!

Mars sekstil Pluton: Jaka, izuzetna energija, fanatična volja posebno ona radna...Ovo je jaka fizička, psihička ali i emocionalana energija. Na vama je da ovu energiju iskoristite na pravi način.
Vreme je za hrabrost i samopouzdanje. Gde je Pluton tu su i promene, dobar je aspekt dakle takve i promene, samo treba naglasiti da je ovo aspekt kraćeg trajanja do dva tri dana! Međutim nema razloga da ga ne osetite... i njegovu moć da regeneriše, da poboljša zdravlje i vitalnost. Ako već neko vreme sebi obećavate od sutra počinjem da vežbam... sada je vreme za to.... nema izgovora :-). 
U svakom slučaju vreme je za akciju.
Gde su Mars i Pluton zajedno tu je i strast, možda i ljubomora, u svakom slučaju jaka fizička energija, tu je energija Ovna...strast, hrabrost, brzina, dinamičnost....tu je i energija Vodolije društvenost, socijalnost, sloboda, nezavisnost, progresivnost, inovativnost...Neko će uživati u vatri, strasti Ovna, neko u vazduhu, društvenosti Vodolije...i jedni i drugi dobijaju... Šta je kome bitnije. Svi u akciju :-)


Šta rade planete u periodu od 06. do 13.maja

07.maj 07:41: Sunce sekstil Saturn
08.maj 05:21 Mlad Mesec u Biku na 18°01’


Upornost se isplati...

07.maj 07:41: Sunce sekstil Saturn
Sunce u Biku, Saturn u Ribama na 17°09

Harmoničan aspekt i harmoničan uticaj, mada takav (kratko traje) da je moguće da ga slabije osetimo. On donosi... mir i stabilnost, negde upornost, čvrstinu, istrajnost, samopotvrđivanje, mogućnost da se skoncentrišete na nešto, napredovanje (neko manje). Ova energija donosi stabilnost, dobra je za postavljanje "temelja" za neki posao...za planove...Što sada "posejete" kasnije će imati rezultat. 
Ova energija će pomoći i da se fokusirate na nešto već prema natalnom horoskopu!

Ovde sarađuju (sekstil) energije Bika (zemlja, praktičnost, upornost, pouzdanost, senzualnost...) i energija Riba (voda, emotivnost, intuicija, kreativnost, empatija, podložnost uticajima...). Dakle i praktičnost i emotivnost....zajedno, prožimaju se....

Savet: U vreme ove energije dobro osmislite koji vam je cilj!

Dobar odnos sa starijim ljudima, sa autoritetima. Kod žena obično ovaj aspekt se manifestuje na nekog bliskog... otac, brat, muž, partner, šef... Pomoćiće ovaj aspekt i kod svih poslova koji traže dugoročnost i ozbiljan i odgovoran pristup. Doneće i bolje zdravlje, vitalnost..."
Upornost se isplati....pa eto i kojot stigao pticu trkačicu :)Vreme setve...

08.maj 05:21 Mlad Mesec 
Mesec i Sunce u Biku na 18°01’

Novi početak - "Šta seješ to i žanješ...
Mlad Mesec i energija Bika su tu da nas prizemlje, vrate čulima, tu je i da otkrijemo gde nam je potrebno više sigurnosti, bezbednosti, praktičnosti... Gde smo "zapeli" u kojoj vrsti (svako svojoj) rutine, učmalosti, ustajalosti.....Od danas kreće novi ciklus (Mlad Mesec), na nama je da se povežemo sa onim što je u nama, u našim dušama (Mesec) i srcima (Sunce). Da utvrdimo koje su naše potrebe u smislu energije Bika.....emotivne, materijalne, imovinske, tu je i novac, posao (obično idu jedno sa drugim), to su i lične (unutrašnje) vrednosti, vrednosti prema spolja, sve u smislu šta je vredno a šta više nije. Zadržati nešto ili nešto pustiti. Ovde je i jedno od pitanja....pitanje zahvalnosti prema onome što imamo. Koliko smo i da li smo zahvalni.

Vreme setve....Ali da bi nešto posejali potrebno je "pripremiti zemlju", očistiti je od korova, nađubriti, možda i preorati.....i tek onda dolazi setva. A žetva, pa kada dođe vreme za to, ubiranje ploda - plodova...kada za to dođe vreme. Za sve je potrebno vreme, kako u prirodi tako i u stvarnom životu. A kako ćete da žanjete tradicionalno srpom, kosom...ili moderno nekim tehničkim pomagalima kombajn, traktor... to zavisi od vas.


Okruženje Mladog Meseca u Biku 08.maja


Aspekti u vreme Mladog Meseca
Mesec i Sunce u konjukciji sa Uranom i Jupiterom u Biku - Intezivna energija novog početka...a on drugačiji, originalan, inventivan (Uran), optimističan, sve u fazonu širenja vidika (Jupiter)...
I svi oni u sekstilu sa Saturnom u Ribama, Mesec i Sunce skoro pa u egzaktnom sekstilu, Uran i Jupiter u nešto širem!
Sve su ovo lepe, intezivne energije (konjukcije), energije saradnje (sekstil).

Venera vladar Bika u Biku...sve ovo pojačava jer i Venera je u nešto široj konjukciji sa Mesecom i Suncem...i širem sekstilu sa Saturnom (aplikacioni aspekt). Obećava ovaj Mlad Mesec!

☆☆☆

Šta rade planete u periodu od 13. do 20.maja

13.maj 11:13: Sunce konjukcija Uran
13.maj 21:44: Venera sekstil Saturn
13.maj Merkur izlazi iz retrogradne senke sa 27°13’ Ovna
15.maj 21:05 Merkur ulazi u Bika
15.maj Uran ulazi u retrogradnu senku sa 23°16’ Bika
17.maj 09:43: Merkur kvadrat Pluton
18.maj 13:40: Venera konjukcija Uran
18.maj 20:45: Sunce konjukcija JupiterOsvajanje slobode

13.maj 11:13: Sunce konjukcija Uran
Sunce i Uran u Biku na 23°06'

Na redu je godišnji susret Sunca i Urana.
On se dešava svake godine od kako je Uran ušao u Bika taj susret se dešava u Biku!
★Njihov prvi susret u Biku posle 84 godina dogodio se 23.aprila 2019. 
Ovo je sada njihov šesti susret u Biku!
Sledeći njihov susret zakazan je za 18.maj 2025. i to će biti  njihov poslednji susret u Biku.
Od 22.maja 2026. imaćemo godišnje susrete Sunca i Urana u Blizancima!

Ova konjukcija obično nagoveštava neka burna dešavanja: pobune, neočekivana dešavanja, pobuna protiv autoriteta  i sukob sa autoritetima, oslobađanje. Osvajanje slobode na buran način.

Budi originalan je mogao da bude ovaj naslov...ali sadašnje okolnosti nameću ovaj naslov - 
Osvajanje slobode!

Ova energija ima i drugu stranu a ona je originalnost. 
Da bi razumeli šta hoću da kažem spomenuću Luj Pastera koji je pronašao metodu pasterizacije namirnica.  Alojz Alchajmer prvi je opisao bolest koja se sada naziva po njemu. Artur Konan Dojl "otac" Šerloka Holmsa...Njima je zajedničko što imaju ovu konjukciju. 
Ovu konjukciju su imali ili imaju Laki Lučijano, Helmut Kol, Angela Merkel, Sadam Husein Irački predsednik koji je završio kako je završio.

Generalno ovo je idealno vreme za nešto novo, sveže, drugačije. 
Od ovog trenutka možemo da računamo da su neke promene tu pred našim vratima. Sve što je novo, avangardno, neobično, originalno... moglo bi da pronađe svoj put do nas. Ovaj aspekt favorizuje stavlja u prvi plan: medije, kompjutere, društvene mreže, društvenost i socijalnost. Ova konjukcija ne voli ograničenja niti ih toleriše. Sada je i vreme da možda postanete član neke grupe ili da se u nekoj grupi (u kojoj ste već) izdvojite kao vođa - lider. Ego (Sunce) ovako sa Uranom biće probuđen i želeće da se pokaže, izrazi najbolje što ume i zna. Ovaj aspekt donosi neočekivano i donosi raznorazna iznenađenja, sve već prema mestu (kuća) u kojoj se nalazi. Aspekti koje ova kojukcija (Sunce/Uran) pravi sa ostalim planetama u natalu mogu da poprave ili pokvare celu priču.

Na globalnom planu svakako neko iznenađenje...nadajmo se najboljem. Što je više odgovornih pojedinaca svakako se možemo nadati pozitivnim iznenađenjima....u obrnutom slučaju nisam raspoložena za predviđanja.

Sloboda i odgovornost idu u paketu!
Sloboda bez lične odgovornosti mogla bi da bude opasna po ljude oko nas....moja sloboda nesme da ugrozi tvoju slobodu i naša sloboda nesme da ugrožava tuđu...To je nešto što se nauči u porodici. Ograničavanje slobode i poverenje...Roditelji koji imaju poverenje u svoje dete (a ono se zaslužuje) neće ograničavati slobodu detetu. Kada poverenja nema ili se izgubi eto i ograničavanja slobode! 
Svima nam je bitna sloboda...
Odgovornost bez slobode ne ide....niti sloboda bez odgovornosti.Energija koja čuva ljubav
("zapisano u kamenu")

13.maj 21:44: Venera sekstil Saturn
Venera u Biku, Saturn u Ribama na 17°39'

Poslednji put smo imali ovaj sekstil 28.januara, Venera u Jarcu, Saturn u Ribama na 6°00’ 
Dokle god Saturn bude boravio u Ribama ovaj sekstil imaćemo kada je Venera u Biku ili Jarcu!
Ove godine imamo tri sekstila: u januaru Venera u Jarcu, sada u maju Venera u Biku i imaćemo još jedan 22.novembra Venera u Jarcu!

Ovaj sadašnji sekstil povezan je sa Mladim Mesecom u Biku...kada je ovaj aspekt bio aplikacioni!

Energija koja poručuje - Čuvam te. 
Energija kada se sa reči prelazi na dela! Sa ovom energijom vernost je ponovo u modi ili za one koji ga imaju u natalnom nikada ne izlazi iz mode! Ovo je i odlična lekcija o partnerstvu i odgovornostima, posvećenosti, sigurnosti...Ovo je i energija koja kombinuje ljubav i zdrav razum.

Harmoničan i povoljan aspekt za posvećenost vezi, pomirenje (tamo gde je potrebno).
Veze započete u vreme ovog tranzita imaju šansu i mo gućnost trajanja, partneri starji, odgovorniji, ozbiljniji... Mogućnost poboljšanja nekog odnosa ljubavnog, poslovnog, prijateljskog. 
Aspekt osim pozitivnog uticaja na ljubavni život, ima i pozitivan uticaj na poslovne stvari, novac...stabilniji prihodi, mogućnost štednje...Tako je uglavnom! 

Veze u kojima ste mogu da traju, veze koje su u početku mogu da traju... 
Pronalaze se ozbiljniji i zreliji (stariji) partneri, oni u koje možete da se pouzdate. Moglo bi se reći prave osobe za vas!!! Ovaj aspekt generalno donosi sigurnost, sigurnije se osećamo u vezama. 

Lepota (Venera) ovde ima nešto tradicionalniji (Saturn) oblik. 
U vreme ovog tranzita mnogo smo štedljiviji i oprezniji sa novcem, praktičniji u svakom slučaju i realniji, neko nešto ostavi i sa strane :). Nekada ovaj aspekt vrati u naše živote osobe sa kojima smo nekada bili, sa željom da se veza obnovi. Ostali će uglavnom da procenjuju emocije i šta je to što želimo od nekog odnosa/veze (Venera)! Sagledavaće gde su kada je ljubav u pitanju, nešto kao test i šta su naučili (Saturn) kada je ljubav (Venera) u pitanju ali i odnos prema vrednostima (Venera) generalno.Merkur bez senke

13.maj Merkur izlazi iz retrogradne senke sa 27°13’ Ovna

Ovo je retrogradna senka posle retrogradnog kretanja.
Svaki retrogradni ciklus ima period retrogradne senke pre retrogradnosti i posle retrogradnosti!
I ovo je zapravo kraj Merkurove retrogradnosti sve do sledećeg retrogradnog ciklusa koji će se dogoditi 05.avgusta - Merkur kreće u retrogradni ciklus sa 04°06’ Device, on će trajati 23 dana.

Merkur je ušao u retrogradnu senku (pre retrogradnosti) 18.marta sa 15°59' Ovna
U retrogradni hod krenuo je 02.aprila sa 15°59' Ovna u direktan hod 25.aprila sa 15°59’ Ovna
Sada konačno izlazi iz retrogradne senke sa 27°13’ Ovna

Tri puta je išao istim putem i sada konačno ide direktno bez osvrtanja.
Izlaskom iz retrogradne senke nema više ni retrogradnosti i više nemate izgovora...jer u poslednje vreme te prilično neslane šale na račun retrogradnog Merkura postaju vrlo neukusne i negde degradiraju ozbiljan pristup astrologiji! Sada će Merkur preći put kojim nije prolazio!
Merkur će iz Ovna preći u Bika 15.maja.Jedan vrlo senzualan Merkur
(Stani, pomiriši neki cvet uživaj u svim čulima...)

15.maj 21:05 Merkur ulazi u Bika

Merkuru treba oko godinu dana da "preleti" zodijak...onim svojim krilatim sandalama :).
Hermes (Merkur)....njegovi simboli su pevac i kornjača, a možete ga prepoznati po putničkoj kapi, torbi, krilatim sandalama i glasničkom štapu. Nosio je odeću putnika, radnika ili pastira.
Hermes je najmladji od dvanaest olimpskih bogova. 
On je sin Zevsa i Maje...najmlađi pa i najnestašniji :).  Od rođenja je bio nestašan i lukav....stalno u pokretu, spreman za trgovinu....izuzetno rečit. Njemu se pripisuje i pronalazak vatre.
Osim što je nebeski glasnik on je i zaštitnik putnika, trgovaca.....ali i lopova...

Merkur izlazi iz vatrenog i bučnog Ovna i prelazi u zemljanog i tihog Bika....
Nešto kao u basni Zec i kornjača....
Merkur u Biku poručuje Upornost se uvek isplati!
Svi znamo da je zec brži od kornjače....ali ovde (u basni ali i u prenosnom smislu) presudila je upornost i tvrdoglavost kornjače i kornjača je u trci pobedila....Merkur u Biku nije nešto brz, više je usporen ali je tvrdoglav i uporan i teško ga je zaustaviti :). Mislim da ste shvatili....Merkur u Ovnu je ovde zec :).

Dugo je boravio Merkur u Ovnu od 10.marta! Ovoliko dugo pogađate zbog retrogradnosti!
I mnogima se baš "popeo na glavu"

Merkur u Biku: Nebeski glasnik koji stoji čvrsto na zemlji....i koji mnogo voli prirodu.
Vreme zdravog razuma, praktičnog uma i takve komunikacije. Nešto sporije se misli i govori, "sporije se prelazi na stvar". Trebaće malo vremena da se donesu neke odluke. Dok se "obrade" sve informacije kroz sva čula (i miris i ukus :-). Dakle sve je dobro ako može okom da se vidi, pomiriše, dodirne. 
Nije ovaj Merkur lenj, samo je temeljan. On je vrlo senzualan, čula su ovde najvažnija, ona će obojiti i svaku komunikaciju. Možda je malo tvrdoglav, ali je zato odličan za poslove, finanasije. Vrlo je realan. Ljudi sa Merkurom u Biku govore polako,  imaju lep melodičan glas, talentovani su za neki vid umetnosti. Svaki korak pažljivo isplaniran, ovde je bitan cilj do koga dolaze polako ali sigurno. 

Brzi Merkur u sporom Biku. 
Merkur je opušten, fleksibilan. Bik to sigurno nije. Bik će Merkura prizemljiti, usporiti.... 
Što uopšte ne mora da bude loše. Spojićemo se za prirodom, svim čulima, posebno čulom vida i mirisa. Na mentalnom planu više realnosti i praktičnosti. Um (Merkur) odlučan, istrajan, uporan, stabilan (Bik). Razmišljanje, komunikacija o novcu, materijalnim stvarima i potrebama, zapravo o svim praktičnim stvarima, rešavanje problema na praktičan način. Merkur u Biku donosi bolju koncentraciju (Bik - fiksni znak), sporost i istrajnost (Bik - zemljani znak). Nije konfliktan jer je pomalo pasivan. Govoriće se kada za to postoji valjan razlog...

Sa Merkurom u Biku odgovori ne dolaze brzo!
Možda nije brz...ali Merkur u Biku je pametan i samouveren, siguran u sebe...i lojalan i pouzdan..
Ako se naljuti (kvadrat, opozicija) onda je tvrdoglav, krut....biće još sporiji nego inače.
Mana mu je i da može da bude jako posesivan ali i neodlučan (drugačije od Merkura u Vagi)

U tranzitu ovaj Merkur je odličan za organizaciju, menadžerske poslove, za umetnike (Bikom vlada Venera), za sve one koji vole nakit, cveće ili se bave njima....dobar je za emotinu i materijalnu sigurnost

Ako češće zapevate ispod tuša u ovom periodu to će biti zbog Merkura u Biku :)

Poznati sa Merkurom u Biku: Katharine Hepburn (Bik) glumica, Dominique Strauss-Kahn Francuski ekonomista, političar, Jack Nicholson (Bik) glumac, Kanye West (Blizanac) reper, Sigmund Freud (Bik) psihoanalitičar,  David Beckham (Bik) fudbaler, Salvador Dalí (Bik) slikar, Naomi Campbell (Blizanac) model, Pierce Brosnan (Bik) glumac, Linda Goodman (Ovan) astrolog (Sunčani znaci), Barbra Streisand (Bik) pevačica, glumica, Lenny Kravitz (Blizanci) muzičar, Charles Aznavour (Blizanac), Stevie Wonder (Bik), Bonnie Tyler (Blizanci), Ella Fitzgerald (Bik) Dean Martin (Blizanci), Joe Cocker (Bik), Bono (U2) (Bik) pevač...Uran iz senke...

15.maj Uran ulazi u retrogradnu senku sa 23°16’ Bika

Uran ulaskom u senku najavljuje retrogradni ciklus koji će se dogoditi 01.septembra.
Sadašnja retrogradna senka pre retrogradnog ciklusa je uvod u retrogradni ciklus!
Posle retrogradna senka posle retrogradnog ciklusa najavljuje kraj retrogradnog ciklusa!

15.maj 2024. Uran ulazi u retrogradnu senku sa 23°16’ Bika
01.septembar 2024. Uran u retrogradnom ciklusu sa 27°15’ Bika (151 dan)
30.januar 2025. Uran direktan sa 23°16’ Bika
17.maj 2025.  Uran izlazi iz retrogradne senke sa  23°16’  Bika

Uran će isti put preći tri puta:
Direktno ali u senci (pre retrogradnoj), retrogradno i direktno ali u senci (posle retrogradnoj)

Sve ovo možete posmatrati i na ovaj način:
Pre retrogradna senka, period retrogradnosti, direktno kretanje sa posle retrogradnom senkom kao tri šanse...Tri puta imamo priliku za neke stvari, događaje... Nije ovo zaključak osobe koja je optimistična...ovo je normalan zaključak za normalne pojave!


Period pre retrogradne senke
To je period kada bi trebalo da obratimo pažnju na neke stvari, jer će se ovaj period ponoviti kasnije tokom retrogradnosti. Treba stvari sagledati što jasnije! 
U ovom periodu retrogradne senke Uran (ali i svaka druga planeta) kreće se direktno ide napred i na neki način otvara i pokreće neke stvari koje će biti bitne u retrogradnom ciklusu! Pokrenuće ovaj period pre retrogradne senke nešto što će se događati tokom retrogradnog ciklusa, kada Uran ponovo pređe isti put "unazad". U posle retrogradnom periodu Urana rešavaćemo sve što se dogodilo u periodu pre retrogradne senke i periodu retrogradnosti!

Pogledajte gde se nalaze ovi stepeni Bika u vašim horoskopima i to je vaša priča!
Kada Uran krene retrogradno preći će isti put "natraške" kao Uran u pre retrogradnoj senci!
Kao da će osenčiti ovaj put obeležiti ga na neki način da bi se na vreme priipremili!
Pa pripremite se na vreme!
Opsesije i paranoje....

17.maj 09:43: Merkur kvadrat Pluton
Merkur u Biku, RPluton u Vodoliji na 02°03'

Posle Venere koja je bila u kvadratu sa Plutonom 01.maja, sada je i Merkur na redu!

Sa ovim aspektom generalno mnogi bi mogli da se precene, da precene sopstvene snage....nosi on i dozu fanatizma. Budite oprezni šta drugo da vam kažem. Neko od vas bi mogao da bude zabrinut zbog nečega...neki strahovi (Pluton) bi mogli da izađu na površinu. Opsesivne, negde paranoične (Pluton) misli (Merkur) su mogući....takav i govor, komunikacija! 
Naravno za tako nešto treba i "potvrda" ostatka horoskopa.

Reči (Merkur) ovde imaju ogromnu moć (Pluton)... problem je što je kvadrat u pitanju gde se ova moć uglavnom zloupotrebljava! Moć je ovde destruktivna!

"Ćutanje je ponekad najbolji odgovor"
Budite oprezni u komunikaciji sa ljudima. Ne ulazite u nepotrebne rasprave. 

Mladi (Merkur) mogli bi da "polude". Pripazite ovih dana na decu i onu malu i onu veliku, što se njih tiče nije dobro kada ćute...proverite da li postoji nešto što su vam prećutali!

Neko bi možda mogao da pokuša da nametne neko svoje mišljenje, mada to se može očekivati i od vas prema drugima. Neko bi mogao da pokuša da demonstrira vlast i moć, da "trenira strogoću".

"Kad zaćutim, okrenem se i odem. To ne znači da si ti pobedio. 
To znači da više nisi vredan mog vremena." 

Manipulatori će se probuditi. Posebno oni koji imaju potrebu da kontrolišu, upravljaju drugima, nameću svoju moć, kontrolu...Meni najiritantniji su manipulatori koji projektuju...koji svoje osobine prebaciju na druge....
P.S. Plagijatorima je kriv onaj od koga prepisuju, kradu ideje... manipulativno se i obračunavaju sa svojim žrtvama. Njima poručujem kroz ovaj citat: 
"Oni su se smejali meni zato što sam drugačiji. Ja sam se smejao njima zato što su svi isti" 

Najinteresantnije su opsesije, a ima ih raznih...od opsesije nekom osobom, do recimo opsesivnog pranja ruku, čišćenja i brisanja i sl. Najčešće ovde to mogu biti opsesivne misli. Ovo je kratkotrajni aspekt, tako da je bitno ono što je u karakteru, ali generalno može doneti neku i najmanju vrstu (trenutne) opsesije.
Ima ovaj aspekt dozu nečeg zastrašujućeg...ali ja ću ponoviti nešto što često ponavljam....svaki aspekt koji donosi nemir, neharmoniju....može se "pobediti" ili bar ublažiti njegov uticaj mirom i suzdržavanjem! Nema drugog rešenja! Merkur je brza planeta pa će ova energija i brzo proći.Slobodna ljubav
"Vrlo sam posvećena braku. 
Zato sam se i udavala osam puta"

18.maj 13:40: Venera konjukcija Uran
Venera i Uran u Biku na 23°23'

Prvi susret Venere i Urana u Biku imali smo 18.maja 2019. 
Tada sam napisala: Zapamtite ovaj njihov prvi susret. 
Sada imamo njihov šesti susret...a biće ih još svake godine kada Venera boravi u Biku i dokle Uran bude boravio u Biku. Poslednji njihov susret u Biku će se dogoditi 24.aprila 2026.
Od 14.juna 2027. Venera i Uran će se sretati u Blizancima!

Slobodna ljubav
Venera u Biku traži ljubav, onu sigurnu, bezbednu, onu koja uživa svim čulima. 
Uran traži samostalnost, slobodu, pobunu, originalnost, ekscentričnost, iznenadnost....  

Ljubav (Venera) je ovde zaljubljena u slobodu (Uran). 
Osećanje slobode skoro pa uslov za ljubav.  Sloboda koju vi imate i želite ILI  sloboda koju ona druga strana želi. Biti zajedno a opet slobodni....to je ovde u ovoj konjukciji jako bitno.  Bitno je da shvatite šta takav odnos (ljubav) znači kada ste zajedno ali i šta ste svako za sebe izvan tog odnosa... Ako se to zna i oseća ovaj aspekt, ova konjukcija može da prođe bez većih problema, lomova, želje za oslobađanjem, novim iskustvima, prekidima veza. Ova konjukcija često navodi na to da se ljubav i prijateljstvo poistovete.


Ova konjukcija može doneti: 
Najpre sve što je neobično, i avangardno kao što je i sam Uran. 
I neočekivano.....pod njenim uticajem najviše se žudi za promenom. 
Posebno ako nešto u vezama ne ide kao obično, ako je ona prerasla u rutinu i što ne reći dosadu. 
Pod ovim uticajem želja za uzbuđenjem je još jača i intezivnija, želja za emotivnom i materijalnom sigurnošću (Bik), drugačijim, nesvakidašnjim (Uran). Pitaćete se da li se to odnosi na vezu ili je u pitanju potraga drugačije vrste :-), to zavisi od mnogih faktora, najpre od toga koliko je neka veza jaka i spremna na promene, koliko ljubavi ima, naravno i od ostatka horoskopa, nekih drugih planeta i aspekata. Možda se sve završi na uvođenju nekih novih i svežih stvari i osećanja koje će vezu "prodrmati" i osvežiti, a možda sve ode u nekom drugom pravcu, potraga za "zelenijom travom na sledećem bregu". Savet je ne osvrćite se, ne razmišljajte o prošlosti šta je bilo, gledajte da živite sada i da sada i ovde, nešto preduzmete i zbog vas i vašeg partnera. Ne razmišljajte o kraju, prekidu i sl. jer ovaj aspekt kratko traje. Radije razmišljajte kako da unesete promenu i svežinu u vase veze. 
Ako ste slobodni ovo je pravo vreme da se zaljubite....naravno ako se i ostale kockice (zvezde) slože....
☆Najpoznatija i najupečatljivija poznata osoba sa ovom konjukcijom Venere i Urana u Biku je svakako Elizabet Tejlor – diva ljubičastih očiju, koja se udavala osam puta od toga dva puta sa Ričard Bartonom.


What a wonderful world

18.maj 20:45: Sunce konjukcija Jupiter
Sunce i Jupiter u Biku na 28°18'

Jednom godišnje sretnu se Sunce i Jupiter u znaku u kome tada Jupiter tranzitira! 
Prošle godine Sunce i Jupiter su se sreli u Ovnu - 12.aprila
Sada je njihov susret u Biku. Njihov sledeći susret biće u Raku 24.juna 2025.

Neka sija i treba da sija...
Sunce konjukcija Jupiter: Ova energija nosi...nekome čast i slavu, uspeh u finasijama, poslu, uspeh na nekom putu ili od nekog putovanja, uspeh na sudu, kroz filozofiju, nekome ljubav, svakome već prema zaslugama...neko će se "samo" ugojiti... Jupiter svojom energijom širenja, optimizma, bogatstva, pokušaće da nam ulepša i dan ali i period pred nama... Zračiće energiju koja će mnoga vrata otvoriti - širom :-), koja će nam ponuditi izlaz, istinu, iskrenost. Dakle on će ponuditi otvorena vrata na kojima piše izlaz.... ali vas neće gurati da uđete...na vama je odluka da li ćete samo gledati u otvorena vrata ili proći kroz njih.

I takav kakav je inače Jupiter (planeta sreće, ekspanzije, širenja...) svoju energiju će udružiti sa energijom Sunca u Biku - u energiji emotivne i materijalne stabilnosti, sigurnosti...u energiji strpljenja, praktičnosti, odanosti, senzualnosti...

Računajte ovaj susret kao na svojevrsnu pomoć, tamo gde treba i tamo gde se u tom trenutku nalazi... Izuzetno povojan aspekt...i u natalnom horoskopu i u tranzitu. Sa njim dolazi uspeh, sreća, uživanje u životu, sa njim se mogu dostići velika ostvarenja. Donosi entuzijazam, optimizam, ali ponekad i preteranost. Sam po sebi ovaj aspekt nije mnogo ambiciozan može nas čak uvesti u lenjost, zato je potrebna neka lična akcija da se oseti veliki benefit ovog tranzita... 

Jedno malo upozorenje: gde god je Jupiter postoji mogućnost preterivanja.....viška, razmetanja, preteranih trošenja i troškova... Ipak imajte na umu da ovaj tranzit ove dve planete ne dolaze često ovako zajedno, pokušajte da iskoristite dan...ali i period ispred vas.
Ima i onih koji za ovaj aspekt kažu da je Najsrećniji dan u godini!
Kako se Sunce i Jupiter nalaze u Biku ja dodajem Sreća prati strpljive!

☆☆☆

Šta rade planete u periodu od 20. do 27.maja

20.maj 00:44: Sunce sekstil Neptun
20.maj 15:00 Sunce ulazi u Blizance
22.maj 17:13: Sunce trigon Pluton
23.maj 10:28: Venera konjukcija Jupiter
23.maj 12:50: Venera sekstil Neptun
23.maj 17:52 Pun Mesec u Strelcu na 02°54’
23.maj 22:31 Venera ulazi u Blizance
☆23.maj 23:43 Jupiter sekstil Neptun
25.maj 13:16: Venera trigon Pluton
☆26.maj 01:15 Jupiter prelazi u Blizance"Postoji tajna veština"
(Neptunovska čuda)

20.maj 00:44: Sunce sekstil Neptun
Sunce u Biku, Neptun u Ribama na 29°25'

Neptun je 03.maja stigao na 29°00' Riba...
Na ovom stepenu je poslednji put bio 03.januara 1862. (pre 162 godine:).
Stigao je Neptun skoro pa do kraja Riba...ali polako...na ovom 29° Neptun će biti i 03.septembra ove godine ali i 03.marta 2025....i onda na tom stepenu će se naći daleke 2188. godine!

Dva puta godišnje Sunce bude u sekstilu sa Neptunom...i to kada je u Jarcu i Biku!
Kratkotrajni aspekt ali efektan, aspekt mašte, inspiracije posebno dobar za umetnike, muzičare, ali i sve one koji su romantični, za one koji su u duhovnoj potrazi. Malo mašte nikome neće škoditi ;-). 
Enerigija vizuelizacije, zažmurite i slikajte...slikajte svoje životno platno....
Ovo je energija koja provocira empatiju, strana reč za ono što bi moglo da se svede na:
"Ne radite drugima ono što ne bi voleli da rade vama".... ili razmislite kako je biti u "tuđoj koži"...budite svesni tuđih osećanja....i nadajte se da će oni biti svesni vaših.
Energije ovih planeta zovu nas da sanjamo, maštamo, bojimo naš svet svetlijim bojama....
Nude nam kreativnost, uživanje u umetnosti, muzici, nude nam izlaz i beg iz stvarnosti....
Tu je i energija mističnog, misterija, tu su i (Neptunovska) čuda...

P.S.Ovaj aspekt na ovom istom stepenu imaćemo 19.januara 2026. Sunce će tada biti u Jarcu i to će biti njihov poslednji sekstil u ovim znacima. Od maja 2026. Sunce i Neptun će biti u sekstilu kada je Sunce u Blizancima ili Vodoliji a Neptun u Ovnu! 


Neka krene razmena...misli, reči, ideja...
Počinje sezona i vladavina Blizanaca

20.maj 15:00 Sunce ulazi u Blizance

Zablistaće Blizanci...Zablistaće i naše kuće u Blizancima!
Neka pripreme za slavlje počnu...

Dobro došli mali Blizanci rođeni od 15:00 CET 20.maja do 22:51 CET 20.juna 

Obožavam Blizance, bez njih bi ovaj svet bio dosadan, manje raznovrstan!
Volim ih zbog njihove mladolikosti, radoznalosti, spretnosti, inventivnosti...
Volim ih i zbog njihove dualnosti...jer je to kao dva u jedan :)
Kažu da su površni...ali ja ih vidim kao leptire koji žure s' cveta na cvet :).
Druženja sa Blizancima podmlađuju, razgovori sa večitim dečacima/devojčicama donose radost!
Pripremaju nas Blizanci za dolazak leta...

Neka mentalni izazovi krenu....
Računajte da ćete biti zauzeti i preazuzeti...I mentalno i fizički!
Sve što je u sezoni Bika bilo usporeno sada će se ubrzati!

Blizanci su promenljivi vazdušni znak...Prilično  radoznala i fleksibilna energija!
Sa ovom energijom stvari, događaji (ponekad i ljudi) dolaze u paru.
Imaćete mogućnost izbora...dve strane jedne priče.

Generalno vreme je za radoznalost, za postavljanje pitanja, prikupljanje činjenica, informacija, za komunikaciju, čitanje, učenje...za reklamu, oglašavanje...za izbor

Sve o tranzitu Sunca kroz Blizance imate ovde: Sunce u Blizancima (tranzitno)

Blizanci će u narednom periodu slaviti svoje rođendane (solarni povratak), a za sve nas ostale bitno je kroz koju kuću će Sunce prolaziti u narednom periodu. Posebno će se obradovati oni koji su se "smorili" u energiji Bika...oni koji su usporili, možda se malo i ulenjili...Sa energijom Blizanaca probudiće se mnogi...posebno oni koji vole pokret, priču....komunikaciju!


Sunce će osvetleti vašu kuću Blizanaca i tu oblast vašeg života.
Blizancima vlada Merkur, prirodna kuća Blizanaca je 3.kuća:
Um (niži), razmišljanje, inteligencija, komunikacija, govor,  pisanje, svaka interakcija, bliski ljudi, svakodnevno okruženje, braća, sestre, komšiluk, kraća putovanja, saobraćajna sredstva, prodaja, trgovina, niže obrazovanje, mediji...

Tu u Blizancima Sunce će biti neko vreme samo, do ulaska Venere u Blizance 23.maja!
Sunce i Venera će dočekati Jupitera (26.maja)...


Energija promena (čišćenje)

22.maj 17:13: Sunce trigon Pluton
Sunce u Blizancima, RPluton u Vodoliji na 02°00'

Prvi njihov trigon posle 227 godina dogodio se 21.maja 2023. godine - Sunce u Blizancima, RPluton u Vodoliji na 0°16’....ovo je sada njihov drugi trigon od ulaska Plutona u Vodoliju!

Kada se udruže spretnost (Sunce u Blizancima) i otkriće, iznenađenje (Pluton u Vodoliji)
Odlična energija da (po)čistite svoj život od nepotrebnih stvari (negde i ljudi).
Energija gde se osećate moćno i snažno...Jaka volja, koncentracija...sposobnost oporavka (ozdravljenja), regeneracije i transformacije!

Energija kao "prva pomoć" u bliskim odnosima i vezama (Blizanci) ali i prijateljskim (Vodolija), u komunikaciji, informacijama, učenju, kraćim putovanjima (Blizanci)....društvenosti, grupnim dešavanjima, nauci, tehnici, humanosti (Vodolija).

Odlična energija i za zdravlje...za uklanjanje loših navika...

Jaka, ogromna (trigon) energija, velika odlučnost, dani  u kojima možete prikupiti svoju snagu i pametno je iskoristiti...nešto kao rad na sebi...i mogućnost da nešto promenite na sebi (i spolja i u unutra) ali i u okolini. Oslobodite se svega što vas pritiska, što je staro, iznošeno, izanđalo :) i stvarno i u prenosnom smislu. Ovo je aspekt samopuzdanja, samopoštovanja.... lične trasformacije, regeneracije... Iskoristite pametno!


Veruj u ljubav

23.maj 10:28: Venera konjukcija Jupiter
Venera i Jupiter u Biku na 29°23

Završava se ciklus koji je počeo 02.marta 2023. u Ovnu i počinje novi ciklus u Biku!
Ovaj ciklus počinje na 29° - na stepenu prekretnice!
Poslednji put su se Venera i Jupiter sreli u Biku - 14.marta 2012. na 09°33 Bika

Mala sreća (Venera) i velika sreća (Jupiter) zajedno - konjukcija:
Jupiter širi sve što dodirne.....Velika (Jupiter) Ljubav (Venera).

Ostale kombinacije Venera/Jupiter: 
Velika ljubavna dela, ljubavni pokloni (ali i svaki drugi),  ekstravagantna ljubav, Ljubavna (Venera) Vera (Jupiter), Vera u ljubav, ljubavna filozofija, Sreća u ljubavi, Ljubavna (Venera) Istina (Jupiter), ljubavna iskrenost, ljubav pred oltarom, ljubavno putovanje, ljubavni idealista, popularnost, veliki (široki) osmeh, veliki šarm, velikodušnost, preterano uživanje, puno uživanja, popularna devojka, bogat partner, pokazivanje bogastva, ljubav prema pravdi, raskoš, sreća sa novcem, materijalno bogastvo, ljubavno bogastvo, rasipništvo, vera u brak, velika svadba, ljubavno uživanje, puno poklona, finansijska zaštita, veliki profit, dobar ukus....plodnost....
Više o ovoj konjukciji nekoliko dana pre egzaktne konjukcije. I ako je ovo kratkotrajni aspekt traje nekoliko dana, ima snažan intezitet, spada u jako dobre i blagotvorne aspekte i zaslužuje da se sa ovom energijom upoznamo bliže i više!!! 
Možda Jupiter pomogne Veneri da zajedno nađu - Veru u ljubav!

Spoj lepog i korisnog
Harmonični aspekti ovih planeta (konjukcija, sekstil, trigon) spadaju u najbolje od svih aspekata. 
Ima smisla jer su u odnosu planeta "male sreće" - Venera i "velike sreće" - Jupiter! 
Dođe kao sreća na kvadrat :). Osnovni uticaj harmoničnih aspekata ovih planeta je sreća i ekspanzija a sve kroz lepe događaje, stvari, osećanja, novac...

Harmonični aspekti Venere i Jupitera donose obilje! 
Blago onima koji su rođeni sa ovakvim aspektima, ali ove energije su dobre i kao tranzitna energija (aspekt). U vreme ovog tranzita možete očekivati popularnost, omiljenost (posebno ako to potvrđuje vaš natalni horoskop), neku vrstu uspeha, dobre finasije mada i neke "nezaslužene" dobitke.
Možete očekivati pomoć od drugih...Ovo je i energija koja vas može ulenjiti...možda i da očekujete da vam nešto "padne sa neba"....nekome će i posrećiti.
Kako je u ovom odnosu planeta ljubavi Venera uticaj može biti i ljubavni....pojačan Jupiterom pa je sve još lepše i intezivnije (konjukcija intezitet). Venera - ljubav, Jupiter velika ljubav...
Jupiter se vezuje i za ceremonije....pa biće i vas koji ćete vašu ljubav "popeti na viši nivo" :).

U energiji Bika: ovo je emotivna i materijalna sigurnost i stabilnost, ono što bi u šali rekli i "jare i pare"....i ljubav i novac...Na stepenu prekretnice je...pa možete očekivati i neke krupnije promene!
Posle ove konjukcije i Venera i Jupiter menjaju znak prelaze u Blizance, Venera 23.maja, Jupiter 26.maja...Vreme je za romantiku, čuda, srodne duše...

23.maj 12:50: Venera sekstil Neptun
Venera u Biku, Neptun u Ribama na 29°30'

U danu Punog Meseca....

Venera sekstil Neptun: San (Neptun) o idealnoj Ljubavi(Venera)....  
Sa ovim aspektom bićete osetljivi na lepotu, bićete željni lepote, harmonije i dobrote... želećete da se okružite lepotom, harmonijom. Ovaj prijatan aspekt doneće u vaš život kreativnost i maštu... a mašta može svašta :-). Ima li bilo koga ko će reći da nam nije potreban makar jedan takav dan (ili više takvih dana)? Opustite se i uživajte.... predahnite malo. Vaše čulo vida biće izoštreno... slikajte mislima. 
Ono što ste nekada sanjali sada može (uz malo napora) da postane stvarnost. Muzika i umetnost će vam doneti potrebnu inspiraciju...uživajte! Zadovoljstvo vam je na raspolaganju na mnogo načina, na vama je da ovu energiju prepoznate, "zgrabite je", opustite se i uronite u ono što vas čini srećnima.

Dancing with The Muse
Zaplešite... što u mislima, što stvarno... jer ovakva Venera voli ples. Osvrnite se, možda je nekome potrebna vaša podrška, možda je to vaš partner, možda samo prijatelj... pružite mu ruku i zaplešite zajedno. Ako ste vi taj neko kome treba podrška i pomoć... osvrnite se možda sada bolje vidite ispružene ruke ka vama. 

Unesite boje u svoj život
I ne zaboravite da unesete boje u vaš život.... možda malo crvene... ili bilo koje druge. Možda karmin, lak za nokte, kravata ili šta god... nek zrači. Umetnici.... ovo je vaše vreme - stvarajte. Šarm cveta, suptilnost, senzualnost i zavodljivost su na sceni. Idealne ljubavi na snazi....Opustite se i uživajte... dan, dva ili tri ali uživajte.

Venera - ljubav, naš stav prema ljubavi, vezama, braku....sekstil.... Neptun koji skoro da briše granicu između istine i fantazije. Fanatazije su u ovom trenutku ubedljivije od stvarnosti...Lepše je živeti u svetu snova, nego se u stvarnom svetu. Neće nam se raditi previše, ali zato će kreativnost biti u usponu... Mašta, muzika, romansa, to je priča ovog tranzita... Prigušeno svetlo, tiha muzika, malo glamura i neko bitan...vama bitan... Ili sami, što da ne, jer... "Svoju snagu prepoznaćeš po tome...Koliko si u stanju...da izdržiš samoću..."

Ljubav (Venera) koja ne poznaje granice (Neptun)
Oni koji su u vezi osetiće neku posebnu nežnost prema svojim partnerima... oni koju su sami ili će fantazirati o ljubavi svog života ili će negde potražiti taj svoj ideal... oni srećniji možda i upoznaju nekog. Potraga za srodnom dušom.

Ovo je i vreme osetljivosti na lepotu, vreme nežnosti i blagosti prema drugima. Ko je na moru blago njemu...sam pogled na vodu donosi opuštanje... pomoćiće i reka, bazen, i kada puna vode će pomoći... Ili pogledajte neki romantični film (ljubavni filmski maraton)!
Ono što sanjate u ovom periodu ....sutra može da postane stvarnost!

Venera boginja ljubavi, lepote, uživanja, Sreće... Venera vladarka vašeg srca, spremna za davanje i primanje, takozvana mala sreća u lepom aspektu sa Neptunom koji nam donosi univerzalnu ljubav, duhovnost, ljubav i lepotu koja nije materijalna, inspiraciju, svet mašte i snova, boje, muziku, ružičaste naočare, beg od stvarnosti (taman kada je to potrebno), meditaciju.... 
Sve ovo jer je i aspekt takav pozitivan - sekstil... 

"Najlepše Čudo sveta, skupi se uz mene i ćuti"
Venera je u Biku, okrenuta je emotivnoj i materijalnoj sigurnosti i bezbednosti, uživanju u svim čulima, Neptun u Ribama je romantičan, bajkovit, zanesen donosi svet snova, mašte, kreativnost, boje, muziku, film (zbog pozitivnog aspekta - sekstil)....I tako zajedno Venera i Neptun mogu da naprave čuda, baš tamo gde i ako trebaju da se dogode čuda....Venera u Biku ima potrebu za uživanjem, hedonizmom, Neptun je tu da pomogne....da sve to bude lepše i na nekom višem nivou.

Nema boljeg aspekta da se oživi romantika u dugoj vezi....uz cveće i sveće i vino i gitare...:-). Ok možda ne baš gitare, može i violina. Šalu na stranu, može bilo koja romantika. Ovaj aspekt je idealan za romantične susrete! Odličan je i za strast da oživi strast tamo gde je potrebno! odlična energija i za kreativnost, muziku, ples...umetnost! Ovaj tranzit je odličan za romantiku ali i za ono što zovemo uzvišena ljubav (Neptun viša oktava Venere).Mesec je Pun....
Istina je negde tamo...

23.maj 15:52 Pun Mesec u Strelcu 
Mesec u Strelcu, Sunce u Blizancima na 02°54’

Should I Stay Or Should I Go
Sa jedne strane imamo intuiciju (Strelac - Jupiter) sa druge strane imamo logiku (Blizanci - Merkur). 
Sa jedne strane je Mesec (duša) sa druge strane Sunce (volja).
Mesec u Strelcu je putnik, avanturista, željan znanja i širenja vidika, spontan je....zbog energije Jupitera tu je i optimizam, širenje i ekspanzija....i večno pitanje sreće. 
Sunce u Blizancima je radoznalo, logično, i ono je željno znanja, ono je društveno, svestrano, komunikativno, zbog energije Merkura tu je misao, reč, govor.... 

Izgleda na prvi pogled da obe strane žele isto....ili slično. Možda i žele ali na drugačiji način. 
Svi oni koji su imali i još uvek imaju dilemu ostati ovde ili otići imaće je ovih dana ponovo ali i intezivnije nego do sada. Da li samo da se otisnu i odu dalje, da li zbog avanturističkog duha, da li zbog znanja i obrazovanja, da li zbog pravde ili nepravde (Jupiter), tek ako već želja odavno tinja sada bi mogla da se rasplamsa. Neki od vas će zaista otići, neki će doneti odluku da definitivno odu! Neki drugi će ostati!

Sa jedne strane je životna filozofija, nada, vera u bolje sutra....potreba da se otisne, ode negde daleko, da se spakuju koferi i krene u avanturu, negde je to stvarna potreba, negde je to umno duhovno putovanje. Potreba da se zavrti globus i prstom odredi put. Avantura je deo ove vatrene energije koju ne drži mesto. Sa druge strane radoznalost, logika, svestranost i ova energija voli pokret, putovanja...ali ona kraća, energiji Blizanaca više odgovara neposredno okruženje, već poznato i blisko za razliku od energije Strelca koja hoće šire i dalje.....i jedna i druga energija vole da uče i istražuju, putuju, energija Strelca želi dalje, drugačije (kulture, znanja....) enrgija Blizanaca više voli svoje dvorište, komšiluk, okolinu. Prva energija funkcioniše intuitivno, druga logično!

E sada zamislite konopac između ovih energija i svako vuče na svoju stranu, a mi tu energiju povlačenja konopca osećamo zapravo kao energiju Punog Meseca. Ne kažem da krize nisu su moguće, jesu, krize svesti....otuda negde više negde manje nervoza i otuda negativan stav prema ovoj energiji. Emocije su pojačane, dramatične, napete.....ali ne kod svih bar ne istog inteziteta.

Sve zavisi od toga gde u kojim kućama se nalaze Mesec i Sunce.

I Mesec i Sunce će biti na 02°54’ (da lekše nađete u svojim natalnim kartama). 
Zbog energije Blizanaca i komunikacija može biti nešto napetija. Mada rezultat posle početnog haosa može biti i pozitivan, jer sve ovo što se događa može nas usmeriti na neku pozitivnu akciju ako budemo dobro kanalisali ove dve ogromne energije! Rekla bih da je u ovoj energiji najbitnije biti iskren prema sebi.

Još o kulminaciji
Kulminacija - Završiti nešto, osloboditi se svaga što nas sputava, zbog čega stagniramo.
Sa ovom energijom moguće je doći do istine (Strelac) i do svih odgovora koje već neko vreme tražimo. Pun Mesec će i simbolično i stvarno osvetleti ono što je skriveno, potisnuto. Ujedno on osvetljava i naš put dalje...jer ciklus se nastavlja. Jedan kraj je uvek novi početak.

Ono što ovaj Pun Mesec može doneti je i neka vrsta euforije....preveliki optimizam, ali i preveliki pesimizam ni jedno nije dobro, potrebni su balans i ravnoteža (opozicija).
Da li ovu energiju treba posmatrati kao negativnu? Naravno da ne. Kulminacija koju nosi ova energija ne mora da bude loša (ovo iz ugla pojedinca), može i treba da bude izazov da idemo dalje.
Ovaj Pun Mesec će (raz)otkiti neku istinu ili istine!

Zovu li vas horizonti
Odapnite strelu.....usmerite energiju!
Kako se ovo dešava u energiji Strelca usmeriti energiju na: znanje (znanje je moć!!!), obrazovanje, širenje vidika, moralne i duhovne vrednosti, ideale,  vizije (budućnost).
Ova energija utiče na sve nas kolektivno (Mesec)...povezuju nas informacije, uverenja, kulture...Aspekti u vreme Punog Meseca
Kod ovog Punog Meseca veliku ulogu ima RPluton u Vodoliji...on je u egzaktnom sekstilu sa Mesecom i u egzaktnom trigonu sa Suncem. 
Neptun na 29° Riba je u trigonu sa Mesecom i u sekstilu sa Suncem i u egzaktnom trigonu sa Venerom i Juputerom na 29° Bika! 

Sve su ovo harmonični aspekti....harmonične energije koje ovaj Pun Mesec čine posebnim.
Neptun dodaje energiju Intuicije i Čuda...Pluton energiju Promena i Čišćenja.Ljubav je u vazduhu...
ili Leptirići u stomaku...ili Pričaj, piši mi o ljubavi...
ili Ljubav je samo reč...ili Radoznala Venera...
ili  Brošić što se teško pribada.

23.maj 22:31 Venera ulazi u Blizance

Budite spremni da mislite i pričate o ljubavi....da budete k'o leptirići što lete sa cveta na cvet, radoznali, veseli, društveni....Ako vam se ide na put, ako bi upisali neki kurs plesa, slikanja, pevanja...to je Venera u tranzitu kroz Blizance :), ako vas bude više interesovao nečiji um nego izgled, ako nećete moći da izaberete na prvu loptu između dva i to je Venera u tranzitu kroz Blizance....i ako ste veseliji, nasmejaniji, koketniji...to je sve zbog Venere u Merkurovoj kući.

U periodu od 23.maja do 17.juna vi koji slavite rođendane imaćete ovu Veneru u godišnjem horoskopu, u tom periodu rodiće se i neki novi slikari, pevači, umetnici, pisci, govornici, komičari....
Radujte se Blizanci, Vage i Vodolije, Ovnovi i Lavovi! Vi Strelčevi, Device i Ribe računajte i na neki izazov....

Ovo je Venera koja baš voli da priča...Voli i da se druži, da flertuje, upoznaje nove ljude, nove ljubavi... Voli i da razgovor začini humorom. Da li je pomalo površna, jeste pomalo je površna :-), posebno kada su neki odnosi u pitanju....ali ko može bolje od ove Venere da bude ubedljiv.
Ova Venera voli reč, izgovorenu, napisanu, voli poruke, pisma, telefonske razgovore...voli komunikaciju. Razgovor je za nju ponekad jedna vrsta predigre. Posebno joj je važna nečija inteligencija... onda ide i sve ostalo. Voli raznovrsnost, ukusi joj se često menjaju..možda je zbog toga optužuju da je ponekad neverna.

Sa ovom energijom svi mi bićemo raspoloženi za druženja, flertovanje, za emocije ali više na drugarskoj osnovi bar u početku. Postoji mogućnost za duple veze (Blizanci - dupli znak), jer ako se dođe u situaciju da se bira (između dva) izabraće obično oba :-). Volećemo ljubavna dopisivanja, "vodiće se ljubav preko telefona"....ljubav ćemo izražavati rečima, mislićemo ljubavno, pričati ljubavno, emocije "idu" iz glave sa ovom energijom....bićemo duhovitiji nego obično, manje svađa u vezama...Privlačiće nas mlađi ljudi, ili mladoliki ljudi...privlačiće nas više intelektualni tipovi, načitani, rečiti i sl. Mnogi će moći da spoje kreativnost i komunikaciju. Da ovako nekako se ponaša Venera u tranzitu kroz Blizance.
Potrebna nam je baš ovakva Venera...koja se oseća u vazduhu ali i u stomaku zahvaljujući leptirićima, potrebna nam je da mislimo, pričamo o ljubavi... Ljubav nam je uvek potrebna, sada će nam dobro doći ova "pričljiva" Venera... Baš ova Venera k'o Brošić što se teško pribada.Optimistični idealizam...
(Ili Put pod noge)

☆23.maj 23:43 Jupiter sekstil Neptun
Jupiter u Biku, Neptun u Ribama na 29°30'

Na samom kraju boravka Jupitera u Biku prava "poslastica" u vidu sekstila sa Neptunom koji je takođe došao do kraja boravka u Ribama ali još će tu ostati! Prava poslastica je i to što su u harmoničnom aspektu dva vladara Riba!

Ovaj aspekt smo imali relativno skoro - Tri puta 2020: 
20.februara, 27.jula i 12.oktobra. Jupiter je tada bio u Jarcu. 

Sada ga imao ponovo samo jednom i to baš kada Jupiter napušta Bika!
Harmoničan aspekt i harmonična energija sreće, optimizma i dobrih namera! I lični i duhovni rast. 
Ovaj tranzit pokreće intuiciju, maštu, kreativnost...Dobra energija i za materijalnu i za duhovnu satisfakciju! Vreme je za duhovnost, ideale, snove...obrazovanje, putovanja...
Odličan za one koji se bave socijalnim radom, savetodavanjem, pisanjem...
2024. imaćemo ga samo jednom i to na "čuvenom" 29°!
Na samo tri dana do promene znaka kada će Jupiter preći u Blizance imamo ovaj aspekt!

Kada se oba vladara Riba nađu u harmoničnom aspektu to je dobra vest.
Neptun je kod kuće, svoj na svome...Jupiter je u Biku u energiji emotivne i materijalne sigurnosti
Ovde se zemlja i voda vole, slažu, dopunjuju!
Jupiter i Neptun su braća u mitologiji (i Pluton je njihov brat)!
Braća (Jupiter i Neptun) koja su prema mitologiji podelili vlast nad svetom sada sarađuju!

"Gde je života, tu je i nade."
Žil Vern (Jupiter sekstil Neptun)

Ovako zajedno u energiji sekstila Jupiter i Neptun nude ravnotežu materijalnog i duhovnog!
Ova energija, ovaj tranzitni aspekt je tu da nam pomogne da rešimo neke stvari u životu i one vrlo lične i one kolektivne! Vreme je da uskladimo uravnotežimo svoja uverenja sa onim što osećamo!

Vreme je za - Optimistični idealizam...
Vreme je za: optimizam, dobre namere, dobročinstvo, harmoniju, sreću, duhovno prosvetljenje ...itd. Sa ovom energijom moguće je izlečiti dušu, rešiti neki problem, realizovati neki san! Gde postoji istinska potreba da se nešto reši ova energija ima potencijal da se ispuni u vreme njenog delovanja Isto tako ova energija se može iskoristiti i kao pomoć drugima koji imaju manje sreće...
Ovo je i sposobnost da uvidite pravu istinu odvojenu od iluzija!

Kada smo imali ovaj aspekt 2020. ja sam ga nazvala - "Put pod noge"
Sa ovom energijom mnogi će otputovati negde ili će planirati putovanja, na koja će jednog dana i otići...da put pod noge...pa gde stignemo... Neko će na sasvim drugačije putovanje, pre svega duhovno...ali i svako drugo samo vama znano putovanje!

Sa ovom energijom dolazi nam više tolerancije i razumevanja...
Baš ono što nam već neko vreme fali...
Vreme je da vratimo veru u čovečanstvo! Ali vreme je i za realne snove....jer kada sarađuju energija zemlje i energije vode sve je moguće...Kada se ovako pomešaju praktično i ideali sve je moguće...mogući su svi vaši snovi naravno ako smo povezani sa stvarnošću...

Ova energija je osetljiva na tuđu bol, milosrdna, saosećajna, empatična, emotivna, intuitivna, muzikalna, umetnički i kreativno nastrojena, spremna je i za žrtvovanje...
Slušajte šta vam kosmos poručuje...Pamtite svoje snove...Slušajte ljude oko sebe...ma koliko tiho pričali, čak i ako ništa ne pričaju i ćutanje je ovde neki znak!
I Verujte! Verujte u ljubav, u sreću, ideale...I trudite se da razumete i sebe i druge - jer osnovna fraza Riba je Ja verujem, ključna reč je razumevanje!
Sledeći sekstil ovih planeta je 08.februara 2033.Zavedi me...

25.maj 13:16: Venera trigon Pluton
Venera u Blizancima, RPluton u Vodoliji na 01°59

Od kako je Pluton prešao u Vodoliju ovo je njihov drugi trigon!
Prvi je bio 11.aprila 00°15'

Do prošle godine imali smo godinama trigone Venere u Biku i Venere u Jarcu sa Plutonom u Jarcu.
Sada ćemo godinama imati trigone Venere u Blizancima i Venere u Vagi sa Plutonom u Vodoliji!
Kolo sreće se okreće....sve ide u krug!

Venera trigon Pluton: Energija ljubavi (Venera), ali ne samo ljubavi, tu je i energija lepote, umetnosti, krativnosti, uživanja, zabave, odnosa, veza (Venera), novca.... pojačana energijom promene, regeneracije, trasformacije, strasti...(Pluton). Obe energije vazdušne, vazdušni trigon, velika sposobnost komunikacije, fokus na intelektualnosti, ima i idealizma ali i lišenost predrasudama...
I ako ove energije "vise u vazduhu" (Blizanci, Vodolija) ovo su energije strasti pre svega....jer gde je Pluton tu je uvek strast, intezitet i energija "sve ili ništa"....
Venera u Blizancima baš voli da komunicira, flertuje, da se druži ali i da voli....biće  "izazavana" intezivnom i strastvenom energijom Plutona u Vodoliji koji se još uvek navikava na ovaj znak!


Kada se ovako energije vazduha (Blizanci, Vodolija) udruže, onda se osobine vazduha  ispoljavaju nešto jače i više.  Za vazdušne znakove važi da su komunikativni, širokih nadzora, intelektualno nastrojeni....Kada se Venera i Pluton nađu zajedno u nekom aspektu tu nema ničeg laganog, opuštajućeg... tu je uglavnom intezitet!  

Gde je Pluton tu je strast pre svega...ali i magnetizam, harizma, moć... tu je i obnova, transformacija, podmlađivanje, magija... Gde je Venera tu je ljubav, uživanje, zabava, lepota, romantika... ali i novac! Međutim mi imamo energiju trigona. Trigon je harmoničan aspekt...Trigon je aspekt koji prave dve planete pod uglom od 120°. To su dve energije koje se dobro slažu. Ovde su to energije Vazduha (Blizanci - Vodolija). Planete u trigonu mogu imati različit cilj ali energije im se slažu i podržavaju jedna drugu. Sa trigonom lakše prihvatamo neku situaciju ili neki događaj, možemo se (iz)lečiti, zalečiti, zaboraviti neke ružne stvari i događaje. 

Daj tu ljubav ...sve ili ništa....
Odnos Venere i Plutona: intezivna ljubav, ljubav koja trasformiše, ljubav koja želi trasformaciju, intezivan odnos, transformacija kroz odnos, moć i ljubav, opsesija i ljubav, atraktivna osoba, magnetski privlačna osoba, jaka sexualna energija, velika strast, dubina odnosa, lepota koja ima moć, ljubomora, osećanje sudbinske ljubavi, "ljubav do smrti" ili "dok nas smrt ne rastavi", iscelenje kroz ljubav, jake želje, misteriozni ljubavnici, "zabranjeno voće", fatalne žene, potreba da se veza, odnos remontuju, promene, trasformišu.....Trigon ovde sve ovo može da harmonizuje!

Ovaj aspekt kod poznatih: Bjork, Džimi Hendrix, Kolin Farel, Marlen Ditrih, Virdžinija Vulf, Onore De Balzak (Sjaj i beda kurtizane, Izgubljene iluzije), Lav Tolstoj (Rat i Mir, Ana Karenjina :), Kim Vajld, Dona Samer, Zaz, Artur Miler, Debra Vinger (Oficir i Džentlmen, Zemlja senki)...

Zbog svega ovog naslov - Zavedi me.. dodajem i....zavedi me, ozdravi me, osnaži me...
Ekspanzija misli, reči, komunikacije 
Ili Radoznali Jupiter

☆26.maj 01:15 Jupiter prelazi u Blizance

Nedavno sam pisala o ulasku Jupitera u Blizance:

Neću da se ponavljam pročitajte ovaj prilično opširan tekst i saznajte:
Zašto Kolo sreće se okreće
Kad je Jupiter ranije boravio u Blizancima
Zašto je u Blizancima u egzilu i šta je to
Zašto Otići ili ostati
Šta možemo da očekujemo od Jupitera u Blizancima
Najznačajniji aspekti Jupitera u Blizancima 


☆☆☆

Šta rade planete u periodu od 27.maja do 03.juna

28.maj 05:21: Merkur sekstil Saturn
31.maj 07:53: Merkur konjukcija Uran


Stavi prst na čelo

28.maj 05:21: Merkur sekstil Saturn
Merkur u Biku, Saturn u Ribama na 18°33'

Prošle godine ovaj aspekt smo imali pet puta, ove godine samo dva puta. Imali smo ga 18.januara kada je Merkur bio u Jarcu imamo ga i sada kada je Merkur u Biku!

Sa ovim aspektom (skoro) svi možemo biti dobri organizatori, možemo biti mnogo mudriji, ozbiljniji, disciplinovaniji u mislima ali i u komunikaciji, odličan je za planiranje, ozbiljne teme, misli i razgovore...ali i odluke! Ovde Saturn može malo da "ohladi glave", posebno može da vas dozove pameti ako su vas neki trenutni aspekti raspamećuju....kao što je to konjukcija Merkura i Urana!
Mogao bi da donese smirenije misli, komunikaciju, i najvažnije - mogućnost ispravnih odluka! 

Merkur je u Biku, Saturn u Ribama, ovde energija zemlja i vode sarađuju. Ovde ima praktičnosti, trezvenosti, senzualnosti pomešano sa emotivnošću, intuicijom...Ovde postoji spremnost da se sluša i sasluša... Ovde su pomešani stabilnost, pouzdanost, strpljivost sa saosećajnošću, emotivnošću...taman koliko je potrebno za razmišljanje ali i donošenje bitnih odluka! 


"A onda je grunulo ko grom"

31.maj 07:53: Merkur konjukcija Uran
Merkur i Uran u Biku na 24°07'

Suština ove konjukcije je negde u bljesku. 
Uran zajedno sa Merkurom može doneti blistav um i u natalnom (karakter) i u tranzitu kao što je ovaj. Uran zapravo stimuliše naš um, razum....reči, komunikaciju, pokret....Merkur. 
Ovo je i vrlo originalna (Uran) misao, reč...(Merkur). 
Ovde je samo interesantno to što Uran deluje kao bljesak, munja, električni udar....
Uran i Merkur zajedno....probuđen interes za astrologiju (Johannes Kepler), neke nauke, tehniku, onostrano.

Ovo je i iznenadna vest, informacija, ideja.
Upoznavanje ili druženje sa originalnim prijateljima...ono...drugačiji od drugih!
Kao i svaka konjukcija i ova može biti i dobra i manje dobra.
Osnovna odlika ove konjukcije je iznenađenje, iznenadnost.....
U kom pravcu, dobrom ili lošem zavisiće od više stvari. Pre svega gde se u kojoj kući nalaze Merkur i Uran u Biku na  24°, zatim koje aspekte prave sa ostalim natalnim planetama. Biće onih kojima će ova konjukcija doneti pozitivne stvari (posebno ako imaju dobre aspekte sa drugim planetama), biće i onih kojima će ova konjukcija doneti neprijatna iznenađenja (posebno ako imaju negativne aspekte sa drugim planetama).
Na globalnom planu...sigurno je da će vesti biti iznenadne.
Generalno sve će nas ova konjukcija "probuditi"


☆☆☆
Neka vam zvezde budu naklonjene...

Pesma meseca:
šta drugo nego...Majsko sunceIzradu horoskopa, astrološke konsultacije možete zakazati 
porukom na Viber +38163352286 ili mail snezana9@gmail.com

Нема коментара:

Постави коментар