четвртак, 16. март 2023.

Suze su Ok....Venera u Ovnu kvadrat Pluton u Jarcu na 29° ....


Moto dana:
Blago onom tko suza ima, u toga srce umrlo nije.
 (Aleksa Šantić)

Zvezdani(n) zapis 3746
Četvrtak. Dan Jupitera.
Jupiter je u Ovnu na 15°24’


Juče sam baš pogrešila....pa ispade da  sredom vlada Jupiter :), a htela sam da naglasim da je Jupiter stigao na sredinu Ovna!!!

Na mene Neptun deluje to je više nego očigledno....
Bila sam kao i jutros neispavana i jedva probuđena :)...

Sada pijem drugu kafu.....i gledaću da ne bude grešaka!
A danas, gužva na zvezdanom nebu!





Danas na zvezdanom nebu:

 00:38: Sunce konjukcija Neptun
18:12: Merkur konjukcija Neptun
19:09: Sunce kvadrat Mars
20:58: Venera kvadrat Pluton na 29°
23:34 Venera ulazi u Bika


O konjukcijama Sunca i Neptuna i njihovom kvadratu sa Neptunom pisala sam juče opširno!!!

Imajte ovo na umu:
Obe konjukcije imaju "dve strane medalje"....

Sunce konjukcija Neptun - Može doneti izraženu maštu i intuitivnost, kreativnost i umetničke sklonosti i talente. Može doneti emotivnu senzitivnost i dublje povezivanje sa ljudima. Međutim ona može biti i prilično izazovna jer donosi nejasnoće, konfuzije, zbrke, nedostatak granica i realnosti! Sa ovom energijom postoji mogućnost povlačenja u vaš unutrašnji svet, osećanje usamljenosti i potreba za izolacijom. Opasnost da se drugi ljudi idealiziju ali i da se idealizuju neke situacije i događaji! Moguće je i neko razočarenje...posebno u suočavanju s realnošću!
Blago umetnicima njima ova energija budi maštu i kreativnost.

Ako ova konjukcija ima izazovne aspekte sa drugim planetama u vašem horoskopu, može dovesti do nedostatka koncentracije, fokusa i jasnoće, što može dovesti do neodlučnosti i nesigurnosti. Posebno loš uticaj je povezan sa zavisnostima o drogama ili alkoholu, što je posedica izbegavanja stvarnosti!

Merkur konjukcija Neptun - Ako Merkur predstavlja racionalan um, komunikaciju, analizu i logiku, a Neptun predstavlja maštu, intuiciju, umetnost i spiritualnost...kada se ove dve energije spoje u konjunkciji, mogu se javiti različite manifestacije: pojačana intuicija, intuicijom se ovde dolazi do istine, pojačana kreativnost, odlična energija za umetnost, pisanje i sve oblike izražavanja gde su potrebni mašta i inspiracija! Međutim, i ova konjukcija ima i drugu stranu: ova energija može dovesti do konfuzije, nesporazuma ili problema u komunikaciji, zatim sklonost obmani, zavarivanju, lažima. Ovde može doći i do poteškoća da se misli jasno izraze, može doći i do grešaka...

Sunce kvadrat Mars - Ovo je potencijalno vrlo izazovna energija. Ovde se "sudaraju" ego, ličnost, karakter (Sunce) i akcija, potreba za akcijom (Mars). Sunce predstavlja individualnost, vitalnost, samopoštovanje, Mars predstavlja akciju, inicijativu, ambiciju ali i borbenost. U ovom položaju - kvadrat ova energija može doneti unutrašnji konflikt između želje da se bude samostalan i nezavisan, i potrebe da se deluje u cilju ostvarivanja nekih ciljeva! Ova energija može doneti vrlo izazovan odnos sa drugim ljudima, posebno ako imate osećaj da morate da se borite za svoje lične interese. Ako ovu energiju dobro kanališete ne mora da dođe do većih problema osim one unutrašnje nervoze!

Važna napomena: bilo koji aspekt (natalni ili tranzitni) se ne tumači sam, uvek je bitno uzeti u obzir i ostale faktore (aspekte, kuće itd.) u natalnoj karti kako bi se dobila preciznija slika uticaja nekog aspekta ili tranzita...

I kao da nisu dovoljni svi ovi aspekti sa Neptunom i Marsom tu je još jedna izazovna energija!
Pre nego promeni znak Venera će biti u sukobu sa Plutonom koji takođe menja znak ali kasnije!
I da sve bude intrigantnije...ovaj kvadrat se nalazi na 29°.

Nema ničeg zastrašujućeg ovde, neka vas ne zavaraju bombastični nazivi i opisi!

Kada neka planeta menja znak (u tranzitu) uvek mora da dođe na 29° i gotovo uvek donosi promene....što je i logično jer planeta prelazi iz jednog u drugi znak....ok, taj prelaz je nekada buran i više nego očigledan (kada neka planeta menja znak posle mnogo godina). Naravno uticaj ove energije zavisi i od aspekata koje će planeta na 29° praviti sa našim natalnim planetama...

29° je svakako kraj nečega i početak nečaga....ili prekretnica!
Za nekoga je svaka promena izazov, za nekog promena znači novi početak (od slučaja do slučaja).
Bez promena ne možemo se razvijati i napredovati u životu!

Venera kvadrat Pluton - Ovo je pre svega aspekt velikog inteziteta, jake strasti (vulkanske - Pluton)...i velikog magnetizma! Kako je ovo energija kvadrata, to su uglavnom tkz fatalne, opasne veze. Problem je što ovakve veze nije lako prekinuti, završiti...jer ovde ima i elemenata opsesije, ljubomore...ovde strast "ubija" ljubav. Ljubav i mržnja...ruku pod ruku!
Ovde su dve "rogate" energije u sukobu Ovan/Jarac. Kada jedna strana hoće da "gazduje", da nametne kontrolu, moć...tu dolazi do problema!
U "paketu" sa ostalim današnjim aspektima sve ovo može da bude vrlo intezivno i napeto!
Možda će i biti suza...ali da li će 29° doneti suze (zovu ga "stepen plača") ili svi aspekti zajedno pa još ako su u neharmoničnim aspektima sa vašim planetama! 
Izraz Suze su Ok...se često koristi. Suze i plač mogu ponekad pomoći, jes su suze prirodna odbrana protiv stresa, tuge...itd. Plakanje je nekada emotivno pražnjenje! Plakanje je zapravo neverbalna komunikacija! Ako vam se plače...ne zadržavajte suze! I ne zaboravite...ponekad plačemo i od sreće, jer kako drugačije objasniti suze na venčanju, rođenju deteta itd.

Venera u Biku - Venera se vraća kući...
Venera predstavlja ljubav, romantiku, estetiku i zadovoljstvo, dok znak Bika predstavlja stabilnost, materijalne stvari i senzualnost. 
Ovo je vrlo senzualna Venera, ona razume magiju dodira...Ova Venera zna i razume šta je zadovoljstvo...Dok se kreće (tranzitira) Bikom svojom kućom, ona na najbolji način pristupa lepoti, ljubavi, uživanju...kao da se kreće nekom prelepom baštom gde uživa svim čulima...
Sutra ću na Venerin dan više pisati o ovoj Veneri!

O svim aspektima i promenama detaljnije pročitajte ovde:




Dnevni pregled uz kafu
(i neke astrološke zanimljivosti)


Mesec je u Jarcu...ozbiljna priča!
Danas u kvadratu sa Kironom i Jupiterom u Ovnu.
Na sve današnje egzaktne aspekte ovi Mesečevi aspekti nam mogu iskomplikovati dan!
Ovo je ranjivost, ovo je preterivanje...Izdržite! 
Dobra vest je da će Mesec danas biti u trigonu sa Uranom...Očekujte neočekivano....

Zanimljivosti:



Neka vam zvezde budu naklonjene...




Izradu horoskopa, astrološke konsultacije možete zakazati 
porukom na Viber +38163352286 ili mail snezana9@gmail.com



AKTUELNO na zvezdanom nebu 2023


Нема коментара:

Постави коментар