петак, 24. март 2023.

Šta radi Venera...u vreme velikih promena!


Moto dana:
"Idi kuda te srce vodi"

Zvezdani(n) zapis 3754
Petak. Dan Venere.
Venera je u Biku na 8°45’

Venera je u "društvu" SMČ, Meseca i Urana!
Dok ovo pišem ono je između Meseca i Urana.
Trenutno Venera i ima samo konjukcije!



Svoja je na svome, jaka, zna šta hoće (ali i šta neće).
Ne žuri nigde, jer takva je energija Bika!

Jasno je Veneri da su sve oči uprte u Plutona, Saturna i Marsa....ali neda se ona!

Da može da priča ova Venera bi rekla:
Tu sam i ja...pogledajte oko sebe, toliko je razloga za uživanje, za ljubav...
Znam, Pluton je ovih dana zvezda programa, kao i Saturn i Mars...ali imajte na umu da je Ljubav najvažnije, od nje sve kreće, od nje sve počinje...

Zaljubite se...ako treba ponovo u istu osobu, ako ste sami vreme je da se zaljubite preko svih pet čula...Gledajte, gledajte više i bolje (Vid), slušajte, slušajte sa razumevanjem (Sluh), (po)mirišite, nekada ljubav stigne kroz mirise (Miris, Njuh), prepustite se dobroj hrani, čokolada povećava nivo serotonina i dopamina (hormoni sreće i zadovoljstva), nekoliko kockica rano ujutro neće škoditi (Ukus) i na kraju ali možda i najvažnije, dodirnite nečiju ruku, obraz...(Dodir)...Postoje dva puta jedan vodi u spavaću sobu, drugi vodi ka nekom dobrom restoranu, negde su oba puta u igri...

Uživajte u u poljupcima, dodirima u kuvanju, umetnosti, muzici...zapevajte glasno makar i ispod tuša, zasadite nešto u bašti na terasi i posle gledajte kako to raste, uživajte u prirodi, uzmite ćebe, korpu sa hranom i uživajte negde u dvoje ili sami (nije biti sam najgora stvar koja može da vam se dogodi), usput pomirišite neki cvet, naberite cveće i poklonite ga nekom...Uživajte u masaži...maženju...
I budite strpljivi, neka sve teče polako, lagano...ali znajte kada se razvije ide do usijanja :)

Zaljubite se...pre svega u sebe...pa onda u nekog ili nešto...
I ako žurite...žurite polako...


I tako....možda bi mogli da poslušate Veneru :)
Svi vi bez obzira gde vam trenutno u kojoj kući prolazi i bez obzira kako se slaže sa ostalim planetama u vašim horoskopima, poslušajte Veneru u Biku i uživajte...kada ćete ako ne sada...

Venera je u jednom od svojih omiljenih znakova, drugi je Vaga (vladar je Bika i Vage)...voli da boravi i u Ribama (egzaltacija). Dok je bila u Ovnu bila u je u egzilu!
Njen boravak u Biku najviše i najlepše osećaju Bikovi, Device i Jarčevi, kao i vi koji imate Veneru u Biku (povratak Venere) ili ako imate Veneru u nekom od ovih zemljanih znakova!
Lepo je i Rakovima i Ribama (sekstil), uživaju i Ovnovi i Blizanci (polusekstil)!

Škorpije zbog opozicije, Lavovi i Vodolije zbog kvadrata i Vage i Strelčevi zbog inkonjukcije...mogli bi da budu malo ili više oprezni...ali ovo je uopštena priča...prava priča je u vašim horoskopima!
P.S. Eto moj slučaj :) za primer:  Jeste ova Venera u kvadratima sa mojim planetama u Lavu, ali ona je i u trigonu sa mojim Plutonom i mojom Venerom i u sekstilu sa mojim Jupiterom :). 
DA...ništa nije ni crno ni belo imajte to uvek na umu.


Šta će raditi Venera do kraja marta?
Srešće se sa Uranom :)....tačno (egzaktno) 31.marta u 00:25
Dakle, biće Venera zvezda programa na samom kraju ovog burnog meseca!

Na blogu postoji 20 tekstova na ovu temu!
I oni jasno govore ko je prvi nešto napisao. Pre neki dan imala sam dopisivanje sa nekim ko već duže vreme prepisuje moje tekstove pa je bila tema ko je nešto napisao prvi!!!

Prvi tekst o ovoj konjukciji bio je 2011. kada je Uran bio u Ovnu!
Raniji naslovi za ovu konjukciju bili su: "Ako ti si pravi ja prepoznacu...", "Kako Tanjug javlja, ja te volim"....

18.maja 2019. Venera i Uran su se sreli u Biku prvi put posle 80 godina!!!
Bila je to udarna vest tih dana...

Uskoro 31.maja Venera i Uran će se sresti peti put od Uranovog ulaska u Bika!
Ukupno će se Venera i Uran sresti osam puta, dakle ostaje još tri...a onda će se sretati (godinama) u Blizancima!!!

Najčitaniji tekst o ovoj konjukciji je ovaj - Kada se sretnu Venera i Uran....
I u njemu je sve što sam napisala o ovoj konjukciji od početka pisanja bloga!

I ovaj tekst je bio jako čitan - Slobodna ljubav....Venera konjukcija Uran...


Oba teksta su slična ili ista....ali izmislite vi još neku rupu na saksiji :))), meni je teško da o nekim stvarima pišem drugačije...ma koliko se trudila da pronađem još koju rupu u saksiji :)))



Ovaj tekst ima 7077 pregleda!!!


Ovaj tekst je zanimljiv svima koji imaju Nat Veneru u Biku, ali i onima koji prate jednu ljubavnu priču preko društvenih mreža....Ja ne pratim tu priču....ali kako sam ranije morala da bih odgovorila na pitanje...i sada mi iskaču akteri ove priče na instagramu....i gle čuda sada se priča o njihovom eventualnom razvodu....da li su se razveli ili nisu....itd. Ja ću reći marketing je čudo....

Za vas koji imate Nat Veneru u Biku....sada je aktuelna konjukcija Urana i vaše Venere ali sada vas koji imate ovu Veneru na oko 16°. U tekstu možete videti da je sada imaju ove poznate ličnosti: Jessica Alba 14° (9.kuća), Lana Del Rey 14° (7.kuća), Cyndi Lauper 15° (3.kuća), Mark Zuckerberg 15° (9.kuća).....i neki vi naravno :))). Mark Zuckerberg je i dalje jako interesantan za proučavanje!!! Kada učite...učite iz primera....

Inače, Venera će do kraja boravka u Biku imati još samo jedan aspekt, sekstil sa Neptunom u Ribama 07.aprila i već 11.aprila će preći u Blizance i istog dana napraviti trigon sa Plutonom u Vodoliji na gde nego na 15’ .....Biće to njihov prvi trigon u ovim znacima....sledeći će biti 06.novembra Venera u Devici, Pluton u Jarcu....i onda od 25.maja 2024. Pluton u Vodoliji će biti u trigonu sa Venerom u Blizancima i Venerom u Vagi godinama ili onoliko dugo koliko Pluton bude boravio u Vodoliji!!!
Poslednji vazdušni trigon Venere u Vagi i Plutona u Vodoliji dogodiće se 06.oktobra 2024.

P.S. Prepisivačima bih poručila ovo....možda (vama) nije bitno ko je nešto napisao prvi...ali svejedno to se zna....ili lako može da se sazna!!!





Dnevni pregled uz kafu
(i neke astrološke zanimljivosti)

Mesec je danas u Biku....sreo se sa SMČ u svitanje...možda je ova energija nekog danas probudiila...i možda ste se našli na tkz raskrsnici....ili kojim putem ići?!

U 11:30 dakle oko podneva srešće se Mesec sa Venerom, današnjim vladarem dana...Lepa, prelepa energija za još lepši dan....Iskoristite dan....jer kažu dolazi "zima"...videla sam i neke stepene u minusu od sledeće nedelje :(....

Nema drugih Mesečevih aspekata danas...i to je razlog više da iskoristite ovaj dan!!!



Zanimljivosti:


Na blogu sam više puta spominjala jednu knjigu - "Idi kuda te srce vodi!
Koristila sam citate iz ove knjige koja je definitivno jedna od mojih najdražih knjiga, jer je tako životna, tako "jednostavna" i tako primenljiva...Po meni bolja i od najboljih knjiga tkz samopomoći!

U romanu se više puta spominju zvezde, Sirius, Orion, astrologija, natalna karta, horoskop....spomenut je i Mars u 8.kući (ja ga inače tu imam), sudbina, igra slučaja itd....
Toplo je preporučujem svima...Knjigu možete "skinuti" sa interneta (PDF) ali mislim da je bolje da kupite knjigu isplati se....

Knjiga je ispovest jedne bake, dnevnik za unuku, baka se i obraća unuci u romanu...Ja sam knjigu pročitala u pravo vreme, čitala sam i podvlačila delove teksta...Čitala sam je toliko puta da je knjiga prilično pohabana :). Ja sam sebe "prepoznala" u toj knjizi...
Ja sam je pročtala kasnih devedesetih dve godine posle razvoda!

Neki citati iz knjige:

"Čuvaj se. Svaki put kada, sazrevajuci, budeš htela da promeniš nešto što je pogrešno u ono što je ispravno, ne zaboravi da prvu revoluciju treba izvesti u sebi samoj, prvu i najvažniju. Boriti se za jednu ideju, a nemati ideju o sebi, jedna je od najopasnijih stvari koje mogu da se dogode.
Svaki put kada se osetiš izgubljenom i zbunjenom, pomisli na drveće seti se kako ono raste. Ne zaboravi da jedno drvo sa velikom krošnjom i malim korenjem isčupa prvi nalet vetra, dok kroz drvo sa mnogo žila i malom krošnjom i sokovi jedva protiču. Korenje i krošnja moraju da rastu zajedno; moraš da budeš istovremeno u stvarima i iznad njih, samo tako ćeš moći da ponudiš hlad i zaklon, samo tako ćeš se, kad za to dođe vreme, okititi cvetovima i plodovima.
I kada se pred tobom otvore mnogi putevi a ti ne budeš znala kojim da kreneš, nemoj poći bilo kojim, nego sedi i sačekaj. Diši duboko i s poverenjem u sebe, onako kako si disala onog dana kada si došla na svet; ne dozvoli da ti nešto odvuče pažnju; čekaj, i dalje čekaj. Budi mirna, ćuti i slušaj svoje srce. Kad čuješ njegov glas, ustani i idi kuda te srce vodi...."

"...put koji si prešla nije prav već pun raskršća.
Na svakom koraku bio je po jedan putokaz koji je označavao različite pravce; na jednu stranu vodi puteljak, na drugu travnata staza koja se gubi u šumi.
Jedan od tih puteva izabrala si nasumice, neke druge nisi ni videla; ne znaš kuda bi te odveli oni kojima si okrenula leđa, da li na neko bolje ili gore mesto; ne znaš, ali u svakom slučaju se kaješ.
Duž raskršća tvog puta srešćeš i druge sudbine: da li ćes ih upoznati ili ne, proživeti ih do kraja ili ih napustiti, zavisi samo od odluke koju moraš doneti u jednom trenu. 
I mada to tada ne znaš, od toga da li ćes nastaviti pravo ili negde skrenuti, zavisi često i tvoj život, kao i životi tvojih najbližih." 

"Znaš u čemu grešimo? Verujemo da je život nepromenljiv i da kad uzmemo jedan pravac moramo njime da idemo do kraja. Sudbina, naprotiv, ima mnogo više mašte od nas. Upravo kada poveruješ da iz jedne situacije ne postoji izlaz i kada tvoje očajanje dostigne vrhunac, brzinom iznenadnog udarca vetra sve se promeni i preokrene i sledećeg trenutka shvatiš da živiš jedan novi život.


"Uzimali smo jedno drugom riječ iz usta; mislili smo o istim stvarima i govorili o njima na isti način; izgledalo je da se poznajemo godinama, a ne samo dvije sedmice. U životu svakog čovjeka, govorio je, postoji samo jedna žena sa kojom može da ostvari savršenu vezu kao što u životu svake žene postoji samo jedan muškarac sa kojim se osjeća kompletna. Pronaći se, sudbina je malobrojnih. Svi ostali su prinuđeni da žive u jednoj vrsti nezadovoljstva i neprekidne čežnje.
“Koliko je ovakvih susreta, govorio mi je u tami sobe; jedan u deset hiljada, jedan u milion, u deset miliona?” “Da, jedan u deset miliona. Sve ostalo su prilagođavanja, prolazne privlačnosti epiderma, afiniteti tijela ili karaktera, socijalne nagodbe.” Poslije tog zaključka, nisam prestajala da ponavljam: “Imali smo sreću, zar ne? Ko zna šta se iza toga krije, ko to zna?”Na dan mog polaska, čekajući voz u malenoj stanici, zagrlio me je i šapnuo mi:
“U kom životu smo se već sreli?”  “U mnogim”, odgovorila sam mu i rasplakala se."


Neka vam zvezde budu naklonjene...





Izradu horoskopa, astrološke konsultacije možete zakazati 
porukom na Viber +38163352286 ili mail snezana9@gmail.com

Нема коментара:

Постави коментар