недеља, 19. мај 2024.

Jupiter na 29° Bika....kraj jednog putovanja i početak novog...

 

Moto:
Kolo sreće se okreće...


Jupiter će 21.maja od 19:21 CET  biti na 29°00'00'' Bika!
Ovo su poslednji dani Jupitera u Biku, 26.maja Jupiter će preći u Blizance!

Kraj putovanja i početak novog
29° je kraj nekog puta...kraj poznatog puta.

Jupiter na stepenu koji sam po sebi nagoveštava neku promenu, promenu energije - znaka! 
Sam taj prelaz često osetimo vrlo intezivno.

Kolo sreće se okreće....
Jupiter u Biku sledeće "izvlačenje" 29.aprila 2035.
Vreme je da se pozdravimo sa Jupiterom u Blizancima.

I Bikovi i svi ostali...

Bikovi pozdravite se lagano sa Jupiterom i razmislite šta vam je on doneo? 
Da li vas je usrećio? Da li ste iskoristili njegov povoljan uticaj? 
Ponovo će biti u vašem znaku za 12 godina - Kolo sreće se okreće!

Vreme je da se osvrnemo unazad!
I Bikovi jer im je Jupiter boravio u njihovom znaku ali i svi mi ostali jer svi smo proživeli tranzit Jupitera u Biku, vreme je da sumiramo uticaj Jupitera u Biku na naše živote!

Bikovi su generalno bili srećne ruke, svi su osetili nešto dobro, ipak neki Bikovi možda misle: 
"Ma previše buke". Bikovi, ne očajavajte boravak Jupitera u Blizancima će vam prijati...jer on će biti u polusekstilu sa vašom energijom Bika (Bik i Blizanci u "komšiluku" - polusekstil)! Spremiće vas za boravak Jupitera u Raku, a taj tranzit će vam prijati jer će biti u sekstilu sa vašom energijom Bika!

Vi drugi (ostali znakovi) da li ste zadovoljni boravkom Jupitera u Biku ili jedva čekate da pređe u Blizance? Da li je on u oblasti života (kući - kućama u Biku) uradio nešto za vas? 
Da li ste osetili njegov uticaj? Ovo je retoričko pitanje, na koje imate samo vi odgovor.




Kaži mi gde ti je Jupiter, znaću gde ti je sreća.

Tamo gdje se on nalazi u natalu ili tranzitu – tu često imate sreće i rado provodite slobodno vreme!.
Kuća u kojoj se Jupiter nalazi je oblast života gde vam se nalazi (stanuje) sreća!

Hajde da se pre svega podsetimo priče o Jupiteru!
Sve o Jupiteru imate OVDE!




Jupiter i priča o sreći.

Svako, ali ama baš svako ima svoje viđenje sreće!

Za mene sreća jedino ima smisla kada može da se podeli.
Sreća je u malim stvarima, malim trenucima, u nekim dragim ljudima, sreća je... kada ste zdravi i kada su zdravi oni do kojih vam je stalo, kada volite i kada vas vole, sreća je i kada mirno spavate, jer imate mirnu savest. Sreća je kada vas zagrli neko baš kada treba. Sreća je kada imate pravog prijatelja (oni su danas retkost). Sreća je ako ste uspeli da sačuvate dete u sebi. Sreća je kada možete druge da učinite srećnim. Sreca je u praštanju! Sreća je stanje uma!
 
Ono što sigurno znam je da ne postoji neki izvor sreće, i sreća nije negde u budućnosti ili kod nekog drugog, ona je sada i ovde i ona je u nama....ili u našem horoskopu - u karakteru!
Pogledajte gde vam se u natalnom horoskopu nalazi Jupiter, u kom znaku i kakve aspekte pravi, to je vaša priča o sreći (mada i Venera nosi priču o sreći). 
Vaš natalni Jupiter će vam reći da li ste rođeni "pod srećnim zvezdama". 
Tranzitni Jupiter i ovaj još uvek u Biku i onaj koji ćemo uskoro svi živeti Jupiter u Blizancima, reći će nam više o sreći u određenom periodu.




Moja sreća najveća
Sreća je dostižna, ona je u nama. Ako pogledamo malu decu videćemo prirodnu čistu sreću, možda će neko pomisliti: mala deca nemaju brige, deca su slobodna, ali i sloboda je u nama, pre svega - sloboda izbora. Možemo izabrati brigu ili sreću (radost), ono što izaberemo upravo ćemo i privući, brige privlače još briga, sreća i radost privlače još sreće.
(Ovo vam kaže neko ko ima natalnog Jupitera u Ribama u 5.kući kući ljubavi i dece)!
I sa analogijom i bez mogu reći moj sin je moja sreća najveća!




Tranzit Jupitera
Kada Jupiter tranzitira - prolazi nekim znakom, kućom (bilo kojim), kada prelazi preko nekih osetljivih tačaka u horoskopu - ASC, IC, DC, MC, planeta, ili pokrene neki natalni aspekt, obično se nešto i dogodi, neki stvarni događaj ili izvrši neki psihološki uticaj. 
Jupiter prolazi....uđe u neki znak, boravi u nekom znaku oko godinu dana, ide napred (direktno), ide i unazad (retrogradno), dakle duže vrši uticaj tamo gde se zatekne. 

Kada kažemo Jupiter obično prvo pomislimo na sreću....veliku sreću. 
Međutim nije sve do planeta i njihovog uticaja, nešto je i do nas. Potrebno je da budemo dostupni za sreću ili šansu (predispoziciju) koju Jupiter pruža. Ponekad vam je potrebna "ulaznica za sreću". 
Jupiter obično aktivira priliku, šansu, mogućnost. Nekada one "padnu u krilo", jednostavno se dogode, nekada je potrebno da i mi nešto uradimo, da bi nas na "kraju duge sačekao ćup sa zlatom".

Jupiter iz drugog ugla.
Jupiter će vam šansu pružiti to je sigurno.
Međutim ponekad uprkos njegovoj energiji sreće, blagostanja, eksapnzije on će doneti i donosi i gubitke. Kolo sreće se okreće. Nekome prija energija u kojoj se Jupiter nalazi u tranzitu, nekome manje prija. Primer: Dokle je Jupiter boravio u Biku, nije se najbolje slagao sa energijom Lava i Vodolije (kvadrat), još ako ste imali neku planetu u ovim znacima to je bilo očiglednije.

I tako ako ste izgubili, pogrešili ili bilo šta slično, ne očajavajte Jupiter ne kažnjava kao što to ponekad radi Saturn. Imajte više vere, nade, ideala (Jupiter) i pokušajte ponovo, Jupiter će vam sigurno pružiti još koju šansu. Dok Saturn od vas traži, zahteva zrelost, odgovornost, i pre svega disciplinu, Jupiter uglavnom ne traži ništa već daje, ali ponekad nudi potrebnu smelost da na kraju ako treba i nešto izgubite kako bi nešto dobili! On nas uči da bi dobili moramo i da rizikujemo, ako se nadamo možda i dočekamo, ako imamo veru možda nam se i ispuni ono što želimo. Samo on vas neće upozoriti da pazite šta želite, jer vam se to može ispuniti.




"Ko zna zašto je to dobro"
Ono što vi želite i što vi mislite da je sreća ne mora nužno i da bude dobro za vas. Tu je Jupiter da vam na to ukaže. Ponekad kada izgubite nešto shvatite šta je dobro za vas. Međutim na gubitke koje pravi Jupiter treba gledati kao na "Ko zna zašto je to dobro"
Ne volim ovu rečenicu i ne koristim je često, ali ona ovde ima smisla.
Ako ste tokom tranzita Jupitera kroz Bika izgubili nešto ili nekog, posao, novac, prijatelja, partnera, ponekad ili često se ispostavi da je to dobro rešenje, još ako ste iz te lekcije nešto naučili, možete i da izvučete neku pouku iz svega toga. 

Ko zna? Jupiter zna!
Možda ste saznali (ili ćete tek saznati) šta je potrebno sledeće da uradite, da poboljšate situaciju ili neki  događaj. Možda se ispostavi da ste tražili premalo i podcenili sebe. Ko zna sve je moguće. Možda ako ste izgubili posao ponovo pokucate na ta vrata, možda se na posao vratite ili (još bolje) dobijete bolji novi posao, možda se pomirite sa prijateljem ili partnerom i krenete dalje na boljim drugačijim osnovama taj odnos ili ga jednostavno zboravite i krenete dalje! Ako ste izgubili novac možda će sada u sledećem "izvlačenju" kada Jupiter bude u Blizance da vam se posreći i nadoknadite gubitak i zaradite još i više....Ko zna? Jupiter zna!

P.S Nešto lično:. Ja sam bez roditelja ostala u vreme Jupiterovog boravka u Jarcu, bio je u inkonjukciji sa Lavom. Onda je prešao u Vodoliju gde je bio u opoziciji sa Lavom i iskušavao i testirao me je da pronađem životnu ravnotežu što je bilo jako (pre)teško...Onda je Jupiter prešao u Ribe gde je bio u inkonjukciji sa Lavom, bio je to period prilagođavanja, period pripreme za bolje dane...Imala sam i povratak Jupitera što mi je taj period prilično olakšao. Prolazak Jupitera kroz Ovna doneo je bolje dane (trigon sa Lavom). Kada je Jupiter prešao u Bika doneo mi je razna iskušenja i testiranja (kvadrat sa Lavom), ali bilo je i nekih baš dobrih aspekata sa Venerom, Plutonom....i Nat Jupiterom pa mogu da kažem da nisam loše prošla sa boravkom Jupitera u Biku!
Ne očekujem da se sreća vrati...jer nigde nije ni otišla...sreća je u nama...ja sam srećna što sam imala takve roditelje, a znam i da su oni želeli da budem srećna i onda kada njih više ne bude bilo, pričali smo o tome. Sada čekam kao i svi mi ulazak Jupitera u Blizance, njemu će se obradovati moje Sunce i Merkur u Lavu, Mars i Mesec u Blizancima...Uran u Lavu ali neće Pluton i Venera u Devici i tako sve u krug...i tako...Kolo sreće se okreće...

Ne uzimajte zdravo za gotovo najavu nekog uticaja, nekog tranzita, jer sve je to mnogo, mnogo lično, da ličnije ne može biti. Prava priča o nekom tranzitu, ovde o Jupiterovom je samo u vašem horoskopu! Jedno je opis nekog tranzita i dobro je znati ga...ali pravi lični uticaj tog tranzita jedino možete otkriti u vašem natalnom horoskopu!




Jupiter nudi (kao uostalom i druge planete) mogućnosti, šanse, predispozicije da se nešto dobro dogodi. ALI i na vama je da i vi nešto uradite!. Dakle on ukazuje, on vas ne obavezuje.

Dok je Jupiter bio u Biku uglavnom ste imali šansu, predispoziciju da u okvirima energije Bika uradite nešto, pre svega za vašu emotivnu i materijalnu sigurnost, stabilnost i bezbednost.
Imali ste priliku da uradite nešto u vezi strpljivosti, pouzdanosti, praktičnoj strani vašeg života....ali i da uradite nešto povodom vaše senzualnosti....uživanja ili kako se to često zove hedonizam!

Sada kada je Jupiter na 29° Bika možda bi mogli polako da sumirate rezultate.
Da li ste postali praktičniji ili ste svoju praktičnost pojačali, da li možete da kažete da ste stekli emotivnu i materijalnu stabilnost i sigurnost, da li se osećate bolje, zadovoljnije, srećnije, da li ste strpljiviji, pouzdaniji, manje tvrdoglavi, usporeni, materijalistički nastrojeni....Ili su odgovori odrečni.
Kakvi god da su vaši odgovori  čeka vas novi ciklus....jer kolo sreće se i dalje okreće.

Jupiter će na 29° Bika praviti i neke aspekte
Istog dana 23.maja Jupiter će se sresti sa Venerom u 10:28 i kasnije u 23:43 formiraće sekstil sa Neptunom u Ribama. Kao da će želeti da pamtimo po dobru njegov tranzit kroz Bika!
Susret sa Venerom je nešto kao obnavljanje vere u ljubav - Veruj u ljubav
A njegov sekstil sa Neptunom doneće - Optimistični idelizam
Tri dana posle ovih aspekata Jupiter će preći u Blizance!
Jupiter u Blizancima - Ekspanzija misli, reči, komunikacije (Ili Radoznali Jupiter)

Želim vam srećan skorašnji ulazak Jupitera u Blizance!


☆☆☆
Neka vam zvezde budu naklonjene...



Izradu horoskopa, astrološke konsultacije možete zakazati 
porukom na Viber +38163352286 ili mail snezana9@gmail.com


1 коментар:

  1. Анониман19. мај 2024. 15:49

    Apsolutno ništa doneo nije, samo je odneo posao, pa sam sada na Birou 😁

    ОдговориИзбриши