уторак, 7. март 2017.

"Ja sam ono što mislim"....Sunce konjukcija Merkur

Mesec u Raku trigon Neptun u Ribama 10:19
Sunce konjukcija Merkur u Ribama 01:28

Danas na zvezdanom nebu:
Mesec je u Raku, od jutros na 11*, u 10:19 u trigonu sa Naptunom na 11* ....jutro i dobar deo dana obojeno energijom mašte... ovo je i dobra intuicija, kreativnost... Možda ćete već uz prvu kafu uz neku dobru muziku dobiti inspiraciju za nešto kreativno....Umetnici ovo je vaša energija....potražite muzu, stvarajte...Možda će nam ova energija pomoći ako smo pod uticajem nekih aspekata koji donose tenziju i nemir... da "pobegnete" negde bar na kratko! Budite danas humani jer ovo je baš ta energija, energija empatije...pomognite drugima, tako ćete pomoći sebi... Budite tu za nekog kome je potrebno...Ja sam uz muziku, miris kafe na kratko odlutala ovde...daleko ostrvo ne znam ni sama gde se nalazi ali očigledno da je hidroavion jedini prevoz :))). Ovo je energija snova, snova na javi... Ovo je inspiracija za fotografisanje, za sve kamere...trenutak u kome neke pozitivne (trigon) osobine Neptuna mogu da dođu do izražaja!!!

Uticaj Neptuna :))

Već oko podneva, tačnije 12:07 Mesec u Raku u kvadratu sa RxVenerom u Ovnu na 12*...Eto mogućnosti da proradi RxVenera!!! Da se vrati neko emotivno sećanje, neka emotivna prošlost, mada nekome i nešto materijalno...Energija kvadrata ovde može aktivirati neki od uticaja RxVenere u Ovnu koja je danas na 12*.....neko tajno, skriveno osećanje... Moguć je i neki događaj, nešto već viđeno i doživljeno....Mogla bi ova energija da vas oneraspoloži, rastuži....Ovo je ljubavno osećanje, ali ova energija ima uticaj i na porodične odnose, prijateljske...Danas bi prošlost mogla da "zakuca" na vaša vrata!!!

Mesec u Raku kvadrat RxVenera u Ovnu 12:07

Kasnije večeras 19:47 Mesec u Raku u trigonu sa Suncem u Ribama na 17*....Duša (Mesec) će biti u ravnoteži (trigon) sa voljom, egom (Sunce)...Šta god vam bude kvadrat Meseca i RxVenere doneo ovo je energija ravnoteže....dobrih odnosa!!! I osećanja u ravnoteži...samo ovo su jaka osećanja koja vas mogu preliti u nekom trenutku (voda: Rak, Ribe)!!!

Za ovim aspektom još jedan aspekt ravnoteže 21:12 Mesec u Raku u trigonu sa Merkurom u Ribama na 17*...Duša (Mesec) i misli, reči, komunikacija (Merkur) u ravnoteži (trigon)...Možete mirno otići na spavanje, pre toga razgovarati sa nekim ko vam je drag, poveriti se nekome...a možda će neko pozvati vas....

Mesec u Raku trigon Sunce u Ribama 19:47
Mesec u Raku trigon Merkur u Ribama 21:12

Na kraju dana 22:28 Mesec u Raku u opoziciji sa Plutonom u Jarcu na 18*...Plan da odemo mirno u krevet bi mogao da bude pokvaren, jakom energijom nervoze, nemira...Mesec bi mogao da aktivira i oslobodi energiju Plutona, Pluton preko kvadrata sa RxJupiterom i Uranom da aktivira T-Kvadrat i možda kod nekih od vas ništa od spavanja ili snovu budu teški, košmarni....okretanje po krevetu, višak energije, strasti....

Mesec u raku opozicija Pluton u Jarcu 22:28

"Ja sam ono što mislim"
★Sunce u Ribama konjukcija Merkur u Ribama
Danas 01:28 i jedan egzaktni aspekt Sunce konjukcija Merkur u Ribama na 17*



Ova energija će nas dočekati od samog jutra...poklopiće se sa energijom trigona Meseca i Neptuna, jedan od vladara Riba je Neptun, tako da će on imati jaku ulogu u svemu što će se dešavati dobar deo dana....Današnja konjukcija Sunca i Merkura stavlja u prvi plan naše misli, našu komunikaciju. Ona je "obojena" energijom vode - Ribe!!! Vrlo aktivan um danas...Sve u vezi Merkura danas u prvom planu pod snažnim uticajem Sunca!!! Sve u energiji Riba...jaka mašta, mistika, magija, kreativnost, osećajnost, osetljivost, tajnovitost, jaki snovi, ideali, romantika, muzika, meditiranje, mirisi, boje....Ovo je prva od šest konjukcija Sunca i Merkura tokom ove godine...sledeća konjukcija je 20.Aprila 2017. Energija konjukcije traje i pre same konjukcije i posle konjukcije dakle više od jednog dana!!! Danas je ova energija najjača...Kada kod pričamo o konjukciji planeta sa Suncem moramo da upotrebimo termin spaljenosti!!!
Evo malog podsetnika:
★Termin spaljenost se ne koristi često! Više se koristi u tradicionalnoj astrologiji. Ali pretpostavljam da ćete negde pronaći i ovaj termin pa da ga malo "pročešljamo": Spaljenost je termin koji se koristi kada se neka planeta nađe u blizini Sunca. Blizina se određuje stepenima. Spaljenost je kada se neka planeta nađe na udaljenosti (od Sunca) koja je veća od 17' (minuta) a manja od 8*30'. 
Veća udaljenost 8*30' i manja od 17*30' znači da je planeta pod Sunčevim zracima...Ove vrednosti variraju od autora do autora! Ova energija je slabija od spaljenosti! Kada se planeta nađe na udaljenosti manjoj od 17' (17 minuta) od Sunca onda je to kazimi ili u srcu SuncaKazimi je vrlo moćna energija!!!
Kada je planeta spaljena ona se ne vidi najbolje od Sunčevih zraka, samim tim i njen uticaj je manji, snaga je manja....planeta je oslabljena energijom Sunca!!!
Pozitivna energija ove konjukcije dolazi do izražaja kada je Merkur u stanju da zasija....dakle kada je udaljen od Sunca...Šira konjukcija je ipak bolja, kada je u energiji "pod Sunčevim zracima"!!! U slučaju "spaljenosti" Sunčev ego može da "pojede" Merkura....Merkurova moć je slaba. Dok "kazimi uticaj" (izuzetak od spaljenosti) je vrlo moćan - kraljevski!!!



Iz svega ovog možemo doći do zaključka da je ova konjukcija dobra ali da je mnogo bolja ako je udaljenost između ovih planeta veća....što je Merkur dalje od Sunca pozitivnija je energija...naš um je oštroumniji, mudriji....što je bliže Suncu naš um je lukaviji....jer ga Sunce na neki način blokira... Sve dokle je Merkur spaljen biće sporiji, ovo je sporiji um pre svega....sporiji ne znači glup ili gluplji :)). 
Ova konjukcija je tranzitna tako da ćemo imati i imamo sve faze...Sve ovo je mnogo bitnije u nekim drugim apsektima: solarnim, predikcijama.....Posebno je bitan za one rođene sa konjukcijom Sunca i Merkura....kada vidite kolika je udaljenost između ovih planeta saznaćete i kakav vam je Merkur!!!

★Ove nedelje na nebu:
★Ovog meseca na nebu:

Moj Merkur u Lavu u konjukciji sa Suncem traži ljubavnu pesmu:

I Love You Baby


Нема коментара:

Постави коментар