петак, 31. мај 2024.

Venera u Blizancima drugi deo


Moto dana:
Ako ti u pamćenju nije ostala ni najmanja ludost 
na koju te je navela ljubav, nikad nisi ni voleo."
(Šekspir)


Zvezdani(n) zapis 4080

Petak. Dan Venere. Venera je u Blizancima na 9°00’
Nalazi se između Jupitera i Sunca, dakle u dobrom je društvu!

Uskoro će Venera biti u sekstilu sa SMČ u Ovnu... Srcem će tražiti svoj put...
Srešće se i Zagrliti sa Suncem i iz Jutarnje Zvezde preći će u Večernju Zvezdu

Pisala sam već o ulasku Venere u Blizance ovo je nastavak...

Venera će boraviti u Blizancima do 17.juna!
Ni malo ni puno...
Taman da spremni dočekamo njen prelazak u Raka gde će biti vesnik leta, nagoveštaj sezone Raka...




I....ispuštate li telefon iz ruke
Da li osećate leptiriće i u glavi i u stomaku?

Razgovaraju li vaše srce i mozak...i ko "pobeđuje"?
Pišete li poruke, pisma...pesme...:)
Da li ste već nekom rekli, napisali ono Volim te...
Uživate li u popularnosti...
Da li savlađujete umetnost flertovanja ili ste to već savladali.
Jeste li se zaljubili...u nečiji osmeh, duhovitost, načitanost, intelekt, ili se još udvarate ili vam se udvaraju pa "birate"...Niste vi krivi, kriva je energija Blizanaca jer sa njom vidite duplo...i između dva možda izaberete oba :)).

Uživate li u društvu vama bliskih ljudi...
U kafici i ćaskanju sa prijateljicama u omiljenom kafiću iz komšiluka...
Da li su vam braća i sestre nešto draži nego inače :)
Jeste li već bili na nekom izletu, ili ćete ovog vikenda da odete na kraći put...
Da li obilazite salone lepote...ili vama to ne treba ovih dana izgledate i mlađe i slađe...


Ili možda vama ovo sa Venerom u Blizancima liči na ono "Mnogo buke ni oko čega" :).
Šalu na stranu ali evo nekoliko pojedinosti u vezi ovoga. Film "Mnogo buke  ni oko čega" je rađen prema komediji Vilijama Šekspira (rođen sa Venerom u Blizancima). Ema Tomson glumica u tom filmu, takođe ima Veneru u Blizancima (Sunce u Ovnu). Šekspira sam ranije spominjala, ali ovde je još nešto interesantno. On ima pored Venere u Blizancima i Neptuna u Blizancima.... i eto njegovi komadi su mnogo kasnije od vremena u kome je on živeo i radio završili i na ekranu (Neptun). 
Šekspir je napisao još neke komedije: Vesele žene Vinzdorske, San letnje noći, Komedija nesporazuma, Ukroćena goropad, Uzaludni ljubavni trud, Mletački trgovac....itd. 
Napisao je i najpoznatiju tragediju Romeo i Julija, tu su i Otelo, Magbet...itd.
Možda vas Venera u Blizancima inspiriše da pročitate nešto od Šekspira ili pogledate neki film snimljen po nekom njegovom književnom delu.

A sada malo astroloških zanimljivosti (korisnih):



Romeo, o, Romeo! Zašto si Romeo?

Šta imaju zajedničko: Šekspir (pisac), Dženifer Lopez (pevačica i glumica), Endi Garsija (glumac), Bekam (fudbaler), Frida Kalo (slikarka), Isodora Dankan (plesačica), Imanuel Kant (filozof), Dž.F. Kenedi (državnik), Naomi Kembel (model)? Svi oni maju Veneru u Blizancima.

Ko je bolje umeo da opiše ljubav od Šekspira, osećanja Romea i Julije recimo. 
Možda je pomoglo i njegovo Sunce u Biku. 
Jedan od najuticajnijih mislilaca i filozofa Kant imao je takođe Sunce u Biku i Veneru u Blizancima. 

Ume Venera u Blizancima sa rečima još bolja je u flertovanju. 
Možete li da zamislite samo Dženifer Lopez u akciji :) Lavicu sa Venerom u Blizancima ili Endi Garsiju sa Suncem u Ovnu i Venerom u Blizancima. David Beckham jedan od kako kažu najzgodnijeg fudbalera ima takođe Veneru u Blizancima sa Suncem u Biku. Isidora Dankan za mnoge "majka modernog plesa" sa Suncem i Venerom u Blizancima, Frida Kalo slikarka neobičnog izgleda i života Sunce u Raku i Venera u Blizancima, Žaklina Kenedi Onazis Sunce u Lavu, Venera u Blizancima bila udata za dva moćna čoveka, jedan od njih Dž.F. Kenedi takođe je imao Veneru u Blizancima ali i Sunce u Blizancima.
Rudolf Valentino jedan od najvećih zavodnika sa filmskog platna u doba nemog filma, Sunce u Biku, Venera u Blizancima naravno. Valis Simson žena princa Edvarda, za koga se udala posle dva neuspešna braka tek kada je Edvard abdicirao. Nikada nije bila kraljica ali jeste Vojvotkinja od Vindzora ...Sunce i Venera u Blizancima. Od poznatih sa Venerom u Blizancima izdvojila sam meni interesantne....

Ako vi imate Veneru u Blzancima:
Verovatno ste vešti sa rečima, volite (Venera) raznovrsnost, raznolikost (Blizanci)... toliko da je nekada teško da uskladite želje i mogućnosti :), ali vi ne odustajete. U potrazi ste za raznim vidovima zabave, uživanja, ljubavi (Venera), ponekad na dve strane ili dva koloseka :). Ako neko hoće da se druži sa vama, ili da bude u nekoj emotivnoj vezi ili ljubavnoj priči mora da "hvata korak sa vama". Da podrži vašu potrebu za različitim interesovanjima i raznim vidovima zabave, jer vaša Venera je radoznala, pričljiva, društvena, često menja ukuse, interesovanja....Dakle niste vi "krivi" nego Venera :).

Vaša Venera voli flert, voli "leptiriće u stomaku".
Kažu da ova Venera nije puno sentimentalna....verovatno zbog toga što su Blizanci vazdušni znak.
Zato i kažemo Ljubav je u vazduhu. Za Veneru u Blizancima razgovor je jedan oblik predigre. I šta je tu onda loše?  Voli ona i da analizira svaku sitnicu, svako ponašanje u vezi. Nalik je detetu, ponaša se kao dete i u životu i u ljubavi. Voli da se igra i traži partnera koji to takođe voli. Bez obzira koliko imate godina, ova Venera podstiče dete u vama i traži decu u drugima, kada se deca lepo slažu i igraju ovo može da bude jako dobro. Kada to nije tako, Venera će očas posla naći nekog drugog spremnog za igru i zabavu :).

Venera u Blizancima je i vrlo duhovita, smisao za humor je prirodna stvar kod nje.
Ko se zaljubi u vas sa Venerom u Blizancima treba da zna da uvek mora da ima puno interesovanja, smisao za humor, znanje, da se razume u razne teme i da razgovor uvek teče glatko i neopterećeno. Mora da bude svestran, fleksibilan, i nadasve spontan. Tako je jedino moguće zadržati pažnju nekog ko ima Veneru u Blizancima. Dakle može li Venera u Blizancima da bude verna.... može! Samo treba da joj date razlog za tako nešto....da joj zadržite pažnju i interesovanje.
Muškarci sa Venerom u Blizancima vole inteligentne, obrazovane žene sa kojima mogu da vode zanimljive, duge razgovore (o svemu), koje će im držati pažnju kao Šeherezada u bajci Hiljadu i jedna noć. Šeherezada je znala Hiladu i jednu priču, da bi vi osvojili muškarca sa Venerom u Blizancima i zadržali ga, možda ne treba baš da znate toliko priča....ali da lepo pričate to je već poželjno. Možda će vam biti potrebna i Aladinova Čarobna lampa :).

Ako imate Veneru u Blizancima, želite uvek da znate sve o nekome sa kim stupate u ljubavni ili bilo koji odnos.  Da bi vam oni zadržali pažnju i interesovanje uvek treba da ostane još nešto što treba da se sazna, da zainteresovanost ne prestane. Kako je Venera vazdušni i promenljivi znak svakako se uslovno rečeno bojite dosade, rutine... zato ste stalno u pokretu i fizičkom i mentalnom. Potrebna vam je mentalna stimualcija (Blizanci) da bi bili srećni i zadovoljni (Venera - sreća, zadovoljstvo).
Sa Venerom u Blizancima često ide i toplo - hladni odnos. U jednom trenutku jaka zainteresovanost u sledećem nezainteresovanost. Ono što bi generalno moglo da važi za svakog ko ima Veneru u Blizancima je da ova energija voli raznovrsnost....nešto kao začin....životni začin :).

Ovaj opis Venere u Blizancima može poslužiti i za opis tranzitne Venere u Blizancima, pa pročitajte svi. Mogu da pročitaju i oni koji poznaju nekog sa ovom Venerom, još ako su zaljubljeni u nekog sa ovom Venerom možda baš pomogne i mnogo toga objasni :).

Važno: Ako se ne pronađete u opisu ove Venere (ili bilo kom opisu neke planete u nekom znaku), to je uglavnom zbog aspekata koje ta planeta pravi sa drugim (vašim) planetama. 

Evo kako to ide na primeru tranzitnog aspekta Venere koji je nedavno bio egzaktan:
Venera u Blizancima trigon Pluton u Vodoliji. Ovaj trigon je možda prilično promenio osobine Venere jer uticaj Plutona je jak i neosporan, dodao je ovoj Veneri strast ali i mnogo toga drugog. 
Tako je i ako vi imate ovaj trigon ili bilo koji drugi aspekt sa vašom Venerom. Aspekti dakle mogu prilično promeniti osobine jedne planete u nekom znaku.
Često mi neko napiše da sebe ne prepozna u nekom opisu....ja pitam za aspekte i dođemo do odgovora.
Kako će se ispoljiti osobine ove Venere (ili bilo koje druge) zavisi i od njenog položaja: od kuće u kojoj se nalazi, aspekata koje pravi sa ostalim planetama. Zavisi i od toga u kom je znaku vaše Sunce jer nije isto ako je Sunce u Ovnu, Biku, Blizancima, Raku ili Lavu....bez obzira što svi imate Veneru u Blizancima. Dakle nema uopštavanja. Opisi planeta pomažu ali nisu zapisani u kamenu.


Džeki i Džon Kenedi 
oboje sa Venerom u Blizancima

Ovo možete zaključiti na primerima:  Dejvid Bekam (Sunce u Biku), oženjen Viktorijom članicom nekada popularne grupe Spajs Gerls sa kojom ima tri sina i ćerku, ima Veneru u Blizancima, ali i stabilnu dugogodišnju vezu. Dok to recimo ne može da se kaže za: Džoan Kolins koja se udavala pet puta (Sunce i Venera u Blizancima). Vrlo interesantna priča je priča već spomenute Vali Simson (Sunce i Venera u Blizancima) koja se sa dva braka iza sebe udala za princa Edvarda koji se odrekao kraljevske krune da bi se sa njom oženio. Ponovo ću spomenuti i priču Džeki Kenedi (Sunce u Lavu i Venera u Blizancima), ona je bila udata za dva vrlo moćna muškarca (jedan predsednik i jedan milioner).
Dakle samo im je zajedničko to što imaju Veneru u Blizancima...sve ostalo je različito: položaj Sunca, aspekti Venere...itd.


Kylie Minogue 
Sunce i Venera u Blizancima i leptirići :)

Venera u Blizancima donosi neku povazanost umetnosti sa svim oblicima komunikacije, i često ćemo je naći kod ljudi koji su povezani sa umetnošću, zabavom, književnošću.....Dakle bilo da je to pisanje, pevanje, plesanje, gluma, slikanje.....

Sa Venerom u Blizancima imamo: Umetnike poput Rembrandt (Sunce u Raku), Paul Gauguin (Sunce u Blizancima)...Glumce Uma Thurman, Al Pacino (Sunce u Biku), Sandra Bullock (Sunce u Lavu), Tom Hanks, Harrison Ford (Sunce u Raku), Russell Crowe (Sunce u Ovnu), Brooke Shields, Colin Farrell (Sunce u Blizancima)...Pevače poput Bob Dylan, Kylie Minogue (Sunce u Blizancima), George Michael, Ringo Starr  (Sunce u Raku), Cher, Adele, Enrique Iglesias (Sunce u Biku)...Velike govornike, političare kao što je Dž.F. Kenedi, Boris Johnson, Jean-Marie Le Pen  (Sunce u Blizancima), Nelson Mendela (Sunce u Raku)...Pisce Franz Kafka (Sunce u Raku), Salman Rushdi(Sunce u Blizancima)...Komičare Bill Cosby (Sunce u Raku), Dean Martin (i pevač Sunce u Blizancima)...Sportisti Lionel Messi, Mike Tyson, Zinedine Zidane (Sunce u Raku)....Neke fascinantne žene poput Sofia Vergara, Gisele Bündchen, Isabelle Adjani (Sunce u Raku), Izabele Roselini, Heidi Klum (Sunce u Blizancima), Megan Foks (Sunce u Biku)
Ovu Veneru imaju i  Elon Musk, Julian Assange (Sunce u Raku)

P.S. Prepisivači me samo podsete na to koliko sam tekstova napisala i da eto nije njih (ironija) neki tekstovi bi bili zaboravljeni....




Dnevni aspekti


Mesec je i danas u Ribama.
Mesec će se danas sresti sa Saturnom u Ribama u 10:23 CET
Kada se sretnu Mesec i Saturn...Hoće li Saturn pritisnuti Mesec, k'o kamen, hoće li duša (Mesec) osetiti taj pritisak k'o pritisak kamena (Saturn)...može i ne mora. Ipak mogao bi da se javi neki strah, neka težina, tuga možda i onaj čuveni D-mol. Ovo su vrlo ozbiljne (Saturn) emocije (Mesec), ovo su prepreke, ograničenja, strahovi, kočnice....Najpre i najviše u porodičnim stvarima i odnosima (Mesec), roditelji, partner, deca, rodbina, ali i tamo gde se ova konjukcija nalazi (kuća - oblast života). 
Možda vam je samo potrebno da se čujete sa majkom...ja bih tako volela da mogu...

Merkur i Uran su egzaktno u konjukciji od 07:54 CET
Ovo je i iznenadna vest, informacija, ideja....iznenadni susret
Možda je vreme da iznenadite nekog sa porukom....ili ćete vi biti iznenađeni
Možda.....šta sve pročitajte - jučerašnji tekst

Mesec će danas u drugom delu dana biti u sekstilu sa konjukcijom Urana i Merkura!
Mesec će još da doda nešto kao "začin"...nešto u simbolu energije Riba....
Petak je...pa veče iskoristite najbolje što umete...

Mesec sekstil Uran: iznenadite danas i sebe i druge...razbijte rutinu, budite originalni, budite drugačiji od drugih. Ovo je energija željna promena. Kada se udruže (sekstil) dve planete mašte, intuicije, predosećanja sve je moguće...moguće su nagle odluke...za iznenadni izlazak, možda i za neki kraći put.
Možete očekivati neočekivano, neku avanturu, pomoć prijatelja, neobičnih drugačijih, originalnih...

Mesec sekstil Merkur: Duša i Um u skaldu, saradnji. Lepa energija da iskažete svoja osećanja. Mesec je u romantičnim, saosećajnim, intuitivnim, dubokim vodama Riba, Merkur je u praktičnom, strpljivom, senzualnom, zemljanom Biku...vole se voda i zemlja i sve je tu...lepa reč, razgovor, dodiri...uživajte!

☆☆☆
Neka vam zvezde budu naklonjene...


Pesma dana:


Izradu horoskopa, astrološke konsultacije možete zakazati 
porukom na Viber +38163352286 ili mail snezana9@gmail.com








1 коментар:

  1. Анониман1. јун 2024. 09:18

    Pozdrav Snezana,nevezano pitanje ali bas me zanima da li npr mesec u blizancima mora da znaci 2 braka kao sto svi govore?

    ОдговориИзбриши