уторак, 14. март 2017.

"Još i danas zamiriše trešnja".....Sunce konjukcija Kiron u Ribama...


Danas na zvezdanom nebu:
Mesec je od jutros u Vagi, na 13*, tri sata posle ponoći (03:41) Mesec je u opoziciji sa RxVenerom u Ovnu na 11*..ako niste prespavali ovu energiju onda ste možda bili neraspoloženi, ljubavno nostalgični, tužni....Sa tim aspektom smo se i probudili mi koji smo spavali :))). Od jutros tmurni, neraspoloženi....sa nekim sećanjem iz prošlosti (RxVenera u Ovnu), zbog nekog odnosa, veze (Mesec u Vagi)...Možda vas ovo pre podne očekuje neki susret sa prošlošću...stvaran i li samo psihološki...
Kasnije večeras (18:51) Mesec u Vagi u kvadratu sa Plutonom u Jarcu na 19*....na jutarnji aspekt nadovezuje se jedan koji nam može doneti nemir, nervozu, višak energije koju ako ne kanališete dobro možete pogrešno iskoristiti za svađe, sukobe...ovo je snažan aspekt strasti, posesivnosti, nametanja moći i kontrole.....a to niko ne voli!!!
I pred kraj dana (22:51) Mesec u Vagi u konjukciji sa RxJupiterom u Vagi na 21*!!! I kraj dana rezervisan za neku pršlost (RxJupiter)....ovo je lepa energija ali ova energija će proširiti (RxJupiter) ono što zatekne...ono osećanje, onu situaciju koju zatekne...tako da ne mogu da vam kažem (u vašem slučaju) da li je ovo dobra ili manje dobra energija!!!

Egzaktan aspekt:

"Još i danas zamirie trešnja
u proljeće kao davno prije
jedna trešnja danima daleko
tamo gdje me vec odavno nije"...
★Sunce konjukcija Kiron
Sunce u Ribama konjukcija Kiron u Ribama na 24* (03:41)
I dokle se mediji bave privatnim životom jednog od najboljih sportista svih vremena našeg Noleta (Šokantne tvrdnje političara: Jelena je uništila Novaka!!!????), razvodom Nataše Bekvalac ("O njenom razvodu bruji cela Srbija, a evo šta radi Nataša Bekvalac"!!!!???)...ulaze im u kuhinju i spavaću sobu, sve sa idejom da to nas interesuje...skreću nam pažnju sa nečeg mnogo važnijeg....ja se naravno bavim zvezdama ali onim na nebu, položejem i aspektima (tranzitima)!!! Ja sam svoj stav iznela juče!!!

"Šta to ima u ljudima tužno
da ulaze u tuđe živote..."


I umesto da se bavimo ranama poznatih bavićemo se uticajem aspekata na naš život! Ova konjukcija će biti egzaktna tri sata posle ponoći, ali ovaj uticaj ćemo osetiti i ranije (danas)!!!
Idemo redom: Mesec u Vagi je pokrenuo T-Kvadrat. Prvo kvadrat sa Plutonom u Jarcu, za njim konjukcija sa RxJupiterom u Vagi, dva sata posle ponoći (02:04) opozicija Meseca sa Uranom u Ovnu!!! U T-Kvadratu po drugi put proradila je opozicija RxJupitera u Vagi sa Uranom u Ovnu egzaktno 3.Marta!!! Uskoro nas očekuje po drugi put i kvadrat RxJupitera sa Plutonom u Jarcu egzaktno 30.Marta (mada "radi" i sada). Tu je i kvadrat Urana i Plutona mada više neće biti egzaktan ali dovoljno jak da ga osećamo!!! Mesec je ovde samo okidač!!!
Ulaskom Merkura u Ovna, energija Ovna je pojačana. Osim Merkura tu su već duže Uran i od skoro RxVenera!!! Danas je RxVenera u opoziciji sa Mesecom u Vagi, posle ponoći Mesec će biti u opoziciji sa Uranom u Ovnu!!!
Mars se ugnjezdio u energiji Bika, u energiji kojom vlada Venera!!! Venera je u energiji Ovna kojom vlada Mars! Zamenili mesta :-)). Merkur i Venera sve bliži susretu - konjukciji 18.Marta egzaktno!!! Možda će Venera propričati (Merkur) i ranije :))
RxJupiter u Vagi u opoziciji sa Uranom u Ovnu očigledno radi svoje....posebno u partnerskim odnosima (Vaga), mada vrši i uticaj na ličnost (Ovan)!!! Pored ovih uticaja na ličnom nivou....imamo i uticaj na javnost i odnos prema javnosti....na to sam već skrenula pažnju!!!

"Nije nebo ovo što vam nude
nije sunce od zlata i moći
kad bi mogli prodali bi Boga
njima niko ne može pomoći"


Očigledno je da neke javne ličnosti imaju probleme, ali pitanje je da li mi treba da se bavimo njihovim privatnim životom ili to treba da ostane u njihovih četiri zida?! Šta na kraju mi imamo od toga što saznamo da i oni imaju problema? Da li će nam biti lakše? Ma da nije smešno bilo bi tužno!!! Ova energija ove opozicije je tu da se nečega oslobodimo pre svega!!! Možda je vreme da promenimo i da se oslobodimo nekih uverneja, nekih pogrešnih moralnih normi, onih nametnutih!!! Počinjemo svi od sebe (Ovan) a onda šire i šire (Jupiter)...
Što se tiče kvadrata RxJupitera u Vagi i Plutona u Jarcu 30.Mart ....ono što bi se ovde moglo izvući kao poenta je pokušaj kontrole i pokušaj nametanja moći....više nego očigledno je da ovaj uticaj radi, zapravo skoro pa nije prestao da radi od Novembra prošle godine!!! Borba za vlašću je ovde u "našem dvorištu" očigledna....I opet dolazimo do onog da neko pokušava da nam skrene pažnju sa tog...potura nam razno razne afere, "šokantne" vesti i sl. 
Sa uticajem kvadrata Urana u Ovnu sa Plutonom u Jarcu na žalost upoznati smo nekoliko godina unazad, koga interesuje više ima OVDE!
Toliko o T-Kvadratu....

Da se pozabavimo konjukcijom Sunca i Kirona u Ribama!!!
Na jednoj strani imamo jaku energiju Ovna, na drugoj jaku energiju Riba...


Sunce izvor života, energije volje. Sunce je osnovni izraz čoveka kao pojedinca!!! Sunce je vitalnost, ego, unutrašnje jaSunce generalno predstavlja vašu volju, karakter, temperament, vitalnost i zdravlje...Sunce je i vaš ego. Sunce će u vašem horoskopu predstaviti muški princip, sve ljude od autoriteta, muškarce, očeve, muževe (u horoskopu žena), ali i šefove, predpostavljene... Sunce upravlja zdravljem, vitalnošću, energijom, dostojanstvom...tamo gde se Sunce nalazi želimo da zablistamo!!! Sunce je vladar Lava.
Osetljive tačke: srce, oči, kičma...

Sa Suncem u Ribama otvara se kanal najčistije ljubavi... 
Sunce u Ribama donosi: intuitivnost, saosećajnost, nesebičnost, kreativnost, maštu, imaginaciju, prilagodljivost, velikodušnost, blagost, ljubaznost...
Sunce nas preko vode Riba povezuje sa najdubljim ljudskim osećanjima, gde je patnja samo jedna od mogućnosti. Ribe su promenljive energije koja obično nema određeni smer, energija ovde više luta....i mi sa njom...
Sunce (život, vitalnost, srce, ego....) ovde može biti sklono fantazijama, mašti, snovima, mučeništvu. Izuzetna je ovo osetljivost....koju je najbolje i ako imamo sreće usmeriti na kreativnost, umetnost....Jer ovde gotovo da nema granice ili je vrlo tanka: između realnogi imaginarnog..... sna i jave, ličnosti i okruženja...Sa ovom pozicijom Sunca mnogi će imati potrebu da se stope sa drugom osobom da urone u njen svet emocija.... Sunce (i mi sa njim) ovde u vodama Riba možemo imati potrebu da budemo nešto drugo...potreba da se  glumi da se pretvara da smo neko drugi....Sunce ovde nema jak ego i  indetitet... slabo je i preemotivno...Sunce je ovde rame za plakanje, praštanje je deo ove energije... Humanost je ovde primat...potreba, iskupljenje....
Mnogi mogu biti konfuzni, neboluzni u nekom svetu haosa - najpre emotivnog....
 

Negativne osobine Sunca u Ribama (teži aspekti) su: lenjost, dosada, konfuzija, podložnost uticajima , lažljivost, preosetljivost!!
Osetljive tačkestopala, limfa, psiha...

Kiron u Ribama

Kiron - ključ, isceliteljstvo... simbol Kirona i liči na ključ, on predstavlja vrata koja se otvaraju u bezizlaznoj situaciji, on predstavlja nešto novo originalno ili paradoksalno rešenje, alternativno rešenje...Kirona smatraju zaštitnikom alternativne medicine...
Kiron u Ribama u tranzitu... mašta, filmske ljubavi, saosećajnost, i podrška drugima, kreatvno povlačenje, traženje unutrašnje harmonije, zadovoljstvo u duhovnim stvarima, pomoć drugima i pozitivan uticaj na okolinu posebno ako je aspekt dobar. Kiron u Ribama crpi veliku snagu Neptunovske intuicije, tu je izvor snage i moć izlečenja, potrebna je i vera naravno ...Sa Kironom u Ribama svet imaginacije može se doživljavati kao stvaran, naročito ako su osobe mlade. Sa ovim položajem Kirona privlače nas ljudi kojima treba podrška, koji zahtevaju dosta vremena i energije. Zbog svega ovog potrebni su nam periodi kreativne izolacije.

Kiron

HIRON Chiron, grc. Cheiron, od grc. cheir – ruka, dakle veštih ruku, ili koji leči rukama. Mitološki Chiron je kentaur, spoj čoveka i konja. Chiron je rođen besmrtan. U borbi sa Heraklom, povredio je nogu sa otrovnom strelom, rana nije mogla da zaraste i on je i ako besmrtan bio osuđen na večnu patnju. 
U natalnoj karti ukazuje na područje u kome je duša ranjena u prošlosti. U tranzitu slična energija. Ima prirodu Meseca samo mnogo dublju, iscelitelj je - Transformacija ranjenika u iscelitelja.
Kiron se nalazi između Saturna i Urana, prošlost i budućnost....Nije previše ograničen prošlošću, nije sasvim u stanju da se vine u budućnost, tu je negde između. Kiron je vrlo mudar učitelj i vrlo darovit iscelitelj. Mitološki: Kiron je bio ranjen strelom, kako je bio besmrtan izgledalo je da je osuđen na večnu bol i patnju. I uprkos znanju nije mogao sebi da pomogne. Molio je bogove da mu pomognu, da ga puste da umre. Preuzimanjem Prometejeve kazne on žrtvujući se rešava svoj problem, Zevs mu je dozvolio da umre umesto Prometeja...



Sunce i Kiron zajedno...
Najkraće: Sunce - ego, volja i Kiron - ranjeni iscelitelj, ključ...
Sunce ovde u tranzitu ....jer dolazi i prolazi (pored Kirona) osvetljava, pojačava energiji Kirona...
I tako može osvetleti neku "ranu", pronaći je, izroniti (Ribe), od rane zavisi i sve ostalo... Hoćemo li tu ranu i bol prigrliti ili ne...Hoćemo li potražiti ključ, vrata, lek ili šta već... Hoćemo li pronaći rešenje za tu bol... Pre svega trebalo bi osvetliti, osvestiti, prihvatiti da bol postoji (to je već pola rešenja)... Jer biće i onih koji to ne mogu, ne žele, iz bilo kog razloga....A pitanje je da li je ta bol stvarna ili je u pitanju ranjeni ego, sujeta?!? Tu pomoći nema, morate sami....

A neka osetljivost hteli mi da priznemo ili ne postoji...
Ove dve zagrljene planete (Kiron je i planeta i kometa) će probuditi osetljivost u svima... prema ljudima, zbog ljudi, ali i životinja,  živih bića generalno... Nekome će samo biti tesno u sopstvenoj koži.... Ako rana i boli ipak ima biće i potrebe da se oni izleče, zaleče.... Bilo da se radi o ranama na duši ili nekoj stvarnoj rani.... I onda ide pitanje i dilema.... da li je tradicionalana medicina dovoljna.... možda je rešenje u nekim drugim alternativnim metodama?!  Sa Suncem ovde moguće je i otkriće.... nečega ili nekog ko rane i boli može da izleči, zaleči, ublaži, umanji.....Ima li leka apoteka :))). Šalu na stranu ali lek uvek postoji....samo je potrebno da želimo izlečenje.... Možda ne treba lutati i tražiti možda je lek u nama (Sunce - ego, ličnost, osoba...). Možda je rešenje u unutrašnjoj potrazi...Možda je lek u nama....



A možda smo mi nečiji lek!!!
Ako ste srećnici i bola nema....osvrnite se, ima onih oko vas koji su ranjeni i bolni....Sa energijom Riba raste i samilost i humanost...pomognite. Dobro se dobrim vraća....uvek!!! Pomažući drugima vi zapravo pomažete sebi!!! Ja i moj Kiron u Ribama u konjukciji sa Jupiterom to odlično znam....i ovde vam i ne pišem o nečemu što i sama nisam prošla!!!
Sunce u našim horoskopima je muški princip: otac, muž, muško dete...neki autoritet... Možda je tu neka rana, ranjeni odnos sa nekim ko predstavlja Sunce u vašem životu...Bilo da ste muško ili žensko... Možda se ovde radi o ocu (ili već prema horoskopu) koji ima svoj bol i tugu...ili je to vaša bol naneta od strane onog ko Sunce predstavlja...Možda je ovde u pitanju vaša uloga, uloga u kojoj ste vi iscelitelj nekoga...Kako god ključ isceljenja je tu...negde ili oko vas ili u vama... Najpre u prihvatanju bola, kada to uradite sve je lakše....Verujte znam!!!


*** I evo upravo u vreme kada treba da postavim ovaj tekst na TV se bave razvodom Nataše Bekvalac u studiju advokat....priča o dobrom ukusu!!!! Gospode Bože....moj je jedini komentar!!!




Нема коментара:

Постави коментар