уторак, 21. јун 2016.

Da li volite svoj natalni horoskop (život)....

Pre neki dan me je jedna devojka pitala da li sam ja zadovoljna sa svojim natalnim horoskopom. 
Da li volim svoj natalni horoskop tečnije je bilo pitanje. 
Kao da me je pitala da li sam zadovoljna svojim životom ili da li volim svoj život. 
Bez trunke razmišljanja sam odgovorila da jesam. 


Lavovsko Sunce i tatina ćerka :-)
Volim to moje Lavovsko Sunce, njegovu energiju, volju za životom, potrebu da se pokaže i dokaže, što je ponekad lenjo, ali velikog srca,  još većeg ega (ponekad :-), lojalno po svaku cenu, ponosno, glamurozno, dramatično... Volim njegov optimizam, mladalački entuzijazam. 
Volim što voli da voli... 
I takvo kakvo je zauzelo je prilično visok položaj u natalnoj karti....nalazi se u 10. kući. Ono vlada i kućom prijatelja (11.).
Moj tata, moje Sunce, veseo čovek, vredan i požrtvovan... Kažu da opozicija sa Saturnom donosi ran gubitak oca,  kada sam to pre trideset godina pročitala prestravilo me je. On je sada već Hvala Bogu prešao 80, još uvek radi (10.kuća), naš odnos bi opet kroz tu opoziciju trebao da bude dalek, težak, ni to nije tačno... On nije nametljiv, neće me prvi potražiti ali će se obradovati svaki put kad ga pozovem ili kada se vidimo. Taj aspekt zapravo više opisuje mog dedu, tatinog oca, i vrlo opisuje mog bivšeg muža :-). Toliko o nekim aspektima :-). Konjukcija sa Merkurom u Lavu donela je to što će mama uvek reći "Ista si kao tvoj otac" :-).

Neodlučna Vaga...
Volim i svoj podznak. Kažu da je Vaga neodlučna, možda i jeste ali to radi vrlo šarmantno :-). Vaga voli da vaga, ali kada odluči to je kraj! Volim njen smisao za lepo, rafinirano... Volim čak i njenu potrebu da bude sa nekim, što ne može sama, što je društvena, njen smisao za diplomatiju, kompromis, potrebu za mirom i ravnotežom. Ni to što me je "naterala" da se mlada udam nije problem.
Naučila me je da su mir i harmonija potrebni da život bude lepši...a ja zadovoljnija. Naučila me je i da se radujem životu, da budem nepristrasna ali i pričljiva :-). Prosto volim one situacije "jedan na jedan"... U život mi je donela puno raznih ljudi, prijatelja, poznanika....jer voli da se druži.... 
Za probirljivost kod životnih saputnika ona je kriva..:-). Često ova pozicija je "kriva" što je onaj drugi, onaj preko puta mene zapravo moje ogledalo. Donela je i intuitivnu potrebu za ravnotežom, što nije uvek izvodljivo, čak ponekad iritirajuće...i ja to često vidim kao provokaciju....životno iskušenje. Dala mi je i nešto neprocenljivo a to je osećaj za pravdu. Osećaj za umetnost...više kao ljubav prema umetnosti(ma)....i umetnicima. Venera je vladar Vage:

Venera... ljubav i prijatelji....
Venera tako preko Vage vrši značajan uticaj u mom životu...prilikom mog rođenja našla se u 11. kući horoskopa. Da li me je to opredelilo da budem vrlo društvena, izgleda da jeste. I ta kuća, 11. po redu u horoskopu, kuća prijatelja, trajnih veza, ali i nadanja, želja, čežnji, iznenadnih dešavanja....me je na neki način obeležila. Moj život je pun iznenađenja, raznih i onih lepih i onih manje lepih.
Venera se tu smestila sve sa energijom Device u zagrljaju sa Plutonom... tu je malo dalje i Uran... ali on je u Lavu. Malo je reći da mi je ova kuća donela lepa (Venera) prijateljstva. Mešanje ljubavi i prijateljstva. Donela mi je jake i moćne (Pluton) prijatelje. Vrlo neobične sasvim drugačije od drugih (Uran u Lavu :-). Umetnike, pevače, pisce, (Venera), novinare, lekare (Devica). Ovo je i kuća poznanika, preko Urana impozantan broj FB prijatelja. Ova kuća pokazuje i ljubav koju dobijam... sa ovakvim planetama mislim da sam srećna, bez obzira na aspekte koji su ponekad unosili nemir.

Venera mi je donela mnogo toga lepog osim prijateljstva i neke snažne, strasne i duboke ljubavi Venera konjukcija Pluton, rekla bih sudbinske, toliko snažne da su mi obeležile život. I nije bitno kako su se završile (ne uvek lepo) važno je da su bile!
Napravila mi je i probleme odvajala me je od velikih ljubavi Venera opozicija Jupiter, ali baš taj Jupiter u Ribama u kući ljubavi uvek mi je davao snagu i veru u ljubav, sa njim sam uvek mogla da idem dalje bez kajanja... opraštanje ali nikad i zaborav!
Još i veće probleme mi je donosio Mars "napadajući" moju Veneru kvadratom, uzbudljiv najblaže rečeno ljubavni život, ljubomoru, ljubavne svađe ali i lepa mirenja :-). Mada i neka teška razočarenja!
Svejedno volim ovu Veneru, jer moj emotivni život nikada nije mogao da se okarakteriše kao dosadan :-). Bilo je tu svega i inteziteta, i burnih dešavanja, i preterivanja...

Uran je nešto srećniji sa aspektima jer je u sekstilu sa Mesecom... 
On mi je doneo ljubav (Uran u Lavu) prema astrologiji... ali posredno i avijaciju :-). Veliku potrebu da budem originalna i drugačija. Intuiciju i čitanje simbola. Život ispunjen koincidencijama, život ispunjen iznenađenjima, uglavnom onim lepim i dobrim kada se najmanje nadam. Doneo je i Putovanja razna, puno putovanja....jedno vreme sam imala impozntan broj letenja avionom....doneo je i ona putovanja preko velike vode (Mesec u Blizancima u 9. kući), mada je pomogao i Neptun u 1. Da, doneo je (Uran) i divna prijateljstva i neobične ljubavi (kao vladar 5.kuće).

Optimizam Strelca i Jupiter najveća sreća...
Moj um, reči, i one izgovorene i one napisane obojene su energijom Strelca
Da, 3. kuća mi počinje ovim optimističnim znakom. U njoj nemam planeta ali Jupiter (vladar) je u Ribama u 5. kući.
I to nikada ne bih menjala. Kada kažem volim da volim to zaista ima smisla, jer je vladar kuće komunikacija u kući ljubavi.
I taj Jupiter mi je i doneo najveću sreću u životu - mog sina (Jupiter u kući dece). Doneo je on i lepe ljubavi, volela sam i bila voljena... i volim! Maštovit je ovo Jupiter, saosećajan kažu ponekad i previše (u Ribama). Kažu da donosi sreću u igrama na sreću, to nije potvrđeno :-), valjda i zato što retko igram jer sam lenja (Jupiter opozicija Venera) da uplatim tiket :-). Volim decu, mlade ljude, vole i oni mene :-). Sa njim sam mogla da budem i psiholog i lekar i negovateljica, na neki način i jesam negovateljica u ljubavi (5. kuća :-). Voda je jedna od mojih najvećih ljubavi, voda i sve što ima veze sa vodom. Sport vezan za vodu (u mladosti sam trenirala plivanje i takmičila se), samo gledanje u vodu, opuštajuću energiju. Sa Jupiterom sam i putovala puno... i preko VElike vode dva puta.

Ljubav, radost, sreća....
Opozicija Jupitera sa Venerom donela je prenaglašenu preteranu emotivnost, osetljivost. Ono najlepše što mi je on (Jupiter) doneo je moju želju i volju da pomažem ljudima. u trigonu sa Neptunom moj život je dobio misiju koju sam spoznala u jednom od svojih najtežih životnih trenutaka (tu je već prste upleo Mars u 8. kući - operacije!). Taj trigon mi je doneo i inspiraciju, intuiciju i spoznaju života ali i veliki idealizam. Sposobnost da stvari sagledam dublje i jasnije (Jupiter), da lakše prepoznam i "čitam" simbole, znakove (pored puta), ljude. Ta kombinacija Jupitera i Neptuna donela mi je čaroban život i svet, ma koliko da znam da život i nije tako čaroban i lep, uvek sam imala veru (Jupiter) u sebe i nešto (Neptun) čemu ime ne znam ali znam da je uvek uz mene! 
Verujem da strpljenje nagrađuje, da je strpljenje ključ sreće, da je Ljubav jača od smrti.

Ništa bez Merkura...
I kako priču o ljubavi i komunikaciji završiti bez Merkura, onog mog u Lavu :-). Zbog njega pišem, pričam o ljubavi.
Mašem žustro rukama, razmišljam isključivo srcem. U zagrljaju sa Suncem (konjukcija) sve je to još i izraženije.
Srce ispred razuma i logike...Pišem srcem. Pričam o ljubavi.

Moj Merkur je napisao ovo: O meni!

Duša (Mesec) luta, a Saturn joj neda...
Mesec u Blizancima me je "osudio" na akciju i kretanje... i fizičko i mentalno. Sa njim prosto moram da komuniciram, pišem, čitam, ali i da radim nekoliko stvari u isto vreme (mada je za to kriv i Mars u Blizancima :-). Donosi meni on i promenljiva osećanja...ali retko gotovo nikada nervozu. Nervozu rešavam putovanjem, kretanjem, šetnjom, vožnjom....
Ja sam i mamina ćerka (Mesec - majka). 
Sa njom pričam najviše. Pričam svaki dan (Mesec u Blizancima). Imamo interesantan odnos: Mesec sekstil Uran! Mesec u 9.kući (prirodna kuća Strelca, ona i jeste Strelac). Moja mama nema veze sa inostranstvom (9.kuća), sem što je volela da putuje i puno je putovala. Po "babine linije" :-) sa tatine strane povezana sam sa daljinama. Ta rodbina nije odavde! Moji koreni (po majci mog oca) idu daleko, baš daleko, van granica ove zemlje i sadašnje i prošle. Ima nekoliko teorija...da su moji preci trgovali solju, druga da su došli iz Italije, a treća da su iz Španije.

Kažu da je dom sa ovakvim Mesecom negde daleko, možda jednog dana :-), do sada gde god da sam bila, koliko god daleko i dugo ja sam se vraćala!
Za to se pobrinuo moj Saturn i vladar 4. kuće ali i stanovnik te iste kuće. On bi me kao sidro vraćao kući i vraća... :-). On pravi jedan od meni najdražih aspekata trigon sa Marsom u Blizancima. Oh, da nije bilo njega ne bi bilo ni mene... ali bukvalno. Jer taj Mars je u 8. kući (intervencije, operacije i sl.) Ipak zajedno sa Saturnom dobila sam izuzetnu snagu, upornost čak i da (pre)živim. Sa njim sam se dizala kao feniks ptica ponovo rođena. I sa njim mogu da tvrdim da ono što me nije ubilo samo me je ojačalo :-)... ali zaista bikvalno.

Mars koji nije ratoboran, već spontan...
A taj Mars i ako u toj nezgodnoj kući nije ratoboran, više je spontan jer nosi energiju Blizanaca. Kažu da je zbog 8. kuće strastven. Kažu i da je to dobar položaj za hirurge... e pa jeste moj hirurg je uradio dobar posao :-). Kažu i da mi sa ovom pozicijom Marsa rado flertujemo sa smrću, ne bih baš to tako nazvala, ali da je bilo opasnih situacija bilo je... izvukao me je trigon sa Saturnom....uvek. Ali i činjenica da je ovakav Mars razuman. On jeste razuman, ali mnogo voli da radi više poslova odjednom. Nekada dva, nekada više od dva. Stalno je u pokretu. Mnogo voli da vozi. Kažu da vozim kao muškarac, ma šta im to značilo :-).

Kuća ljubavi i dece počinje u Vodoliji...
I tu je sudbina uplela svoje prste. Sin jedinac i jeste Vodolija
Vladar Uran u Lavu. On i jeste moja najveća ljubav. Uran je ovde odigrao svoje maksimalno. Avijacija je deo moje sudbine. Otac mog sina pilot, sin pilot, pretprošlog leta sam "naletela" na pilota. Kao da odozgo radi neka "skrivena kamera" pa me iskušava :-). Uran je lepo aspektovan sa Mesecom :-). Sa Jupiterom u ovoj kući bilo je divnih ljubavi... dubokih i vrlo emotivnih kao što je i znak u kome se nalazi - Ribe. Opozicija sa Venerom donela je rastanke...i svašta nešto. I razdvajanja zbog puta (nečijeg), različitih mesta boravka, različite kulture pa i vere, obrazovanja... Drugi vladar Vodolije Saturn u Vodoliji... opet Vodolija :-). Saturn opozicija Sunce donela je i neke vrlo "teške" muškarce u moj život... Ali ništa nije idealno zar ne?

Ako mislite da sam zaboravila Neptuna u 1. kući, varate se, o njemu sam već više pisala puta  na ovom Blogu skoro kao i o Merkuru u Lavu.

I kada pogledam svoj horoskop (život), nemam za čim da žalim...
Sa Neptunom u 1. kući prava sam skitara ili čergar. Sa njim lutam i stvarno i u mašti. Ponekad je to "maska" na licu i vidljiva i nevidljiva, čipka (negde) uvek...:-) i glava puna malih slatkih bića, koji me odvedu negde u svet mašte i snova...:-). Verujem u bajke, vile i Anđele. 
Verujem u snove.
Sa Saturnom u 4.kući  vezana za svoj dom i porodicu, nevidljivim ali jakim sidrom. Jupiter u 5.kući doneo sreću najveću, Mars u 8.kući i strast i opasnost, Mesec u 9. kući dušu koja ne miruje, stalno negde putuje, Merkur i Sunce u 10.kući da zasijam u zenitu... i uvek pričam i prenosim misli - javno, Uran, Pluton i Venera u 11.kući bogastvo koje se nemeri novcem već ljudima.



Odgovor na pitanje je ...
Ja volim svoj natalni horoskop. Čitaj: Život!


Kako ćete utvrditi da li ste zadovoljni svojim natalnim horoskopom? 
Prvo morate da ga imate...:-)
Najlakši način je da svoje podatke ukucate na astro.com i kada dobijete sliku svog natalnog horoskopa krenete korak po korak, kao što sam ja uradila za svoj horoskop da bih odgovorila na postavljeno pitanje.

Idete redom:
Sunčev znak, Sunce, vladar Sunčevog znaka.
(Lav, Sunce u Lavu, vladar Lava Sunce)
Ascedent (podznak), vladar (dispozitor) Ascedenta
(Vaga, Vladar Vage - Venera)
Ima li planeta na Ascedentu ili u 1. kući
(Neptun u 1.kući)

Planete na MC ili u 10. kući (Zenit)
(Sunce i Merkur u Lavu)
Mesec - duša....znak, vladar znaka ....opis Meseca
(Mesec u Blizancima, Merkur vladar Blizanaca)

U kom znaku imate najviše planeta
Kuća u kojoj najviše imate planeta
(11.kuća)
Aspekti u horoskopu, koji će vas opisati do detalja, ali i neke vama bitne ljude.

Natalni horoskop je OSNOVA!
Osnova svakog tumačenja....
Često mi se obraćaju sa rečenicom: Mene ne interesuje natalni horoskop, interesuje me šta će da se događa u budućnosti! Ni prošlost mnoge ne interesuje. Ranije me je to žalostilo....sada pokušavam na lep način da objasnim. Da nema budućnosti bez prošlosti, da nema tumačenja bilo kog horoskopa (tranzitnog, solarnog, predikcija....) bez natalnog horoskopa. 
Jer natalni horoskop je naš karakter, a karakter je budućnost.

Svi odgovori su u natalnom horoskopu
Na pitanje (jedno od najčešćih) kada ću se udati :), odgovor jeste u tranzitima, predikcijama, solarnom horoskopu. ALI....pre toga treba videti i da li će braka uopšte biti, taj odgovor je u natalnom horoskopu. Kakav će taj brak biti, sa kim, odakle je on, da li je stariji, mlađi... itd. (predispozicije). 7.kuća u natalnom horoskopu opisaće brak i sve što uz to ide. Ali nije tako jednostavno :), treba pogledati i 5.kuću, kao i znak Vage (prirodni signifikator braka).Tek kada se sve ovo utvrdi možemo preći na tranzite i ostalo.

Update/ažuriranje:
29.avgust 2022.
Moji roditelji više nisu živi...
Ja i dalje volim svoj horoskop, zbog činjenice da su baš oni bili moji roditelji.
Sada ih vidim kao moje Anđele!

Нема коментара:

Постави коментар