недеља, 19. март 2023.

Sve miriše na promene...na proleće...


Moto dana:
“Osećam, poludeću proleća ovoga 
zbog neke daleke lepote.“
(Desanka Maksimović)


Zvezdani(n) zapis 3748
Nedelja. Dan Sunca.
Sunce je u Ribama na 28°24’

Sunce će večeras u 22:17 preći na 29°
Do 20.marta u 22:25 rađaće se Ribe, posle tog vremena Ovnovi!
Da, dolazi proleće....brojimo sitno!




Danas na zvezdanom nebu:

 04:23: Merkur sekstil Pluton
05:24 Merkur ulazi u Ovna


Sve se odigralo dok su mnogi spavali....
Sekstil Merkura i Plutona dogodio se na 29°, Merkur je ubrzo posle toga prešao u Ovna!

Merkur sekstil Pluton - nagoveštaj (velikih) promena...

Ovo je prilično jaka energija i povoljna jer donosi duboke uvide, istraživački duh i sposobnost pronicljivog razmišljanja i donošenja odluka. Blago onom ko se sa ovim aspektom rodio :).

Merkur predstavlja komunikaciju, razmišljanje, učenje, razmjenu informacija, dok Pluton predstavlja transformaciju, duboke, suštinske promene i moć. Kada se nađu ovako u energiji sekstila u tranzitu, moguće je da nam se javi potreba i duboko zanimanje za neke određene teme ili probleme koji su povezani sa Plutonom....poput psihologije, tajni, mistike...itd.
Ova pozicija Merkura i Plutona može doneti sposobnost da se emocije analiziraju duboko kao i da se prodre u tajne stvari, posebno one koje su negde duboko sakrivene. 

Aspekt traje kratko...ali vi koji imate Merkura u Ribama na poslednjim stepenima (i vi koji imate Merkura u Škorpiji na poslednjim stepenima) neko vreme imate ovaj tranzitni aspekt (duže traje) tako da je opis ovog aspekta i za vas!


U mom sokaku....


Merkur u Ovnu - Prvi vesnik proleća...

Vrlo jak položaj Merkura. Ovan je prvi znak Zodijaka koji odiše energijom, strašću i samopouzdanjem.
Merkur je misao, razmišljanje, reč, napisana ili izgovorena, komunikacija, učenje, putovanje...ali i više od toga - Merkur nebeski glasnik...

Kada se ova dva elementa spoje, Merkur u energiji Ovna, to može doneti intenzivnu i strastvenu energiju u našu komunikaciju i razmišljanje pre svega!

Merkur u Ovnu može doneti brze misli, odlučnost i naglašenu potrebu za izražavanjem. Ova pozicija može ukazivati na sklonost ka impulsivnosti i brzopletosti u komunikaciji, što može dovesti do nepromišljenih postupaka i reči koje mogu izazvati konflikt. Međutim, ova pozicija može ukazivati na sposobnost brzog i inovativnog razmišljanja, sposobnost brzog rešavanja problema i usvajanja novih znanja.

Merkur u Ovnu može ukazati na sklonost ka avanturama i putovanjima, želju za akcijom i novim iskustvima. Ova pozicija može doneti vrlo živahnu i dinamičnu energiju u našu svakodnevnu komunikaciju i mentalni život, može nas podstaći na brze i hrabre odluke.

☆O svim aspektima i promenama detaljnije pročitajte ovde:






Dnevni pregled uz kafu
(i neke astrološke zanimljivosti)


Mesec je u Vodoliji do 16:11 kada će preći u Ribe!
I dalje je u opadanju i sve bliži Mladom Mesecu u Ovnu, koji će se dogoditi dan posle ulaska Sunca u Ovna (sezona Ovna i početak proleća)!

Pre prelaska u Ribe, Mesec će biti u trigonu sa Marsom. Super...pravi aspekt u pravo vreme!
Ovo je harmonična energija između Meseca u Vodoliji i Marsa u Blizancima, donosi jaku, intezivnu energiju i motivaciju, negde i jaku intuiciju!
Mesec predstavlja naše emocije, našu potrebu za sigurnošću, udobnošću, ispunjenjem potreba za hranom, porodicom i domom. Mars je simbol akcije, motivacije, hrabrosti i samopouzdanja. Kada se oni ovako udruže u energiji trigona, imamo mogućnost hrabrijeg, odlučnijeg i energičnijeg ostvarivanja nekih planova! Sa ovom energijom lakše ćemo se suočavati sa stresom i izazovima!

Od 11:33 do 16:11 Mesec će biti u praznom hodu - odmorite dušu!

Kasnije popodne srešće se Mesec i Saturn u Ribama, moguć umor i neki zastoj...Ipak pred kraj dana Mesec će biti u sekstilu sa Venerom u Biku....i lep završetak dana, nedelje...


☆☆☆


Zanimljivosti:

Ako vas ne interesuje ekonomska kriza onda ovo nije za vas :).
Šalu na stranu interesovala nas ili ne ona je prisutna!

Neki događaji ovih dana i jedan naslov:
Kriza bankarskog sektora: Može li se ponoviti 2008?
Bankarski sektor upao je u krizu sa obe strane Atlantika. Bankrot američke Banke Silicijumske doline početkom nedelje najveći je krah jedne finansijske institucije još od 2008. godine. Decenija niskih kamata i gotovo zaboravljene inflacije, došlo je na naplatu.

Ništa se ne događa preko noći...
(sve je počelo mnogo ranije)
Kada je Jupiter prešao u Jarca 2019. pitala sam vas da li se sećate boravka Jupitera u Jarcu 2007/2009. kada je septembra/oktobra 2008. krenula svetksa ekonomska kriza, nastala zbog sloma bankarskog sistema. Tada 2008. Saturn (vladar Jarca) je boravio u Devici, Uran u Ribama, Pluton u Strelcu i Jarcu!!!
U martu 2020. u vreme pandemije širom sveta svi su se bavili posledicama korona virusa na finansijsko tržište i mnogi su to poredili sa krizom iz 2008. Događao se i najveći pad Wall Streeta od finansijske krize 2008. Ja sam pisala o konjukciji Saturna i Plutona: "Još jedna strana ove konjukcije je više finansijske prirode! Poslednji put smo ovu konjukciju imali u decembru 2007. i ona je bila u Jarcu (javlja se na svakih 13 godina). 2008. je bila svetska ekonomska kriza!
U aprilu 2020. u vreme Mladog Meseca u Biku, osvrnula sam se na ovu temu: "Ovih dana možete pročitati da je uticaj epidemije na ekonomiju sličan finansijskoj krizi 2008! Jupiter je tada boravio u Jarcu. Svi se pitaju da li je ovo kratkoročni pad ili početak duboke krize? Ostaje nam da čekamo...."
U septembru 2020. u tekstu o Ciklusima planeta (Saturn konjukcija Uran), osvrnula sam se na 2008. kada su Saturn i Uran u tom ciklusu bili u opoziciji. 

2022/2023.
U julu 2022. u vreme konjukcije Urana i SMČ u Biku ponovo sam spomenula 2008. i svetsku ekonomsku krizu jer smo tada imali ovu konjukciju u Ribama
U novembru 2022. u vreme retrogradnog Marsa u Blizancima, 2008. godina spomenuta je kroz premotavanje u prošlost kada je Mars takođe bio retrogradan u Blizancima: "Svetska ekonomska kriza: Pad na berzama širom sveta usled straha od recesije u SAD". 
Nedavno u februarau ove godine imali smo konjukciju Merkura i Plutona u Jarcu, nisam spomenula tada ovu temu ali jesam 2008. godinu: Merkur i Pluton su u konjukcijama u Jarcu od 2008. 12.decembra 2008. bila je njihova prva konjukcija u Jarcu na 0°33’! 10.februara 2023. njihova poslednja konjukcija u Jarcu na 28°58’. Petnest godina smo imali jednom, eventualno dva puta godišnje ovu konjukciju! 

Pluton je u Jarcu od 2008.
Nedavno sam pisala o Plutonu na 29° Jarca:

Koliko je sve ovo povezano sa Povratkom Plutona u SAD, prosudite sami!


Pluton još nije prešao u Vodoliju a već osećamo neke uticaje ove energije!
Sve o Plutonu u Vodoliji imate OVDE

Narvno ponoviću ni jedan ciklus, aspekt, promena ne idu sami!

Ovde je u igri i Uran u Biku!
Nedavno je Uran slavio svoj 242 rođendan....
Pronalazak Urana dogodio se 13.marta 1781.

Uran je prešao sredinu Bika!
Prvi put je bio na 15° 08.maja 2022. Ove godine je na ovom stepenu bio 11.januara i 03.februara.
Više se neće bar ne u ovom ciklusu vraćati na ovaj stepen.
Uran je sada na 16° i tu je od 14.marta!

Kada je Uran prvi put ušao u Bika ja sam pisala ovako:
Dugo je Uran u Biku bio u kvadratu sa Saturnom u Vodoliji....posledice osećamo i dalje!

Mesečevi čvorovi SMČ u Biku (JMČ u Škorpiji) takođe imaju svoju ulogu u svemu ovome!
Lagano idu unazad ka SMČ u Ovnu (JMČ u Vagi).



Svetska ekonomska kriza 2008. godine je bila globalna finansijska kriza koja je počela u SAD.
Kriza se brzo proširila na druge sektore, uključujući nekretnine, industriju, trgovinu i zaposlenost. Mnoge banke i finansijske institucije su propale, a veliki broj ljudi je ostao bez posla.

Vlade širom sveta su intervenisale sa velikim paketima ekonomskih stimulansa kako bi ublažile efekte krize, a centralne banke su smanjile kamatne stope kako bi podstakle ekonomsku aktivnost. Kriza je prevaziđena, ali su njeni efekti bili dugotrajni, a mnoge zemlje su i danas suočene sa posledicama krize.

Tako je bilo....ali izgleda da ne važi ono Bilo, ne ponovilo se....

Kao što znate, 2020. godina je bila obeležena pandemijom COVID-19 koja je opet dovela do globalne ekonomske krize. Iako su mnoge zemlje uspele u preduzimanju mera za ublažavanje krize, ekonomski uticaj pandemije još uvijek se oseća i osećaće se u mnogim zemljama!

Pandemija je izazvala značajno smanjenje globalne potražnje i prodaje, što je dovelo do pada proizvodnje i zapošljavanja. Turizam, ugostiteljstvo, putnički sektor i zabavna industrija su među najviše pogođenima. Povećanje cene hrane i energije dodatno je pogoršalo situaciju, posebno u zemljama s manje razvijenim ekonomijama.

Mnoge zemlje se još uvek bore s posledicama krize.
I tu nije bio kraj. 24.februar 2022. rat i svet se menjao pred našim očima!
(V.Putin je rođen sa Saturn u Vagi kvadrat Uran u Raku)

Vrlo je neizvesno koliko će dugo trajati kriza i koliko će trajno uticati na globalnu ekonomiju!

Bankrot američke Banke Silicijumske doline dogodio se baš na sredini marta!

Niti sam ekonomski stručnjak, niti me ekonomija interesuje sem kada moram da platim račune, ali morala sam da se osvrnem na ove događaje onako kako ja znam!

Uran će u Biku ostati do 07.jula 2025.
Vraćaće se u Bika i konačno će preći u Blizance 26.aprila 2026. godine.
Dakle, još ćemo se baviti Uranom u Biku!

Od kako je prvi put ušao u Bika (15.maja 2018.) ali i drugi put (06.marta 2019.) mi se i globalno i lično bavimo finasijama i našom 2.kućom u natalnom horoskopu!
Možda bi mi neki više voleli da ne moramo da se bavimo novcem ali moramo generalno svi da se bavimo novcem, jer novac je sloboda!!! Uran (sloboda) Bik (finasije, novac) je upravo ta priča o slobodi i novcu!

Istorija i ponavljanja....
Kako je Uran ušao u Bika, naravno povezali smo ga sa ranijim boravkom u Biku a to je bilo: od 06.juna 1934. do 15.maja 1942. (U vreme Drugog svetskog rata koji je zvanično počeo 01.septembra 1939. invazijom na Poljsku, poklapa se i sa Velikom depresijom).

Uran u Biku i SMČ u Biku (JMČ u Škorpiji) družiće se još nekoliko meseci, tačnije do 12.jula!
16.maja 2023. Jupiter će preći u Bika!
Tog 16.maja u Biku će biti: SMČ 3°, Merkur 5°, Uran 19° i Sunce 25° (sezona Bika).
(Pluton je tada još uvek u Vodoliji)
Sa Jupiterom ovde moguće su veće promene!

Bika će SMČ napustiti 12.jula u Biku će ostati Uran i Jupiter...sa njima ćemo ući u 2024.
I možemo očekivati periode naleta promena, uspona, padova, iznenađenja!

Uran je ulaskom u Bika doneo globalnu finasijsku i bankarsku revoluciju ona traje i dalje!
Mogli smo da naslutimo još od 2018. da će doći do velikih promena!

Ono što sledi je....a već ste obavešteni:

Ova 2023. godina je svakako godina koju ćemo pamtiti!
Saturn je napustio Vodoliju i prešao u Ribe, uskoro Pluton napušta (na kratko) Jarca i prelazi u Vodoliju! Ovako nešto je zaista retko!


Neka vam zvezde budu naklonjene...


Pesma dana:
Pesma umesto cokula!!!!!!



Izradu horoskopa, astrološke konsultacije možete zakazati 
porukom na Viber +38163352286 ili mail snezana9@gmail.com



Нема коментара:

Постави коментар