уторак, 21. јун 2016.

Sam svoj majstor....



Zvezdani
(n) dnevnik sam osmislila kao dnevnik nebeskih dešavanja sa ličnom notom...
Redovni čitaoci znaju da ponekad koristim lični primer da bih nešto objasnila. Ponekad koristim i neki drugi primer (uz dozvolu).
Blog je pre svega tu da vas informiše o aktuelnim zvezdanim zbivanjima... 
Pišem o dnevnim, nedeljnim, mesečnim događanjima na nebu.
Često napišem "bilo bi dobro da uklopite (tranzitne) planete u svoj horoskop" (što je zapravo vaš lični primer). Ima vas puno koji to možete da izvedete sa lakoćom. Ima i onih koji se jedva snalaze ali snalaze se, jer kažete da vas je Blog inspirisao da učite astrologiju :)). Ima i onih koji ama baš ništa ne znaju....Zbog svih vas a posebno onih koji su to tražili pokušaću da vam pomognem kako da čitate svoj horoskop...



1.korak: Izrada natalne karte
Prvi korak je izrada natalne karte.
Danas je to relativno lako jer postoje programi za izradu natalne karte. Nekada se to radilo ručno :)).
Najpoznatiji sajt za izradu natalne karte je svakako astro.com.

Na Blogu već postoji tekst:

2.korak: Planete u horoskopu

Natalna karta je krug u kome se nalaze planete onog dana, meseca, godine u tačno vreme kada ste se vi rodili. Drugim rečima slika - fotografija vašeg rođenja. U tom krugu 10 planeta su raspoređene prema tačnom matematičkom proračunu:
Sunce, Mesec, Merkur, Venera, Mars, Jupiter, Saturn Uran, Neptun i Pluton. 
(Sa strane su simboli planeta)
Planete su deo naše sudbine. U vreme našeg rođenja one su se našle u određenom znaku, kući, aspektima. Za razliku od znakova i kuća koje su uvek iste, planete se kreću i tranzitiraju kroz naš horoskop od onog momenta kada smo se rodili. 
Da bi lakše shvatili uporedićemo planete sa glumcima....



3.korak: Horoskopski znaci

Natalni horoskop je krug od 12 znakova: 
Ovan, Bik, Blizanci, Rak, Lav, Devica, Vaga, Škorpija, Strelac, Jarac, Vodolija i Ribe... (Sa strane imate i simbole za svaki znak)
Planete se nalaze u određenim znakovima i prilikom rođenja (natalni) i u svakom trenutku koji nas interesuje (tranziti).
Znak je uloga za glumca (planeta).
Na Blogu možete potražiti konkretno za neku planetu i znak tako što ukucate u search recimo Sunce u Ovnu ili Venera u Biku itd.






4.korak: Horoskopske kuće
Natalni horoskop ima 12 kuća isto koliko i znakova...
Kuće nisu jednake, a vrhovi kuća zavise od vremena i mesta rođenja, zbog toga je neophodno da znate tačno vreme rođenja. Kuće predstavljaju određeni film, predstavu za glumca (planeta) i njegovu ulogu (znak). Kuća je i određena oblast života u kojoj se nešto događa.
Na Blogu postoji tekst: Kuće - astrološke....


5.korak: Aspekti
Planete u natalnom horoskopu imaju svoj položaj, nalaze se u određenom znaku i u određenoj kući i između sebe prave neke uglove ili odnose koje nazivamo aspektima.
Najbitniji aspekti su: konjukcija 0*, sekstil 30*, trigon 120*, kvadrat 90*, opozicija 180* i inkonjukcija 150*...
Ja na Blogu pišem uglavnom o tranzitnim aspektima, mada pišem i o natalnim... Ako vas interesuje neki aspekt ukucate u search, recimo: Venera opozicija Mars. Uglavnom će to biti tekstovi o tranzitnom aspektu, ali on može da "posluži" i za opis natalnog aspekta koji vas interesuje!!!
Kada dobro upoznate svoj natalni horoskop, onda možete i da se odvažite i da pogledate uticaj tranzita na vaš život (natalni horoskop)....



5.korak: Tranziti u vašim horoskopima
Kada imate natalnu kartu, postoje dve mogućnosti da u nju uklopite tranzite. Ako znate stepen tranzitne planete (ja na Blogu uvek napišem stepen) možete da "ucrtate" tu planetu u određenu kuću. Bolji i sigurniji način je da na astro.com uradite i kartu tranzita....

Na Blogu postoji i taj tekst:
Izrada natalne karte (plus tranziti).
U karti gore (Kepler program) prvi krug je natalna karta, drugi krug je tranzitna karta. Ovde su u 2.kući koja je natalno prazna trenutno u tranzitu (prolazu) Mars u Strelcu i RxSatrun u Strelcu.
I ovo je za početak sasvim ok :))

Ko ne ume sam, ne želi sam (iz bilo kog razloga), može mi se obratiti:

 




Нема коментара:

Постави коментар