четвртак, 16. март 2017.

"Jednom kad se vratiš"....Merkur konjukcija retrogradna Venera u Ovnu



Jednom kad se vratiš
sve će biti deo prošlosti,
sve osim moje ljubavi...


Pre neki dan u jednoj konsultaciji sa devojkom koja je nedavno ostavljena jedno njeno pitanje postavljeno na kraju bilo je šta će se dogoditi sa predstojećom konjukcijom Merkura i RxVenere u Ovnu na 9*... I nije bila jedina koja me je to pitala....to su me pitali i pitaju oni koji očekuju nečiji povratak....ili imaju želju samo da čuju glas svoje bivše ljubavi. 



Ljubav na aparatu za oživljavanje...
Svi oni koji su nedavno ili odavno raskinuli neku vezu imaju svoje razloge za raskid. Koliko parova toliko i razloga, ni jedan raskid nije isti, možda samo ima sličnosti!!! Oni koji su raskrstili sa prošlim ljubavima onako zauvek i definitivno ne moraju ni da čitaju ovaj tekst :))). Šalu na stranu uticaj ove konjukcije će "zakačiti" sve nas bez obzira na "status veze" :)) i odlučnost da je kraj...kraj!!! Ako se dogodi da se bivši ili bivša jave bez obzira na vašu odluku čvrstu i definitivnu da je kraj, to svakako neće biti slučajno...Vi ste možda završili sa tom pričom ali ona druga strana nije...



Ovde se nameće pitanje da li je uopšte dobro vraćati se na prošle ljubavi u bilo kom obliku? Odmah ću vam reći da ni jedna bivša veza ili odnos nije tek tako bivša. Postoje razlozi ma kakvi oni bili zašto se neka veza završila! I sigurno postoje neke veze koje su završene i kojima više ne treba davati šansu!!! Ljubav je umrla! Mada biću iskrena ne postoji pravilo kod ljubavi....ljubav sama po sebi ne trpi pravila!!! Ne kaže se uzalud da u "ljubavi i ratu sve je dozvoljeno". Da li treba dati šansu staroj ljubavi ili ne....uvek zavisi i pre svega zavisi od razloga prekida!!! 



A već rekoh koliko veza toliko i prekida! Nema univerzalnog odgovora. Najlakše je kod bezazlenih svađica i svađa, mada je ponekad nemoguće izbrisati izgovorene reči, a u svađi se svašta izgovori i ono što se misli i ono što se ne misli! Što je duža razdvojenost sve je teže do pomirenja. Ovde u ovakvim situacijama razgovor može pomoći. Sa konjukcijom Merkura i RxVenere u Ovnu koja uskoro dolazi (egzaktno 18.Marta) razgovor može biti direktan i otvoren. Ali i  borben, hrabar, brzoplet, impulsivan... (Ovan). Nema uvijanja u oblande. Pa ko je hrabar neka izvoli....Ako su razlozi za prekid bile reči eto prilike da se rečima ispravi. Samo oprezno Ovan je strastvena, vatrena energija....možda je najbolje da razgovor počnete strastvenim poljupcem. Oni koji nemaju hrabrost za pozovu bivšu ljubav možda će biti hrabriji ili ohrabreni da napišu (Merkur) nešto svojoj bivšoj ljubavi (RxMerkur), da pošalju pismo, poruku...sa današnjom tehnikom načina je bezbroj....nekada su pisma putovala dugo...:))).



Međutim šta ćemo ako je razlog raskida mnogo ozbiljniji, ako je u pitanju ljubomora, posesivnost,  različiti pogledi na svet, nasilje ili neverstvo?! Šta ako niste (ili vaš partner nije) ni zaboravili ni oprostili a ljubav i dalje postoji? Ili ste oprostili a niste zaboravili? Ljubavi ima ali da li ima poverenja i da li ga može biti u budućnosti? Sve su ovo teška pitanja a odgovori još teži! Nekome je teže da oprosti emotivnu prevaru, nekome sexualnu!!! Najčešće se ovde čuje ono "mogu da oprostim ali ne mogu da zaboravim". Nije šija nego vrat! Mora i da se oprosti i da se zaboravi inače pomirenje neće biti dobro. Jer svako pominjane i podsećanje na prevaru vodi u sigurne svađe i rizik od ponovnog prekida. Ako spadate u one koji mogu da nastave "kao da se ništa nije dogodilo" blago vama ili bravo za vas!!! Šta ćemo sa onima koji žele obnavljanje veze da bi vratili "milo za drago"? To je mač sa dve oštrice....mogli bi sebe da povredite!!!
Negde će prilika za razgovor doći kroz iznenadni susret...na ulici, u nekom društvu, na putu....ma bilo gde!!! Neko će tražeći nešto po fijokama naleteti na neku uspomenu, sliku, predmet neki...


Ne vraćaj se starim ljubavima,
da se skloniš, da se tješiš,
kad se davnih dana sjetiš,
kad samoća raste kao plima,
Ne vraćaj se starim ljubavima.
(Arsen Dedić)

Dobro razmislite ako budete u prilici da obnovite neku vezu. Dobro razmislite i o razlogu zbog kojeg želite ponovo u neku vezu. Posebno ako ste neko vreme sami, razlog bi mogao da bude pogrešan...da vam ne prija samoća a nestrpljivi ste da čekate neku novu priču, a možda je u pitanju i navika, bolje je ono što se dobro poznaje itd. Naravno sve je drugačije ako ste u braku i ako ima dece, deca su najčešće razlog za ostajanje u braku. Ako niste u braku i nema dece, nije rešenje i da se odmah po pomirenju "bacite na posao", dete neće rešiti probleme, najpre vidite da li je povratak bio dobar izbor. Dete neće popraviti vaš odnos!



Šta sa ostalima koji se nisu pronašli u ovom tekstu....
U vezi ste ali ljubav ne funkcioniše onako kako bi želeli, postoji neki problem koji valja rešiti...Ili prosto niste u vezi....Konjukcija Merkura i RxVenere je tu....i dotaknuće svakog na neki način!!! Oni prvi imaće priliku za razgovor u dvoje...na nečiju inicijativu (Ovan), da kroz razgovor utvrde šta je to što ne valja...Sa energijom Ovna reči mogu biti ishitrene, impulsivne, vi ludo hrabri da konačno kažete sve što vas pristiska...I najčešće zbog retrogradnog uticaja to mogu biti reči koje ste nekada već izgovorili, već ste se oko nečega ranije svađali sada bi da utvrdite gradivo...ova konjukcija može da oživi neke razgovore iz prošlosti. Razlika je što bi sada bili hrabriji, odlučniji da razgovor dovršite. I kada je već tako, budite hrabri, direktni, odlučni!!!
Oni drugi imaće priliku da obave razgovor sami sa sobom. Hrabro i odlučno porazgovarajte sa sobom. Svi ćemo progovoriti (Merkur) o ljubavi (Venera) vraćajući se u prošlost (retrogradnost)!!!





U vreme egzaktne konjukcije Merkura i RxVenere u Ovnu na 9*:
Mesec će biti u optimističnom Strelcu u toku dana Mesec će biti u trigonima sa Merkurom i RxVenerom što će ovu priču učiniti boljom....Sunce u Ribama u kvadratu sa Saturnom u Strelcu (egzaktno dan ranije) koji donosi neku težinu, neki zamor, neraspoloženje, osećanje ograničenosti, koji na prvi pogled nema veze sa ovom konjukcijom!!! Ali stvar je u tome što smo mi uglavnom ne možemo izdvojiti segmente naših života...Ovaj kvadrat uglavnom utiče na naša uverenja, duhovnost, tajne naše...(Sunce u Ribama), ali utiče i na naš profesionalni život, status, položaj...(Saturn u Strelcu). Teško je ako u isto vreme pritiska i jedno i drugo...I poslovni i emotivni život!!! 
I tu negde u pozadini je T-Kvadrat koji je poprilično jak još od 3.Marta i biće sve jači oko 30.Marta!
RxVenera će nekoliko dana biti u konjukciji, dakle neće se svima nešto dogoditi baš 18.Marta...možda čak dan dva ranije ili nekoliko dana kasnije!!! Venera će nastaviti svoj retrogradni put kroz energiju Ovna....25.Marta imaće još jedan značajan susret - konjukciju sa Suncem na 4* Ovna i 3.Aprila će ponovo ući u Ribe!!!



Ukratko za sve znakove...
(Ako znate podznak pročitajte i za taj znak)
Ovnovi, vi bi mogli da budete najhrabriji, najdirektniji što se ove konjukcije tiče, mogli bi da budete inicijator razgovora, to bi mogao da bude i razgovor "sami sa sobom"; Bikovi vama možda stigne neka tajna poruka, ili poruka koju ćete zbog nečega ili nekoga morati da sakrijete, možda vam sledi tajni susret sa nekim iz prošlosti, možda otkrijete nešto što je sakriveno od vas, a možda samo pronađete neku izgubljenu stvar a vezanu za prošle ljubavi; Blizanci vama možda osvanuti neka iznenadna i iznenađujuća poruka u nekom od inboxa, ili će to biti iznenadni susret; Rakovi vama bi negde ova konjukcija mogla da promeni status, ne samo profesionalni već i emotivni, a možda vam se sprema susret u okviru karijere ili vam neka poruka stigne negde na nekom sastanku u nekoj kancelariji; Lavovi možda vam stigne neka poruka od nekog ko je negde daleko, ili sretnete nekog na putu ali tamo gde ste već nekada bili, možda samo isfilozofirate sve na temu bivših ljubavi; Device, možda ćete biti u situaciji da se odlučite na neku suštinsku promenu u ljubavnom životu, možda rešite neku krizu emotivnu, intimnu, a možda i krizu produbite; Vage, vi možete rešiti neke partnerske odnose razgovorom, ali možda vas privuče neko za koga na prvi pogled možete misliti da vam je "suđen" (sačekajte da Venera krene direktno); Škorpije, ako je vaša ljubav upala u rutinu ovo je prilika da porazgovarate, direktno i otvoreno, možda se na poslu pojavi neko iz vaše ljubavne prošlosti; Strelčevi vreme je za ljubavni razgovor ma u kom statusu bili ili će to biti susret negde u nekoj školi (ponovno okupljanje), u nekom kafiću, na nekom mestu zabave; Jarčevi prilika za ljubavni razgovor posebno ako vaša porodična situacija trpi na neki način zbog neke situacije iz prošlosti, moguć je i susret sa starom ljubavlju negde u okviru porodice ili preko porodice; Vodolije vama svakako sledi neki razgovor, ili neka poruka preko nekog od raznih savremenih tehničkih sprava, pronalazak bivše ljubavi na društvenim mrežama, možda sretnete staru ljubav u komšiluku, preko brata ili sestre ili dobijete inspiraciju za pisanje na temu prošlih ljubavi; Ribe vi bi mogli da budete u prilici da razgovarate sa partnerom na temu emotivne i materijalne sigurnosti (nesigurnosti), možda vam je bivši/bivša dužan neke pare pa eto mogućnosti za susret i razgovor

★Ove nedelje na nebu:
★Ovog meseca na nebu:


Jednom kad se vratiš


Нема коментара:

Постави коментар